a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Daghandel Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel en gedetailleerd overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en trends rondom daghandel, met up-to-date gegevens die u zullen helpen om beter geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen.

 • Ongeveer 90% van de daghandelaren stopt binnen het eerste jaar.
 • Slechts ongeveer 10% van de daghandelaren behaalt consequent winst.
 • Ongeveer 80% van de daghandelaren verliest geld vanwege hun gebrek aan ervaring en kennis.
 • De gemiddelde individuele belegger presteert slechter dan een marktindex.
 • Ongeveer 7% van de daghandelaren maakt een ernstig verlies in een jaar.
 • Ongeveer 13% van de daghandelaren verdient winst in het eerste jaar.
 • Ongeveer 60% van de daghandelaren verliest hun initiële belegging.
 • Daghandelaren met een beleggingsportefeuille van minder dan 50.000 euro hebben meer dan 90% kans om geld te verliezen.
 • Minder dan 1% van de daghandelaren is in staat om meer dan drie jaar achter elkaar winst te maken.
 • De gemiddelde daghandelaar verliest geld door een te groot aantal transacties te maken.
 • 70% van de daghandelaren zal binnen twee jaar stoppen.

Actuele Daghandel Statistieken

Ongeveer 90% van de daghandelaren stopt binnen het eerste jaar.

Dit statistiek toont aan dat ongeveer 90% van de daghandelaren, individuen die financiële instrumenten zoals aandelen, futures en opties kopen en verkopen binnen dezelfde handelsdag, binnen het eerste jaar stoppen. Dit betekent dat slechts ongeveer 10% van deze handelaren hun activiteiten blijft voortzetten na een jaar. Dit kan een aanzienlijk risico en uitdaging impliceren in de wereld van de daghandel. Het suggereert dat u, als aspirant daghandelaar, een hoge kans heeft om de onderneming binnen een jaar te staken vanwege factoren zoals kapitaalverlies, stress, tijdverplichtingen of een eenvoudig gebrek aan winst. De statistiek onderstreept het belang van goede opleiding, voorbereiding en risicomanagement in de wereld van daghandel.

Slechts ongeveer 10% van de daghandelaren behaalt consequent winst.

Deze statistiek geeft aan dat slechts ongeveer één op de tien daghandelaren consistent winst maakt met hun handelsactiviteiten. Hierbij kan ‘daghandel’ geïnterpreteerd worden als het kopen en verkopen van effecten, zoals aandelen, binnen dezelfde handelsdag. Het handelen gebeurt met de intentie om te profiteren van prijsschommelingen op de korte termijn. Echter, u moet er rekening mee houden dat daghandel bijzonder riskant is. De cijfers laten zien dat de meerderheid van de daytraders, namelijk 90%, niet consequent winstgevend is. Dit komt vanwege de volatiliteit van de markt, de competitieve aard van de handel, transactiekosten en de noodzaak van snelle besluitvorming onder druk. De statistiek wilt hiermee onderstrepen dat succesvol daghandelen complex is en een hoge mate van expertise en kennis vereist.

Ongeveer 80% van de daghandelaren verliest geld vanwege hun gebrek aan ervaring en kennis.

U moet begrijpen dat handelen, met name daghandel, een zeer risicovolle activiteit is, voornamelijk vanwege de hoge volatiliteit van de markten. De statistiek stelt dat ongeveer 80% van de daghandelaren geld verliest. Dit komt voornamelijk door hun gebrek aan ervaring en kennis. Deze handelaren hebben vaak niet de vaardigheid en het inzicht om te navigeren door de snelle en onvoorspelbare veranderingen in de markt. Het gebrek aan ervaring betekent dat ze niet in staat zijn de signalen te herkennen die wijzen op een potentiële winst of verlies. Aan de andere kant ontbreekt het hen ook aan de vereiste kennis van de markt, waardoor ze een slecht geïnformeerde beslissing kunnen nemen die tot verlies leidt. Kortom, ervaring en kennis zijn cruciaal in daghandel en hun gebrek kan tot aanzienlijke verliezen leiden.

De gemiddelde individuele belegger presteert slechter dan een marktindex.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gemiddelde individuele belegger vaak een slechtere prestatie levert dan een marktindex. Dit betekent simpelweg dat wanneer u al uw geld zou investeren in een brede marktindex – zoals de AEX-index of de S&P 500 – u over het algemeen een hoger rendement zou zien dan wanneer u zelf aandelen handelt op basis van uw eigen inzichten en voorspellingen. De reden hiervoor is dat marktindices een breed scala aan bedrijven en sectoren vertegenwoordigen, waardoor het risico wordt gespreid. Aan de andere kant, zijn individuele beleggers vaak onderhevig aan emotionele beslissingen, fouten in timing, en een gebrek aan diversificatie in hun portefeuille – factoren die allemaal hun algehele prestaties kunnen ondermijnen.

Ongeveer 7% van de daghandelaren maakt een ernstig verlies in een jaar.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat ongeveer 7% van de daghandelaren aanzienlijk verlies lijdt binnen een jaar. Dit betekent dat als u 100 daghandelaren zou nemen, er waarschijnlijk zeven van hen in de loop van een jaar significante verliezen zullen ervaren. Daghandel is een vorm van beleggen waarbij aandelen, grondstoffen of andere financiële instrumenten op dezelfde beursdag worden gekocht en verkocht. Hoewel het potentieel heeft voor hoge winsten, is het ook risicovol – zoals blijkt uit het feit dat 7% van de handelaren substantiële verliezen rapporteert. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat u verlies zult lijden als u ervoor kiest om daghandel te proberen, maar het is zeker een statistiek om in overweging te nemen bij het plannen van uw beleggingsstrategie.

Ongeveer 13% van de daghandelaren verdient winst in het eerste jaar.

De statistiek die aangeeft dat ongeveer 13% van de daghandelaren winst maakt in het eerste jaar, suggereert dat daghandel een uitdagende bezigheid is. Dit betekent dat ongeveer 1 op de 8 personen die aan daghandel beginnen tijdens hun eerste jaar daadwerkelijk winstgevend is. Het feit dat dit percentage vrij laag is, geeft aan hoe moeilijk het kan zijn om consistent winst te maken bij daghandel, vooral voor beginners. Het vereist kennis, vaardigheden, discipline, en een goed begrip van de financiële markten. Het onderstreept ook het risico dat gepaard gaat met daghandel. Dus als u overweegt om met daghandel te beginnen, is het belangrijk dat u zich bewust bent van deze statistiek en begrijpt wat het impliceert.

Ongeveer 60% van de daghandelaren verliest hun initiële belegging.

De statistiek ‘Ongeveer 60% van de daghandelaren verliest hun initiële belegging’ betekent dat over het algemeen van elke tien personen die zich bezighouden met daghandel (het kopen en verkopen van effecten binnen één handelsdag), er zes waarschijnlijk hun initiële belegging zullen verliezen. Dit houdt in dat ze minder geld overhouden dan ze oorspronkelijk hebben geïnvesteerd. Het risico in de wereld van de daghandel is dus vrij hoog, omdat de meerderheid van de handelaren geld verliest in plaats van verdient. Dit betekent niet per se dat u ook geld zult verliezen als u besluit te gaan daghandelen. Maar u moet wel voorbereid zijn op het potentieel voor financieel verlies en misschien zou het raadzaam zijn professioneel advies in te winnen voordat u begint.

Daghandelaren met een beleggingsportefeuille van minder dan 50.000 euro hebben meer dan 90% kans om geld te verliezen.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat daghandelaren met een beleggingsportefeuille van minder dan 50.000 euro meer dan 90% kans hebben om geld te verliezen. Dit betekent dat de meeste van deze daghandelaren eindigen met minder geld dan waarmee ze zijn begonnen – negen op de tien, om precies te zijn. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren zoals gebrek aan ervaring, onvoldoende diversificatie van beleggingen, impulsief handelen en niet in staat zijn om grotere marktschommelingen te weerstaan. Het wijst op het risico en de volatiliteit van daghandel, vooral bij kleinere portefeuilles waarbij de impact van een enkel verlies groter kan zijn. Het onderstreept ook het belang van een solide handelsstrategie, ervaring, en voldoende kapitaal bij het handelen op financiële markten.

Minder dan 1% van de daghandelaren is in staat om meer dan drie jaar achter elkaar winst te maken.

De statistiek die u heeft aangehaald – ‘Minder dan 1% van de daghandelaren is in staat om meer dan drie jaar achter elkaar winst te maken’ – is zeer onthullend. Daghandel is een vorm van beleggen waarbij aangekochte aandelen meestal binnen dezelfde handelsdag worden verkocht met het idee snel winst te maken. De statistiek geeft aan dat minder dan 1% van deze daghandelaren daadwerkelijk in staat is om een dergelijke winst te maken voor meer dan drie opeenvolgende jaren. Deze uitspraak benadrukt de moeilijkheid en complexiteit van daghandel. Het suggereert dat ondanks de verleiding van snelle winsten, de meeste mensen die zich wagen aan daghandel niet in staat zijn om op lange termijn succesvol te zijn.

De gemiddelde daghandelaar verliest geld door een te groot aantal transacties te maken.

De statistiek ‘De gemiddelde daghandelaar verliest geld door een te groot aantal transacties te maken’ benadrukt een van de belangrijkste valkuilen in de wereld van daghandel op de aandelenmarkt. U zult merken dat daghandelaren vaak meerdere transacties per dag uitvoeren, met als doel te profiteren van de volatiliteit op de markt. Echter, deze benadering heeft ook risico’s. Omdat bij elke transactie handelskosten zoals commissies en spreads worden gemaakt, moet elke transactie een zekere winst opleveren om winstgevend te zijn. Vaak lukt dat niet en zullen de kosten voor handelsactiviteiten toenemen, waardoor het moeilijker wordt om winst te maken. Uiteindelijk kan dit leiden tot het verlies van geld, zelfs als de daghandelaar een redelijk aantal succesvolle transacties heeft. Als daghandelaar moet u dus zorgvuldig het aantal transacties overwegen dat u van plan bent te doen.

70% van de daghandelaren zal binnen twee jaar stoppen.

Naar aanleiding van de statistiek die aangeeft dat ‘70% van de daghandelaren binnen twee jaar zal stoppen’, betekent dit dat van elke honderd mensen die beginnen met daghandel, zeventig zullen stoppen binnen twee jaar. De redenen hiervoor kunnen variëren. Het kan zijn dat ze de consequente winstgevendheid niet bereiken die ze hoopten te behalen, misschien vinden ze de druk te hoog of wellicht is het niet wat ze ervan verwachtten. De daghandel markt is volatiel en onvoorspelbaar, dus het is niet voor iedereen weggelegd. Dus als u overweegt om te beginnen met daghandel, houd er dan rekening mee dat het een inspannende taak is die aanzienlijke tijd, inzet en analyse vereist. En bovenal is het belangrijk om te weten dat volgens de statistieken, 7 op de 10 handelaren het niet langer dan twee jaar volhouden.

Referenties

0. – https://www.tradeciety.com

1. – https://www.daytrading.com

2. – https://www.investopedia.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:21.

Inhoudsopgave