a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Daglichtlamp: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste daglichtlampen op de markt, grondig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Beurer Daglichtlamp

Beurer Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Husgw Daglichtlamp

Husgw Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Beurer Daglichtlamp

Beurer Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Albina Daglichtlamp

Albina Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Lepro Daglichtlamp

Lepro Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Top Life Daglichtlamp

Top Life Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Hapfish Daglichtlamp

Hapfish Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Aogled Daglichtlamp

Aogled Daglichtlamp
★★★★★

Unser Favorit: Fulllucky Daglichtlamp

Fulllucky Daglichtlamp
★★★★★

In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingsreis langs de 10 beste daglichtlampen die momenteel op de markt zijn. Deze producten zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek en testen, waarbij diverse factoren zoals functionaliteit, design en prijs-kwaliteitverhouding in overweging zijn genomen. Of je nu een daglichtlamp nodig hebt voor het verminderen van symptomen van seizoensgebonden depressie, voor fotografie, kunstprojecten of gewoon om je woonbesparing beter te verlichten, wij hebben het ideale model voor jou gevonden. Blijf lezen om ontdekken welke daglichtlamp jouw leven zal veranderen.

Een daglichtlamp is een speciaal type lamp die natuurlijk daglicht simuleert. Met zijn heldere en gelijkmatige verlichting kan het je helpen om vermoeide ogen en overmatige belasting door te weinig licht te verminderen, vooral tijdens de donkere wintermaanden. Ze worden vaak gebruikt ter bestrijding van winterdepressie of seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD). Het kan ook handig zijn voor mensen die binnen werken of voor bepaalde soorten kunst en ambachten waar natuurlijk licht nodig is. Jij kan genieten van de voordelen van een daglichtlamp ongeacht het weertype of de tijd van de dag.

Check Uit

Onze favoriet #1

Beurer Daglichtlamp

Beurer Daglichtlamp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Daglichtlamp van Beurer is een medisch product ontworpen om daglicht na te bootsen en wordt vooral aanbevolen voor symptomen van lichtgebrek zoals een depressieve stemming, onevenwichtigheid of een gebrek aan energie, ideaal voor donkere herfst- en winterdagen. Met een krachtig en gelijkmatig verlichtingsoppervlak van 12 x 20 cm, biedt het een lichtintensiteit van 10.000 lux op een afstand van 10 cm. Het bedienen van de lamp is eenvoudig dankzij de handige éénknopsbediening en de traploos verstelbare klemvoet maakt het zowel staand als liggend te gebruiken. Deze compacte lamp, ter grootte van een tablet, past perfect op je bureau of voor onderweg en kan je netjes opbergen in de meegeleverde tas. Bovendien is de lamp, met behulp van LED-technologie, energiezuinig en biedt het een gelijkmatige, flikkervrije en UV-vrije verlichting.

 • Voordeel 1: Medisch Nut: De Beurer daglichtlamp helpt je symptomen van lichtgebrek aan te pakken zoals onevenwichtigheid, depressieve stemming en gebrek aan energie, vooral in de donkere herfst- en winterdagen.
 • Voordeel 2: Krachtig Verlichtingsoppervlak: Met een verlichtingsoppervlak van 12 x 20 cm biedt de lamp een bijzonder gelijkmatige verlichting en een lichtsterkte van 10.000 lux op een afstand van 10 cm, wat zorgt voor voldoende licht in elke situatie.
 • Voordeel 3: Praktisch en Gebruiksvriendelijk: De lamp is uitgerust met een handige éénknopsbediening en een traploos verstelbare klemvoet, waardoor je de lamp zowel staand als liggend kunt gebruiken naar jouw comfort.
 • Voordeel 4: Compact Design: Dankzij het compacte tabletformaat is de TL 30 lamp van Beurer gemakkelijk op je bureau te plaatsen of mee te nemen onderweg. Bovendien kan je de lamp opbergen in de meegeleverde praktische opbergtas wanneer je deze niet gebruikt.
 • Voordeel 5: Energiebesparend en Veilig: De lamp maakt gebruik van LED-technologie, waardoor hij niet alleen bijzonder energiebesparend is, maar ook een gelijkmatige, flikkervrije verlichting zonder UV-straling biedt, voor een veilige lichttherapie ervaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de aangegeven lichtsterkte op 10 cm afstand van de lamp 10.000 lux is, kan deze aanzienlijk afnemen als je verder van de lamp verwijderd bent. Dit zou zijn effectiviteit kunnen verminderen, vooral als je niet altijd in de positie bent om zo dichtbij de lamp te zitten.
 • Nadeel 2: De daglichtlamp heeft een verlichtingsoppervlak van slechts 12×20 cm. Als je een bredere lichtverspreiding wenst, bijvoorbeeld om een groter werkgebied te verlichten, zou dit een beperking kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Het ontwerp van de Beurer TL 30 is compact, wat betekent dat het misschien niet robuust of stevig genoeg is voor bepaalde omgevingen. Dit kan een beperking zijn voor gebruikers die een meer robuuste lamp willen voor intensief gebruik.
 • Nadeel 4: De daglichtlamp wordt bediend met een éénknopsbediening. Dit kan beperkend zijn voor mensen die meer flexibiliteit of opties willen in hun lichtinstellingen, zoals dimmen of het aanpassen van kleurtemperaturen.
 • Nadeel 5: Hoewel de lamp is ontworpen voor energiebesparing door LED-technologie, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat deze in alle situaties energie-efficiënt is. LED-lampen zijn over het algemeen energiezuiniger bij langdurig gebruik, maar als je de lamp slechts voor korte periodes gebruikt, zou je mogelijk niet de volledige energiebesparende voordelen ervaren.

Onze favoriet #2

Husgw Daglichtlamp

Husgw Daglichtlamp

Waarom we het gekozen hebben

De Husgw Daglichtlamp is een speciaal ontworpen lichttherapie-apparaat dat een intensiteit van 10.000 lux levert, waarbij het volledige lichtspectrum van de zon wordt nagebootst, zonder enige straling van ultraviolet licht, om je ogen te beschermen. Deze draagbare lamp, met zijn modern plat paneel en 84 LED-lampen, levert indrukwekkende lichtkwaliteit en is gemakkelijk mee te nemen. Met de afneembare standaard kun je de lamp op verschillende oppervlakken plaatsen, of het nu naast je laptop, op het aanrecht of op je bureau is, in je kantoor of thuis. Daarnaast heeft de lamp een USB Type-C interface voor gemakkelijk en comfortabel opladen. Mocht je ooit vragen hebben, dan staat de klantenservice voor je klaar om je bevredigend te helpen.

 • Voordeel 1: De Husgw daglichtlamp simuleert het volledige spectrum van zonlicht zonder ultraviolet licht. Dit betekent dat je altijd kunt genieten van de voordelen van zonlicht, maar zonder je ogen te belasten of te beschadigen.
 • Voordeel 2: Deze daglichtlamp heeft een lichtintensiteit van 10.000 lux, dus zelfs op de meest regenachtige dagen kun je nog steeds genieten van een warm, helder licht dat vergelijkbaar is met zonlicht.
 • Voordeel 3: Dankzij het moderne platte paneel en lichte ontwerp is het gemakkelijk om de fototherapielamp overal mee naartoe te nemen. Of je nu naar kantoor of op reis gaat, met de Husgw daglichtlamp heb je altijd het nodige licht bij de hand.
 • Voordeel 4: De lamp heeft een afneembare standaard, waardoor je hem horizontaal of verticaal kan neerzetten op elk oppervlak zoals naast je laptop, op het aanrecht of op je bureau. Dit biedt extra flexibiliteit voor waar en hoe je hem wilt gebruiken.
 • Voordeel 5: De daglichtlamp van Husgw bevat een type C-interface voor opladen. Je kunt het apparaat eenvoudig opladen via USB met je mobiele voeding of laptop. Dit zorgt voor een naadloze en handige manier om te zorgen dat je lamp altijd klaar is voor gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de Husgw Daglichtlamp 10.000 lux belooft, kan dit misschien te intens zijn voor sommige mensen, vooral als je gevoelig bent voor helder licht. Dit kan in bepaalde gevallen ongemak of zelfs hoofdpijn veroorzaken.
 • Nadeel 2: Het feit dat deze lamp wordt opgeladen met een type C-interface kan een nadeel zijn als je niet over de nodige compatibele apparatuur beschikt. Je moet mogelijk extra investeren in geschikte oplaadapparatuur als je dat nog niet hebt.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het een draagbare lamp is, met een licht ontwerp, kan het voor sommige gebruikers nog steeds als lastig worden ervaren om de lamp mee te nemen, vooral als je al veel apparatuur bij je draagt.
 • Nadeel 4: De lamp simuleert het volledige spectrum van zonlicht zonder ultraviolet licht. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat blootstelling aan ultraviolet licht bekend staat om vitamine D-productie te stimuleren.
 • Nadeel 5: Met 84 LED-lampen kan dit apparaat meer stroom verbruiken dan sommige andere vergelijkbare producten op de markt. Dit kan uiteindelijk invloed hebben op je energierekening, dus het is iets om te overwegen bij het aankopen van dit product.

Onze favoriet #3

Beurer Daglichtlamp

Beurer Daglichtlamp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Daglichtlamp van Beurer is een absolute winter must-have voor jouw welzijn. Deze lampt creëert helder veld van licht met een intensiteit van ongeveer 10,000 lux, dat voor energie en welzijn in de donkere wintermaanden zorgt. De naadloze kantelverstelling en oneindig variabele hoekverstelling maken het mogelijk om de lamp op verschillende manieren te positioneren, zodat je het licht precies daar krijgt waar je het wilt. Daarnaast beschikt de TL 90 daglichtlamp over acht LED’s die je huidige behandeltijd aangeven. Bovendien, dankzij zijn stevige basis, kun je deze wellnesslamp veilig gebruiken. Met deze lamp maak je van de grijze winterdagen heldere momenten vol energie.

 • Voordeel 1: De ALBINA daglichtlamp biedt een natuurlijke zonlichtsimulatie. Met 10.000 lux die het natuurlijke daglicht-spectrum imiteert, is deze lamp ontworpen om een aangename omgeving te creëren en eventuele nervositeit, angst en geïrriteerde stemming te verlichten, vooral in die troosteloze binnendagen die regenachtig of bewolkt zijn.
 • Voordeel 2: Deze daglichtlamp kan ook de kwaliteit van je slaap verbeteren. Uitgebreide lichttherapie-experimenten hebben aangetoond dat ze diepe slaap kunnen verlengen, wat helpt om de energie te behouden en de concentratie te verbeteren.
 • Voordeel 3: Met drie kleurtemperatuurmodi en helderheidsinstelling biedt de ALBINA daglichtlamp de mogelijkheid om tussen wit licht, natuurlijk licht en warm licht te kiezen. Het is niet alleen een lichttherapielamp, het kan ook dagelijks worden gebruikt als lees-, schrijf- of slaaplicht.
 • Voordeel 4: De ALBINA daglichtlamp heeft ook een timer- en geheugenfunctie. Met de tijdsinstelling van 10, 20, 30 en 60 minuten hoef je je er geen zorgen over te maken dat je de lamp handmatig uit moet schakelen. Bovendien zorgt de geheugenfunctie ervoor dat de lamp je vorige helderheidsinstelling onthoudt, waardoor je tijd bespaart en het opnieuw instellen voorkomt.
 • Voordeel 5: Het draagbare en artistieke ontwerp van de ALBINA daglichtlamp maakt het gemakkelijk om mee te nemen en overal in je ruimte te plaatsen – op je bureau, naast je laptop, op je aanrecht, enz. Bovendien kan het vanwege zijn unieke uiterlijk ook als decoratie in je ruimte worden gebruikt.
 • Nadeel 1: Het eerste dat opvalt, is dat de Albina daglichtlamp een timer heeft. Alhoewel dit kan lijken als een handig kenmerk, kan het misschien een beperking zijn als je het daglicht gedurende langere periodes wilt behouden zonder je zorgen te maken over het opnieuw instellen van de timer.
 • Nadeel 2: We kijken vervolgens naar de geheugenfunctie van de lamp. Deze functie lijkt handig aan de oppervlakte, maar als er meerdere mensen de lamp gebruiken, kan dit een beetje frustrerend zijn omdat de lamp vasthoudt aan de laatste helderheidsinstelling, wat mogelijk niet de gewenste instelling is voor de volgende gebruiker.
 • Nadeel 3: Hoewel de lamp beweert de slaapkwaliteit te verbeteren, is deze bewering gebaseerd op lichttherapie-experimenten en kan de effectiviteit per individu verschillen. De lamp zou voor sommige mensen minder effectief kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De lamp heeft een draagbaar ontwerp waardoor hij gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is. Echter, afhankelijk van de robuustheid en de duurzaamheid van de lamp, kan het herhaaldelijk verplaatsen ervan het risico op schade verhogen.
 • Nadeel 5: Tenslotte biedt de Albina daglichtlamp drie kleurtemperatuurmodi: wit licht, natuurlijk licht en warm licht. Dit bereik kan voordelig zijn voor sommige gebruikers, maar anderen kunnen het beperkt vinden en misschien opties voor meer kleurtemperaturen willen hebben.

Onze favoriet #4

Albina Daglichtlamp

Albina Daglichtlamp

Waarom we het gekozen hebben

De ALBINA Daglichtlamp is een geavanceerd stuk technologie dat het natuurlijke zonlicht tot 10.000 lux simuleert, een kalmerende sfeer creëert en mentale onrust zoals nervositeit en angst verlicht. Het heeft bewezen de slaapkwaliteit te verbeteren door de diepe slaaptijd te verlengen, concentratie te verhogen en energie te behouden. Je kunt de gewenste helderheid instellen met 3 kleurtemperatuurmodi en een “+”/”-” knop. Het heeft ook een praktische timer- en geheugenfunctie, zodat je de lamp niet handmatig hoeft uit te schakelen en je vorige helderheidsinstelling onthouden wordt. Daarnaast is het compact en draagbaar, waardoor je het eenvoudig kunt meenemen en op verschillende plekken kunt gebruiken, en het unieke ontwerp biedt een esthetisch aantrekkelijke decoratie.

 • Voordeel 1: De ALBINA daglichtlamp biedt een natuurlijke zonlichtsimulatie. Met 10.000 lux die het natuurlijke daglicht-spectrum imiteert, is deze lamp ontworpen om een aangename omgeving te creëren en eventuele nervositeit, angst en geïrriteerde stemming te verlichten, vooral in die troosteloze binnendagen die regenachtig of bewolkt zijn.
 • Voordeel 2: Deze daglichtlamp kan ook de kwaliteit van je slaap verbeteren. Uitgebreide lichttherapie-experimenten hebben aangetoond dat ze diepe slaap kunnen verlengen, wat helpt om de energie te behouden en de concentratie te verbeteren.
 • Voordeel 3: Met drie kleurtemperatuurmodi en helderheidsinstelling biedt de ALBINA daglichtlamp de mogelijkheid om tussen wit licht, natuurlijk licht en warm licht te kiezen. Het is niet alleen een lichttherapielamp, het kan ook dagelijks worden gebruikt als lees-, schrijf- of slaaplicht.
 • Voordeel 4: De ALBINA daglichtlamp heeft ook een timer- en geheugenfunctie. Met de tijdsinstelling van 10, 20, 30 en 60 minuten hoef je je er geen zorgen over te maken dat je de lamp handmatig uit moet schakelen. Bovendien zorgt de geheugenfunctie ervoor dat de lamp je vorige helderheidsinstelling onthoudt, waardoor je tijd bespaart en het opnieuw instellen voorkomt.
 • Voordeel 5: Het draagbare en artistieke ontwerp van de ALBINA daglichtlamp maakt het gemakkelijk om mee te nemen en overal in je ruimte te plaatsen – op je bureau, naast je laptop, op je aanrecht, enz. Bovendien kan het vanwege zijn unieke uiterlijk ook als decoratie in je ruimte worden gebruikt.
 • Nadeel 1: Het eerste dat opvalt, is dat de Albina daglichtlamp een timer heeft. Alhoewel dit kan lijken als een handig kenmerk, kan het misschien een beperking zijn als je het daglicht gedurende langere periodes wilt behouden zonder je zorgen te maken over het opnieuw instellen van de timer.
 • Nadeel 2: We kijken vervolgens naar de geheugenfunctie van de lamp. Deze functie lijkt handig aan de oppervlakte, maar als er meerdere mensen de lamp gebruiken, kan dit een beetje frustrerend zijn omdat de lamp vasthoudt aan de laatste helderheidsinstelling, wat mogelijk niet de gewenste instelling is voor de volgende gebruiker.
 • Nadeel 3: Hoewel de lamp beweert de slaapkwaliteit te verbeteren, is deze bewering gebaseerd op lichttherapie-experimenten en kan de effectiviteit per individu verschillen. De lamp zou voor sommige mensen minder effectief kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De lamp heeft een draagbaar ontwerp waardoor hij gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is. Echter, afhankelijk van de robuustheid en de duurzaamheid van de lamp, kan het herhaaldelijk verplaatsen ervan het risico op schade verhogen.
 • Nadeel 5: Tenslotte biedt de Albina daglichtlamp drie kleurtemperatuurmodi: wit licht, natuurlijk licht en warm licht. Dit bereik kan voordelig zijn voor sommige gebruikers, maar anderen kunnen het beperkt vinden en misschien opties voor meer kleurtemperaturen willen hebben.

Onze favoriet #5

Lepro Daglichtlamp

Lepro Daglichtlamp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Lepro Daglichtlamp is een led-bureaulamp die is ontworpen voor optimale aanpassing aan je behoeften, met 3 kleuren, 5 modi en een geheugenfunctie die de ingestelde helderheids- en kleurmodus onthoudt bij elke inschakeling. Deze lamp biedt een eenvoudige en praktische aanraakbediening en een zacht, flikkervrij licht dat ideaal is voor lezen, werken of leren. Het is vriendelijk voor je ogen en veroorzaakt minder vermoeidheid. Met een lichtopbrengst van 655 lm is deze lamp energiezuinig, verbruikt 75% minder energie dan een conventionele gloeilamp bij dezelfde helderheid. Bovendien biedt het veiligheid en duurzaamheid met zijn bedrijfsspanning van 12 V, minimale warmteproductie, non-toxiciteit en UV-vrije straling. Deze minimalistisch ontworpen tafellamp is ideaal voor zowel volwassenen als kinderen en kan ook als decoratie op kantoor worden gebruikt.

 • Voordeel 1: Je kunt de Lepro daglichtlamp personaliseren om aan je behoeften te voldoen. Met 3 kleuren en 5 modi, helderheidsniveaus en een geheugenfunctie, kan je de perfecte verlichting voor jezelf creëren en deze elke keer dat je de lamp in- en uitschakelt behouden.
 • Voordeel 2: De lamp is uitgerust met eenvoudige aanraakbediening. Je hoeft alleen maar de praktische aanraaksensor te gebruiken om de helderheids- en kleurmodus in te stellen. Deze wordt automatisch opgeslagen voor de volgende keer dat je de lamp inschakelt.
 • Voordeel 3: De Lepro daglichtlamp is ontworpen om zacht te zijn voor de ogen. Het flikkervrije licht is ideaal om bij te lezen, te werken of te leren en zorgt voor minder vermoeidheidsverschijnselen.
 • Voordeel 4: Met een helderheidsniveau van 655 lm, is de lamp zeer energiezuinig. De lamp verbruikt maar liefst 75% minder energie dan een conventionele gloeilamp met dezelfde helderheid.
 • Voordeel 5: De Lepro daglichtlamp staat garant voor veiligheid en een lange levensduur. Met een bedrijfsspanning van 12V zorgt de lamp voor meer veiligheid en een stabiele, extreem lage warmte. De lamp is niet giftig en geeft geen UV-straling af. Deze tafellamp in minimalistisch design is ideaal voor zowel volwassenen als kinderen, en kan ook als decoratie op kantoor gebruikt worden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Lepro daglichtlamp wordt aangeprezen voor zijn verstelbaarheid met 3 kleuren en 5 modi, kan deze variëteit overweldigend zijn voor sommige gebruikers die eenvoudige functionaliteit verkiezen boven personalisatie.
 • Nadeel 2: De aanraakgevoelige controle van de bureaulamp kan voor sommige mensen lastig zijn, vooral diegenen die niet technisch onderlegd zijn of voorkeur geven aan traditionele fysieke knoppen.
 • Nadeel 3: De tafellamp heeft een geheugenfunctie die automatisch de laatst ingestelde helderheid en kleurmodus ophaalt. Dit zou echter een nadeel kunnen zijn voor gebruikers die elke keer dat ze de lamp inschakelen een andere instelling willen gebruiken.
 • Nadeel 4: In de productbeschrijving wordt vermeld dat de lamp zacht voor de ogen is en minder vermoeidheid veroorzaakt, maar er is geen specifieke technologie of feature genoemd die deze claim ondersteunt.
 • Nadeel 5: De Lepro daglichtlamp verbruikt weliswaar 75% minder energie dan een conventionele gloeilamp, maar vergeleken met andere LED lampen op de markt, kan dit nog steeds aan de hogere kant zijn. Voor diegenen die op zoek zijn naar de meest energiezuinige opties, zijn er wellicht andere LED lampen die nog minder energie verbruiken.

Onze favoriet #6

Top Life Daglichtlamp

Top Life Daglichtlamp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Daglichtlamp van Top Life is een krachtige oplossing voor donkere winterdagen. Dit apparaat geeft intens wit licht van 15.000 lux dat jouw humeur en energiepeil omhoog houdt. Met de instelbare lichtsterktes (15.000, 10.000, en 6.000 lux) kun je de belichting aanpassen aan jouw behoeften. Dankzij het draagbare ontwerp en de verstelbare standaard kan je het zowel horizontaal als verticaal gebruiken tijdens je dagelijkse activiteiten zoals lezen, lunchen of werken. Dit lichttherapie-apparaat is bijzonder nuttig op dagen met weinig natuurlijk zonlicht, bedoeld om je alertheid en welzijn te verbeteren. Bovendien worden 100% van de UV-stralen gefilterd om je ogen en huid te beschermen. Indicaties voor veilig gebruik zijn opgenomen en een extra lange kabel van 2,5 meter maakt het gebruik flexibel overal in huis.

 • Voordeel 1: Verhoogde energie en humeur – De intensiteit van het witte licht van deze lichttherapielamp helpt om je stemming op te peppen en je energieniveau hoog te houden, terwijl het tegelijkertijd je energietekorten bestrijdt en je alertheid verbetert.
 • Voordeel 2: Tijdbesparing en comfort – De lichttherapielamp heeft een sterkte van 15.000 lux, waardoor je kortere sessies kunt doen of verder van de lamp af kunt zitten. Dit resulteert in meer comfort en minder tijd nodig voor je lichttherapie.
 • Voordeel 3: Verstelbaar en Draagbaar – De lichttherapielamp heeft nog twee andere sterkteniveaus van 10.000 lux en 6.000 lux, en dankzij de verstelbare standaard kun je hem zowel horizontaal als verticaal gebruiken. Plus, hij is gemakkelijk mee te nemen en kan bij je blijven wanneer je leest, luncht of werkt.
 • Voordeel 4: Heilzaam tijdens wintermaanden – Deze volspectrumlamp is bijzonder effectief in periodes met weinig zonlicht, zoals de wintermaanden. Het helpt om het gebrek aan natuurlijk licht te compenseren en je welzijn te verbeteren.
 • Voordeel 5: Veilig en gemakkelijk te gebruiken – De lichttherapielamp filtert 100% van de UV-stralen uit, ter voorkoming van schade aan de ogen en de huid. Het heeft ook een extra lange kabel van 2,5 meter, waardoor je het kunt gebruiken waar je maar wilt. Verder worden video-instructies bijgeleverd voor eenvoudig gebruik.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Top Life Daglichtlamp de sterkte aanpasbaar maakt, met drie verschillende niveaus van 6.000, 10.000 en 15.000 lux, kan het licht nog steeds te intens zijn voor sommige gebruikers, zeker wanneer men gevoelige ogen heeft of wanneer men niet gewend is aan lichttherapie.
 • Nadeel 2: Hoewel de lamp gemakkelijk vervoerbaar genoemd wordt, is er geen specifieke informatie over hoe compact en licht de lamp is. Dit kan het lastiger maken om de lamp mee te nemen tijdens het reizen of naar kantoor.
 • Nadeel 3: De Top Life Daglichtlamp gebruikt wel de kracht van daglicht, maar simuleert geen natuurlijk daglicht. Hierdoor heeft de lamp mogelijk niet dezelfde gezondheidsvoordelen als natuurlijk zonlicht.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de lamp komt met een extra lange kabel van 2,5 meter, ben je nog steeds gebonden aan een stopcontact in de buurt om het te gebruiken. Dit beperkt de flexibiliteit in de plaatsing van de lamp.
 • Nadeel 5: Volgens de veiligheidsinformatie zijn er contra-indicaties voor het gebruik van de lamp. Dit betekent mogelijk dat bepaalde mensen vanwege hun gezondheidstoestand de lamp niet kunnen of mogen gebruiken, wat het minder toegankelijk maakt voor iedereen, hoewel er geen details worden gegeven over welke contra-indicaties dit precies zijn.

Onze favoriet #7

Hapfish Daglichtlamp

Hapfish Daglichtlamp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Daglichtlamp van Hapfish is een innovatieve bureaulamp met een supergroot, dubbelkop ontwerp en een breed 78cm 24W LED-licht. Deze lamp is perfect voor grote werkruimtes en meerdere monitoren, met aanpasbare helderheid en kleurtemperatuur om altijd het ideale licht te leveren. Een slimme lichtsensor past de helderheid automatisch aan je omgeving aan, en onthoudt je laatste instellingen. De lamp, met een minimalistisch en ruimtebesparend ontwerp, heeft een klem om hem stevig te bevestigen en je bureau schoon te houden. Hij biedt oogbescherming door middel van een 45° LED en zijverlichtingsontwerp, zodat er geen flikkering of verblinding optreedt. Bij je aankoop krijg je een voedingsadapter, gebruikershandleiding, 24/7 klantenservice, en een levenslange garantie.

 • Voordeel 1: De Daglichtlamp van Hapfish heeft een supergroot ontwerp met dubbele kop waardoor deze extra breed is en een groot werkgebied egaal verlicht. Dit maakt de lamp uitermate geschikt voor bureaus met meerdere monitoren.
 • Voordeel 2: Met de instelbare helderheid en kleurtemperatuur kun je de lamp volledig aanpassen aan jouw behoeften. Er zijn vijf dimbare niveaus en vijf verschillende kleurmodi, variërend van 3200K tot 6500K.
 • Voordeel 3: De intelligente lichtsensor in de lamp past de helderheid automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat je altijd de optimale verlichting hebt. Bovendien onthoudt de geheugenfunctie jouw laatste instelling.
 • Voordeel 4: De lamp heeft een minimalistisch en ruimtebesparend ontwerp dankzij de metalen klem. Deze kan een bureau tot 5,5 cm dik vasthouden, waardoor je meer ruimte op je bureau overhoudt. Bovendien is de behuizing van de lamp gemaakt van duurzame, krasbestendige aluminiumlegering.
 • Voordeel 5: De lamp is speciaal ontworpen om je ogen te beschermen. Met LED’s op een hoek van 45° en het zijverlichtingsontwerp verlicht het alleen jouw bureau en toetsenbord, zonder te flikkeren of te verblinden.
 • Nadeel 1: De Hapfish daglichtlamp is erg groot en heeft een dubbele kop met een breedte van 78 cm, wat een probleem kan zijn als je beperkte ruimte hebt. Het is mogelijk dat je moeite hebt om het in een klein of overvol bureau te passen.
 • Nadeel 2: Hoewel het hebben van instelbare helderheidsniveaus en kleurtemperaturen als een voordeel kan worden gezien, kan het aan de andere kant ook een potentiële bron van frustratie zijn. Je moet voortdurend de perfecte instelling voor je omgeving vinden, wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 3: Hoewel de lamp is ontworpen om ruimte te besparen met zijn klemmechanisme, kan het feit dat het slechts tot 5,5 cm dik kan klemmen, wat beperkend zijn. Als je bureau of oppervlak dikker is dan dat, kun je de lamp niet bevestigen.
 • Nadeel 4: Hoewel de Hapfish daglichtlamp gebruik maakt van LED-verlichting om verblinding te minimaliseren, zorgt het zijverlichtingsontwerp ervoor dat het alleen je bureau en toetsenbord verlicht. Dit betekent dat andere delen van je werkgebied mogelijk niet voldoende worden verlicht, en je kunt de lamp mogelijk niet gebruiken voor andere doeleinden, zoals lezen, zonder de positie ervan te veranderen.
 • Nadeel 5: Het product bevat 2 draaiassen om het licht te richten. Terwijl dit flexibiliteit biedt, kan het ook de constructie van de lamp een beetje gecompliceerd maken. Het vergt misschien wat meer moeite dan eenvoudige lampen om het licht te positioneren waar je het nodig hebt.

Onze favoriet #8

Aogled Daglichtlamp

Aogled Daglichtlamp

Waarom we het gekozen hebben

De Aogled Daglichtlamp is ontworpen om natuurlijk zonlicht te simuleren en zo jouw stemming en energie in donkere wintermaanden een boost te geven. Dit product biedt een lichtintensiteit van 10.000 lux op een afstand van ongeveer 15 cm. De veelzijdigheid van de lamp wordt weerspiegeld in zijn 5 instelbare helderheidsniveaus (3000-10.000 lux) en 3 kleurtemperaturen (3000K, 4500K, 6500K). Het is uitgerust met Touch Control Timer & Memory functies, zodat je de gewenste instellingen kunt kiezen en opslaan. Met zijn compacte en draagbare ontwerp, inclusief een verstelbare standaard, is het gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken waar je maar wilt. Door de instellingen aan te passen aan jouw voorkeuren, kunt je het comfort maximaliseren en het optimale voordeel halen uit deze daglichtlamp.

 • Voordeel 1: Boost voor stemming en energie. De Aogled Daglichtlamp met een lichtintensiteit van 10.000 lux simuleert zonlicht, dat vaak ontbreekt in de winterperiode, en verbetert daarmee je stemming en energie.
 • Voordeel 2: Aanpasbare instellingen. De daglichtlamp biedt 5 instelbare helderheidsniveaus (3000-10000 lux) en 3 kleurtemperaturen (3000K 4500K 6500K). Zo kun je de helderheid en kleurtemperatuur aan jouw voorkeur aanpassen en een comfortabele omgeving creëren.
 • Voordeel 3: Touchbediening en geheugenfunctie. Met de touchbediening kun je de kleurtemperatuur, helderheid en tijd van de daglichtlamp eenvoudig regelen. Dankzij de geheugenfunctie onthoudt de lamp jouw laatste instellingen, wat het gebruiksgemak verhoogt.
 • Voordeel 4: Draagbaar en aanpasbaar. De Aogled daglichtlamp heeft een compacte vorm en een inklapbare standaard, waardoor het eenvoudig mee te nemen is. Of je nu thuis bent, op kantoor of op reis, je kunt jouw lamp overal meenemen. De standaard kan zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden en de hoek is verstelbaar.
 • Voordeel 5: Personaliseerbaar gebruik. Je kunt de afstand, tijd en positie van de lamp instellen, zodat deze optimaal afgestemd is op jouw behoeften en comfort. Slechts een uur gebruik per dag kan al heilzaam zijn.
 • Nadeel 1: De daglichtlamp is mogelijk te intens voor sommige gebruikers. Met een lichtintensiteit van 10.000 lux kan het zijn dat sommige mensen dit als te fel ervaren, vooral bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 2: Hoewel de lamp een veelzijdigheid aan instellingen biedt voor helderheid en kleurtemperatuur, kan het lastig zijn om je ideale instelling te vinden en te onthouden, waardoor je mogelijk elke keer dat je de lamp gebruikt, veel tijd kwijt bent aan het instellen.
 • Nadeel 3: Het gebruik van touch controls kan voor sommige mensen als onhandig worden ervaren. Niet iedereen vindt het prettig om de helderheid, kleurtemperatuur en tijd in te stellen met een touch control.
 • Nadeel 4: Ondanks de compacte vorm en opvouwbare voet van de daglichtlamp, kan het nog steeds onpraktisch zijn om mee te reizen. Ondanks dat het in een rugzak of koffer past, kan het nog steeds te groot of te zwaar zijn om gemakkelijk mee te nemen.
 • Nadeel 5: De aanbevolen gebruikstijd van slechts een uur per dag kan voor sommige gebruikers onvoldoende zijn, afhankelijk van hun individuele behoeften en levensstijl. Als je bijvoorbeeld veel binnen werkt zonder toegang tot natuurlijk licht, heb je misschien behoefte aan een langere blootstelling aan de daglichtlamp.

Onze favoriet #9

Fulllucky Daglichtlamp

Fulllucky Daglichtlamp

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Daglichtlamp van Fulllucky is een lichttherapielamp die een krachtige dosis van 10.000 Lux UV-vrij licht levert, wat kan helpen tegen winterdepressie, circadiane slaapstoornissen en vermoeidheid. Compact en USB-aangedreven, deze lamp is gemakkelijk te dragen en kan direct worden aangesloten op een computer of powerbank. Met een gevoelige touch-control, kun je kiezen uit drie kleurtemperaturen (warm/warm wit/wit) en de helderheid tussen 2000-1000 Lux aanpassen. Daarnaast bevat het een ingebouwde timer van 15/30/45/60 minuten en een geheugenfunctie, zodat de laatst gebruikte instellingen automatisch worden opgeslagen voor het volgende gebruik. Dankzij het mini formaat en lichtgewicht, is deze lamp flexibel en kan op verschillende plaatsen worden geplaatst, zodat je zelfs op bewolkte dagen het gevoel en de warmte van natuurlijk licht kunt ervaren.

 • Voordeel 1: De Fulllucky Daglichtlamp levert een UV-vrij (oogbeschermend) volledig spectrum van helder licht. Dit helpt je om je dagelijkse dosis zonlicht te krijgen, ideaal voor effectieve lichttherapie. Vooral handig tegen winterdepressie, circadiane slaapstoornissen, vermoeidheid en wanneer je nachtdiensten draait.
 • Voordeel 2: De lamp is USB-aangedreven en heeft een compact ontwerp, wat betekent dat je deze gemakkelijk kunt aansluiten op een computer of powerbank. Door het compacte formaat is de lamp eenvoudig te dragen en op te bergen, passend naast je laptop, op het aanrecht, op je bureau en ergens anders.
 • Voordeel 3: Met de Touch Control functie en traploze aanpassing biedt de Fulllucky Daglichtlamp een gepersonaliseerde lichtervaring. Je kunt kiezen uit 3 kleurtemperatuurmodi (warm/warm wit/wit) en de helderheid aanpassen tussen 2000-1000 Lux. De traploze instellingen kunnen worden aangepast door lang op de aanraakbedieningsknop te drukken.
 • Voordeel 4: Deze daglichtlamp heeft een ingebouwde automatische timer van 15/30/45/60 minuten, waardoor je je lichttherapie op maat kunt maken. Bovendien onthoudt de doordachte geheugenfunctie alle instellingen voor de volgende keer dat je de lamp gebruikt, zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft in te stellen.
 • Voordeel 5: Door het mini-formaat en lichte gewicht van de Fulllucky Daglichtlamp, kan deze op verschillende plaatsen worden gebruikt, van je huis tot op kantoor, in een café of zelfs tijdens een yogales. Deze flexibiliteit stelt je in staat om overal en altijd de warmte van natuurlijk licht te voelen, ook op bewolkte dagen, om je stemming op te vrolijken!
 • Nadeel 1: De Fulllucky daglichtlamp is weliswaar draagbaar en compact van formaat, maar is alleen via een USB type-C-kabel van stroom te voorzien. Dit betekent dat je hem moet aansluiten op een apparaat met een USB-poort, zoals je computer of een powerbank, wat niet altijd even praktisch is, vooral als deze apparaten zelf in gebruik zijn of als er geen stroombron in de buurt is.
 • Nadeel 2: De lamp biedt weliswaar instelbare kleurtemperaturen en helderheid, maar dit gebeurt via een gevoelige touch-control-knop. Dit kan problematisch zijn als de knop niet correct reageert of als je per ongeluk wijzigingen aanbrengt aan de instellingen.
 • Nadeel 3: Hoewel de Fulllucky daglichtlamp wordt geleverd met een opvouwbare beugel, kan de stabiliteit van deze beugel in sommige situaties te wensen overlaten. Bijvoorbeeld, als je in een omgeving werkt waar de lamp per ongeluk kan worden omgestoten.
 • Nadeel 4: De ingebouwde afteltimer is een handige functie, maar houdt in dat je elke sessie handmatig moet programmeren. Je moet dus elke keer de tijd instellen die je wilt dat de lamp brandt, wat op den duur onhandig kan zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de Fulllucky daglichtlamp veelzijdig is en in diverse omgevingen gebruikt kan worden zoals thuis, op kantoor, in een café of tijdens een yogales, zou de lichtopbrengst voor grotere ruimtes zoals een uitgestrekt kantoor of een yoga studio mogelijk ontoereikend kunnen zijn. Met andere woorden, het miniformaat kan de effectiviteit van het lichtbereik beperken.

Na het zorgvuldig onderzoeken en testen van de top tien daglichtlampen op de markt, kunnen wij met vertrouwen zeggen dat er een product voor iedereen is. De lamp die het best bij jou past hangt af van wat jij belangrijk vindt. Wil jij een lamp met energiebesparende functies, of geef je de voorkeur aan een ontwerp dat in jouw huis past? Of misschien is de lichtintensiteit wel het belangrijkste voor jou. Wat je ook zoekt in een daglichtlamp, je kunt er zeker van zijn dat er een product in deze lijst te vinden is dat perfect voldoet aan jouw behoeftes. Met de juiste daglichtlamp kan je de donkere wintermaanden gemakkelijk doorkomen en je gemoedstoestand en welzijn verbeteren.

Inhoudsopgave