a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dankzegging Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost krijgt u een actueel overzicht van de meest recente en opvallende statistieken over Dankzegging, met nieuwe gegevens die u een heldere kijk geven op hoe deze traditie zich ontwikkelt en wordt gevierd.

 • In 2019 reisden meer dan 55 miljoen Amerikanen 50 mijl of meer weg van huis met Thanksgiving.
 • Het gemiddelde aantal mensen aan een Thanksgiving tafel is tussen 10-20.
 • Ongeveer 46 miljoen kalkoenen worden elk jaar gegeten tijdens Thanksgiving in de VS.
 • De gemiddelde kosten van een Thanksgiving diner voor 10 personen was $48.91 in 2019.
 • 9% van de Amerikanen eet hun Thanksgiving maaltijd in een restaurant.
 • Bijna 50% van de Amerikanen begint met winkelen voor Black Friday op Thanksgiving dag.
 • Ongeveer 31% van de consumenten start met hun feestdag aankopen vóór Thanksgiving.
 • Thanksgiving Day is de piekdag voor huisbranden veroorzaakt door koken in de VS.
 • De gemiddelde Amerikaan eet meer dan 4,500 calorieën op Thanksgiving Day.
 • 88% van de Amerikanen eet kalkoen op Thanksgiving.
 • Tijdens Thanksgiving is de vraag naar zoete aardappels het hoogst, met een jaarlijkse consumptie van 2,4 miljard pond.
 • Elk jaar bekijken ongeveer 50 miljoen mensen de Macy’s Thanksgiving Day Parade op televisie.
 • 44% van de Amerikanen heeft wijn op hun Thanksgiving tafel.
 • Thanksgiving weekend is een van de drukste reisperioden van het jaar, met ongeveer 42% van de reizende Amerikanen die met de auto onderweg zijn.

Actuele Dankzegging Statistieken

In 2019 reisden meer dan 55 miljoen Amerikanen 50 mijl of meer weg van huis met Thanksgiving.

De statistiek die u voor u ziet, meldt dat in het jaar 2019 meer dan 55 miljoen Amerikanen hebben gereisd met Thanksgiving, een afstand van 50 mijl (ongeveer 80 kilometer) of meer van hun huis. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking met Thanksgiving de reis heeft gemaakt om tijd door te brengen met familie en vrienden, of wellicht voor vakanties. Deze reizen kunnen met diverse vervoersmiddelen zijn gemaakt, zoals per auto, vliegtuig of trein. Deze statistiek geeft een indruk van de mobiliteit en de familiegebondenheid van Amerikanen tijdens hun belangrijke feestdagen. U kunt hieruit concluderen dat reizen tijdens feestdagen, specifiek met Thanksgiving, een gemeenschappelijk deel uitmaakt van de Amerikaanse cultuur.

Het gemiddelde aantal mensen aan een Thanksgiving tafel is tussen 10-20.

De statistiek die u leest, geeft een schatting van het aantal mensen dat doorgaans aan een Thanksgiving-tafel aanwezig is. Het woord ‘gemiddelde’ verwijst naar de som van alle waarden in een datapunt, gedeeld door het aantal waarden. In dit geval wordt het aantal mensen dat u normaal gesproken bij een Thanksgiving-diner kunt verwachten, geschat op ergens tussen 10 en 20. Dit betekent dat sommige tafels mogelijk slechts 10 gasten hebben, terwijl andere tafels er zelfs 20 kunnen hebben. Het specifieke aantal kan variëren op basis van factoren zoals familiegrootte, aantal vrienden, en ruimte voor gasten, maar volgens deze statistiek ligt het gemiddelde aantal gasten tussen 10-20.

Ongeveer 46 miljoen kalkoenen worden elk jaar gegeten tijdens Thanksgiving in de VS.

Deze statistiek verwijst naar de consumptie van kalkoen tijdens het jaarlijkse Thanksgiving-feest in de Verenigde Staten. Wanneer we naar de cijfers kijken, is het verbazingwekkend om te zien dat er ieder jaar ongeveer 46 miljoen kalkoenen worden gegeten tijdens dit enkele evenement. Dit getal weerspiegelt het enorme belang van de kalkoen als traditioneel gerecht tijdens deze feestelijke periode. Het illustreert ook de schaal van de voedselproductie en distributie die nodig is om aan deze enorme vraag te voldoen. Thanksgiving is een van de grootste en meest gevierde feestdagen in de Verenigde Staten, en de mate waarin kalkoen wordt geconsumeerd toont aan hoe diep deze traditie is ingebed in de Amerikaanse cultuur. U moet ook bedenken dat dit slechts een deel van de totale jaarlijkse kalkoenconsumptie in de VS vertegenwoordigt, die veel verder gaat dan dit enkele feest.

De gemiddelde kosten van een Thanksgiving diner voor 10 personen was $48.91 in 2019.

De statistiek die u hier ziet, verwijst naar de gemiddelde kosten voor het bereiden van een Thanksgiving-diner voor tien mensen in het jaar 2019, dat uitkwam op $48.91. Dit betekent dat als men alle kosten optelt voor het kopen van ingrediënten voor een typisch Thanksgiving-menu – dat kan variëren van een gebraden kalkoen, vulling, cranberrysaus, tot pompoentaart – en het gemiddelde neemt, u ongeveer $48.91 kwijt zou zijn om dit diner te bereiden. Bedenk echter dat dit gemiddelde is en dat de daadwerkelijke kosten afhankelijk kunnen zijn van meerdere factoren, zoals de specifieke recepten die u gebruikt, waar u uw boodschappen doet, of u biologische of niet-biologische ingrediënten koopt, onder andere dingen.

9% van de Amerikanen eet hun Thanksgiving maaltijd in een restaurant.

Uit de statistiek blijkt dat 9% van de Amerikanen ervoor kiest om hun Thanksgiving-maaltijd in een restaurant te eten. Dit houdt in dat bijna één op de tien mensen in de Verenigde Staten de traditionele thuiskooktraditie voor deze specifieke feestdag inruilt voor het gemak of de luxe van een restaurantmaaltijd. Dit kan zowel een indicatie zijn van veranderende levensstijlen en prioriteiten, als van de economische mogelijkheid om uit eten te gaan. Het is ook belangrijk op te merken dat dit slechts een gemiddelde is en dat de daadwerkelijke percentages per staat of regio kunnen variëren. U, als lezer, moet deze gegevens beschouwen als een deel van een groter geheel en ze in de juiste context plaatsen om een volledig beeld te krijgen.

Bijna 50% van de Amerikanen begint met winkelen voor Black Friday op Thanksgiving dag.

Uit de statistiek blijkt dat bijna de helft van de Amerikanen (ongeveer 50%) al begint met winkelen voor Black Friday aanbiedingen op Thanksgiving. Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten die jaarlijks op de vierde donderdag van november wordt gevierd. Black Friday is de dag na Thanksgiving en wordt beschouwd als het begin van het kerstinkoopseizoen. De term “Black Friday” verwijst naar de drukte en chaos in winkels op die dag. Hoewel Black Friday officieel op vrijdag is, nemen veel mensen een voorsprong door al op Thanksgiving met winkelen te beginnen. Hierdoor kunnen zij mogelijk betere deals scoren voordat de menigte toeslaat. U kunt zich dus voorstellen dat Thanksgiving in de Verenigde Staten niet alleen een dag is om dankbaar te zijn en met familie door te brengen, maar ook om zich voor te bereiden op de grote winkeldag, Black Friday.

Ongeveer 31% van de consumenten start met hun feestdag aankopen vóór Thanksgiving.

De statistiek die u voor u heeft, stelt dat ongeveer 31% van de consumenten al begint met hun feestdag aankopen voor Thanksgiving. Dit betekent dat bijna een derde van de mensen hun cadeaus, voedsel, decoraties en andere benodigdheden voor de feestdagen aanschaft vóór de vierde donderdag van november, de dag waarop Thanksgiving traditioneel wordt gevierd. Dit kan te maken hebben met het vermijden van last-minute drukte, het spreiden van kosten of het willen profiteren van vroege verkoopkansen. Het impliceert ook dat marketing- en verkoopstrategieën voor de feestdagen mogelijk al ruim voor Thanksgiving effectief moeten zijn. Ongeacht de reden, het is duidelijk dat een aanzienlijk deel van de consumenten hun feestdag aankopen vroeg plant en uitvoert.

Thanksgiving Day is de piekdag voor huisbranden veroorzaakt door koken in de VS.

Uit de statistieken blijkt dat Thanksgiving Day in de VS de dag is waarop de meeste huisbranden plaatsvinden die worden veroorzaakt door koken. Dit betekent dat er op deze specifieke feestdag, die traditioneel wordt gevierd met uitgebreide maaltijden, meer keukenongelukken plaatsvinden die leiden tot brand dan op enige andere dag in het jaar. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren. Veel mensen koken op Thanksgiving gerechten die ze niet vaak bereiden, wat tot fouten kan leiden. Daarnaast koken mensen langdurig en vaak met veel gasten in huis, wat de kans op afleiding en daarmee keukenongelukken verhoogt. Ook maken veel mensen gebruik van frituurpannen om kalkoenen te bereiden, een methode die, indien niet correct uitgevoerd, brand kan veroorzaken.

De gemiddelde Amerikaan eet meer dan 4,500 calorieën op Thanksgiving Day.

Uit statistieken blijkt dat de gemiddelde Amerikaan meer dan 4.500 calorieën consumeert op Thanksgiving Day. Dit houdt in dat de gemiddelde Amerikaanse man of vrouw op deze speciale dag aanzienlijk meer voedsel eet dan op andere dagen van het jaar. Ter vergelijking, het dagelijkse aanbevolen calorie-inname ligt voor vrouwen rond de 2.000 en voor mannen rond de 2.500. Op Thanksgiving Day overschrijden veel Amerikanen deze aanbevelingen dus aanzienlijk. Dit hoge calorieverbruik kan worden toegeschreven aan traditionele Thanksgiving-gerechten die vaak rijk zijn aan suiker en vet, zoals kalkoen met jus, zoete aardappel, taarten en stoofschotels. Deze statistiek toont dus aan dat Thanksgiving een dag van culinaire overdaad is voor de meeste Amerikanen.

88% van de Amerikanen eet kalkoen op Thanksgiving.

De statistiek die aangeeft dat ‘88% van de Amerikanen kalkoen eet op Thanksgiving’ geeft inzicht in de eetgewoontes tijdens deze belangrijke Noord-Amerikaanse feestdag. Hieruit kunt u opmaken dat kalkoen het traditionele hoofdgerecht is tijdens het Thanksgiving diner voor het overgrote deel van de Amerikanen. Hoewel niet elke Amerikaan kalkoen eet, maakt deze traditie duidelijk deel uit van de Amerikaanse cultuur en in het bijzonder van de viering van Thanksgiving. Dat wil zeggen, als u in een ruimte bent met 100 Amerikanen die Thanksgiving vieren, dan zou u kunnen verwachten dat ongeveer 88 van hen kalkoen zullen eten.

Tijdens Thanksgiving is de vraag naar zoete aardappels het hoogst, met een jaarlijkse consumptie van 2,4 miljard pond.

U moet weten dat Thanksgiving een belangrijk nationaal feest is in de Verenigde Staten en dat zoete aardappels een populair ingrediënt zijn in traditionele Thanksgiving-maaltijden. De statistiek dat ‘Tijdens Thanksgiving de vraag naar zoete aardappels het hoogst is, met een jaarlijkse consumptie van 2,4 miljard pond’ betekent dat tijdens deze feestdag, de verkoop en consumptie van zoete aardappels aanzienlijk toenemen. De cijfers tonen aan dat er maar liefst 2,4 miljard pond aan zoete aardappels geconsumeerd worden in de loop van een jaar, wat suggereert dat een groot deel van deze hoeveelheid specifiek voor Thanksgiving gekocht en gegeten wordt. Dit illustreert de immense populariteit van dit voedselproduct tijdens deze specifieke feestdag.

Elk jaar bekijken ongeveer 50 miljoen mensen de Macy’s Thanksgiving Day Parade op televisie.

De statistiek die u krijgt, beschrijft de kijkersomvang van de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Elk jaar zetten ongeveer 50 miljoen mensen hun televisie aan om deze parade te bekijken. Dit betekent dat ongeveer 50 miljoen mensen, niet alleen in Amerika maar over de hele wereld, de tijd nemen om naar deze specifieke gebeurtenis te kijken, waardoor het een van de meest bekeken evenementen op de Amerikaanse televisie is. De aantrekkingskracht is waarschijnlijk te wijten aan de traditie en het spektakel van de parade, die zowel entertainment als een viering van de feestdag biedt. Daarnaast kan het ook een indicatie zijn van de reikwijdte en invloed van de Amerikaanse cultuur wereldwijd. Deze statistiek wordt vaak gebruikt om het succes en de populariteit van de parade te benadrukken.

44% van de Amerikanen heeft wijn op hun Thanksgiving tafel.

Deze statistiek geeft aan dat 44% van de Amerikanen wijn serveert tijdens hun Thanksgiving maaltijd. Dit betekent dat bijna de helft van de Amerikaanse bevolking geniet van wijn bij deze speciale gelegenheid. Deze specifieke betrokkenheid van wijn bij het Thanksgiving feest kan een breed scala aan factoren weerspiegelen, zoals culturele tradities, persoonlijke voorkeuren of sociale gewoonten. In eenvoudige termen, wanneer u zich in Amerika bevindt tijdens Thanksgiving, is er een kans van 44 op 100 dat u wijn op de feesttafel aantreft.

Thanksgiving weekend is een van de drukste reisperioden van het jaar, met ongeveer 42% van de reizende Amerikanen die met de auto onderweg zijn.

U moet weten dat Thanksgiving weekend in de VS wordt beschouwd als een van de piekperioden voor reizen in het jaar. Uit de statistieken blijkt dat ongeveer 42% van de Amerikanen die tijdens deze periode reizen, ervoor kiezen om dit met de auto te doen. Dit toont aan dat bijna de helft van de reizende bevolking vertrouwt op hun persoonlijke voertuigen voor vervoer tijdens het Thanksgiving weekend. Deze trend zou kunnen worden toegeschreven aan een verscheidenheid aan factoren, waaronder de behoefte aan flexibiliteit in reistijden en bestemmingen of om kostbare vliegtickets tijdens de vakantiepiek te vermijden.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.cabletv.com

2. – https://www.agmrc.org

3. – https://www.eatthis.com

4. – https://www.investopedia.com

5. – https://caloriecontrol.org

6. – https://www.nfpa.org

7. – https://www.bustle.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:21.

Inhoudsopgave