a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dartbord: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste dartborden op de markt, getest en geselecteerd op basis van nieuw onderzoek, speciaal bedoeld om jouw dartervaring te optimaliseren.

Unser Favorit: Winmau Dartbord

Winmau Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Dartpro Dartbord

Dartpro Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Winmau Dartbord

Winmau Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Ruthless Dartbord

Ruthless Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Arceli Dartbord

Arceli Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Winmau Dartbord

Winmau Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Winmau Dartbord

Winmau Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Mission Darts Dartbord

Mission Darts Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: Com-Four Dartbord

Com-Four Dartbord
★★★★★

Unser Favorit: One80 Professional Perfection Dartbord

One80 Professional Perfection Dartbord
★★★★★

Ben je een dartliefhebber, een professionele speler op zoek naar een hoogwaardig bord of wil je het gewoon eens proberen? Dan is dit artikel voor jou. Dartborden zijn er in verschillende soorten en maten, met diverse functies die jouw dartervaring kunnen maken of breken. Hier vind je een beoordeling van de 10 beste dartborden die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, gebaseerd op nieuw onderzoek. We hebben ze op verschillende aspecten getest, zoals kwaliteit, duurzaamheid, het gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding, om ervoor te zorgen dat jij het bord vindt dat het beste bij jouw behoeften en budget past. Lees verder voor een verhelderende duik in de wereld van de dartborden.

Een dartbord is een spelbord dat speciaal is ontworpen voor het spel darts. Dit bord is meestal rond van vorm, gemaakt van sisalvezels en heeft verschillende segmenten die gescheiden zijn door draad. Elk segment staat voor een specifieke puntenwaarde. Het midden van het bord, ook bekend als de ‘bull’s-eye’, heeft de hoogste puntenwaarde. Het spel darts vergt vaardigheid en precisie, jij moet kijken of het potentieel een leuke toevoeging is voor je spellencollectie thuis.

Check Uit

Onze favoriet #1

Winmau Dartbord

Winmau Dartbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het WINMAU dartbord is een topkwaliteit dartbord, vervaardigd uit hoog treksterk staal. De unieke ronddraad constructie zorgt voor een consistent en stabiel spel. Het beschikt over een nietjesvrije roos en geavanceerde Cliple II-technologie, die stuiterende darts aanzienlijk vermindert. De super dichte sisal basis is ontworpen voor duurzaamheid, waardoor je verzekerd bent van langdurig spelplezier. Met een diameter van 450 mm en een dikte van 38 mm, is het dartbord ruim voldoende om al jouw worpen te accommoderen. Ontdek deze uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren darters.

 • Voordeel 1: Met het ronddraad dartbord vervaardigd uit het beste staal met hoge treksterkte, krijg je een dartbord dat zowel duurzaam als robuust is. Dit zorgt voor een grotere duurzaamheid, waardoor je langer van je dartspel kunt genieten.
 • Voordeel 2: De nietjesvrije roos is een belangrijk pluspunt. Dit betekent dat je darten minder snel zullen stuiteren en uit het bord vallen, wat zorgt voor een vlottere spelervaring.
 • Voordeel 3: De Cliple II-technologie draagt verder bij aan het verminderen van stuiteren. Dit maakt het spel minder frustrerend en meer plezierig, aangezien je darts meer kans hebben om te blijven steken waar je ze wilt hebben.
 • Voordeel 4: Dankzij de consistente constructie met een super dichte sisal basis is dit dartbord ontworpen om lang mee te gaan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het dartbord snel slijt door veelvuldig gebruik.
 • Voordeel 5: Met een diameter van 450 mm en een dikte van 38 mm, heeft dit dartbord de perfecte maat voor een professioneel gevoel. Het is groot genoeg voor een goed spel, maar niet te groot om te vervoeren of op te bergen.
 • Het is uitdagend om nadelen te vinden van een WINMAU dartbord op basis van de voorgestelde productbeschrijving omdat het lijkt te zijn ontworpen met hoogwaardige specificaties. Maar ook voor dit product kunnen enkele mogelijke nadelen worden afgeleid.
 • Nadeel 1: De omschrijving geeft aan dat het bord ‘vervaardigd uit het beste staal met hoge treksterkte’ is. Ondanks dat dit wijst op een hoge kwaliteit en duurzaamheid, kan dit ook betekenen dat het dartbord zwaarder is dan andere dartborden, wat problematisch kan zijn bij het ophangen.
 • Nadeel 2: De ‘Cliple II-technologie voor minder stuiteren’ suggereert dat er nog steeds wat stuiteren kan voorkomen. Hoewel de technologie dit minimaliseert, elimineert het niet volledig de kans dat je dart stuitert – dit kan frustrerend zijn als je speelt voor precisie.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat het bord een consistente constructie heeft, maar geeft niet aan of het bord een numerieke aanduiding heeft, wat handig kan zijn voor beginners of occasionele spelers die de puntentelling willen bijhouden.
 • Nadeel 4: Het dartbord is 38 mm dik. Dit kan aan de dunnere kant zijn als het bord regelmatig wordt gebruikt en kan betekenen dat het sneller slijt dan dikkere borden.
 • Nadeel 5: De diameter van het dartbord is 450 mm, wat kleiner kan zijn dan veel standaard dartborden. Dit kan voor sommige spelers lastig zijn die gewend zijn aan het spelen op borden met een grotere diameter.

Onze favoriet #2

Dartpro Dartbord

Dartpro Dartbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het DartPro dartbord is een uitstekende keuze, ongeacht of je een beginneling of professional bent. Met je bestelling krijg je een all-in-one set van een hoogwaardig dartbord en zes kwaliteitsvolle dartpijlen, waardoor je meteen van start kan gaan. Een uniek kenmerk van dit bord zijn de geoptimaliseerde, extreem dunne draden die veelbelovend zijn voor weinig bounces en hoge hitrates. De dartpijlen hebben een ergonomisch ontwerp, ze helpen je om je doel keer op keer te raken. De set is niet alleen perfect voor professionele toernooien, maar ook voor een gezellig spelletje binnen de comfort van je eigen huis. Bovendien, de premium sisal dartborden van DartPro staan bekend om hun ongeëvenaarde duurzaamheid met perfect verwerkte sisalvezels voor snel vormherstel. Bijkomend is er een passende montageset inbegrepen, zodat je meteen kan beginnen met plezier maken.

 • Voordeel 1: Het DartPro dartbord set is een all-in-één set. Dit houdt in dat je in één keer alles krijgt wat je nodig hebt om darten te kunnen spelen. Er zijn niet alleen een dartbord van hoge kwaliteit, maar ook 6 dartpijlen van hoge kwaliteit inbegrepen.
 • Voordeel 2: Het bord heeft geoptimaliseerde, extreem dunne draden. Dit betekent dat er minder bounces zijn en dat je dus een hogere hitrate kunt bereiken. Hierdoor is de kans groter dat je dart altijd in het doel belandt en niet terugkaatst.
 • Voordeel 3: De dartpijlen hebben een ergonomisch ontwerp. Dit zorgt ervoor dat geen enkele worp mis gaat, wat helpt om keer op keer je doel te raken.
 • Voordeel 4: De set is zowel geschikt voor professionele toernooien als voor thuisgebruik. Met de unieke DartPro pijlen en dartbord en bijpassende montageset, kun je direct van start, waar je ook wilt spelen.
 • Voordeel 5: DartPro’s premium sisal dartborden zijn onovertroffen duurzaam. Dankzij de perfect verwerkte sisalvezels gaat het bord langer mee en de vezels herstellen snel hun vorm na gebruik. Dit betekent dat je dartbord er langer als nieuw uit zal blijven zien.
 • Het lijkt erop dat de DartPro dartbord set veel geweldige functies biedt, maar er kunnen altijd bepaalde nadelen zijn, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze nadelen gebaseerd zijn op de verstrekte productbeschrijving en niet noodzakelijkerwijs nadelen zijn voor iedereen.
 • Nadeel 1: Hoewel de DartPro dartbord set de volledige set bevat om onmiddellijk te beginnen met spelen, zijn er slechts 6 dartpijlen inbegrepen. Als je met een grotere groep wilt spelen of als je extra dartpijlen nodig hebt om te oefenen, moet je deze apart kopen.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt een geoptimaliseerde, extreem dunne bedrading. Hoewel dit in theorie meer precisie biedt, kan dit in de praktijk moeilijk zijn voor beginners om te beheersen, mogelijk resulterend in meer gemiste worpen en frustratie.
 • Nadeel 3: De beschrijving suggereert dat het dartbord speciaal is ontworpen voor zowel beginners als professionals. Dit betekent dat het ontwerp van de dartpijlen niet specifiek gericht is op een van beide groepen, wat een compromis in ergonomie voor een specifieke gebruikersgroep kan betekenen.
 • Nadeel 4: De vermelding insistert op een “zelfhelende sisalvezel” materiaal voor het dartbord, wat betekent dat het bord zichzelf herstelt na impact. Echter, dit proces is weliswaar niet onmiddellijk en zou dus de spelervaring kunnen beïnvloeden als er achter elkaar gespeeld wordt.
 • Nadeel 5: Hoewel de set wordt geleverd met een bijpassende montageset, wordt er niet gesproken over instructies voor de installatie. Dit kan het moeilijk maken voor mensen die niet vertrouwd zijn met het installeren van dartborden, en ze kunnen extra tijd of hulp nodig hebben om het bord correct te monteren.

Onze favoriet #3

Winmau Dartbord

Winmau Dartbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Winmau dartbord is een baanbrekend product dat ontworpen is met het nieuwste, meest verfijnde driehoekige bedradingssysteem. Dit bord is aangepast aan het hedendaagse, gevorderde spel en heeft een drastisch verbeterde duurzaamheid en bespeelbaarheid dankzij de dynamische sectorbedrading met een hoge treksterkte. Daarnaast is dit toernooi-goedgekeurde bord uitgerust met een nauwkeurig ontworpen CNC-nietjesvrije roos en een super dichte sisalbasis voor de beste spelervaring. Met zijn afmetingen van 450 mm in diameter en 38 mm dikte, zorgt het Winmau dartbord voor topklasse precisie en kwaliteit tijdens elke worp.

 • Voordeel 1: Je krijgt niet alleen een hoogwaardig Ruthless Hot Shot dartbord, maar het komt ook compleet met 2 sets dartpijlen met stalen punt, waardoor je direct aan de slag kunt gaan zonder dat je extra pijlen hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 2: Dankzij de ultradunne draden die gebruikt worden bij de vervaardiging, is het scoreboard gemaximaliseerd. Dit zorgt ervoor dat je scores accurater kunt opnemen, wat je spel naar een hoger niveau tilt.
 • Voordeel 3: Het dartbord is vervaardigd van hoogwaardig sisal, een duurzaam materiaal bekend om zijn lange levensduur. Dit betekent dat het bord langer meegaat en je er langer plezier aan beleeft.
 • Voordeel 4: Het Ruthless Hot Shot dartbord is ontworpen voor gebruik met alle stalen tip darts. Dit geeft je de vrijheid om je favoriete dartpijlen te gebruiken en is dus zeer flexibel in gebruik.
 • Voordeel 5: De specificatie van het dartbord lijkt zeer doordacht, met een diameter van 450mm en een diepte van 38mm, waardoor het een conventionele grootte en diepte heeft die bij de gestandaardiseerde eisen past en daarmee ideaal voor wedstrijden of serieus thuisgebruik.
 • nadeel 1: Hoewel het bord is vervaardigd met ultradunne draden om de scoregebieden te maximaliseren, kan dit ook betekenen dat het bord gemakkelijker kan worden beschadigd, vooral als de darts hard worden gegooid.

  nadeel 2: Het merk Ruthless biedt slechts twee sets dartpijlen aan. Als je met meer dan twee mensen wilt spelen, moet je extra sets aanschaffen.

 • nadeel 3: Het feit dat dit dartbord speciaal is ontworpen voor gebruik met stalen punt darts betekent dat je er niet zomaar elke soort dartpijlen mee kunt gebruiken. Plastic darts, bijvoorbeeld, zijn geen optie.
 • nadeel 4: Hoewel sisal een duurzaam materiaal is, kan het ook ruwer zijn op de darts en ze sneller doen slijten dan andere materialen.
 • nadeel 5: De specifieke diepte van 38mm kan een nadeel zijn als je liever speelt op een bord met een andere diepte.

Onze favoriet #4

Ruthless Dartbord

Ruthless Dartbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Ruthless Hot Shot dartbord is een hoogwaardig product voor dartliefhebbers. Dit bord wordt compleet geleverd met 2 sets dartpijlen met stalen punt, klaar voor gebruik. De productie van het bord maakt gebruik van ultradunne draden die de scoregebieden maximaliseren, waardoor je prestaties verbeterd kunnen worden. Het is gemaakt van topkwaliteit sisal, wat zorgt voor duurzaamheid en langdurig gebruik. Het bord is ontworpen voor gebruik met alle stalen tip darts. Met een diameter van 450mm en een diepte van 38mm is dit dartbord niet alleen functioneel, maar ook perfect geformatteerd voor je speelruimte.

 • Voordeel 1: Je krijgt niet alleen een hoogwaardig Ruthless Hot Shot dartbord, maar het komt ook compleet met 2 sets dartpijlen met stalen punt, waardoor je direct aan de slag kunt gaan zonder dat je extra pijlen hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 2: Dankzij de ultradunne draden die gebruikt worden bij de vervaardiging, is het scoreboard gemaximaliseerd. Dit zorgt ervoor dat je scores accurater kunt opnemen, wat je spel naar een hoger niveau tilt.
 • Voordeel 3: Het dartbord is vervaardigd van hoogwaardig sisal, een duurzaam materiaal bekend om zijn lange levensduur. Dit betekent dat het bord langer meegaat en je er langer plezier aan beleeft.
 • Voordeel 4: Het Ruthless Hot Shot dartbord is ontworpen voor gebruik met alle stalen tip darts. Dit geeft je de vrijheid om je favoriete dartpijlen te gebruiken en is dus zeer flexibel in gebruik.
 • Voordeel 5: De specificatie van het dartbord lijkt zeer doordacht, met een diameter van 450mm en een diepte van 38mm, waardoor het een conventionele grootte en diepte heeft die bij de gestandaardiseerde eisen past en daarmee ideaal voor wedstrijden of serieus thuisgebruik.
 • nadeel 1: Hoewel het bord is vervaardigd met ultradunne draden om de scoregebieden te maximaliseren, kan dit ook betekenen dat het bord gemakkelijker kan worden beschadigd, vooral als de darts hard worden gegooid.

  nadeel 2: Het merk Ruthless biedt slechts twee sets dartpijlen aan. Als je met meer dan twee mensen wilt spelen, moet je extra sets aanschaffen.

 • nadeel 3: Het feit dat dit dartbord speciaal is ontworpen voor gebruik met stalen punt darts betekent dat je er niet zomaar elke soort dartpijlen mee kunt gebruiken. Plastic darts, bijvoorbeeld, zijn geen optie.
 • nadeel 4: Hoewel sisal een duurzaam materiaal is, kan het ook ruwer zijn op de darts en ze sneller doen slijten dan andere materialen.
 • nadeel 5: De specifieke diepte van 38mm kan een nadeel zijn als je liever speelt op een bord met een andere diepte.

Onze favoriet #5

Arceli Dartbord

Arceli Dartbord

Waarom we het gekozen hebben

Het ARCELI dartbord is een veilig, dubbelzijdig magnetisch spel dat geschikt is voor alle leeftijden. Ideaal om stress te verlichten en tijd door te brengen op kantoor, bij feesten of thuis. Het bord van 46 x 42 cm heeft een traditioneel en een professioneel dartveld, compleet met 12 magnetische pijlen. Goed voor je motorische, visuele en zenuwsysteem geeft dit bord jou een unieke ervaring. De pijlen zijn veilig en het bord gemaakt van magnetische platen en vlies, is gemakkelijk opvouwbaar en overal op te hangen. Niet alleen bevordert het bord teamwerk en lichaamsbeheersing, het is ook een leuk cadeau voor kinderen, waarbij hun hand-oogcoördinatie en concentratie verbetert. Ga je gang, zet de stappen richting plezier en ontspanning met dit ARCELI dartbord!

 • Voordeel 1: Veiligheid staat voorop met het ARCELI dartbord. Dankzij het gebruik van magneten in plaats van scherpe punten, kun je zonder zorgen met vrienden en familie genieten van het spel.
 • Voordeel 2: Het ARCELI dartbord is dubbelzijdig ontworpen. Dit geeft je de keuze tussen een traditioneel dartbord of een professioneel dartbord. Zo blijft het spel afwisselend en uitdagend, zowel voor beginners als voor ervaren darters.
 • Voordeel 3: De klassieke dartborden van ARCELI bevorderen teamwerk en verbeteren je beheersing van het spel. Daarbij heeft het een ontspannend effect op het motorische, visuele en zenuwachtige systeem, evenals een goede ontlasting voor de ogen.
 • Voordeel 4: Met de sterke kleefkracht van de magnetische darts hoef je je geen zorgen te maken omtrent blessures of schade aan de omgeving. De darts blijven stevig aan het bord hangen, wat zorgt voor een veilige en leuke speelervaring voor zowel de jongere als de oudere spelers.
 • Voordeel 5: Het magnetische ARCELI dartbord is een geweldig cadeau voor kinderen. Het stimuleert hun hand-oogcoördinatie en concentratie en biedt ze een leuke en lichamelijke ontspanning buiten hun elektronische apparaten.
 • Nadeel 1: Het product bevat geen informatie over de duurzaamheid van het bord. Hoe lang zal het bord meegaan voordat de magnetische eigenschappen afnemen en de darts niet meer goed vasthouden?
 • Nadeel 2: Hoewel de set wordt geleverd met 12 magnetische dartpijlen, kan dit een beperking zijn als er meer mensen mee willen spelen of als een paar pijlen kwijt of beschadigd raken.
 • Nadeel 3: Het bord is gemaakt van vlies en magnetische platen. Dit kan de vraag oproepen of het materiaal sterk genoeg is om slijtage door veelvuldig gebruik te weerstaan.
 • Nadeel 4: Je kan geen traditionele dartpijlen gebruiken op dit bord. Het is alleen compatibel met de meegeleverde magnetische darts, wat betekent dat je niet zomaar elke dart kunt oppakken en werpen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product aantrekkelijk is voor kinderen en tieners, kan het minder aantrekkelijk zijn voor volwassenen die een meer traditionele dartervaring zoeken. De beschrijving noemt niet dat het ook geschikt is voor volwassen spelers.

Onze favoriet #6

Winmau Dartbord

Winmau Dartbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Dartbord van het merk Winmau is een stijlvol en hoogwaardig dartspel voor liefhebbers en professionals. Het omvat een MvG design borstelharen dartbord, nauwkeurig geprofileerde darts met nylon assen en mega standaard vluchten voor een stevige en nauwkeurige worp. Verder krijg je bij dit pakket een kwalitatief MvG design fineer effect kast om je dartbord en accessoires netjes en veilig in te bewaren. De set bevat ook 4 sets MvG ontwerp Mega standaard vluchten, 2 sets Winmau prisma schachten en 2 sets Winmau MvG ontwerp nylon schachten. Bovendien bevat de set een Winmau oche strip en een MvG checkout kaart, waardoor je alles bij de hand hebt voor een geweldige dartervaring.

 • Voordeel 1: Met het Winmau MvG design borstelharen dartbord kun je genieten van een hoogwaardig dartbord, wat zeker zal bijdragen aan je spelbeleving.
 • Voordeel 2: De precisie profiel vaten met nylon assen en Mega standaard vluchten van de darts bieden een uitzonderlijke aerodynamiek. Dit maakt jouw worpen nauwkeuriger en geeft je een voorsprong in elk spel.
 • Voordeel 3: Het kabinet van hoge kwaliteit met een MvG-ontwerp fineer effect draagt niet alleen bij aan de algehele uitstraling, maar biedt ook een praktische opslagruimte voor je darts.
 • Voordeel 4: Je ontvangt verschillende sets van MvG-ontwerp Mega standaard vluchten en Winmau prisma schachten die je kunt uitwisselen om je spel verder te personaliseren en optimaliseren.
 • Voordeel 5: Je krijgt ook een Winmau oche strip en een MvG checkout kaart. Deze extra tools kunnen je helpen om je spel te verbeteren en je eigen technieken te ontwikkelen.
 • Nadeel 1: Allereerst kunnen de precisieprofielvaten die op de darts komen iets te specifiek zijn voor beginnende spelers. Deze darts zijn sterk gefocust op precisiewerk, wat kan leiden tot frustratie voor degenen die net beginnen met darten.
 • Nadeel 2: Het dartbord wordt geleverd met verschillende soorten schachten (Prisma schachten, MvG ontwerp nylon schachten). Als je nieuw bent in de dartwereld, kan dit overweldigend en verwarrend zijn om de juiste schacht voor je dart te kiezen.
 • Nadeel 3: Ook de vele soorten vluchten (MvG ontwerp Mega standaard vluchten) die bij het dartbord worden geleverd, kunnen beginners in verwarring brengen. Er is geen uitleg over welke vlucht het beste bij welke speelstijl past.
 • Nadeel 4: De meegeleverde MvG checkout kaart is wellicht onduidelijk of overbodig voor jou als je al een ervaren darter bent. Het kan jou het gevoel geven dat deze set meer gericht is op beginners, terwijl sommige van de andere kenmerken vrij professioneel zijn.
 • Nadeel 5: Ten slotte, het MvG design kan niet in de smaak vallen bij iedere darter. Smaken verschillen en als je niet specifiek fan bent van MvG, kan dit design onaantrekkelijk voor je zijn.

Onze favoriet #7

Winmau Dartbord

Winmau Dartbord

Waarom we het gekozen hebben

Het WINMAU Dartbord, uitgerust met de zesde generatie Blade technologie, is een professioneel dartbord dat hoge zichtbaarheid biedt dankzij dichtheidscontrole en rota-lock functies. Bij dit kwaliteitsdartbord krijg jij twee sets darts met stalen punt en Blade 6 Prism Delta flights, wat bijdraagt aan de precisie en het spelplezier. Met een diameter van 450 mm en een dikte van 38 mm biedt dit dartbord jou een robuuste, duurzame keuze voor zowel beginners als gevorderde darters.

 • Voordeel 1: Het WINMAU dartbord beschikt over de Sixth Generation Blade Technology. Dit betekent dat het ontwerp van het dartbord is geoptimaliseerd om bouncers te verminderen en uw scorepercentages te maximaliseren.
 • Voordeel 2: Het dartbord heeft een dichtheidscontrole en Hi-zichtbaarheid. Hierdoor is het bord zeer duurzaam en zijn de segmenten goed zichtbaar, wat helpt om nauwkeurig te kunnen mikken.
 • Voordeel 3: Het product beschikt over de Rota-lock functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat het bord stevig en stabiel tegen de muur kan worden bevestigd.
 • Voordeel 4: Het WINMAU dartbord wordt geleverd met 2 sets darts met stalen punt. Dit is ideaal wanneer je meteen wilt beginnen met een potje darten zonder dat je extra accessoires nodig hebt.
 • Voordeel 5: Het dartbord maakt gebruik van Blade 6 Prism Delta flights. Deze flights zijn ontworpen om de luchtweerstand te verminderen en de snelheid en nauwkeurigheid van de pijlen te verhogen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan het moeilijk zijn om vijf nadelen te vinden, maar hier zijn enkele mogelijke overwegingen:
 • Nadeel 1: Het dartbord maakt gebruik van de zesde generatie Blade technologie. Als je gewend bent aan oudere of andere technologieën, kan deze verandering in eerste instantie uitdagend zijn en aanpassing vergen.
 • Nadeel 2: Het product omvat dichtheidscontrole en Rota-lock. Met deze features kan het bord wellicht meer complex zijn om in te stellen voor beginners of voor hen die een meer traditionele dartbord-ervaring verwachten.
 • Nadeel 3: Het pakket bevat 2 sets darts met stalen punt. Als je met meer spelers wilt spelen, zal je extra darts apart moeten aanschaffen, wat oncomfortabel en vervelend kan zijn.
 • Nadeel 4: Het dartbord gebruikt Blade 6 Prism Delta-vluchten. Aangezien deze specifiek zijn voor het merk, kan het vinden van vervangende vluchten lastig zijn.
 • Nadeel 5: De afmetingen van het dartbord zijn 450 mm diameter x 38 mm dikte. Dit kan te groot zijn voor kleinere speelruimtes, of juist te klein voor degenen die een groter bord prefereren. Let op dat je voldoende ruimte hebt om het bord op te hangen.

Onze favoriet #8

Mission Darts Dartbord

Mission Darts Dartbord

Waarom we het gekozen hebben

Het Mission Axis dartbord is een premium competitie dartbord ontworpen om jouw dart-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Met zijn unieke driehoekige draadconstructie en schuine draden, kunnen je darts gemakkelijker in de scoregebieden glijden, wat resulteert in minder bounce outs en minder schade aan je darts. Het dartbord is gemaakt van hoogwaardig Braziliaans sisal en heeft grote, duidelijk afgebakende scorezones voor nauwkeurigheid. Met een diameter van 450mm en een diepte van 38mm is dit bord de perfecte toevoeging aan jouw dartarena.

 • Voordeel 1: De Mission Axis is een wedstrijdstandaard dartbord van hoge kwaliteit. Dit betekent dat je altijd een professionele ervaring krijgt, ongeacht of je nu een beginner bent of een ervaren speler.
 • Voordeel 2: Het bord heeft een driehoekige draadconstructie. Deze unieke design feature helpt darts soepel over de draden te glijden en in de scoregebieden te belanden, resulterend in minder bounce outs.
 • Voordeel 3: Door de schuine draden kunnen de darts die je werpt over de draden en in de scoregebieden kijken. Dit vermindert verdere kans op bounce outs en schade aan de darts.
 • Voordeel 4: De Mission Axis is vervaardigd van hoogwaardig Braziliaans sisal. Dit kwalitatieve materiaal zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor grote scorezones, waardoor je meer mogelijkheden hebt om punten te scoren.
 • Voordeel 5: Ondanks het hoge kwaliteit materiaal en de geavanceerde functies, blijft het Mission Axis dartbord handzaam met een diameter van 450mm en een diepte van 38mm. Dit zorgt ervoor dat hij gemakkelijk past in verschillende ruimtes, wat hem heel geschikt maakt zowel voor thuisgebruik als voor professionele evenementen.
 • Het is moeilijk om vijf nadelen te vinden, gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, omdat de beschrijving voornamelijk positieve eigenschappen van het Mission Axis dartbord benadrukt. Niettemin, hier zijn een paar potentiële nadelen die je zou kunnen overwegen, op basis van de informatie in de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de driehoekige draadconstructie is ontworpen om darts in de scoregebieden af te buigen, kan dit in werkelijkheid nog steeds tot bounce-outs leiden. Deze bounce-outs kunnen frustrerend zijn voor spelers die op zoek zijn naar een perfect spel.
 • Nadeel 2: Het dartbord is gemaakt van Braziliaans sisal materiaal. Hoewel dit bekend staat als een vrij duurzaam materiaal, kan het na verloop van tijd slijten als het intensief wordt gebruikt.
 • Nadeel 3: De grote scorezones op het dartbord kunnen als nadeel worden gezien voor degenen die op zoek zijn naar meer uitdaging bij het darten.
 • Nadeel 4: De schuine draden die ontworpen zijn om de darts in de scoregebieden te leiden, kunnen mogelijk de precisie van het werpen beïnvloeden. Voor hardcore spelers kan dit ervaren worden als een verstoring van de ware richting van de dart.
 • Nadeel 5: De diepte van het bord is slechts 38 mm. Dit betekent dat het bord mogelijk niet zo duurzaam of bestand is tegen zwaardere darts als sommige andere borden op de markt.

Onze favoriet #9

Com-Four Dartbord

Com-Four Dartbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het COM-FOUR dartbord is een starter set die ideaal is voor zowel binnen- als buitenspellen, biedt eindeloos plezier met diverse spelopties zoals 301, 401, 501, Cricket, Shanghai of Around the Clock. Dit stevige dartbord, met een klassiek ontwerp aan de voorkant en een doelschijf aan de achterkant om je richtvaardigheden te perfectioneren, wordt geleverd met 6 hoogwaardige metalen darts die licht van gewicht zijn maar extreem robuust, zodat ze niet breken bij vallen. De set bevat 1 dartbord met een diameter van ongeveer 40,5 cm en 6 darts met een afmeting van ongeveer 11 x 2,5 cm, verkrijgbaar in een aantrekkelijke zwart-groen-gele kleurencombinatie die ze gemakkelijk zichtbaar maakt tijdens de speeltijd.

 • Voordeel 1: De COM-FOUR Dartbord Starter Set komt met alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met darten, inclusief 6 stevige metalen darts.
 • Voordeel 2: Het biedt eindeloos plezier met de mogelijkheid om verschillende dartspellen te spelen zoals 301, 401, 501, Cricket, Shanghai of Around the Clock.
 • Voordeel 3: De dubbelzijdige functie van het bord zorgt voor betere oefenmogelijkheden; de achterkant dient als doel om je richttechnieken te perfectioneren, en de voorkant heeft een klassiek dartbord ontwerp.
 • Voordeel 4: De darts die bij de set zitten zijn licht en robuust, wat betekent dat ze niet snel zullen breken mochten ze vallen.
 • Voordeel 5: Met zijn diameter van 40,5 cm en een compact ontwerp is het dartbord ideaal voor zowel binnenshuis als buitenshuis gebruik, in de tuin of in de kelder.
 • nadeel 1: Hoewel de COM-FOUR dartbord set wordt geleverd met zes darts, kan dit aantal te laag zijn als je met een grotere groep vrienden wilt spelen. Je zou dan extra darts moeten aanschaffen.
 • nadeel 2: De darts zijn licht van gewicht, wat voor sommige spelers een minpunt zou kunnen zijn. Ze zijn misschien niet zwaar genoeg om consistent naar het bord te gooien, wat kan resulteren in onnauwkeurige worpen.
 • nadeel 3: De productbeschrijving benadrukt dat de darts robuust zijn en niet direct breken als ze vallen. Ze lijken dus ontworpen te zijn met het oog op duurzaamheid, eerder dan precisie of balans, wat serieuze dartspelers misschien niet waarderen.
 • nadeel 4: Het dartbord is gemaakt van kunststof en cellulose. Hoewel dit de duurzaamheid van het bord kan verbeteren, kan het de klassieke look en het gevoel van een traditioneel sisal dartbord missen, wat een nadeel kan zijn voor traditionele darters.
 • nadeel 5: Het ontwerp van het speciale oefendoel aan de achterkant van het dartbord kan storend zijn voor spelers die liever een standaard, eenvoudig ontwerp hebben. De extra visuele stimuli kunnen afleidend werken en de concentratie verminderen van spelers die gewend zijn aan een traditioneel dartbord.

Onze favoriet #10

One80 Professional Perfection Dartbord

One80 Professional Perfection Dartbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het One80 Professional Perfection dartbord is een professioneel dartbord met een diameter van 45 cm en een dikte van 3,8 cm, voldoet aan de officiële afmetingen en is zowel geschikt voor professionele als amateur-wedstrijden. Dit dartbord, gemaakt van hoogwaardig sisalmateriaal, staat garant voor duurzaamheid en biedt een prachtige kleurenverpakking, perfect als cadeau. Dankzij het fijne metalen rooster tussen de scoringsgebieden zijn de doelen duidelijk zichtbaar en krijg je weinig tot geen uitspringende darts. De installatie van dit dartbord is eenvoudig en snel door de bijgeleverde accessoires, inclusief een afneembare dartring. Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je dit product binnen 30 dagen retourneren voor een volledige terugbetaling.

 • Voordeel 1: Dit dartbord van One80 voldoet volledig aan de officiële afmetingen (45 cm diameter en 3,8 cm dikte) waardoor het perfect geschikt is voor zowel professionele als amateur-dartwedstrijden. Ook is het uitermate geschikt voor vrijetijdsentertainment of familiefeesten.
 • Voordeel 2: Het dartbord is gemaakt van hoogwaardig sisalmateriaal, een eigenschap waar deze dartschijven bekend voor staan. Dit betekent dat je een product krijgt dat niet alleen duurzaam is, maar ook de potentie heeft lang mee te gaan, ongeacht de intensiteit van je dartspellen.
 • Voordeel 3: Het bord is zeer goed samengesteld, met een zeer fijn metalen rooster dat elk doel-scoring-gebied scheidt. Dit niet alleen verbetert de zichtbaarheid, maar voorkomt ook dat darts uitspringen, waardoor je spel soepeler en efficiënter wordt.
 • Voordeel 4: Je hoeft geen expert te zijn om dit dartbord te installeren. Het bevat accessoires voor de installatie en de instructies zijn zeer eenvoudig te volgen. De meegeleverde afneembare dartring kan gemakkelijk worden ingesteld zodat je binnen een mum van tijd kunt beginnen met spelen.
 • Voordeel 5: Dit dartbord wordt geleverd in een goed geconfigureerde kleurenverpakking, wat het een uitstekende keuze maakt als cadeau voor je vrienden die van darten houden. Onderschat de kracht van een goed gepresenteerd cadeau niet, het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets van kwaliteit te kiezen.
 • Nadeel 1: Hoewel het dartbord aan de officiële afmetingen voldoet, kan de dikte van 3,8 cm voor sommigen een obstakel vormen. Het kan moeilijk zijn om optimale precisie en scoren te bereiken als je niet gewend bent aan het gooien op een bord van deze dikte.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het bord is gemaakt van sisalmateriaal. Hoewel dit een duurzaam materiaal is, kan het na verloop van tijd slijten en kan het vervangen van het bord noodzakelijk zijn.
 • Nadeel 3: De nadruk op het metalen rooster dat elke scorezone scheidt, kan een dubbelzijdig zwaard zijn. Hoewel het de zichtbaarheid van het gebied kan vergroten, kan het ook leiden tot meer stuiterende darts, wat frustrerend kan zijn tijdens het spelen.
 • Nadeel 4: De aanwezigheid van een afneembare dartring is handig, maar dit kan ook leiden tot problemen. Als de ring loskomt tijdens het spel, kan dit de spelervaring onderbreken. Bovendien zullen er na verloop van tijd mogelijk problemen ontstaan met de integriteit van de ring door voortdurend verwijderen en terugplaatsen.
 • Nadeel 5: Het product beschrijft een eenvoudige installatieproces, wat suggereert dat er weinig technische ondersteuning of gedetailleerde instructies nodig zijn. Voor mensen die echter geen eerdere ervaring hebben met het installeren van een dartbord, kan dit meer gecompliceerd zijn dan verwacht.

Samenvattend kan gezegd worden dat er een breed scala aan dartborden op de markt is, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Door zorgvuldig te overwegen wat je zoekt – of het nu gaat om recreatief gebruik, competitief spel of een prettige trainingservaring – kun je het dartbord kiezen dat het beste aan jouw persoonlijke behoeften voldoet. De 10 producten in onze test onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom raden we je aan om deze grondig te bekijken in je zoektocht naar het perfecte dartbord. Vergeet niet, goed onderzoek is de sleutel tot een succesvolle aankoop. Succes bij je keuze!

Inhoudsopgave