a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Datacenter Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u actuele inzichten, diepgaande analyses en de nieuwste gegevens rondom Datacenter Statistieken verwachten die u kunnen helpen om uw digitale strategie te vormen en te optimaliseren.

 • Er zijn momenteel ongeveer 8,4 miljoen datacenters wereldwijd.
 • De gemiddelde lemountijd van een datacenter is 9 jaren.
 • Bijna 90% van de datacenterprofessionals gelooft dat het beheer van capaciteit hun belangrijkste zorg zal zijn voor het komende jaar.
 • In 2020 droegen de datacenters in de VS bij aan 2% van het totale energieverbruik.
 • In 2022 zal 70% van de organisaties werkprocessen hebben die falen omdat ze niet investeren in digitale bedrijfscontinuïteit en resilience.
 • Tegen 2025 zullen praktisch alle ondernemingen een combinatie van on-site en off-site IT diensten gebruiken, de zogenaamde hybride cloud.
 • Momenteel zijn er slechts 25 ‘hyperscale’ datacenters in de wereld.
 • Het datacentrum heeft in totaal ongeveer 1,8 zettabytes aan opslagruimte.
 • De jaarlijkse energiekosten van een datacenter kunnen oplopen tot 100 miljoen USD.
 • De markt van Data Center Infrastructure Management (DCIM) zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 13,4% tussen 2020 en 2025.
 • 82% van de bedrijven rapporteerde besparingen door de overstap naar de cloud.
 • Het verwachte jaarlijkse groeipercentage van datacenterbeveiligingsuitgaven is 13,4%.
 • Tegen 2025 zal 80% van de bedrijven hun traditionele IT-infrastructuur hebben afgesloten en volledig vertrouwen op schaalbare opslag in datacenters.

Actuele Datacenter Statistieken

Er zijn momenteel ongeveer 8,4 miljoen datacenters wereldwijd.

Deze statistiek geeft aan dat er momenteel ongeveer 8,4 miljoen datacenters wereldwijd zijn. Een datacenter is een faciliteit die gebruikt wordt om computersystemen en aanverwante componenten, zoals telecommunicatie en opslagsystemen, te huisvesten. Het geeft bedrijven en organisaties de mogelijkheid om enorme hoeveelheden data op te slaan en te beheren. U kunt het zien als het ‘brein’ van een bedrijf, waar alle waardevolle informatie wordt gehouden en verwerkt. De hoeveelheid data die wereldwijd wordt gegenereerd neemt voortdurend toe, en daarom ook het aantal datacenters. Het feit dat er momenteel ongeveer 8,4 miljoen van deze faciliteiten wereldwijd zijn, onderstreept de groei en het belang van de digitale economie en de vraag naar dataopslag en -verwerking.

De gemiddelde lemountijd van een datacenter is 9 jaren.

De statistiek dat ‘de gemiddelde lemountijd van een datacenter 9 jaar is’ geeft aan hoe lang een datacenter gemiddeld functioneel blijft voordat er een noodzaak is tot vervanging of substantiële renovatie. Dit betekent dat als u een datacenter bezit of beheert, u idealiter zou moeten plannen om significante veranderingen of upgrades te implementeren ongeveer om de 9 jaar. Uiteraard kan deze tijdskader variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, de intensiteit van het gebruik, en hoe up-to-date u wilt blijven met technologische vooruitgang. Deze statistiek dient als een nuttige richtlijn, maar zou moeten worden aangepast aan de specifieke omstandigheden van uw eigen datacenter.

Bijna 90% van de datacenterprofessionals gelooft dat het beheer van capaciteit hun belangrijkste zorg zal zijn voor het komende jaar.

De genoemde statistiek geeft aan dat bijna 90% van de professionals in datacenters denkt dat capaciteitsbeheer hun grootste zorg is voor het komende jaar. Capaciteitsbeheer verwijst naar de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat een datacenter voldoende capaciteit heeft om de huidige vraag te ondersteunen en ruimte heeft om te groeien of zich aan te passen aan toekomstige vraag. Dit kan onder andere de hoeveelheid opslagruimte van het datacenter, de netwerkcapaciteit en de verwerkingssnelheden omvatten. Voor u betekent dit dat dit een belangrijk aandachtspunt moet zijn bij het overleggen met uw datacenterprofessionals. Het garanderen van een passend capaciteitsbeheer is essentieel voor bedrijfsefficiëntie, het voldoen aan serviceafspraken en het vermijden van mogelijke downtime die niet alleen sterk disruptive kan zijn, maar ook aanzienlijke financiële kosten met zich mee kan brengen.

In 2020 droegen de datacenters in de VS bij aan 2% van het totale energieverbruik.

Uit de statistieken blijkt dat datacenters in de Verenigde Staten in 2020 2% van het totale energieverbruik in het land vertegenwoordigden. Dit betekent dat van alle energie die in de VS in dat jaar werd verbruikt, 2% direct verband hield met de werking van datacenters. Deze centra, die computers, servers en andere apparatuur huisvesten die nodig zijn voor het opslaan en verwerken van grote hoeveelheden data, verbruiken aanzienlijke hoeveelheden energie om deze apparatuur te laten draaien en te koelen. U moet zich ervan bewust zijn dat deze cijfers verder het belang onderschrijven van energie-efficiëntie en hernieuwbare energiebronnen in de technologie- en data-industrie om toekomstige groei op een duurzame manier te ondersteunen.

In 2022 zal 70% van de organisaties werkprocessen hebben die falen omdat ze niet investeren in digitale bedrijfscontinuïteit en resilience.

Uit de statistiek blijkt dat in 2022 liefst 70% van de organisaties tegen problemen zal aanlopen in hun werkprocessen. Dit komt door een gebrek aan investeringen in digitale bedrijfscontinuïteit en veerkracht (resilience). Dit betekent in feite dat deze bedrijven kwetsbaar zijn voor onderbrekingen in hun digitale infrastructuur en systemen. Dit kan het gevolg zijn van diverse factoren, zoals technische storingen, cyberaanvallen of andere vormen van digitale disruptie. Aangezien zij niet voldoende hebben geïnvesteerd in systemen en processen om dergelijke storingen op te vangen en snel te herstellen, zullen naar verwachting hun werkprocessen falen. Dit kan leiden tot omzetverlies, hogere operationele kosten en een verminderde klantervaring. De statistiek waarschuwt dus voor het belang van investeren in digitale bedrijfscontinuïteit en veerkracht om concurrerend en operationeel te blijven in een steeds meer digitale bedrijfsomgeving.

Tegen 2025 zullen praktisch alle ondernemingen een combinatie van on-site en off-site IT diensten gebruiken, de zogenaamde hybride cloud.

De statistiek voorspelt dat tegen 2025 vrijwel alle bedrijven gebruik zullen maken van een mix van on-site en off-site IT-diensten, beter bekend als de hybride cloud. Hier is wat dit voor u betekent: on-site IT-diensten zijn systemen en servers die fysiek aanwezig zijn in uw bedrijf, terwijl off-site diensten verwijzen naar cloud-gebaseerde systemen die op afstand worden gehost en door de internet verbonden zijn. De hybride cloud combineert deze twee, waardoor bedrijven kunnen genieten van de voordelen van beide werelden. Ze kunnen gevoelige of kritieke data on-site bewaren voor extra beveiliging en controle, terwijl ze tegelijkertijd de flexibiliteit en kosteneffectiviteit van off-site diensten benutten voor minder gevoelige gegevens. Tegen 2025 zal naar verwachting praktisch elk bedrijf deze gecombineerde benadering volgen, een beweging die aangeeft hoe cruciaal IT-flexibiliteit is voor het succes van moderne bedrijven.

Momenteel zijn er slechts 25 ‘hyperscale’ datacenters in de wereld.

U zou kunnen begrijpen dat ‘hyperscale’ datacenters zeer grote datacenters zijn die in staat zijn om uit te breiden en te groeien naarmate de behoefte toeneemt. Hyperscale datacenters zijn ideaal voor bedrijven die enorme hoeveelheden data verwerken, zoals grote technologie- en cloudbedrijven. De statistiek die stelt dat er momenteel slechts 25 ‘hyperscale’ datacenters in de wereld zijn, duidt op het vrij beperkte aantal van deze enorme infrastructuur. Het beperkte aantal weerspiegelt wellicht de enorm grote kosten en ruimte die nodig zijn om deze faciliteiten te bouwen en te onderhouden, evenals de begrensde hoeveelheid bedrijven die diensten op een dergelijk niveau vereisen.

Het datacentrum heeft in totaal ongeveer 1,8 zettabytes aan opslagruimte.

Het datacentrum waar we over praten heeft een astronomisch grote hoeveelheid opslagruimte, namelijk ongeveer 1,8 zettabytes. Om dit in perspectief te plaatsen, u moet weten dat één zettabyte gelijk is aan één miljard terabytes of een triljoen gigabytes. Dat is een bijna onvoorstelbaar grote opslagcapaciteit, waarmee een enorme hoeveelheid informatie, variërend van documenten, afbeeldingen, video’s, tot complexe databases en meer, kan worden opgeslagen. Deze statistiek geeft een indicatie van de schaal van moderne technologie en dataopslag en de mogelijkheden voor het bewaren, analyseren en toegankelijk maken van informatie op een nooit eerder geziene schaal.

De jaarlijkse energiekosten van een datacenter kunnen oplopen tot 100 miljoen USD.

Het statistiek dat de jaarlijkse energiekosten van een datacenter tot 100 miljoen USD kunnen oplopen, geeft aan hoe kostbaar de werking van deze faciliteiten kan zijn. Een datacenter is een faciliteit waarin organisaties hun missiekritieke applicaties en gegevens opslaan. Deze faciliteiten vereisen enorme hoeveelheden energie om te functioneren – niet alleen voor de bediening van de servers en netwerkapparatuur, maar ook voor koeling, back-up power systemen, en andere ondersteunende systemen. U moet weten dat al deze factoren enorm bijdragen aan de hoge operationele kosten. Daarom vormen de energiekosten een aanzienlijk deel van de totale exploitatiekosten van een datacenter. Het is daarom niet ongewoon dat deze oplopen tot 100 miljoen USD per jaar, vooral in grotere en intensiever gebruikte faciliteiten.

De markt van Data Center Infrastructure Management (DCIM) zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 13,4% tussen 2020 en 2025.

De statistiek die u voor u ziet, houdt in dat de markt van Data Center Infrastructure Management (DCIM), de systemen die essentieel zijn voor het beheren en optimaliseren van datacentra, zal naar verwachting aanzienlijk groeien in de komende jaren. Een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 13,4% betekent dat de markt elke jaar dit percentage zal groeien op de waarde van het voorgaande jaar, en dit niet alleen voor één jaar, maar voor de periode van 2020 tot en met 2025. Dit houdt dus in dat de omvang van de DCIM-markt niet alleen groter wordt, maar ook in een versneld tempo. Met andere woorden, het is als een sneeuwbal die bij elke rol groter en sneller wordt. Dit geeft aan dat de DCIM-markt een snel evoluerende en lucratieve markt is, die volop kansen biedt voor investeerders en bedrijven.

82% van de bedrijven rapporteerde besparingen door de overstap naar de cloud.

Het statistiek van ‘82% van de bedrijven rapporteerde besparingen door de overstap naar de cloud’ toont aan dat een overweldigende meerderheid van de ondernemingen financiële voordelen ondervindt na het overdragen van hun gegevens, operaties en diensten naar een cloudgebaseerd systeem. Dit kan betekenen dat deze bedrijven een afname in operationele kosten ervaren, zoals het onderhouden van fysieke servers, of het kunnen betekenen dat ze voordelen zien in termen van efficiëntie en arbeidsproductiviteit. U, als lezer, kan dit interpretaren als een sterke indicatie dat de investering in cloudtechnologieën door bedrijven niet alleen technisch voordelig is, maar ook financieel.

Het verwachte jaarlijkse groeipercentage van datacenterbeveiligingsuitgaven is 13,4%.

Deze statistiek geeft aan dat we een forse groei in de uitgaven aan datacenterbeveiliging kunnen verwachten. Concreet betekent dit dat als u nu een bepaald bedrag uitgeeft aan de beveiliging van uw datacenter, u kunt verwachten dat dit bedrag volgend jaar met 13,4% zal toenemen. Dit is een percentage dat wordt berekend door de verwachte jaarlijkse groei te delen door de huidige uitgaven en vervolgens te vermenigvuldigen met 100 om het om te zetten naar een percentage. Dit betekent ook dat de uitgaven aan beveiliging blijven groeien met 13,4% elk opeenvolgend jaar, aangezien het groeipercentage samengesteld wordt berekend – de groei wordt elk jaar berekend op basis van het nieuwe, hogere totale bedrag. Dit geeft aan hoe belangrijk datacenterbeveiliging wordt geacht in de huidige digitale economie.

Tegen 2025 zal 80% van de bedrijven hun traditionele IT-infrastructuur hebben afgesloten en volledig vertrouwen op schaalbare opslag in datacenters.

Uit de aangehaalde statistiek blijkt dat volgens prognoses tegen 2025 80% van de bedrijven hun traditionele IT-infrastructuur, zoals persoonlijke servers of fysieke opslag, zal hebben opgegeven. In plaats daarvan zullen ze volledig vertrouwen op datacenters – grootschalige faciliteiten die enorme hoeveelheden data opslaan en verwerken. Deze trend wijst op een sterke verschuiving naar het gebruik van cloud-gebaseerde en schaalbare opslagoplossingen. Het voordeel van deze op ware grootte schaalbare opslag is dat bedrijven hun IT-capaciteit kunnen aanpassen aan hun huidige behoeften, wat effectiever en kostenefficiënter is dan het onderhouden van omvangrijke fysieke systemen. Deze transitie naar datacenters betekent dus een revolutie in hoe bedrijven hun data beheren en hun IT-diensten structureren.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.utc.edu

2. – https://www.datacenterknowledge.com

3. – https://www.hpe.com

4. – https://www.forbes.com

5. – https://digitalcloud.training

6. – https://journal.uptimeinstitute.com

7. – https://www.gartner.com

8. – https://www.researchandmarkets.com

9. – https://www.sciencealert.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:21.

Inhoudsopgave