a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Datamining Statistiek: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een diepgaande kennismaking verwachten met actuele trends in datamining statistiek, verrijkt met inzichten uit recent verzamelde gegevens om u een uitgebreid overzicht te geven van de huidige stand van zaken in deze snel evoluerende discipline.

  • U moet weten dat datamining-technieken vandaag de dag in ongeveer 183 industrieën worden gebruikt, variërend van de gezondheidszorg tot de detailhandel en de banksector, zoals aangegeven in een onderzoek.
  • Volgens Statista is de wereldwijde markt voor datamining naar verwachting $2,90 miljard waard in 2022.
  • U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat ongeveer 59% van de B2B-marketeers momenteel datamining-technieken gebruiken om waardevolle zakelijke inzichten te verzamelen.
  • Volgens Market Research Future wordt verwacht dat de datamining-sector zal groeien met een CAGR van 12% tijdens de voorspellingsperiode 2017-2023.
  • Een studie wees uit dat 97% van de bedrijven met inkomsten van meer dan $100 miljoen datamining of een andere vorm van voorspellende analyse gebruikt.
  • U zou onthutst zijn om te weten dat ongeveer een derde van de bedrijven die datamining-technieken gebruiken, doet dit zonder enige betrokkenheid van datawetenschappers.
  • Een indrukwekkende 91% van de marketingleiders is van mening dat onbenutte gegevens een significante bedrijfsmiddel zijn, en datamining helpt om deze gegevens te ontginnen.

Actuele Datamining Statistiek

U moet weten dat datamining-technieken vandaag de dag in ongeveer 183 industrieën worden gebruikt, variërend van de gezondheidszorg tot de detailhandel en de banksector, zoals aangegeven in een onderzoek.

U moet zich realiseren dat datamining-technieken tegenwoordig zeer wijdverspreid zijn. Ze worden in maar liefst 183 verschillende industrieën gebruikt. Datamining is het proces van het identificeren van patronen en verbanden in grote hoeveelheden gegevens. Het kan nuttig zijn in tal van contexten, van de gezondheidszorg tot de detailhandel en de banksector. Zo kan het in de gezondheidszorg bijvoorbeeld helpen om trends te identificeren in de gezondheidsresultaten van patiënten, terwijl het in de detailhandel kan helpen om inzicht te krijgen in koopgedrag. In de banksector kan datamining bijvoorbeeld worden gebruikt om frauduleus gedrag op te sporen. Dit is allemaal naar voren gekomen uit recent onderzoek. Het illustreert goed hoe datamining aan de basis ligt van veel besluitvormingsprocessen in verschillende industrieën.

Volgens Statista is de wereldwijde markt voor datamining naar verwachting $2,90 miljard waard in 2022.

Volgens de onderzoeksinformatie van Statista, een erkend en wereldwijd gebruikt statistisch portaal, wordt de wereldwijde markt voor datamining naar verwachting tot $2,90 miljard geschat in 2022. Dit cijfer illustreert de omvang en de waarde van de industrie voor het extraheren van waardevolle informatie uit grote sets ruwe data. Dit groeiende veld van technologie wordt steeds meer geadopteerd door bedrijven en organisaties, die de enorme potentie van big data inzien en gebruiken om inzichten te verkrijgen, beslissingen te nemen en strategieën te formuleren. Deze verwachte marktwaarde beschrijft dus niet alleen de economische waarde van de diensten en tools voor datamining, maar geeft u ook een indruk van het belang en de impact van datamining in onze huidige data-gedreven wereld.

U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat ongeveer 59% van de B2B-marketeers momenteel datamining-technieken gebruiken om waardevolle zakelijke inzichten te verzamelen.

U zal het interessant vinden dat er statistieken zijn die aantonen dat ongeveer 59% van de B2B-marketeers momenteel gebruik maakt van datamining-technieken voor hun bedrijfsvoering. Datamining is een proces waarbij grote hoeveelheden ruwe data worden geanalyseerd en geïnterpreteerd, met als doel bruikbare informatie en waardevolle inzichten te verkrijgen. B2B-marketeers, zij die zich richten op het verlenen van diensten en producten aan andere bedrijven, passen deze technieken toe om onder andere klantgedrag te leren begrijpen, trends te ontdekken en de effectiviteit van marketingstrategieën te evalueren. Deze statistiek toont dus aan dat een significant deel van de B2B-marketeers de kracht en het potentieel van datamining erkent en gebruikt in hun strategie om zakelijke inzichten te verzamelen.

Volgens Market Research Future wordt verwacht dat de datamining-sector zal groeien met een CAGR van 12% tijdens de voorspellingsperiode 2017-2023.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat er een verwachte groei is in de datamining-sector. Volgens Market Research Future is het voorspeld dat deze industrie zal groeien met een samengestelde jaarlijkse groeivoet (CAGR) van 12% over de voorspellingsperiode van 2017 tot 2023. Dit betekent dat de datamining-sector, jaar na jaar, naar verwachting gemiddeld zal groeien met een percentage van 12%. Datamining is de praktijk van het onderzoeken van grote hoeveelheden gegevens om bruikbare informatie te genereren. Deze groeitrend suggereert dat bedrijven in toenemende mate gebruik zullen maken van deze technieken om waardevolle inzichten te verkrijgen uit hun gegevens gedurende deze periode. U kunt deze waardevolle informatie zien als een indicatie van het groeiende belang van data-analyse in zakelijke besluitvorming.

Een studie wees uit dat 97% van de bedrijven met inkomsten van meer dan $100 miljoen datamining of een andere vorm van voorspellende analyse gebruikt.

Uit de studie blijkt dat bijna alle grote bedrijven – specifiek 97% van de bedrijven met inkomsten van meer dan $100 miljoen – datamining of voorspellende analyse inzetten in hun werkwijzen. Dit betekent dat deze bedrijven de enorme hoeveelheid gegevens die zij hebben verzameld, grondig analyseren en patronen en trends identificeren. Ze gebruiken deze inzichten vervolgens om toekomstige trends te voorspellen, wat hen kan helpen bij het maken van geïnformeerde zakelijke beslissingen. In feite wordt in deze studie geïllustreerd hoezeer grote bedrijven steeds afhankelijker worden van geavanceerde technologieën en data-analyse om succesvol te blijven in de huidige concurrerende zakelijke omgeving.

U zou onthutst zijn om te weten dat ongeveer een derde van de bedrijven die datamining-technieken gebruiken, doet dit zonder enige betrokkenheid van datawetenschappers.

U zou verrast kunnen zijn door de statistische bevinding dat bijna een derde van de bedrijven die datamining-technieken hanteren, dit doen zonder de medewerking van datawetenschappers. Wat dit betekent is dat veel bedrijven geavanceerde methoden en technieken toepassen om grote hoeveelheden informatie te analyseren en daaruit waardevolle inzichten te halen, maar ze doen dit zonder de expertise van professionals die speciaal opgeleid zijn in dataveld. Dit kan hen kwetsbaar maken voor het missen van belangrijke patronen of het trekken van onjuiste conclusies uit hun data, omdat datawetenschappers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en uitvoeren van dergelijke analyses. Het benadrukt ook het toenemende belang voor bedrijven om investeringen te overwegen in datawetenschappelijk talent om het meeste uit hun datamining-inspanningen te halen.

Een indrukwekkende 91% van de marketingleiders is van mening dat onbenutte gegevens een significante bedrijfsmiddel zijn, en datamining helpt om deze gegevens te ontginnen.

De eerder genoemde statistiek suggereert dat een overweldigende meerderheid van marketing leiders – wel 91% – het grote belang van ongebruikte gegevens in hun organisaties erkennen. Dit beschouwen zij als significant bedrijfsmiddel, in plaats van het als iets overbodigs te zien. Het idee hier is dat binnen deze onbenutte gegevens zeer waardevolle inzichten en informatie schuil kunnen gaan die nuttig kunnen zijn voor het bedrijf. Datamining is een methode die wordt gebruikt om deze gegevens te ‘ontginnen’ of bloot te leggen, door gebruik te maken van verschillende technieken zoals statistische analyse en machine learning. Door het toepassen van datamining op de onbenutte gegevens kunnen bedrijven dus verborgen patronen en trends ontdekken die hen helpen om betere zakelijke beslissingen te nemen. Als u in de marketingbranche werkt, is het essentieel om te begrijpen hoe waardevol deze nog niet benutte gegevens kunnen zijn en hoe datamining kan bijdragen aan het benutten van deze potentie.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.marketresearchfuture.com

2. – https://www.pwc.com

3. – https://www.mastersindatascience.org

4. – https://www.kdnuggets.com

5. – https://hbr.org

Inhoudsopgave