a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ddos-Aanval Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een grondige analyse verwachten van actuele Ddos-aanval statistieken, waarbij we nieuwe gegevens gebruiken om trends te identificeren, risicofactoren te evalueren en u een helder beeld te geven van de huidige staat van cybersecurity bedreigingen.

  • In 2021 namen DDoS-aanvallen met 20% toe in vergelijking met het jaar ervoor,
  • Volgens een rapport van Kaspersky hebben DDoS-aanvallen een gemiddelde downtime van 72 uur voor bedrijven,
  • Uit onderzoek blijkt dat 33% van alle downtime-incidenten wordt veroorzaakt door DDoS-aanvallen,
  • Volgens een studie van Atlas VPN zijn de kosten van een DDoS-aanval voor een bedrijf gemiddeld $2 miljoen,
  • Volgens Cybersecurity Ventures wordt elke 11 seconden een bedrijf slachtoffer van een DDoS-aanval,
  • McKinsey raamt dat tot 50% van alle internetverkeer in 2021 van bots afkomstig kan zijn, velen daarvan zullen worden gebruikt voor DDoS-aanvallen,
  • In het vierde kwartaal van 2020 bereikten DDoS-aanvallen volgens het Nexusguard-rapport een recordniveau, met een toename van 43%,
  • 65% van de bedrijven die doelwit waren van een DDoS-aanval heeft een omzetverlies van minimaal $100.000 voor elke uur van de aanval ervaren,

Actuele Ddos-Aanval Statistieken

In 2021 namen DDoS-aanvallen met 20% toe in vergelijking met het jaar ervoor,

Uit de statistiek blijkt dat er in 2021 een toename van 20% is waargenomen in het aantal DDoS-aanvallen, vergeleken met het jaar daarvoor. Een DDoS-aanval, of Distributed Denial of Service-aanval, is een veelgebruikte methode om websites, servers of netwerken tijdelijk niet beschikbaar te maken. Het gaat hierbij om een overweldigende hoeveelheid data die naar het netwerk wordt gestuurd, met als doel de dienst onbereikbaar te maken. Het feit dat deze aanvallen met 20% zijn toegenomen doet vermoeden dat dit soort cybercriminaliteit groeit. Dit kan erop wijzen dat cyberbeveiliging een steeds crucialere rol speelt in onze digitaal verbonden wereld. U, als lezer, moet zich bewust zijn van deze trend om gepaste maatregelen te kunnen nemen om uw digitale activa of bedrijf te beschermen.

Volgens een rapport van Kaspersky hebben DDoS-aanvallen een gemiddelde downtime van 72 uur voor bedrijven,

Volgens een rapport van het cybersecurity bedrijf Kaspersky zorgen DDoS-aanvallen gemiddeld voor een downtime van 72 uur voor bedrijven. DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Dit type aanval overlaadt een netwerk of servers met zo veel verzoeken dat ze stoppen met functioneren. Deze downtime verwijst naar de periode dat een systeem, in dit geval de getroffen bedrijfsservers, niet beschikbaar is. Dus als we het hebben over een gemiddelde downtime van 72 uur, betekent dit dat bedrijven na een DDoS-aanval gemiddeld drie dagen nodig hebben om hun systemen weer up en running te krijgen. Dat is een aanzienlijke periode, vooral als u bedenkt hoe afhankelijk veel bedrijven zijn van hun online diensten. Deze statistiek onderstreept het belang van robuuste cybersecurity maatregelen binnen uw bedrijf.

Uit onderzoek blijkt dat 33% van alle downtime-incidenten wordt veroorzaakt door DDoS-aanvallen,

Uit de aangehaalde statistiek blijkt dat 33% van de totale tijd dat systemen niet beschikbaar of ‘down’ zijn, is te wijten aan zogenaamde DDoS-aanvallen. DDoS staat voor Distributed Denial of Service, een techniek gebruikt door cybercriminelen om een netwerk, dienst of server te overbelasten met verkeer om zo de normale werking ervan te verstoren. Stelt u zich voor dat uit elke honderd minuten die een systeem niet naar behoren werkt, er 33 van die minuten het resultaat zijn van zo’n aanval. Dat is een significant deel. Het toont aan dat DDoS-aanvallen een belangrijke bedreiging vormen voor de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van netwerken en diensten in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld.

Volgens een studie van Atlas VPN zijn de kosten van een DDoS-aanval voor een bedrijf gemiddeld $2 miljoen,

Volgens een studie gepubliceerd door Atlas VPN, kost een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) een bedrijf gemiddeld $2 miljoen. U vraagt zich misschien af wat dit precies betekent? Nou, een DDoS-aanval is een cyberaanval waarbij meerdere computersystemen worden gebruikt om het netwerk of de servers van een bedrijf te overweldigen en deze te verstoren of offline te halen. De kosten van $2 miljoen zijn niet alleen de onmiddellijke financiële verliezen door de aanval zelf maar ook omvatten de kosten voor het herstellen van de systemen, verloren productiviteit, eventuele boetes of juridische kosten, en mogelijke reputatieschade. Het is zo hoog omdat de aanvallen vaak complex en moeilijk te beveiligen of tegen te gaan zijn.

Volgens Cybersecurity Ventures wordt elke 11 seconden een bedrijf slachtoffer van een DDoS-aanval,

De statistiek van Cybersecurity Ventures suggereert dat elke 11 seconden een bedrijf het slachtoffer wordt van een DDoS-aanval. Dit is een indrukwekkend cijfer en een indicatie van hoe wijdverspreid en frequent deze soort cyberaanvallen zijn. DDoS, wat staat voor Distributed Denial of Service, verwijst naar een aanval waarbij het netwerk van een bedrijf overweldigd wordt met verkeer met de bedoeling het offline te halen. Zo’n aanval kan de bedrijfsvoering ernstig verstoren, resulterend in financieel verlies en een reputatieschade. De snelle verandering van het cyberdreigingslandschap betekent dat bedrijven constant op de hoogte moeten blijven van beveiligingstechnieken en plannen voor incidentrespons om zich tegen dergelijke aanvallen te beschermen. U, als een belanghebbende in uw bedrijf, moeten dit risico serieus nemen en preventieve maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat uw activiteiten niet onderbroken worden door dergelijke kwaadwillige aanvallen.

McKinsey raamt dat tot 50% van alle internetverkeer in 2021 van bots afkomstig kan zijn, velen daarvan zullen worden gebruikt voor DDoS-aanvallen,

Volgens gegevens van McKinsey kan tot 50% van al het internetverkeer in 2021 afkomstig zijn van bots. Dit betekent dat de helft van alle activiteiten op het internet, gaande van het bezoeken van websites tot online transacties, mogelijk door geautomatiseerde systemen gedaan worden in plaats van door mensen. Veel van deze bots worden vaak op een negatieve manier ingezet, bijvoorbeeld voor Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen. Bij een DDoS-aanval overspoelen bots een specifieke website of online service met een onhoudbaar volume aan verkeer, waardoor het voor legitieme gebruikers moeilijk of onmogelijk wordt om toegang te krijgen. Dus, u moet zich ervan bewust zijn dat niet al het internetverkeer menselijk is en dat er potentiële bedreigingen kunnen zijn verbonden aan dit hoge percentage van botverkeer.

In het vierde kwartaal van 2020 bereikten DDoS-aanvallen volgens het Nexusguard-rapport een recordniveau, met een toename van 43%,

Uit het Nexusguard-rapport blijkt dat DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2020 een recordhoogte hebben bereikt, waarbij ze met 43% zijn toegenomen. DDoS-aanvallen, of Distributed Denial of Service-aanvallen, zijn een soort cyberaanval waarbij een netwerk, dienst of systeem wordt overstroomd met verkeer om het te overbelasten en te verhinderen dat het normaal functioneert. De stijging van 43% betekent dat het aantal van dit soort aanvallen in vergelijking met een vorig referentiepunt (bijvoorbeeld het derde kwartaal van 2020 of het vierde kwartaal van 2019) met bijna de helft is toegenomen. Dit is een aanzienlijke stijging en wijst op een toename van cybercriminaliteit en mogelijke bedreigingen voor digitale beveiliging.

65% van de bedrijven die doelwit waren van een DDoS-aanval heeft een omzetverlies van minimaal $100.000 voor elke uur van de aanval ervaren,

Uit deze statistiek blijkt dat bedrijven die te maken hebben gehad met een DDoS-aanval, vaak ook flinke financiële gevolgen ervaren. Wanneer we spreken over een DDoS-aanval, bedoelen we een zogenaamde ‘Distributed Denial of Service’ aanval. Dit is een poging om een online service onbereikbaar te maken door overbelasting, vaak door heel veel data naar een serversysteem te sturen vanuit verschillende bronnen. De statistiek suggereert dat maar liefst 65% van de bedrijven die doelwit zijn geweest van dergelijke aanvallen, een omzetverlies van minimaal $100.000 per uur van de aanval hebben ervaren. Dit betekent dat meer dan de helft van de getroffen bedrijven aanzienlijke economische schade lijden door deze cyberaanvallen. Elk uur dat het systeem niet beschikbaar is, kan dus leiden tot een aanzienlijk omzetverlies. Dit onderstreept het belang voor bedrijven om zich adequaat te beschermen tegen dergelijke aanvallen.

Referenties

0. – https://www.kaspersky.nl

1. – https://www.cloudflare.com

2. – https://atlasvpn.com

3. – https://www.nexusguard.com

4. – https://cybersecurityventures.com

5. – https://www.mckinsey.com

6. – https://www.thehostinginstitute.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:21.

Inhoudsopgave