Actuele Demografisch Statistiek
Van de hele wereldbevolking is 26% onder de 15 jaar en 9% is 65 jaar en ouder, volgens gegevens van de Wereldbank van 2020.
Volgens gegevens van de Wereldbank van 2020 behoort 26% van de wereldbevolking tot de leeftijdsgroep jonger dan 15 jaar. Dit betekent dat ongeveer een kwart van alle mensen op onze planeet 15 jaar of jonger is. Het zou inzichtelijk kunnen zijn bij het begrijpen van bevolkingsdynamiek en het plannen van zaken die gerelateerd zijn aan deze leeftijdsgroep. Anderzijds behoort 9% van de wereldbevolking tot de leeftijdsgroep van 65 jaar en ouder. Dit is bijna een tiende van alle mensen wereldwijd – een significant deel dat we nodig hebben bij het rekening houden met senioren in studies, wetgeving, zorgplanning en meer. Deze gegevens suggereren dat de meeste mensen in de wereld momenteel vallen in de categorie tussen 15 en 64 jaar oud.
Volgens de VN zullen er in 2050 ongeveer 9,7 miljard mensen op aarde zijn.
Deze statistiek afkomstig van de Verenigde Naties (VN) voorspelt dat de wereldbevolking in het jaar 2050 ongeveer 9,7 miljard mensen zal bedragen. Deze gegevens zijn gebaseerd op trends in geboorte-, sterfte- en migratiecijfers. De statistiek weerspiegelt een voortdurende groei van de wereldbevolking. Het is belangrijk te begrijpen dat deze voorspellingen, hoewel gebaseerd op de best beschikbare gegevens, aannames bevatten en variabelen als economische ontwikkeling, wereldwijde gezondheidsproblemen, oorlogen en andere onvoorziene gebeurtenissen niet in overweging kunnen nemen. Voor u als individu betekent dit dat u in een wereld leeft die voortdurend verandert en groeit, en dit heeft invloed op verschillende aspecten van het leven, zoals infrastructuur, milieukwesties, voedsel- en watervoorziening en de wereldeconomie.
De gemiddelde leeftijd in Nederland was 42,9 jaar in 2020.
De statistiek die aangeeft dat de gemiddelde leeftijd in Nederland 42,9 jaar was in 2020, betekent simpelweg dat wanneer we de leeftijd van elk individu in Nederland in dat jaar bij elkaar optellen en vervolgens delen door het totale aantal inwoners, we op 42,9 uitkomen. Dit getal is een middelpunt dat representatief is voor de hele bevolking, ondanks het feit dat de werkelijke leeftijden sterk kunnen variëren. Het vertelt u dat, ondanks de jeugd en de ouderen, de gemiddelde Nederlander in 2020 bijna 43 jaar oud was. Het is belangrijk om te vermelden dat een gemiddelde leeftijd geen exacte weergave is van alle individuen, maar het geeft een overzichtelijke samenvatting van de algemene leeftijdsverdeling.
De gemiddelde leeftijd van de wereldbevolking was 30,4 jaar in 2020.
De statistiek die u hier ziet, verwijst naar de gemiddelde leeftijd van de wereldbevolking in het jaar 2020, welke 30,4 jaar was. Met ‘gemiddelde leeftijd’ bedoelen we het rekenkundig gemiddelde van de leeftijden van alle mensen op aarde op dat specifieke moment. Dat wordt berekend door de som van alle leeftijden te delen door het totaal aantal mensen. Het resultaat, 30,4 jaar, geeft een indicatie van de leeftijdsverdeling wereldwijd. Het betekent niet per se dat er meer mensen deze leeftijd hebben, maar het helpt om een beeld te geven van de bevolkingssamenstelling en de bevolkingsveroudering. Dit is een krachtig hulpmiddel voor beleidsmakers en onderzoekers om demografische trends en veranderingen te volgen.
De levensverwachting in Nederland was 82,2 jaar in 2020.
De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat de gemiddelde levensverwachting in Nederland in het jaar 2020 op 82,2 jaar stond. Dit betekent dat een pasgeboren kind in 2020, volgens de huidige sterftekansen, gemiddeld genomen 82,2 jaar zou leven. Dit cijfer wordt berekend door de leeftijden van alle inwoners van Nederland op het moment van hun overlijden te nemen en daar het gemiddelde van te nemen. Natuurlijk gaat het hier om een statistische schatting en zal de werkelijke levensverwachting van een individu voor een groot deel afhangen van persoonlijke factoren zoals levensstijl, genetica en toegang tot gezondheidszorg. Toch geeft dit cijfer een goed beeld van de algemene gezondheid en levensverwachting van de Nederlandse bevolking in 2020.
Ongeveer 50,4% van de Nederlandse bevolking was vrouw in 2021.
Deze statistiek geeft aan dat in het jaar 2021, de vrouwelijke bevolking in Nederland ongeveer 50,4% van de totale bevolking uitmaakte. Dit betekent dat er een zeer kleine meerderheid van vrouwen was vergeleken met mannen. Dit is ook representatief voor een evenwichtige genderverdeling in de bevolking. Het toont aan dat er vrijwel evenveel vrouwen als mannen in Nederland wonen. Dus, als u zich deze verdeling voorstelt, voor elke 100 mensen in Nederland in 2021, waren er ongeveer 50 vrouwen. Om een beetje preciezer te zijn, voor elke 100 mensen, zouden er 50 vrouwen en 50 mannen zijn, maar er zouden nog 4 extra vrouwen zijn.
Referenties
0. – https://data.worldbank.org
1. – https://www.cbs.nl
2. – https://ourworldindata.org
3. – https://www.un.org