a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Diamant Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u de nieuwste statistieken en trends over de diamantindustrie verwachten, met een actueel overzicht dat is aangevuld met de meest recente gegevens.

  • 1. In 2020, produceerde Rusland meer dan 16 miljoen karaat aan diamant, koploper wereldwijd. Bron: United States Geological Survey (USGS)
  • 2. De wereldwijde diamantproductie is gedaald van 152 miljoen karaat in 2005 naar 111 miljoen karaat in 2020.
  • 3. De wereldwijde diamantopbrengst bedroeg in 2020 ongeveer 14,4 miljard dollar.
  • 4. Tussen 2005 en 2020 is de prijs van ruwe diamanten wereldwijd van ongeveer 62 dollar per karaat gestegen tot een piek van 105 dollar per karaat in 2011.
  • 5. In 2019 werd er voor ongeveer 64 miljard Amerikaanse dollars aan diamanten verkocht in de Verenigde Staten, de grootste markt voor diamanten.
  • 6. In 2016 bevatte de grootste ruwe diamant ooit gevonden, de “Sergio”, ongeveer 3.167 karaat.
  • 7. De wereldwijde verkoop van diamantjuwelen bedroeg in 2020 ongeveer 72 miljard dollar.
  • 8. China is de tweede grootste markt voor diamanten, met een verkoopwaarde van ongeveer 9 miljard dollar in 2019.

Actuele Diamant Statistieken

1. In 2020, produceerde Rusland meer dan 16 miljoen karaat aan diamant, koploper wereldwijd. Bron: United States Geological Survey (USGS)

Uit de gegevens van de United States Geological Survey (USGS) blijkt dat Rusland in 2020 wereldwijd de grootste producent van diamanten was, met een productie van meer dan 16 miljoen karaat. Dit betekent concreet dat er nergens anders in de wereld meer ruwe diamanten uit de grond werden gehaald dan in Rusland. Dit getal, uitgedrukt in ‘karaat’, is een maat voor het gewicht van de diamanten. Eén karaat staat gelijk aan 200 milligram. Dus als we het hebben over 16 miljoen karaat, dan hebben we het over maar liefst 3.200.000 kilogram aan ruwe diamanten. Rusland staat daarmee aan de absolute wereldtop als het gaat om diamantproductie.

2. De wereldwijde diamantproductie is gedaald van 152 miljoen karaat in 2005 naar 111 miljoen karaat in 2020.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat er een daling is geweest in de wereldwijde diamantproductie over de afgelopen vijftien jaar. In 2005 werd er naar schatting nog 152 miljoen karaat aan diamanten geproduceerd. Deze productie is aanzienlijk gedaald tot 111 miljoen karaat in 2020. Dit zou kunnen betekenen dat de diamantbronnen wereldwijd schaarser worden, de vraag naar diamanten is afgenomen, of dat er veranderingen zijn in de mijnbouwpraktijken of regelgeving. Deze cijfers geven een belangrijk overzicht van de trends in de diamantindustrie en kunnen van groot belang zijn voor investeerders, juweliers en andere betrokken partijen bij de internationale diamantmarkt.

3. De wereldwijde diamantopbrengst bedroeg in 2020 ongeveer 14,4 miljard dollar.

De statistiek die u hier ziet, verwijst naar de totale opbrengst van de wereldwijde diamantverkoop in het jaar 2020. Het totaalbedrag dat in dit jaar werd gegenereerd, bedroeg ongeveer 14,4 miljard dollar. Dit cijfer is een indicatie van hoe groot de wereldwijde diamantindustrie is. In deze context betekent ‘opbrengst’ het totale bedrag dat verdiend is door de verkoop van diamanten in dat specifieke jaar. Dit cijfer kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het aanbod en de vraag naar diamanten, de prijs van diamanten op de wereldmarkt en economische omstandigheden in de landen waar diamanten worden geproduceerd en verkocht. Het is belangrijk op te merken dat dit cijfer kan variëren van jaar tot jaar.

4. Tussen 2005 en 2020 is de prijs van ruwe diamanten wereldwijd van ongeveer 62 dollar per karaat gestegen tot een piek van 105 dollar per karaat in 2011.

Uit de statistiek ‘4. Tussen 2005 en 2020 is de prijs van ruwe diamanten wereldwijd van ongeveer 62 dollar per karaat gestegen tot een piek van 105 dollar per karaat in 2011.’, leren we dat er een significante stijging van de prijs van ruwe diamanten heeft plaatsgevonden over een periode van vijftien jaar. In 2005 was de gemiddelde prijs van een karaat ruwe diamant wereldwijd 62 dollar. Er was echter een gestage toename merkbaar die uitmondde in een piek in 2011 toen de prijs per karaat 105 dollar bereikte. Dit laat zien dat de marktwaarde van ruwe diamanten in deze periode significant is toegenomen. Dit kan op diverse factoren wijzen, waaronder mogelijk een groeiende vraag of verminderd aanbod, maar voor de exacte oorzaken is wellicht meer specifieke marktinformatie vereist.

5. In 2019 werd er voor ongeveer 64 miljard Amerikaanse dollars aan diamanten verkocht in de Verenigde Staten, de grootste markt voor diamanten.

Deze statistiek geeft aan dat in 2019 de verkoop van diamanten in de Verenigde Staten ongeveer 64 miljard Amerikaanse dollars bedroeg. Dit onderstreept het feit dat de VS de grootste markt voor diamanten is wereldwijd. In andere woorden, het informeert u dat de diamantindustrie een enorm omvangrijke en winstgevende sector is binnen de VS. Het is een afspiegeling van de hoge vraag naar diamanten in het land, die kan worden gedreven door factoren zoals inkomensniveaus, consumeertrends en culturele normen die luxe en rijkdom waarderen.

6. In 2016 bevatte de grootste ruwe diamant ooit gevonden, de “Sergio”, ongeveer 3.167 karaat.

De statistiek die u hier ziet, verwijst naar de grootste ruwe diamant die ooit is gevonden, genaamd de “Sergio”. Deze werd ontdekt in 2016 en woog ongeveer 3.167 karaat. Het karaat is de meeteenheid die wordt gebruikt om het gewicht van een diamant te bepalen. Om het in perspectief te plaatsen, een karaat is gelijk aan 200 milligram. Dus, als we de 3.167 karaat van de “Sergio” omzetten naar grammen, betekent dit dat deze diamant ongeveer 633,4 gram woog, wat buitengewoon groot is voor een diamant. Dit maakt de “Sergio” tot de grootste ruwe diamant die ooit is gevonden.

7. De wereldwijde verkoop van diamantjuwelen bedroeg in 2020 ongeveer 72 miljard dollar.

Als u de gegeven statistiek analyseert, geeft deze aan dat de totale wereldwijde verkoop van diamantjuwelen voor het jaar 2020 ongeveer 72 miljard dollar bedroeg. Dit betekent dat wanneer we alle verkopen van diamantjuwelen over de hele wereld optellen die door verschillende bedrijven, merken en individuele verkopers zijn gemaakt, het totale bedrag dat wordt uitgedrukt in inkomsten, ongeveer 72 miljard dollar is. Dit is een indicatie van de enorme omvang van de diamantjuwelenmarkt en de hoge economische waarde die wordt gehecht aan deze specifieke vorm van luxe goederen. Het onderstreept ook de blijvende aantrekkingskracht van diamanten als symbool van rijkdom en status.

8. China is de tweede grootste markt voor diamanten, met een verkoopwaarde van ongeveer 9 miljard dollar in 2019.

Als u kijkt naar de wereldwijde markt voor diamanten, zult u zien dat China zich op de tweede plaats bevindt. Dit houdt in dat, na de grootste markt, China het land is met de grootste aankoop en verkoop van diamanten. Het gaat hierbij niet om een klein bedrag: in 2019, was de verkoopwaarde van diamanten in China ongeveer 9 miljard dollar. Dit geeft aan hoe groots en belangrijk de diamantenhandel in China is, ondersteund door de groeiende economie en de toenemende vraag en appreciatie voor luxe producten zoals diamanten.

Referenties

0. – https://www.statista.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:21.

Inhoudsopgave