a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Digitale Marketingstatistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u zich verdiepen in de meest recente en relevantste statistieken over digitale marketing, die u een duidelijk inzicht geven in de huidige trends, prestaties en toekomstige projecties in deze snel veranderende sector.

 • Tegen 2023 zullen de uitgaven voor digitale advertenties wereldwijd naar verwachting oplopen tot 517 miljard Amerikaanse dollars.
 • In 2021 was Facebook het platform met de hoogste responsrate voor merken, met een gemiddeld interactiepercentage van 0,27%.
 • Gemiddeld converteert 2,35% van de websitebezoekers, maar de top 25% van de websites ziet een conversiepercentage van 5,31% of hoger.
 • In 2020 hadden 3,6 miljard mensen toegang tot sociale media. Dit wordt geschat op toename naar 4,41 miljard in 2025.
 • 64% van de consumenten zegt dat het bekijken van een marketingvideo op Facebook hen heeft beïnvloed om een aankoop te doen.
 • In 2021 heeft wereldwijd 59% van de bevolking toegang tot internet.
 • In Q2 2021 was het mediane organische bereik van berichten van merken en uitgevers op Facebook 5,2%.
 • In 2020 was 92% van de gebruikers van TikTok jonger dan 29 jaar.
 • 61% van de marketeers beschouwt genereren van leads en verkeer als hun belangrijkste uitdaging.
 • In 2021, besteden we dagelijks gemiddeld 145 minuten aan sociale media.
 • E-mailmarketing heeft een ROI (Return on Investment) van 3800%. Dat betekent dat voor elke euro die je uitgeeft, je een rendement van €38 ziet.
 • In 2020 hebben mobiele apparaten 50,81% van het wereldwijde websiteverkeer gegenereerd, exclusief tablets.
 • 86% van de consumenten willen authentieke merkverhalen op sociale media.
 • Uit onderzoek blijkt dat via inbound marketing 54% meer leads worden gegenereerd dan via traditionele marketing.

Actuele Digitale Marketingstatistieken

Tegen 2023 zullen de uitgaven voor digitale advertenties wereldwijd naar verwachting oplopen tot 517 miljard Amerikaanse dollars.

De statistiek geeft aan dat er een aanzienlijke groei wordt voorspeld in de digitale advertentie-industrie. Tegen het jaar 2023 is het wereldwijd verwachte bedrag dat aan digitale advertenties zal worden uitgegeven maar liefst 517 miljard Amerikaanse dollars. Dit geeft aan hoe belangrijk en prevalent digitale marketing is in de moderne bedrijfswereld. Het betekent dat bedrijven in toenemende mate investeren in digitale advertenties, omdat dit als een effectief middel wordt gezien om consumenten te bereiken. Voor u als lezer betekent dit dat de digitale ruimte verder zal satureren met advertenties, aangezien bedrijven proberen uw aandacht te trekken en u te beïnvloeden met hun producten en diensten.

In 2021 was Facebook het platform met de hoogste responsrate voor merken, met een gemiddeld interactiepercentage van 0,27%.

In 2021 vertoonde Facebook het hoogste responspercentage van alle sociale media platforms wanneer het aankomt op interactie tussen merken en gebruikers. Dit betekent dat wanneer een merk een bericht poste, Facebook het platform was waar merken de meeste interactie zagen. Het cijfer van 0,27% betekent dat van elke 1000 bekeken berichten, er gemiddeld 2,7 interacties plaatsvonden. Deze interacties kunnen variëren van dingen zoals commentaren en likes tot het delen van berichten. Ofwel, als uw merk wil communiceren en interactie wil hebben met zijn klanten, blijkt uit deze statistiek dat Facebook in 2021 de meest effectieve plek was om dit te doen.

Gemiddeld converteert 2,35% van de websitebezoekers, maar de top 25% van de websites ziet een conversiepercentage van 5,31% of hoger.

Deze statistiek geeft aan hoeveel mensen actie ondernemen—of ‘converteren’—op een website. Het zegt dat gemiddeld 2,35% van alle bezoekers die naar een website komen, een bepaalde actie uitvoert, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een nieuwsbrief. Hoewel dit percentage relatief laag lijkt, toont de statistiek ook dat er aanzienlijke variatie bestaat tussen verschillende websites. Binnen deze variatie zijn er websites die uitzonderlijk goed presteren met hun conversieratio’s: de top 25% van de websites ziet een conversiepercentage van 5,31% of zelfs hoger. Dit betekent dat meer dan 5 van de 100 bezoekers een actie ondernemen op deze topwebsites. Dus u kunt zien dat terwijl het gemiddelde relatief laag kan lijken, er veel websites zijn die aanzienlijk hogere resultaten behalen.

In 2020 hadden 3,6 miljard mensen toegang tot sociale media. Dit wordt geschat op toename naar 4,41 miljard in 2025.

Dit is een intrigerende statistiek die de toenemende prevalentie van sociale media wereldwijd illustreert. In 2020, zoals u ziet, hadden maar liefst 3,6 miljard mensen toegang tot diverse sociale mediaplatforms. Dit is een enorm aantal en omvat ongeveer de helft van de wereldbevolking. Maar nog indrukwekkender is de voorspelde groei van dit aantal. Het wordt geschat dat tegen 2025 dit aantal zal zijn gestegen naar 4,41 miljard gebruikers van sociale media. Dit duidt op een groeiend en onstuitbaar belang van sociale media in onze hedendaagse wereld, wat zowel uitdagingen als kansen oplevert in termen van communicatie, marketing, informatiedeling en lifestyle trends. Maakt u zich klaar voor de invloed die dit op onze samenleving zal hebben.

64% van de consumenten zegt dat het bekijken van een marketingvideo op Facebook hen heeft beïnvloed om een aankoop te doen.

Uit de genoemde statistiek blijkt dat 64% van de consumenten aangeeft dat het bekijken van een marketingvideo op Facebook een invloed heeft gehad op hun aankoopgedrag. Dit betekent dat bijna twee derde van de consumenten de marketeers toestaat om hun koopbeslissingsproces te beïnvloeden via video’s op Facebook. Dit kan komen door de overtuigende inhoud van de video, aantrekkelijke productpresentatie of effectieve marketingboodschappen. Het is dus een sterke indicatie dat marketeers sociale media platformen zoals Facebook effectief kunnen gebruiken als een medium om hun producten te adverteren en verkoop te stimuleren. Voor u, als consument, betekent dit dat de informatie die u online ontvangt, inclusief op platforms zoals Facebook, uw koopgedrag kan vormen en sturen.

In 2021 heeft wereldwijd 59% van de bevolking toegang tot internet.

De statistiek geeft aan dat in 2021 wereldwijd 59% van de totale bevolking toegang heeft tot internet. Dat betekent dat iets meer dan de helft van de mensen op aarde de middelen, de infrastructuur en de vaardigheden heeft om online te gaan. Het kan betekenen dat ze toegang hebben tot cruciale diensten zoals online onderwijs, telecommunicatie, e-commerce en talloze vormen van informatie en entertainment. Dit percentage laat zien dat internettoegang steeds algemener wordt, maar het benadrukt ook dat er nog een aanzienlijk deel van de wereldbevolking is – 41% – die deze toegang niet heeft. U kunt uit deze statistiek opmaken dat, hoewel er vooruitgang is geboekt in het verbeteren van de digitale inclusie, er nog steeds een grote digitale kloof bestaat op wereldschaal.

In Q2 2021 was het mediane organische bereik van berichten van merken en uitgevers op Facebook 5,2%.

De statistiek die u ziet, houdt in dat in het tweede kwartaal van 2021, de helft van alle berichten die door merken en uitgevers op Facebook werden geplaatst, door 5,2% van hun totale volgers op een organische manier werd bekeken. Dit betekent dat deze berichten niet betaald zijn gepromoot om meer zichtbaarheid te krijgen. Deze statistiek is gebaseerd op de mediaan, die het middelste getal in een reeks getallen is. Dus ongeacht de omvang van de volgers van een merk of uitgever, heeft gemiddeld 5,2% van hun publiek hun content gezien via hun reguliere Facebook-feed in dit specifieke kwartaal, zonder dat het bedrijf betaalde reclame moest gebruiken om hen te bereiken. Dit is een nuttige maatstaf om de natuurlijke reikwijdte van een merk op social media te begrijpen.

In 2020 was 92% van de gebruikers van TikTok jonger dan 29 jaar.

De statistiek die u hier ziet, ‘In 2020 was 92% van de gebruikers van TikTok jonger dan 29 jaar’, geeft informatie over de leeftijdsverdeling van TikTok-gebruikers in het jaar 2020. Dit betekent dat van iedere 100 mensen die de app TikTok in 2020 gebruikten, er 92 mensen waren die de leeftijd van 29 jaar nog niet hadden bereikt. Dit is een indicatie van hoe populair de applicatie is onder de jongere generatie. Het illustreert dat bijna het gehele gebruikersbestand van TikTok bestaat uit een jong publiek, iets dat nuttig is om in gedachten te houden als u overweegt om via dit platform te adverteren of te communiceren.

61% van de marketeers beschouwt genereren van leads en verkeer als hun belangrijkste uitdaging.

Binnen de wereld van marketing blijkt dat een groot aantal marketeers een gemeenschappelijke uitdaging erkent. Specifiek aangegeven, ervaart 61% van de marketeers het genereren van leads en verkeer als hun grootste hindernis. Hiermee wordt bedoeld dat ze het moeilijk vinden om potentiële klanten (leads) aan te trekken en hen naar hun websites of fysieke winkels te leiden (verkeer). Dit is een belangrijk deel van hun werk omdat het direct gerelateerd is aan de mogelijkheid om meer verkoop en inkomsten voor hun bedrijf te realiseren. Samengevat, u kunt uit deze statistiek opmaken dat ongeveer drie op de vijf marketeers het creëren van klantinteresse en het stimuleren van klantbezoeken als hun voornaamste uitdaging zien.

In 2021, besteden we dagelijks gemiddeld 145 minuten aan sociale media.

In de wereld van vandaag draait veel om digitale connectiviteit, waarbij sociale media een belangrijke rol spelen. In 2021 besteden we bijvoorbeeld naar statistische gegevens dagelijks gemiddeld 145 minuten aan sociale media. Dit betekent dat we, als gemiddelde persoon, meer dan twee uur per dag doorbrengen met scrollen, posten, liken en delen op platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en dergelijke. Zoals u kunt zien, nemen sociale media een aanzienlijk deel van onze tijd in beslag in onze dagelijkse routine. Dit illustreert niet alleen hoezeer deze platforms verweven zijn met ons dagelijks leven, maar ook hoe invloedrijk en dominerend ze zijn geworden in de manier waarop we communiceren en informatie consumeren.

E-mailmarketing heeft een ROI (Return on Investment) van 3800%. Dat betekent dat voor elke euro die je uitgeeft, je een rendement van €38 ziet.

De ROI (Return on Investment) van 3800% in e-mailmarketing betekent dat de winst die u maakt aanzienlijk hoger is dan uw initiële investering. In feite, voor elke euro die u investeert in e-mailmarketing, kunt u verwachten €38 terug te zien. Deze statistiek laat zien dat e-mailmarketing een enorm effectief middel kan zijn voor het genereren van inkomsten, mits het op de juiste manier wordt toegepast. Het is belangrijk om te onthouden dat, ondanks dergelijke hoge rendementen, succes in e-mailmarketing ook afhankelijk is van andere factoren, waaronder het effectief targeten van uw publiek en het verstrekken van relevante content.

In 2020 hebben mobiele apparaten 50,81% van het wereldwijde websiteverkeer gegenereerd, exclusief tablets.

In 2020 werd 50,81% van het wereldwijde websiteverkeer gegenereerd door mobiele apparaten, met uitzondering van tablets. Dit betekent dat meer dan de helft van alle internetgebruikers hun telefoons gebruikte om websites te bezoeken in plaats van traditionele desktopcomputers of laptops. Het uitsluiten van tablets in deze statistiek suggereert dat mensen voornamelijk smartphones gebruiken voor het surfen op internet, wat een belangrijke verschuiving markeert in hoe mensen toegang krijgen tot online informatie en diensten. Voor u als gebruiker of bedrijfseigenaar betekent dit dat u mogelijk moet overwegen om uw websites te optimaliseren voor mobiel gebruik, om relevant te blijven en te voldoen aan de behoeften van deze groeiende groep internetgebruikers.

86% van de consumenten willen authentieke merkverhalen op sociale media.

Deze statistiek laat zien dat maar liefst 86% van de consumenten naar authenticiteit zoekt bij de merken die zij op sociale media volgen. Wat betekent dit voor u? Nou, het betekent dat consumenten meer dan ooit waarde hechten aan oprechtheid en transparantie. Ze willen meer dan alleen productinformatie of verkooppraatjes zien, ze zijn geïnteresseerd in het kennen van het ‘ware’ verhaal achter het merk. Ze willen weten wat uw merk drijft, waar het voor staat en waarin het gelooft. Als u dus een betere en diepere verbinding met uw publiek wilt opbouwen, moet uw merkverhaal op sociale media authentiek, persoonlijk en geloofwaardig zijn.

Uit onderzoek blijkt dat via inbound marketing 54% meer leads worden gegenereerd dan via traditionele marketing.

Uit de statistiek blijkt dat inbound marketing een effectievere methode is ten opzichte van traditionele marketing in termen van het genereren van leads. Specifiek, levert deze methode 54% meer leads op. Dit betekent dat, wanneer u gebruik maakt van inbound marketing, er een waarschijnlijkheid van meer dan de helft is dat u meer potentiële klanten of cliënten aantrekt vergeleken met de traditionele marketingmethoden. Dit kan een reden zijn om inbound marketing in overweging te nemen als een essentieel onderdeel van uw algemene marketingstrategie. Inbound marketing focust zich namelijk op het aantrekken van klanten door waardevolle inhoud en ervaringen te creëren, afgestemd op hen. Traditionele marketing daarentegen, gaat meer uit van directe promotie van producten of diensten.

Referenties

0. – https://stackla.com

1. – https://www.hubspot.com

2. – https://www.socialbakers.com

3. – https://www.statista.com

4. – https://www.salesforce.com

5. – https://www.businessofapps.com

6. – https://www.wordstream.com

7. – https://www.animoto.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:31.

Inhoudsopgave