a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Digitale Nomade Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van de statistieken van digitale nomaden, bijgewerkt met de nieuwste gegevens, dat u helpt te begrijpen hoe deze beweging zich wereldwijd ontwikkelt.

  • Bijna 5 miljoen Amerikanen identificeerden zich in 2020 als digitale nomaden. Bron: MBO Partners,
  • De gemiddelde leeftijd van digitale nomaden is volgens statistieken 33 jaar. Bron: Amexbusiness,
  • 60% van de digitale nomaden heeft een inkomen van minder dan $30.000 per jaar. Bron: Venture with Impact,
  • 54% van de digitale nomaden zijn vrouw. Bron: Anyplace,
  • Volgens een onderzoek uit 2020 zijn ongeveer 16% van de digitale nomaden ouder dan 60 jaar. Bron: MBO Partners,
  • 85% van de digitale nomaden is hoger opgeleid met een Bachelor’s diploma. Bron: Payscale,
  • 4 op de 10 digitale nomaden verdienen hun inkomen als freelancer. Bron: FlexJobs,
  • Ongeveer 90% van de digitale nomaden is tevreden met hun levensstijl. Bron: Buffer,

Actuele Digitale Nomade Statistieken

Bijna 5 miljoen Amerikanen identificeerden zich in 2020 als digitale nomaden. Bron: MBO Partners,

Uit recente gegevens van MBO Partners blijkt dat in 2020 bijna 5 miljoen Amerikanen zichzelf identificeerden als digitale nomaden. Hiertoe behoren individuen die locatie-onafhankelijk werken, waarbij ze technologie gebruiken om hun banen uit te voeren, terwijl ze reizen of vanuit verschillende locaties werken. U kunt dit zien als een reflectie van de evolutie van werkpraktijken, met dank aan de opkomst van technologie en de grotere flexibiliteit die het biedt aan mensen. Deze groep, de zogenoemde ‘digitale nomaden’, vertegenwoordigt duidelijk een significant deel van de Amerikaanse beroepsbevolking.

De gemiddelde leeftijd van digitale nomaden is volgens statistieken 33 jaar. Bron: Amexbusiness,

Het statistisch gegeven vermeldt dat de gemiddelde leeftijd van digitale nomaden volgens de bron Amexbusiness 33 jaar is. Digitale nomaden zijn mensen die technologie gebruiken om hun werk op afstand uit te voeren, vaak reizend tussen verschillende locaties. Een gemiddelde leeftijd betekent dat wanneer u alle leeftijden van deze groep individuen bij elkaar optelt en vervolgens deelt door het totale aantal individuen, het resultaat 33 is. Dit betekent niet dat elke digitale nomade 33 jaar oud is, maar eerder dat de leeftijden over deze bevolkingsgroep verdeeld, gemiddeld op dit getal uitkomt. Het geeft aan dat de leeftijdsgroep van digitale nomaden breed en gevarieerd is, maar de grootste concentratie van mensen ligt rond de leeftijd van 33 jaar.

60% van de digitale nomaden heeft een inkomen van minder dan $30.000 per jaar. Bron: Venture with Impact,

Uit het onderzoek van Venture with Impact blijkt dat 60% van de digitale nomaden een jaarlijks inkomen heeft van minder dan $30.000. Een digitale nomade is iemand die locatie-onafhankelijk werkt, vaak in digitale of online beroepen. Dit kan betekenen dat ze werken terwijl ze rondreizen, of vanuit verschillende locaties over de hele wereld. Deze statistiek suggereert dat terwijl deze levensstijl de vrijheid biedt om te reizen en te werken waar en wanneer u dat wilt, het blijkbaar vaak gepaard gaat met een relatief lager inkomen.

54% van de digitale nomaden zijn vrouw. Bron: Anyplace,

Volgens de statistieken verstrekt door Anyplace, blijkt dat vrouwen de meerderheid vormen in de digitale nomadengemeenschap. Concreet staat dat 54% van de digitale nomaden vrouw is. Dit betekent dat als we een groep van willekeurige digitale nomaden zouden samenstellen, meer dan de helft van deze groep uit vrouwen zou bestaan. Het duidt ook op een groeiende trend van vrouwen die de traditionele kantooromgeving verlaten en kiezen voor een meer flexibele en mobiele manier van werken. Dit kan worden ingegeven door een veelheid aan factoren, zoals de wens naar meer reizen, behoefte aan flexibiliteit, het streven naar een betere balans tussen werk en privéleven, of simpelweg het verlangen om te werken in een omgeving die meer zelfstandigheid biedt. Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel vrouwen de meerderheid vormen, er nog steeds een aanzienlijk percentage van mannen is die ook deel uitmaken van de digitale nomaden gemeenschap.

Volgens een onderzoek uit 2020 zijn ongeveer 16% van de digitale nomaden ouder dan 60 jaar. Bron: MBO Partners,

Volgens een onderzoek gepubliceerd door MBO Partners in 2020, zijn ongeveer 16% van de digitale nomaden ouder dan 60 jaar. Dit betekent dat van alle mensen die zich identificeren als digitale nomaden – individuen die technologie gebruiken om op afstand te werken en daardoor een nomadische levensstijl leiden – ongeveer 16 op de 100 ouder zijn dan 60 jaar. Dit onderstreept dat de digitale nomadische levensstijl niet uitsluitend populair is onder jongeren, maar ook wordt omarmd door mensen in hun latere levensfasen.

85% van de digitale nomaden is hoger opgeleid met een Bachelor’s diploma. Bron: Payscale,

Deze statistiek vertelt u dat onder digitale nomaden, mensen die locatie-onafhankelijk werken met behulp van technologie, een aanzienlijk percentage hoger opgeleid is. Specifiek, volgens de bron van Payscale, heeft 85% van deze groep ten minste een Bachelor’s diploma behaald. Dit impliceert dat digitale nomaden vaak professionals zijn met aanzienlijke educatieve achtergronden, en dus potentieel waardevolle vaardigheden en ervaring. Deze gegevens kunnen ons begrip van de typische achtergrond van een digitale nomade helpen verfijnen. Het is echter belangrijk op te merken dat onderwijs een van de vele indicatoren is, en het precieze verband tussen onderwijsniveau en succes als digitale nomade variabel kan zijn.

4 op de 10 digitale nomaden verdienen hun inkomen als freelancer. Bron: FlexJobs,

Uit onderzoek van FlexJobs blijkt dat 4 op de 10 digitale nomaden hun inkomen verdienen als freelancer. Dit betekent dat 40% van de mensen die als digitale nomade werken, dus niet gebonden zijn aan een vaste locatie voor hun werk, hun inkomen op freelancebasis verzamelen. Ze zijn daarmee zelfstandige professionals die opdrachten uitvoeren voor verschillende opdrachtgevers, in plaats van dat ze in vaste dienst zijn bij een bedrijf. Dit type werk geeft hen de vrijheid om hun werk te doen waar en wanneer ze dat willen, wat in lijn is met de levensstijl van een digitale nomade.

Ongeveer 90% van de digitale nomaden is tevreden met hun levensstijl. Bron: Buffer,

Uit onderzoek van het bedrijf Buffer blijkt dat ongeveer 90% van de digitale nomaden tevreden is met hun levensstijl. Een digitale nomade is iemand die locatie-onafhankelijk werkt, vaak via het internet, en over het algemeen reist terwijl hij of zij werkt. Deze hoge tevredenheidscijfers suggereren dat deze manier van leven en werken bevredigend is voor de meeste mensen die deze levensstijl hebben gekozen. Hoewel dit soort werkflexibiliteit niet voor iedereen geschikt is, blijkt uit de statistieken dat degenen die het aannemen vaak tevreden zijn met hun keuze. Zoals met elke statistiek, is het belangrijk om te onthouden dat tevredenheid een subjectieve maatstaf is die kan variëren op basis van persoonlijke omstandigheden en ervaringen.

Referenties

0. – https://www.venturewithimpact.org

1. – https://buffer.com

2. – https://www.amexessentials.com

3. – https://www.flexjobs.com

4. – https://www.mbopartners.com

5. – https://www.anyplace.com

6. – https://www.payscale.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:31.

Inhoudsopgave