a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Direct Marketing Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In de blogpost over Direct Marketing Statistieken: Actueel Overzicht [Met nieuwe gegevens], kunt u gedetailleerde inzichten, de nieuwste trends en nauwkeurige data verwachten, die u helpen uw direct marketing strategieën te verfijnen en effectiever te maken.

 • E-mail heeft wereldwijd bijna 4 miljard gebruikers, volgens Statista.
 • Interessant is dat 66% van de consumenten een aankoop heeft gedaan via direct mail reclame, volgens Small Business Trends.
 • Direct Marketing Association meldt dat e-mailmarketing een ROI (return on investment) van 4300% kan hebben.
 • 80% van de social media marketeers maken gebruik van direct messaging.
 • Uit een studie van MarketingSherpa bleek dat 76% van de mensen geloven dat “de meest betrouwbare” berichten via de post komen.
 • Direct Marketing Association ontdekte dat 56% van de consumenten directe mail leuk vindt om aankoopbeslissingen te beïnvloeden.
 • Uit onderzoek van Statista blijkt dat 55% van de e-mailgebruikers e-mails op hun smartphone checken.
 • US Small Business Administration heeft ontdekt dat 98% van de consumenten op dezelfde dag hun post sorteren.
 • Volgens de Data & Marketing Association is e-mail het derde meest invloedrijke informatiebron voor B2B communicatie.
 • Uit een studie van Epsilon blijkt dat 59% van de respondenten aangaven dat berichten van merken hen meer impact had via e-mail dan sociale media.
 • DMN meldt dat marketeers per uitgegeven dollar gemiddeld $44 verdienen met e-mailmarketing.
 • Een studie van Template.net laat zien dat 89% van de marketeers aangeeft dat e-mail hun primaire kanaal is voor leadgeneratie.
 • Radicati Group heeft ontdekt dat het verwachte aantal e-mailgebruikers wereldwijd naar verwachting zal stijgen tot 4,3 miljard in 2023.
 • Emarsys ontdekte dat 81% van het MKB nog steeds op e-mail marketing vertrouwt als primaire klantwervingskanaal.

Actuele Direct Marketing Statistieken

E-mail heeft wereldwijd bijna 4 miljard gebruikers, volgens Statista.

Volgens een statisticus van Statista maakt u deel uit van een enorme gemeenschap als u e-mail gebruikt. Volgens recente gegevens zijn er wereldwijd bijna 4 miljard e-mailgebruikers. Dat betekent dat meer dan de helft van de wereldbevolking op de een of andere manier een e-mailaccount gebruikt. Deze overweldigende schaal onderstreept de essentiële rol die e-mail speelt in onze communicatie, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Het duidt ook op de wereldwijde penetratie van digitale technologie, aangezien e-mailgebruik internettoegang en het bezit van een of ander digitaal apparaat vereist. Als gebruiker bevindt u zich op het kruispunt van communicatie, technologie en de digitale economie.

Interessant is dat 66% van de consumenten een aankoop heeft gedaan via direct mail reclame, volgens Small Business Trends.

Uit deze statistiek blijkt dat een meerderheid van de consumenten, namelijk 66%, een aankoop heeft gedaan als reactie op direct mail reclame, volgens Small Business Trends. Direct mail reclame betreft promotiemateriaal of productinformatie die direct naar de huishoudens van consumenten wordt gestuurd, meestal in de vorm van brieven, brochures of catalogi. Dit betekent dat ondanks de opkomst en dominantie van digitale marketing, traditionele marketingtechnieken zoals direct mail nog steeds effectief zijn om aankoopgedrag bij consumenten te stimuleren. Als u een bedrijfseigenaar bent of in marketing werkt, dan moet u zich bewust zijn van het potentieel dat deze methode kan bieden om uw producten of diensten aan de man te brengen.

Direct Marketing Association meldt dat e-mailmarketing een ROI (return on investment) van 4300% kan hebben.

Het rapport van de Direct Marketing Association beweert dat e-mailmarketing een ongelooflijk hoge return on investment (ROI) kan behalen – tot 4300%. Dit betekent dat voor elke euro die u investeert in e-mailmarketing, u de potentie heeft om €43 terug te verdienen. Deze hoge ROI is te danken aan het vermogen van e-mail om een breed publiek snel en efficiënt te bereiken, terwijl tegelijkertijd de kosten laag gehouden worden. Het stelt u in staat om gerichte, gepersonaliseerde berichten te versturen naar potentiële klanten of bestaande klanten, met de mogelijkheid om realtime gegevens te analyseren om uw strategie te optimaliseren. Daardoor levert e-mailmarketing een indrukwekkend rendement op uw investering.

80% van de social media marketeers maken gebruik van direct messaging.

Uit de aangehaalde statistiek blijkt dat 80% van de social media marketeers direct messaging als communicatiemethode gebruikt. Dit betekent dat het overgrote deel van deze professionals de voorkeur geeft aan directe, persoonlijke communicatie via platforms zoals Facebook Messenger, Instagram Direct, LinkedIn InMail, enzovoort. Ze doen dit om rechtstreeks met hun klanten of potentiële klanten te communiceren. Door dit te doen, kunnen ze leveren op maat gemaakte berichten, reageren op vragen of feedback, en bouwen aan persoonlijkere relaties, die allemaal cruciaal kunnen zijn voor het promoten van hun merk of product. Dit geeft het belang aan van deze communicatievorm in de wereld van social media marketing. Dus als u een social media marketeer bent of overweegt om er een te worden, is het belangrijk om deze trend in overweging te nemen.

Uit een studie van MarketingSherpa bleek dat 76% van de mensen geloven dat “de meest betrouwbare” berichten via de post komen.

Uit een recente studie van MarketingSherpa is gebleken dat 76% van de mensen geloven dat de meest betrouwbare berichten via de post komen. Dit betekent dat de overgrote meerderheid van de respondenten meer vertrouwen heeft in informatie die fysiek per post wordt verzonden dan in digitale communicatie. U zou deze statistiek in gedachten kunnen houden bij het evalueren van uw eigen communicatiestrategieën. Het onderzoek bestempelt de traditionele post als een uiterst betrouwbaar medium volgens de perceptie van de mensen, ondanks de opmars van digitale communicatie. Daarom zou het voor u nuttig kunnen zijn om post in uw mix van communicatiekanalen te overwegen, vooral als betrouwbaarheid van belang is voor uw boodschap of merk.

Direct Marketing Association ontdekte dat 56% van de consumenten directe mail leuk vindt om aankoopbeslissingen te beïnvloeden.

Uit onderzoek van de Direct Marketing Association is gebleken dat 56% van de consumenten de voorkeur geeft aan directe mail als middel om hun aankoopbeslissingen te beïnvloeden. Dit betekent voor u dat meer dan de helft van uw potentiële klanten bereid is om hun koopgedrag te laten beïnvloeden door informatie die zij direct via de post ontvangen. Deze strategie kan dus effectief zijn om te overwegen bij uw marketingaanpak. Deze statistiek benadrukt het belang van traditionele direct mail strategieën, zelfs in het digitale tijdperk.

Uit onderzoek van Statista blijkt dat 55% van de e-mailgebruikers e-mails op hun smartphone checken.

Uit recent onderzoek van Statista, een gerenommeerde onderzoeks- en analytische organisatie, blijkt dat een meerderheid, namelijk 55% van de e-mailgebruikers, ervoor kiest om hun e-mails te controleren op hun smartphone. Dit betekent dat meer dan de helft van de mensen die e-mails gebruiken dit niet doen op traditionele computers of laptops, maar in plaats daarvan op hun smartphones. Het zegt veel over de manier waarop digitale communicatie en technologie zich ontwikkelen, omdat het gebruik van mobiele apparaten voor dergelijke taken steeds populairder wordt. Het toont ook aan hoe essentieel smartphones zijn geworden in ons dagelijks leven; de flexibiliteit en het gemak ervan stellen ons in staat om altijd en overal verbonden te blijven. U maakt wellicht deel uit van deze 55%, die e-mails leest en beantwoordt op een smartphone, en u bent zeker niet alleen.

US Small Business Administration heeft ontdekt dat 98% van de consumenten op dezelfde dag hun post sorteren.

Uit statistieken van de US Small Business Administration blijkt dat 98% van de consumenten hun post op dezelfde dag sorteren. Dit betekent dat als u een klein bedrijf heeft en post verzendt naar uw klanten, er een zeer hoge kans is dat uw bericht dezelfde dag nog wordt gezien. Dit kan u als bedrijfseigenaar helpen bij het plannen van marketingstrategieën en communicatietactieken. Deze cijfers wijzen op het belang en de relevantie van direct mail als manier om effectief met uw klanten te communiceren. Daarom is het cruciaal om de aandacht van de klant al bij de eerste indruk te trekken, zodat uw post niet wordt genegeerd of uitgesteld.

Volgens de Data & Marketing Association is e-mail het derde meest invloedrijke informatiebron voor B2B communicatie.

Volgens de informatie van de Data & Marketing Association, een toonaangevende vereniging die zich inzet voor de ontwikkeling van effectieve data- en marketingstrategieën, bevindt e-mail zich op de derde plaats als het gaat om invloedrijke informatiebronnen voor Business-to-Business (B2B) communicatie. Dit betekent dat in de wereld van B2B interacties – dat wil zeggen, interacties en transacties tussen bedrijven in plaats van tussen een bedrijf en individuele consumenten – e-mail een van de meest krachtige hulpmiddelen is voor het verzenden en ontvangen van informatie. Het kan gaan om het delen van product updates, marketingmateriaal, beleidsveranderingen of gewoon routinecorrespondentie. Vandaar, als u in de B2B-sector actief bent, zou u het gebruik van e-mail strategieën voor communicatie en bedrijfsvoering zeer serieus moeten overwegen.

Uit een studie van Epsilon blijkt dat 59% van de respondenten aangaven dat berichten van merken hen meer impact had via e-mail dan sociale media.

Uit de studie van Epsilon wordt duidelijk dat e-mailmarketing mogelijk een hogere impact heeft dan sociale media voor merkcommunicatie. Omdat 59% van de respondenten verklaard heeft dat berichten van merken via e-mail meer impact op hen hadden dan berichten op sociale media. Dit betekent dat, ondanks de populariteit en het wijdverspreide gebruik van sociale media, e-mail nog steeds een zeer effectief communicatiekanaal is voor merken. Het is dus belangrijk voor u als bedrijf om niet alleen op sociale media te vertrouwen voor uw marketingstrategieën, maar ook om het potentieel van e-mailmarketing te overwegen.

DMN meldt dat marketeers per uitgegeven dollar gemiddeld $44 verdienen met e-mailmarketing.

Uit de statistiek die door DMN wordt gemeld, blijkt dat marketeers voor elke dollar die zij investeren in e-mailmarketing, zij gemiddeld $44 terugverdienen. Dit betekent dat de return on investment (ROI) zeer hoog is. Dit bedrag is het gemiddelde dat marketeers ontvangen van hun e-mailmarketinginspanningen en is een indicatie van de winstgevendheid van deze marketingstrategie. Eenvoudig gezegd, als u een marketeer bent en u geeft één dollar uit aan e-mailmarketing, kunt u verwachten gemiddeld $44 terug te verdienen. Dit maakt e-mailmarketing een zeer effectieve en rendabele methode voor bedrijven om hun producten of diensten te promoten. Natuurlijk, uiteindelijke inkomsten kunnen variëren, afhankelijk van diverse factoren zoals de kwaliteit van de e-mailinhoud, de relevantie voor de doelgroep, en de timing van de verzending.

Een studie van Template.net laat zien dat 89% van de marketeers aangeeft dat e-mail hun primaire kanaal is voor leadgeneratie.

Uit een studie van Template.net blijkt dat e-mailmarketing een cruciale rol speelt in de hedendaagse zakelijke wereld. Zo’n 89% van de ondervraagde marketeers gaven aan dat e-mail hun primaire kanaal is voor leadgeneratie. Dit betekent dat bijna negen op de tien marketeers het meest vertrouwen op e-mail als hulpmiddel om potentiële klanten te identificeren en aan te trekken. Leadgeneratie is het proces van het stimuleren van interesse in een product of dienst met als doel het ontwikkelen van een verkooppijplijn. Het hoge percentage van marketeers dat op e-mailmarketing vertrouwt, onderstreept de effectiviteit van dit kanaal in het bereiken en betrekken van klanten.

Radicati Group heeft ontdekt dat het verwachte aantal e-mailgebruikers wereldwijd naar verwachting zal stijgen tot 4,3 miljard in 2023.

Uit onderzoek van de Radicati Group blijkt dat het aantal e-mailgebruikers wereldwijd naar verwachting aanzienlijk zal groeien. Naar schatting zal dit aantal tegen 2023 zijn opgelopen tot maar liefst 4,3 miljard. Dit betekent dus dat bijna de helft van de wereldbevolking een e-mailaccount zal hebben. Dit weerspiegelt de toenemende afhankelijkheid van digitale communicatie in zowel professionele als persoonlijke contexten. Inzicht in deze statistiek kan vooral nuttig zijn voor bedrijven en marketeers die hun publiek willen bereiken via e-mailmarketing. Voor u als individu, betekent dit dat digitalisering en het gebruik van e-mail verder zal blijven doordringen in de vele facetten van het dagelijks leven.

Emarsys ontdekte dat 81% van het MKB nog steeds op e-mail marketing vertrouwt als primaire klantwervingskanaal.

Uit het onderzoek van Emarsys blijkt dat 81% van het MKB (Midden- en Kleinbedrijf) nog steeds sterk afhankelijk is van e-mailmarketing als hun voornaamste methode voor klantenwerving. Dit betekent dat de meeste kleine en middelgrote bedrijven, ondanks de vele verschillende marketingkanalen die tegenwoordig beschikbaar zijn, nog steeds e-mail als een zeer effectieve manier zien om nieuwe klanten aan te trekken en te behouden. Dit kan te maken hebben met de directe en persoonlijke benadering die e-mail biedt, of met de kosten-effectiviteit van dit medium in vergelijking met andere marketingmethodes.

Referenties

0. – https://www.marketingsherpa.com

1. – https://smallbiztrends.com

2. – https://blog.hootsuite.com

3. – https://emarsys.com

4. – https://www.sba.gov

5. – https://thedma.org

6. – https://www.statista.com

7. – https://dma.org.uk

8. – https://www.template.net

9. – https://www.radicati.com

10. – https://www.dmnews.com

11. – https://www.epsilon.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:31.

Inhoudsopgave