a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Domotica Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een up-to-date overzicht verwachten van de nieuwste statistieken en trends op het gebied van Domotica, zodat u alle relevante en actuele informatie hebt om weloverwogen beslissingen te nemen.

  • U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat volgens statistieken van de markt domotica in 2020 ongeveer 63,2 miljard Amerikaanse dollars was.
  • Uit onderzoek blijkt dat de markt voor domotica naar verwachting met 11,6% zal groeien tussen 2020 en 2025.
  • Wist u dat voor bijna 1 op 5 van de Nederlanders, slimme apparatuur onmisbaar is in huis?
  • Uit onderzoek blijkt dat de slimme thermostaat het meest populaire domoticaproduct in Nederland is, met een penetratie van 12%.
  • Domotica heeft invloed op milieukwesties. volgens een rapport kunnen slimme thermostaten helpen het energieverbruik met gemiddeld 10 tot 12 procent te verminderen.
  • Uit een ander onderzoek blijkt dat de markt voor domotica tegen 2027 naar verwachting meer dan 115 miljard Amerikaanse dollars zal bedragen.
  • Een andere interessante statistiek toont aan dat bijna 40 procent van de Amerikaanse huishoudens slimme huisapparatuur heeft, wat een toenemende trend suggereert die in Nederland vergelijkbaar zou kunnen zijn.
  • Volgens de Smart Home Monitor 2019, maakt 40% van de Nederlandse huishoudens gebruik van slimme apparaten.
  • Wist u dat de verwachting is dat tot 63% van de Nederlandse huishoudens in 2025 een vorm van domotica zal hebben?

Actuele Domotica Statistieken

U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat volgens statistieken van de markt domotica in 2020 ongeveer 63,2 miljard Amerikaanse dollars was.

U zult geboeid zijn door het volgende statistische feit: volgens marktanalyses was de waarde van de domoticamarkt in 2020 ongeveer 63,2 miljard Amerikaanse dollars. Domotica verwijst naar systemen die het mogelijk maken voor huishoudelijke apparaten om op afstand te worden bediend, bijvoorbeeld door gebruik van smartphones of computers. Dit omvat ook geautomatiseerde systemen voor verlichting, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, en home audio en video systemen. De omvang van deze marktwaarde geeft aan hoe breed en intensief deze technologieën tegenwoordig door consumenten worden benut. Deze trend kan ook wijzen op een toenemende bewustwording en acceptatie onder het algemene publiek van de voordelen van smart home-technologie. Zoals u ziet, kan een cijfer veel vertellen.

Uit onderzoek blijkt dat de markt voor domotica naar verwachting met 11,6% zal groeien tussen 2020 en 2025.

Het onderzoek waar u naar verwijst, stelt dat de markt voor domotica – dat is de integratie van technologie en diensten voor een betere kwaliteit van wonen en leven – naar verwachting met 11,6% zal groeien tussen 2020 en 2025. Dit cijfer duidt op een aanzienlijke uitbreiding van deze sector. Enerzijds wordt deze groei waarschijnlijk beïnvloed door technologische vooruitgang en innovaties, anderzijds door de toenemende bewustwording en vraag van consumenten naar dergelijke producten en oplossingen voor hun huizen. Kortom, deze statistiek suggereert dat er veel potentieel en kansen zijn in de domotica industrie in de komende jaren. Als u betrokken bent bij deze industrie, of overweegt om dit te doen, toont het onderzoek aan dat nu misschien het juiste moment zou kunnen zijn.

Wist u dat voor bijna 1 op 5 van de Nederlanders, slimme apparatuur onmisbaar is in huis?

U zult waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in dit statistisch feit: Wist u dat slimme apparatuur in huis onmisbaar is voor bijna één op de vijf Nederlanders? Dit betekent dat 20% van de totale bevolking in Nederland sterk afhankelijk is van slimme apparatuur voor hun dagelijkse woonactiviteiten. Dit kan variëren van slimme thermostaten voor temperatuurregeling, spraakgestuurde assistenten voor het beheer van dagelijkse taken tot slimme beveiligingssystemen voor de veiligheid van het huis. Deze trend geeft niet alleen de groeiende acceptatie van digitale technologie in onze dagelijkse routines aan, maar benadrukt ook hoe technologie onze levens gemakkelijker en efficiënter kan maken.

Uit onderzoek blijkt dat de slimme thermostaat het meest populaire domoticaproduct in Nederland is, met een penetratie van 12%.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat de slimme thermostaat het meest populaire domoticaproduct is in Nederland. Domotica staat voor elektronische oplossingen in huisautomatisering die het dagelijks leven comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maken. Als we zeggen dat de slimme thermostaat een ‘penetratie heeft van 12%’, betekent dit dat 12% van de Nederlandse huishoudens gebruik maakt van dit specifieke type domotica product. Dus, als u naar een willekeurige groep van 100 Nederlandse huishoudens zou kijken, zou u gemiddeld in 12 van deze huishoudens een slimme thermostaat aantreffen. Deze informatie onderstreept de groeiende populariteit en acceptatie van domotica in het algemeen, en de slimme thermostaat in het bijzonder, in Nederland.

Domotica heeft invloed op milieukwesties. volgens een rapport kunnen slimme thermostaten helpen het energieverbruik met gemiddeld 10 tot 12 procent te verminderen.

Domotica, de technologie waarbij verschillende huishoudelijke apparaten worden geautomatiseerd en met elkaar worden verbonden voor een efficiëntere bediening, heeft volgens een rapport meetbare effecten op milieukwesties. U moet in het bijzonder letten op het gebruik van slimme thermostaten, een specifiek type domotica dat is ontworpen om energie te besparen door verwarming en koeling van uw huis te optimaliseren. Door hun vermogen om zich aan te passen aan uw dagelijkse routines en zelfs aanpassingen te maken op basis van weerpatronen, kunnen deze slimme apparaten het energieverbruik in uw huis met gemiddeld 10 tot 12 procent verminderen. Dit betekent direct minder uitstoot van broeikasgassen en een kleinere ecologische voetafdruk. Uw keuze voor een slimme thermostaat kan dus bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld.

Uit een ander onderzoek blijkt dat de markt voor domotica tegen 2027 naar verwachting meer dan 115 miljard Amerikaanse dollars zal bedragen.

Uit het gegeven onderzoek lijkt het erop dat er een aanzienlijke groei wordt voorspeld in de markt voor domotica. Domotica verwijst naar huisautomatiseringssystemen die dergelijke technologieën als internet der dingen, kunstmatige intelligentie enzovoort bevatten. De statistiek geeft aan dat de totale marktwaarde van deze industrie naar verwachting zal stijgen tot meer dan 115 miljard Amerikaanse dollars tegen het jaar 2027. Dit geeft aan dat er een grotere vraag en acceptatie van domotica is onder consumenten, waardoor een aanzienlijke marktgroei wordt gestimuleerd. Het is dus een opmerkelijke markttrend en mogelijke investeringsmogelijkheid voor u om op te letten.

Een andere interessante statistiek toont aan dat bijna 40 procent van de Amerikaanse huishoudens slimme huisapparatuur heeft, wat een toenemende trend suggereert die in Nederland vergelijkbaar zou kunnen zijn.

De statistiek die u aanhaalt geeft inzicht in het adoptiepercentage van slimme huisapparatuur onder Amerikaanse huishoudens. Het feit dat bijna 40 procent van hen reeds gebruik maakt van dergelijke apparaten, duidt op een toenemende trend in de integratie van technologie in de huisomgeving. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse huishoudens de voordelen ziet van het hebben van ‘slimme’ apparaten, zoals verhoogde efficiëntie, gebruiksgemak of energiebesparing. Het is mogelijk dat dit fenomeen zich ook voordoet in andere ontwikkelde landen met vergelijkbare economische omstandigheden, zoals Nederland. Hoewel we geen specifieke statistieken hebben voor Nederland, zou het interessant zijn om te onderzoeken of er een parallelle trend is in de opname van slimme huisapparatuur.

Volgens de Smart Home Monitor 2019, maakt 40% van de Nederlandse huishoudens gebruik van slimme apparaten.

Volgens de Smart Home Monitor 2019, gebruikt 40% van de Nederlandse huishoudens zogenaamde ‘slimme apparaten’. Dit betekent dat bijna de helft van alle huishoudens in Nederland een of meer apparaten hebben die verbonden zijn met het internet en op afstand kunnen worden bediend of zelflerend zijn. Het kan gaan om verschillende soorten apparaten, zoals thermostaten, beveiligingscamera’s, verlichting of huishoudelijke apparaten zoals koelkasten en wasmachines. Deze apparaten bieden gemak en verbeteren vaak de efficiëntie van huishoudelijke taken. Als u bij dat percentage hoort, maakt u dus ook deel uit van de groeiende trend om technologie steeds meer te integreren in ons dagelijks leven thuis.

Wist u dat de verwachting is dat tot 63% van de Nederlandse huishoudens in 2025 een vorm van domotica zal hebben?

Dit statistiek betekent dat, volgens de huidige voorspellingen, tegen het jaar 2025 bijna twee derde, of 63%, van de Nederlandse huishoudens naar verwachting een vorm van domotica zal hebben. Domotica staat voor huisautomatisering waarbij elektronica het dagelijkse leven thuis gemakkelijker, veiliger, energiezuiniger en meer gericht op entertainment maakt. Deze opkomende trend illustreert hoe huizen in Nederland steeds “slimmer” worden, doordat technologie in toenemende mate wordt geïntegreerd in ons dagelijks leven. Als u nog geen domotica heeft geïnstalleerd, zou u in de toekomst deel kunnen uitmaken van de 37% van de huishoudens die dat niet doen, terwijl de meerderheid van de Nederlandse huishoudens naar verwachting wel deze technologie zal omarmen.

Referenties

0. – https://www.mckinsey.com

1. – https://www.globenewswire.com

2. – https://www.nest.com

3. – https://www.marketingtribune.nl

4. – https://www.consultancy.nl

5. – https://www.multiscope.nl

6. – https://www.iotty.com

7. – https://www.statista.com

8. – https://www.techjury.net

Originally posted 2023-11-14 12:12:31.

Inhoudsopgave