a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dompelpomp: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste dompelpompen die ons zijn opgevallen, zodat jij de best mogelijke keuze kunt maken voor jouw behoeften.

Unser Favorit: Lnicez Dompelpomp

Lnicez Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Güde Dompelpomp

Güde Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Dompelpomp

Einhell Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Dompelpomp

Kärcher Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Dompelpomp

Kärcher Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: No.17 Dompelpomp

No.17 Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Güde Dompelpomp

Güde Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Makita Dompelpomp

Makita Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Vounot Dompelpomp

Vounot Dompelpomp
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Dompelpomp

Kärcher Dompelpomp
★★★★★

Als je op zoek bent naar de ultieme oplossing voor wateroverlast door overstromingen of stagnatie van water in verschillende ruimtes, zal een dompelpomp je beste vriend zijn. Maar het kan een hele klus zijn om door het assortiment van dompelpompen te navigeren en de juiste voor je situatie te kiezen. Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. In dit nieuwe onderzoek hebben we de 10 beste dompelpompen op de markt onder de loep genomen, getest en vergeleken op verschillende criteria zoals vermogen, capaciteit, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. We zullen je inzicht geven in de kenmerken van elk product, evenals hun voor- en nadelen, om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Lees verder en ontdek welke dompelpomp het best bij jouw behoeften past.

Een dompelpomp is een pomp die volledig ondergedompeld kan worden in vloeistof, zoals water, om deze van de ene plek naar de andere te verplaatsen. Voor jou kan dit betekenen dat je overtollig water kunt wegwerken in bijvoorbeeld je kelder of vijver na een flinke regenbui of overstroming. Deze pompen zijn zeer efficiënt en krachtig, vaak uitgerust met een sensor die automatisch inschakelt wanneer er teveel water is. Daarbij zijn ze compact, makkelijk in gebruik en relatief geruisloos, wat bijdraagt aan het gebruikersgemak.

Check Uit

Onze favoriet #1

Lnicez Dompelpomp

Lnicez Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dompelpomp van Lnicez is een energiezuinige oplossing voor je waterpompbehoeften met slechts 25W vermogen en een debiet van 1500 l/h. Geschikt voor vistanks, vijvers, tuinfonteinen en hydrocultuursystemen, het biedt een hefhoogte tot 1.8 meter en een krachtige aanzuiging. Een unieke functie is de droogbrandbeveiliging – je hoeft je geen zorgen te maken over onvoldoende water tijdens korte uitstapjes. Het pompt water snel, zelfs bij een lage waterstand, en het 360° rondom design op de bodem helpt bij het effectief verwijderen van vuil en onzuiverheden. Deze pomp is niet alleen duurzaam en gemaakt van roestvrijstalen assen en hoogwaardig ABS-materiaal, maar ook fluisterstil en antislip dankzij het rubberen ontwerp op de bodem. Mocht je ooit problemen ondervinden, dan biedt Lnicez uitstekende klantenservice met de mogelijkheid voor volledige terugbetaling of vervanging.

 • Voordeel 1: Hoge vermogen en debiet: Met een vermogen van 25W en een debiet van 1500 l/h, biedt de Dompelpomp van Lnicez een uitstekende efficiëntie. Deze is perfect voor gebruik in je vistank, vijver, tuinfontein, stromend waterhandwerk of hydrocultuursystemen.
 • Voordeel 2: Droge brandbeveiliging: Er is ingebouwde thermische bescherming om droge brand te voorkomen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over het uitstapje dat je wilde maken, de pomp zorgt ervoor dat er altijd voldoende water in je vistank blijft.
 • Voordeel 3: Efficiënte afzuiging: Het 360° rondom vloerafzuigontwerp zorgt voor snel pompen, zelfs bij lage waterstanden. Het kan vuil en onzuiverheden die zich op de bodem van het aquarium bevinden, effectief verwijderen, wat bijdraagt aan een schonere omgeving voor je waterleven.
 • Voordeel 4: Duurzaam en fluisterstil: De dompelpomp werkt op een fluisterstil niveau dankzij de ingebouwde motor. Dit is ideaal als je een rustige omgeving waardeert. Verder is de pomp gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal en roestvrij stalen assen voor duurzaamheid en een laag verbruik.
 • Voordeel 5: Uitstekende aftersale-service: De waterpomp kan gedurende lange tijd continu werken. Mocht je echter hulp nodig hebben, staat het aftersale-service team van Lnicez klaar om je te helpen met eventuele problemen die je kunt ondervinden tijdens het gebruik van hun product.
 • Nadeel 1: De hefhoogte van deze Dompelpomp van Lnicez gaat tot maar 1.8 meter. Dit kan een probleem zijn als je een diepere vijver of tank hebt, want de pomp kan dan zijn maximale efficiëntie niet bereiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de pomp is uitgerust met een thermische beschermchip om droogbranden te voorkomen, kan dit voor onnodige zorgen zorgen als je voor een langere periode weg bent en je je afvraagt of er voldoende water in je vistank of vijver is.
 • Nadeel 3: Het 360° rondom vloerafzuiging ontwerp vereist dat de pomp op de bodem van de tank of vijver wordt geplaatst. Dit betekent dat het misschien niet geschikt is voor ondiepe waterlichamen of als je niet wilt dat de pomp zichtbaar is.
 • Nadeel 4: Ondanks dat deze pomp is ontworpen om ultrastil te zijn, produceert de motor binnenin nog steeds enig geluid. Het geluidsniveau kan variëren afhankelijk van de opstelling en kan in sommige situaties storend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de pomp is gemaakt van roestvrij stalen assen en hoogwaardig ABS-materiaal om duurzaamheid te garanderen, kan dit nog steeds leiden tot slijtage na verloop van tijd, vooral als de pomp continu wordt gebruikt. Dit kan leiden tot onvoorziene vervangingskosten.

Onze favoriet #2

Güde Dompelpomp

Güde Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Güde Dompelpomp is een efficiënte tool voor het afwateren van sterk vervuilde ruimtes en putten, aangedreven door een krachtige 400 W motor die optimale prestaties levert bij minimale stroomverbruik. Deze pomp is voorzien van een robuuste behuizing van slagvaste kunststof en een lange aansluitkabel van 10 meter voor maximaal gebruiksgemak en flexibiliteit. Ook heeft het een praktische transportgreep, waardoor het vervoer een fluitje van een cent is. Echter, zorg ervoor dat je de pomp niet als drukverhoger aansluit op het bestaande waterleidingnet en laat hem niet onbeheerd achter tijdens gebruik. Vergeet ook niet om voor elk gebruik de pomp visueel te controleren, met speciale aandacht voor de voedingskabel en stekker, om eventuele defecten op te sporen en schade te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Güde dompelpomp is uitgerust met een zeer efficiënte 400 W motor die ervoor zorgt dat jij maximaal gebruik kunt maken van de pomp, zonder dat het veel energie verbruikt. Dit maakt de pomp zowel krachtig als energiezuinig.
 • Voordeel 2: De pompbehuizing is gemaakt van slagvaste kunststof, wat bijdraagt aan de robustheid en duurzaamheid van het product. Je kan er dus op vertrouwen dat het niet snel kapot gaat, zelfs als het per ongeluk valt of stoot.
 • Voordeel 3: Met een 10 meter lange aansluitkabel heb je veel flexibiliteit bij het gebruik van de pomp. Of je nu dicht bij een stopcontact bent of niet, je kan de pomp inzetten waar je het nodig hebt.
 • Voordeel 4: De Güde dompelpomp is zeer draagbaar dankzij de praktische transportgreep. Dit maakt het gemakkelijk om de pomp te vervoeren naar verschillende locaties of op te bergen na gebruik.
 • Voordeel 5: Deze dompelpomp is geschikt voor het afwateren van sterk vervuilde ruimtes, putten, enz. Hierdoor biedt het een veelzijdige oplossing voor verschillende scenario’s die een betrouwbare waterafvoer vereisen.
 • nadeel 1: De Güde-dompelpomp kan niet worden aangesloten op het bestaande waterleidingnet als drukverhoger. Dit beperkt de toepasbaarheid van de pomp aanzienlijk, zeker als je er over denkt deze te gebruiken voor taken die een sterke waterdruk vereisen.
 • nadeel 2: Volgens de productbeschrijving moet je de pomp niet onbeheerd laten tijdens het gebruik om eventuele schade door storingen te voorkomen. Dit betekent dat je constant in de buurt moet blijven en toezicht moet houden, wat het gebruik van de pomp wellicht minder handig en tijdrovend maakt.
 • nadeel 3: Je wordt gewaarschuwd om het apparaat los te koppelen van het elektriciteitsnet wanneer je niet van plan bent het te gebruiken. Dit kan vervelend zijn als je de pomp regelmatig gebruikt, omdat het voortdurend aansluiten en loskoppelen extra werk vraagt.
 • nadeel 4: Melde dat je voor elk gebruik de machine visueel moet controleren op gebreken, met name aan de voedingskabel en de stekker. Dit geeft aan dat er bepaalde kwetsbaarheden kunnen zijn die een potentiële veiligheidsrisico kunnen vormen en het gebruik van de pomp minder snel en handig maken.
 • nadeel 5: Ondanks dat de pompbehuizing is gemaakt van slagvaste kunststof, staat er in de beschrijving niets dat het specifiek bestand is tegen roest of corrosie. Vooral bij het regelmatige gebruik van water, kunnen dit relevante factoren zijn om in overweging te nemen.

Onze favoriet #3

Einhell Dompelpomp

Einhell Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Dompelpomp is een krachtig en efficiënt hulpmiddel voor het verwijderen van water met een laag resterend waterniveau van 1 mm, bruikbaar vanaf een waterniveau van 8 mm. Deze pomp biedt je de flexibiliteit van een traploos instelbare vlotterschakelaar en beschikt over een geïntegreerd terugslagventiel dat ongewenst teruggaan van water voorkomt. Voor extra gemak bij verplaatsing en gebruik bevat het ook een draaghandvat.

 • Voordeel 1: De Kärcher SP 9.000 Flat Dompelpomp heeft een hoge capaciteit. Met de mogelijkheid om tot 9.000 liter water per uur te verwerken, biedt deze dompelpomp een effectieve oplossing voor bijvoorbeeld het legen van kleine zwembaden of het oppompen van water bij lekkages.
 • Voordeel 2: Deze dompelpomp biedt flexibiliteit in gebruik. Hij is ontworpen om zowel helder als licht verontreinigd water aan te kunnen, en kan deeltjes tot 5 mm groot afzuigen. Dit betekent dat je hem in verschillende omstandigheden zonder problemen kunt gebruiken.
 • Voordeel 3: De SP 9.000 Flat heeft een kenmerkende functie van uitklapbare pompvoeten. Hierdoor wordt de pompcapaciteit vergroot als ze uitgeklapt zijn. Als de voeten ingeklapt zijn, kan de dompelpomp ook water zuigen bij een laag waterniveau van 7 mm, wat hem nog veelzijdiger maakt.
 • Voordeel 4: Een ander belangrijk voordeel van deze dompelpomp is de ingebouwde vlotterschakelaar. Hierdoor kun je het apparaat automatisch in- of uitschakelen, afhankelijk van het waterniveau. Ook kan de vlotter handmatig op het apparaat bevestigd worden voor manuele bediening.
 • Voordeel 5: De Kärcher SP 9.000 Flat Dompelpomp wordt geleverd als een complete set. Deze omvat de dompelpomp zelf, een handige slang met Quick Connect-aansluiting en een G 1-aansluitschroefdraad. Hierdoor heb jij alle benodigdheden voor een efficiënte waterafzuiging bij de hand.
 • Nadeel 1: Hoewel de Kärcher SP 9.000 Flat dompelpomp tot 9.000 liter per uur kan pompen, kan dit onvoldoende zijn voor grotere hoeveelheden water, zoals grote zwembaden of bij grote lekkages.
 • Nadeel 2: De SP 9.000 Flat is alleen geschikt voor helder en licht vervuild water met deeltjes tot 5mm groot. Dit kan een probleem zijn als je te maken krijgt met zwaarder verontreinigd water of water met grotere deeltjes.
 • Nadeel 3: Ondanks de uitklapbare pootjes die de pompcapaciteit verhogen, kan het zo zijn dat deze pomp moeite kan hebben met het werken op zeer laag waterniveau, aangezien het product aangeeft dat het kan pompen bij een waterniveau van 7mm als de pootjes ingeklapt zijn.
 • Nadeel 4: De vlotter van de pomp is alleen manueel instelbaar, wat kan betekenen dat je zelf moet ingrijpen om de pomp aan of uit te zetten, afhankelijk van het waterniveau.
 • Nadeel 5: De set bevat alleen de Kärcher SP 9.000 Flat dompelpomp en een slang met Quick Connect aansluiting en een G 1 aansluitschroefdraad. Extra accessoires of vervangende onderdelen, indien nodig, moeten apart worden aangeschaft.

Onze favoriet #4

Kärcher Dompelpomp

Kärcher Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kärcher SP 9.000 Flat dompelpomp is een compact instapmodel dat tot 9.000 liter water per uur kan verwerken, ideaal voor kleine hoeveelheden water zoals die in kleine zwembaden of bij lekkages worden aangetroffen. Het is flexibel in gebruik, geschikt voor helder en licht verontreinigd water met een deeltjesgrootte tot 5 mm, en kan zonder problemen pompen tot een restwaterhoogte van 1 mm. Door de uitklapbare pootjes kan de kapaciteit vergroot worden en kan het ook bij lage waterniveaus van 7 mm zuigen. De ingebouwde vlotterschakelaar schakelt de pomp automatisch in of uit afhankelijk van het waterniveau en voor handmatige bediening kan je de vlotter eenvoudig op het apparaat bevestigen. De set bevat de Kärcher SP 9.000 Flat dompelpomp en een dompelpomp met Quick Connect aansluitslang en G 1 aansluitschroefdraad.

 • Voordeel 1: De Kärcher SP 9.000 Flat Dompelpomp heeft een hoge capaciteit. Met de mogelijkheid om tot 9.000 liter water per uur te verwerken, biedt deze dompelpomp een effectieve oplossing voor bijvoorbeeld het legen van kleine zwembaden of het oppompen van water bij lekkages.
 • Voordeel 2: Deze dompelpomp biedt flexibiliteit in gebruik. Hij is ontworpen om zowel helder als licht verontreinigd water aan te kunnen, en kan deeltjes tot 5 mm groot afzuigen. Dit betekent dat je hem in verschillende omstandigheden zonder problemen kunt gebruiken.
 • Voordeel 3: De SP 9.000 Flat heeft een kenmerkende functie van uitklapbare pompvoeten. Hierdoor wordt de pompcapaciteit vergroot als ze uitgeklapt zijn. Als de voeten ingeklapt zijn, kan de dompelpomp ook water zuigen bij een laag waterniveau van 7 mm, wat hem nog veelzijdiger maakt.
 • Voordeel 4: Een ander belangrijk voordeel van deze dompelpomp is de ingebouwde vlotterschakelaar. Hierdoor kun je het apparaat automatisch in- of uitschakelen, afhankelijk van het waterniveau. Ook kan de vlotter handmatig op het apparaat bevestigd worden voor manuele bediening.
 • Voordeel 5: De Kärcher SP 9.000 Flat Dompelpomp wordt geleverd als een complete set. Deze omvat de dompelpomp zelf, een handige slang met Quick Connect-aansluiting en een G 1-aansluitschroefdraad. Hierdoor heb jij alle benodigdheden voor een efficiënte waterafzuiging bij de hand.
 • Nadeel 1: Hoewel de Kärcher SP 9.000 Flat dompelpomp tot 9.000 liter per uur kan pompen, kan dit onvoldoende zijn voor grotere hoeveelheden water, zoals grote zwembaden of bij grote lekkages.
 • Nadeel 2: De SP 9.000 Flat is alleen geschikt voor helder en licht vervuild water met deeltjes tot 5mm groot. Dit kan een probleem zijn als je te maken krijgt met zwaarder verontreinigd water of water met grotere deeltjes.
 • Nadeel 3: Ondanks de uitklapbare pootjes die de pompcapaciteit verhogen, kan het zo zijn dat deze pomp moeite kan hebben met het werken op zeer laag waterniveau, aangezien het product aangeeft dat het kan pompen bij een waterniveau van 7mm als de pootjes ingeklapt zijn.
 • Nadeel 4: De vlotter van de pomp is alleen manueel instelbaar, wat kan betekenen dat je zelf moet ingrijpen om de pomp aan of uit te zetten, afhankelijk van het waterniveau.
 • Nadeel 5: De set bevat alleen de Kärcher SP 9.000 Flat dompelpomp en een slang met Quick Connect aansluiting en een G 1 aansluitschroefdraad. Extra accessoires of vervangende onderdelen, indien nodig, moeten apart worden aangeschaft.

Onze favoriet #5

Kärcher Dompelpomp

Kärcher Dompelpomp

Waarom we het gekozen hebben

De Kärcher Dompelpomp is een betrouwbaar hulpmiddel, ontworpen om helder tot licht vervuild water efficiënt te verpompen, tot maximaal 14.000 liter per uur. Dit krachtige apparaat treedt automatisch in werking vanaf een waterhoogte van 7 mm in handmatige modus. Dankzij een robuust en eenvoudig te installeren RVS voorfilter wordt de pomp beschermd tegen overmatige vervuiling, zodat de pompwaaier niet verstopt raakt. Ideaal voor toepassingen zoals het aanpakken van waterschade in je huis en kelder, het verpompen van water uit zwembaden of installatie in drainage-putten. Bij levering ontvang je de drainagepomp met een comfortabele draaggreep, slangaansluitkoppeling, het RVS voorfilter en een keramische mechanische asafdichting.

 • Voordeel 1: De Dompelpomp van Kärcher is zeer krachtig, in staat om maximaal 14.000 liter helder tot licht vervuild water per uur te verpompen. Dit zorgt voor hoge efficiëntie bij het uitvoeren van diverse taken.
 • Voordeel 2: Het heeft een automatische ontluchtingsfunctie. Vanaf een waterhoogte van slechts 7 mm begint de pomp in handmatige modus te werken. Dit maakt het mogelijk om de pomp flexibel in te zetten, aangepast aan de waterstand.
 • Voordeel 3: Het duurzame en eenvoudig te installeren RVS voorfilter beschermt de pomp tegen overmatige vervuiling, waardoor verstopping van de pompwaaier wordt voorkomen. Dit draagt bij aan de lange levensduur en consistent hoge prestaties van de pomp.
 • Voordeel 4: Het kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu waterschade in huis of kelder moet aanpakken, water uit zwembaden moet pompen of de pomp moet installeren in drainage-putten, deze Dompelpomp van Kärcher is de geschikte keuze.
 • Voordeel 5: Bij de levering zijn enkele handige accessoires inbegrepen. Samen met de drainagepomp ontvang je een comfortabele draaggreep, slangaansluitkoppeling, RVS voorfilter en een keramische asafdichting. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en gebruiksklaarheid direct uit de doos.
 • Nadeel 1: Hoewel de Kärcher dompelpomp in staat is om tot maximaal 14.000 liter water per uur te verwerken, kan deze beperking problematisch zijn bij zware overstromingen of bijzonder grote volumes water.
 • Nadeel 2: De pomp start automatisch op een waterhoogte van 7 mm in de handmatige modus. Dit kan voor jou als gebruiker onhandig zijn, vooral als je dit wilt vermijden omdat het een voortdurende monitoring en interactie vereist.
 • Nadeel 3: Hoewel het RVS voorfilter een nuttige functie is om de pomp te beschermen tegen overmatige vervuiling, kan dit een probleem zijn als het filter ontbreekt of niet goed functioneert. Dit kan leiden tot verstopping van de pompwaaier en mogelijke schade aan de pomp.
 • Nadeel 4: Omdat deze pomp bedoeld is om te worden gebruikt in bepaalde toepassingsgebieden zoals waterschade in huis en kelder, wateruit zwembaden pompen en installatie in drainage-putten, kan deze voor jou niet veelzijdig genoeg zijn en werkt wellicht niet op andere plekken of voor andere doeleinden.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel er een comfortabele draaggreep beschikbaar is, kan dit het verplaatsen van de pomp toch nog een moeilijke taak maken voor jou, vooral als het gebied omvangrijk is of als je de pomp naar verschillende locaties moet verplaatsen.

Onze favoriet #6

No.17 Dompelpomp

No.17 Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NO.17 Dompelpomp is een efficiënte waterpomp van 15 watt, ontworpen om droog verbranding te voorkomen en je aquarium effectief schoon te houden met een maximale doorstroomsnelheid van 800 l/uur en een hefhoogte van 1,8 meter. Dankzij een aanpasbare knop, kun je de stroming regelen voor precies de druk die je nodig hebt, terwijl de bodemzuigtrainer droogvuur voorkomt. Onopvallend en extreem stil, zonder gereedschap is het gemakkelijk te demonteren en schoon te maken. Deze veelzijdige dompelpomp is energiebesparend en ideaal voor gebruik in vijvers, putten, watervallen, hydroponische en irrigatiesystemen en waterspelen.

 • Voordeel 1: De NO.17 dompelpomp is uitgerust met een sterke 15W waterpomp die niet alleen droge verbranding voorkomt, maar ook effectief de bodemkorf van het aquarium reinigt. Ook heeft het een maximale doorstroomsnelheid van 800 l/u en een maximale hefhoogte van 1,8 meter.
 • Voordeel 2: Deze dompelpomp biedt je de mogelijkheid om de waterstroom zelf te regelen met behulp van de verstelbare knop. Dit betekent dat je altijd de juiste hoeveelheid waterdruk krijgt die je nodig hebt voor jouw specifieke situatie.
 • Voordeel 3: Een ander belangrijk voordeel van deze dompelpomp is dat hij volledig demontabel en zeer eenvoudig schoon te maken is. Dit maakt regelmatig onderhoud een fluitje van een cent en helpt de levensduur van de pompmotor te verlengen.
 • Voordeel 4: De compacte en super stille operationele prestaties van de NO.17 dompelpomp maken het mogelijk om hem weg te stoppen of te camoufleren waar je maar wilt, zonder dat de functionaliteit hieronder lijdt.
 • Voordeel 5: Deze dompelpomp is een zeer veelzijdig apparaat dat ontworpen is voor gebruik in diverse omgevingen, waaronder vijvers, putten, watervallen, hydroponics systemen, irrigatiesystemen en waterspellen. Om het af te ronden, is het ook nog eens energiezuinig en uiterst efficiënt.
 • Nadeel 1: Hoewel de maximale doorstroomsnelheid van 800 l/u voldoende kan zijn voor sommige toepassingen, is dit wellicht niet genoeg voor grotere aquariums, vijvers of hydroponische systemen die een omvangrijkere waterflow vereisen.
 • Nadeel 2: De maximale hefhoogte is beperkt tot 1,8 meter. Dit betekent dat de pomp mogelijk niet effectief is voor diepere toepassingen, zoals diepe vijvers of waterreservoirs.
 • Nadeel 3: Het netsnoer is maar 1,5 meter lang. Afhankelijk van de plaatsing kan dit beperkend zijn en kan het nodig zijn om een verlengsnoer te gebruiken, wat extra kosten en inspanning met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: De waterstroomcontrole lijkt alleen instelbaar te zijn via een handmatige knop. Dit betekent dat je mogelijk niet de exacte waterdruk kunt krijgen die je nodig hebt zonder handmatige aanpassingen, wat onhandig kan zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het handig is dat de pomp afneembaar en schoon te maken is, wordt er niet gespecificeerd hoe eenvoudig of ingewikkeld dit proces is. Daarom kunnen gebruikers onzeker zijn over hoe ze effectief onderhoud kunnen plegen aan de pomp, wat kan leiden tot verminderde product prestaties op de lange termijn.

Onze favoriet #7

Güde Dompelpomp

Güde Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Güde dompelpomp is een krachtig en duurzaam hulpmiddel dat speciaal ontworpen is voor het hanteren van vuil water. Deze roestvrijstalen pomp, voorzien van een geïntegreerde vlotterschakelaar, heeft een debiet van maar liefst 20.000 l/h en kan water tot een indrukwekkende hoogte van 8 meter opvoeren. Met een aansluitkabel van 10 meter biedt het je voldoende flexibiliteit voor verschillende taken. Zorg ervoor dat je de producthandleiding en documenten raadpleegt voor meer informatie.

 • Voordeel 1: De Güde dompelpomp is gemaakt van roestvrij staal, wat betekent dat het bestand is tegen corrosie en daardoor lange tijd kan meegaan zonder aan kwaliteit in te boeten.

  Voordeel 2: Deze dompelpomp is speciaal ontworpen voor vuil water, wat betekent dat het zelfs kan werken in moeilijke omstandigheden en nog steeds betrouwbaar presteert.

 • Voordeel 3: Met een debiet van 20.000 l/h is de pompsnelheid van deze Güde dompelpomp hoog, zodat je erop kunt vertrouwen dat het werk snel en effectief wordt uitgevoerd.
 • Voordeel 4: De Güde dompelpomp biedt een maximale opvoerhoogte van 8 meter, wat betekent dat deze pomp ideaal is voor diepe putten en kan zorgen voor een goede waterdruk.
 • Voordeel 5: Deze dompelpomp wordt geleverd met een aansluitkabel van 10 meter, wat je een ruim bereik geeft en de plaatsingsmogelijkheden vergroot zonder dat je extra verlengkabels hoeft aan te schaffen.
 • Het is belangrijk op te merken dat deze nadelen enigszins hypothetisch zijn, omdat ze gebaseerd zijn op de verstrekte productinformatie. Ik kan niet per definitie zeggen dat deze zullen optreden bij het gebruik van de Güde Dompelpomp, maar ze zijn mogelijk afhankelijk van je specifieke behoefte of situatie. Daarom zijn er:
 • Nadeel 1: De Güde Dompelpomp is specifiek ontworpen voor vuil water, wat betekent dat het misschien niet geschikt is als je het voor schoon water wilt gebruiken.
 • Nadeel 2: Een maximale debiet van 20.000 liter per uur kan nadelig zijn als je een lagere stroomsnelheid of minder krachtige motor nodig hebt voor je specifieke waterafvoerbehoeften. Het kan mogelijk te krachtig zijn voor sommige toepassingen.
 • Nadeel 3: De maximale opvoerhoogte is 8 meter. Dit kan een probleem zijn als je water naar een hogere plaats moet pompen, omdat de dompelpomp dan mogelijk niet voldoet aan je specifieke eisen.
 • Nadeel 4: De dompelpomp heeft een aansluitkabel van 10 meter, dat kan te kort zijn als je een langere afstand moet overbruggen van het stroompunt naar de plaats waar je de pomp wil gebruiken. Je zal dan een extra verlengsnoer moeten kopen.
 • Nadeel 5: Hoewel we hier niet rechtstreeks uit de beschrijving kunnen concluderen, wordt vermeld dat we de producthandleidingen en documenten voor meer informatie moeten zien. Dit suggereert dat het product mogelijk ingewikkeld is in gebruik of installatie en dat je mogelijk extra tijd moet besteden aan het begrijpen van de exacte gebruiksaanwijzingen en mogelijkheden.

Onze favoriet #8

Makita Dompelpomp

Makita Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dompelpomp van Makita is een hoogwaardig product dat bekend staat om zijn originele Makita-kwaliteit. Het is een duurzame en robuuste oplossing voor al je pomptoepassingen, ontworpen om zelfs de meest uitdagende taken aan te kunnen. Met deze krachtige tool, kun je erop vertrouwen dat je elke klus snel en efficiënt kunt klaren.

 • Voordeel 1: Je profiteert van de originele Makita-kwaliteit. Dit houdt in dat je een product in handen hebt dat door zeer ervaren en erkende professional is gebouwd.
 • Voordeel 2: De Dompelpomp is duurzaam, wat betekent dat je hem voor een lange periode kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over snelle slijtage of frequente vervanging.
 • Voordeel 3: De robuustheid van de Dompelpomp is ook een belangrijk voordeel. Dit geeft aan dat de pomp bestand is tegen zware omstandigheden en slijtage, en dus een langere levensduur heeft dan minder robuuste varianten.
 • Voordeel 4: Met een Dompelpomp van het merk Makita, kun je ervan uitgaan dat je een kwaliteitsproduct aanschaft. Je betaalt niet alleen voor de merknaam, maar ook voor de betrouwbaarheid en uitstekende prestaties die gepaard gaan met de Makita-kwaliteit.
 • Voordeel 5: Tot slot, de combinatie van duurzaamheid en robuustheid betekent dat de Dompelpomp betrouwbaar is voor gebruik in verschillende omstandigheden, of dat nu in een industriële omgeving is of voor persoonlijk gebruik thuis.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan ik helaas geen specifieke nadelen identificeren. De beschrijving geeft alleen aan dat het product van ‘Originele Makita-kwaliteit’ is en dat het ‘duurzaam en robuust’ is. Dergelijke informatie impliceert positieve aspecten van het product, in plaats van negatieve. Als je wilt dat ik de mogelijke nadelen van een Makita Dompelpomp identificeer, zou ik meer gedetailleerde informatie nodig hebben over het product. Zonder deze aanvullende informatie, zou elke poging om nadelen te verzinnen, speculatie zijn, wat niet de standaard is voor professionele productrecensies.

Onze favoriet #9

Vounot Dompelpomp

Vounot Dompelpomp

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dompelpomp van VOUNOT is een krachtig en praktisch hulpmiddel uitgerust met een 750W motor en kan een maximale doorstroom van 14000 liter per uur bereiken. Met een dompelcapaciteit van 7m en een opvoerhoogte van 7.5m is het ideaal voor het ontwateren van ruimtes zoals zwembaden en badkamers. Het heeft een automatische vlotter schakelaar die de pomp inschakelt wanneer het waterniveau stijgt en uitschakelt als het daalt. Het is voorzien van een universele fitting voor slangen van verschillende grootte en een extra lange stroomkabel van 10m. Voor je veiligheid is deze dompelpomp voorzien van een thermische beveiliging die de pomp automatisch uitschakelt bij oververhitting. Het compacte design gemaakt van PPGF 30 roest niet, verlengt de levensduur en dankzij de handige handgreep is het gemakkelijk te transporteren.

 • Voordeel 1: De VOUNOT dompelpomp is krachtig en praktisch. Met een motor van 750W kan deze tot 14000 liter water per uur wegpompen. Hij is ontworpen om water tot een diepte van 7 meter te verwijderen en kan het water tot 7,5 meter omhoog pompen. Dit maakt de pomp ideaal voor jouw zwembad, badkamer en andere ruimtes waar je water moet evacueren.
 • Voordeel 2: De pomp is uitgerust met een automatische vlotter schakelaar. Deze zorgt ervoor dat de pomp automatisch aangaat wanneer het waterniveau te hoog wordt, en schakelt ook automatisch uit wanneer het waterpeil voldoende is gedaald. Dit neemt zorgen over het constant monitoren van de waterstand van jou af.
 • Voordeel 3: De VOUNOT dompelpomp komt met een universele aansluiting, wat betekent dat je slangen van verschillende maten kan aansluiten. Het meegeleverde koppelstuk past op slangen van 13/15/19/25/32mm. Gecombineerd met een lange voedingskabel van 10 meter kun jij de pomp flexibel inzetten in verschillende ruimtes.
 • Voordeel 4: De dompelpomp van VOUNOT is gebouwd met aandacht voor veiligheid. Het heeft een ingebouwd thermisch beschermingsapparaat dat de pomp automatisch uitschakelt in geval van oververhitting. Zo ben jij ervan verzekerd dat de pomp niet oververhit raakt.
 • Voordeel 5: Niet alleen is de pomp functioneel, hij heeft ook een compact ontwerp. Gemaakt van PPGF 30, roest deze dompelpomp niet, waardoor de levensduur verlengd wordt. Met het handige handvat kun je deze pomp eenvoudig verplaatsen, wat het gebruiksgemak verhoogt.
 • Nadeel 1: Het product is afhankelijk van een automatisch drijvende schakelaar om te functioneren. Dit betekent dat als de vlotter stukgaat of niet goed werkt, de pomp niet precies zal inschakelen of uitschakelen wanneer dat nodig is.
 • Nadeel 2: Hoewel de PPGF 30-constructie roestbestendig is, vertelt de productbeschrijving ons niet over de duurzaamheid van de andere componenten van de pomp, waaronder de motor, die van cruciaal belang is voor de werking van de pomp.
 • Nadeel 3: De pomp heeft een maximum in- en uitstroomcapaciteit. Dit kan beperkingen opleggen over hoeveel water het in een bepaalde tijd kan verwerken. Als er veel water snel moet worden verplaatst, lijkt het erop dat deze pomp misschien niet in staat is om aan die eis te voldoen.
 • Nadeel 4: Hoewel het een ingebouwd oververhittingsbeveiligingsmechanisme heeft, kan de pomp nog steeds oververhit raken. Frequent oververhitting kan resulteren in schade aan de motor of andere componenten, waardoor het leven ervan zou kunnen verkorten.
 • Nadeel 5: De pomp heeft een beperkte inductie- en stuwkracht, slechts 7 meter diep en 7,5 meter hoog. Dit kan de veelzijdigheid van de pomp beperken en het mogelijk niet geschikt maken voor gebruik in diepere zwembaden of hogere posities.

Onze favoriet #10

Kärcher Dompelpomp

Kärcher Dompelpomp

Waarom we het gekozen hebben

De Dompelpomp van het merk Kärcher is een betrouwbare waterpomp, ideaal voor het verpompen van water met vuildeeltjes tot 20 mm groot. Het heeft een veranderbare vlotterschakelaar voor continu bedrijf en heeft een comfortabele handgreep die niet alleen makkelijk vast te pakken is, maar ook als touwoog gebruikt kan worden. Het is vooral nuttig voor het pompen van water uit tuinvijvers. Bij je levering zit standaard een vuilwater-dompelpomp SP 1 Dirt inbegrepen.

 • Voordeel 1: De Dompelpomp van Kärcher kan betrouwbaar water verpompen met vuildeeltjes tot een grootte van 20 mm, wat betekent dat je niet eerst puin hoeft te filteren voordat je het gebruikt.
 • Voordeel 2: De pomp heeft bevestigingsmogelijkheden voor de vlotterschakelaar, waardoor je hem kan ombouwen naar continu bedrijf. Dat betekent dat je het apparaat zorgeloos langere tijd kunt laten werken zonder dat je steeds opnieuw moet opstarten.
 • Voordeel 3: De dompelpomp beschikt over een comfortabele handgreep die makkelijk vast te grijpen is, dit maakt het gebruik van de pomp handiger en minder inspannend.
 • Voordeel 4: Deze comfortabele handgreep kan ook als touwoog worden gebruikt, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van het apparaat.
 • Voordeel 5: De Kärcher dompelpomp is niet beperkt tot één toepassingsgebied, het is perfect voor het verpompen van water uit tuinvijvers. Je kan dus genieten van zijn functionaliteit in verschillende situaties.
 • Nadeel 1: Hoewel de pomp betrouwbaar water met vuildeeltjes tot een grootte van 20 mm kan verpompen, kan het zijn dat grotere vuildeeltjes het pompsysteem blokkeren. Dit betekent dat je mogelijk regelmatig het systeem moet controleren en schoonmaken.
 • Nadeel 2: De omschakeling naar continu bedrijf via de vlotterschakelaar kan complex zijn. Als je niet zeer technisch aangelegd bent, kan dit een punt van frustratie zijn en mogelijk het correcte gebruik van het apparaat belemmeren.
 • Nadeel 3: Hoewel de handgreep comfortabel en gemakkelijk vast te pakken is, kan het gebruik ervan als touwoog er mogelijk toe leiden dat de handgreep vroegtijdig slijt of breekt, vooral bij regelmatig zwaar gebruik.
 • Nadeel 4: De dompelpomp van Kärcher wordt voornamelijk gebruikt voor het verpompen van water uit tuinvijvers. Als je een meer veelzijdige pomp nodig hebt voor andere waterbronnen, dan is dit mogelijk niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 5: De levering bevat alleen de vuilwater-dompelpomp SP 1 Dirt. Eventuele extra accessoires of onderdelen die voor jouw specifieke behoeften noodzakelijk zijn, moeten afzonderlijk worden aangeschaft, wat mogelijks niet handig is.

Na uitvoerig onderzoek en vergelijking van tien topmerken van dompelpompen, is het helder dat er voor elke specifieke behoefte een uitstekend product is. Of je nu naar iets op zoek bent voor algemeen gebruik, zware taken of juist een lichtgewicht, compacte optie, er is een dompelpomp voor jou. De kwaliteit, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding verschillen per merk en model. Het is dus van belang om te weten wat je precies nodig hebt voordat je een keuze maakt. Samengevat helpt dit onderzoek jou dus met het kiezen van een dompelpomp die het best bij jouw unieke behoeften past.

Inhoudsopgave