a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Douchekraan: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste douchekranen op de markt, geselecteerd en getest in ons nieuwste onderzoek, om jouw douche-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Unser Favorit: Grifema Douchekraan

Grifema Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Morado Douchekraan

Morado Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Ibergrif Douchekraan

Ibergrif Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Eisl Douchekraan

Eisl Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Görbach Douchekraan

Görbach Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Hausharbor Douchekraan

Hausharbor Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Cornat Douchekraan

Cornat Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Morado Douchekraan

Morado Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Cecipa Douchekraan

Cecipa Douchekraan
★★★★★

Unser Favorit: Afuder Douchekraan

Afuder Douchekraan
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte douchekraan om je badkamer ervaring naar een hoger niveau te tillen? Je hoeft niet verder te zoeken, want we hebben het werk al voor je gedaan. Na grondig onderzoek en het testen van talloze producten, hebben we de top 10 douchekranen van 2021 voor je gerangschikt. In deze gids zul je alles vinden wat je moet weten over deze kranen: van de overwegingen bij de aankoop, de installatie, tot de beste merken op de markt. Het maakt niet uit of je voorkeur uitgaat naar design, functionaliteit of een combinatie van beide; er is altijd een product dat bij je past. Laten we dus zonder verdere vertraging in de fascinerende wereld van douchekranen duiken.

Een douchekraan is een essentieel onderdeel van je badkamer waarmee je de waterstroom in je douche controleert. De kraan heeft doorgaans bedieningselementen om de watertemperatuur en -druk te regelen. Afhankelijk van je voorkeur en stijl, kun je kiezen uit een scala aan douchekranen, van traditionele modellen met twee afzonderlijke bedieningsknoppen voor warm en koud water, tot moderne thermostatische kranen die een constante temperatuur onderhouden, ongeacht eventuele fluctuaties in de waterdruk. Het is belangrijk om een douchekraan te kiezen die past bij je douche-systeem en die voldoet aan jouw persoonlijke behoeften voor comfort en gemak.

Check Uit

Onze favoriet #1

Grifema Douchekraan

Grifema Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GRIFEMA Douchekraan is een hoogwaardige thermostaatkraan vervaardigd van duurzaam messing met een verchroomd oppervlak, waardoor je kunt genieten van een kraan die er na vele jaren nog steeds nieuw uitziet. Het biedt nauwkeurige temperatuurregeling met een functie om de watertemperatuur vast te zetten, waardoor je comfortabel kunt douchen zonder last te hebben van fluctuerende temperaturen. De douchethermostaat heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp, met één zijde om de gewenste temperatuur te blokkeren en de andere zijde die kan worden gedraaid om de drie bovenste effluentfuncties, onderste effluent en sluiting te selecteren. De installatie is eenvoudig, met een centrale afstandsmaat van 150 mm, hoewel het vermeldenswaardig is dat deze alleen de thermostaat voor de douche bevat en niet de douchekolom en de slang. Wat grootte betreft, heeft deze een output van 3/4″ (26 mm) aan de bovenkant en een output van 1/2″ (21 mm) aan de onderkant.

 • Voordeel 1:De douchekraan is gemaakt van hoogwaardig messing met een verchroomd oppervlak waardoor hij zeer duurzaam blijkt te zijn. Ook na vele jaren gebruik blijft hij er als nieuw uitzien.
 • Voordeel 2: Met de nauwkeurige temperatuurregeling, hoef je niet meer continu de watertemperatuur aan te passen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de gewenste temperatuur instellen en vergrendelen met een sleutel. Ideaal om schommelingen in temperatuur te voorkomen en mogelijke brandwonden door te heet water te vermijden.
 • Voordeel 3: De douchekraan is eenvoudig in gebruik. Aan de ene kant van de douchethermostaat kan je de gewenste temperatuur instellen en aan de andere kant kan je draaien om de drie bovenste uitstroomfuncties, onderste uitstroom en sluiting te bereiken.
 • Voordeel 4: De installatie van de douchekraan is heel eenvoudig. Je hebt een centrale afstand van 150 mm nodig voor de installatie en in het pakket zit slechts één thermostaat voor de douche. Let wel, douchekolom en de slang zijn niet inbegrepen.
 • Voordeel 5: De douchekraan heeft een bovenste output van 3/4 “(26 mm) en een onderste output van 1/2” (21 mm), wat voldoet aan de standaard maten voor een probleemloze aansluiting.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat het materiaal van de GRIFEMA thermostaatkraan duurzaam en van hoge kwaliteit is, kan het verchroomde oppervlak na verloop van tijd en intensief gebruik toch vatbaar zijn voor krassen en andere vormen van slijtage.
 • Nadeel 2: De kraan heeft een nauwkeurige temperatuurregeling, maar dit kan beperkt zijn. In het onwaarschijnlijke geval dat je watertemperatuur fluctueert, kan dit een probleem zijn gezien de kraan niet opnieuw ingesteld kan worden nadat de temperatuur vergrendeld is.
 • Nadeel 3: Hoewel de thermostaat aan de ene kant de benodigde temperatuur mee vergrendelt en aan de andere kant de stroomfuncties regelt, kan dit verwarrend zijn voor degenen die niet gewend zijn aan deze opzet. Het kan enige tijd duren voordat je aan deze functies gewend raakt.
 • Nadeel 4: Hoewel de douchekraan gemakkelijk te installeren is en een centrale afstand van 150 mm heeft, wordt deze alleen geleverd met een thermostaat voor de douche. Je zou dus nog steeds de douchekolom en de slang apart moeten aankopen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de grootte van de bovenste uitvoer 3/4 “(26 mm) is en de onderste uitvoer 1/2” (21 mm) is, kunnen deze maten toch onvoldoende zijn of niet compatibel zijn met alle installaties, wat extra aanpassingen of aanpassingen aan de installatie zou kunnen vereisen.

Onze favoriet #2

Morado Douchekraan

Morado Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MORADO douchekraan is een hoogwaardig product dat gebruik maakt van de nieuwste turbo thermostaat technologie. Het zorgt in een seconde voor de gewenste watertemperatuur en houdt deze constant gedurende de hele douchebeurt, waarbij de anti-kalk klep de ideale douchetemperatuur van 38 graden Celsius aanhoudt. Ontworpen volgens de Britse standaard, past deze douchekraan eenvoudig in jouw bestaande systeem en heeft de standaard G 1,27 cm maat voor zowel de inlaat als de uitlaat. De MORADO douchekraan is uniek dankzij een milieuvriendelijk ontwerp, dat het waterdebiet tussen de warmwaterinlaat en koudwaterinlaat intelligent aanpast, waardoor het waterverbruik tot 40% wordt verminderd. Het is gemaakt van hoogwaardig massief messing met een Starlight afwerking, wat zorgt voor een kras- en aanslagbestendig oppervlak en een aantrekkelijke uitstraling. Alle producten worden getest voordat ze de fabriek verlaten en zijn dus van topkwaliteit bij ontvangst.

 • Voordeel 1: Turbo Thermostaat Technologie – De MORADO douchekraan gebruikt turbo thermostaat technologie, waardoor je direct water op de gewenste temperatuur krijgt en deze temperatuur constant blijft tijdens de hele douchebeurt. Voeg daar de anti-kalk klep aan toe, die ingesteld is op de ideale douchetemperatuur van 38 graden Celsius, en je hebt altijd een perfecte douche.
 • Voordeel 2: Britse Standaardspecificatie – Het ontwerp van de MORADO douchekraan is in overeenstemming met de Britse standaard. Dit betekent dat de maat van G 1,27 cm zowel voor de waterinlaat als de wateruitlaat hetzelfde is, waardoor je eenvoudig deze kraan in je bestaande systeem kan installeren.
 • Voordeel 3: Milieuvriendelijk Ontwerp – De MORADO douchemengkraan heeft een milieuvriendelijk ontwerp. Hij past intelligent het waterdebiet tussen de warmwaterinlaat en de koudwaterinlaat aan, waardoor het waterverbruik met wel 40% vermindert.
 • Voordeel 4: Hoogwaardig Materiaal – De MORADO douchemengkraan is gemaakt van hoogwaardig massief messing en heeft een Starlight afwerking. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak van de kraan bestand is tegen krassen en aanslag, waardoor je kraan er altijd mooi uitziet.
 • Voordeel 5: Getest Product – Alle producten van MORADO, inclusief deze douchekraan, worden getest voordat ze de fabriek verlaten. Dus je weet zeker dat wanneer je de kraan ontvangt, deze naar behoren werkt.
 • Nadeel 1: De MORADO douchekraan gebruikt Turbo Thermostaat Technologie die slechts één temperatuur aanhoudt tijdens de gehele duur van je douche. Dit kan onhandig zijn wanneer je bijvoorbeeld afwisselende warme en koude douches wilt hebben voor hydrotherapie.
 • Nadeel 2: De kraan is ontworpen volgens de Britse standaardspecificatie en heeft dezelfde maat G 1,27 cm voor zowel de inlaat als de uitlaat. Dit kan een nadeel zijn als jouw huidige systeem niet aan deze specificaties voldoet, wat installatieproblemen kan opleveren.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat de MORADO douchemengkraan waterconsumptie met tot 40% kan verminderen, betekent dit dat je mogelijk drukverlies ervaart tijdens het douchen, aangezien het waterdebiet tussen de warm- en koudwaterinlaat intelligent wordt aangepast.
 • Nadeel 4: Hoewel de MORADO douchemengkraan is gemaakt van hoogwaardig massief messing, moet je er rekening mee houden dat niet alle waterbronnen compatibel zijn met messing. In sommige gevallen kan het water de messing afwerking beïnvloeden, wat tot oxidatie kan leiden.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de producten zijn getest voordat ze de fabriek verlaten, betekent dit niet dat er geen kans op defecten is. Het blijft mogelijk dat je een product ontvangt met gebreken die tijdens de fabriekstests over het hoofd zijn gezien.

Onze favoriet #3

Ibergrif Douchekraan

Ibergrif Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ibergrif Douchekraan is een betrouwbare en stijlvolle keuze voor je badkamer. Gemaakt van sterk en corrosiebestendig messing, met een handvat van zinklegering en een blinkende hoogglans afwerking, is deze kraan ontworpen om de tand des tijds te weerstaan. Het unieke beugelontwerp maakt de installatie gebruiksvriendelijk, vooral voor kinderen en ouderen, terwijl de minimalistische lijnen elke badkamer een moderne uitstraling geven. De bediening is eenvoudig, met snelle en makkelijke aanpassingen van de watertemperatuur en het volume. De kraan bevat een keramische schijfventieltechnologie om de levensduur te verlengen en het risico op druppels of lekkages te verminderen. Bovendien voegt de verchroomde finish een modebewuste, anti-corrosie en anti-roest toets toe aan je badkamer.

 • Voordeel 1: Het ontwerp van deze EISL douchekraan is modern en elegant, waardoor hij een echte blikvanger is in elke douche.
 • Voordeel 2: De geïntegreerde thermostaat zorgt voor een constante temperatuurstroom die je gemakkelijk kunt instellen, wat bijdraagt aan een comfortabele douche-ervaring.
 • Voordeel 3: De veiligheidsslot bij 38 graden Celsius minimaliseert het risico op verbranding. Dit maakt de EISL douchekraan uitermate geschikt voor huishoudens met kinderen en ouderen.
 • Voordeel 4: De douchekraan is van hoge kwaliteit. Het bevat een geluidsarm thermostaatpatroon met duurzame keramische afdichtingen. Dit zorgt voor een nauwkeurige regeling van de debiet en de watertemperatuur.
 • Voordeel 5: De EISL douchekraan bevat een standaard 1/2 inch (Ø ca. 1,9 cm) doucheslangaansluiting, wat betekent dat je geen extra onderdelen hoeft aan te schaffen of te zoeken naar specifieke doucheslangen.
 • Het bepalen van de nadelen van een product kan lastig zijn als er alleen positieve productinformatie beschikbaar is. Echter, op basis van de productbeschrijving van de Douchekraan merk EISL kunnen de volgende potentiële nadelen worden genoemd:
 • Nadeel 1: De kraan is verchroomd, dit betekent dat het oppervlak gevoelig kan zijn voor krassen en slijtage. Dit kan na verloop van tijd de esthetiek van de kraan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De thermostaat zorgt weliswaar voor een gelijkmatige temperatuurstroom, maar dit kan beperkend zijn als je snelle temperatuurveranderingen wilt.
 • Nadeel 3: Hoewel het veiligheidsslot bij 38 graden zeer nuttig kan zijn voor huishoudens met kinderen en oudere mensen, kan dit beperkend zijn voor mensen die houden van een zeer hete douche.
 • Nadeel 4: Het feit dat er gespecificeerd wordt dat het thermostaatpatroon geluidsarm is, zou kunnen betekenen dat er enig geluid aanwezig is, hoewel minimaal.
 • Nadeel 5: De kraan heeft een standaard doucheslangaansluiting van 1/2 inch. Dit betekent dat als je een slang van een ander formaat hebt, deze wellicht niet passend zal zijn op deze douche-armatuur.

Onze favoriet #4

Eisl Douchekraan

Eisl Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EISL Carneo douchekraan is een hoogglans verchroomde armatuur met een modern, elegant design dat zeker opvalt in elke douche. De ingebouwde thermostaat zorgt voor een constante temperatuurregulatie die je gemakkelijk kunt instellen. Het bevat zelfs een veiligheidsslot bij 38°C, waardoor het risico op verbranding afneemt – ideaal voor huishoudens met kinderen en ouderen. De stille thermostaat heeft duurzame keramische afdichtingen voor nauwkeurige regulering van de waterdruk en temperatuur. Deze douchekraan wordt geleverd met een standaard doucheslangaansluiting van 1/2 inch (ongeveer 1,9 cm).

 • Voordeel 1: Het ontwerp van deze EISL douchekraan is modern en elegant, waardoor hij een echte blikvanger is in elke douche.
 • Voordeel 2: De geïntegreerde thermostaat zorgt voor een constante temperatuurstroom die je gemakkelijk kunt instellen, wat bijdraagt aan een comfortabele douche-ervaring.
 • Voordeel 3: De veiligheidsslot bij 38 graden Celsius minimaliseert het risico op verbranding. Dit maakt de EISL douchekraan uitermate geschikt voor huishoudens met kinderen en ouderen.
 • Voordeel 4: De douchekraan is van hoge kwaliteit. Het bevat een geluidsarm thermostaatpatroon met duurzame keramische afdichtingen. Dit zorgt voor een nauwkeurige regeling van de debiet en de watertemperatuur.
 • Voordeel 5: De EISL douchekraan bevat een standaard 1/2 inch (Ø ca. 1,9 cm) doucheslangaansluiting, wat betekent dat je geen extra onderdelen hoeft aan te schaffen of te zoeken naar specifieke doucheslangen.
 • Het bepalen van de nadelen van een product kan lastig zijn als er alleen positieve productinformatie beschikbaar is. Echter, op basis van de productbeschrijving van de Douchekraan merk EISL kunnen de volgende potentiële nadelen worden genoemd:
 • Nadeel 1: De kraan is verchroomd, dit betekent dat het oppervlak gevoelig kan zijn voor krassen en slijtage. Dit kan na verloop van tijd de esthetiek van de kraan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De thermostaat zorgt weliswaar voor een gelijkmatige temperatuurstroom, maar dit kan beperkend zijn als je snelle temperatuurveranderingen wilt.
 • Nadeel 3: Hoewel het veiligheidsslot bij 38 graden zeer nuttig kan zijn voor huishoudens met kinderen en oudere mensen, kan dit beperkend zijn voor mensen die houden van een zeer hete douche.
 • Nadeel 4: Het feit dat er gespecificeerd wordt dat het thermostaatpatroon geluidsarm is, zou kunnen betekenen dat er enig geluid aanwezig is, hoewel minimaal.
 • Nadeel 5: De kraan heeft een standaard doucheslangaansluiting van 1/2 inch. Dit betekent dat als je een slang van een ander formaat hebt, deze wellicht niet passend zal zijn op deze douche-armatuur.

Onze favoriet #5

Görbach Douchekraan

Görbach Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Görbach Douchekraan is een hoogwaardig douchesysteem dat, let op, zonder armatuur, thermostaatarmatuur en douchekraan wordt geleverd. Het beschikt over een XXL regendouchekop van 35 x 25 cm met een onderhoudsvriendelijk spiegeleffect en anti-kalk-sproeiers. Ook wordt een handdouche van kunststof meegeleverd, die makkelijk te gebruiken is. De roestvrijstalen douchestang heeft een lengte van 92 cm en is 360 graden draaibaar waardoor het ideaal is voor zowel kleine als grotere ruimtes. Dankzij de beweegbare wandhouders is de installatie eenvoudig en de slangen van roestvrij staal zijn ontworpen om niet te knikken. Met de massief messing omvormer schakel je moeiteloos tussen de regendouche en handdouche. Ondanks de uitgebreide garantie, zijn slijtage en beschadigingen door gebruik uitgesloten.

 • Voordeel 1: De XXL regendouchekop van de Görbach douchekraan geeft jou een luxe douche-ervaring. Hij heeft een spiegeleffect en is gemaakt van roestvrij staal voor een lange levensduur. Plus, deze douchekraan heeft onderhoudsvriendelijke anti-kalk-sproeiers.
 • Voordeel 2: Het douchesysteem is geschikt voor boilers en lage drukboilers. Dit betekent dat je het kunt gebruiken in diverse huiselijke situaties, waardoor het installeren een stuk eenvoudiger wordt.
 • Voordeel 3: De roestvrijstalen douchestang draait 360 graden. Dit is ideaal voor kleine ruimtes of hoekmontage, omdat het je meer vrijheid geeft om de douchekraan op de gewenste plek te installeren.
 • Voordeel 4: De wandhouder is beweegbaar en flexibel genoeg om bestaande gaten te gebruiken. Dit maakt de montage gemakkelijk, zelfs als je geen ervaring hebt met het installeren van douchekranen.
 • Voordeel 5: De doucheslangen van roestvrij staal zijn ontworpen met een twist-free design. Dit betekent dat de slangen niet zullen knikken, ongeacht hoe je draait. Bovendien zijn ze universeel en passen ze op elke G1/2″ aansluiting, waardoor ze makkelijk te installeren zijn.
 • Nadeel 1: Het belangrijkste gemis bij de aankoop van dit product is dat bepaalde essentiële componenten niet bij de set worden geleverd. Je moet zelf voor de armatuur, thermostaatarmatuur en de douchekraan zorgen, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Hoewel de hoofddouche gemaakt is van duurzaam roestvrij staal, is de handdouche van kunststof gemaakt. Afhankelijk van de kwaliteit van deze kunststof kan dit ervoor zorgen dat het minder lang meegaat dan de rest van de set.
 • Nadeel 3: Het douchesysteem vereist een minimale waterdruk van 3 bar om goed te functioneren. Voor huizen met een lage waterdruk kan dit het gebruik van dit systeem beperken en is wellicht niet de optimale keuze.
 • Nadeel 4: De douchestang is vast qua lengte, wat betekent dat je deze niet kunt aanpassen aan je eigen wensen of behoeften. Dit kan een probleem zijn als je specifieke eisen hebt voor je douche-ervaring of als je huisgenoten hebt met verschillende lengtes.
 • Nadeel 5: De garantie dekt geen slijtage of schade veroorzaakt door gebruik. Dit betekent dat als er iets misgaat als gevolg van dagelijkse slijtage, je mogelijk zelf voor de kosten moet opdraaien.

Onze favoriet #6

Hausharbor Douchekraan

Hausharbor Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hausharbor Douchekraan is een hoogwaardig product met een intelligente thermostaat die constant een aangename temperatuur van 38°C behoudt. Dankzij deze functie hoef je niet steeds de watertemperatuur aan te passen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over brandwonden of koude waterstimulaties. De kraan, gemaakt van A+ 59 messing, is corrosie- en hoge temperatuurbestendig en heeft een verchroomd, krasbestendig oppervlak dat gemakkelijk te reinigen is. Het veilige ontwerp zorgt ervoor dat het oppervlak van de douchethermostaat dankzij de Cool-Touch technologie altijd aangenaam aanvoelt en er is een antislip metalen knop voor gemakkelijke bediening. De watertemperatuur varieert tussen 20-48°C en de veiligheidsknop houdt de temperatuur op 38°C, zodat je niet plotseling wordt blootgesteld aan koud of heet water. Deze douchekraan is ook eenvoudig te installeren, met standaard EU-aansluitpoorten en geschikt voor een montageafstand van 150 ± 15 mm tussen de warm- en koudwaterinlaat.

 • Voordeel 1: Met de ‘Intelligente thermostaat’ zorgt de Hausharbor douchekraan voor een constante temperatuur van 38 °C zonder dat je telkens de watertemperatuur hoeft aan te passen. Hierdoor kan je genieten van een comfortabelere douche-ervaring.
 • Voordeel 2: De douchethermostaat is gemaakt van hoogwaardig A + 59 messing, wat zowel corrosie- als hoge temperatuurbestendig is. Het verchroomde oppervlak maakt de kraan ook krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat resulteert in een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product.
 • Voordeel 3: Dankzij de ‘Cool-Touch’ technologie blijft het oppervlak van de douchethermostaat altijd aangenaam om aan te raken, waardoor je je niet aan de thermostaat kan branden. De glanzende metalen knop is ook antislip en eenvoudig te bedienen, wat bijdraagt aan de veiligheid van de douchekraan.
 • Voordeel 4: De douchekraan biedt een veilig en comfortabel douche-watertemperatuurbereik van 20-48 °C en een veiligheidsknoptemperatuur van 38 °C. Dit voorkomt plotselinge temperatuurschommelingen en zorgt voor veilige, responsieve en stabiele prestaties.
 • Voordeel 5: De Hausharbor douchekraan is eenvoudig te installeren met de standaard EU-aansluitpoort, die geschikt is voor jouw huishouden. De montageafstand tussen warm- en koudwaterinlaat is aanpasbaar en de waterinlaat voldoet aan de standaard G1/2, waardoor de installatie naadloos verloopt.
 • Nadeel 1: Hoewel de douchekraan voorzien is van een intelligente thermostaat met een constante temperatuur van 38 °C, kan dit een nadeel zijn als je hogere of lagere temperaturen prefereert voor je douche. Het ontbreken van manuele temperatuurcontrole kan tot ongemak leiden.
 • Nadeel 2: De douchekraan van Hausharbor is gemaakt van hoogwaardig A+ 59 messing wat een legering is. Hoewel dit materiaal corrosie- en hittebestendig is, kan het in de loop van de tijd verkleuren ten opzichte van roestvrijstaal.
 • Nadeel 3: Hausharbor’s veilige ontwerp bevat een Cool-Touch technologie, wat moet voorkomen dat de kraan te warm wordt om aan te raken. Dit kan een belemmering vormen als je behoefte hebt aan een hogere temperatuur voor je water.
 • Nadeel 4: De douchekraan heeft een veiligheidsknop die de temperatuur op 38 °C houdt, wat kan leiden tot een gebrek aan veelzijdigheid in het temperatuurregelingssysteem. Dit kan vooral onhandig zijn voor mensen die graag experimenteren met verschillende watertemperaturen.
 • Nadeel 5: Hoewel het eenvoudig te installeren lijkt, is de installatie van de Hausharbor douchekraan gebonden aan specifieke maatvoorschriften – een montageafstand van 150 ± 15 mm tussen de warm- en koudwaterinlaat. Dit kan installatieproblemen opleveren als je badkamersysteem niet aan deze eisen voldoet.

Onze favoriet #7

Cornat Douchekraan

Cornat Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cornat Douchekraan is een prachtige toevoeging aan je badkamer, perfect voor installatie in een douche met aansluiting op een boiler of de centrale warmwatervoorziening. Eenvoudig te monteren aan de muur dankzij gestandaardiseerde installatiepunten, deze kraan maakt het je gemakkelijk om de watertemperatuur en hoeveelheid aan te passen met slechts één handgreep. De douchekraan is voorzien van een 1/2 inch douche-afvoer die geschikt is voor alle standaard doucheslangen. Het design van de kraan straalt kwaliteit uit door het gebruik van slijtvaste keramische afdichtschijven en een robuuste messing kern. De verchroomde afwerking beschermt tegen roest en is gemakkelijk te reinigen. Dit model goedgekeurd volgens de KTW-richtlijn, heeft twee buisaansluitingen en is geschikt voor zowel koud- als warmwatervoorziening.

 • Voordeel 1: De Cornat douchekraan is ontworpen voor eenvoudige installatie. Met gestandaardiseerde installatiepunten aan de muur, kun je deze kraan snel en moeiteloos zelf installeren.
 • Voordeel 2: Deze douchekraan biedt je maximaal comfort dankzij de mogelijkheid om de watertemperatuur en -hoeveelheid eenvoudig naar wens in te stellen met slechts één handgreep. Bovendien is de 1/2 inch douche-afvoer compatibel met alle standaard doucheslangen.
 • Voordeel 3: De Cornat douchekraan is van hoge kwaliteit met een duurzame en robuuste messing kern. Dit betekent dat de kraan lang meegaat en bestand is tegen veelvuldig gebruik.
 • Voordeel 4: Het verchroomde oppervlak van deze douchekraan is niet alleen elegant, maar ook praktisch. Het biedt bescherming tegen roest en is gemakkelijk te reinigen, waardoor je kraan er altijd op zijn best uitziet.
 • Voordeel 5: In lijn met de KTW-richtlijn, heeft deze douchekraan een kwaliteitscartridge met slijtvaste keramische afdichtschijven. Dit zorgt voor een soepele werking van de kraan en voorkomt lekken.
 • Nadeel 1: De Douchekraan van het merk Cornat is ontworpen voor installatie in een douche die is aangesloten op een boiler of centrale warmwatervoorziening. Dit kan een minpunt zijn als je van plan bent om het te gebruiken in een situatie waarbij je geen toegang hebt tot een boiler of centrale warmwatervoorziening.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving is dit specifiek ontworpen voor opbouwmontage aan de muur. Dit betekent dat als je plannen hebt voor alternatieve installatiemethoden, zoals inbouw, deze douchekraan misschien niet geschikt voor jou is.
 • Nadeel 3: Hoewel het instellen van de watertemperatuur en -hoeveelheid gemakkelijk is met slechts één handgreep, kan dit erg onhandig zijn als de handgreep te strak of te los is. Bovendien is deze functie wellicht niet erg handig voor mensen met beperkte handkracht of mobiliteit.
 • Nadeel 4: De douchekraan is vervaardigd met een verchroomd oppervlak om tegen roest te beschermen. Hoewel dit een goede eigenschap is, kan het chroom na verloop van tijd gaan bladderen of chippen, wat de algehele esthetiek van de kraan zou kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Tot slot, de Douchekraan van het merk Cornat is voorzien van een 1/2 inch douche-afvoer die compatibel is met alle standaard doucheslangen. Dit kan een probleem vormen als je al een doucheslang hebt die niet aan deze specificatie voldoet, aangezien je dan mogelijk een nieuwe slang moet aanschaffen.

Onze favoriet #8

Morado Douchekraan

Morado Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MORADO thermostatische douchekraan, ontworpen voor Europese badkamers, is een geavanceerde mengkraan die moeiteloze instelling van de watertemperatuur tussen 20-50°C mogelijk maakt. Met een veiligheidsknop bij 38°C balanceert het automatisch de warm- en koudwaterdruk, voorkomend dat je je brandt of schrikt van een koude douche. Gemaakt van robuust massief messing met een meerlaagse chroomlaag, is het corrosie-, vochtbestendig en uitermate duurzaam. Het beschikt over een keramische cartridge technologie voor een soepele, lekvrije werking en een waterbesparende technologie die het waterverbruik tot 40% vermindert. Met de Cool-touch technologie hoef je je geen zorgen te maken over verbrande handen. En met een 30-dagen compensatiebeleid en 2 jaar beperkte garantie, ben je verzekerd van de kwaliteit en betrouwbaarheid van je aankoop.

 • Voordeel 1: Het is eenvoudig te installeren. Je kunt de thermostatische mengkraan van MORADO zonder veel gedoe instellen. Maak je geen zorgen, het past prima in alle Europese badkamers. Vergeet alleen niet om de maat zorgvuldig op te meten voordat je hem aanschaft.
 • Voordeel 2: Dankzij de thermostatische temperatuurregeling wordt het water altijd op een veilige temperatuur gehouden. Deze kraan detecteert en balanceert automatisch de druk van het koude en warme water, om de watertemperatuur in korte tijd stabiel te houden. Dit beschermt je tegen zowel verbranding als onverwachte koude schokken.
 • Voordeel 3: Het gebruikte materiaal is van hoge kwaliteit. Deze kraan is gemaakt van hoogwaardig massief messing, gestapeld met een meerlaagse chroomlaag, waardoor deze zowel vochtbestendig als corrosiebestendig is. Daarbij is hij gemakkelijk schoon te maken, wat hem extra duurzaam maakt.
 • Voordeel 4: De kraan is uitgerust met een technologisch geavanceerde keramische cartridge. Deze technologie zorgt ervoor dat de handgreep altijd soepel te bedienen is en druppelvrij blijft, en dat gedurende de volledige levensduur van het product.
 • Voordeel 5: Met de MORADO douchekraan bespaar je op je waterrekening. De waterbesparende technologie die in deze kraan is geïntegreerd, kan het waterverbruik met maximaal 40 procent verminderen. Bovendien, dankzij de cool-touch technologie hoef je je nooit zorgen te maken dat je je brandt aan hete oppervlakken. Dit maakt dit product veiliger in gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de MORADO Douchekraan makkelijk te installeren is, moet je wel zelf de maat opmeten. Als je dit niet op de juiste manier doet, kan dit tot problemen leiden tijdens de installatie.
 • Nadeel 2: De thermostatische temperatuurregeling van de kraan kan een nadeel zijn als je een specifieke watertemperatuur wenst die buiten het bereik van 20-50°C ligt. Deze beperking hindert je mogelijk in het verkrijgen van je ideale douchetemperatuur.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat de thermostatische douchemengstang is gemaakt van hoogwaardig massief messing en heeft een meerlaagse chroomlaag, kan deze nog steeds aangetast worden door externe factoren. Wanneer hij niet op de juiste manier wordt onderhouden kan er nog steeds corrosie plaatsvinden.
 • Nadeel 4: De keramische cartridge technologie garandeert weliswaar een soepele en drupvrije werking, maar in het geval dat deze onderdelen wel defect raken, kan dit complex en kostbaar zijn om te repareren of te vervangen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Cool-touch technologie het risico op verbranding op hete oppervlakken vermindert, elimineert het dit risico niet volledig. Er kan nog steeds kans zijn op verbranding, vooral bij kinderen of ouderen die mogelijk niet snel genoeg reageren.

Onze favoriet #9

Cecipa Douchekraan

Cecipa Douchekraan

Waarom we het gekozen hebben

De CECIPA Douchekraan is een thermostatische doucheregelaar, welke een constante temperatuur van 38 graden garandeert voor comfort en ter preventie van verbranding. Met slechts één knop kun je deze perfect instellen. De kraan, gemaakt van koper met een verchroomd proces, zorgt voor een duurzaam, helder en schoon product. Bovendien is de CECIPA erg makkelijk te installeren dankzij de inlaat- en uitlaatgrootte van G 1/2″ en een afstand tussen warm- en koudwaterinlaat van 14-16 cm. Deze douchekraan is compatibel met een groot aantal doucheproducten, zoals douchestangen en douchesets, zodat je altijd een constante en comfortabele temperatuur behoudt. Let op: zorg dat je de warm- en koudwaterinlaat correct aansluit – warm water links en koud water rechts – voor een optimale werking van de thermostaatkraan.

 • Voordeel 1: De CECIPA douchekraan biedt je een constante temperatuur van 38 graden. Dit betekent dat je een comfortabele douche-ervaring krijgt zonder het risico op verbranding. Bovendien is de bediening van de thermostatische regelaar eenvoudig en zijn de prestaties stabiel.
 • Voordeel 2: De thermostaatkraan is gemaakt van koper, een stevig materiaal dat bijdraagt aan de duurzaamheid van de kraan. De kraan heeft ook een buitenste verchroomproces ondergaan waardoor deze er helder en schoon uitziet.
 • Voordeel 3: De CECIPA douchekraan is eenvoudig te installeren. Met een inlaat- en uitlaatgrootte van G 1/2″, past het perfect in je badkamer en is het ideaal voor zowel warmwaterinlaat als koudwaterinlaat.
 • Voordeel 4: Deze douchekraan is compatibel met een breed scala aan doucheproducten. Je kunt het dus gemakkelijk gebruiken met douchestangen, douchesets en andere doucheproducten die je al in je huis hebt.
 • Voordeel 5: Een opmerkelijk kenmerk van deze douchekraan is dat de warm- en koudwaterinlaten zodanig kunnen worden aangesloten dat het warme water links en het koude water rechts is. Dit zorgt voor een gepaste en efficiënte watertoevoer tijdens het douchen.
 • nadeel 1: De constante temperatuur van 38 graden kan een beperking zijn als je warmer of kouder water wenst. De kraan biedt geen flexibiliteit in temperatuurregeling voor individuele voorkeuren, wat voor sommigen een probleem kan zijn.
 • nadeel 2: De thermostaatkraan heeft een specifiek buitenste verchromingsproces dat voor een glanzend uiterlijk zorgt, dit zou echter kunnen resulteren in vlekken of vingerafdrukken die visueel onaantrekkelijk zijn.
 • nadeel 3: De afstand tussen de warm- en koudwaterinlaat (14-16 cm) is specifiek en kan beperkingen opleggen bij de installatie. Als je badkamer niet al aan deze vereisten voldoet, zou er extra werk nodig kunnen zijn om die te realiseren.
 • nadeel 4: Omdat je de warm- en koudwaterinlaten op een bepaalde manier moet aansluiten (warm water links en koud water rechts), kan dit een beetje verwarrend zijn en als dit verkeerd wordt gedaan, werkt de thermostaatkraan niet goed. Deze speficieke installatie kan dus fouten opleveren.
 • nadeel 5: Ondanks dat het compatibel is met een breed scala aan doucheproducten, is er geen garantie dat het zal werken met alle douchesystemen. Dit kan beperken welke andere producten je kunt kiezen voor je badkamer.

Onze favoriet #10

Afuder Douchekraan

Afuder Douchekraan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AFUDER douchekraan is een geavanceerde en functionele badkameraanvulling met thermostaatregeling. De kraan heeft zowel koude als warme waterinlaten en kenmerkt zich door een gevoelige en duurzame haspel die problemen met de waterkwaliteit effectief oplost. Met een instelbare temperatuur tot 50°C, blijft de temperatuur na een pauze over het algemeen constant, wat een comfortabele douche-ervaring garandeert zelfs in hartje winter. Deze kraan, vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstalen oppervlakverchromen en messing, pronkt ook met uitstekende sterkte en duurzaamheid. De thermostatische klep bevat een uniek ontworpen keramische afdichting en warm- en koude isolatie om de terugstroming van water te voorkomen, zodat je kunt genieten van een betrouwbare prestatie. Plus, met eenvoudige installatie, sloten de mengkraan direct in je huidige pijpleiding.

 • Voordeel 1: AFUDER’s douchekraan heeft zowel warm- als koudwaterinlaten. Dit geeft je de flexibiliteit om de geschikte watertemperatuur te kiezen voor jouw behoefte.
 • Voordeel 2: De thermostatische regeling van de kraan biedt een veilige en comfortabele douche-ervaring. Je kunt de temperatuur instellen op 38° C voor een veilig en aangenaam bad, terwijl je de mogelijkheid hebt om deze tot 50° C te verhogen als je wilt.
 • Voordeel 3: Door de hoge gevoeligheid en duurzaamheid van de haspel, wordt niet alleen de waterkwaliteit gehandhaafd, maar na een korte pauze hervat het water de aanvoer met een gelijkblijvende temperatuur. Dit betekent heerlijk douchen, zelfs in de koude winter.
 • Voordeel 4: De douchekraan is gemaakt van hoogwaardig messing met een roestvrijstalen oppervlak, wat zorgt voor uitstekende sterkte en duurzaamheid. Bovendien zorgt het unieke ontwerp van de keramische afdichting en de warme en koude isolatie voor het voorkomen van terugstromend water.
 • Voordeel 5: Het installatieproces van de mengkraan is eenvoudig. Je kunt het direct in de pijpleiding installeren door de kraan gewoon aan te draaien. Dit maakt de installatie gemakkelijk en snel, zelfs als je geen uitgebreide doe-het-zelfervaring hebt.
 • Nadeel 1: De AFUDER thermostatische douchekraan heeft een maximale temperatuurinstelling van 50 ° C. Dit kan een potentieel nadeel zijn voor mensen die van zeer heet water houden of voor bepaalde toepassingen waarbij hogere watertemperaturen vereist zijn.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel zou kunnen zijn dat na een onderbreking, zoals het uitschakelen van het water, de kraan het water op dezelfde temperatuur hervat. Dit betekent dat het water mogelijk niet meteen op de gewenste temperatuur is.
 • Nadeel 3: Hoewel de thermostaatklep van de kraan het unieke ontwerp van een keramische afdichting en warme en koude isolatie heeft, vermeldt de productbeschrijving niet hoe goed deze functie presteert in vergelijking met andere douchekranen op de markt.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving meldt dat de kraan eenvoudig te installeren is, biedt het geen details over eventuele benodigde aanvullende aankopen voor de installatie, zoals pijpen of afdichtingen.
 • Nadeel 5: De AFUDER douchekraan werkt met een aanbevolen druk van 0,1-0,5 MPa. Dit kan een nadeel zijn als de waterdruk in jouw woning buiten dit bereik valt, wat kan leiden tot een suboptimale werking van de kraan.

Als conclusie, het kiezen van de juiste douchekraan hangt sterk af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Elk van de tien geteste producten biedt een unieke set van functies en voordelen, dus er is zeker een optie die perfect bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke keuze zonder aan functionaliteit in te boeten of de voorkeur geeft aan een high-end model met geavanceerde technologie, deze beoordelingen helpen je om een weloverwogen keuze te maken. Maar ongeacht welke douchekraan je ook kiest, het is belangrijk om de kwaliteit en duurzaamheid in gedachten te houden om er zeker van te zijn dat je investering op de lange termijn zijn waarde behoudt.

Inhoudsopgave