a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Draadloze Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost krijgt u een actueel overzicht van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologie, geïllustreerd met de meest recente statistische gegevens.

 • Tegen 2027 wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor draadloze technologieopties meer dan 6,3 biljoen dollar zal zijn.
 • Geschat wordt dat er in 2025 wereldwijd 5,9 miljard mobiele gebruikers zullen zijn.
 • In 2021 waren er wereldwijd bijna 14 miljard mobiele apparaten en verbindingen.
 • Tegen 2025 zal 5G verantwoordelijk zijn voor 21,5% van de wereldwijde mobiele verbindingen.
 • In 2021 werd 89% van de mobiele minuten doorgebracht in apps.
 • In 2020 had 67% van de wereldbevolking een mobiel abonnement.
 • De gemiddelde smartphonegebruiker kijkt 63 keer per dag naar zijn telefoon.
 • 90% van de tijd die op een smartphone wordt doorgebracht met behulp van apps.
 • Eind 2020 was 66% van de wereldbevolking mobiele gebruikers.
 • Het wereldwijde gemiddelde voor mobiele internetsnelheden was 35.96 Mbps in 2020.
 • In 2020 waren er naar schatting 3,6 miljard mensen die sociale media toegankelijkheid via mobiele apparaten.
 • Het gemiddelde dagelijkse gebruik van een mobiele telefoon door een volwassene in de VS was in 2020 3 uur en 23 minuten.
 • In 2021 is geschat dat 99% van alle smartphones draaien op een versie van iOS of Android.
 • Tegen het einde van 2025 zullen naar verwachting 80 miljoen 5G-gebruikers zijn in de Verenigde Staten.

Actuele Draadloze Statistieken

Tegen 2027 wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor draadloze technologieopties meer dan 6,3 biljoen dollar zal zijn.

In deze statistiek wordt een verwachte economische trend vermeld in de sector van draadloze technologieën. Tegen 2027, dus over zes jaar, wordt voorspeld dat de wereldwijde markt voor deze technologieën meer dan 6,3 biljoen dollar waard zal zijn. Dit betekent dat alle draadloze technologieën tezamen – inclusief mobiele telefoons, draadloos internet, Bluetooth apparaten, en meer – op de wereldmarkt naar verwachting een totale economische waarde van meer dan 6,3 biljoen dollar zullen bereiken. Dit cijfer is een vooruitblik van marktanalisten en -deskundigen, en vertegenwoordigt de verwachte groei van de sector. Het laat duidelijk zien dat u, als mogelijke investeerder, consument of professioneel in de technische sector, rekening moet houden met het aanzienlijke economische belang en de enorme potentiële groei van draadloze technologieën in de nabije toekomst.

Geschat wordt dat er in 2025 wereldwijd 5,9 miljard mobiele gebruikers zullen zijn.

De statistische schatting waar u naar verwijst, betekent dat er in het jaar 2025 wereldwijd naar verwachting 5,9 miljard mobiele gebruikers zullen zijn. Dit betekent niet enkel dat bijna iedereen in de wereld een mobiele telefoon zal bezitten, maar suggereert ook een toenemende afhankelijkheid en integratie van mobiele technologie in onze dagelijkse levens. Deze prognose houdt rekening met zowel de groeiende bevolking als de toenemende toegankelijkheid van mobiele technologie in ontwikkelingslanden. Terwijl de technologie blijft evolueren en steeds meer toegankelijk wordt, zal ook het aantal mobiele gebruikers vermoedelijk blijven stijgen. Deze statistiek kan belangrijk zijn voor bijvoorbeeld bedrijven die producten of diensten ontwikkelen voor mobiele platforms en die hun toekomstige marktomvang willen inschatten.

In 2021 waren er wereldwijd bijna 14 miljard mobiele apparaten en verbindingen.

In 2021 werd er wereldwijd een verbazingwekkend aantal van bijna 14 miljard mobiele apparaten en verbindingen geregistreerd. Dit houdt in dat er aanzienlijk meer mobiele apparaten dan mensen zijn, aangezien de wereldbevolking rond de 7,8 miljard is. Mobiele apparaten bestaan uit smartphones, tablets, smartwatches en andere draagbare technologieën die verbonden zijn met het internet. Verbonden apparaten kunnen alles omvatten, van auto’s en koelkasten die met internet kunnen verbinden, tot machines in fabrieken. Dit geeft u een idee van de omvang en het tempo van technologische vooruitgang en de groeiende afhankelijkheid van digitale connectiviteit in ons dagelijks leven. Het illustreert ook de toenemende digitalisering en het toenemende belang van dataverkeer en -uitwisseling op wereldschaal.

Tegen 2025 zal 5G verantwoordelijk zijn voor 21,5% van de wereldwijde mobiele verbindingen.

Deze statistiek voorspelt de groei en invloed van 5G, de vijfde generatie draadloze technologie voor digitale netwerken, de komende jaren. Tegen 2025, zo wordt voorspeld, zal 5G verantwoordelijk zijn voor 21,5% van alle wereldwijde mobiele verbindingen. Dit betekent dat iets meer dan één op de vijf mobiele verbindingen wereldwijd gebruik zal maken van deze geavanceerde technologie. U kunt dit zien als een reflectie van zowel de groeiende beschikbaarheid van 5G-netwerken als de toenemende vraag van de consumenten naar hogere data-snelheden en meer betrouwbare service. Daarom is het belangrijk dat u begrijpt dat de digitalisering en technologische innovatie steeds meer toepassingen mogelijk maakt die van deze snellere en betrouwbaardere verbindingen afhankelijk zijn.

In 2021 werd 89% van de mobiele minuten doorgebracht in apps.

Deze statistiek, ‘In 2021 werd 89% van de mobiele minuten doorgebracht in apps’, geeft inzicht in hoe mensen hun tijd op mobiele apparaten besteden. Het suggereert dat van alle tijd die u met uw smartphone doorbrengt, 89% van die tijd wordt besteed aan het gebruik van applicaties. Dit omvat alles, van sociale media-apps zoals Facebook en Instagram, tot productiviteitsapps zoals e-mail en agenda’s, tot entertainment apps zoals games en streamingdiensten. Dit betekent dat slechts 11% van de tijd wordt besteed aan andere dingen, zoals het direct browsen op het web of het gebruik van ingebouwde telefoonfuncties. Deze gegevens onderstrepen het belang en de dominantie van apps in ons dagelijks mobiel gebruik.

In 2020 had 67% van de wereldbevolking een mobiel abonnement.

Volgens de statistieken had in 2020 maar liefst 67% van de wereldbevolking een mobiel abonnement. Dit betekent dat meer dan helft van alle mensen ter wereld over een persoonlijk contract beschikte met een mobiele dienstaanbieder, waarmee ze konden bellen, sms’en, internetten en meer. Dit hoge percentage illustreert de globalisering en de technologische vooruitgang van onze samenleving, aangezien mobiele telefoons en het mobiele netwerk overal ter wereld steeds meer tot het dagelijkse leven behoren. U kunt hieruit opmaken dat de kans zeer groot is dat een willekeurig gekozen persoon een mobiel abonnement heeft.

De gemiddelde smartphonegebruiker kijkt 63 keer per dag naar zijn telefoon.

In statistische termen betekent de stelling ‘De gemiddelde smartphonegebruiker kijkt 63 keer per dag naar zijn telefoon’ het volgende. Gezien het grote aantal mensen dat tegenwoordig een smartphone bezit en gebruikt, wordt het gedrag van gebruikers geregistreerd en geanalyseerd. Bij deze specifieke statistiek wordt gemeten hoe vaak iemand op een gemiddelde dag naar zijn smartphone kijkt. U, als een gemiddelde smartphonegebruiker, zou volgens deze statistiek 63 keer per dag naar uw telefoon kijken. Dit aantal kan omvatten het controleren van meldingen, het lezen van berichten, het gebruiken van apps, het opnemen van een telefoontje en andere activiteiten waarvoor u uw telefoon zou moeten bekijken. Het is een gemiddelde, wat betekent dat sommige mensen mogelijk minder vaak naar hun telefoon kijken, terwijl anderen dit vaker doen.

90% van de tijd die op een smartphone wordt doorgebracht met behulp van apps.

Het betekent dat als u uw smartphone gebruikt, 90% van die tijd waarschijnlijk wordt besteed aan het gebruik van apps. Dit kan zowel mobiele spelletjes, sociale media apps, nieuws apps, muziek- of filmstreaming diensten, navigatie apps of een variëteit aan andere apps omvatten. De statistiek geeft aan hoe geïntegreerd apps zijn geworden in ons dagelijks leven en hoe ze onze interactie met onze smartphones domineren. In plaats van telefoneren of berichtjes sturen, spenderen we het merendeel van onze tijd aan apps, die dienen als onze belangrijkste toegangspoorten tot informatie, communicatie en entertainment op onze smartphones.

Eind 2020 was 66% van de wereldbevolking mobiele gebruikers.

U moet begrijpen dat statistieken ons tonen dat eind 2020 maar liefst 66% van de wereldbevolking mobiele gebruikers waren. Dat betekent dat twee derde van alle mensen op de planeet gebruik maakte van een mobiel apparaat zoals een Smartphone, tablet of iets dergelijks. Dit is geen kleine prestatie gezien de enorme bevolkingsaantallen in landen over de hele wereld. Dus als we naar deze statistiek kijken, zien we dat mobiele technologie een intiem deel uitmaakt van de menselijke ervaring op dit moment in de geschiedenis. Het suggereert ook de mate waarin technologie, en specifiek mobiele technologie, geïntegreerd is in onze dagelijkse routine en interpersoonlijke communicatie.

Het wereldwijde gemiddelde voor mobiele internetsnelheden was 35.96 Mbps in 2020.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat de gemiddelde snelheid van mobiel internet wereldwijd 35.96 Mbps (Megabits per seconde) was in 2020. Dit betekent dat wanneer iemand een bestand, video, afbeelding of welke gegevens dan ook via hun mobiele apparaat downloadt of uploadt, ze gemiddeld ongeveer 35.96 Mbps aan data-overdrachtsnelheid hebben. Dit kan variëren afhankelijk van vele factoren zoals het netwerk van de mobiele provider, uw locatie, het tijdstip van de dag en de capaciteit van het netwerk op dat moment. De gegevenssnelheid is een belangrijke factor bij het bepalen van de kwaliteit en snelheid van onze mobiele internetervaring.

In 2020 waren er naar schatting 3,6 miljard mensen die sociale media toegankelijkheid via mobiele apparaten.

In 2020 hadden naar schatting 3,6 miljard mensen wereldwijd toegang tot sociale media via hun mobiele apparaten. Deze statistiek betekent dat bijna de helft van de wereldbevolking geregeld sociale media op hun smartphone of tablet gebruikte. U kunt zich dus voorstellen dat dit een aanzienlijke impact heeft op meerdere gebieden zoals communicatie, marketing, nieuwsverspreiding en zelfs de manier waarop beleid wordt gemaakt en beslissingen worden genomen. Deze gegevens illustreren de wijdverspreide invloed en het belang van mobiele technologie en sociale media in onze hedendaagse samenleving.

Het gemiddelde dagelijkse gebruik van een mobiele telefoon door een volwassene in de VS was in 2020 3 uur en 23 minuten.

De statistiek die u ziet, is een meting van de gemiddelde tijd die een volwassene in de Verenigde Staten in 2020 aan zijn of haar mobiele telefoon heeft besteed. Wanneer we zeggen ‘gemiddeld dagelijks gebruik’, bedoelen we de totale tijd die door alle volwassenen gedurende alle dagen van het jaar aan hun mobiele telefoon werd besteed, gedeeld door het totale aantal volwassenen en het totale aantal dagen in het jaar. In dit geval was het gemiddeld dagelijks gebruik 3 uur en 23 minuten. Dit betekent dat als we alle minuten die in 2020 door volwassenen in de VS aan hun mobiele telefoon werden besteed bij elkaar optellen en dan delen door het totale aantal volwassenen en het totale aantal dagen, we uitkomen op een gemiddelde van 3 uur en 23 minuten per dag. Dit geeft ons een beeld van hoe sterk mobiele telefoons zijn verweven in het dagelijks leven van volwassenen in de VS.

In 2021 is geschat dat 99% van alle smartphones draaien op een versie van iOS of Android.

Uit de statistiek van 2021 blijkt dat bijna alle smartphones in de wereld worden aangedreven door ofwel het iOS- of het Android-besturingssysteem. In feite draait 99% van alle smartphones op een versie van één van deze twee besturingssystemen. Dit betekent dat bijna elke smartphone die u tegenkomt, ofwel een Apple iPhone (die iOS gebruikt) of een apparaat van een van de vele fabrikanten die Android gebruiken, zal zijn. Dit laat zien hoe dominant deze twee platforms in de wereld van smartphones zijn geworden, met slechts 1% over voor andere besturingssystemen.

Tegen het einde van 2025 zullen naar verwachting 80 miljoen 5G-gebruikers zijn in de Verenigde Staten.

De statistiek geeft een voorspelling af voor de groei van het aantal 5G-gebruikers in de Verenigde Staten gedurende de komende jaren. U kunt hieruit opmaken dat verwacht wordt dat deze technologie zich snel zal verspreiden en tegen het einde van 2025 in gebruik zal zijn bij ongeveer 80 miljoen mensen. Dit getal is een schatting op basis van de huidige markttrends en technologische vooruitgang. Het laat zien dat 5G-netwerken, die snellere datatransmissie en verbeterde netwerkcapaciteit bieden, naar verwachting populair zullen worden bij veel Amerikanen. Dit zou kunnen wijzen op een aanzienlijke verschuiving in de infrastructuur van mobiele netwerken in de nabije toekomst en een impact hebben op hoe mensen internet gebruiken en digitale technologieën toepassen in hun dagelijkse leven.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.speedtest.net

2. – https://www.entrepreneur.com

3. – https://www.emarketer.com

4. – https://www.ezoic.com

5. – https://www.idc.com

6. – https://www.gsmaintelligence.com

7. – https://datareportal.com

8. – https://www.cisco.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:31.

Inhoudsopgave