a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Dweilrobot: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 dweilrobots volgens het nieuwste onderzoek, perfect om je huis moeiteloos schoon te houden.

Unser Favorit: Bissell Dweilrobot

Bissell Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Irobot Dweilrobot

Irobot Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Lefant Dweilrobot

Lefant Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Dreame Dweilrobot

Dreame Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Medion Dweilrobot

Medion Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Dreame Dweilrobot

Dreame Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Zaco Dweilrobot

Zaco Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Eufy Dweilrobot

Eufy Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Ecovacs Dweilrobot

Ecovacs Dweilrobot
★★★★★

Unser Favorit: Medion Dweilrobot

Medion Dweilrobot
★★★★★

Ben je moe van het ouderwetse dweilen van je vloer en zoek je naar een geavanceerdere en handigere manier om je vloer schoon te houden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met de vooruitgang in technologie, worden steeds meer dagelijkse klusjes geautomatiseerd en het schoonhouden van de vloer is geen uitzondering. Daarom hebben wij voor jou een lijst samengesteld van de 10 beste dweilrobots, zodat jouw klusje eenvoudiger wordt. De producten in deze lijst zijn grondig getest en geanalyseerd op basis van de nieuwste onderzoeksgegevens. Dus lees verder en kies de dweilrobot die het beste bij jou past.

Een dweilrobot is een slim apparaat dat je huis automatisch schoonmaakt. Het is zeer handig voor jou als je een drukke lifestyle hebt en geen tijd hebt voor regelmatige schoonmaakklusjes thuis. Met behulp van sensoren en slimme technologie navigeert de robot moeiteloos rond meubels en muren, reinigt hij alle hoeken en gaten en dweilt hij effectief vuil, stof en vlekken weg. Je kunt zelfs tijden instellen en zones plannen waar je wilt dat de dweilrobot schoonmaakt, waardoor je huishouden moeiteloos vlekkeloos blijft.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bissell Dweilrobot

Bissell Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De dweilrobot van het merk Bissell is jouw ideale schoonmaakpartner met dubbele functionaliteit, dankzij zijn verwisselbare droge en natte tanks. Deze robot maakt gebruik van actieve dweilpads, diverse schoonmaak- en sproeimodi om verschillende vloertypen en schoonmaakbehoeften efficiënt aan te pakken. De ingebouwde gyroscooptechnologie zorgt voor gestructureerde navigatie, het registreert plekken waar niet is schoongemaakt en keert daar naar terug, terwijl hij tegelijkertijd tapijten en vloerkleden vermijdt in de natte schoonmaakmodus. Ook is de robot verbonden met de BISSELL-app voor eenvoudige controle en planning op afstand. Merk op dat de app momenteel alleen beschikbaar is in bepaalde landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.

 • Voordeel 1: De Bissell dweilrobot is verbonden met een mobiele app, waardoor je de robot op afstand kan besturen en plannen. Zo heb je altijd de controle, ongeacht waar je bent.
 • Voordeel 2: De dweilrobot heeft verwisselbare droge en natte tanks, waardoor je de functionaliteit van de robot naar behoefte kunt veranderen. Dankzij deze eigenschap speelt de robot flexibel in op verschillende situaties en schoonmaakbehoeften.
 • Voordeel 3: De actieve dweilpads van de Bissell dweilrobot zorgen voor veel beweging en efficiënt schoonmaken. Hoe zwaar of licht de schoonmaakklus ook is, je kan ervan op aan dat deze robot het werk aankan.
 • Voordeel 4: Met de geavanceerde gyroscooptechnologie zorgt de robot voor gestructureerde navigatie, registreert plekken waar de robot niet is geweest en keert terug naar die plekken. Zo wordt geen enkel hoekje in je huis overgeslagen.
 • Voordeel 5: De robot heeft de mogelijkheid om tapijten en vloerkleden te vermijden tijdens de natte schoonmaakmodus. Hierdoor blijven deze kostbare items veilig en onbeschadigd tijdens het schoonmaken.
 • Nadeel 1: De mobiele BISSELL-app is alleen beschikbaar in een beperkt aantal landen. Als jij niet in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Portugal woont, heb jij geen toegang tot de app, waardoor je de robot niet op afstand kunt bedienen of programmeren.
 • Nadeel 2: Je moet via het handmatig proces de droge en natte tanks verwisselen om de functionaliteit van de robot te veranderen. Dit kan als tijdrovend en onhandig worden ervaren.
 • Nadeel 3: De robot heeft verschillende schoonmaak- en sproeimodi voor verschillende vloeren en schoonmaakbehoeften. Dit betekent dat je mogelijk de instellingen moet aanpassen, afhankelijk van de schoonmaak taak die je wilt dat het apparaat uitvoert.
 • Nadeel 4: De gyroscooptechnologie van de robot registreert plekken waar de robot niet is geweest en keert er terug. Echter, als de robot een vlek of gebied over het hoofd ziet, kan het zijn dat die plek niet correct wordt schoongemaakt.
 • Nadeel 5: De robot vermijdt tapijten en vloerkleden in de natte schoonmaakmodus. Dus als jij tapijten of vloerkleden in jouw huis hebt, kan je niet de volle functies van de dweilrobot gebruiken.

Onze favoriet #2

Irobot Dweilrobot

Irobot Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De iRobot Dweilrobot is een innovatieve schoonmaakhulp met meer dan 30 jaar expertise in de robotica achter zich. Deze slimme machine kan automatisch de juiste reinigingsmethode kiezen afhankelijk van de bevestigde reinigingspad, of dat nu nat dweilen of droog afnemen is. Met de precisiespray weekt de robot vuil en kleverige substanties los zonder je meubels, tapijten of muren te bevuilen. Je kunt zelf bepalen welke kamers wanneer worden schoongemaakt dankzij de Imprint Smart Mapping technologie en vermijdzones instellen voor specifieke ruimtes of voorwerpen. De m6-versie kan zelfs specifieke vlekken onmiddellijk opruimen zodra ze zich voordoen met behulp van de iRobot HOME-app of spraakassistent. Bovendien analyseert de Braava jet m6-dweilrobot je schoonmaakroutines en stelt aangepaste schema’s voor. De robot, compatibel met Google Assistent en Alexa, kan een extra schoonmaakbeurt voorstellen bij bijvoorbeeld hoge pollen in de lucht of als je huisdier verhaart. Het vSLAM navigatiesysteem zorgt voor efficiënte bewegingen door je huis en als de accu leeg raakt laadt deze zichzelf op en gaat vervolgens verder waar hij was gebleven. Door z’n optimale ontwerp reinigt hij ook eenvoudig in hoeken, langs wanden en onder meubilair.

 • Voordeel 1: Met meer dan 30 jaar expertise en wereldwijde verkoop van 30 miljoen apparaten, kies je voor een betrouwbaar en bewezen merk met de iRobot. Je weet dat je een product krijgt dat met zorg is ontworpen en gebouwd om te voldoen aan je schoonmaakbehoeften.
 • Voordeel 2: De iRobot heeft een precisiesprayfunctie waarmee het vuil en kleverige substanties kan weken zonder te spuiten op je meubels, tapijten of muren. Zo blijven jouw huishoudelijke spullen onbeschadigd en schoon.
 • Voordeel 3: Dankzij Imprint Smart Mapping heb je controle over de robot en kan je hem instellen wanneer en welke kamers schoongemaakt moeten worden. Je kunt zelfs vermijdzones instellen zodat de robot uit de buurt blijft van bepaalde ruimtes of voorwerpen.
 • Voordeel 4: Via Google Assistent of Alexa kan je de robot snel en gemakkelijk opdrachten geven. Als de deur uit rent en gemorste koffie ziet, kan je eenvoudig de robot opdragen om die plek onmiddellijk schoon te maken.
 • Voordeel 5: De iRobot leert de indeling van je huis kennen en stelt persoonlijke Smart Maps samen om nauwkeurige en efficiënte schoonmaakroutes te maken. En als de accu leeg raakt, laadt de robot zichzelf op en gaat vervolgens verder waar hij was gebleven. Zo weet je zeker dat de klus altijd wordt afgerond.
 • Nadeel 1: De iRobot dweilrobot is afhankelijk van de compatibiliteit met Google Assistent en Alexa om gesproken opdrachten uit te voeren. Als je geen van deze spraakassistenten gebruikt of slechts een beperkte ervaring hebt met dergelijke technologieën, kan het lastig zijn om de volledige functionaliteit van de robot te benutten.
 • Nadeel 2: Hoewel de iRobot een precisiespray functie heeft om vuil en kleverige substanties los te weken, is het niet duidelijk hoe effectief de robot is bij het oplossen van hardnekkige vlekken die meer grondige schrobben of specifieke reinigingsproducten vereisen.
 • Nadeel 3: De robot biedt automatische dweilmethoden aan door het bevestigen van een Braava jet reinigingspad. Echter, je zal deze pads regelmatig moeten vervangen, wat kan leiden tot continue bijkomende kosten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de robot ‘zelflerend’ is en de indeling van je huis kan leren, kan het in de beginfase problemen ondervinden met het navigeren door complexe ruimtes of het misidentificeren van obstakels. Dit kan uiteindelijk leiden tot ontoereikende schoonmaakresultaten.
 • Nadeel 5: De iRobot dweilrobot laadt zichzelf op en gaat vervolgens verder waar hij was gebleven als de accu leeg raakt. Dit suggereert dat de batterijduur wellicht niet voldoende is om grotere ruimtes in één keer schoon te maken, waardoor het schoonmaakproces langer kan duren.

Onze favoriet #3

Lefant Dweilrobot

Lefant Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEFANT Dweilrobot is een geavanceerde 2-in-1 robotstofzuiger met dweilfunctie, uitstekend geschikt voor een grondige schoonmaak van jouw woning. Met sterke zuigkracht tot 4000Pa en een hoog reinigingspercentage van meer dan 90% kan dit apparaat effectief stof, dierenharen en vuil opnemen. Met zijn compacte formaat kan deze robot moeilijk bereikbare plekken schoonmaken, zoals onder bedden en banken. Met zijn Laser LDS navigatietechnologie en Freemove 3.0 sensor, is hij in staat om nauwkeurige mappen van je huis te maken en op te slaan, ideaal voor grotere eengezinswoningen. Het apparaat heeft een geïnnoveerd peristaltisch pompdesign voor het reguleren van waterafvoer bij de dweilfunctie en biedt verschillende reinigingsmodes die je eenvoudig kunt instellen vanaf je telefoon. Verder heeft de LEFANT robotstofzuiger een lange batterijduur van maximaal 200 minuten, dankzij zijn 4000 mAh lithium-ijzerfosfaatbatterij en hij kan automatisch opladen. Het bedienen van dit apparaat is eenvoudig, via je smartphone of met spraakassistenten zoals Alexa/Google Home.

 • Voordeel 1: De Dreame Dweilrobot biedt een opmerkelijke reinigingsprestatie. Met een krachtige zuigkracht van 5.300 Pa en een ontwerp van de rubberen borstel dat niet in de knoop raakt, kun je gemakkelijk haren en vuil van vloeren verwijderen.
 • Voordeel 2: Het apparaat is in staat hardnekkige vlekken aan te pakken. Dankzij de krachtige dubbele roterende dweilen, kan deze robot gemakkelijk verschillende soorten vuil en rommel opruimen, van gemorste voedselresten in de keuken tot natte vloeren in de badkamer.
 • Voordeel 3: Deze Dweilrobot is slim genoeg om obstakels te vermijden. De geavanceerde algoritmes voor gestructureerd licht en 3D-beeldvorming zorgen ervoor dat het apparaat obstakels slim kan identificeren en gevaren kan vermijden, terwijl het zelfstandig schoonmaakt.
 • Voordeel 4: Het apparaat reinigt ook slim tapijten. Met de ultrasone technologie kan het vloerkleden en tapijten nauwkeurig detecteren en de dweil automatisch 7 mm optillen, terwijl de zuigkracht wordt verhoogd voor een diepere reiniging die je tapijten droog houdt.
 • Voordeel 5: De Dreame Dweilrobot is ook slim genoeg om je voorkeuren te onthouden. Met de mogelijkheid om no-go-zones in te stellen, spotreiniging te activeren of een virtuele muur te plaatsen via de app, kun je het apparaat aanpassen op basis van je unieke schoonmaakbehoeften. Bovendien kun je spraakopdrachten gebruiken om het schoonmaken op elk moment te starten, te stoppen of te pauzeren.
 • Nadeel 1: Hoewel de dweilrobot slim obstakels kan vermijden met behulp van geavanceerde algoritmen, geeft het product niet aan of het ook in staat is om obstakels zoals trappen te vermijden. Dit kan een risico opleveren voor gebruikers die in een huis met meerdere verdiepingen wonen.
 • Nadeel 2: De dweilrobot maakt gebruik van ultrasone technologie om vloerkleden en tapijten te detecteren en verhoogt de zuigkracht voor deze oppervlakken. Hoewel dit kan zorgen voor een diepe reiniging, kan het ook voor extra slijtage zorgen op je dure tapijten en vloerkleden.
 • Nadeel 3: De dweilrobot heeft een krachtige zuigkracht van 5.300 Pa, maar de capaciteit van de stofbox is beperkt tot 450 ml. Dit betekent dat je de stofbox mogelijk regelmatig moet legen tijdens grotere schoonmaakklussen, wat uiteindelijk jouw werklast kan verhogen.
 • Nadeel 4: Hoewel de dweilrobot kan worden aangepast en bediend via een app, kan dit nadelig zijn voor gebruikers die niet technologievaardig zijn, of voor degenen die geen smartphone bezitten.
 • Nadeel 5: De robot heeft een krachtige batterij die zorgt voor lange schoonmaaksessies, maar er wordt geen specifieke informatie gegeven over de laadtijd van de batterij. Afhankelijk van de duur van de laadperiode, kan dit een ernstige belemmering zijn voor de efficiëntie van het schoonmaken, vooral voor gebruikers die dezelfde dag snel meerdere schoonmaakklussen willen uitvoeren.

Onze favoriet #4

Dreame Dweilrobot

Dreame Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreame Dweilrobot is jouw slimme reinigingstoestel dat wel over 5300 Pa aan zuigkracht heeft met een rubberen borstel die gemakkelijk haren opvangt en in de ruime stofbak van 450 ml verzamelt. Deze robot schrobt zelfs de meest hardnekkige vlekken weg met zijn krachtige dubbele roterende dweilen. Met geavanceerde licht- en 3D-beeldvormingstechnologie worden obstakels slim geïdentificeerd om te voorkomen dat de robot ergens tegenaan botst. De ultrasone technologie verhoogt de dweil automatisch 7 mm wanneer deze een tapijt of vloerkleed detecteert voor een grondige, maar veilige reiniging. De slimme LiDAR-navigatietechnologie bouwt snel een kaart en de grote batterij van 5200 mAh zorgt voor lange schoonmaaksessies. Met de bijbehorende app kun je schoonmaakgebieden instellen, en spraakopdrachten gebruiken om jouw reinigingservaring nog persoonlijker te maken.

 • Voordeel 1: De Dreame Dweilrobot biedt een opmerkelijke reinigingsprestatie. Met een krachtige zuigkracht van 5.300 Pa en een ontwerp van de rubberen borstel dat niet in de knoop raakt, kun je gemakkelijk haren en vuil van vloeren verwijderen.
 • Voordeel 2: Het apparaat is in staat hardnekkige vlekken aan te pakken. Dankzij de krachtige dubbele roterende dweilen, kan deze robot gemakkelijk verschillende soorten vuil en rommel opruimen, van gemorste voedselresten in de keuken tot natte vloeren in de badkamer.
 • Voordeel 3: Deze Dweilrobot is slim genoeg om obstakels te vermijden. De geavanceerde algoritmes voor gestructureerd licht en 3D-beeldvorming zorgen ervoor dat het apparaat obstakels slim kan identificeren en gevaren kan vermijden, terwijl het zelfstandig schoonmaakt.
 • Voordeel 4: Het apparaat reinigt ook slim tapijten. Met de ultrasone technologie kan het vloerkleden en tapijten nauwkeurig detecteren en de dweil automatisch 7 mm optillen, terwijl de zuigkracht wordt verhoogd voor een diepere reiniging die je tapijten droog houdt.
 • Voordeel 5: De Dreame Dweilrobot is ook slim genoeg om je voorkeuren te onthouden. Met de mogelijkheid om no-go-zones in te stellen, spotreiniging te activeren of een virtuele muur te plaatsen via de app, kun je het apparaat aanpassen op basis van je unieke schoonmaakbehoeften. Bovendien kun je spraakopdrachten gebruiken om het schoonmaken op elk moment te starten, te stoppen of te pauzeren.
 • Nadeel 1: Hoewel de dweilrobot slim obstakels kan vermijden met behulp van geavanceerde algoritmen, geeft het product niet aan of het ook in staat is om obstakels zoals trappen te vermijden. Dit kan een risico opleveren voor gebruikers die in een huis met meerdere verdiepingen wonen.
 • Nadeel 2: De dweilrobot maakt gebruik van ultrasone technologie om vloerkleden en tapijten te detecteren en verhoogt de zuigkracht voor deze oppervlakken. Hoewel dit kan zorgen voor een diepe reiniging, kan het ook voor extra slijtage zorgen op je dure tapijten en vloerkleden.
 • Nadeel 3: De dweilrobot heeft een krachtige zuigkracht van 5.300 Pa, maar de capaciteit van de stofbox is beperkt tot 450 ml. Dit betekent dat je de stofbox mogelijk regelmatig moet legen tijdens grotere schoonmaakklussen, wat uiteindelijk jouw werklast kan verhogen.
 • Nadeel 4: Hoewel de dweilrobot kan worden aangepast en bediend via een app, kan dit nadelig zijn voor gebruikers die niet technologievaardig zijn, of voor degenen die geen smartphone bezitten.
 • Nadeel 5: De robot heeft een krachtige batterij die zorgt voor lange schoonmaaksessies, maar er wordt geen specifieke informatie gegeven over de laadtijd van de batterij. Afhankelijk van de duur van de laadperiode, kan dit een ernstige belemmering zijn voor de efficiëntie van het schoonmaken, vooral voor gebruikers die dezelfde dag snel meerdere schoonmaakklussen willen uitvoeren.

Onze favoriet #5

Medion Dweilrobot

Medion Dweilrobot

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION MD 20053 dweilrobot is een hoogtechnologisch hulpmiddel voor huishoudelijke reiniging, ontworpen om je leven gemakkelijker te maken. Deze slimme robot maakt gebruik van voortreffelijke gyro-technologie om je kamers systematisch en grondig te reinigen. Uniek is het dubbele tankconcept dat vers water en afvalwater scheidt, zodat de krachtige reinigingsrollen altijd met vers water vegen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het opladen, want deze robot keert na gebruik automatisch terug naar het basisstation om op te laden. Bij aankoop krijg je ook een afstandsbediening, twee reinigingsrollen, een laadplatform en een laadadapter.

 • Voordeel 1: Doeltreffende en systematische reiniging. De MEDION MD 20053 dweilrobot maakt gebruik van gyro-technologie om jouw kamers grondig en systematisch te reinigen, waardoor geen hoekje wordt overgeslagen.
 • Voordeel 2: Gescheiden vers- en afvalwatertanks. Met de aparte tanks vegen de sterke reinigingsrollen altijd met vers water, waardoor een optimale hygiëne wordt gewaarborgd.
 • Voordeel 3: Sterke reinigingsrollen. De MEDION dweilrobot is voorzien van krachtige reinigingsrollen die helpen bij het intensief reinigen van verschillende vloertypen.
 • Voordeel 4: Automatische terugkeer naar het laadstation. Zodra de schoonmaaktaak klaar is, keert de robotmop automatisch terug naar zijn laadstation en laadt zijn accu op. Dit betekent dat hij altijd klaarstaat voor de volgende schoonmaakbeurt.
 • Voordeel 5: Inclusief extra’s. De MEDION dweilrobot komt met extra benodigdheden zoals 2 reinigingsrollen en een afstandsbediening, voorzien van 2 AAA-batterijen. Dit betekent minder aparte aankopen en het gemak van alle relevante accessoires bij de hand.
 • Nadeel 1: Gebaseerd op de productbeschrijving behoeft de MEDION MD 20053 dweilrobot mogelijk regelmatige controle en vervanging van de reinigingsrollen. Dit kan aan de ene kant vervelend zijn en aan de andere kant extra kosten met zich meebrengen voor nieuwe reinigingsrollen.

  Nadeel 2: Deze dweilrobot heeft een systeem met twee gescheiden watertanks. Dit betekent dat je de tanks regelmatig moet controleren en opvullen of leegmaken. Dit vergt extra tijd en aandacht.

 • Nadeel 3: De MEDION dweilrobot keert automatisch terug naar het basisstation om zijn accu op te laden. Dit betekent dat als je een grote ruimte hebt, de robot mogelijk niet in een enkele oplaadbeurt de hele ruimte kan schoonmaken.
 • Nadeel 4: Hoewel de productbeschrijving een afstandsbediening vermeldt, impliceert dit dat er een bepaalde mate van menselijke interactie nodig kan zijn om de dweilrobot te besturen en te gebruiken, wat betekent dat het niet volledig zelfstandig kan werken.
 • Nadeel 5: De MD 20053 dweilrobot maakt gebruik van gyro-technologie voor systematische navigatie. Dit suggereert dat, hoewel effectief, de robot mogelijk problemen kan ondervinden met obstakels of onregelmatige vloeroppervlakken, waardoor de schoonmaak niet altijd optimaal is.

Onze favoriet #6

Dreame Dweilrobot

Dreame Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreame L10 Ultra Dweilrobot is jouw handige assistent die moeiteloos het reinigen van jouw woning overneemt dankzij het DualBoost 2.0 auto-leegsysteem, de automatische reiniging en drogen van de dweil, en de automatische watertoevoer. Deze dweilrobot biedt 60 dagen handsfree reiniging, waarbij hij effectief vuil, haar en stof verzamelt in een extra grote 3-liter zak om verstoppingen te voorkomen. Bovendien is hij in staat zijn dweilen zelf te wassen en te drogen voor constante gebruiksgemak. De L10 Ultra heeft een indrukwekkende zuigkracht van 5.300 Pa en is ontworpen om diens dweilen te verhogen bij het raken van tapijten of kleden, zodat hij effectief kan reinigen en droog kan houden. Dankzij de geavanceerde LiDAR-navigatie en een geavanceerd SLAM-algoritme, creëert de robot snel een bewerkbare 3D-kaart van jouw woning om de meest efficiënte reinigingspaden te plannen.

 • Voordeel 1: Automatische reiniging en droging van de dweilmop: De Dreame L10 Ultra Dweilrobot neemt de reiniging volledig uit handen. Dankzij het geavanceerde DualBoost 2.0 auto-leegsysteem en de automatische reiniging en het drogen van de dweilmop, kun je met schone vloeren thuis komen zonder zelf iets te hoeven doen.
 • Voordeel 2: Langdurige handsfree reiniging: Met zijn DualBoost 2.0 auto-afvoersysteem kan de L10 Ultra tot wel 60 dagen lang handsfree reinigen. Het systeem voert vuil, stof en haar af in een extra grote 3-liter zak, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over verstoppingen.
 • Voordeel 3: Automatische was- en droogfunctie: Als de dweilmopjes vuil worden, keert de L10 Ultra automatisch terug naar het basisstation om ze te reinigen. Na het schoonmaken worden de mopjes ook nog eens gedroogd, zodat de robot altijd klaar is voor gebruik.
 • Voordeel 4: Krachtige zuigkracht voor een grondige reiniging: De Dreame L10 Ultra heeft een sterke zuigkracht van 5.300 Pa waarmee het vuil in je hele woning kan worden opgezogen. De dweilmoppen worden 7 mm verhoogd als ze tapijten of tapijten aanraken, zodat het vuil hierop grondig kan worden gereinigd.
 • Voordeel 5: LiDAR-navigatie en gedetailleerde besturing: Met de verbeterde LiDAR-navigatie en het geavanceerde SLAM-algoritme is de L10 Ultra in staat om snel een bewerkbare 3D-kaart te maken en de meest efficiënte reinigingspaden te plannen. Dit helpt om je huis vakkundig te reinigen en te navigeren.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dreame L10 Ultra het gemak van een geavanceerd DualBoost 2.0 auto-leegsysteem biedt, kan het zijn dat je toch moet ingrijpen als de stofbox verstopt raakt. In de beschrijving staat wel dat een apart ventiel wordt gebruikt om verstoppingen te voorkomen, maar er is geen absolute garantie dat je nooit tegen dit probleem zal aanlopen.
 • Nadeel 2: De Dreame L10 Ultra heeft een grondig reinigingsvermogen met een hoge zuigkracht van 5300 Pa, maar het zuigvermogen wordt verhoogd wanneer de dweilrobot tapijten of kleden raakt. Dit impliceert dat het apparaat misschien niet zo effectief is op gestoffeerde oppervlakken en kan als een nadeel worden gezien als je huis veel vloerbedekking of kleden heeft.
 • Nadeel 3: De dweilrobot keert automatisch terug naar zijn basisstation om de mopjes te spoelen en te drogen zodra ze vuil worden. Hoewel dit handig is, kan het nadeel hiervan zijn dat de reinigingscyclus onderbroken wordt, wat meer tijd in beslag neemt voordat het hele huis is gereinigd.
 • Nadeel 4: De Dreame L10 Ultra maakt gebruik van LiDAR-navigatie en een geavanceerd SLAM-algoritme voor navigatie en planning van de efficiëntste reinigingspaden. Echter, bij eventuele softwarefouten of navigatieproblemen kan het nodig zijn om handmatig in te grijpen, wat de belofte van ‘handsfree’ reiniging kan ondermijnen.
 • Nadeel 5: Hoewel de L10 Ultra een extra grote 3-liter zak bevat, kan de noodzaak om deze zak om de 60 dagen te legen voor sommige gebruikers een nadeel zijn, afhankelijk van de grootte van hun woning en de hoeveelheid stof en vuil die de dweilrobot bij elke reinigingscyclus opzuigt.

Onze favoriet #7

Zaco Dweilrobot

Zaco Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dweilrobot van het merk ZACO is een geavanceerde schoonmaakoplossing die zorgt voor grondige reiniging van je vloer dankzij een hybride 4-staps reinigingssysteem. De dweilrobot bevochtigt de vloer, reinigt deze met een microvezelroller, zuigt vervolgens het vuile water op in een speciale tank en zuigt tenslotte resterend water op voor een snellere droogtijd. Met aparte tanks voor schoon en vuil water (resp. 850ml en 900ml), zorgt de ZACO voor verbeterde reinigingsefficiëntie en hygiëne. Hij heeft een indrukwekkend uithoudingsvermogen en kan tot 60 m² oppervlakte reinigen in een duur van 80 min. Dankzij de smartphone-app kun jij alles naar wens instellen, van watervolume en rollensnelheid, tot het volgen van reinigingsroutes in real-time. En om het je nog gemakkelijker te maken, kun je de ZACO W450 eenvoudig bedienen via een automatische startknop, een afstandsbediening, de smartphone-app of zelfs via spraakcommando’s met Alexa en Google Home.

 • Voordeel 1: De hybride 4-staps reinigingssysteem van de ZACO zorgt voor een grondige reiniging van je vloer. Het proces begint met het bevochtigen van de vloer, gevolgd door de reiniging met een microvezelroller. Na deze stappen zuigt de ZACO vuil water op in een aparte tank en zuigt het resterende water op voor een snellere droging van de vloer.
 • Voordeel 2: De afzonderlijke watertanks bieden een verbeterde reinigingsefficiëntie en hygiëne. De schone water- en vuilwatertank voorkomen strepen en resten op je vloer en houden schoonmaakwater en vuilwater gescheiden.
 • Voordeel 3: De ZACO heeft een groot uithoudingsvermogen, waardoor hij tot 80 minuten kan werken en een groot schoonmaakoppervlak tot 60m² kan dekken. Zo kun je meerdere kamers in één keer schoonmaken zonder dat je de batterij moet opladen of de watertanks moet bijvullen.
 • Voordeel 4: Dankzij de bediening via een smartphone-app kan je de efficïentie van de ZACO nog verder verbeteren. Je kunt het watervolume, de verplaatsing en de rollensnelheid naar wens aanpassen en de reinigingsgeschiedenis controleren met real-time mapping en tracking.
 • Voordeel 5: De ZACO is eenvoudig in gebruik. Naast de bediening via de smartphone-app kun je hem ook eenvoudig starten met de automatische startknop of afstandsbediening, en je kunt hem zelfs bedienen met spraakopdrachten via Alexa of Google Home. Dit maakt het mogelijk om je huis te reinigen en de robot te bedienen op de manier die voor jou het handigst is.
 • Nadeel 1: Hoewel het hybride 4-staps reinigingssysteem klinkt als een grondige methode om je vloer te reinigen, zou dit kunnen betekenen dat de robot meer tijd nodig heeft om te voltooien, vooral gezien het feit dat er in vier afzonderlijke stappen moet worden gewerkt.
 • Nadeel 2: Afzonderlijke watertanks kunnen zorgen voor efficiëntie en hygiëne, maar dit betekent ook dat je twee tanks moet vullen, legen en schoonmaken. Dit kan meer onderhoud en werk voor jou betekenen.
 • Nadeel 3: Een looptijd van maximaal 80 minuten klinkt behoorlijk lang, maar grotere huizen of ruimtes die groter zijn dan 60 m² kunnen niet worden bedekt in één sessie. Dit betekent dat je de robot opnieuw moet inschakelen en erop moet letten om ervoor te zorgen dat hij zijn werk afmaakt.
 • Nadeel 4: De besturing via een smartphone-app kan zeer handig zijn, maar dit heeft ook een nadeel. Als je telefoon leeg is, als je kampt met technische problemen of als je niet helemaal technisch aangelegd bent, kan dit systeem in plaats van gemakkelijk juist een belemmering zijn.
 • Nadeel 5: Het is weliswaar mogelijk om deze dweilrobot te bedienen met spraakbesturing, via Alexa of Google Home. Maar dit roept vragen op over de privacy en gegevensbeveiliging. Bovendien, als je geen Alexa of Google Home hebt, kun je deze functie niet gebruiken en wordt het dus minder aantrekkelijk voor je.

Onze favoriet #8

Eufy Dweilrobot

Eufy Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dweilrobot van Eufy is een ultradun en krachtig schoonmaakgadget dat je huis moeiteloos schoonhoudt. Met een hoogte van slechts 72 mm en een versterkte zuigkracht van 1300Pa, is het in staat om grondig schoon te maken, zelfs in moeilijk te bereiken plekken. De BoostiQ™-technologie verhoogt automatisch de zuigkracht op extra vuile plekken en met een krachtige li-ion-batterij, levert het tot 100 minuten non-stop reiniging. Het heeft ook premium functies zoals een anti-kras glasoppervlak, obstakelherkenning door infrarood sensoren en valpreventie. Het laadt automatisch op, zodat jouw RoboVac altijd klaar is voor gebruik. In de doos vind je tevens een afstandsbediening, een AC-oplader, een reinigingsgereedschap, extra filters, zijborstels en een handleiding, met een bijgeleverde Europese adapter.

 • Voordeel 1: Met een hoogte van slechts 72mm kan de dweilrobot onder veel meubilair komen waardoor meer vloeroppervlak wordt bereikt. Daarnaast heeft het een sterke zuigkracht van 1300Pa en een geluidloze functie wat zorgt voor een effectieve en stille reiniging.
 • Voordeel 2: De BoostiQTM-technologie zorgt ervoor dat de zuigkracht automatisch wordt verhoogd op erg vuile plekken of plekken die moeilijk schoon te maken zijn. Hierdoor ontvang je een grondige reiniging zonder extra moeite.
 • Voordeel 3: De krachtige li-ion batterij gaat tot 100 minuten mee, dat betekent non-stop reiniging zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen tussendoor.
 • Voordeel 4: Deze dweilrobot is voorzien van enkele zeer premium functies. Het heeft een anti-kras oppervlak van gehard glas, een infraroodsensor voor effectieve obstakelherkenning en een ultramoderne hoogteovereenkomst om vallen te voorkomen. Dit betekent minder schade aan je meubels en een langere levensduur van de robot.
 • Voordeel 5: De RoboVac 11S komt met een afstandsbediening, een laadstation, een AC-oplader, een reinigingsgereedschap, een extra filterset, 4 zijborstels, 5 kabelbinders en een handleiding. Dit betekent dat je alles krijgt wat je nodig hebt voor een efficiënte en effectieve schoonmaakervaring, zonder extra kosten.
 • Nadeel 1: Ondanks dat deze Dweilrobot van Eufy is uitgerust met BoostiQ™-technologie, waarmee het de zuigkracht automatisch verhoogt op zwaar vervuilde of moeilijk te reinigen plekken, kan het zijn dat het nog steeds moeite heeft met bepaalde soorten vuil of vlekken.
 • Nadeel 2: Hoewel de krachtige li-ion-batterij van de robot een indrukwekkende uptime van 100 minuten garandeert, betekent dit ook dat als je een groter huis hebt of meerdere kamers moet schoonmaken, je mogelijk niet alles in één keer schoon kunt krijgen.
 • Nadeel 3: Ondanks de premium functies zoals de infraroodsensor voor effectieve obstakelherkenning, kan de robot nog steeds moeite hebben met het herkennen van en navigeren rond sommige obstakels.
 • Nadeel 4: Hoewel de verpakking 4 zijborstels, 5 kabelbinders en een extra filterset bevat, kan de behoefte aan het regelmatig vervangen van deze onderdelen het gebruik van de dweilrobot op de lange termijn kostbaar en tijdrovend maken.
 • Nadeel 5: Een ander punt om in overweging te nemen is dat de handleiding mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands, dit kan problemen opleveren bij het instellen en correct gebruiken van de robot.

Onze favoriet #9

Ecovacs Dweilrobot

Ecovacs Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ECOVACS DEEBOT X2 OMNI dweilrobot is een hoogwaardige schoonmakende assistent, ontworpen om je leven een stuk gemakkelijker te maken. Met zijn slanke, hoekige design kan het apparaat overal komen, zelfs onder je banken en bedden, en de krachtige zuigkracht van 8000 Pa zorgt voor superieure reiniging. De robot is intelligent, met een ingebouwde LiDAR-sensor voor nauwkeurige navigatie en obstakelvermijding, alsook een autodweilsysteem dat zich aanpast aan verschillende vloertypes. Dankzij de AI-gestuurde hindernisvermijding kan de robot flexibel en nauwkeurig navigeren, zelfs in ingewikkelde omgevingen. Het OMNI-station zorgt voor volledige automatisering van het reinigingsproces, inclusief het legen van het stofreservoir en het bijvullen van schoon water. Extra functies zijn de OZMO Turbo 2.0 draaiende dweilsysteem en de YIKO 2.0 stemassistent voor eenvoudige bediening. Deze robot maakt het schoonmaken van jouw huis niet alleen gemakkelijker, maar ook een stuk leuker!

 • Voordeel 1: Efficiënte en grondige reiniging – Dankzij het slanke, hoekige design en een nieuwe, verlengde hoofdborstel reinigt de Dweilrobot ECOVACS DEEBOT X2 OMNI je huis 19% efficiënter dan het vorige model. Met zijn slanke profiel bereikt het gemakkelijk lastig te bereiken plekken zoals onder banken en bedden.
 • Voordeel 2: Innovatief autodweilsysteem – Het intelligente 15 mm autodweilsysteem detecteert wanneer het op tapijt rijdt of door een schoon gebied gaat, waarna het de dweilplaten automatisch optilt. Hierdoor krijg je een effectieve en efficiënte reiniging.
 • Voordeel 3: Intelligente LiDAR-navigatie – De Dweilrobot ECOVACS DEEBOT X2 OMNI heeft een geïntegreerde LiDAR-sensor, die objecten op een afstand van 10 m kan detecteren. Hiermee krijg je precieze en slimme obstakelvermijding en wordt elke hoek van je huis grondig gereinigd.
 • Voordeel 4: Leerzame en flexibele AI – Met geavanceerde Artificial Intelligence kan de robot “leren” en “denken” voor een dynamische en nauwkeurige hindernisvermijding en reiniging in complexe omgevingen. Het kan zelfs huisdieren detecteren en de beste schoonmaakoplossing aanbevelen.
 • Voordeel 5: All-in-One OMNI-station – Het OMNI-station wast en droogt doekjes, leegt het stofreservoir, vult schoon water bij in de robot, en reinigt zichzelf, waardoor je robot altijd zo goed als nieuw is. Bovendien heeft het compacte design van het station een discrete uitstraling in je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de DEEBOT X2 OMNI compact ontworpen is en zelfs onder banken en bedden kan reinigen, kan dit, volgens de productbeschrijving, problemen veroorzaken voor huishoudens met veel meubels op laag niveau omdat het niet expliciet wordt genoemd of hij om kan gaan met andere vormen van onderkast obstakels dan banken en bedden.
 • Nadeel 2: Het intelligente 15mm auto-dweilsysteem tilt de wisplaten op bij detectie van een tapijt of een schoon gebied. Dit kan een nadeel zijn als de robot per ongeluk een tapijt aanziet voor een hard oppervlak en daardoor niet voldoende reinigt, of als er vochtige gebieden op het tapijt achterblijven.
 • Nadeel 3: Ondanks de geavanceerde LiDAR-navigatietechnologie kan het zijn dat de robot niet in staat is om alle soorten obstakels te detecteren en te omzeilen. Bijvoorbeeld, in huizen waar leden veel bewegen of in woningen met semi-open deuren.
 • Nadeel 4: Hoewel het huisdiervriendelijke AI-systeem handig kan zijn, kan het bij sommige huisdieren juist problemen opleveren. Bijvoorbeeld, als je huisdier bang of nieuwsgierig is en de robot probeert te benaderen, kan dit de reinigingscyclus verstoren.
 • Nadeel 5: Hoewel het OMNI-station de robot volautomatisch kan wassen, drogen en bijvullen, kan dit nadelig zijn als er iets misgaat met het station zelf, omdat de robot dan niet optimaal functioneert, wat leidt tot slechtere schoonmaakprestaties.

Onze favoriet #10

Medion Dweilrobot

Medion Dweilrobot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MEDION Robotstofzuiger E32 SW is een krachtige schoonmaakassistent die zorgt voor een grondige reiniging van je huis. Deze multifunctionele robot vervangt niet alleen je stofzuiger door vuil, haar en pollen op te zuigen, maar ook je dweil, met de optie om je vloeren te moppen voor een echt grondige reiniging. Met een indrukwekkende looptijd van 120 minuten, kan deze robot ook grote oppervlakken aan, zonder pauzes te nemen om op te laden. Je kunt zelf de reinigingsmodus selecteren die je wilt, zodat de schoonmaak altijd volgens jouw wensen gebeurt. De robot wordt geleverd met een afstandsbediening, laadstation, extra filters en zijborstels, een reinigingsborstel, waterreservoir, houder en reinigingsdoeken, zodat je alles hebt wat je nodig hebt voor een vlekkeloos schoon huis.

 • Voordeel 1: De MEDION Dweilrobot is een multifunctioneel apparaat dat zowel kan stofzuigen als dweilen, zodat je altijd de juiste reinigingsmodus voor elke klus beschikbaar hebt.
 • Voordeel 2: Dankzij de geavanceerde programmeringsfunctie kan de robot precies werken zoals je dat wenst, wat een individuele en efficiënte reiniging mogelijk maakt.
 • Voordeel 3: Met een indrukwekkende looptijd van maximaal 120 minuten per lading, kan de dweilrobot grote oppervlakken reinigen zonder dat hij tussendoor hoeft op te laden. Dit bespaart tijd en maakt een continue reiniging mogelijk.
 • Voordeel 4: De MEDION Dweilrobot is uitgerust met een automatisch oplaadsysteem, wat betekent dat het apparaat zelfstandig terugkeert naar het laadstation wanneer de batterij bijna leeg is.
 • Voordeel 5: De uitgebreide leveringsomvang, inclusief een afstandsbediening, extra filters en borstels, zorgt ervoor dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt voor een effectieve en grondige reiniging.
 • Nadeel 1: Hoewel deze MEDION dweilrobot zowel kan zuigen als dweilen, biedt het echter geen optie om te schakelen tussen deze twee modi, wat betekent dat je zelf de extra tijd moet nemen om het apparaat in te stellen en aan te passen naar de gewenste modus.
 • Nadeel 2: De levering bevat slechts 2 filters. Afhankelijk van hoe vaak je de robot gebruikt, zul je mogelijk snel extra filters moeten aanschaffen, wat tijd en extra kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 3: Hoewel de werktijd op papier indrukwekkend lijkt met maximaal 120 minuten per oplaadbeurt, kan dit van een reeks factoren afhangen, zoals het oppervlak, de vorm van de kamer en de hoeveelheid vuil. Voor grotere huizen of viezere ruimtes is er mogelijk niet genoeg batterij om alles in één keer schoon te maken.
 • Nadeel 4: Er is geen informatie verstrekt over hoe effectief de zuig- of dweilfunctie daadwerkelijk is. Dit betekent dat, hoewel het apparaat beide kan, het misschien niet zo efficiënt is als een gespecialiseerde stofzuiger of dweil.
 • Nadeel 5: Hoewel er verschillende reinigingsmodi zijn, biedt de productbeschrijving geen duidelijke informatie over hoe de prestaties van deze dweilrobot variëren over verschillende soorten vloeren. Het kan zijn dat de robot uitstekend werkt op harde vloeren, maar moeite heeft met tapijten of andere soorten vloerbedekking.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat er een dweilrobot is voor iedereen. Of je nu een groot huis hebt of in een appartement woont, er zijn functionele, efficiënte, en betaalbare opties beschikbaar. De dweilrobots in deze lijst zijn allemaal geselecteerd op basis van hun prestaties, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding. Jouw specifieke behoeften en budget zijn uiteindelijk de bepalende factoren in je keuze. Met de huidige technologische ontwikkelingen is het duidelijk dat dweilrobots steeds beter worden in het schoonmaken van onze vloeren en ons leven vereenvoudigen. Wees niet bang om die stap te zetten en tijd en moeite te besparen met een van de beste dweilrobots vanuit dit nieuwe onderzoek.

Inhoudsopgave