a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Kachel: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste elektrische kachels op de markt, getest en goedgekeurd door recent onderzoek, zodat jij de perfecte keuze kunt maken voor je comfort en warmtebehoefte.

Unser Favorit: Omisoon Elektrische Kachel

Omisoon Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Princess Elektrische Kachel

Princess Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Elektrische Kachel

Dreo Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Elektrische Kachel

Dreo Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Elektrische Kachel

Dreo Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Elektrische Kachel

Omisoon Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Audor Elektrische Kachel

Audor Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Zimuty Elektrische Kachel

Zimuty Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Senders Elektrische Kachel

Senders Elektrische Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Johannson Elektrische Kachel

Johannson Elektrische Kachel
★★★★★

Als de wintermaanden naderen, is er niets beter dan in een warm en gezellig huis te zitten. De elektrische kachel is hier een essentiële partner. Of je nu op zoek bent naar comfort, kostenbesparing, of milieuvriendelijkheid, er is zeker een model dat bij je past. We hebben talloze modellen getest en we presenteren je graag onze selectie van de 10 beste elektrische kachels op de markt. We hebben deze modellen op tal van criteria getest: warmteafgifte, gebruiksgemak, veiligheid, duurzaamheid, en kostenefficiëntie. Laten we, zonder verder oponthoud, rechtstreeks naar deze grondige analyse gaan!

Een elektrische kachel is een apparaat dat jij kan gebruiken om je ruimte te verwarmen. Het werkt door elektriciteit om te zetten in warmte door middel van een elektrische weerstand die warm wordt wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat. Dit wordt vervolgens overgedragen aan de omringende lucht in jouw kamer. Het is een makkelijke en gebruiksvriendelijke vorm van verwarming, maar houd er rekening mee dat het in verhouding meer stroom kan verbruiken dan andere verwarmingssystemen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Omisoon Elektrische Kachel

Omisoon Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische kachel van OMISOON is een indrukwekkend apparaat dat snel opwarmt dankzij het krachtige PTC-keramisch verwarmingselement en een maximaal uitgangsvermogen van 2000W. Het heeft 3 modi voor gebruik in alle seizoenen en een instelbare thermostaat die helpt bij energiebesparing. Je kunt moeiteloos een constante temperatuur instellen tussen 17 tot 37 °C, waarbij het apparaat automatisch in- en uitschakelt om de ingestelde temperatuur te behouden. Het biedt je de mogelijkheid om met een timer van 24 uur te werken, en schakelt automatisch uit wanneer de ingestelde tijd voorbij is. Makkelijk te bedienen met een led-scherm, bovenste aanraakknop, en een afstandsbediening, biedt het een zeer behaaglijke en veilige woonomgeving. Uitgerust met een 90 graden oscillatie en een instelbaar rooster, bezorgt het warmte in een breed bereik en biedt het meerdere veiligheidsvoorzieningen zoals kantelveiligheid en oververhittingsbeveiliging. Let op voor een optimale werking, zorg ervoor dat het apparaat niet wordt geblokkeerd of afgedekt en houd het minstens op 0,5 m afstand van de muur.

 • Voordeel 1: Snel opwarmen en veelzijdig gebruik. Dankzij het krachtige PTC-keramische verwarmingselement en het maximale uitgangsvermogen van 2000 W, verwarmt de OMISOON kachel snel op in slechts 2 seconden. Daarnaast heeft hij meerdere modi, waaronder lage hitte, hoge hitte en een natuurlijke windmodus die hem geschikt maken voor gebruik het hele jaar door.
 • Voordeel 2: Energiebesparende, instelbare thermostaat. Met de OMISOON kachel kun je een constante temperatuur instellen van 17 tot 37 °C. Om de ingestelde temperatuur te behouden, schakelt de kachel automatisch aan of uit, afhankelijk van de kamertemperatuur. Dit draagt bij aan het besparen van energie.
 • Voordeel 3: 24-uurs timer en afstandsbediening. Deze kachel biedt gemak en veiligheid dankzij de in te stellen timer van 0-24 uur. Wanneer de ingestelde tijd is verstreken, schakelt de kachel automatisch uit, veilig en handig. Ook kun je de kachel gemakkelijk bedienen met het led-scherm, de aanraakknoppen bovenaan en de afstandsbediening terwijl je ontspant.
 • Voordeel 4: Brede en aanpasbare warmteverspreiding. De OMISOON kachel heeft verstelbare lamellen die je 35 tot 40 graden omhoog of omlaag kunt richten en 90 graden naar links of rechts kunt oscilleren. Dit biedt jou de mogelijkheid om de windrichting gemakkelijk te controleren en warmte op een brede schaal te verspreiden.
 • Voordeel 5: Meerdere veiligheidsbeschermingen. De OMISOON kachel is voorzien van kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Met de PTC-keramische technologie en hoogwaardige vlamvertragende stoffen is de kachel duurzaam en veilig in gebruik.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat je kunt ondervinden bij de OMISOON elektrische kachel, is de beperkte effectiviteit in grote ruimtes. Door de beschrijving wordt aangeraden de kachel in een kleine ruimte en dicht bij de gebruiker te plaatsen voor maximale efficiëntie. Dit betekent dat in een grotere kamer de kachel misschien minder effectief is en langer nodig heeft om de ruimte te verwarmen.
 • Nadeel 2: De tweede beperking is dat de kachel automatisch kan stoppen met werken als deze bedekt of geblokkeerd wordt door vreemde voorwerpen. Hierdoor zou je, vooral in een huis met kinderen of huisdieren, voortdurend moeten controleren of er niets tegen de kachel is aangekomen of er bovenop is gelegd.
 • Nadeel 3: De derde beperking heeft te maken met de noodzaak om een minimale afstand van de muur of andere objecten te behouden om de goede werking van de kachel te garanderen. Dit betekent dat je de kachel niet dicht bij een muur of ander meubelstuk kunt plaatsen, wat beperkend kan zijn in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 4: Het vierde nadeel betreft de werkingsmodus van de kachel. Met een maximumvermogen van 2000W, kan het hoge energieverbruik een probleem zijn, vooral als de kachel voor langere tijd op hoge hitte wordt gebruikt.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de kachel een afstandsbediening heeft voor bediening op afstand, moeten kinderen nog steeds onder toezicht van een volwassene zijn bij het gebruik van de OMISOON elektrische kachel. Dit zou een beperking kunnen zijn voor gezinnen waar volwassenen niet altijd thuis zijn en de kinderen mogelijk de kachel moeten gebruiken.

Onze favoriet #2

Princess Elektrische Kachel

Princess Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess Elektrische Kachel is een ultraluxe paneelverwarming perfect voor jouw woonkamer, kantoor of zolder. Met zijn slank en modern design past deze kachel naadloos in je hedendaagse interieur. Je kunt deze kachel makkelijk bedienen via een display of met je smartphone via de Princess Home app, waarin je schema’s kunt instellen om de verwarming automatisch aan en uit te laten gaan, of de timerfunctie kunt gebruiken. Ondanks zijn compactheid is deze krachtige kachel (1500W) in staat om een maximum temperatuur van 35°C te bereiken, ideaal voor ruimtes tot 50m³. Handig als bijverwarming en kan zowel staand als aan de muur bevestigd worden.

 • Voordeel 1: De Princess elektrische kachel zorgt voor hoogwaardige verwarming in diverse ruimtes zoals je woonkamer, kantoor of zolder. Hierdoor kan jij in elke omgeving genieten van een aangename temperatuur.
 • Voordeel 2: Deze kachel is eenvoudig te bedienen, zowel via het display als via je smartphone met de Princess Home-app. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kachel automatisch aan en uit te laten gaan of gebruik te maken van de timerfunctie.
 • Voordeel 3: Met zijn slanke en moderne design past de Princess elektrische kachel perfect in elk modern interieur. Hierdoor maakt de kachel niet alleen je ruimte warmer, maar draagt hij ook bij aan een stijlvolle uitstraling.
 • Voordeel 4: De Princess elektrische kachel is krachtig en kan een maximale temperatuur van 35 graden Celsius bereiken. Met een vermogen van 1500 W is hij ideaal voor ruimtes tot 50 m³.
 • Voordeel 5: Deze compacte kachel is ideaal als bijverwarming en kan zowel staand als aan de wand bevestigd worden. Dit betekent dat je flexibel bent in het plaatsen van deze kachel en je altijd de optimale warmteverspreiding kunt realiseren.
 • nadeel 1: Hoewel de Princess elektrische kachel krachtig is en een maximale temperatuur van 35 C kan bereiken, kan het zijn dat de kachel niet voldoende is voor grotere ruimtes dan 50 m³. Als je een grotere ruimte wilt verwarmen, is deze kachel misschien niet de juiste keuze voor je.
 • nadeel 2: De kachel kan eenvoudig worden bediend via een display of de Princess Home app. Dit impliceert dat als je geen smartphone hebt, of als je geen toegang hebt tot internet, je mogelijk niet alle functies van deze kachel kunt benutten.
 • nadeel 3: Hoewel dit moderne design in veel interieurs kan passen, kan het zijn dat deze kachel niet aantrekkelijk is voor mensen die een meer traditionele of klassieke inrichting hebben.
 • nadeel 4: De Princess elektrische kachel kan zowel staand als aan de wand bevestigd worden, wat impliceert dat je mogelijk extra gereedschap en vaardigheden nodig hebt om het aan de muur te installeren. Als je niet zo handig bent, kan dit een probleem zijn.
 • nadeel 5: Het productbeschrijving suggereert dat de kachel ideaal is als bijverwarming, wat suggereert dat de kachel misschien niet krachtig genoeg is om als primaire warmtebron te dienen, vooral tijdens de koudere maanden.

Onze favoriet #3

Dreo Elektrische Kachel

Dreo Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Elektrische Kachel is een compact, krachtig verwarmingstoestel, ideaal voor thuis of op kantoor. Ondanks zijn geringe formaat van 26,2 cm, biedt het apparaat door geavanceerde PTC-keramische technologie een verrassend sterke warmte. Het wordt snel opgewarmd met een 1500W krachtige PCC-keramische verwarming, ondersteund door een gelijkstroommotor en 9 vleugels. De kachel verspreidt warmte in een 70° oscillatie, dankzij zijn unieke trackball-systeem, voor een stille en gelijkmatige verwarming. Qua veiligheid is het voorzien van oververhittings- en kantelbescherming, brandvertragende materialen en een versterkt rubberen netsnoer. De Dreo Kachel heeft ook drie modes (vermogensverwarming H3/H2/H1, Eco, alleen ventilator) die je helpen om je comfort aan te passen en energie te besparen.

 • Voordeel 1: De Dreo elektrische kachel zorgt voor directe verwarming, met een speciale keramische verwarming die snel opwarmt in slechts 2 seconden. Je kunt tussen 3 verwarmingsstanden variërend van 900W tot 1800W kiezen, waardoor je op een energiezuinige manier voor een behaaglijke warmte kunt zorgen in diverse ruimtes, zoals je kantoor, slaapkamer of woonkamer.
 • Voordeel 2: Deze kachel maakt gebruik van Dreo’s ObliqueAirflow-technologie om adembenemend stil te zijn. Met een geluidsniveau van slechts 40 dB, vergelijkbaar met een bibliotheek, is deze kachel een uitstekende keuze voor gebruik in de slaapkamer of andere stille ruimtes.
 • Voordeel 3: Verwacht een sensationeel snelle verwarming dankzij Dreo’s motor met hoog koppel. De kachel levert krachtige warmte tot 10 meter per seconde en heeft een brede hoek van 70° oscillatie, waardoor je hele leefruimte bedekt is. Hij is aanbevolen voor gebruik in ruimtes onder 25㎡.
 • Voordeel 4: Met de adaptieve ECO-modus past de kachel het warmteniveau aan om de kamer op de door jou gewenste temperatuur te houden, en biedt ook lage (H1-900W), middelhoge (H2-1100W) en hoge (H3-1800W) warmtestanden aan. Hierdoor kun je de kou trotseren en tegelijkertijd meer besparen op je energierekening.
 • Voordeel 5: Maximaal gemak is gegarandeerd met de Dreo elektrische kachel. De verborgen draaggreep zorgt voor gemakkelijke verplaatsing. Met het aanraakpaneel of de afstandsbediening kun je een timer van 1-12 uur, een digitale thermostaat van 5-35 graden en nog veel meer instellen, afgestemd op jouw dagelijkse behoeften.
 • Nadeel 1: Het product verwarmt snel in 2 seconden, wat leuk klinkt,maar hierdoor kan het potentieel gevaar opleveren als je niet meteen de warmte kan aanpassen.
 • Nadeel 2: Hoewel de ObliqueAirflow-technologie luchtwervelingen vermindert, kan het feit dat de verwarming slechts 40 dB produceert betekenen dat je niet in staat bent om te horen als er iets misgaat met het apparaat, zoals een vreemd geluid dat aangeeft dat het apparaat defect is of oververhit raakt.
 • Nadeel 3: De Dreo elektrische kachel is blijkbaar bedoeld voor kleine ruimten onder 25㎡. Voor je als gebruiker kan dit betekenen dat het niet efficiënt is voor verwarming van grotere ruimtes of open plattegrondhuizen.
 • Nadeel 4: Hoewel de adaptieve ECO-modus energiezuinig lijkt te zijn, kan het constant aanpassen van het warmteniveau om de kamer op de gewenste temperatuur te houden betekenen dat het apparaat vaak aan en uit gaat, wat op de lange termijn storing kan veroorzaken in het apparaat.
 • Nadeel 5: De verborgen draaggreep draagt bij aan het strakke ontwerp van het product. Echter, het feit dat deze verborgen is kan leiden tot moeilijkheden bij het verplaatsen van het apparaat, vooral als het heet is.

Onze favoriet #4

Dreo Elektrische Kachel

Dreo Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Elektrische Kachel is een hoogwaardige ruimteverwarmer die snelle, krachtige verwarming biedt dankzij zijn speciale keramische verwarmingselement. Met drie verwarmingsstanden van 900W tot 1800W kun je je kamers efficiënt verwarmen en de gewenste temperatuur instellen. Door de innovatieve ObliqueAirflow-technologie is deze kachel fluisterstil – ideaal voor gebruik in je slaapkamer. Bovendien zorgt de brede hoek van 70° oscillatie voor warmteverspreiding in de hele ruimte. Het apparaat is voorzien van een ECO-modus en een digitaal bedieningspaneel, of je kunt de bijgeleverde afstandsbediening gebruiken om de gewenste instellingen te kiezen. Tenslotte zorgt de verborgen draaggreep voor eenvoudig transport, waardoor je deze comfortabele warmtebron heel makkelijk mee kunt nemen naar elke gewenste ruimte.

 • Voordeel 1: De Dreo elektrische kachel zorgt voor directe verwarming, met een speciale keramische verwarming die snel opwarmt in slechts 2 seconden. Je kunt tussen 3 verwarmingsstanden variërend van 900W tot 1800W kiezen, waardoor je op een energiezuinige manier voor een behaaglijke warmte kunt zorgen in diverse ruimtes, zoals je kantoor, slaapkamer of woonkamer.
 • Voordeel 2: Deze kachel maakt gebruik van Dreo’s ObliqueAirflow-technologie om adembenemend stil te zijn. Met een geluidsniveau van slechts 40 dB, vergelijkbaar met een bibliotheek, is deze kachel een uitstekende keuze voor gebruik in de slaapkamer of andere stille ruimtes.
 • Voordeel 3: Verwacht een sensationeel snelle verwarming dankzij Dreo’s motor met hoog koppel. De kachel levert krachtige warmte tot 10 meter per seconde en heeft een brede hoek van 70° oscillatie, waardoor je hele leefruimte bedekt is. Hij is aanbevolen voor gebruik in ruimtes onder 25㎡.
 • Voordeel 4: Met de adaptieve ECO-modus past de kachel het warmteniveau aan om de kamer op de door jou gewenste temperatuur te houden, en biedt ook lage (H1-900W), middelhoge (H2-1100W) en hoge (H3-1800W) warmtestanden aan. Hierdoor kun je de kou trotseren en tegelijkertijd meer besparen op je energierekening.
 • Voordeel 5: Maximaal gemak is gegarandeerd met de Dreo elektrische kachel. De verborgen draaggreep zorgt voor gemakkelijke verplaatsing. Met het aanraakpaneel of de afstandsbediening kun je een timer van 1-12 uur, een digitale thermostaat van 5-35 graden en nog veel meer instellen, afgestemd op jouw dagelijkse behoeften.
 • Nadeel 1: Het product verwarmt snel in 2 seconden, wat leuk klinkt,maar hierdoor kan het potentieel gevaar opleveren als je niet meteen de warmte kan aanpassen.
 • Nadeel 2: Hoewel de ObliqueAirflow-technologie luchtwervelingen vermindert, kan het feit dat de verwarming slechts 40 dB produceert betekenen dat je niet in staat bent om te horen als er iets misgaat met het apparaat, zoals een vreemd geluid dat aangeeft dat het apparaat defect is of oververhit raakt.
 • Nadeel 3: De Dreo elektrische kachel is blijkbaar bedoeld voor kleine ruimten onder 25㎡. Voor je als gebruiker kan dit betekenen dat het niet efficiënt is voor verwarming van grotere ruimtes of open plattegrondhuizen.
 • Nadeel 4: Hoewel de adaptieve ECO-modus energiezuinig lijkt te zijn, kan het constant aanpassen van het warmteniveau om de kamer op de gewenste temperatuur te houden betekenen dat het apparaat vaak aan en uit gaat, wat op de lange termijn storing kan veroorzaken in het apparaat.
 • Nadeel 5: De verborgen draaggreep draagt bij aan het strakke ontwerp van het product. Echter, het feit dat deze verborgen is kan leiden tot moeilijkheden bij het verplaatsen van het apparaat, vooral als het heet is.

Onze favoriet #5

Dreo Elektrische Kachel

Dreo Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Elektrische Kachel is een krachtig verwarmingselement dat perfect in elk interieur past. Gesteund door het geavanceerde 1500W Hyperamics PTC-systeem en een innovatief warmtetrechterontwerp, biedt het een efficiënte warmteoverdracht en een 200% grotere warmeluchtcirculatie dan de gebruikelijke verwarmingstoestellen. Het staat bekend om zijn onbreekbare veiligheid, met een kanteldetectiesensor, V0 vlamvertragende materialen, en oververhittingsbeveiliging – alle CE-gecertificeerd. De Dreo kachel heeft een slimme thermostaat-gestuurde NTC-chipset, waarmee je de temperatuur regelt van 5-35℃ in stappen van ±1℃, wat energiebesparing en comfort garandeert. Het produceert slechts 34 dB aan geluid, waardoor het een geweldige keuze is voor stille ruimtes, zoals slaapkamers. Met een handige handgreep, meerdere verwarmingsmodi (hoog vermogen, ECO, ventilator), en extra functies (12-uurs timer, dempen, kinderslot, geheugenfunctie) past het naadloos in je dagelijkse routine. De spanningsvereisten zijn AC 220-240V 50Hz en het heeft een vrijstaande montagestijl.

 • Voordeel 1: De Dreo elektrische kachel biedt krachtige verwarming dankzij het 1500W Hyperamics geavanceerde PTC-systeem en een innovatief warmtetrechterontwerp. Dit betekent dat je snel je ruimte kunt verwarmen en je kunt genieten van een warmtebereik dat 200% groter is dan bij traditionele kachels.
 • Voordeel 2: De veiligheid van dit product is uitzonderlijk. Het heeft een ingebouwde kanteldetectiesensor en het is uitgerust met V0 vlamvertragende materialen, oververhittingsbeveiliging en een veiligheidsstekker, allemaal gecertificeerd door CE. Dit biedt meer zekerheid en gemoedsrust wanneer je de kachel in je huis gebruikt.
 • Voordeel 3: De Dreo kachel is uitgerust met een verbeterde NTC-chipset voor nauwkeurige temperatuurregeling. Je kunt de temperatuur instellen binnen een bereik van 5-35℃ in stappen van ±1℃. Dit maakt de verwarming efficiënter en zorgt ervoor dat je energie bespaart, terwijl je de ruimte op een comfortabele temperatuur houdt.
 • Voordeel 4: Deze kachel biedt comfort in stilte. De borstelloze DC-motor en vleugelventilatorontwerp verminderen turbulentie, waardoor het geluidsniveau slechts 34 dB is. Dit betekent dat je je kamer kunt verwarmen zonder verstoring van rust en stilte.
 • Voordeel 5: De Dreo kachel is ontworpen met jouw levensstijl in gedachten. Het heeft een handgreep voor eenvoudige verplaatsing en is uitgerust met verschillende verwarmingsniveaus en modi. Het biedt ook handige extra functies zoals een 12-urentimer, dempen, kinderslot en geheugenfunctie. Deze kenmerken zorgen voor gebruiksgemak dat past bij jouw behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving meldt dat de Dreo elektrische kachel een stille werking heeft, kan het geluidsniveau van 34 dB nog steeds hinderlijk zijn voor mensen die extreem gevoelig zijn voor geluid, vooral tijdens de stilte van de nacht.
 • Nadeel 2: Het product heeft een maximumtemperatuurbereik tot 35℃. Dit betekent dat het misschien niet voldoende warmte levert tijdens extreem koude dagen, vooral in grotere ruimtes.
 • Nadeel 3: Hoewel de Dreo elektrische kachel een hoog vermogen van 1500 watt heeft, kan dit betekenen dat het product veel elektriciteit verbruikt. Dit kan een zorg zijn als je milieubewust bent of aan het einde van de maand een hoge energierekening wilt vermijden.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt niet of de elektrische kachel een afstandsbediening bevat. Dit betekent dat je misschien moet opstaan om de instellingen te veranderen, wat minder handig is.
 • Nadeel 5: De kachel heeft een vrije opstelling, wat betekent dat die op de vloer geplaatst moet worden. Dit kan een nadeel zijn als je beperkte vloerruimte hebt, of toegankelijke vloerruimte wilt behouden voor kinderen, huisdieren of voor schoonmaakactiviteiten.

Onze favoriet #6

Omisoon Elektrische Kachel

Omisoon Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Elektrische Kachel is een veilige en efficiënte warmtebron die perfect is voor persoonlijk gebruik, thuis, op kantoor of in de slaapkamer. Dankzij het PTC keramische verwarmingselement en een maximale externe output van 2000 W, zorgt deze ventilatorkachel voor onmiddellijke verwarming, ideaal om snel koude ruimtes op te warmen. Met een instelbaar temperatuurbereik van 17-37°C en drie warmtestanden, waaronder een energiezuinige eco-modus, kan je de warmte regelen op basis van jouw comfortniveau. Daarnaast omvat het toestel een 90° oscillerende functie om de warmte gelijkmatig over de ruimte te verspreiden en een 24-uurs timer om de verwarming naar jouw schema aan te passen. Bovendien is de kachel uitgerust met een oververhittings- en kantelbeveiliging voor een zorgeloze ervaring. De makkelijk te bedienen touchscreen en afstandsbediening maken de bediening van de kachel eenvoudig en flexibel.

 • Voordeel 1: Directe verwarming – De OMISOON elektrische kachel maakt gebruik van een PTC keramisch verwarmingselement en heeft een maximale externe ontlading van 2000W, wat ervoor zorgt dat de kamer onmiddellijk opwarmt. Zo hoef jij nooit in de kou te zitten!
 • Voordeel 2: Eco-modus – Met deze handige functie kun je de temperatuur instellen tussen 17-37°C. De kachel zal automatisch verwarmen en circuleren door het detecteren van de kameromgevingstemperatuur, waardoor je energie (en dus geld) bespaart op je elektriciteitsrekening.
 • Voordeel 3: 90° Oscillatie en eenvoudige bediening – Deze elektrische kachel kan 90° draaien en oscilleren, waardoor de warmte gelijkmatig in de kamer wordt verspreid. Bovendien wordt de kachel geleverd met een touchscreen en afstandsbediening, wat de bediening nog gemakkelijker maakt.
 • Voordeel 4: 24-uurs timer – Met deze functie kun je de gewenste opwarmtijd instellen, van 1 tot 24 uur. Dit is ideaal als je voor je werk of slaap de kamer alvast wilt opwarmen.
 • Voordeel 5: Veiligheid – De OMISOON elektrische kachel komt met oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging, wat het gebruik ervan heel veilig maakt. Bovendien is de kachel gemaakt van hoogwaardige vlamvertragende materialen. Een veilige elektrische kachel die je beste hulp zal zijn in de winter.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat ik kan identificeren is de mogelijke geluidsoverlast. Ook al wordt het geadverteerd als een ‘stille’ kachel, het feit dat hij een ventilator gebruikt om de warmte te verspreiden, kan nog steeds wat ruis veroorzaken.
 • Nadeel 2: De Omisoon elektrische kachel maakt gebruik van een regeling met 1°C stap, wat hoewel het je in staat stelt om een specifieke temperatuur te kiezen, ervoor kan zorgen dat de kachel vaak aan- en uitgaat om die nauwe temperatuurband te behouden. Dit kan leiden tot meer slijtage van het apparaat op de lange termijn.
 • Nadeel 3: De veiligheidsvoorzieningen worden vermeld, zoals oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging, maar er wordt niet vermeld of er een afkoelperiode is nadat het apparaat is uitgeschakeld. Dit kan potentieel een veiligheidsrisico vormen, vooral als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de kachel een eco-modus heeft, die helpt om energie te besparen, zal het nog steeds een impact hebben op je elektriciteitsrekening. Ook al bespaar je met de eco-modus, het is nog steeds extra energieverbruik in vergelijking tot centrale verwarming.
 • Nadeel 5: Het product heeft een afstandsbediening, maar het is niet duidelijk of er een optie is om de kachel handmatig te bedienen als de afstandsbediening verloren gaat of kapot gaat. Dit zou de functionaliteit van het product beperken als de afstandsbediening niet beschikbaar is.

Onze favoriet #7

Audor Elektrische Kachel

Audor Elektrische Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Audor Elektrische Kachel is een hoogwaardig verwarmingsapparaat uitgerust met geavanceerde functies waardoor het je gewenste comfort oplevert. Het beschikt over een touch-LED display voor nauwkeurige temperatuurcontrole en een afstandsbediening voor eenvoudig gebruik. Deze kachel biedt een 90° oscillerende functie voor effectieve warmtecirculatie en een 12-uurs timerfunctie voor gepersonaliseerde warmte-instellingen. Het heeft ook drie modi: een lage verwarmingsmodus van 900 W, een hoge verwarmingsmodus van 1500 W, en een ECO-energiebesparende modus. Voor je veiligheid is de kachel uitgerust met een kantelveiligheidsschakelaar, oververhittingsbeveiliging en vlamvertragende materialen. Met de snelle PTC-keramische verwarmingstechnologie, kan deze kachel binnen 2 seconden warmte genereren en je een warme ervaring geven in de koude winter, terwijl het tegelijkertijd energiebesparend is. En met een geluidsloos ontwerp, hindert het je rust niet, waardoor het ideaal is voor gebruik in slaapkamers, kantoren en andere koude ruimtes.

 • Voordeel 1: De Audor elektrische kachel biedt nauwkeurige temperatuurregeling dankzij zijn LED-scherm en thermostaat. Dit maakt het de ideale verwarming voor jouw slaapkamer, kantoor of thuisbureau.
 • Voordeel 2: Deze verwarming heeft een 90° oscillatie- en 12-uur timer functie. De interne oscillatiefunctie zorgt voor de circulatie van warme lucht, wat ideaal is voor het voorverwarmen van koude ruimtes zoals jouw badkamer of keuken.
 • Voordeel 3: Met de Audor elektrische kachel heb je keuze uit drie verschillende modi, waaronder een ECO-energiebesparende modus. Je kunt eenvoudig een temperatuur tussen 20-35° selecteren en de ventilatorkachel past de modi automatisch aan.
 • Voordeel 4: Veiligheid staat voorop met deze kachel. Als onderdelen oververhit raken of als de kachel kantelt, schakelt de kachel automatisch uit. Daarnaast is de kachel gemaakt van innovatieve vlamvertragende materialen.
 • Voordeel 5: De Audor elektrische kachel verwarmt snel en is energiezuinig dankzij de PTC-keramische verwarmingstechnologie. Bovendien heeft de verwarming een ingebouwd thermostatisch regelsysteem, wat effectief energie bespaart, zodat je een comfortabele omgeving kunt creëren zonder je zorgen te hoeven maken over je energierekening.
 • Nadeel 1: De verwarming is beperkt tot een 90° oscillatie. Hoewel dit helpt om warmte in een bepaalde zone te verspreiden, is het mogelijk dat sommige delen van je ruimte niet voldoende verwarmd worden als ze zich buiten deze hoek bevinden.
 • Nadeel 2: De kachel heeft geen verlichting. Hoewel dit kan bijdragen aan de slaap van lichtgevoelige gebruikers, kan het voor anderen moeilijk zijn om de bedieningselementen in het donker te zien.
 • Nadeel 3: De elektrische kachel werkt met ventilatoren om de warmte te verspreiden. Hoewel de beschrijving vermeldt dat er geen geluid wordt geproduceerd, is dit voor sommige mensen misschien toch storend, omdat ventilatoren gewoonlijk enig geluid maken, hoe minimaal ook.
 • Nadeel 4: Hoewel er veiligheidsmaatregelen worden genoemd zoals een kantelveiligheidsschakelaar en bescherming tegen oververhitting, kan de combinatie van elektriciteit en verwarming nog steeds een potentieel risico vormen, vooral als er kinderen of huisdieren in huis zijn.
 • Nadeel 5: De thermostaat van de kachel kan alleen een temperatuurbereik instellen tussen 20°C en 35°C. Dit kan beperkend zijn als je een specifieke temperatuur wilt bereiken die buiten dit bereik valt.

Onze favoriet #8

Zimuty Elektrische Kachel

Zimuty Elektrische Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De Zimuty Elektrische Kachel is een krachtige, veilige en stille kachel, perfect voor binnenshuis gebruik. Deze verwarming warmt jouw ruimte op in slechts een seconde en verdeelt de warmte gelijkmatig door de kamer, dankzij zijn convectieluchtkanaaldesign en PTC-verwarmingselement. Met twee warmte-instellingen (800 en 1200 W), kun je hem aanpassen aan je specifieke behoeften. Deze kachel is uitgerust met vlamvertragende materialen, oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging, waardoor het een veilige optie is voor huizen met kinderen. Het heeft een geluidsniveau van ongeveer 35 dB, bijna even stil als een bibliotheek, waardoor het ideaal is voor plekken waar rust gewenst is. De Zimuty Elektrische Kachel is compact, draagbaar en heeft het uiterlijk van een kleine open haard, wat mooi zal staan in jouw woning. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te bedienen met slechts één druk op de knop.

 • Voordeel 1: De Zimuty elektrische kachel biedt krachtige verwarming en warmt snel op, in slechts 1 seconde. Met zijn convectieluchtkanaaldesign, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en stijgt de kamertemperatuur snel.
 • Voordeel 2: Deze kachel beschikt over twee modi, 800 en 1200W, en is daardoor geschikt voor verschillende scenario’s. Of je nu een beetje extra warmte nodig hebt of de kou echt wilt verdrijven, deze kachel kan dat aan.
 • Voordeel 3: Je kunt de verwarming van Zimuty veilig gebruiken. Dankzij de vlamvertragende materialen, de ingebouwde oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging, hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke risico’s.
 • Voordeel 4: Deze elektrische verwarming is stil, met een geluidsniveau vergelijkbaar met dat van een bibliotheek. Dit maakt het ideaal voor gebruik tijdens slaap- en werktijden, of elke keer dat je het huis in rust en comfort wilt verwarmen.
 • Voordeel 5: De Zimuty kachel biedt niet alleen warmte, maar ook stijl. Het compacte formaat en de vorm van een kleine open haard maken het een aanvulling op je interieur en zijn gemakkelijk op te bergen wanneer je het niet nodig hebt. Bovendien is het eenvoudig te bedienen met alleen een druk op de knop.
 • Nadeel 1: Hoewel de Zimuty elektrische kachel belooft snel op te warmen, stelt de beschrijving dat deze zijn maximale efficiëntie bereikt in 1 seconde. Dit kan misschien wat overdreven zijn en dus is er nog steeds een mogelijke wachttijd voordat de kamer de gewenste warmte bereikt.
 • Nadeel 2: Het apparaat lijkt alleen een hoge en lage stand (800 en 1200W) te hebben. Dit kan een nadeel zijn als je meer flexibiliteit wilt in het instellen van de temperatuur en warmteafgifte.
 • Nadeel 3: Hoewel de kachel wordt geprezen om zijn stille werking, is het goed om te bedenken dat ‘stil’ een relatief begrip is. 35 dB kan voor sommige mensen nog steeds storend zijn, vooral in een stille lees- of slaapomgeving.
 • Nadeel 4: Door zijn kleine, draagbare formaat, kan de kachel mogelijk niet in staat zijn om grotere ruimtes effectief of efficiënt te verwarmen. Het is misschien perfect voor kleinere kamers of ruimtes, maar kan tekortschieten in het verwarmen van grotere ruimtes zoals garages of kelders.
 • Nadeel 5: Hoewel de elektrische kachel belooft makkelijk te bedienen te zijn, wordt er geen melding gemaakt van een afstandsbediening of wifi-connectiviteit voor het gemak van bediening op afstand. Dit zou een nadeel kunnen zijn voor mensen die een hoog niveau van gebruiksgemak en functionaliteit zoeken.

Onze favoriet #9

Senders Elektrische Kachel

Senders Elektrische Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De Senders elektrische kachel is een compacte en efficiënte oplossing voor die kille winterdagen. Dankzij het gebruik van PTC-keramische verwarmingselementen, warmt deze krachtpatser razendsnel op, waarmee het meer warmte produceert dan traditionele verwarmingselementen en tegelijkertijd energie bespaart. Met twee warmtemodi en een koude luchtmodus kun je zowel in de winter als in de zomer genieten van een aangename temperatuur. Bovendien heeft deze kachel een handige 7-uurs timer en schakelt hij automatisch uit om energie te besparen en veiligheid te garanderen. Extra veiligheidsvoorzieningen zijn de oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging. Compact van formaat (21,5 x 13 x 13 cm) en lichtgewicht (1,2 kg), is deze draagbare verwarming eenvoudig te verplaatsen en ideaal voor gebruik in verschillende binnenruimtes zoals slaapkamers, woonkamers, kantoren, keukens, garages, tenten, enz.

 • Voordeel 1: De Senders elektrische kachel biedt bliksemsnelle verwarming dankzij het gebruik van PTC-keramische verwarmingselementen. Deze technologie zorgt voor een snelle opwarming binnen 2 seconden, wat perfect is voor jou en je dierbaren in de winter.
 • Voordeel 2: De kachel biedt drie verschillende modi waaronder twee verwarmingsstanden en een koude lucht modus. Niet alleen houdt dit apparaat je warm in de winter, maar het kan ook als ventilator dienen in de zomer.
 • Voordeel 3: De kachel is uitgerust met een 7-uurs timer wat jou en je familie maximale controle geeft over de verwarmingsduur. Na de ingestelde tijd schakelt de kachel automatisch uit, waardoor een veilige woonomgeving wordt gecreëerd.
 • Voordeel 4: Veiligheid is een prioriteit: de kachel heeft oververhittings- en kantelbeveiliging. Als de kachel oververhit raakt, schakelt deze zichzelf uit om brandgevaar te voorkomen en als het apparaat per ongeluk omvalt, zorgt de kantelbeveiliging voor onmiddellijke uitschakeling.
 • Voordeel 5: Met zijn compacte afmetingen en licht gewicht, is deze elektrische kachel zowel draagbaar als energiezuinig. Dit maakt het de perfecte oplossing voor het verwarmen van verschillende ruimtes in je huis zoals de slaapkamer, woonkamer, keuken of zelfs in een tent.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat de kachel een oververhittingsbeveiliging heeft, is er wel het risico op oververhitting. Dit kan leiden tot automatische uitschakeling, waardoor je mogelijk in de kou kunt komen te zitten.
 • Nadeel 2: De ventilatorkachel maakt gebruik van een timer waarbij de maximale tijd 7 uur is. Dit betekent dat als je een lager verbruik wenst gedurende een langere periode, je de timer handmatig opnieuw moet instellen.
 • Nadeel 3: Het model wordt aangegeven klein en draagbaar te zijn, dit kan nadelig zijn voor wie een krachtigere verwarming nodig heeft voor grotere ruimtes. Ondanks zijn efficiëntie in het produceren van warmte, kan zijn grootte een beperkende factor zijn voor het huisvesten van een groter volume lucht.
 • Nadeel 4: Gezien het product een gewicht heeft van slechts 1,2 kg, betekent dit dat het makkelijk kan omvallen. Hoewel er een kantelbeveiliging aanwezig is die ervoor zorgt dat het apparaat direct uitschakelt wanneer het omvalt, kan dit nog steeds ongemak opleveren – je moet de kachel weer op zijn plaats zetten en hem weer inschakelen.
 • Nadeel 5: De elektrische kachel heeft twee verwarmingsmodi en één koude lucht modus. Dit zou kunnen betekenen dat de opties enigszins beperkt zijn in vergelijking met andere modellen die meerdere instelbare verwarmingsmodi kunnen hebben.

Onze favoriet #10

Johannson Elektrische Kachel

Johannson Elektrische Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De Johannson Elektrische Kachel is een zuinige en efficiënte keuze voor het verwarmen van je huis. Deze kachel creëert een sfeervolle en knusse warmte voor het hele gezin, dankzij de krachtige 2000 Watt verwarming die de warme lucht gelijkmatig verdeelt. Maar de slimme functies maken het echt opmerkelijk. De oververhittingsbeveiliging verzekert je van een veilige werking, zelfs als je niet in de kamer bent. Het is draagbaar en met de meegeleverde montagekit kan je het aan de muur bevestigen of dankzij de stabiele poten en lange kabel, kan je de positie makkelijk veranderen. De bediening is eenvoudig, zowel via een app als op de kachel zelf, met een thermostaat en automatische uitschakeling om je kamer op de gewenste temperatuur te houden. De kachel warmt ook verrassend snel op, met een bereik van 5 – 45 °C. Probeer de Johannson Elektrische Kachel en ervaar een zuinige, efficiënte en snelle manier om je huis te verwarmen.

 • Voordeel 1: Sfeervolle warmte – De Johannson elektrische kachel zorgt voor een aangename en knusse sfeer in je huis. Het geeft je het gevoel van een warm thuis, wat vooral prettig is tijdens koude dagen.
 • Voordeel 2: Veilig en zuinig – Deze E-kachel is veiliger in vergelijking met gaskachels, dankzij de oververhittingsbeveiliging. Ook is ze energiezuinig, wat een voordeel is voor zowel het milieu als je energierekening.
 • Voordeel 3: Draagbaar en praktisch – De Johannson kachel is uitgerust met een montagekit, waarmee je hem aan de muur kan bevestigen. Door de stabiele poten en de 1,5 m lange kabel kan je de stand van de elektrische kachel onmiddellijk wijzigen.
 • Voordeel 4: Eenvoudige bediening – Je kunt de kachel vanuit je bank bedienen via een app, of rechtstreeks op de kachel zelf. Met de thermostaat en de automatische uitschakeling kun je de ruimte verwarmen tot de door jou gewenste temperatuur.
 • Voordeel 5: Snel gebruik – Het 2000W verwarmingselement van de kachel is perfect ontworpen om de ruimte zeer snel op te warmen. Het maximaliseert de warmteoverdracht zodat je niet lang hoeft te wachten voordat je van de warmte kan genieten.
 • Nadeel 1: Een potentiële zwakte van de Johannson Elektrische Kachel die uit de productbeschrijving naar voren komt, is het gemak van installatie. Hoewel er een montagekit wordt meegeleverd, kan het bevestigen van de kachel aan de muur voor sommige mensen lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent.
 • Nadeel 2: Verder is er geen melding van verschillende warmteniveaus. De kachel heeft een thermostaat en automatische uitschakeling, maar er staat niets in de productbeschrijving over de mogelijkheid om de warmte te regelen op andere dan de ingestelde temperatuur. De gebruiker heeft dus mogelijk niet de volledige controle over de warmte-output van de kachel.
 • Nadeel 3: Hoewel veiligheid een pluspunt is voor de Johannson Elektrische Kachel, geeft de productbeschrijving geen details over extra veiligheidsfuncties zoals een kantelbeveiliging die de kachel automatisch zou uitschakelen als hij omvalt. Dit kan een gemis zijn voor gezinnen met kinderen of huisdieren.
 • Nadeel 4: De bediening van de Johannson Elektrische Kachel kan alleen worden gedaan via een app of op de kachel zelf. Dit kan beperkend zijn voor degenen die geen smartphone hebben of voor degenen die de voorkeur geven aan een afstandsbediening.
 • Nadeel 5: Ten slotte, ondanks dat de verwarming de ruimte zeer snel opwarmt, geeft de beschrijving niet aan hoeveel energie er wordt verbruikt tijdens dit snelle proces. Dit kan een punt van zorg zijn voor energiebewuste consumenten.

Na uitvoerig onderzoek en analyse van de tien beste elektrische kachels op de markt, is onze conclusie duidelijk. Indien jij op zoek bent naar efficiëntie, comfort en veiligheid, bieden deze topmodellen precies wat jij nodig hebt. Ze zijn bedoeld om jouw ruimte snel en veilig te verwarmen, terwijl ze ook energie-efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn. Hun hoogwaardige constructie en innovatieve functies zorgen voor een superieure warmteoverdracht en een consistente prestatie. Kortom, deze elektrische kachels zijn de perfecte keuze om jouw huis deze winter warm en gezellig te houden. Welke je ook kiest, jij zult zonder twijfel tevreden zijn met jouw aankoop.

Inhoudsopgave