a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Radiator: De 10 beste producten in de test

In deze gids vind je de 10 beste elektrische radiatoren van het moment, geselecteerd op basis van recent onderzoek en uitvoerige producttests.

Unser Favorit: De’Longhi Elektrische Radiator

De’Longhi Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Elektrische Radiator

Pro Breeze Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Kemndln Elektrische Radiator

Kemndln Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Gridinlux Elektrische Radiator

Gridinlux Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Elektrische Radiator

Kesser Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Maxxhome Elektrische Radiator

Maxxhome Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Sxcdd Elektrische Radiator

Sxcdd Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Lebenlang Elektrische Radiator

Lebenlang Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Thermotechnik Elektrische Radiator

Bosch Thermotechnik Elektrische Radiator
★★★★★

Unser Favorit: Taurus Elektrische Radiator

Taurus Elektrische Radiator
★★★★★

We naderen het koude seizoen waarin een betrouwbare verwarming onmisbaar is voor je comfort. Elektrische radiatoren zijn een slimme en energiezuinige manier om je huis gezellig en warm te houden. We hebben tien van de beste elektrische radiatoren getest en beoordeeld om jou de taak uit handen te nemen. Of je nu op zoek bent naar iets krachtigs voor je woonkamer of iets kleiners voor een studeerkamer, onze uitgebreide gids helpt je bij het vinden van de beste elektrische radiator. Blijf lezen voor de resultaten van ons nieuwste onderzoek.

Een elektrische radiator is een apparaat dat jij gebruikt om je ruimte te verwarmen. Het werkt op stroom, verwarmt de lucht in je kamer door middel van elektrische elementen en verspreidt vervolgens de warme lucht waardoor jouw ruimte behaaglijk wordt. Het is effectief, gemakkelijk te installeren en te bedienen, en vaak uitgerust met regelbare thermostaten waardoor jij de temperatuur naar wens kunt instellen. Bovendien zijn er verschillende modellen en designs beschikbaar om bij je interieur te passen.

Check Uit

Onze favoriet #1

De’Longhi Elektrische Radiator

De’Longhi Elektrische Radiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Elektrische Radiator is een krachtige 2000W oliekoeler met negen elementen en drie vermogensniveaus. Dit topproduct heeft een innovatief batterijontwerp dat het stralingsoppervlak maximaliseert voor optimale warmte-uitwisseling en efficiëntie. Bovendien gebruikt het apparaat 100% van zijn nominale vermogen om de efficiëntie te verhogen, zonder de veiligheidsgrenzen van de oppervlaktetemperatuur te overschrijden. Dit garandeert een snelle en veilige verwarming voor maximaal comfort. Het apparaat heeft ook een instelbare kamerthermostaat voor automatische temperatuurregeling, een veiligheidsthermostaat en een vorstbeschermingsfunctie. Het transport van deze radiator wordt ook enorm vergemakkelijkt door de vooraf gemonteerde wielen, de voorste handgreep en de kabelhaspel.

 • Voordeel 1: Met zijn 9 elementen 2000 W oliekoeler met 3 vermogensniveaus, biedt de De’Longhi elektrische radiator je meer opties en flexibiliteit bij het regelen van de warmte in jouw ruimte, waardoor je een comfortabele omgeving kunt behouden.
 • Voordeel 2: Het nieuwe batterijontwerp zorgt ervoor dat het stralingsoppervlak wordt vergroot, waardoor maximale warmte-uitwisseling en efficiëntie gegarandeerd kunnen worden. Dit betekent dat je kamer sneller opwarmt, terwijl je energie bespaart.
 • Voordeel 3: Dankzij de functie ‘Echte energie’ stijgt de efficiëntie van het apparaat zonder dat de veiligheidsgrenzen van de oppervlaktetemperatuur overschreden worden. Dit combineert op een veilige manier snelheid en warmte om je maximaal comfort te bieden.
 • Voordeel 4: De instelbare kamerthermostaat is ontworpen om de gewenste temperatuur automatisch in te stellen en te behouden. Daarnaast is er een veiligheidsthermostaat en vorstbeschermingsfunctie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over koude nachten of potentiële oververhitting.
 • Voordeel 5: Met de vooraf gemonteerde wielen en een voorste handgreep, kun je de De’Longhi elektrische radiator eenvoudig van de ene kamer naar de andere verplaatsen. Dit maakt het apparaat handig en draagbaar, zodat je geniet van de warmte, waar je het ook nodig hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de De’Longhi elektrische radiator efficiëntie garandeert door 100% van zijn nominale vermogen te gebruiken, kan dit ook leiden tot hogere elektriciteitskosten, zeker bij regelmatig en/of langdurig gebruik.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van deze radiator beschikt over 9 elementen. Dit kan mogelijk leiden tot ruimtebeperkingen, zeker in kleinere ruimtes. Je moet dus goed nadenken over waar je deze zou kunnen plaatsen.
 • Nadeel 3: De genoemde ‘instelbare kamerthermostaat voor automatische instelling en behoud van de gewenste temperatuur’ kan soms lastig te regelen zijn, vooral voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 4: De vermelding over ‘wielen voor voormontage voor eenvoudig transport van de ene kamer naar de andere’ geeft aan dat hoewel deze radiator draagbaar is, het wel enige inspanning kan vergen om het te verplaatsen, zeker over een tapijt of op trappen.
 • Nadeel 5: Hoewel er een ‘veiligheidsthermostaat’ en ‘vorstbeschermingsfunctie’ zijn, doesn’t mention de bescherming tegen oververhitting. Voor een apparaat dat constant hoge hoeveelheden warmte uitstraalt, kan dit een punt van zorg zijn.

Onze favoriet #2

Pro Breeze Elektrische Radiator

Pro Breeze Elektrische Radiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze 2500W oliegevulde radiator is een krachtige en effectieve verwarmingsoplossing voor je huis of kantoor. Met 11 krachtige elementen verwarmt het snel en efficiënt je ruimte. Dit apparaat is bijzonder geschikt voor ruimtes die gedurende langere tijd verwarmd moeten worden, en biedt een voordeliger alternatief voor een standaard ventilatorkachel. De radiator bevat een verstelbare thermostaat met 3 instellingen en een 24-uurs timer, waardoor je de warmte op maat en energie-efficiënt kunt regelen. Bovendien houden de veiligheidsfuncties, inclusief oververhittings- en kantelbeveiliging, jou en je gezin veilig. Dit compacte en draagbare apparaat, uitgerust met 4 wieltjes, is eenvoudig te verplaatsen en op te bergen, waardoor het ideaal is voor kleinere ruimtes. Met de Pro Breeze haal je een betrouwbaar en betaalbaar toestel in huis, ontworpen door deskundigen in verwarmingstechnologie.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze elektrische radiator is krachtig en efficiënt, dankzij de 2500W oliegevulde radiator die warme lucht snel door je huis of kantoor circuleert. Dit is ideaal voor ruimtes die gedurende een langere tijd verwarmd moeten worden.
 • Voordeel 2: Je kunt rekenen op de veiligheid van deze radiator. Het heeft een ingebouwde oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging, die voor onmiddellijke uitschakeling zorgen als er een onveilige situatie optreedt. Hierdoor is het geschikt en veilig voor gebruik in kinderkamers of in de badkamer.
 • Voordeel 3: De Pro Breeze radiator biedt gepersonaliseerde warmte in seconden. Dankzij een verstelbare thermostaat kun je kiezen uit drie warmtestanden en een digitale 24-uurs timer, waardoor je de verwarming kunt instellen op de gewenste tijdstippen en zo de energie-efficiëntie verbetert.
 • Voordeel 4: Je kunt besparen op je energierekening met deze elektrische radiator. Deze verwarming is zuinig en selectief bij het verwarmen van bepaalde ruimtes, waardoor het verwarmen van je huis betaalbaar kan worden. Bovendien schakelt de thermostaat uit wanneer het een vooraf ingestelde temperatuur bereikt.
 • Voordeel 5: De Pro Breeze elektrische radiator is draagbaar en ruimtebesparend. Het past gemakkelijk in kleine ruimtes en is ideaal voor gebruik onder het bureau in je thuiskantoor of kantoorruimte. Dankzij de 4 easy-roll wieltjes, de kabelopberging en de draaggreep, kun je de radiator gemakkelijk verplaatsen en opbergen als deze niet in gebruik is.
 • Nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze 2500W radiator krachtig is, kan het zijn dat het nog steeds niet voldoende is voor zeer grote of open ruimtes. De warmte-oplossing wordt misschien meer efficiënt gevonden voor kleinere ruimtes.
 • Nadeel 2: Terwijl de radiator gemakkelijk te verplaatsen is dankzij de wieltjes en draaggreep, houdt dit ook in dat kinderen of huisdieren de radiator kunnen verschuiven, wat mogelijk ongewenste situaties kan opleveren ondanks de kantelbeveiliging.
 • Nadeel 3: De Pro Breeze radiator werkt via oliegevulde verwarmingselementen. Hoewel dit efficiënt kan zijn voor langdurig gebruik, kan het tijd vergen voordat deze units op warmte komen in vergelijking met een directe warmtebron zoals een ventilatorkachel.
 • Nadeel 4: De radiator heeft diverse instellingen en functionaliteiten zoals een verstelbare thermostaat en 24-uurs timer. Dit kan echter complex zijn voor sommige gebruikers die zoeken naar een eenvoudige plug-and-play oplossing.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de radiator als ruimtebesparend wordt beschreven, is de eenheid toch relatief groot dankzij de 11 krachtige ribben en daarom wis het misschien niet past in een zeer krappe ruimte, bijvoorbeeld onder sommige bureaus.

Onze favoriet #3

Kemndln Elektrische Radiator

Kemndln Elektrische Radiator

Waarom we het gekozen hebben

De Kemndln Elektrische Radiator is een krachtige, oliegevulde verwarming ontworpen om comfortabele warmte in je huis te brengen. Met 15 oliedistributiekanalen in elk van de 15 verwarmingsvinnen, biedt deze radiator snelle en efficiënte verwarming voor verschillende ruimtes zoals je slaapkamer, kantoor, garage en badkamer. Hij heeft 3 warmte-instellingen (800W-1200W-2000W) die energiebesparend zijn en een thermostaat om de temperatuur aan te passen. Je kunt hem makkelijk bedienen met de twee schakelaars. Veiligheid is ook gegarandeerd dankzij de ingebouwde oververhittings- en kantelbeveiliging die voor automatische uitschakeling zorgt bij onveilige situaties. De behuizing is brandvertragend en ontworpen om de warmteoverdrachtsolie te isoleren, waardoor brandwonden worden voorkomen. Deze radiator, op wieltjes en met een handig 1,2m netsnoer, wordt geleverd met een garantie van 3 jaar van de fabrikant.

 • Voordeel 1: De gridinlux Elektrische Radiator heeft een hoog vermogen van 2000 W, wat zorgt voor een snelle en efficiënte verwarming van ruimtes tot 20 m2. Met dit apparaat geniet jij dus snel van een aangename warmte bij jou thuis.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt jou de mogelijkheid om het vermogen aan te passen aan jouw behoeften. Je kunt kiezen tussen Power I met 1000 W vermogen en Power II met 2000 W voor een nog intensievere warmteafgifte.
 • Voordeel 3: De gridinlux Elektrische Radiator kan worden bediend via een app op jouw mobiele apparaat. Dit maakt het beheer van de temperatuur van je huis efficiënt en gemakkelijk. Bovendien kun je de verwarming koppelen aan Google Home en Amazon Alexa voor nog meer gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: Dit apparaat is uitgerust met een intelligent TOUCH-scherm en -weergave, waardoor de bediening intuïtief en eenvoudig is. Daarnaast heeft het een ultradun, licht en compact design, zodat je het eenvoudig kunt meenemen.
 • Voordeel 5: De gridinlux Elektrische Radiator biedt een programmeerfunctie waarmee je 24 uur per dag, 7 dagen per week de in- en uitschakeltijden kunt bepalen. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de warmteafgifte en helpt daarmee energie te besparen. Daarnaast bevat het apparaat een veiligheidssysteem voor automatische uitschakeling om oververhitting te voorkomen en is het spat- en vochtbestendig, waardoor het veilig in de badkamer kan worden gebruikt.
 • Nadeel 1: Het product is ontworpen om relatief kleine ruimtes (20 m2) te verwarmen. Dit betekent dat als je een grotere ruimte hebt, je mogelijk meer dan één eenheid nodig hebt of dat de radiator niet genoeg warmte genereert voor de gehele ruimte.
 • Nadeel 2: De maximale vermogensselectie is 2000 W. Dus hoewel deze radiator geschikt is voor kleinere ruimtes, heeft het mogelijk niet de capaciteit om zeer koude omstandigheden aan te pakken.
 • Nadeel 3: Je moet een specifieke app (“Tuya Smart”-app) downloaden om de app-besturing te kunnen gebruiken. Dit kan als lastig worden ervaren door gebruikers die liever geen extra apps op hun mobiele apparaten installeren.
 • Nadeel 4: Het product is gemaakt van hoogwaardig glas. Hoewel dit een mooi esthetisch element toevoegt, kan het ook kwetsbaarder zijn voor schade of breuk bij ongelukken, in vergelijking met metalen of kunststof radiatoren.
 • Nadeel 5: Hoewel het product spat- en vochtbestendig is (IP24), is het wellicht niet volledig waterdicht. Dit kan beperkingen opleggen aan het gebruik van de radiator in vochtige omgevingen, zoals de badkamer.

Onze favoriet #4

Gridinlux Elektrische Radiator

Gridinlux Elektrische Radiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De gridinlux Elektrische Radiator is een krachtige convector warmtestraler uitgevoerd in hoogwaardig glas en capabel om snel en efficiënt ruimtes tot 20 m2 te verwarmen met een constante temperatuur. Het apparaat biedt twee vermogensopties, 1000W en 2000W, voor maximaal vermogen bij minimaal verbruik. Je kunt de temperatuur comfortabel tussen 5 en 40 °C regelen met de gebruiksvriendelijke “Tuya Smart”-app, welke ook compatible is met Google Home en Amazon Alexa. Dit model, met een stijlvol iTOUCH touchscreen en scherm, kan op poten staan of aan de muur worden bevestigd en is gemakkelijk te verplaatsen dankzij het ultradunne, lichte en compacte ontwerp. Daarnaast is het 24/7 programmeerbaar zodat je zelf de in- en uitschakeltijden kunt instellen voor een efficiënte warmteafgifte. De radiator is ook veilig dankzij een automatische uitschakeling om oververhitting te voorkomen en biedt IP24-bescherming, wat betekent dat het spat- en vochtbestendig is, ideaal voor gebruik in de badkamer.

 • Voordeel 1: De gridinlux Elektrische Radiator heeft een hoog vermogen van 2000 W, wat zorgt voor een snelle en efficiënte verwarming van ruimtes tot 20 m2. Met dit apparaat geniet jij dus snel van een aangename warmte bij jou thuis.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt jou de mogelijkheid om het vermogen aan te passen aan jouw behoeften. Je kunt kiezen tussen Power I met 1000 W vermogen en Power II met 2000 W voor een nog intensievere warmteafgifte.
 • Voordeel 3: De gridinlux Elektrische Radiator kan worden bediend via een app op jouw mobiele apparaat. Dit maakt het beheer van de temperatuur van je huis efficiënt en gemakkelijk. Bovendien kun je de verwarming koppelen aan Google Home en Amazon Alexa voor nog meer gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: Dit apparaat is uitgerust met een intelligent TOUCH-scherm en -weergave, waardoor de bediening intuïtief en eenvoudig is. Daarnaast heeft het een ultradun, licht en compact design, zodat je het eenvoudig kunt meenemen.
 • Voordeel 5: De gridinlux Elektrische Radiator biedt een programmeerfunctie waarmee je 24 uur per dag, 7 dagen per week de in- en uitschakeltijden kunt bepalen. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de warmteafgifte en helpt daarmee energie te besparen. Daarnaast bevat het apparaat een veiligheidssysteem voor automatische uitschakeling om oververhitting te voorkomen en is het spat- en vochtbestendig, waardoor het veilig in de badkamer kan worden gebruikt.
 • Nadeel 1: Het product is ontworpen om relatief kleine ruimtes (20 m2) te verwarmen. Dit betekent dat als je een grotere ruimte hebt, je mogelijk meer dan één eenheid nodig hebt of dat de radiator niet genoeg warmte genereert voor de gehele ruimte.
 • Nadeel 2: De maximale vermogensselectie is 2000 W. Dus hoewel deze radiator geschikt is voor kleinere ruimtes, heeft het mogelijk niet de capaciteit om zeer koude omstandigheden aan te pakken.
 • Nadeel 3: Je moet een specifieke app (“Tuya Smart”-app) downloaden om de app-besturing te kunnen gebruiken. Dit kan als lastig worden ervaren door gebruikers die liever geen extra apps op hun mobiele apparaten installeren.
 • Nadeel 4: Het product is gemaakt van hoogwaardig glas. Hoewel dit een mooi esthetisch element toevoegt, kan het ook kwetsbaarder zijn voor schade of breuk bij ongelukken, in vergelijking met metalen of kunststof radiatoren.
 • Nadeel 5: Hoewel het product spat- en vochtbestendig is (IP24), is het wellicht niet volledig waterdicht. Dit kan beperkingen opleggen aan het gebruik van de radiator in vochtige omgevingen, zoals de badkamer.

Onze favoriet #5

Kesser Elektrische Radiator

Kesser Elektrische Radiator

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER elektrische radiator is een krachtig en efficiënt verwarmingssysteem dat tot 2500 watt kan leveren, ideaal voor het verwarmen van grotere ruimtes. Deze stijlvolle convectorkachel, gemaakt van staal en glas, kan temperaturen aan tot 600°C en je kunt de warmte regelen tussen 5°C en 40°C. Dit apparaat heeft ook een selecteerbare ECO-modus en een instelbare timer voor beter energiebeheer. Het biedt de gemakken van een Tuya smart app waarmee je de verwarming vanaf je smartphone kunt bedienen, en een meegeleverde afstandsbediening. De KESSER-radiator kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd met het meegeleverde montagegereedschap of vrijstaand worden gebruikt dankzij de bijgeleverde poten met wieltjes. Extra functies zijn twee warmtestanden, een timer met uitschakelfunctie van 1-24 uur, een LCD-display met achtergrondverlichting en app of afstandsbediening bedieningsopties. Deze radiator is veelzijdig en kan een comfortabele sfeer creëren in zowel je privéruimte als gemeenschappelijke ruimtes.

 • Voordeel 1: Krachtige verwarming met efficiënte energieconsumptie: De KESSER elektrische radiator heeft een vermogen tot 2500 watt, waardoor het gemakkelijk grotere ruimtes kan verwarmen. Tegelijkertijd minimaliseert het de stroomconsumptie door middel van een selecteerbare ECO-modus of een instelbare timer, waardoor het apparaat zowel krachtig als energiezuinig is.
 • Voordeel 2: App-bediening en afstandsbediening: Dankzij de geïntegreerde Tuya smart app kun je je verwarming met gemak aanpassen. Je kunt de temperatuur wijzigen, de timer instellen en de radiator in- of uitschakelen vanuit je smartphone. Als alternatief kun je deze instellingen ook wijzigen met de meegeleverde afstandsbediening.
 • Voordeel 3: Flexibele plaatsingsmogelijkheden: De KESSER elektrische radiator laat de keuze aan jou als het gaat om de plaatsing. Profiteer van een vaste montagemogelijkheid met behulp van het meegeleverde montagemateriaal, of ga voor flexibiliteit met behulp van de meegeleverde poten met wieltjes.
 • Voordeel 4: Multifunctionele instellingen: Deze elektrische radiator beschikt over 2 warmtestanden (1250 of 2500 watt), een timer met uitschakelfunctie van 1-24 uur en een LCD-display met achtergrondverlichting. Je kunt de warmte en timer naar wens regelen via de smart app of de afstandsbediening.
 • Voordeel 5: Veelzijdig in gebruik: Of je nu warmte nodig hebt in je privéruimte of in gemeenschappelijke ruimtes voor klanten, gasten en medewerkers, de KESSER elektrische radiator past zich aan jouw behoeften aan. Het zorgt voor voldoende en gelijkmatige warmte waar je het ook plaatst, waardoor het zowel een praktische als stijlvolle keuze is voor zowel thuis als op het werk.
 • nadeel 1: Hoewel de KESSER elektrische radiator een hoog vermogen tot 2500 watt heeft, kan dit leiden tot een hoger stroomverbruik, vooral als de eco-modus niet wordt geselecteerd of de timer niet correct wordt ingesteld.
 • nadeel 2: De bediening van de radiator via de TUYA Smart app kan ingewikkeld zijn als je niet bekend bent met het gebruik van smartphone-apps. Je moet de app installeren en goed leren hoe deze te gebruiken, wat een uitdaging kan zijn voor sommige gebruikers.
 • nadeel 3: Hoewel de KESSER elektrische radiator kan worden vastgemaakt aan de muur, kan dit proces lastig of zelfs onpraktisch zijn als je geen doe-het-zelf ervaring hebt. Je zult mogelijk een professional moeten inhuren om het op te hangen.
 • nadeel 4: Hoewel de radiator veel verschillende functies heeft, zoals twee warmtestanden en een timer, kan het aanpassen en begrijpen van deze functies enigszins gecompliceerd en verwarrend zijn voor sommige gebruikers.
 • nadeel 5: Hoewel de KESSER elektrische radiator kan worden verplaatst dankzij de poten met wieltjes, kan het toch zwaar en onhandig zijn om te verplaatsen. Dit kan een belemmering zijn als je vaak van locatie verandert of een kleine, beperkte ruimte hebt.

Onze favoriet #6

Maxxhome Elektrische Radiator

Maxxhome Elektrische Radiator

Waarom we het gekozen hebben

De Elektrische Radiator van MaxxHome biedt je de perfecte temperatuurregeling met een traploze thermostaat waarmee je eenvoudig de gewenste warmtestand kunt instellen variërend van 750, 1250 tot 2000 watt. Ondanks zijn compacte afmetingen kan dit krachtige apparaat met gemak ruimtes tot 55m² verwarmen, waardoor het ideaal is voor slaapkamers, kantoren of badkamers. De stille werking en de brede verspreiding van warme lucht zorgen voor comfort en efficiëntie. Bij MaxxHome vind je een breed scala aan kwaliteitsproducten die constant streven naar verbetering in kwaliteit en klanttevredenheid.

 • Voordeel 1: Je kunt met de MaxxHome elektrische radiator heel eenvoudig de ideale temperatuur instellen dankzij de traploze thermostaat. Je hebt de keuze uit drie warmtestanden: 750, 1250 of 2000 watt.

  Voordeel 2: Deze radiator van MaxxHome zorgt voor een snelle verwarming van jouw ruimte. Met de traploze thermostaat bereik je namelijk de gewenste temperaturen in recordtijd.

 • Voordeel 3: Hoewel klein van formaat, kan deze elektrische radiator zeer goed presteren. Het apparaat verwarmt en houdt ruimtes tot wel 55m² warm, zonder zelf veel ruimte in te nemen.
 • Voordeel 4: Met de MaxxHome elektrische radiator kun je genieten van comfort en stilte. Dankzij zijn grote verwarmingsrooster zorgt het voor een brede verspreiding van warme lucht, zowel van voren als van boven. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor slaapkamers, kantoren of badkamers.
 • Voordeel 5: Als laatste biedt MaxxHome een breed scala aan kwaliteitsproducten. Ze zijn zeer gemotiveerd om het niveau van hun producten hoog te houden en werken voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit en klanttevredenheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de MaxxHome elektrische radiator drie warmtestanden biedt, zou de instelbaarheid nog beter kunnen zijn. Het gebruik van nauwkeurige graadinstellingen zou nog meer personalisatie en comfort bieden.
 • Nadeel 2: De beschrijving noemt dat deze radiator kamers tot 55m² kan verwarmen. Dit betekent dat als je een grotere ruimte hebt, één apparaat misschien niet voldoende is. Hierdoor kan het zijn dat je meerdere apparaten moet aanschaffen.
 • Nadeel 3: Hoewel het compacte formaat positief kan zijn voor sommige situaties, kan dit ook betekenen dat de verwarmingselementen zelf kleiner zijn. Dit kan de vrijgegeven warmte beïnvloeden en mogelijk zorgen voor een zwakke verwarmingsprestatie in vergelijking met grotere modellen.
 • Nadeel 4: Er wordt in de beschrijving niets gezegd over energieverbruik of efficiëntie van het product. Hoewel de snelle verwarming een voordeel is, kan dit betekenen dat het apparaat meer energie verbruikt.
 • Nadeel 5: Het product is bedoeld voor verschillende kamers, waaronder de badkamer. Echter, er wordt niet gespecificeerd of het product veilig is voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals de badkamer. Dit kan veiligheidszorgen opleveren.

Onze favoriet #7

Sxcdd Elektrische Radiator

Sxcdd Elektrische Radiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SXCDD elektrische radiator is een convectieverwarmer die warmte-energie veilig overdraagt middels thermische aandrijving. Dankzij de snelle opwarmtijd en hoge prestaties van de convectie-energiebesparende verwarming, geniet je snel van een comfortabele temperatuur. Het compacte ontwerp (52 x 33 x 16 cm) en lichte gewicht (2,5 kg) maken het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Daarbij zorgt de geïntegreerde draagbeugel en stabiele standaard ervoor dat de radiator veel mobiliteit en stabiliteit biedt in je ruimtes tot 35 vierkante meter. Bovendien, is het een energiezuinige en milieuvriendelijke optie, aangezien het werkt zonder brandstof en verwarmt door ademlucht.

 • Voordeel 1: Hoge veiligheid – De door SXCDD gebruikte convectieverwarming draagt warmte-energie over door thermische aandrijving, wat zorgt voor een hoge veiligheid tijdens gebruik.
 • Voordeel 2: Snelle verwarming – De SXCDD Elektrische Radiator heeft verwarmingselementen die direct na het inschakelen werken. Dit betekent dat de opwarmtijd kort is en je ruimte snel warm wordt.
 • Voordeel 3: Compact ontwerp – De elektrische radiator heeft een slank en compact ontwerp wat het gemakkelijk maakt om in de zomer op te bergen. Dankzij de eenvoudige stijl kan hij bijna onopvallend in elke kamer worden gebruikt.
 • Voordeel 4: Draagbaar en stabiel – Het is lichtgewicht met een gewicht van slechts 2,5 kg en heeft een geïntegreerde draagbeugel. Bovendien zorgt de stabiele standaard voor goede stabiliteit, dit maakt de radiator makkelijk verplaatsbaar maar toch stabiel binnen je woning.
 • Voordeel 5: Energiebesparend en milieuvriendelijk – De SXCDD Elektrische Radiator kan zonder brandstof werken. Het kan verwarmd worden door ademlucht, wat de radiator zeer energiezuinig maakt en minder impact heeft op het milieu.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de verwarmde lucht opstijgt, betekent dit dat de warmte vooral naar het plafond zal stijgen en wellicht niet optimaal verspreid zal worden in de ruimte. Dit kan resulteren in koude delen in de kamer en inefficiënte verwarming.
 • Nadeel 2: Het product is ontworpen voor kleinere ruimtes (tot 35 vierkante meter). Als je dus een grotere ruimte wilt verwarmen, zul je meerdere eenheden van dit product nodig hebben, wat misschien niet erg praktisch of energie-efficiënt is.
 • Nadeel 3: Het compacte ontwerp en lichte gewicht kan een nadeel zijn als het gaat om stabiliteit. Hoewel er wordt opgemerkt dat het product een stabiele standaard heeft, zou het nog steeds kunnen worden omgestoten door bijvoorbeeld huisdieren of spelende kinderen, gezien zijn gewicht en formaat.
 • Nadeel 4: Hoewel de radiator direct na het inschakelen begint te werken, geeft de beschrijving niet aan hoe lang het precies duurt voordat de ruimte volledig is opgewarmd. Dit kan een probleem zijn als je snel een warme kamer nodig hebt.
 • Nadeel 5: De verwarmer wordt aangedreven door ‘ademlucht’. Dit kan betekenen dat de luchtkwaliteit in de kamer moet voldoen aan bepaalde eisen. In een kamer met slechte luchtcirculatie of met veel stof kan dit mogelijk problemen opleveren.

Onze favoriet #8

Lebenlang Elektrische Radiator

Lebenlang Elektrische Radiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEBENLANG elektrische radiator is een slimme verwarmingsoptie die je eenvoudig vanaf je telefoon kunt besturen. Of je nu onderweg, op kantoor of thuis op de bank zit, de app maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een timer in te stellen voor een voorverwarmde badkamer of slaapkamer. Dit apparaat is niet alleen scherp ontworpen in Pure-White, maar is ook veel energiezuiniger dan vergelijkbare toestellen dankzij de 3-in-1 modi met twee zuinige ECO-standen (800 W en 1200 W) en een 2000 W powermodus voor snelle warmte. Je kunt deze radiator monteren aan de muur of vrij verplaatsen door het lage gewicht en het wordt in seconden warm dankzij de krachtige 2000 W radiator. En natuurlijk, veiligheid wordt niet veronachtzaamd – de radiator is GS-getest, voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is IP24-geclassificeerd (geschikt voor de badkamer) met oververhittings- en kantelbeveiliging.

 • Voordeel 1: App-connect: Met de LEBENLANG elektrische radiator kun je maximaal comfort ervaren dankzij de app-besturing. Dit betekent dat je de verwarming kunt bedienen met je mobiele telefoon, of je nu onderweg, op het kantoor of thuis op de bank bent. Je kunt zelfs een timer instellen voor een voorverwarmde badkamer of slaapkamer.
 • Voordeel 2: Energiebesparing: Deze radiator is zeer energiezuinig, dankzij de 3-in-1 modi. Je kunt kiezen tussen twee zuinige ECO-modi (800 W en 1200 W) om stroom te besparen, en een 2000 W powermodus voor snelle warmte.
 • Voordeel 3: Vrije montage: De LEBENLANG elektrische radiator kan zowel aan de muur worden gemonteerd als een staande verwarming worden gebruikt, waardoor je veel flexibiliteit hebt in hoe je jouw ruimtes wilt verwarmen. Ook kan hij gemakkelijk worden verplaatst dankzij het lage gewicht.
 • Voordeel 4: Snelle verwarming: De LEBENLANG radiator wordt dankzij de krachtige 2000 W functionaliteit in slechts enkele seconden warm. Dit is duidelijk sneller dan een klassieke olie radiator of een infrarood verwarming.
 • Voordeel 5: Veiligheid: Deze radiator voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Het is GS-getest en heeft een IP24 certificering, waardoor het geschikt is voor de badkamer. Bovendien beschikt het over een oververhittings- en kantelbeveiliging, wat extra veiligheid biedt.
 • Het beoordelen van nadelen op basis van de productbeschrijving kan enigszins uitdagend zijn, vooral als de beschrijving voornamelijk de voordelen van het product benadrukt. Hieronder heb ik getracht de mogelijk beperkingen of problemen die zich kunnen voordoen met de LEBENLANG Elektrische Radiator te identificeren:
 • Nadeel 1: De Elektrische Radiator van LEBENLANG is afhankelijk van een app voor optimaal gebruik. Dit kan een probleem zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn of geen smartphone hebben. Het gebruik van technische functies kan ook problemen veroorzaken zoals app-crashes of compatibiliteitsproblemen met bepaalde telefoonmodellen.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat energiebesparende modi biedt, vereist de krachtigste warmte-instelling – de 2000W powermodus – aanzienlijk meer stroom. Dit kan leiden tot hogere elektriciteitskosten bij frequent gebruik.
 • Nadeel 3: Het is niet duidelijk of de montage en demontage van het apparaat eenvoudig is. Hoewel het bevestigingsmateriaal is inbegrepen, kan iemand die niet handig is, het moeilijk vinden om de radiator zelf aan de muur te monteren, wat mogelijk leidt tot extra kosten voor professionele installatie.
 • Nadeel 4: Met een krachtige 2000W radiator die snel opwarmt, zal het toestel ook snel heet worden. In huishoudens met huisdieren of kleine kinderen kan dit een risico vormen, ondanks de oververhittingsbeveiliging.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat GS-getest en IP24 gecertificeerd is (wat suggereert dat het veilig is voor gebruik in de badkamer), raden sommige veiligheidsexperts het nog steeds af om elektrische radiatoren in vochtige omgevingen zoals badkamers te installeren vanwege het risico op elektrische schokken.

Onze favoriet #9

Bosch Thermotechnik Elektrische Radiator

Bosch Thermotechnik Elektrische Radiator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De elektrische radiator van Bosch Thermotechnik is een ideale verwarmingsoplossing voor kleine ruimtes tot 15 m², met een instelbare temperatuur van 12 tot 28°C inclusief vorstbeveiliging. Efficiëntie is gegarandeerd door functies zoals een weekprogramma, een Eco-stand, en open-raamdetectie, waarmee het voldoet aan ecologische ontwerprichtlijnen. Je kunt altijd rekenen op een veilige werking, dankzij de oververhittingsbeveiliging en het kinderslot; spatwaterbescherming maakt het nog veiliger voor gebruik in badkamers. De bediening gebeurt eenvoudig via het display van de geïntegreerde temperatuurregelaar aan de achterkant van de kachel, en de montage is makkelijk voor één persoon te doen. Je hebt ook de optie om extra voeten te kopen voor een veilige installatie op de vloer.

 • Voordeel 1: Snelle en flexibele verwarming – De elektrische convectoren van Bosch zijn perfect voor het snel en flexibel aanpassen van de temperatuur in kleine ruimtes tot 15 m². Je kunt de gewenste temperatuur instellen van 12 tot 28 °C, inclusief een vorstbeveiliging van 7 °C.
 • Voordeel 2: Efficiëntie – De verwarming is ontworpen om eenvoudig en efficiënt te werken. Zo beschikt het over een weekprogramma, eco-stand, en open-raamdetectie. Bovendien voldoet het aan de richtlijnen voor ecologisch ontwerp, wat betekent dat het is gemaakt met duurzaamheid in gedachten.
 • Voordeel 3: Veiligheid – Deze elektrische kachel van Bosch heeft ook verschillende veiligheidsmaatregelen, zoals een oververhittingsbeveiliging en een kinderslot. Bovendien is er spatwaterbescherming toegevoegd, zodat je de kachel met een gerust hart in de badkamer kunt plaatsen.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak – Het display van de geïntegreerde temperatuurregelaar bevindt zich aan de achterkant van de kachel en is gemakkelijk te bedienen. Je hoeft dus niet te worstelen met ingewikkelde bediening.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie – Het installeren van de verwarming is een fluitje van een cent. Je kunt deze eenvoudig aan de wand monteren. Voor veilige installatie op de vloer kun je twee voeten aanschaffen als accessoires. Met andere woorden, je kunt het op beide manieren installeren, afhankelijk van jouw voorkeur.
 • nadeel 1: Hoewel de elektrische convectoren van Bosch perfect zijn voor het snel en flexibel verwarmen van kleine ruimtes, zijn ze wellicht niet zo effectief in grotere ruimtes.
 • nadeel 2: De bediening van de temperatuurregelaar kan enigszins onhandig zijn omdat deze zich aan de achterkant van de kachel bevindt. Hoewel hij gemakkelijk bedienbaar is via de rechterbovenkant, zou het voor sommige gebruikers toch lastig kunnen zijn.
 • nadeel 3: Hoewel de radiator spatwaterbestendig is, is deze mogelijk niet helemaal waterdicht. Dit betekent dat voorzichtigheid geboden is bij gebruik in ruimtes waar water makkelijk kan spatten, zoals de badkamer.
 • nadeel 4: Hoewel de verwarming door slechts één persoon aan de muur kan worden gemonteerd, moet er een extra aankoop worden gedaan als je de radiator veilig op de vloer wilt installeren. De vereiste twee voeten zijn namelijk optionele accessoires.
 • nadeel 5: De beschrijving vermeldt een weekprogramma en een Eco-stand, maar geeft geen details over hoe gemakkelijk deze zijn in te stellen. Dit kan betekenen dat het programmeren van de kachel voor sommigen moeilijk kan zijn.

Onze favoriet #10

Taurus Elektrische Radiator

Taurus Elektrische Radiator

Waarom we het gekozen hebben

De TAURUS elektrische radiator is een krachtig verwarmingstoestel met MICA-technologie, dat je binnen een minuut warmte biedt en binnen 2 minuten op volle capaciteit werkt. Je kunt kiezen uit 3 warmtestanden om het verwarmingsniveau naar jouw voorkeur aan te passen. Het bevat een hittebeveiligingssysteem dat het apparaat ontkoppelt en heraansluit om de temperatuur stabiel te houden, zodra het gekozen warmteniveau is bereikt. Met het beschermingsrooster aan de voorkant en de 360 graden draaibare wielen, kun je het toestel veilig en gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen. Plus, het maakt weinig lawaai omdat het geen ventilatoren bevat, dus het is ideaal om te gebruiken terwijl je slaapt zonder dat je gestoord wordt.

 • Voordeel 1: Onmiddellijke warmte: Dankzij het MICA-verwarmingstoestel is de Taurus elektrische radiator in staat zeer snel op te warmen – in slechts een minuut voel je al de warmte en binnen 2 minuten werkt het apparaat op volle capaciteit.
 • Voordeel 2: Aanpasbare Verwarming: De Taurus elektrische radiator is krachtig en biedt de optie om te kiezen tussen 3 warmtestanden, zodat je het verwarmingsniveau naar jouw behoefte kunt instellen.
 • Voordeel 3: Constante Temperatuur: Het hittebeveiligingssysteem van de Taurus elektrische radiator zorgt ervoor dat, zodra het gekozen warmteniveau bereikt is, het apparaat losgekoppeld wordt en zo nodig weer verbonden wordt om de temperatuur stabiel te houden.
 • Voordeel 4: Veilig en Mobiel: Met het beschermingsrooster hoef je niet bang te zijn om in contact te komen met de verwarmingsplaat. Bovendien beschikt het toestel over 360 graden draaibare wielen, zo kan je het gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatsen.
 • Voordeel 5: Stil en Rustig: Omdat de Taurus elektrische radiator geen ventilatoren bevat, is het geluidsniveau praktisch onbestaande. Hierdoor kun je het apparaat ook ‘s nachts aan houden voor een comfortabele warmte zonder dat je slaap gestoord wordt.
 • Nadeel 1: Hoewel het MICA-verwarmingstoestel snel opwarmt, was er geen melding van energie-efficiëntie. Omdat het apparaat zo snel op volle capaciteit werkt, kan dit betekenen dat het mogelijk meer energie verbruikt dan andere soorten elektrische radiatoren.
 • Nadeel 2: De radiator heeft drie warmtestanden, wat je wellicht zou kunnen beperken in het kiezen van je ideale temperatuur. Andere modellen kunnen een meer aangepasta warmteregeling hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel het hittebeveiligingssysteem ervoor zorgt dat je radiator een stabiele temperatuur behoudt, betekent dit dat het apparaat wordt losgekoppeld en herverbonden wanneer het geselecteerde warmteniveau is bereikt. Dit kan als storend worden ervaren, vooral als je voortdurende warmte wilt.
 • Nadeel 4: De 360-graden draaibare wielen kunnen misschien wel het vervoer van de radiator vergemakkelijken, maar het zou een nadeel kunnen zijn als je een stevige en stabiele radiator wilt. De wielen zouden het risico op rollen of bewegen kunnen verhogen, vooral op gladde oppervlakken.
 • Nadeel 5: Het ontbreken van een ventilator betekent dat de radiator stille werking biedt, maar dit kan het ook minder effectief maken voor het circuleren van warmte rond de kamer. Dit model is wellicht niet zo goed in het verspreiden van warmte als modellen met ingebouwde ventilatoren.

Na uitgebreid onderzoek en tal van tests, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan kwalitatieve elektrische radiatoren op de markt beschikbaar zijn. Je keuze hangt af van je specifieke behoeften en budget, maar wees ervan verzekerd dat elk van de 10 door ons geteste producten de warmte en het comfort levert die je nodig hebt tijdens de koudere maanden. Elk product op onze lijst heeft unieke kenmerken en voordelen, dus we raden je aan om je tijd te nemen, ons rapport in detail door te nemen en het product te kiezen dat het beste bij jouw verwarmingsbehoeften past. Ongeacht je keuze, zal je zeker een kwalitatieve en efficiënte elektrische radiator in handen krijgen die resultaat levert.

Inhoudsopgave