a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Scooter Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een uitgebreide analyse verwachten van de meest actuele statistieken over elektrische scooters, inclusief nieuwe gegevens over trends, gebruikspatronen, marktaandeel en nog veel meer.

  • In 2020 waren er wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen die gebruik maakten van deel-elektrische scooters,
  • Van 2020 tot 2027 wordt verwacht dat de wereldwijde e-scooter markt met een samengestelde jaarlijkse groeivoet (CAGR) van bijna 8,5% zal groeien,
  • In 2019, vertegenwoordigden Europa en Noord-Amerika ongeveer 53,08% van de wereldwijde omzet in de elektrische scooter markt,
  • Onder jongeren tot 24 jaar is het aandeel elektrische scooters in Nederland gestegen van 9% in 2017 naar 23% in 2019,
  • Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de e-scooter gebruikers hun scooter gebruikt voor woon-werkverkeer,

Actuele Elektrische Scooter Statistieken

In 2020 waren er wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen die gebruik maakten van deel-elektrische scooters,

De statistiek die u ziet, ‘In 2020 waren er wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen die gebruik maakten van deel-elektrische scooters,’ is een indicatie van de toenemende acceptatie van dit alternatieve transportmiddel. Dit aantal, 20 miljoen, omvat de totale gebruikers, verspreid over verschillende steden en landen in de wereld, die gebruik hebben gemaakt van deelscooterdiensten. Dit betekent dat ze via een app een elektrische scooter hebben gehuurd voor kort gebruik, vaak voor korte ritten door de stad. Dit markeert ook een groeiende trend in wegvervoer waarbij men milieuvriendelijkere opties zoekt in een poging om de CO2-uitstoot te verminderen. Als zodanig, kunt u uit deze statistiek opmaken dat bewustwording van en interesse in duurzaam en deelvervoer snel toenemen bij het algemene publiek.

Van 2020 tot 2027 wordt verwacht dat de wereldwijde e-scooter markt met een samengestelde jaarlijkse groeivoet (CAGR) van bijna 8,5% zal groeien,

De statistiek die u heeft aangehaald, heeft betrekking op de verwachte groei van de wereldwijde e-scooter markt van 2020 tot 2027. Dit wordt aangeduid met de term ‘samengestelde jaarlijkse groeivoet’ of CAGR. CAGR staat voor Compound Annual Growth Rate en is een gemiddelde groeisnelheid berekend over meerdere perioden. In dit geval wordt er gesproken over een CAGR van bijna 8,5%. Dat betekent dat men verwacht dat de markt voor e-scooters elk jaar met dit percentage zal groeien. Het is niet zomaar een simpele jaarlijkse groei, maar een samengestelde groei. Daarbij wordt elk jaar de groei berekend op basis van het nieuwe, hogere niveau van het vorige jaar. Dus, als de markt in jaar 1 bijvoorbeeld 100 was, en deze groei met 8,5% groeit, zou de markt in jaar 2 op 108,5 uitkomen. In jaar 3 zou de groei dan worden berekend over deze 108,5 en zo verder. Hierdoor kan een kleine jaarlijkse groei optellen tot een substantiële groei over meerdere jaren.

In 2019, vertegenwoordigden Europa en Noord-Amerika ongeveer 53,08% van de wereldwijde omzet in de elektrische scooter markt,

In 2019 werd er een behoorlijk aandeel van de wereldwijde omzet in de elektrische scooter markt vertegenwoordigd door Europa en Noord-Amerika. U kunt dit begrijpen als het gecombineerde aandeel van deze twee regio’s in de wereldwijde omzet. Ongeveer 53,08% van de totale inkomsten uit de verkoop van elektrische scooters over de hele wereld werd gerealiseerd in Europa en Noord-Amerika. Met andere woorden, voor elke €100 verdiend in de wereldwijde elektrische scooter markt, werd ongeveer €53,08 verdiend in Europa en Noord-Amerika. Dit geeft u een indicatie van het belang van deze markten in de totale omzet van elektrische scooters wereldwijd.

Onder jongeren tot 24 jaar is het aandeel elektrische scooters in Nederland gestegen van 9% in 2017 naar 23% in 2019,

De statistiek vertelt ons dat er een opmerkelijke stijging is geweest in het gebruik van elektrische scooters onder de jongere bevolking in Nederland, specifiek in de leeftijdsgroep tot 24 jaar. In 2017 reed slechts 9% van die leeftijdsgroep op een elektrische scooter. Maar in een korte periode van twee jaar, is dit percentage meer dan verdubbeld tot 23% in 2019. Dit betekent dat uit elke 100 jongeren tot 24 jaar, er 23 een elektrische scooter gebruikten in 2019, tegenover 9 in 2017. Deze significante stijging is een indicatie voor de groeiende populariteit van en interesse in milieuvriendelijke en duurzame transportsystemen onder de jongere generaties.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de e-scooter gebruikers hun scooter gebruikt voor woon-werkverkeer,

Het gegeven statistiek geeft aan dat een aanzienlijk aantal e-scooter gebruikers – meer dan 50% om precies te zijn – hun e-scooters inzetten als een middel voor woon-werkverkeer. Dit betekent dat e-scooters niet alleen als recreatief vervoersmiddel worden gebruikt, maar meer en meer deel uitmaken van de dagelijkse routine van mensen. Als u deel uitmaakt van deze meerderheid, betekent dit dat u de voordelen van een e-scooter mogelijk waardeert voor uw dagelijkse woon-werkverkeer, zoals de besparing op brandstofkosten, het vermijden van verkeerscongestie en het bijdragen aan een beter milieu door minder uitstoot van broeikasgassen.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.globenewswire.com

2. – https://www.forbes.com

3. – https://www.cbs.nl

4. – https://www.grandviewresearch.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:42.

Inhoudsopgave