a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Elektrische Voertuigen Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een gedetailleerde analyse verwachten van de nieuwste cijfers en trends in elektrische voertuigen, inclusief verkoopstatistieken, marktaandelen, milieu-impact en voorspellingen voor de toekomst.

  • In 2020 zijn er 303,000 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd in Europa.
  • In 2019 was 56% van alle nieuwe auto’s in Noorwegen elektrisch.
  • In 2020 waren er wereldwijd bijna 10,5 miljoen elektrische voertuigen op de weg.
  • In het eerste kwartaal van 2021 waren 36% van de nieuw verkochte auto’s in de EU elektrisch of hybride.
  • Naar verwachting zal de markt voor elektrische voertuigen tegen 2027 groeien tot 802,81 miljard dollar.
  • In 2020 was de Tesla Model 3 de best verkochte elektrische auto wereldwijd, met meer dan 365.000 verkochte eenheden.
  • Het opladen van een elektrisch voertuig thuis is 60% goedkoper dan het tanken van benzine in de Verenigde Staten.
  • Meer dan 30% van de elektrische voertuigen die in de Verenigde Staten zijn verkocht, zijn SUV’s.
  • China had in 2020 de grootste markt voor elektrische auto’s, met een marktaandeel van bijna 50%.

Actuele Elektrische Voertuigen Statistieken

In 2020 zijn er 303,000 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd in Europa.

In 2020 is er een significante toename van het aantal geregistreerde elektrische auto’s in Europa waargenomen. Concreet willen we u informeren dat er 303,000 nieuwe elektrische auto’s zijn geregistreerd. Dit statische gegeven wijst op een groeiende populariteit en acceptatie van elektrische voertuigen binnen de Europese markt. Mogelijk wordt deze trend gedreven door groeiend ecologisch bewustzijn onder consumenten, overheidsbeleid gericht op het verminderen van de CO2-emissie en verbeteringen in de technologie rondom elektrische voertuigen. Kortom, als u overweegt over te stappen op elektrische auto’s, bevindt u zich zeker in een snelgroeiende groep binnen Europa.

In 2019 was 56% van alle nieuwe auto’s in Noorwegen elektrisch.

In 2019 was meer dan de helft, specifiek 56%, van alle nieuw geregistreerde auto’s in Noorwegen elektrisch. Dit betekent dat van al de auto’s die voor het eerst op de weg kwamen in dat jaar, 56% door elektriciteit aangedreven voertuigen waren. Het toont het hoge niveau van acceptatie en integratie van elektrische auto’s in de Noorse samenleving aan. Noorwegen bevindt zich dus duidelijk op de voorgrond als het gaat om duurzame transportoplossingen. Dit percentage geeft u een duidelijk beeld van de mate waarin de transitie naar elektrische voertuigen al heeft plaatsgevonden in dit specifieke land en kan als een indicatie dienen voor vergelijkbare trends in vergelijkbare landen.

In 2020 waren er wereldwijd bijna 10,5 miljoen elektrische voertuigen op de weg.

In 2020 was er een aanzienlijke groei in het aantal elektrische voertuigen wereldwijd. Het statistische gegeven dat u ziet, geeft aan dat er bijna 10,5 miljoen elektrische voertuigen waren, geregistreerd en in gebruik op de wegen over de hele wereld. Dit omvat alle soorten elektrische voertuigen, van volledig elektrische auto’s tot plug-in hybrides. Dit getal is een indicatie van de toenemende acceptatie en het gebruik van elektrische voertuigen, wat gedeeltelijk te danken is aan de groeiende bezorgdheid over het milieu en de voordelen op het gebied van energie-efficiëntie. Het volgen van deze trends kan nuttig zijn voor beleidsmakers, industrieleiders en investeerders om het potentieel van de markt voor elektrische voertuigen te begrijpen en om strategieën te bepalen voor toekomstige groei.

In het eerste kwartaal van 2021 waren 36% van de nieuw verkochte auto’s in de EU elektrisch of hybride.

Uit de statistiek blijkt dat in het eerste kwartaal van 2021, 36% van de nieuw verkochte auto’s in de Europese Unie elektrisch of hybride waren. Dit betekent dat bijna een op de drie nieuw verkochte auto’s een vorm van elektrische aandrijving had, of volledig elektrisch was, of een hybride model waarbij de auto wordt aangedreven door een combinatie van een verbrandingsmotor en een elektrische motor. Deze verandering in het type verkochte auto’s is een belangrijke indicator voor de verschuiving naar duurzamere en minder vervuilende vormen van transport in de EU. Het toont aan dat consumenten in steeds grotere getale kiezen voor milieuvriendelijkere opties wanneer zij een nieuwe auto kopen.

Naar verwachting zal de markt voor elektrische voertuigen tegen 2027 groeien tot 802,81 miljard dollar.

Deze statistiek voorspelt de financiële waarde van de markt voor elektrische voertuigen tegen het jaar 2027. De geschatte waarde is 802,81 miljard dollar, wat een aanzienlijke groei betekent. De groei van de markt voor elektrische voertuigen kan worden toegeschreven aan factoren zoals de wereldwijd toenemende vraag naar duurzame en energie-efficiënte voertuigen, de uitbreiding van de laadinfrastructuur en overheidssubsidies die ervoor zorgen dat deze voertuigen voor consumenten betaalbaarder worden. Het kan dus interessant zijn voor u om met deze trend mee te gaan, of u nu een consument, investeerder of fabrikant bent.

In 2020 was de Tesla Model 3 de best verkochte elektrische auto wereldwijd, met meer dan 365.000 verkochte eenheden.

Dit statistische feit betekent dat Tesla’s Model 3 in het jaar 2020 de meest populaire elektrische auto ter wereld was. Het aantal verkochte eenheden van dit model bedroeg meer dan 365.000, wat een indicatie is van het wereldwijde marktaandeel en de populariteit van het voertuig. Met andere woorden, de Tesla Model 3 was in dat jaar de koploper in de wereldwijde elektrische voertuigmarkt. U kunt dit nummer zien als een maatstaf voor het succes van Tesla in het bevorderen van elektrische mobiliteit, daar zij meer Model 3-eenheden hebben verkocht dan welk ander elektrisch voertuig dan ook. Dit betekent dus ook dat de vraag naar dit specifieke model hoog was in 2020.

Het opladen van een elektrisch voertuig thuis is 60% goedkoper dan het tanken van benzine in de Verenigde Staten.

Deze statistiek geeft u een indicatie van de mogelijke kostenbesparing die u kunt realiseren door te kiezen voor een elektrisch voertuig in plaats van een benzinevoertuig. Het verklaart dat het opladen van een elektrisch voertuig thuis in de Verenigde Staten gemiddeld 60% goedkoper is dan het tanken van benzine. Dit betekent dat als u gewend bent om een bepaald bedrag uit te geven aan benzine, u slechts 40% van dat bedrag zou uitgeven als u thuis uw elektrische auto zou opladen. Dus, naast de milieuvriendelijke voordelen, kunt u ook aanzienlijke financiële besparingen realiseren door over te stappen op elektrische voertuigen.

Meer dan 30% van de elektrische voertuigen die in de Verenigde Staten zijn verkocht, zijn SUV’s.

Deze statistiek geeft aan dat meer dan 30% van de elektrische voertuigen die in de Verenigde Staten zijn verkocht, SUV’s zijn. Dit betekent dat van elke 100 elektrische voertuigen die worden verkocht, er meer dan 30 van het SUV-type zijn. Het weerspiegelt niet alleen de populariteit van SUV’s in het algemeen, maar ook een groeiende trend onder consumenten om voor elektrische SUV’s te kiezen. Dit kan door verschillende factoren komen – misschien vanwege hun grotere formaat en vermogen, hun veelzijdigheid voor verschillende rijomstandigheden, of misschien omdat nieuwe elektrische SUV-modellen aantrekkelijker zijn geworden in termen van prijs, ontwerp en prestaties. Hoe dan ook, u kunt uit deze statistiek opmaken dat een significant percentage van de mensen die elektrische voertuigen kopen in de VS, de voorkeur geven aan SUV-modellen.

China had in 2020 de grootste markt voor elektrische auto’s, met een marktaandeel van bijna 50%.

In 2020 was China de wereldleider op het gebied van de markt voor elektrische auto’s, waarbij het bijna 50% van de wereldwijde markt in handen had. Wat dit betekent, is dat van alle elektrische auto’s die in 2020 wereldwijd werden verkocht, bijna de helft in China werd verkocht. Dit toont de snelle groei en het leiderschap van China in de transitie naar duurzaam transport. Het onthult ook het potentieel en de bereidheid van de Chinese consument om duurzame, technologisch geavanceerde voertuigen te omarmen. Als u een fabrikant of een investeerder in elektrische voertuigen bent, is dit een belangrijk cijfer, omdat het aantoont waar de grootste vraag en het grootste potentieel voor groei is.

Referenties

0. – https://www.energy.gov

1. – https://www.eia.gov

2. – https://insideevs.com

3. – https://www.alliedmarketresearch.com

4. – https://www.acea.be

5. – https://elbil.no

6. – https://ev-sales.blogspot.com

7. – https://www.ev-volumes.com

8. – https://www.iea.org

Originally posted 2023-11-14 12:12:42.

Inhoudsopgave