a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Energiemeter: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek zijn de tien beste energiemeters getest, zodat jij de meest betrouwbare en nauwkeurige optie voor jouw energiemonitoring kunt kiezen.

Unser Favorit: Difcul Energiemeter

Difcul Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Brennenstuhl Energiemeter

Brennenstuhl Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Meross Energiemeter

Meross Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Retoo Energiemeter

Retoo Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Rev Ritter Energiemeter

Rev Ritter Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Delamiya Energiemeter

Delamiya Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Eastron Energiemeter

Eastron Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Fdit Energiemeter

Fdit Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Eastron Energiemeter

Eastron Energiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Antela Energiemeter

Antela Energiemeter
★★★★★

Weet jij hoeveel energie je precies verbruikt in huis? Of ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen op je energierekening? Een energiemeter kan je daarbij veel inzicht geven. Vele modellen op de markt hebben uiteenlopende functies en kunnen je verschillende soorten informatie geven. Maar welke is nu de beste voor jou? We hebben onderzoek gedaan en hier presenteren wij de 10 beste energiemeters in onze test. Deze lijst bevat de meest nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke modellen momenteel beschikbaar om je te helpen bij het kiezen van de energiemeter die afstemt op jouw specifieke behoeften.

Een energiemeter is een handig apparaatje dat je helpt om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Het meet hoeveel stroom er wordt gebruikt door de apparaten in je huis, van je koelkast tot je televisie. Door het gebruik van een energiemeter kun jij precies zien waar de meeste energie naartoe gaat en waar je eventueel kunt besparen. Zo draag je niet alleen bij aan een duurzamere leefomgeving, maar kun je ook flink wat kosten besparen op je energierekening.

Check Uit

Onze favoriet #1

Difcul Energiemeter

Difcul Energiemeter

Waarom we het gekozen hebben

De DIFCUL Energiemeter is een geavanceerd instrument dat je inzicht biedt in je energieverbruik en de bijbehorende kosten. Met 7 verschillende bewakingsmodi meet het apparaat alles van tijd en vermogen tot cumulatief stroomverbruik en stroomprijs. De energiemeter staat bekend om zijn hoge nauwkeurigheid, dankzij de ingebouwde sensoren. Als er sprake is van overbelasting (meer dan 3680W), zal een “OVERLOAD” waarschuwing op het scherm verschijnen om je te waarschuwen. Het apparaat heeft een groot, helder LCD-scherm met achtergrondverlichting en behoudt meetwaarden en instellingen, zelfs wanneer het wordt losgekoppeld. De DIFCUL Energiemeter is gemaakt van veilig, milieuvriendelijk ABS-kunststof en is handig te gebruiken met verschillende soorten elektrische apparaten. Het apparaat heeft daarnaast ook gebruiksvriendelijke knoppen voor het selecteren van de modus, het instellen van de eenheidsprijs van elektriciteit en het aanpassen van de prijs.

 • Voordeel 1: De DIFCUL Energiemeter heeft een uitgebreide meterfunctie met wel 7 bewakingsmodi. Hierdoor kun je alles nauwlettend in de gaten houden, van je energieverbruik, stroomverbruik en de kosten hiervan, tot voltage, frequentie en vermogen.
 • Voordeel 2: Met zijn ingebouwde stroomsensor garandeert deze energiemeter niet alleen de beste nauwkeurigheidsklasse 1.0, maar heeft hij ook een overbelastingsbeveiliging. Als de belasting hoger wordt dan 3680W, zal het scherm “OVERLOAD” knipperen om jou als gebruiker te waarschuwen.
 • Voordeel 3: Deze energiemeter is uitgerust met een groot LCD-scherm dat een brede kijkhoek en een heldere achtergrondverlichting heeft. Daarnaast heeft hij een handige geheugenfunctie waarmee metingen en instellingen opgeslagen kunnen worden, zelfs wanneer de meter is losgekoppeld.
 • Voordeel 4: De DIFCUL energiemeter is makkelijk te gebruiken en geschikt voor allerlei elektrische apparaten zoals kerstverlichting, broodmachines, koffiezetapparaten, televisies, dvd-spelers, computers, gameconsoles, printers en ovens. Met het ABS-plastic ontwerp is hij ook veilig en milieuvriendelijk.
 • Voordeel 5: Deze energiemeter heeft een eenvoudige bediening. Je selecteert de bewakingsmodus met de knop “FVNC”, stelt de elektriciteitsprijs per eenheid in met de knop “COST”, en past de prijs aan met de “UP” en “DOWN” knoppen. Alle instellingen kun je wissen met de “RESET” knop. Hierdoor is deze energiemeter geschikt voor jong en oud.
 • nadeel 1: Hoewel de Energiemeter van DIFCUL een overload waarschuwing geeft bij een belasting boven de 3680W, biedt het geen daadwerkelijke bescherming tegen deze overbelasting. Je zal zelf actie moeten ondernemen om eventuele schade aan aangesloten apparaten te voorkomen.
 • nadeel 2: De Energiemeter heeft een groot aantal monitoring modi, wat het apparaat complex kan maken voor gebruikers die minder ervaring hebben met technologie. Je zal tijd moeten investeren om te leren hoe je tussen deze modi kunt schakelen, ondanks het argument dat het apparaat eenvoudig te bedienen is.
 • nadeel 3: Het toestel maakt gebruik van een geheugenfunctie om meetwaarden en instellingen op te slaan, zelfs als de energiemeter wordt losgekoppeld. Dit betekent echter dat als je de energiemeter wilt resetten voor een verschillend apparaat, je handmatig alle opgeslagen gegevens moet wissen.
 • nadeel 4: Ondanks de toevoeging van een achtergrondverlichting, maakt het apparaat geen melding van een automatische energiebesparingsmodus voor het scherm. Dit kan resulteren in onnodig energieverbruik als de achtergrondverlichting aan blijft staan wanneer het niet nodig is.
 • nadeel 5: Hoewel de energiemeter gemaakt is van ABS-kunststof, wat veilig en milieuvriendelijk materiaal is, is het niet bekend of dit apparaat recyclebaar is. Als je milieubewust bent, kan dit een belangrijk punt van overweging zijn.

Onze favoriet #2

Brennenstuhl Energiemeter

Brennenstuhl Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Energiemeter van Brennenstuhl is een handig hulpmiddel om je energiekosten te beheersen en te verminderen. Het meet niet alleen de spanning, frequentie, stroom, arbeidsfactor en vermogen, maar berekent ook jouw totale energieverbruik en de bijbehorende kosten. Een extra veiligheidsaspect is de hogere contactbescherming. Handig ​​is de stroomverbruiksmeter die twee verschillende elektriciteitstarieven kan instellen – ideaal voor dag- en nachttarieven. Het display toont de gemeten tijd in uren en minuten. En maak je geen zorgen over stroomuitval – de meegeleverde 3 LR44-batterijen zorgen voor een veilige gegevensopslag.

 • Voordeel 1: De Brennenstuhl Energiemeter biedt je een uitgebreide meting van elektriciteitsfactoren, waaronder spanning, frequentie, stroom, arbeidsfactor en vermogen, waardoor je precies kunt vaststellen hoe je energie verbruikt.
 • Voordeel 2: Met de hogere contactbescherming berekent deze stroomkostenmeter het totale energieverbruik en de energiekosten, een perfect hulpmiddel om je te helpen je elektriciteitskosten te verlagen.
 • Voordeel 3: Deze stroomverbruiksmeter biedt flexibiliteit met 2 individueel instelbare elektriciteitstarieven voor dag en nacht, zodat je het verbruik gedurende de hele dag nauwkeurig kunt bijhouden.
 • Voordeel 4: Het geeft de meettijd weer in uren en minuten, waardoor je in staat bent om je energieverbruik in real-time bij te houden en te vergelijken.
 • Voordeel 5: Het wordt geleverd met een stopcontact en bevat 3 LR44-batterijen die uw gegevens opslaan in geval van stroomuitval, wat betekent dat je altijd toegang hebt tot je energiegebruiksgegevens, zelfs wanneer de stroom niet beschikbaar is.
 • Nadeel 1: De Brennenstuhl energiemeter maakt gebruik van LR44-batterijen voor de gegevensopslag bij stroomuitval. Dit type batterij kan lastig te vinden zijn in reguliere winkels, wat betekent dat je misschien een reservevoorraad moet bestellen of hebt te maken met de frustratie van het zoeken naar vervangingen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de energiemeter beschikt over hogere contactbescherming, is er geen vermelding over mogelijke ingebouwde beveiligingsmechanismen tegen stroompieken of overbelasting. Dit kan van invloed zijn op de veiligheid bij gebruik in huis.
 • Nadeel 3: De Brennenstuhl energiemeter kan slechts twee individueel instelbare elektriciteitstarieven ondersteunen (dag en nacht). Als je gebruik maakt van een tariefplan dat meerdere tarieven voor verschillende tijden of dagen bevat, kan dit een beperking voor jou zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de meter de meettijd in uren en minuten weergeeft, wordt er niet gesproken over de mogelijkheid om deze meettijden in te stellen of aan te passen. Dit zou kunnen betekenen dat je minder flexibiliteit hebt in je energieverbruik plannen.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt beschreven als een stroomkostenmeter met stopcontact. Dit betekent dat het mogelijk één stopcontact in beslag neemt, wat in sommige huishoudens waar stopcontacten schaars zijn, een probleem kan vormen.

Onze favoriet #3

Meross Energiemeter

Meross Energiemeter

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Meross Energiemeter is een slimme stekker die niet alleen je elektronische apparaten regelt, maar ook je energieverbruik monitort. Via de bijbehorende app kun je jouw energieverbruik per week, maand of jaar bekijken en de verwachte kosten bepalen. Deze meter is ook op afstand te bedienen via zowel de app als met stemopdrachten via Alexa en Google Home. Extra functionaliteiten zijn het instellen van een tijdschema om apparaten aan of uit te zetten, inclusief een zonsopgang/zonsondergangfunctie en een countdown. Zelfs als je internetverbinding wegvalt, blijft je tijdschema actief. De lokale besturingsmethode zorgt tot slot voor een extreem snelle besturingservaring, zelfs bij een losgekoppelde internetverbinding. En het enige dat je nodig hebt is een 2,4 GHz WLAN-verbinding.

 • Voordeel 1: De Retoo energiemeter helpt je geld te besparen door een nauwkeurige meting van het stroomverbruik in je huis. Je kunt gemakkelijk controleren welke apparaten het meeste energie opnemen en zo onnodige stroomverbruikers elimineren.
 • Voordeel 2: Deze wattmeter heeft veel functies. Het stelt je niet alleen in staat om de spanning in het netwerk, de stroomontlading en de huidige belasting van het stopcontact weer te geven, maar ook de som van het verbruikte elektrische energie en de totale tijd van ingeschakeld zijn op te slaan en weer te geven.
 • Voordeel 3: De Retoo energiemeter is een ecologische oplossing. Door het controleren van de economische werking van je apparaten, verlaag je jouw stroomverbruik en daardoor ook de CO2-uitstoot. Bovendien geeft de meter het verbruik van CO2 voor gecontroleerde apparaten aan, zodat je effectief kunt bijdragen aan een beter milieu.
 • Voordeel 4: De energiemeter heeft een groot display en eenvoudige bediening met 4 knoppen. Dit maakt het controleren van het niveau van energieverbruik van het aangesloten apparaat gemakkelijk en duidelijk. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een handleiding om te helpen bij het bedienen.
 • Voordeel 5: Deze wattmeter is universeel toe te passen. Het is niet alleen handig voor huishoudens, maar ook voor bedrijven en kantoorruimtes om te zien welke apparaten het meeste energie verbruiken. Daarnaast is de meter uitgerust met een Europese stekker van type C en bevat het een extra batterij om instellingen en gegevens op te slaan, zelfs als het apparaat is uitgeschakeld.
 • Nadeel 1: De energiemeter komt met een type C stekker, dit kan een probleem zijn als je huishouden of kantoorruimte dit type stekker niet ondersteunt. Je moet dit dus goed controleren voordat je het apparaat aanschaft.
 • Nadeel 2: Het behoud van instellingen en gegevens is afhankelijk van een extra batterij aan de achterkant van het apparaat. Wanneer deze batterij leeg is, worden de gegevens en instellingen niet bewaard wanneer het apparaat uitgeschakeld wordt. Dit betekent dat je de batterij regelmatig moet vervangen om gegevensverlies te voorkomen.
 • Nadeel 3: Van het grote, leesbare display wordt gezegd dat het eenvoudig te bedienen is, maar de handleiding wordt mogelijk niet geleverd in het Nederlands. Dit kan het voor sommige Nederlandstalige gebruikers moeilijk maken om alle functionaliteiten van het apparaat te benutten.
 • Nadeel 4: De energiemeter meet veel aspecten van je apparatuur, maar toont mogelijk niet alle meetdata tegelijkertijd. Je moet dus meerdere keren de metingen controleren om alle gegevens te zien, wat tijd kan kosten.
 • Nadeel 5: Hoewel dit apparaat kan helpen bij het verminderen van energieverbruik, hangt het succesvol implementeren van energiebesparende maatregelen zeer veel af van je eigen acties. Het apparaat levert de gegevens, maar je moet nog steeds de tijd nemen om de gegevens te interpreteren en te beslissen over maatregelen om stroom te besparen.

Onze favoriet #4

Retoo Energiemeter

Retoo Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Retoo Energiemeter is een gebruiksvriendelijk apparaat dat je helpt om te controleren en te beheren hoeveel energie je apparaten in huis verbruiken. Deze meter kan nauwkeurig het stroomverbruik meten en berekenen, zodat je gemakkelijk de grootste stroomverbruikers in je huis kan identificeren en kostbare energie kan besparen. Het apparaat biedt verschillende functies zoals het tonen van de netspanning, stroomontlading, huidige belasting van het stopcontact, het totale energieverbruik en de tijd van inschakeling. Het draagt bij aan een beter milieu door je te helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Het apparaat heeft een groot, gemakkelijk leesbaar display en vier knoppen voor eenvoudige bediening. De Energiemeter van Retoo is universeel, dus het kan in elk huishouden worden gebruikt, en het is uitgerust met een type C stekker en een extra batterij om instellingen en gegevens op te slaan, zelfs als het apparaat is uitgeschakeld.

 • Voordeel 1: De Retoo energiemeter helpt je geld te besparen door een nauwkeurige meting van het stroomverbruik in je huis. Je kunt gemakkelijk controleren welke apparaten het meeste energie opnemen en zo onnodige stroomverbruikers elimineren.
 • Voordeel 2: Deze wattmeter heeft veel functies. Het stelt je niet alleen in staat om de spanning in het netwerk, de stroomontlading en de huidige belasting van het stopcontact weer te geven, maar ook de som van het verbruikte elektrische energie en de totale tijd van ingeschakeld zijn op te slaan en weer te geven.
 • Voordeel 3: De Retoo energiemeter is een ecologische oplossing. Door het controleren van de economische werking van je apparaten, verlaag je jouw stroomverbruik en daardoor ook de CO2-uitstoot. Bovendien geeft de meter het verbruik van CO2 voor gecontroleerde apparaten aan, zodat je effectief kunt bijdragen aan een beter milieu.
 • Voordeel 4: De energiemeter heeft een groot display en eenvoudige bediening met 4 knoppen. Dit maakt het controleren van het niveau van energieverbruik van het aangesloten apparaat gemakkelijk en duidelijk. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een handleiding om te helpen bij het bedienen.
 • Voordeel 5: Deze wattmeter is universeel toe te passen. Het is niet alleen handig voor huishoudens, maar ook voor bedrijven en kantoorruimtes om te zien welke apparaten het meeste energie verbruiken. Daarnaast is de meter uitgerust met een Europese stekker van type C en bevat het een extra batterij om instellingen en gegevens op te slaan, zelfs als het apparaat is uitgeschakeld.
 • Nadeel 1: De energiemeter komt met een type C stekker, dit kan een probleem zijn als je huishouden of kantoorruimte dit type stekker niet ondersteunt. Je moet dit dus goed controleren voordat je het apparaat aanschaft.
 • Nadeel 2: Het behoud van instellingen en gegevens is afhankelijk van een extra batterij aan de achterkant van het apparaat. Wanneer deze batterij leeg is, worden de gegevens en instellingen niet bewaard wanneer het apparaat uitgeschakeld wordt. Dit betekent dat je de batterij regelmatig moet vervangen om gegevensverlies te voorkomen.
 • Nadeel 3: Van het grote, leesbare display wordt gezegd dat het eenvoudig te bedienen is, maar de handleiding wordt mogelijk niet geleverd in het Nederlands. Dit kan het voor sommige Nederlandstalige gebruikers moeilijk maken om alle functionaliteiten van het apparaat te benutten.
 • Nadeel 4: De energiemeter meet veel aspecten van je apparatuur, maar toont mogelijk niet alle meetdata tegelijkertijd. Je moet dus meerdere keren de metingen controleren om alle gegevens te zien, wat tijd kan kosten.
 • Nadeel 5: Hoewel dit apparaat kan helpen bij het verminderen van energieverbruik, hangt het succesvol implementeren van energiebesparende maatregelen zeer veel af van je eigen acties. Het apparaat levert de gegevens, maar je moet nog steeds de tijd nemen om de gegevens te interpreteren en te beslissen over maatregelen om stroom te besparen.

Onze favoriet #5

Rev Ritter Energiemeter

Rev Ritter Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De REV Ritter Energiemeter is een handig instrument voor het meten van energieverbruik van alle apparaten die op een stopcontact zijn aangesloten. Deze energiemeter is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij zijn eenvoudige en intuïtieve bediening. Het apparaat is uitgerust met een goed afleesbaar lcd-display dat eenvoudig te bedienen is. De REV Ritter meter meet het energieverbruik met een nauwkeurigheid van minder dan of gelijk aan 1% voor kWh en minder dan of gelijk aan 2% voor W. Je kunt van dit apparaat de totale energie (kWh) opgenomen in een bepaalde meetperiode, het huidige energievermogen (W) en de duur van de laatste meting aflezen. Een bijkomend voordeel van deze meter is dat bij een stroomuitval je gegevens automatisch worden opgeslagen, zodat je geen kostbare informatie verliest.

 • Voordeel 1: De REV Ritter energiemeter kan gebruikt worden voor alle stekker-aangedreven eindapparaten. Dit betekent dat je de energie-efficiëntie van verschillende apparaten in je huis of kantoor makkelijk kan meten en volgen.
 • Voordeel 2: Het is eenvoudig en intuïtief in gebruik. Je hoeft geen technisch expert te zijn om het te bedienen, dit maakt het een handige tool voor iedereen.
 • Voordeel 3: De energiemeter heeft een goed afleesbaar lcd-display, waardoor de gebruikservaring verder vereenvoudigd wordt. Je hebt geen moeite met het aflezen van het verbruik of de opgenomen kracht.
 • Voordeel 4: Het apparaat biedt een zeer accurate meting van je energieverbruik met een nauwkeurigheid van <= 1% ± / kwh; <= 2% ± / W. Je kan dus vertrouwen op de gegevens die het apparaat je geeft bij het monitoren van je energieverbruik.
 • Voordeel 5: Bij een stroomuitval hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van je gegevens. De REV Ritter energiemeter slaat je gegevens automatisch op, waardoor je op elk moment terug kunt kijken naar je eerdere metingen.
 • Het is lastig om specifieke nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze voornamelijk positieve aspecten van het product benadrukt. Maar op basis van de verstrekte informatie, zou je de volgende potentiële nadelen kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: De energiemeter is alleen voor stekker-aangedreven apparaten. Dit betekent dat je, als je een apparaat hebt dat niet op een stekker werkt – zoals batterij-aangedreven apparaten – je de efficiëntie niet kunt meten met deze meter.
 • Nadeel 2: Hoewel er wordt vermeld dat het lcd-display eenvoudig en zelfverklarend is, kan het nog steeds verwarrend zijn voor diegenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 3: De nauwkeurigheid van metingen is <= 1% ± / kWh en <= 2% ± / W. Hoewel dit algemeen als nauwkeurig wordt beschouwd, is er toch een kleine kans op afwijkingen in de metingen.
 • Nadeel 4: De informatie die de energiemeter biedt, is beperkt tot kWh, W en de duur van de meting. Andere belangrijke informatie zoals piekoffertijden of energie-efficiëntie ten opzichte van andere apparaten wordt niet meegeleverd.
 • Nadeel 5: Hoewel de gegevens automatisch worden opgeslagen bij stroomuitval, lijkt er geen functie te zijn voor langdurige gegevensopslag of -analyse, waardoor je mogelijk geen langetermijntrends kunt identificeren in je energieverbruik.

Onze favoriet #6

Delamiya Energiemeter

Delamiya Energiemeter

Waarom we het gekozen hebben

De Delamiya Energiemeter is een multifunctionele stekkermeter die je direct inzicht geeft in het energiegebruik van jouw apparaten. Hij toont je de prestaties, energie, stroom, spanning en de kosten in euro’s, waardoor je gemakkelijk het verbruik en de kosten van jouw huishoudelijke en kantoorapparaten kunt berekenen en in de gaten houden. Het apparaat heeft een lcd-scherm voor duidelijke leesbaarheid in donkere situaties en een overbelastingsbeveiliging, waarbij de gemeten spanning en het vermogen tot 2% nauwkeurig zijn. Deze energiemeter is eenvoudig te bedienen dankzij de gebruiksvriendelijke knoppen en EU-stekker, wat het breed inzetbaar maakt. Met jouw aankoop ontvang je twee digitale vermogensmeters en een handleiding, en profiteer je van klantenserviceondersteuning.

 • Voordeel 1: Vele functies in één apparaat: De Delamiya Energiemeter biedt je de mogelijkheid om meerdere belangrijke gegevens over je apparaten in één oogopslag te bekijken. Het toont informatie over de prestaties (W), energie (kWh), stroom (A), spanning (V) en kosten (Euro). Met deze informatie kun je dus eenvoudig je energie verbruik en de kosten daarvan in de gaten houden.
 • Voordeel 2: Precieze metingen en opslag: Met de Delamiya Energiemeter kun je erop vertrouwen dat je nauwkeurige meetgegevens krijgt. Daarnaast kunnen deze gegevens voor een langere periode worden opgeslagen. Dit maakt het gemakkelijk om je energieverbruik en kosten over een bepaalde periode te volgen en te vergelijken.
 • Voordeel 3: Overbelastingsbeveiliging: De ingebouwde en zeer precieze stroomsensor biedt je een extra veiligheidsfactor. Met een maximaal vermogen van 3680 W en een metingsvelden binnen 2% voor spanning en vermogen, hoef je je geen zorgen te maken over overbelasting van je apparatuur.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak: Met slechts twee knoppen is deze energiemeter eenvoudig te bedienen. Bovendien, dankzij de EU-stekker, kan hij worden gebruikt in combinatie met vele huis- en kantoorelektronica, keukenapparaten, computers, printers, routers, set-top boxen, koelkasten en nog veel meer.
 • Voordeel 5: Klantenservice en extra’s: Naast de digitale vermogensmeters krijg je ook een handleiding om je te helpen bij het optimaal gebruik maken van de energiemeter. Mocht je vragen of problemen hebben dan staat de klantenservice van Delamiya voor je klaar.
 • Op basis van de verstrekte informatie, hier zijn een paar potentiële nadelen van de Delamiya Energiemeter:
 • Nadeel 1: Hoewel de stroommeter gegevens nauwkeurig en opslagbaar is, wordt er niet gespecificeerd hoelang deze gegevens worden opgeslagen of of ze kunnen worden overgezet naar andere apparaten of platforms voor analyse of record behoud.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft overbelastingsbeveiliging, maar het maximale vermogen is beperkt tot 3680 W. Dit kan je beperken als je apparaten wilt meten die meer vermogen vereisen.
 • Nadeel 3: Het ontwerp van de Energiemeter is voorzien van slechts twee bedieningsknoppen. Hoewel dit de bediening eenvoudiger maakt, kan dit beperkingen opleggen aan de functionaliteit en de aanpassingsmogelijkheden van de meter.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat wordt geleverd met een EU-stekker, betekent dit dat het misschien niet compatibel is met stopcontacten in andere delen van de wereld, wat de bruikbaarheid beperkt als je veel reist of in een land woont dat geen EU-stekkers gebruikt.
 • Nadeel 5: De verpakking bevat 2 digitale energiemeters, wat betekent dat als je maar één nodig hebt, je mogelijk met een extra apparaat blijft zitten dat je niet nodig hebt of wilt.

Onze favoriet #7

Eastron Energiemeter

Eastron Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Eastron Energiemeter is een betrouwbaar en secure apparaat met een MID-gecertificeerd ontwerp (Bijlage B & D, EN50470-1 & EN50470-3 klasse B), dat specifiek ontworpen is voor factureringsdoeleinden. Je zult versteld staan van de capaciteit – het handelt tot wel 100A 3×230/400V, variërend van 0.5-10 (100) A. Het onderscheidt zich door zijn ruimtebesparende ontwerp dat makkelijk te installeren is op een vier module DIN-rail. Daarnaast biedt het multi parametermetingen wat het ideaal maakt voor facturering en driefasen circuitbewaking. Het werken hiermee wordt eenvoudig gemaakt dankzij een gebruikersvriendelijk LCD-touchscreen navigatiemenu en duidelijke achtergrondverlichting. Het heeft een configureerbare gepulseerde output (Import, Export, Netto kWh) en bevat een RS485 Modbus RTU, 2 x S0 uitgangen voor import of export / kWh, kVArh / fasegerelateerd berekeningssysteem. Of je het nu gebruikt voor PV, Re-generatie Wind, Bio-Massa of in de energietransitiemarkt, deze energiemeter is een uitermate populair en betrouwbaar instrument.

 • Voordeel 1: De Energiemeter van Eastron is MID-gecertificeerd en beschikt over een stamperbestendig en niet-resetbaar design. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor het nauwkeurig meten van je energieverbruik voor factureringsdoeleinden.
 • Voordeel 2: Met zijn compacte ontwerp bespaart het ruimte en is het eenvoudig te installeren. Het kan gemakkelijk worden gemonteerd op een vier module DIN-rail, waardoor je niet veel tijd en moeite hoeft te besteden aan de installatie.
 • Voordeel 3: De meter biedt multi-parameter metingen, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor driefasen circuitbewaking en facturering. De eenvoudige menunavigatie en het LCD-touchscreen met een heldere achtergrondverlichting verhogen het gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: De energiemeter is configureerbaar met gepulseerde output en heeft een RS485 Modbus RTU, met twee S0-uitgang opties. Dit biedt je flexibiliteit voor verschillende toepassingen en maakt fasegerelateerde berekeningen mogelijk.
 • Voordeel 5: Ten slotte is de Eastron energiemeter zeer geschikt voor PV, Re-generatie Wind, Bio-Massa en is zeer populair in de energie-transitiemarkt. Dit betekent dat het niet alleen nuttig is voor huishoudelijke toepassingen, maar ook voor duurzame energietoepassingen.
 • Hoewel het lijkt dat de Eastron energiemeter veel voordelen biedt op basis van de productbeschrijving, zijn hier een paar mogelijke nadelen die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel de energiemeter een ruimtebesparend ontwerp heeft, is dit beperkt tot installatie op een vier module DIN-rail. Als je omgeving dit niet heeft, kan de installatie gecompliceerd worden en mogelijk extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 2: De Eastron energiemeter heeft een LCD-touchscreen met een heldere achtergrondverlichting, maar de effectiviteit hiervan kan afhangen van de hoek waaronder je kijkt. Als de hoek niet ideaal is, kan het scherm moeilijk leesbaar zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de meter configureerbare gepulseerde output (Import, Export, Netto kWh) biedt, wordt het driefasen circuitbewakingssysteem misschien niet volledig begrepen of optimaal benut door alle gebruikers. Dit maakt het minder geschikt voor mensen met beperkte technische kennis.
 • Nadeel 4: De RS485 Modbus RTU en de 2 x S0 uitgangen voor import of export / kWh, kVArh / fase-gerelateerd berekeningssysteem impliceren ook technische complexiteit. Zonder grondige kennis of ondersteuning kan dit moeilijk te managen zijn voor de gemiddelde eindgebruiker.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de Eastron energiemeter ideaal is voor PV, Re-generatie Wind, Bio-Massa en populair in de energie transitiemarkt, kan het zijn dat als je niet actief bent in deze gebieden of als je energiebronnen verschillen, de functionaliteit van de meter niet volledig aan je behoeften voldoet.

Onze favoriet #8

Fdit Energiemeter

Fdit Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fdit energiemeter is jouw perfecte hulp bij het verminderen van je stroomverbruik en het besparen van geld. Met het grote, duidelijk leesbare scherm, kan je moeiteloos het stroomverbruik, de stroom en voltage van je elektronische apparaten opvolgen. Zo weet je precies welk toestel het meeste energie verbruikt. Een extra pluspunt is dat de meter geschikt is voor verschillende internationale energienormen, waaronder die van Duitsland, Groot-Brittannië, Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Israël, België, Denemarken en Zuid-Afrika. Let wel op bij het selecteren van de juiste spanning en stopcontact. Zo biedt de Fdit energiemeter je een effectieve manier om je energierekening onder controle te houden.

 • Voordeel 1: De Fdit energiemeter helpt je geld te besparen en het stroomverbruik te verlagen. Met deze tool kun je uitgebreid monitoren welke apparaten in je huis de grootste energievreters zijn, zodat je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over je energieverbruik.
 • Voordeel 2: Het product is ontworpen voor automatische oplading en detectie van stroomverbruik. Dit betekent dat je altijd een volledig en nauwkeurig beeld hebt van hoeveel energie je apparaten op elk moment verbruiken.
 • Voordeel 3: De Fdit energiemeter voldoet aan internationale energiestandaarden. Waar je ook woont, van Duitsland en de Verenigde Staten tot Zuid-Afrika, je kunt erop vertrouwen dat dit apparaat aan je energie-eisen voldoet.
 • Voordeel 4: De meter is uitgerust met een groot en duidelijk afleesbaar display. Dat betekent dat je in één oogopslag de informatie kunt zien die je nodig hebt, zonder dat je hoeft te worstelen met kleine, moeilijk te lezen cijfers.
 • Voordeel 5: Met de Fdit energiemeter kun je nauwkeurig het stroomverbruik detecteren. Dit betekent dat je precies kunt identificeren welke apparaten de meeste energie verbruiken, waardoor je betere keuzes kunt maken bij het vervangen of upgraden van apparaten.
 • Nadeel 1: Dit product is weliswaar geschikt voor meerdere landen, maar je moet bij het selecteren letten op het type spanning en stopcontact. Dit kan potentieel verwarrend zijn voor consumenten en vereist extra onderzoek om ervoor te zorgen dat de energiemeter compatibel is met jouw locatie en stopcontact, wat niet handig is.
 • Nadeel 2: Hoewel dit product het stroomverbruik detecteert, wordt er geen informatie gegeven over hoe je dit verbruik kunt verlagen, naast het detecteren van apparaten die veel energie verbruiken. Dit betekent dat je zelf actie moet ondernemen om uit te zoeken hoe je je energieverbruik kunt verminderen.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de meter een duidelijke aflezing heeft, maar er zijn geen details over de gebruiksvriendelijkheid van de interface. Dit kan sommige consumenten ontmoedigen die misschien niet technisch ingesteld zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het product het energieverbruik detecteert, is het mogelijk niet zo handig voor apparaten die periodiek of met tussenpozen energie verbruiken, omdat het alleen automatisch oplaadt voor het verbruik.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving maakt niet duidelijk of het product een functie heeft om historische gegevens over het energieverbruik bij te houden. Dit kan een beperking zijn voor consumenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van hun energieverbruik op de lange termijn.

Onze favoriet #9

Eastron Energiemeter

Eastron Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Eastron Energiemeter is een hoogwaardige, betrouwbare meter die voldoet aan de strenge normen van EN50470-1 en EN50470-3 klasse B en is ideaal voor factureringsdoeleinden dankzij de MID-ontwerp kalibratie. De meter wordt direct aangesloten op een 100 A driefasige stroomvoorziening en heeft een compact ontwerp voor eenvoudige installatie op een DIN-rail, bespaart ruimte en maakt een heldere meting van meerdere parameters mogelijk. Het LCD-scherm biedt eenvoudige navigatie en leesbaarheid vanuit elke hoek. Met pulsuitgang en RS485 Modbus RTU, evenals 2 x S0-uitgangen voor inkomende en uitgaande energie, is de Eastron meter perfect voor de monitoring en doorfacturering van driefasige circuits. Daarbij is deze energiemeter ideaal voor toepassingen binnen gebieden zoals zonne-energie, windenergieopwekking, biomassa en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

 • Voordeel 1: De Energiemeter van Eastron is gecertificeerd volgens Bijlage B en D met MID-certificering, EN50470-1 en EN50470-3 klasse B criteria, wat betekent dat deze energiemeter betrouwbaar en nauwkeurig is. Bovendien is het sabotagebestendig, wat zorgt voor een extra laag veiligheid.
 • Voordeel 2: De meter biedt een directe aansluiting van 100 A driefasig, wat ideaal is voor zware belasting. Dit in combinatie met het ruimtebesparende ontwerp en de makkelijke installatie op vier DIN-rail modules, waardoor het een praktisch en efficiënt apparaat is.
 • Voordeel 3: Deze Energiemeter voert meerdere parametermetingen uit en is eenvoudig te configureren en te bedienen. Het is ideaal voor doorfacturering en monitoring van driefasige circuits, waardoor het een zeer veelzijdige tool is voor energiemanagement.
 • Voordeel 4: Het heeft een eenvoudige menunavigatie en LCD-touchscreen met achtergrondverlichting, waardoor het gebruiksvriendelijk en makkelijk te lezen is vanuit alle hoeken.
 • Voordeel 5: Tenslotte is deze Eastron Energiemeter bijzonder geschikt voor gebruik met zonne-energie, windenergieopwekking en biomassa, en is dus een uitstekende keuze als je gebruikmaakt van diverse vormen van hernieuwbare energie. Bovendien is het populair op de markt voor elektrische voertuigladers, waardoor het toegang biedt tot een booming marktsegment.
 • Nadeel 1: Hoewel de Eastron energiemeter geschikt is voor factureringsdoeleinden, kan de noodzaak om zijn MID-ontwerp te kalibreren complex en tijdrovend zijn als je niet gewend bent om met dergelijke apparaten om te gaan.
 • Nadeel 2: De meter heeft een directe aansluiting van 3 x 230/400 V, wat enige technische kennis vereist voor installatie en mogelijk kan leiden tot ongemak of extra kosten als je een professional moet inschakelen voor de taak.
 • Nadeel 3: Ondanks het bieden van ruimtebesparend ontwerp, kan gebruik in beperkte ruimtes nog steeds uitdagend zijn, omdat het nog steeds vier DIN-rail gemonteerde modules nodig heeft voor installatie.
 • Nadeel 4: De energiemeter geeft slechts 2 S0-uitgangen voor in- en uitgaande energie, wat kan beperken de flexibiliteit van het toezicht op meerdere energiestromen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product goed is voor verschillende toepassingen zoals zonne-energie, windenergieopwekking, biomassa en elektrische voertuigen, kan het zijn dat het niet aan al je specifieke eisen voldoet als je gebruik wilt maken van andere vormen van hernieuwbare energie.

Onze favoriet #10

Antela Energiemeter

Antela Energiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ANTELA Energiemeter is een hoogwaardige, vuurbestendige energiemeter met ingebouwde bescherming tegen hoge stromen, kortsluiting, oververhitting en overbelasting, waardoor deze veiliger is dan traditionele stekkers. Met een verbruiksmonitor in de app kun je het uur-, dag- en maandverbruik van je apparaten volgen en zo efficiënter besparen. Met een maximaal vermogen van 3680 W en ondersteuning voor een stroom tot 16 A, kan hij zonder problemen elke verwarming of fornuis aan. De meter is compatibel met de Smart Life/Tuya app (Android en iOS), maakt verbinding via het 2,4 GHz Wi-Fi-netwerk en is spraakgestuurd met Alexa en Google Assistant. Je kunt de ANTELA stekkers bedienen vanaf je smartphone, zelfs wanneer je niet thuis bent, en het schema aanpassen van elk apparaat dat erop is aangesloten.

 • Voordeel 1: De Energiemeter van ANTELA is gemaakt van vuurbestendig materiaal van hoge kwaliteit. Bovendien heeft het een ingebouwde bescherming tegen te hoge stromen, kortsluiting, oververhitting en overbelasting, wat een extra veiligheid biedt ten opzichte van traditionele stekkers.
 • Voordeel 2: Dit model bevat een verbruiksmonitor, wat betekent dat je via de app het uur-, dag- en maandverbruik van jouw aangesloten apparaten kunt bekijken. Dit helpt jou om efficiënt energie te besparen.
 • Voordeel 3: Met een maximaal vermogen van 3680 W en de steun van een maximale stroom van 16 A is de energiemeter van ANTELA in staat om zonder problemen elke verwarming of fornuis te weerstaan.
 • Voordeel 4: De ANTELA energiemeter is compatibel met de Smart Life/Tuya app voor zowel Android als iOS. Bovendien kan het verbinden via het 2,4 GHz Wi-Fi-netwerk en is het spraakgestuurd met Alexa en Google Assistant. Dit maakt de bediening van jouw apparaten bijzonder handig.
 • Voordeel 5: Doordat je ANTELA plugs kunt bedienen vanaf jouw smartphone, heb je zelfs wanneer je niet thuis bent volledige controle. Daarnaast is het mogelijk om het schema van elk aangesloten apparaat aan te passen. Dit brengt een nieuw level van gemak en flexibiliteit in het beheren van jouw huishoudelijke apparaten.
 • Na het lezen van de productbeschrijving van de ANTELA Energiemeter, hier zijn vijf mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Het apparaat werkt alleen op een 2,4 GHz Wi-Fi-netwerk. Als jouw thuisnetwerk op een andere frequentie werkt of als je op een plek bent met alleen 5 GHz Wi-Fi, kun je problemen ondervinden met de connectiviteit en het functioneren van de energiemeter.
 • Nadeel 2: Deze energiemeter is afhankelijk van de werking van apps zoals Smart Life/Tuya om te kunnen functioneren. Dit kan enig ongemak veroorzaken als je niet technisch onderlegd bent of als je geen frequent smartphonegebruiker bent.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het apparaat compatibel is met Alexa en Google Assistant, kan het gebruik ervan beperkt zijn voor mensen die deze slimme assistenten niet hebben of ermee onbekend zijn.
 • Nadeel 4: Ook al biedt het apparaat een ingebouwde bescherming tegen te hoge stromen, kortsluiting, oververhitting en overbelasting, is het belangrijk om te weten dat dit geen absolute veiligheid garandeert. Er kunnen altijd onvoorziene technische problemen optreden die buiten het bereik van deze beschermende maatregelen vallen.
 • Nadeel 5: De energiemeter heeft een maximaal vermogen van 3680 W en ondersteunt een maximale stroom van 16 A. Hoewel dit voldoende is voor de meeste huishoudelijke apparaten, zal het minder bruikbaar zijn voor zwaardere apparaten die meer stroom of wattage vereisen.

Concluderend kunnen we stellen dat het kiezen van de juiste energiemeter uit deze top 10 een aanzienlijk verschil kan maken in jouw energieverbruik en kosten. Na zorgvuldig onderzoek zijn we erin geslaagd een lijst samen te stellen met de meest nauwkeurige, kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke energiemeters op de markt. Ongeacht jouw specifieke behoeften, er is zeker een energiemeter in deze selectie die aan jouw vereisten voldoet en jou helpt om jouw energieverbruik beter onder controle te houden. Vergeet niet te kijken naar de specifieke functies die voor jou het meest van belang zijn bij jouw aankoopbeslissing. We hopen dat deze gids nuttig is geweest op je zoektocht naar de beste energiemeter.

Inhoudsopgave