a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ervaringsmarketing Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten om bijgewerkte en relevante statistieken te vinden over ervaringsmarketing, met inzicht in de nieuwste trends, gedragingen en strategieën die direct impact hebben op de markt.

  • Uit onderzoek blijkt dat 74% van de consumenten een betere perceptie heeft van een merk na een ervaringsmarketing evenement.
  • 70% van de gebruikers wordt reguliere klant na een ervaringsmarketing-evenement.
  • 65% van de merken zegt dat ervaringsmarketing en evenementen direct invloed hebben op de verkoop.
  • 85% van de consumenten zou een merk waarschijnlijker kopen na het deelnemen aan ervaringsmarketing-evenementen.
  • Uit onderzoek van the Event Marketing Institute is gebleken dat 98% van de gebruikers foto’s creëert van ervaringsmarketing evenementen en 100% van deze gebruikers deelde deze ervaringen.
  • 31% van de marketeers gelooft dat evenementmarketing de meest effectieve marketingkanaal is – meer dan content marketing, e-mail marketing en zelfs digitale reclame.
  • Volgens de 2018 EventTrack studie, verwacht 85% van de consumenten dat merken een soort ervaring creëren (zoals evenementen, concerten of pop-upwinkels) bij de lancering van een product / dienst.
  • Ervaringsmarketing evenementen trekken gemiddeld 31% meer verkeer.

Actuele Ervaringsmarketing Statistieken

Uit onderzoek blijkt dat 74% van de consumenten een betere perceptie heeft van een merk na een ervaringsmarketing evenement.

Uit het aangehaalde onderzoek blijkt dat ervaringsmarketing evenementen een grote invloed hebben op hoe consumenten een merk waarnemen. Concreet betekent de genoemde statistiek dat 74% van de consumenten na het bijwonen van een ervaringsmarketing evenement een beter beeld heeft van het betreffende merk. Dit kan variëren van een beter inzicht in de producten of diensten van het merk, een grotere waardering voor de waarden van het merk of zelfs een verhoogde bereidheid om de producten of diensten van het merk aan te schaffen. In feite benadrukt deze statistiek het belang van persoonlijke interacties en ervaringen in de context van marketing, en hoe deze strategie uw merk kan versterken bij uw klanten.

70% van de gebruikers wordt reguliere klant na een ervaringsmarketing-evenement.

Uit de statistieken blijkt dat 70% van de gebruikers reguliere klant wordt na een ervaringsmarketing-evenement. Dit betekent dat, van alle mensen die aan een dergelijk evenement deelnemen, 70% besluit om een terugkerende klant te worden. Ervaringsmarketing-evenementen zijn doorgaans interactieve gebeurtenissen die ontworpen zijn om klanten een diepere, meer betrokken ervaring te geven met een product of dienst. De hoge omzetting naar reguliere klanten kan erop duiden dat deze evenementen effectief zijn in het creëren van een positieve indruk van het bedrijf of product, wat de aankoopbeslissing beïnvloedt. U, als een mogelijke deelnemer aan een van deze evenementen, behoort dus tot de groep van mensen die zeer waarschijnlijk een trouwe klant wordt na het evenement.

65% van de merken zegt dat ervaringsmarketing en evenementen direct invloed hebben op de verkoop.

Uit de statistiek kunnen we opmaken dat een aanzienlijk deel, namelijk 65%, van de merken aangeeft dat ervaringsmarketing en evenementen een directe invloed hebben op hun verkoopscijfers. Ervaringsmarketing betreft elke vorm van marketing waarbij merken zich richten op het creëren en aanbieden van een unieke en meeslepende ervaring voor hun consumenten, vaak door middel van evenementen of interactieve campagnes. Dit kan variëren van productlanceringen en pop-up winkels tot meer interactieve advertenties en sociale media campagnes. Wanneer deze merken spreken over een directe invloed op de verkoop, betekent dit dat zij een duidelijke correlatie of causaliteit hebben kunnen vaststellen tussen deze marketinginspanningen en een verhoogde productverkoop. Kortom, voor u als lezer, suggereert deze statistiek dat investeren in ervaringsmarketing en evenementgerichte marketingstrategieën een effectieve manier kan zijn om de verkoop te stimuleren.

85% van de consumenten zou een merk waarschijnlijker kopen na het deelnemen aan ervaringsmarketing-evenementen.

Dit statistiek geeft aan dat er een sterke relatie is tussen de betrokkenheid van consumenten bij ervaringsmarketing-evenementen en hun bereidheid om producten van een bepaald merk te kopen. Uit de gegevens blijkt dat 85% van de consumenten aangeeft waarschijnlijker een product van een merk te kopen na deelname aan dergelijke evenementen. Met ‘ervaringsmarketing-evenementen’ verwijzen we naar activiteiten waarbij consumenten direct betrokken zijn bij de merkbeleving – bijvoorbeeld door het proefrit van een nieuw model auto, het deelnemen aan een wijndegustatie of het uitproberen van een nieuwe technologische gadget. Deze directe interactie met het product verhoogt de kans dat consumenten later daadwerkelijk tot aankoop overgaan. Dus, als u een merk of bedrijf heeft, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kracht van ervaringsmarketing, aangezien een groot deel van uw potentiële klanten kan worden beïnvloed door deze vorm van reclame.

Uit onderzoek van the Event Marketing Institute is gebleken dat 98% van de gebruikers foto’s creëert van ervaringsmarketing evenementen en 100% van deze gebruikers deelde deze ervaringen.

Uit het onderzoek van het Event Marketing Institute blijkt dat een overweldigende meerderheid, namelijk 98%, van de mensen foto’s maakt tijdens ervaringsmarketing evenementen. Ervaringsmarketing, ook wel bekend als eventmarketing, is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op de ervaring van de klant. De statistieken tonen aan dat deze evenementen een blijvende herinnering creëren, die bezoekers graag vastleggen in de vorm van foto’s. Daarnaast illustreert de onderzoeksdata dat al deze fotograferende bezoekers (100% om precies te zijn) ook hun ervaringen delen, wat betekent dat ze de foto’s waarschijnlijk posten op sociale media of ze op een andere manier met anderen delen. Dit betekent dat ervaringsmarketing evenementen niet alleen invloed hebben op de aanwezige bezoekers, maar ook een bredere impact hebben doordat de ervaring wordt gedeeld met een groter publiek.

31% van de marketeers gelooft dat evenementmarketing de meest effectieve marketingkanaal is – meer dan content marketing, e-mail marketing en zelfs digitale reclame.

Volgens de aangegeven statistiek gelooft 31% van de marketeers dat evenementmarketing het meest effectieve marketingkanaal is. Dit betekent dat bijna een derde van de ondervraagde marketingprofessionals ervan overtuigd is dat marketing via evenementen – zoals beurzen, congressen of productlanceringen – hen betere resultaten oplevert dan andere soorten marketingstrategieën. Wanneer u deze gegevens vergelijkt, vindt u dat evenementmarketing als efficiënter wordt beschouwd dan contentmarketing (waarbij inhoud zoals blogs, podcasts, video’s en social media posts wordt gecreëerd en verspreid), e-mailmarketing (het sturen van gerichte en gepersonaliseerde berichten naar een e-maillijst) en zelfs digitale reclame (zoals betaalde advertenties op Google, sociale mediaplatforms of andere websites). Deze informatie kan zeer nuttig zijn bij het bepalen waar u uw marketingbudget op wilt focussen.

Volgens de 2018 EventTrack studie, verwacht 85% van de consumenten dat merken een soort ervaring creëren (zoals evenementen, concerten of pop-upwinkels) bij de lancering van een product / dienst.

Uit de 2018 EventTrack studie blijkt dat een overgrote meerderheid van de consumenten, namelijk 85%, verwacht dat merken een bepaalde ervaring bieden bij de lancering van een product of dienst. Dit betekent dat de consumenten niet alleen een nieuw product of dienst willen kopen, maar dat ze ook op zoek zijn naar een ervaring rond de lancering. Deze ervaring kan in verschillende vormen komen, zoals door het organiseren van evenementen, concerten of pop-upwinkels. Dergelijke ervaringen kunnen het merk-klantinteraction naar een hoger niveau tillen en de band tussen consumenten en het merk versterken. Het laat ook zien hoe belangrijk het voor bedrijven is om bij de introductie van een nieuw product of dienst te investeren in ervaringsgerichte activiteiten.

Ervaringsmarketing evenementen trekken gemiddeld 31% meer verkeer.

Uit de statistiek blijkt dat evenementen die gebruik maken van ervaringsmarketing gemiddeld 31% meer verkeer aantrekken. Ervaringsmarketing is een strategie waarbij merken contact maken met hun consumenten via zinvolle en memorabele interactieve ervaringen. Dit kan variëren van live evenementen en workshops tot virtuele realiteitservaringen en interactieve reclamecampagnes. Wanneer een bedrijf gebruik maakt van ervaringsmarketing, zorgt het ervoor dat consumenten hun producten of diensten niet alleen gebruiken, maar ook beleven. Dit kan de betrokkenheid en loyaliteit van consumenten vergroten. Als gevolg hiervan trekken deze soorten evenementen meer mensen aan, zoals we kunnen zien aan de 31% stijging in het verkeer. Met ‘verkeer’ bedoelen we hier de hoeveelheid mensen die zich bezighouden met het evenement, of dat nu fysiek is op locatie of digitaal via online platforms.

Referenties

0. – https://www.prnewswire.com

1. – https://eventfarm.com

2. – https://www.eventmarketer.com

3. – https://www.bizzabo.com

4. – https://medium.com

5. – https://www.emarketer.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:42.

Inhoudsopgave