a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Esg-Investeren Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van Esg-Investeren Statistieken, gevuld met nieuwe en relevante gegevens die uw inzicht in duurzame investeringstrends en -praktijken zullen verdiepen.

  • Wereldwijd beheerde duurzame beleggingsfondsen meer dan $30,7 biljoen aan activa aan het einde van 2020, een stijging van 34% sinds 2016.
  • In 2018 was 88% van de ESG-beleggingen afkomstig van institutionele beleggers.
  • 74% van de wereldwijde investeerders geeft aan dat ze ESG-factoren in hun beleggingsbeslissingen hebben geïntegreerd.
  • 72% van de ondervraagde ESG-beleggers is van mening dat deze investeringen leiden tot betere rendementen op lange termijn.
  • Het vermogen van wereldwijde ESG-beleggingsfondsen is tussen 2014 en 2020 verdrievoudigd, en overtrof in 2020 een recordhoogte van $1,7 biljoen.
  • 79% van de institutionele beleggers wereldwijd vindt dat ESG-integratie een belangrijk onderdeel is van risicomanagement.
  • De gemiddelde jaarlijkse groei van ESG-fondsen in de VS was 33% van 2014-2019, vergeleken met 5% voor traditionele fondsen.
  • Ongeveer 50% van de beleggingen in ESG-trackers komt van Europa.
  • 75% van de actieve ESG-fondsbeheerders versloeg hun benchmarks in de eerste helft van 2020.
  • 50% van de wereldwijde investeerders wil hun ESG-beleggingen in de komende twee jaar verhogen, volgens een onderzoek door HSBC.
  • ESG-beleggingen zijn verantwoordelijk voor 25% van het totale beheerde vermogen, een stijging van 10% sinds 2012.
  • Meer dan 80% van de mainstream beleggers houdt nu rekening met ESG-informatie bij het nemen van investeringsbeslissingen.
  • In 2020 hebben 150 nieuwe ESG-fondsen een recordbedrag van $49 miljard opgehaald.

Actuele Esg-Investeren Statistieken

Wereldwijd beheerde duurzame beleggingsfondsen meer dan $30,7 biljoen aan activa aan het einde van 2020, een stijging van 34% sinds 2016.

De statistiek die u leest, geeft aan dat duurzame beleggingsfondsen wereldwijd een buitengewone groei hebben doorgemaakt. Ze beheerden aan het einde van 2020 meer dan $30,7 biljoen aan activa. Dit toont een stijging van 34% sinds 2016 aan. Duurzame beleggingsfondsen zijn fondsen die beleggingen selecteren op basis van milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde criteria. De vermelde groei wijst erop dat zowel individuele als institutionele beleggers steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid bij het beheren van hun portefeuilles. Deze trend suggereert dat duurzaamheid een steeds meer geïntegreerd onderdeel wordt van de financiële wereld.

In 2018 was 88% van de ESG-beleggingen afkomstig van institutionele beleggers.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten dat in 2018 maar liefst 88% van de beleggingen in ESG (Environmental, Social and Governance), ofwel milieu, sociale omstandigheden en goed bestuur, afkomstig waren van institutionele beleggers. Institutionele beleggers zijn organisaties die veel geld beleggen, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen. Deze cijfers kunnen aangeven dat institutionele beleggers meer geneigd zijn hun geld te investeren in bedrijven die verantwoord ondernemen met respect voor het milieu, sociale kwesties en fatsoenlijk bestuur. Het illustreert ook het groeiende belang van ESG-factoren binnen de investeringswereld.

74% van de wereldwijde investeerders geeft aan dat ze ESG-factoren in hun beleggingsbeslissingen hebben geïntegreerd.

In deze statistiek wordt gesteld dat 74% van de investeerders wereldwijd aangeeft dat ze ESG-factoren hebben geïntegreerd in hun beleggingsbeslissingen. Dat betekent dat bijna driekwart van de investeerders niet alleen naar de financiële prestaties van een bedrijf kijkt, maar ook naar hoe het bedrijf omgaat met milieu (Environment), sociale (Social) aangelegenheden en goed bestuur (Governance). Dit soort factoren worden steeds belangrijker geacht in het bepalen van de langetermijnwaarde van een bedrijf. U kunt deze statistiek dus interpreteren als een teken dat veel investeerders duurzaamheidsaspecten, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur van een bedrijf serieus nemen bij het maken van hun beleggingsbeslissingen.

72% van de ondervraagde ESG-beleggers is van mening dat deze investeringen leiden tot betere rendementen op lange termijn.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat er een sterke overtuiging heerst onder ESG-beleggers (Environmental, Social and Corporate Governance-beleggers) over de lange termijn voordelen van hun investeringen. Concreet is 72% van de ondervraagde ESG-beleggers van mening dat dergelijke investeringen bijdragen aan betere rendementen op lange termijn. Dit houdt in dat bijna driekwart van deze groep beleggers gelooft dat het investeren in bedrijven die goede ESG-praktijken volgen, niet enkel bijdraagt aan maatschappelijke en milieu-gerelateerde doelen, maar ook aan hogere financiële opbrengsten op de lange termijn vergeleken met traditionele investeringen. Als u dus overweegt te investeren in ESG-activa, vindt u dat veel gelijkgestemde beleggers ervan overtuigd zijn dat dit soort investeringen in de toekomst succesvol zullen zijn.

Het vermogen van wereldwijde ESG-beleggingsfondsen is tussen 2014 en 2020 verdrievoudigd, en overtrof in 2020 een recordhoogte van $1,7 biljoen.

In de verstrekte statistiek wordt uitgelegd dat het totale vermogen van wereldwijde ESG-beleggingsfondsen (dit zijn fondsen die rekening houden met milieu, sociale en bestuurskundige factoren in hun beleggingsbeslissingen) tussen 2014 en 2020 is verdrievoudigd. Wat u daaruit kunt halen is dat er een aanzienlijke toename is geweest in de belangstelling voor en de investering in duurzame beleggingsopties. De statistiek geeft ook aan dat het totale vermogen van deze fondsen in 2020 een recordhoogte van $1,7 biljoen heeft bereikt. Dit betekent niet alleen dat het vermogen van deze fondsen aanzienlijk is gegroeid, maar ook dat het een ongekend hoog niveau heeft bereikt. Dit illustreert de groeiende trend van duurzaam investeren en het toenemende belang dat beleggers hechten aan duurzaamheid en verantwoordelijke investeringspraktijken.

79% van de institutionele beleggers wereldwijd vindt dat ESG-integratie een belangrijk onderdeel is van risicomanagement.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 79% van de institutionele beleggers over de hele wereld gelooft dat de integratie van ESG – dat staat voor Environmental, Social, en Governance – een cruciale factor is in risicobeheer. Dit betekent dat bijna vier van de vijf van deze beleggers het integreren van milieubeleid, sociale verantwoordelijkheden en bestuurspraktijken in hun investeringsstrategieën zien als een essentiële stap om potentiële risico’s te beheren. Deze risico’s kunnen variëren van milieurisico’s zoals klimaatverandering, tot sociale risico’s zoals mensenrechtenkwesties, en governance-risico’s zoals bedrijfsethiek. Deze risico’s kunnen de waarde van hun investeringen op de lange termijn beïnvloeden. Daarom is het begrip en het managen van deze ESG-factoren voor deze institutionele beleggers een belangrijk aspect van hun investeringsstrategie. U kunt aan deze statistiek zien dat er steeds meer nadruk wordt gelegd op duurzame en verantwoorde beleggingen in de financiële sector.

De gemiddelde jaarlijkse groei van ESG-fondsen in de VS was 33% van 2014-2019, vergeleken met 5% voor traditionele fondsen.

De statistiek geeft aan dat de gemiddelde jaarlijkse groei van ESG-fondsen (Environmental, Social and Governance) in de Verenigde Staten tussen 2014 en 2019 33% was. Dit betekent dat de waarde van de fondsen die beleggen in ondernemingen met goede prestaties op het gebied van milieu, sociale kwesties en goed bedrijfsbestuur snel toeneemt. Ter vergelijking: traditionele fondsen, die beleggingen maken op basis van uitsluitend financieel inzicht, groeiden in dezelfde periode gemiddeld met slechts 5% per jaar. Dit verschil kan de toenemende interesse van beleggers in duurzaam en sociaal verantwoord beleggen weerspiegelen. U kunt uit deze cijfers concluderen dat ESG-fondsen aanzienlijk beter presteerden dan traditionele fondsen in de opgegeven periode.

Ongeveer 50% van de beleggingen in ESG-trackers komt van Europa.

Deze statistiek geeft aan dat ongeveer de helft van de beleggingen in ESG-trackers afkomstig is van Europa. ESG staat voor Environmental, Social en Governance, wat betekent dat deze trackers beleggen in bedrijven die een positieve impact hebben op milieu, maatschappij en goed bestuur. Dit betekent dus dat als we alle wereldwijde beleggingen in ESG-trackers bekijken, de helft hiervan afkomstig is van Europese beleggers. U kunt dit zien als een indicatie van het belang dat Europese beleggers hechten aan duurzaam en verantwoord beleggen. Ze zetten hun geld bewust in op bedrijven die volgens vastgestelde ESG-criteria werken, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

75% van de actieve ESG-fondsbeheerders versloeg hun benchmarks in de eerste helft van 2020.

Uit de statistiek ‘75% van de actieve ESG-fondsbeheerders versloeg hun benchmarks in de eerste helft van 2020’ kunnen we opmaken dat het merendeel van de actieve beheerders van ESG-fondsen (Environment, Social and Governance) succesvol waren in het overtreffen van hun benchmarks in de eerste helft van 2020. Een benchmark is een standaard of maatstaf waarmee de prestaties van een fonds worden vergeleken om te bepalen hoe het fonds presteert in vergelijking met andere fondsen in dezelfde categorie of markt. Het feit dat 75% van hen hun benchmarks heeft overtroffen, geeft aan dat ze succesvol waren in het genereren van een hoger rendement dan de benchmark. Dit wijst vaak op een effectief beheer en een goed presterende investeringstrategie.

50% van de wereldwijde investeerders wil hun ESG-beleggingen in de komende twee jaar verhogen, volgens een onderzoek door HSBC.

Uit recent onderzoek van HSBC blijkt dat de helft van de wereldwijde investeerders van plan is om hun beleggingen in milieu, maatschappij en goed bestuur (ook bekend als ESG) in de komende twee jaar te verhogen. Wat dit voor u betekent is dat een aanzienlijk aantal beleggers over de hele wereld meer waarde hecht aan bedrijven die op deze gebieden verantwoordelijk zijn. Ze zijn van plan hun kapitaal meer te steken in ondernemingen die niet alleen gericht zijn op het behalen van winst, maar ook op het waarborgen van de duurzaamheid van het milieu, het bevorderen van sociale rechtvaardigheid en het handhaven van hoge normen van bedrijfsbestuur. Dit toont de groeiende trend van duurzame beleggingen die mede door bewustwording van klimaatrisico’s en sociale ongelijkheid wordt gestimuleerd.

ESG-beleggingen zijn verantwoordelijk voor 25% van het totale beheerde vermogen, een stijging van 10% sinds 2012.

In deze statistiek wordt aangegeven dat ESG-beleggingen (Environment, Social and Governance, oftewel Milieu, Sociaal beleid en Bedrijfsorganisatie in het Nederlands) een significant deel vormen van het totaal beheerde vermogen op de beleggingsmarkt. Concreet maken ze 25% uit van dit totaal. Het interessante hier is dat deze vorm van beleggen een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt. Sinds 2012 is het aandeel van ESG-beleggingen in het totale beheerde vermogen namelijk met 10% gestegen. Dit toont aan dat u als belegger in toenemende mate bewuste keuzes maakt en meer waarde hecht aan ethische factoren. Investeerders zijn meer gericht op bedrijven die zich inzetten voor milieu-impact, sociaal verantwoord handelen en goede bestuurspraktijken, wat een opvallende shift is in het beleggingslandschap.

Meer dan 80% van de mainstream beleggers houdt nu rekening met ESG-informatie bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Uit de statistiek blijkt dat meer dan 80% van de mainstream beleggers ESG-informatie (Milieu, Sociale en Governance factoren) nu belangrijk vindt bij het nemen van investeringsbeslissingen. Daarmee bedoelen we dat deze beleggers rekening houden met de impact van de bedrijven waarin zij investeren op het milieu, hoe zij omgaan met hun werknemers en andere stakeholders, en de kwaliteit van hun bestuurssystemen. Dit toont aan dat verantwoord en duurzaam beleggen in de 21e eeuw de mainstream wordt. Het is belangrijk voor u als belegger of als iemand die geïnteresseerd is in beleggingen om dit in overweging te nemen, vooral als u belegt voor de lange termijn en ook rekening wilt houden met de bredere maatschappelijke impact van uw beleggingsbeslissingen.

In 2020 hebben 150 nieuwe ESG-fondsen een recordbedrag van $49 miljard opgehaald.

In 2020 werd er een recordbedrag van $49 miljard opgehaald door 150 nieuwe ESG-fondsen. Als u zich afvraagt wat dit betekent, laat het mij u uitleggen. ESG staat voor Environmental, Social, en Governance. Dit zijn fondsen die investeren in bedrijven die duurzame en sociaal verantwoorde doelen nastreven, en tegelijkertijd aangestuurd worden met een sterk beleid van goed bestuur. Het feit dat deze nieuwe fondsen zoveel geld hebben weten op te halen, betekent dus eigenlijk dat er in 2020 ongekend veel geïnvesteerd is in duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Het toont de groeiende belangstelling van investeerders voor bedrijven die niet alleen gericht zijn op winst, maar ook rekening houden met de impact van hun activiteiten op de maatschappij en het milieu. Dit zou u kunnen zien als een positieve verschuiving naar meer maatschappelijk verantwoord beleggen.

Referenties

0. – https://www.cnbc.com

1. – https://www.gbm.hsbc.com

2. – https://www.ey.com

3. – https://www.investmentnews.com

4. – https://www.ft.com

5. – https://www.bloomberg.com

6. – https://www.bnymellon.com

7. – https://www.ubs.com

8. – https://www.morganstanley.com

9. – https://www.msci.com

10. – https://www.morningstar.com

11. – https://www.wsj.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:42.

Inhoudsopgave