a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Ev Opladen Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt u een actueel overzicht van Ev opladen statistieken, aangevuld met nieuwe gegevens om u een grondig inzicht te geven in de huidige trends en ontwikkelingen in de wereld van elektrische voertuigen.

  • Volgens de laatste schattingen wordt meer dan 80% van het opladen van elektrische voertuigen (EV) thuis uitgevoerd,
  • De gemiddelde elektrische auto heeft ongeveer 8 uur tot 10 uur nodig om volledig opgeladen te worden van een 7kW oplaadpunt,
  • In Nederland waren er eind 2020 meer dan 64.000 openbare en semi-openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s,
  • De opname van elektrische voertuigen in Nederland voorspelt dat er in 2025 ongeveer 1 miljoen EV’s op de weg zullen zijn,
  • Elektrisch rijden en opladen bespaart de gemiddelde EV-eigenaar in Nederland ongeveer €1500 per jaar,
  • Snellaadstations kunnen een elektrische auto opladen tot 80% in slechts 20 tot 30 minuten,
  • De gemiddelde prijs in Nederland voor het opladen van een EV aan een openbaar laadstation is ongeveer €0,35 per kWh,
  • Nederland heeft het hoogste aantal laadpunten voor EV’s per 100 vierkante kilometer in de wereld,
  • In 2024 wordt verwacht dat er wereldwijd 40 miljoen oplaadstations voor elektrische voertuigen zullen zijn,
  • In 2020 hebben EV’s in Nederland 2,3 TWh aan elektriciteit gebruikt, wat ongeveer gelijk is aan het energieverbruik van 660.000 huishoudens,

Actuele Ev Opladen Statistieken

Volgens de laatste schattingen wordt meer dan 80% van het opladen van elektrische voertuigen (EV) thuis uitgevoerd,

De statistiek stelt dat meer dan 80% van het opladen van elektrische voertuigen (EV) thuis gebeurt volgens de laatste schattingen. Om dit verder uit te leggen; deze statistiek suggereert dat de overgrote meerderheid van de eigenaren van elektrische voertuigen ervoor kiest om hun voertuigen thuis op te laden, in plaats van openbare laadstations te gebruiken. Dit kan mogelijk worden beïnvloed door verschillende factoren zoals het gemak van het thuis opladen, de mogelijkheid om ‘s nachts te laden wanneer voertuigen vaak niet in gebruik zijn of zelfs de kosten van het elektriciteitstarief dat vaak goedkoper kan zijn buiten de piekuren. Simpel gezegd, het laat zien dat de thuisomgeving momenteel de meest voorkomende plek is voor het opladen van EV’s.

De gemiddelde elektrische auto heeft ongeveer 8 uur tot 10 uur nodig om volledig opgeladen te worden van een 7kW oplaadpunt,

De statistiek die u voor u ziet, geeft informatie over de laadtijd van een gemiddelde elektrische auto. In concreto, betekent dit dat als u een elektrische auto bezit en een 7kW oplaadpunt gebruikt, u ongeveer tussen de 8 en 10 uur nodig heeft om uw auto volledig op te laden. Hoewel dit tijdsframe variabel kan zijn, afhankelijk van verschillende factoren waaronder het specifieke model van uw auto en de capaciteit van de batterij, is deze statistiek een algemene indicatie over de tijd die u moet inplannen voor het opladen van uw elektrische auto.

In Nederland waren er eind 2020 meer dan 64.000 openbare en semi-openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s,

Uit de gegeven statistiek blijkt dat er eind 2020 in Nederland meer dan 64.000 openbare en semi-openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s waren. Dit toont aan dat Nederland, als een progressief land op het gebied van milieuvriendelijk rijden, een aanzienlijk aantal oplaadfaciliteiten heeft ontwikkeld om het gebruik van elektrische auto’s te ondersteunen. Openbare oplaadpunten zijn toegankelijk voor alle elektrisch voertuiggebruikers, terwijl semi-openbare oplaadpunten vaak worden gevonden in privéparkeergarages van onder meer bedrijven, waar ze beschikbaar zijn voor werknemers en gasten. Het groeiende aantal oplaadpunten geeft u als elektrische voertuiggebruiker meer flexibiliteit en gemak bij het opladen van uw voertuig. Het helpt ook bij de overgang naar meer duurzaam transport door het gemakkelijker te maken voor meer mensen om elektrische voertuigen te gebruiken.

De opname van elektrische voertuigen in Nederland voorspelt dat er in 2025 ongeveer 1 miljoen EV’s op de weg zullen zijn,

De statistiek die stelt dat de opname van elektrische voertuigen (EV’s) in Nederland in 2025 ongeveer 1 miljoen zal bedragen, houdt in dat men verwacht dat tegen dat jaar er ongeveer een miljoen van deze voertuigen op de Nederlandse wegen zal rondrijden. De ‘opname’ van EV’s is een term die verwijst naar het aantal elektrische auto’s dat in gebruik is genomen door consumenten en bedrijven. Dit cijfer is gebaseerd op trends in verkoop, productie, en beleid, evenals de toenemende aandacht voor milieuvriendelijke en duurzame transportmogelijkheden. Dit betekent voor u als burger of bedrijf, dat de kans groot is dat u steeds vaker EV’s zult zien op de weg, dat er meer infrastructuur en diensten zullen komen ter ondersteuning van deze voertuigen, en dat we als samenleving voortdurend stappen zetten richting duurzaamheid en klimaatdoelstellingen.

Elektrisch rijden en opladen bespaart de gemiddelde EV-eigenaar in Nederland ongeveer €1500 per jaar,

In deze statistiek wordt aangegeven dat het bezitten en gebruiken van een elektrische auto (EV) u als gemiddelde eigenaar in Nederland per jaar ongeveer €1500 kan besparen. Dat komt doordat elektrisch rijden en opladen over het algemeen goedkoper zijn dan rijden op fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Deze besparing is gebaseerd op factoren zoals de kosten per kilometer, de kosten voor het opladen van een elektrische auto in vergelijking met de kosten voor brandstof en het onderhoud van het voertuig. Met een elektrische auto heeft u minder onderhoudskosten, omdat een elektrische motor minder bewegende delen heeft die kunnen slijten. Bovendien profiteert u van lagere energiekosten, omdat elektriciteit over het algemeen goedkoper is dan benzine of diesel. Daarom, in het licht van deze factoren, zou u als gemiddelde EV-eigenaar in Nederland ongeveer €1500 per jaar kunnen besparen.

Snellaadstations kunnen een elektrische auto opladen tot 80% in slechts 20 tot 30 minuten,

Deze statistiek geeft u informatie over de efficiëntie van snellaadstations voor elektrische auto’s. Deze stations hebben de vermogen om een elektrische auto tot 80% van zijn totale capaciteit op te laden in een periode van slechts 20 tot 30 minuten. Dit betekent dat elektrische auto’s niet de hele nacht opgeladen hoeven te worden, zoals dat bij traditionele laadstations het geval zou zijn. Snellaadstations bieden u dus het gemak van een snelle oplaadsessie waarmee u bijna volledig kunt opladen, zodat u uw rit snel kunt hervatten.

De gemiddelde prijs in Nederland voor het opladen van een EV aan een openbaar laadstation is ongeveer €0,35 per kWh,

De statistiek die u ziet, geeft aan dat de gemiddelde kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig (EV) aan een openbaar laadstation in Nederland ongeveer €0,35 per kilowattuur (kWh) bedragen. Dit betekent dat, wanneer u uw elektrische auto oplaadt bij een openbaar laadpunt, u gemiddeld €0,35 betaalt voor elke eenheid van elektrische energie, gemeten in kilowattuur, die uw auto verbruikt. Het is van belang op te merken dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de specifieke laadinfrastructuur, de tijd van opladen en het tariefplan van de aanbieder van het laadstation. Bij het berekenen van de kosten voor het opladen van uw elektrische auto moet u daarom rekening houden met deze statistiek, samen met de capaciteit van de batterij van uw auto en uw rijgewoonten.

Nederland heeft het hoogste aantal laadpunten voor EV’s per 100 vierkante kilometer in de wereld,

Deze statistiek betekent dat Nederland wereldwijd de leiding heeft op het gebied van infrastructuur voor elektrische voertuigen. Het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen (EV’s) in Nederland is in verhouding tot de grootte van het land het grootste over de hele wereld. Dus, wanneer de totale oppervlakte van Nederland wordt opgedeeld in blokken van 100 vierkante kilometer, is er in elk blok een groter aantal laadstations aanwezig dan in enig ander land ter wereld. Dit is een belangrijk feit omdat het laat zien hoe toegewijd Nederland is aan de overgang naar groen transport. Toegankelijkheid en beschikbaarheid van laadpunten is een cruciale factor voor de adaptatie van elektrische voertuigen en in dit aspect loopt Nederland dus voorop.

In 2024 wordt verwacht dat er wereldwijd 40 miljoen oplaadstations voor elektrische voertuigen zullen zijn,

De bovenstaande statistiek betekent dat het aantal oplaadstations voor elektrische voertuigen wereldwijd naar verwachting zal stijgen tot 40 miljoen in het jaar 2024. Deze groei is onder andere een gevolg van de toename van het aantal elektrische voertuigen, een resultaat van de collectieve inspanningen om koolstofemissies te verminderen en naar groenere vervoersalternatieven over te schakelen. De statistiek suggereert ook dat er door deze groei een betere toegankelijkheid en infrastructuur zal zijn voor bestuurders van elektrische voertuigen. Echter, het is belangrijk te beseffen dat deze groei gelijkmatig verdeeld moet zijn over de hele wereld, met name in gebieden die momenteel beperkte toegang hebben tot deze faciliteiten, om de transitie naar duurzaam vervoer echt succesvol te maken. Dus, u ziet, deze statistiek geeft niet alleen een toekomstvoorspelling, maar spreekt ook over de noodzaak van een duurzamere toekomst op het gebied van transport.

In 2020 hebben EV’s in Nederland 2,3 TWh aan elektriciteit gebruikt, wat ongeveer gelijk is aan het energieverbruik van 660.000 huishoudens,

Uit de genoemde statistiek kunnen we opmaken dat elektrische voertuigen (EV’s) in Nederland in het jaar 2020 in totaal 2,3 terawattuur (TWh) aan elektriciteit hebben verbruikt. Deze hoeveelheid energieverbruik is aanzienlijk en ter vergelijking wordt gesteld dat het ongeveer gelijk is aan het energieverbruik van 660.000 huishoudens in Nederland. Dit betekent dat de hoeveelheid energie die deze elektrische auto’s verbruiken, voldoende zou zijn om bijna net zoveel huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien als er mensen wonen in een stad als Rotterdam. U kunt zich dus voorstellen hoe aanzienlijk het energieverbruik van EV’s is in de context van ons algehele nationale energieverbruik.

Referenties

0. – https://www.mckinsey.com

1. – https://www.pod-point.com

2. – https://laadpastop10.nl

3. – https://www.rvo.nl

4. – https://www.bcg.com

5. – https://evcompany.eu

6. – https://www.cbs.nl

Originally posted 2023-11-14 12:12:52.

Inhoudsopgave