a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Facebook Marktplaats Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht van Facebook Marktplaats Statistieken verwachten, aangevuld met nieuwe gegevens om u een diepgaand inzicht te geven in de huidige trends en prestaties van deze populaire sociale handelsplatform.

  • Ongeveer 800 miljoen mensen gebruiken op dit moment Facebook Marketplace wereldwijd elke maand.
  • Meer dan de helft van de Facebook-gebruikers in de VS kan elkaar bereiken via de Marketplace.
  • Van de 800 miljoen Facebook Marketplace gebruikers zijn er meer dan 30 miljoen in Nederland.
  • Meer dan 18 miljoen items worden elke maand wereldwijd op Facebook Marketplace geplaatst.
  • Meer dan 50% van de mensen die de Marketplace bezoeken, zijn geïnteresseerd in het zien van nieuwe artikelen.
  • De gemiddelde gebruiker van Facebook Marketplace brengt ongeveer 14 minuten per dag door op de pagina.
  • Meer dan 78% van de mensen gebruikt Facebook Marketplace om tweedehands goederen te kopen en te verkopen.
  • Ongeveer 40% van de mensen in de VS maakt elk jaar gebruik van Facebook Marketplace om tweedehands goederen te kopen en te verkopen.

Actuele Facebook Marktplaats Statistieken

Ongeveer 800 miljoen mensen gebruiken op dit moment Facebook Marketplace wereldwijd elke maand.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat op dit moment elke maand ongeveer 800 miljoen mensen wereldwijd Facebook Marketplace gebruiken. Dit betekent dat een significant aantal mensen vertrouwen op dit platform voor het kopen of verkopen van goederen en diensten. Het is belangrijk om te begrijpen dat ‘wereldwijd’ verwijst naar alle landen en regio’s waar Facebook actief en beschikbaar is. Dit getal is meer dan alleen een ruwe schatting, het is gebaseerd op het aantal unieke gebruikers dat maandelijks inlogt en op enige manier interactie heeft met Facebook Marketplace, of het nu gaat om browsen, het plaatsen van een advertentie of daadwerkelijk een transactie voltooien. Dit geeft een inzicht in de populariteit en het bereik van Facebook Marketplace.

Meer dan de helft van de Facebook-gebruikers in de VS kan elkaar bereiken via de Marketplace.

Deze statistiek geeft aan dat meer dan 50% van de Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten elkaar kunnen bereiken via de Marketplace-functie. Dit betekent dat als u lid bent van Facebook in de VS, de kans meer dan 50% is dat u toegang heeft tot en communicatie kunt onderhouden met andere gebruikers via deze functie. Marketplace is een handige functionele ruimte waar mensen kunnen kopen en verkopen, een beetje vergelijkbaar met een digitale vlooienmarkt. Het feit dat meer dan de helft van de gebruikers elkaar hier kunnen bereiken, betekent dat het een prominent en effectief platform is voor interactie tussen de gebruikers. Dit kan zowel commerciële interacties omvatten, bijvoorbeeld bij het kopen en verkopen van goederen, als sociale interacties, wat bijdraagt aan de community-ervaring op Facebook.

Van de 800 miljoen Facebook Marketplace gebruikers zijn er meer dan 30 miljoen in Nederland.

Deze statistiek informeert u dat er van de totale 800 miljoen mensen die wereldwijd gebruik maken van Facebook Marketplace, er meer dan 30 miljoen gebruikers uit Nederland komen. Dit betekent dat een aanzienlijk percentage van de totale Facebook Marketplace gebruikers uit ons land afkomstig is, en onderstreept bovendien de populariteit van deze specifieke functie van Facebook onder de Nederlandse bevolking. Dit kan te maken hebben met kenmerken van de gebruikers zelf of met de kenmerken van de markt in Nederland. Het is belangrijk op te merken dat dit een algemene weergave is en meer gedetailleerde analyses nodig zullen zijn om bijvoorbeeld leeftijd, geslacht of geografische verspreiding binnen Nederland te begrijpen.

Meer dan 18 miljoen items worden elke maand wereldwijd op Facebook Marketplace geplaatst.

Het cijfer ‘meer dan 18 miljoen items worden elke maand wereldwijd op Facebook Marketplace geplaatst’ geeft de enorme omvang van transacties op dit sociale media platform weer. Facebook Marketplace is een virtuele marktplaats op Facebook waar gebruikers items kunnen kopen en verkopen. Als u de statistiek van 18 miljoen items per maand analyseert, zult u begrijpen dat dit betekent dat elke dag ongeveer 600.000 items nieuw aan de lijst worden toegevoegd. Dit onderstreept het intense niveau van activiteit dat plaatsvindt op Facebook Marketplace. De gebruiksvriendelijkheid en het bereik van deze marktplaats maken het gemakkelijk voor gebruikers over de hele wereld om een breed scala aan items te verhandelen, vandaar het hoge aantal maandelijks geplaatste items.

Meer dan 50% van de mensen die de Marketplace bezoeken, zijn geïnteresseerd in het zien van nieuwe artikelen.

Dit betekent dat in het geval u een product of dienst promoot op de Marketplace, meer dan de helft van uw publiek waarschijnlijk geïnteresseerd zou zijn om nieuwe artikelen te zien. Of anders gezegd: meer dan de helft van de mensen die de Marketplace bezoeken, zijn niet alleen daar om specifieke producten te kopen die ze vooraf hebben gekozen, maar ze zijn ook benieuwd naar wat nieuw is op de marktplaats. Ze zijn bereid om door nieuwe toevoegingen te bladeren en interessante dingen te ontdekken die ze misschien niet hadden verwacht. Daarom kunt u, als verkoper, investeren in nieuwe en gevarieerde producten en diensten die deze vraag naar nieuwheid en diversiteit kunnen bevredigen.

De gemiddelde gebruiker van Facebook Marketplace brengt ongeveer 14 minuten per dag door op de pagina.

Uit de voorgelegde statistiek blijkt dat de gemiddelde gebruiker van Facebook Marketplace ongeveer 14 minuten per dag op deze specifieke pagina doorbrengt. Dit betekent dat als u een gemiddelde Facebook Marketplace-gebruiker zou zijn, u dagelijks een kwartier zou besteden aan het browsen, kopen of verkopen van items op deze online marktplaats. Deze statistiek is belangrijk omdat het een indicatie is van hoeveel tijd gebruikers gemiddeld besteden aan interactie binnen deze functie van Facebook. Het helpt ons ook te begrijpen hoe betrokken gebruikers zijn bij de Facebook Marketplace en kan waardevolle inzichten bieden voor zowel bedrijven als individuele gebruikers.

Meer dan 78% van de mensen gebruikt Facebook Marketplace om tweedehands goederen te kopen en te verkopen.

In begrijpelijke termen betekent deze statistiek dat bijna 8 op de 10 mensen Facebook Marketplace gebruiken voor de aankoop en verkoop van tweedehands goederen. Dit betekent dat als je een willekeurige groep van 100 mensen zou nemen, ongeveer 78 van hen Facebook Marketplace zouden gebruiken voor deze doeleinden. Dit wijst op het grote bereik en de populariteit van Facebook Marketplace als een platform voor tweedehands transacties en kan daarom voor u als een nuttig platform dienen, of u nu items wilt kopen of verkopen.

Ongeveer 40% van de mensen in de VS maakt elk jaar gebruik van Facebook Marketplace om tweedehands goederen te kopen en te verkopen.

Deze statistiek geeft aan dat ongeveer 40% van de mensen in de Verenigde Staten jaarlijks gebruik maakt van Facebook Marketplace om tweedehands goederen aan te schaffen of van de hand te doen. Dit betekent dat bijna de helft van de Amerikaanse populatie zich tot dit digitale platform wendt om dergelijke transactie uit te voeren. U kunt dit interpreteren als een indicatie van de populariteit en het gebruiksgemak van Facebook Marketplace. Het illustreert ook de verschuiving naar online platforms voor de handel in gebruikte goederen.

Referenties

0. – https://expandedramblings.com

1. – https://www.facebook.com

2. – https://www.emerce.nl

3. – https://newsroom.fb.com

4. – https://www.cpcstrategy.com

Originally posted 2023-11-14 12:12:52.

Inhoudsopgave