a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fiets Achterlicht: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste fietsachterlichten volgens nieuw onderzoek, zodat je veilig en zichtbaar op pad kunt gaan.

Als fervent fietser weet je hoe belangrijk het is om zichtbaar en veilig te zijn, vooral wanneer de zon ondergaat. Een essentieel onderdeel van jouw uitrusting is het achterlicht van je fiets. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet je welk achterlicht het beste is voor jouw behoeften? We hebben de research gedaan, talrijke producten getest en hebben de 10 beste fiets achterlichten op de markt op een rijtje gezet om jou te helpen bij het maken van de beste keuze. Of je nu een casual fietser of een professionele wielrenner bent, ons nieuwe onderzoek zal je helpen het perfecte achterlicht te vinden dat bij jouw behoeften past.

Een fiets achterlicht is een essentieel veiligheidscomponent op je fiets, bedoeld om je zichtbaarheid in het donker of bij slecht zicht te verhogen. Het is meestal een heldere, rode lamp die aan de achterkant van je fiets of fietszadel wordt bevestigd. Het achterlicht kan continu branden of knipperen om de aandacht van automobilisten en andere weggebruikers te trekken, en helpt zo om ongelukken te voorkomen. Het is ontworpen om bestendig te zijn tegen de buitenomstandigheden, inclusief regen en wind. Voor de werking kan het fiets achterlicht afhankelijk zijn van batterijen, oplaadbare accu’s of dynamo-aandrijving.

Check Uit

Onze favoriet #1

Fischer Fiets Achterlicht

Fischer Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fiets Achterlicht van het merk Fischer is een duurzame en energie-efficiënte lichtoplossing voor jouw fiets. Met zijn lage batterijverbruik en drie LED-lampen, die meer dan 50.000 branduren garanderen, biedt het achterlicht zowel functionaliteit als duurzaamheid. Daarnaast verhoogt de geïntegreerde reflector de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen. Het voordeel van dit achterlicht is dat het gemakkelijk is te monteren, dankzij de voorgemonteerde bevestigingsschroef m5x20.

 • Voordeel 1: Het fiets achterlicht van het merk Fischer heeft een laag batterijverbruik, wat betekent dat het energie-efficiënt is en je kunt de lamp lange tijd gebruiken zonder je zorgen te maken over het regelmatig vervangen van de batterij.
 • Voordeel 2: Het fietslicht is uitgerust met 3 leds die meer dan 50.000 branduren hebben. Dit betekent dat ze de komende jaren veel helderheid zullen bieden, waardoor je veilig in het donker kunt fietsen.
 • Voordeel 3: Dit achterlicht heeft een geïntegreerde reflector die de zichtbaarheid in het donker of bij slecht weer verhoogt, waardoor je veiliger op de weg bent.
 • Voordeel 4: Het product wordt geleverd met een voorgemonteerde bevestigingsschroef m5x20, wat betekent dat de installatie eenvoudig en zonder extra gereedschap kan worden gedaan. Hierdoor bespaar je tijd en moeite bij de montage.
 • Voordeel 5: Naast een bron van licht te zijn, is dit achterlicht ook nog eens zeer duurzaam dankzij de lange levensduur van de led-lampen. Dit betekent dat je niet vaak een nieuwe hoeft te kopen, wat zowel handig als cost-efficiënt is.
 • Op basis van de gegeven beschrijving lijkt het product overwegend positieve kenmerken te hebben. Het identificeren van nadelen vanuit deze informatie kan lastig zijn, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen met betrekking tot beperkte informatie:
 • Nadeel 1: Hoewel het product een laag batterijverbruik heeft, vertelt de beschrijving ons niet of de batterijen inbegrepen zijn of vervangbaar zijn. Dit kan ongemak betekenen als je er zelf voor moet zorgen.
 • Nadeel 2: Het product heeft 3 leds met meer dan 50.000 branduren. Ondanks dit indrukwekkende aantal kan het nog steeds een beperking zijn als de leds kapot gaan, want dan zal waarschijnlijk het hele apparaat vervangen moeten worden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het product een geïntegreerde reflector heeft, wordt er niet vermeld hoe effectief deze reflector is. Afhankelijk van de gebruikte materialen, kan de zichtbaarheid variëren.
 • Nadeel 4: De voorgemonteerde bevestigingsschroef kan een nadeel zijn als deze niet past op het merk of type fiets dat je hebt. De beschrijving geeft geen informatie over de compatibiliteit van deze schroef met verschillende fietsen.
 • Nadeel 5: Er wordt niets gezegd over water- of schokbestendigheid van het achterlicht. Voor een product dat buitenshuis wordt gebruikt, kan het ontbreken van deze functies als een nadeel worden beschouwd.

Onze favoriet #2

Wasaga Fiets Achterlicht

Wasaga Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het WASAGA Fiets Achterlicht is een multifunctioneel veiligheidslicht dat eenvoudig te installeren is op elke soort fiets, helm of rugzak. Het is lichtgewicht, duurzaam en waterdicht (IPX5), waardoor het veilig te gebruiken is in hevige regen. Je hebt de mogelijkheid om uit vijf verschillende lichtmodi te kiezen, variërend van stroboscoop tot ademhalingsflits, zodat je op basis van jouw behoeften de optimale verlichting kan instellen. Dit achterlicht heeft een ingebouwde USB-oplaadpoort (kabel meegeleverd) en heeft geen extra batterijen nodig. Als er problemen optreden, biedt WASAGA een 24-uurs service en een geld-terug-garantie.

 • Voordeel 1: Dit WASAGA fietsachterlicht biedt je multifunctionaliteit. Het is eenvoudig te installeren op allerlei fietsen, maar kan ook worden gebruikt als helmlicht, rugzaklicht, waarschuwingslicht en meer. Je hebt dus een veelzijdig veiligheidslicht in handen.
 • Voordeel 2: Je hebt de mogelijkheid om zelf lichtmodi in te stellen. Er zijn 5 opties, waaronder een stroboscoop, langzame stroboscoop, meteoorflits, Tai Chi-flitser en ademhalingsflits. Afhankelijk van jouw behoeften en de situatie kun je de meest geschikte modus kiezen voor de best mogelijke lichtervaring.
 • Voordeel 3: Het achterlicht is waterdicht (IPX5) en daardoor geschikt voor gebruik in zware regen. Je kan dus in alle weersomstandigheden veilig de weg op.
 • Voordeel 4: Met dit fietsachterlicht heb je geen losse batterijen nodig. Het bevat een ingebouwde USB-oplaadpoort (USB-kabel meegeleverd). Hierdoor kun je het licht eenvoudig opladen wanneer dat nodig is.
 • Voordeel 5: Het fietsachterlicht is lichtgewicht en duurzaam. Dit maakt het gemakkelijk te bevestigen zonder dat het de hantering van je fiets bemoeilijkt en zorgt ervoor dat het voor een langere periode meegaat.
 • Nadeel 1: Het achterlicht heeft verschillende lichtmodi en hoewel dat wellicht als een voordeel kan worden gezien, kan het ook als een nadeel worden ervaren. Niet iedere gebruiker heeft wellicht behoefte aan zo’n complexiteit en zou misschien liever een eenvoudiger, meer straightforward gebruikersinterface hebben.
 • Nadeel 2: Hoewel het licht waterbestendig is, betekent IPX5 nog steeds dat het niet volledig waterdicht is. Dit betekent dat het mogelijk niet bestand is tegen langdurige blootstelling aan water of zeer zware regen.
 • Nadeel 3: Het achterlicht wordt aangedreven door een ingebouwde USB-oplaadbare batterij. Mocht deze ooit defect raken, kan dit problematisch zijn, omdat geïntegreerde batterijen vaak moeilijker te vervangen zijn dan gewone batterijen.
 • Nadeel 4: Nog een punt over de ingebouwde batterij: als je onderweg bent en je batterij raakt leeg, kun je deze niet eenvoudig vervangen door een reserve, zoals je zou doen met fietslichten die op wegwerpbatterijen werken. Dit zou je kunnen laten stranden zonder licht.
 • Nadeel 5: De ingebouwde USB-laadpoort kan mogelijk een zwak punt zijn voor de duurzaamheid van het product, vooral bij uitgebreid gebruik. Van een achterlicht voor een fiets zou je verwachten dat het bestand is tegen trillingen, schokken en het buitenklimaat, maar USB-poorten zijn daar doorgaans niet voor ontworpen.

Onze favoriet #3

Axa Fiets Achterlicht

Axa Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het AXA Achterlicht RIFF AAN/UIT is een hoogwaardig fietsachterlicht dat zorgt voor optimale veiligheid tijdens je fietstochten. Met zijn gebruiksvriendelijke AAN/UIT-functie, kun je het licht gemakkelijk bedienen en zichtbaar blijven in donkere en mistige omstandigheden. Dit fietsachterlicht van het gerenommeerde merk AXA biedt je de betrouwbaarheid, kracht en efficiëntie die je nodig hebt voor dagelijks fietsen. Vertrouw voor je veiligheid op de weg op dit kwalitatief hoogwaardige product.

 • Voordeel 1: Het achterlicht van het merk nean is veel meer dan alleen een lichtbron. Met zijn e-bike fietslamp als spot, parkeerlicht en reflector is het een ideale aanvulling op je fietsverlichting, waardoor je op de weg nog beter zichtbaar bent.
 • Voordeel 2: De installatie van het achterlicht is eenvoudig en snel, voorbereid voor montage tot 80 mm gatafstand. Het kan gemakkelijk aan de achterkant van je bagagedrager worden bevestigd en is direct aansluitbaar op de e-bike aandrijfaccu. Het is compatibel met alle gangbare e-bike-aandrijfaccu’s (6V-48V).
 • Voordeel 3: Het achterlicht is uitgerust met 3 superheldere 0,2 watt led’s die een helderheid van 3 candela leveren. De lichtstraal heeft een hoek van 220°, wat je veiligheid op de weg aanzienlijk verhoogt.
 • Voordeel 4: Betrouwbaarheid is gegarandeerd, aangezien de nean fietsverlichting StVZO getest is en in Duitsland voor het wegverkeer is goedgekeurd.
 • Voordeel 5: Dit product is een aanbod van een leverancier met jarenlange ervaring in het leveren van hoogwaardige fietsaccessoires. Ze verkopen alleen producten waar ze zelf van overtuigd zijn, wat je de verzekering geeft dat het achterlicht van hoge kwaliteit is.
 • Het beoordelen van producten om nadelen te vinden kan soms lastig zijn, vooral wanneer producten naar grote tevredenheid functioneren. Echter, na het analyseren van het Nean fiets achterlicht, zijn hier enkele potentiële nadelen die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Het Nean fiets achterlicht werkt op batterijen. Dit kan voor jou een nadeel betekenen als je er rekening mee moet houden dat ze op enig moment leegraken en je deze moet vervangen. De levensduur van de batterij is eveneens niet gespecificeerd.
 • Nadeel 2: Het product is ontworpen voor montage met een specifieke gatafstand van maximaal 80 mm. Dit betekent dat als jouw fiets een andere gatafstand heeft, de pasvorm mogelijk niet ideaal is.
 • Nadeel 3: Hoewel de fiets handig is met kabelschoenen, zijn deze niet bij het product inbegrepen. Als je van plan bent om ze te gebruiken, moet je deze apart inkopen, wat een extra inspanning en kosten zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks dat dit product waterafstotend is, is het niet duidelijk hoe goed bestand het is tegen zware weersomstandigheden zoals een zware stortbui.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat dit product drie LED-lampjes heeft. Hoewel dit voor de meeste scenario’s waarschijnlijk voldoende is, zou je misschien meer LED-lampjes nodig hebben voor extra helderheid in extreem donkere routes.

Onze favoriet #4

Nean Fiets Achterlicht

Nean Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het nean Fiets Achterlicht is een moderne en hoogwaardige toevoeging aan je fietsverlichting. Dit achterlicht, dat op batterijen werkt, functioneert als een spot met parkeerlicht en reflector, speciaal ontworpen voor e-bikes. Het bevestigen is eenvoudig en snel, met voorbereiding voor montage tot 80 mm gatafstand en de aansluiting rechtstreeks op de e-bike aandrijfaccu. Dit licht bevat drie superheldere 0,2 watt leds met een helderheid van 3 candela, beschikt over een waterafstotende structuur en biedt een 220° lichthoek voor extra veiligheid. Het is StVZO getest en in Duitsland goedgekeurd voor wegverkeer. Vertrouw op de ervaring en kwaliteit van nean, een leverancier die overtuigd is van zijn eigen producten.

 • Voordeel 1: Het achterlicht van het merk nean is veel meer dan alleen een lichtbron. Met zijn e-bike fietslamp als spot, parkeerlicht en reflector is het een ideale aanvulling op je fietsverlichting, waardoor je op de weg nog beter zichtbaar bent.
 • Voordeel 2: De installatie van het achterlicht is eenvoudig en snel, voorbereid voor montage tot 80 mm gatafstand. Het kan gemakkelijk aan de achterkant van je bagagedrager worden bevestigd en is direct aansluitbaar op de e-bike aandrijfaccu. Het is compatibel met alle gangbare e-bike-aandrijfaccu’s (6V-48V).
 • Voordeel 3: Het achterlicht is uitgerust met 3 superheldere 0,2 watt led’s die een helderheid van 3 candela leveren. De lichtstraal heeft een hoek van 220°, wat je veiligheid op de weg aanzienlijk verhoogt.
 • Voordeel 4: Betrouwbaarheid is gegarandeerd, aangezien de nean fietsverlichting StVZO getest is en in Duitsland voor het wegverkeer is goedgekeurd.
 • Voordeel 5: Dit product is een aanbod van een leverancier met jarenlange ervaring in het leveren van hoogwaardige fietsaccessoires. Ze verkopen alleen producten waar ze zelf van overtuigd zijn, wat je de verzekering geeft dat het achterlicht van hoge kwaliteit is.
 • Het beoordelen van producten om nadelen te vinden kan soms lastig zijn, vooral wanneer producten naar grote tevredenheid functioneren. Echter, na het analyseren van het Nean fiets achterlicht, zijn hier enkele potentiële nadelen die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Het Nean fiets achterlicht werkt op batterijen. Dit kan voor jou een nadeel betekenen als je er rekening mee moet houden dat ze op enig moment leegraken en je deze moet vervangen. De levensduur van de batterij is eveneens niet gespecificeerd.
 • Nadeel 2: Het product is ontworpen voor montage met een specifieke gatafstand van maximaal 80 mm. Dit betekent dat als jouw fiets een andere gatafstand heeft, de pasvorm mogelijk niet ideaal is.
 • Nadeel 3: Hoewel de fiets handig is met kabelschoenen, zijn deze niet bij het product inbegrepen. Als je van plan bent om ze te gebruiken, moet je deze apart inkopen, wat een extra inspanning en kosten zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks dat dit product waterafstotend is, is het niet duidelijk hoe goed bestand het is tegen zware weersomstandigheden zoals een zware stortbui.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat dit product drie LED-lampjes heeft. Hoewel dit voor de meeste scenario’s waarschijnlijk voldoende is, zou je misschien meer LED-lampjes nodig hebben voor extra helderheid in extreem donkere routes.

Onze favoriet #5

Nean Fiets Achterlicht

Nean Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het nean Fiets Achterlicht is een dynamo aangedreven achterlicht, ideaal voor extra veiligheid en zichtbaarheid op de weg. Het is makkelijk en snel te bevestigen op de bagagedrager van je fiets, dankzij de voorbereiding voor montage met een gatafstand tot 80 mm. Het licht, uitgerust met 3 superheldere 0,2 watt leds en een grootvlakreflector, zorgt voor een helderheid van 5 candela en een lichthoek van 220°. Het waterafstotende ontwerp verhoogt de levensduur van het product. Dit achterlicht is StVZO getest en goedgekeurd voor de Duitse wegverkeer, een bewijs van de hoge kwaliteitsnormen van nean fietsaccessoires.

 • Voordeel 1: Dit nean fietsachterlicht is dynamo-aangedreven waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen of het opladen van de lichtbron. Dit is niet alleen handig, maar maakt het ook duurzaam.
 • Voordeel 2: De eenvoudige en snelle montage is een ander groot voordeel. Doordat de lamp voorbereid is voor montage tot 80 mm gatafstand, kun je deze moeiteloos aan de achterkant van je fiets op de bagagedrager bevestigen.
 • Voordeel 3: Het licht maakt gebruik van 3 superheldere 0,2 watt leds die je optimaal zicht geven in het donker. Daarnaast geniet je van extra veiligheid dankzij de waterafstotende constructie en de indrukwekkende lichthoek van 220°.
 • Voordeel 4: Het achterlicht is StVZO getest en in Duitsland goedgekeurd voor het wegverkeer, wat een garantie is voor kwaliteit en veiligheid. Je kunt dus met een gerust hart de weg op.
 • Voordeel 5: Ten slotte is het nuttig om te weten dat je een product koopt van een leverancier van kwalitatief hoogwaardige fietsaccessoires met jarenlange ervaring. nean verkoopt alleen producten waarvan zij zelf overtuigd zijn, wat vertrouwen en zekerheid geeft bij jouw aankoop.
 • Nadeel 1: Het nean fietsachterlicht is afhankelijk van een dynamo om te werken. Dit kan problematisch zijn als je dynamo niet goed werkt of als je fiets geen dynamo heeft, omdat het licht dan niet zal werken.
 • Nadeel 2: De bevestiging van het achterlicht vereist een gatafstand tot 80 mm. Dit betekent dat als de gatafstand op jouw fiets kleiner is, het licht misschien niet past of je mogelijk aanpassingen moet maken om het te laten passen.
 • Nadeel 3: Hoewel het licht is uitgerust met 3 superheldere LEDs, zijn deze leds slechts 0,2 watt. Dit betekent dat ze misschien niet zo helder zijn als sommige andere LED-lichten op de markt.
 • Nadeel 4: Het achterlicht is waterafstotend en niet waterdicht. Hoewel het licht enige blootstelling aan water waarschijnlijk zal overleven, is het mogelijk niet bestand tegen zwaardere weersomstandigheden zoals hevige regen.
 • Nadeel 5: Het feit dat kabelschoenen nodig zijn voor de aansluiting, maar niet meegeleverd worden, kan een minpunt zijn. Je moet deze apart aanschaffen en dit kan extra kosten en moeite met zich meebrengen.

Onze favoriet #6

Rockbros Fiets Achterlicht

Rockbros Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ROCKBROS Fiets Achterlicht is een helder, stabiel en eenvoudig te installeren veiligheidsapparaat voor je fiets. Met maar liefst vier verschillende verlichtingsstanden waaronder vast, twee knipperstanden en een ademhalingsmodus, biedt dit achterlichtje optimale zichtbaarheid. Slimme technologie die trillingen en remmen detecteert verhoogt je veiligheid verder door het licht met hoge intensiteit te laten branden wanneer je remt. Het apparaat is ook voorzien van een 400mAh USB-oplaadbare batterij met een levensduur van 20 tot 50 uur, afhankelijk van de gekozen verlichtingsmodus. Gemaakt van een stevige aluminiumlegering, is het licht duurzaam, slijtvast en valbestendig met een IP65 waterdichtheid rating. Voor extra gemak is het ontworpen om in verschillende posities te worden gemonteerd, bijvoorbeeld onder het zadel, en dit alles zonder gereedschap.

 • Voordeel 1: De ROCKBROS fietsachterlicht beschikt over 4 verschillende verlichtingsmodi. Dit betekent dat jij als gebruiker kunt variëren tussen een vaste modus, snelle of zeer snelle flitsmodus en een ademhalingsmodus, afhankelijk van je omgeving en behoefte.
 • Voordeel 2: De fietsachterlicht is uitgerust met een slim remsysteem. Door de ingebouwde sensor worden trillingen en rembewegingen gedetecteerd, hetgeen resulteren in fel achterlicht tijdens het remmen ter waarschuwing aan voetgangers en voertuigen.
 • Voordeel 3: Het achterlicht heeft een USB oplaadbare 400 mAh batterij, wat het energiezuinig en makkelijk oplaadbaar maakt. De batterijindicatie geeft de voortgang van het opladen aan en de lamp kan, afhankelijk van de verlichtingsmodus, 20-50 uur meegaan.
 • Voordeel 4: Gemaakt van een aluminiumlegering, is de fietslamp stevig, duurzaam, slijtvast en valbestendig. Daarnaast is het IP 65 waterdicht waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat het lampltje stopt met werken tijdens zware weersomstandigheden.
 • Voordeel 5: De fietsachterlicht maakt een eenvoudige montage zonder gereedschap mogelijk. De licht wordt geleverd met 2 soorten beugels, waardoor je kunt kiezen tussen montage onder het zadel of op de zadelpen afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.
 • Nadeel 1: Beperkt aantal verlichtingsmodi: Op het ROCKBROS fietsachterlicht zijn slechts vier verlichtingsmodi beschikbaar, wat beperkend kan zijn als je op zoek bent naar een apparaat met meer variatie in lichtintensiteit en knippermodi.
 • Nadeel 2: De sensor kan onnodige verlichting veroorzaken: Hoewel de slimme sensor die trillingen detecteert een nuttig kenmerk kan zijn, kan het ervoor zorgen dat het licht onnodig aangaat bij elke kleine trilling, zelfs als je niet remt. Dit kan de batterij sneller laten leeglopen.
 • Nadeel 3: Variabele batterijduur: De batterijduur varieert sterk, van 20-50 uur, afhankelijk van de verlichtingsmodus. Dit kan onhandig zijn als je regelmatig langere ritten maakt en vertrouwt op een constante lichtbron.
 • Nadeel 4: Beperkte montagemogelijkheden: Hoewel het product eenvoudig te monteren lijkt, zijn de opties beperkt tot twee posities: onder het zadel of op de zadelpen. Als je van plan bent om het licht ergens anders te monteren, zoals op je helm of fietstas, is dit misschien niet mogelijk met dit model.
 • Nadeel 5: Beschikbaar in beperkte stijlen: Het product is slechts in drie stijlen beschikbaar, wat jouw keuzemogelijkheden kan beperken als je op zoek bent naar een apparaat dat beter bij jouw fiets of stijl past.

Onze favoriet #7

Büchel Fiets Achterlicht

Büchel Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Büchel Fiets Achterlicht is speciaal ontworpen voor e-bikes met een 6-40 V accu en is niet compatibel met dynamo’s. Dit achterlicht is uitgerust met twee ultramoderne Osram leds voor optimale zichtbaarheid en heeft een geïntegreerde Z-reflector voor extra veiligheid. Met een montagebreedte van 50 mm, voldoet dit achterlicht aan de StVZO-normen voor het Duitse wegverkeer en is het spatwaterdicht volgens IP44, dus regen zal het licht niet hinderen. Daarnaast profiteer je van de meer dan 100 jaar ervaring van Büchel, een Duits bedrijf gespecialiseerd in fietsoplossingen.

 • Voordeel 1: Speciaal ontworpen voor e-bikes, het Büchel fiets achterlicht is geoptimaliseerd voor gebruik met accu’s van 6-40 V. Dit betekent dat je nooit zorgen hoeft te maken over de compatibiliteit met je e-bike.
 • Voordeel 2: Voor verhoogde veiligheid is het Büchel achterlicht uitgerust met een geïntegreerde Z-reflector. Dit verhoogt de zichtbaarheid en veiligheid, zelfs wanneer de verlichting niet actief is.
 • Voordeel 3: De Büchel fiets achterlicht maakt gebruik van 2 ultramodern Osram LEDs. Dit betekent dat je bijzonder goed zichtbaar bent, wat je veiligheid op de weg verbetert.
 • Voordeel 4: Het achterlicht is goedgekeurd door de StVZO voor gebruik in het Duitse wegverkeer en is spatwaterdicht conform aan IP44. Dit betekent dat het licht zelfs in regenachtig weer blijft functioneren, waardoor je zichtbaar blijft onder alle weersomstandigheden.
 • Voordeel 5: Met meer dan 100 jaar ervaring, is Büchel je betrouwbare en ervaren partner op het gebied van fietsen. Als Duits bedrijf met een lange geschiedenis, kun je vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van hun producten.
 • Nadeel 1: Dit achterlicht voor de fiets is specifiek ontworpen voor e-bikes met een 6-40 V accu. Dit betekent dat als je een traditionele fiets of een andere soort e-bike hebt, je deze niet kunt gebruiken. Dit maakt het product minder veelzijdig en beperkt in bruikbaarheid.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel is dat het achterlicht niet werkt via een dynamo. Dit kan een probleem zijn als je gewend bent aan een dynamo voor je fietsverlichting en je niet wilt vertrouwen op een accu die kan opraken.
 • Nadeel 3: Hoewel het product spatwaterdicht is volgens de IP44 norm, betekent dit dat het alleen bestand is tegen lichte regen en gespetter. Bij zwaardere regenbuien of als je door plassen fietst, kan dit problemen opleveren en de levensduur van het product verminderen.
 • Nadeel 4: De Büchel fietsachterlicht is uitgerust met een geïntegreerde Z-reflector. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor extra veiligheid, kan het voor sommigen ook een nadeel zijn. Het kan ervoor zorgen dat het licht niet zo helder is als je zou willen, omdat een deel van het licht wordt gereflecteerd in plaats van uitgestraald.
 • Nadeel 5: Het product is ontworpen voor een montagebreedte van 50 mm. Hoewel dit ideaal kan zijn voor sommige fietsen, is het niet universeel. Als je fiets een andere montagebreedte heeft, kun je dit achterlicht niet installeren zonder eventueel extra aanpassingen of hulpmiddelen.

Onze favoriet #8

Nean Fiets Achterlicht

Nean Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fiets Achterlicht van nean werkt op elke gangbare 6V-dynamo en is eenvoudig te bevestigen, ideaal voor op de bagagedrager. Het bevat drie heldere 0,2 watt leds met 220° lichthoek voor maximale veiligheid en een waterdichte constructie. Met het grote Cateye reflector is dit licht StVZO goedgekeurd en dus geschikt voor de Duitse weg. De nean fietslamp komt ook met een parkeerlichtfunctie en de keuze voor een remlichtfunctie. Het merk nean staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige fietsaccessoires en dit achterlicht is daar zeker een bevestiging van.

 • Voordeel 1: Het Fiets Achterlicht van nean werkt op dynamo en is compatibel met alle gangbare 6V-dynamo’s. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over batterijen die leeg kunnen raken tijdens je rit.
 • Voordeel 2: De installatie is gemakkelijk en snel, aangezien het achterlicht voorbereid is voor montage tot 80 mm gatafstand. Dit betekent dat je geen technische expert hoeft te zijn om dit achterlicht op je fiets te installeren.
 • Voordeel 3: Het achterlicht is voorzien van 3 superheldere 0,2 watt leds met een bredere lichthoek van 220° voor extra veiligheid. Hierdoor ben je in het donker vanuit alle hoeken goed zichtbaar voor andere weggebruikers.
 • Voordeel 4: Het product is StVZO getest en goedgekeurd voor het wegverkeer in Duitsland. Dit geeft je de zekerheid dat het voldoet aan de veiligheidsnormen en legaal is voor gebruik op de weg.
 • Voordeel 5: Het achterlicht van nean is waterafstotend, waardoor het ook in slechte weersomstandigheden blijft werken en de verkeersveiligheid helpt te waarborgen. Bovendien heeft het een ingebouwde parkeerlichtfunctie voor extra veiligheid als je even stopt tijdens je rit.
 • Nadeel 1: Het Nean fietsachterlicht is afhankelijk van een dynamo. Dit betekent dat als je dynamo niet naar behoren functioneert, je achterlicht ook niet werkt. Het kan een nadeel zijn als je dynamo kapot gaat en je je licht snel nodig hebt.

  Nadeel 2: Dit achterlicht heeft een voorbereid gatafstand voor montage tot 80mm. Als je fiets een andere gatafstand heeft, is dit achterlicht mogelijk niet geschikt voor jou en kan installatie moeilijker worden.

 • Nadeel 3: Het achterlicht bevat 3 superheldere 0.2 watt LED’s. Hoewel dit als een troef kan worden gezien, kan het ook een nadeel zijn als je op zoek bent naar een minder opvallend of minder fel licht.
 • Nadeel 4: Ondanks de waterafstotende constructie, is het product niet aangegeven als volledig waterdicht. In zeer regenachtige omstandigheden zou dit mogelijk problemen kunnen geven.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niets over verstelbare helderheid of knipperinstellingen. Als je dus een licht wilt dat verschillende opties biedt voor verschillende situaties, dan is dit achterlicht wellicht niet wat je zoekt.

Onze favoriet #9

Wind&Moon Fiets Achterlicht

Wind&Moon Fiets Achterlicht

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fiets Achterlicht van Wind&Moon is een slimme toevoeging voor elke fietser. Deze geavanceerde achterverlichting met slimme remdetectie waarschuwt achteropkomende fietsers als je remt en gaat na 45 seconden inactiviteit automatisch uit. Het heeft zes verschillende verlichtingsmodi, variërend van continu licht tot verschillende flitspatronen, met een maximale batterijduur tot 60 uur. Dit achterlicht is waterdicht, stofdicht en schokbestendig, gemaakt van hoogwaardige materialen en kan zelfs in de zwaarste omstandigheden worden gebruikt. Het heeft een oplaadbare batterij van 400 mAh die wordt opgeladen via USB en een indicatielampje dat het resterende vermogen aangeeft. Installatie is eenvoudig met twee soorten beugels, en het kan zelfs worden geklemd aan je tas of huisdierriem.

 • Voordeel 1: Smart Brake Sensing biedt je extra veiligheid tijdens het fietsen. Als je remt, brandt het achterlicht gedurende 3 seconden om achteropkomende fietsers te waarschuwen. Bovendien gaat het licht automatisch aan als het donker wordt en uit als de fiets gedurende 45 seconden inactief is geweest. Je kunt dit ook handmatig aanpassen.
 • Voordeel 2: Met 6 verschillende verlichtingsmodi ben je altijd goed zichtbaar, ongeacht de weersomstandigheden of tijd van de dag. Je kunt kiezen uit constant licht, ademhalingsflits, langzame flits, ritmeflits, flitsbatterijduur en snel knipperen, wat zorgt voor flexibiliteit en variëteit.
 • Voordeel 3: Het achterlicht is waterdicht, stofdicht en schokbestendig. Gemaakt van hoogwaardige materialen en met IP66-certificering, biedt het duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs in ruwe omgevingen.
 • Voordeel 4: De USB-oplaadbare batterij van 400 mAh is zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Volledig opgeladen in slechts 2 uur, kan het tot 60 uur worden gebruikt, afhankelijk van de helderheidsmodus. Bovendien is er een batterij-indicator die aangeeft wanneer je moet opladen.
 • Voordeel 5: De installatie is zeer eenvoudig. Met twee soorten beugels kan het slimme achterlicht onder het zitkussen of op een zadelpen van 22-32 mm worden geïnstalleerd. Bovendien is er een clip aan de achterkant van het licht waarmee je het aan je tas of huisdier kunt bevestigen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Fiets Achterlicht van Wind&Moon slimme remsensoren heeft, kan dit voor verwarring zorgen voor andere weggebruikers. Het feit dat het licht alleen gedurende 3 seconden gaat branden tijdens het remmen, kan door anderen over het hoofd worden gezien.
 • Nadeel 2: De automatische aan-/uitfunctie kan misschien onbetrouwbaar zijn. Hoewel het nuttig is dat het licht automatisch uitschakelt na 45 seconden inactiviteit en weer inschakelt als het dimt, kun je situaties tegenkomen waarin het licht onbedoeld in- of uitschakelt, wat potentieel gevaarlijk kan zijn.
 • Nadeel 3: Het product vraagt om voorzichtigheid bij het omgaan met de USB-klep. Dit betekent dat als je niet voorzichtig bent, je het risico loopt om de klep te beschadigen, waardoor het product mogelijk niet meer waterdicht en stofdicht is.
 • Nadeel 4: De oplaadtijd van het product is relatief lang. De Fiets Achterlicht van Wind&Moon moet ongeveer 2 uur volledig opladen voordat het kan worden gebruikt.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het product eenvoudig te installeren is, is het bevestigingsmechanisme beperkt tot bepaalde locaties. Het achterlicht kan alleen onder het zitkussen of op een 22-32mm zadelpen worden geïnstalleerd, wat de plaatsingsmogelijkheden kan beperken.

Onze favoriet #10

Coikes Fiets Achterlicht

Coikes Fiets Achterlicht

Waarom we het gekozen hebben

De Coikes Fiets Achterlicht is een ultra-helder, multifunctioneel, en veilig toevoeging aan je fiets. Het heeft 31 superheldere LED’s met een krachtig knipperlicht tot 160 lumen dat bijdraagt aan je zichtbaarheid en veiligheid, dag en nacht. Naast zijn primaire functie als achterlicht, heeft het vijf extra functies: waarschuwingslicht, remlicht, richtingaanwijzer, elektrische bel en een anti-diefstalalarm van 110dB. Deze laatste kan diefstal effectief afschrikken door luide geluiden en trillingen af te geven bij aanraking of kloppen. Het achterlicht is uitgerust met een inbegrepen 2000mAh oplaadbare batterij die, na volledig opladen in 7 uur, 70 uur continue gebruik garandeert. Het wordt ook bediend met een draadloze afstandsbediening die gemakkelijk op je stuur geklikt kan worden. Bovendien, het achterlicht schakelt automatisch tussen de “slow flash” of “breathing” modus afhankelijk van je rijomgeving en het licht levels.

 • Voordeel 1: Verbeterde zichtbaarheid en veiligheid zijn belangrijke voordelen die het Coikes Fiets Achterlicht biedt. Met 31 superheldere LED-lampjes en een krachtig knipperlicht van maximaal 160 lumen, word je zowel overdag als ‘s nachts herinnerd aan fietsers, waardoor je veiliger fietst.
 • Voordeel 2: Het Coikes Fiets Achterlicht heeft vijf belangrijke functies: een waarschuwingslicht, remlicht, richtingaanwijzer, elektrische bel en zelfs een antidiefstalalarm. Dit multifunctionele apparaat verbetert niet alleen jouw veiligheid maar biedt ook een gebruiksvriendelijke ervaringen.
 • Voordeel 3: Met een ingebouwd antidiefstalalarm dat luide geluiden en trillingen veroorzaakt en een luidheid van 110DB heeft, kan het Coikes Fiets Achterlicht dieven effectief afschrikken. Dit extra beveiligingsniveau draagt bij aan de gemoedsrust dat je fiets veilig is.
 • Voordeel 4: Het Coikes Fiets Achterlicht wordt geleverd met een ingebouwde 2000mAh oplaadbare batterij met hoge capaciteit, wat betekent dat je niet constant batterijen hoeft te vervangen maar eenvoudig via USB kunt opladen. Als het eenmaal is opgeladen, kan het achterlichtalarm tot 70 uur werken.
 • Voordeel 5: Met intelligente automatische aan/uit-functies kan het Coikes Fiets Achterlicht zich aanpassen aan de helderheid van je rijomgeving. Zo kun je bij elke remactie duidelijk worden gezien omdat het fietslampje gedurende 2 seconden rood oplicht. Dit draagt bij aan een veiligere fietservaring overdag en ‘s nachts.
 • Nadeel 1: Lange oplaadtijd. De fietsachterlicht van Coikes heeft zeven uur nodig om volledig op te laden. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid tijd, waarin je de fiets misschien nodig hebt voor een rit.
 • Nadeel 2: Aanraakgevoeligheid van het antidiefstalalarm. Volgens de beschrijving geeft het alarm een waarschuwing van 2 seconden als je de fiets aanraakt of erop klopt terwijl het alarm aan staat. Dit zou ongemak kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld als je je fiets per ongeluk aanraakt of bij het parkeren in een drukke fietsenstalling.
 • Nadeel 3: Extra batterij voor de afstandsbediening. Hoewel het achterlicht zelf oplaadbaar is, is de afstandsbediening voorzien van een CR2032 vervangbare knoopbatterij. Dit betekent dat je een aparte batterij moet vervangen – een extra kost en zorg.
 • Nadeel 4: Mogelijke grootte mismatch van de afstandsbediening. De productbeschrijving geeft aan dat de afstandsbediening kan worden geklikt op sturen van 0,78-0,94 inch (of 2cm tot 2.4cm). Als je stuur daarbuiten valt, dan zou je problemen kunnen hebben met de installatie.
 • Nadeel 5: Overvloed aan lampjes en modes. Met 31 LED-lampjes en 6 verschillende lichtmodi kan het achterlicht wellicht te complex of overweldigend zijn voor sommige gebruikers. Hoewel veelzijdigheid handig kan zijn, kan het voor sommigen juist als overmatig of overbodig worden ervaren.

Na uitgebreid onderzoek en testen van verschillende fiets achterlichten, kunnen we concluderen dat er genoeg kwalitatieve opties op de markt zijn. Wat voor jou het beste fiets achterlicht is, is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Echter, de top 10 producten in onze test voldoen allemaal aan hoge veiligheidsnormen en hebben aanvullende functies waar je zeker van zult profiteren. Denk bijvoorbeeld aan extra zichtbaarheid, makkelijke montage en lange batterijduur. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je in deze lijst het ideale achterlicht voor jouw fiets zult vinden. Investeer in jouw veiligheid en maak iedere fietsrit, dag of nacht, tot een veilige ervaring met één van deze uitstekende fiets achterlichten.

Inhoudsopgave