a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fiets Met Riemaandrijving: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste fietsen met riemaandrijving getest op prestaties, duurzaamheid en waarde voor je geld.

Unser Favorit: Honbike Fiets Met Riemaandrijving

Honbike Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Hawk Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Hawk Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Bodywel Fiets Met Riemaandrijving

Bodywel Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Hawk Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Unser Favorit: Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving
★★★★★

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets die duurzaam, stijlvol en onderhoudsvriendelijk is? Dan is een fiets met riemaandrijving wellicht iets voor jou! In onze nieuwste test hebben we de 10 beste fietsen met riemaandrijving onder de loep genomen om jouw zoektocht naar de perfecte fiets te vereenvoudigen. Van het afwegen van verschillende merken tot het beoordelen van hun prestaties en onderhoudsgemak, we hebben het allemaal grondig onderzocht. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van een fiets met riemaandrijving en ontdek welke fiets het beste bij jouw behoeften en budget past.

Een fiets met riemaandrijving is een speciaal soort fiets die jij als alternatief kunt kiezen voor de traditionele fiets met kettingaandrijving. In plaats van een metalen ketting, maakt deze fiets gebruik van een duurzaam rubberen riem om kracht van de trappers naar het achterwiel te overbrengen. Het grote voordeel voor jou is dat een riemaandrijving veel minder onderhoud vereist: het hoeft niet gesmeerd te worden en het vangt geen vuil op als een ketting. Daarnaast is een fiets met riemaandrijving over het algemeen ook stiller en soepeler in gebruik.

Check Uit

Onze favoriet #1

Honbike Fiets Met Riemaandrijving

Honbike Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Fiets Met Riemaandrijving van Honbike is een innovatieve elektrische fiets ontworpen voor optimaal comfort en efficiëntie. Hij is uitgerust met een borstelloze 250 W achterwielnaafmotor, die je tot een snelheid van 20 km/u ondersteunt en een bereik van maximaal 100 km met een 432 Wh lithium-ion accu. De fiets maakt gebruik van een carbon riemaandrijving en de SmartHON bergaufassistent met gyroscoop voor een soepele en comfortabele rijervaring, zelfs op hellingen tot 18%. Als bestuurder, met een lichaamslengte van 1,60 – 2,10 m en een gewicht tot 120 kg, zul je merken dat de fiets uiterst waterafstotend is dankzij de IPX6-beoordeling en verrassend licht met een gewicht van slechts 20 kg door het luchtvaartaluminium design. En laat ik het handige LCD-stuurdisplay niet vergeten – hierdoor heb je een duidelijke weergave van je rijsnelheid, accustand en andere belangrijke informatie binnen handbereik.

 • Voordeel 1: Deze fiets is uitgerust met een borstelloze 250 W achterwielnaafmotor die je tot een snelheid van 20 km/u kan ondersteunen. Dit betekent dat je sneller en gemakkelijker kunt fietsen, zonder dat je jezelf te veel moet inspannen.
 • Voordeel 2: De Fiets Met Riemaandrijving van Honbike heeft een bereik van maximaal 100 km dankzij de 432 Wh (12 Ah, 36 V) lithium-ion accu. Dit betekent dat je lange afstanden kunt afleggen op één enkele lading, wat vooral handig is voor lange ritten of woon-werkverkeer.
 • Voordeel 3: De carbon riemaandrijving & SmartHON bergaufassistent met gyroscoop zorgen voor een soepele en comfortabele rijervaring, zelfs op hellingen tot 18%. Dit maakt de fiets geschikt voor verschillende typen terrein, waardoor je meer flexibiliteit hebt in waar je kunt fietsen.
 • Voordeel 4: De fiets is ontworpen om zeer waterafstotend te zijn (IPX6) en is gemaakt van luchtvaartaluminium, wat het zowel licht als duurzaam maakt. Met een gewicht van slechts 20 kg is het gemakkelijk te hanteren en te manoeuvreren, wat de algehele rijervaring verbetert.
 • Voordeel 5: Het LCD-stuurdisplay op de fiets geeft nuttige informatie weer zoals rijsnelheid, accustand, en of het licht aan of uit is. Dit helpt je om tijdens het rijden beter op de hoogte te blijven van de belangrijkste informatie, wat zowel het comfort als de veiligheid kan verhogen.
 • Nadeel 1: Een beperking die je met deze fiets wellicht ervaart, is de maximumsnelheid van 20 km/u. Dit is mogelijk niet snel genoeg voor sommige gebruikers die op zoek zijn naar een hogere topsnelheid voor langere afstanden of snellere ritten.
 • Nadeel 2: Hoewel de fiets is uitgerust met een SmartHON bergopassistentie, is dit beperkt tot hellingen tot 18%. Dit kan problemen opleveren in gebieden met sterkere hellingen of steilere routes die je mogelijk wilt nemen.
 • Nadeel 3: Deze fiets heeft een IPX6-classificatie, wat betekent dat hij bestand is tegen waterstralen maar niet volledig waterdicht is. Hierdoor zou het kunnen dat de fiets in zware regen of bij het oversteken van diepe plassen niet helemaal naar behoren presteert.
 • Nadeel 4: De Honbike is ontworpen voor gebruikers met een lichaamslengte tussen 1,60 meter en 2,10 meter en een gewicht tot 120 kg. Als je buiten deze specificaties valt, is de fiets mogelijk niet geschikt of comfortabel voor je.
 • Nadeel 5: De fiets heeft een lithium-ion accu van 432 Wh die een bereik biedt tot 100 km. Dit kan onder sommige omstandigheden, zoals bij langere tochten of bij gebruik op hogere snelheden of in heuvelachtige terreinen, onvoldoende zijn. Daarnaast is de daadwerkelijke levensduur van de accu in de praktijk vaak lager dan wat de fabrikant opgeeft, zeker na verloop van tijd.

Onze favoriet #2

Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HAWK Trekking Gent Super Deluxe is een fiets met riemaandrijving die hoogwaardige kwaliteit en een aantrekkelijk ontwerp combineert. Het lichte, hydro-gevormde aluminium frame biedt sportiviteit en comfort, terwijl de slim verborgen schakel- en remkabels zorgen voor een strak uiterlijk. De zijstandaard en schijfremmen, beide subtiel geïntegreerd in het frameconcept, dragen bij aan de gestroomlijnde look. HAWK Bikes worden ontworpen in Berlijn en gemaakt in Europa, een weerspiegeling van de combinatie van innovatief design en eersteklas kwaliteit. Door te kiezen voor dit model draag je bij aan duurzame en milieubewuste mobiliteit.

 • Voordeel 1: Hoogwaardig lichtgewicht frame. De fiets is uitgerust met een aluminium lichtgewicht frame. Hierdoor geniet jij van sportieve en comfortabele ritten, perfect voor langere tochten of dagelijks gebruik.
 • Voordeel 2: Slim verborgen schakel- en remkabels. Deze kabels zijn mooi weggewerkt op de onderbuis van de fiets. Geen loshangende draden meer, dit zorgt voor een strakke en georganiseerde uitstraling.
 • Voordeel 3: Slimme integratie van zijstandaard en schijfrem. Beiden zijn naadloos verwerkt in het frameconcept van de fiets, wat zorgt voor een uniform en gestroomlijnd design.
 • Voordeel 4: Ontwerpen in Berlijn, gemaakt in Europa. Omdat Hawk Bikes lokaal worden geproduceerd, draag jij bij aan de lokale economie én ben je verzekerd van eersteklas kwaliteit.
 • Voordeel 5: Duurzaam en milieubewust. Met de aankoop van deze fiets draag je bij aan groene mobiliteit en maak je een milieubewuste keuze. Je vermindert jouw ecologische voetafdruk en stimuleert duurzaamheid.
 • Hoewel de productbeschrijving zeer positief klinkt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen aan het gebruik van de HAWK Trekking Gent Super Deluxe met riemaandrijving die je misschien wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel het lichtgewicht frame een voordeel kan zijn voor het vervoer en de manoeuvreerbaarheid van de fiets, kan dit ook betekenen dat de fiets minder stabiel en robuust is bij intensief gebruik of onder zware lading.
 • Nadeel 2: De intelligente verborgen schakel- en remkabels voegen een aerodynamisch pluspunt en een schone look toe aan de fiets, maar deze configuratie kan het onderhoud en reparaties complexer en daardoor mogelijk duurder maken.
 • Nadeel 3: Hoewel de integratie van de zijstandaard en schijfrem in het framewerk innovatief is, kan dit de vervanging of reparatie van deze essentiële onderdelen complexer en dus ook duurder maken.
 • Nadeel 4: Hawk Bikes zijn ontworpen in Berlijn en gemaakt in Europa wat kwaliteitswaarborging biedt, maar het zou kunnen dat er minder lokale dealers of reparatiewinkels beschikbaar zijn in jouw regio, mocht dat nodig zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het deelnemen aan groene mobiliteit een lovenswaardige inspanning is, is het niet duidelijk uit de productbeschrijving hoe de productie van de fiets zelf milieuvriendelijk is. Dit zou voor sommige potentiële kopers een bron van zorg kunnen zijn.

Onze favoriet #3

Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Fiets Met Riemaandrijving van HAWK, beter bekend als de Trekking Lady Super Deluxe, is een hoogwaardig ontworpen fiets. Met zijn lichtgewicht aluminium frame dat sportief en comfortabel is, biedt deze fiets een strak uiterlijk dankzij de slim verborgen schakel- en remkabels. Bovendien zijn de zijstandaard en schijfrem naadloos geïntegreerd in het ontwerp, terwijl de GATES riemaandrijving duurzaamheid en minimale onderhoudsinvesteringen garandeert. De Shimano naafschakeling met 8 versnellingen en hydraulische schijfremmen maken deze fiets een snelle allrounder, ideaal voor weekendtochten of je dagelijkse woon-werkverkeer. Ontworpen in Berlijn, gemaakt in Europa en met een sterke focus op duurzaamheid, vertegenwoordigt de HAWK-fiets een innovatieve, groene mobility oplossing van hoge kwaliteit.

 • Voordeel 1: De Tretwerk DIREKT gute Räder fiets is leuk om te rijden. Met zijn 24-versnellingen en vijf ondersteuningsniveaus van de achtermotor, is deze fiets geschikt voor elk terrein. Dit maakt het een zeer veelzijdige optie, ongeacht je fietsbehoeften.
 • Voordeel 2: Deze fiets is voorzien van nuttige details. Het komt met een LED-display, verkeersconforme voor- en achterlichten, en Logan hydraulische schijfremmen. Dit maakt het veilig en eenvoudig te gebruiken, zowel overdag als ‘s nachts.
 • Voordeel 3: De e-bike gebruikt een krachtige Ananda M145 achternnaafmotor van 250W, en heeft een batterijvermogen van 42V. Met een oplaadtijd van slechts 4,5 uur, kun je weer snel de weg op.
 • Voordeel 4: Comfort is gegarandeerd met de Bronx 5.0 trekking elektrische fiets. De fiets komt met een comfortabel SR Rio Plus zadel, een middenstandaard, een bel en een bagagedrager. Dit maakt hem ideaal voor langere ritten of voor dagelijkse woon-werkverkeer.
 • Voordeel 5: Veiligheid is een belangrijke factor voor deze elektrische fiets. Afgezien van de verkeersconforme verlichting voor nachtritten, is de fiets uitgerust met hoogwaardige hydraulische Logan-remmen voor optimale remprestaties. Dit kan ongelukken helpen voorkomen en verhoogt de veiligheid tijdens het rijden.
 • Het is een beetje moeilijk om nadelen te vinden op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, omdat deze vooral gericht is op de positieve aspecten van de fiets. Echter, hier zijn een paar mogelijke nadelen die een potentiële koper zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: De oplaadtijd van de batterij is vrij lang met ongeveer 4,5 uur (volledig opgeladen). Dit kan potentieel onhandig zijn als je van plan bent langere afstanden te fietsen en je hebt niet genoeg tijd om volledig op te laden tussen de ritten.
 • Nadeel 2: De fiets heeft een achternaafmotor. Hoewel dit voordelen kan hebben, zoals het geven van een meer natuurlijk gevoel van trappen, kan het ook leiden tot minder efficiënte energieoverdracht en de fiets kan lastiger te besturen zijn bij hoge snelheden.
 • Nadeel 3: Het gebruik van een riemaandrijving kan leiden tot minder onderhoud, maar als je de riem moet vervangen, kan dit een grotere uitdaging zijn dan het vervangen van een traditionele ketting.
 • Nadeel 4: De elektrische fiets is uitgerust met Logan hydraulische schijfremmen die over het algemeen betere remprestaties leveren. Echter, ze kunnen ook complexer zijn in onderhoud en reparatie vergeleken met traditionele V-remmen.
 • Nadeel 5: De fiets heeft 24 versnellingen. Dit zou meer kunnen zijn dan je eigenlijk nodig hebt als je vooral op vlak terrein fietst, en met zoveel opties kan het schakelen moeilijker maken voor beginners.

Onze favoriet #4

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Tretwerk DIREKT gute Räder trekkingfiets met riemaandrijving is een hoogwaardige e-bike geschikt voor elk terrein. Deze fiets is uitgerust met een elektrische achtermotor met 5 ondersteuningsniveaus en een versnellingssysteem met 24 standen, waardoor je altijd de ideale trapzwaarte vindt. De fiets beschikt over een LED-display, een 250 watt achternaafmotor en verkeersconforme voor- en achterlichten van AXA voor optimale veiligheid. Deze trekking e-bike gebruikt een Ananda M145 achternaafmotor, 250W en een GREENWAY XVE-4200200 die een vermogen van 42V heeft, met een oplaadtijd van ongeveer 4,5 uur wanneer helemaal leeg. Het 28 inch model heeft een framemaat van 50 cm, een comfortabel SR Rio Plus zadel in het zwart en een handige middenstandaard, bel en bagagedrager. Voor maximale veiligheid zijn er hoogwaardige hydraulische Logan-remmen geïnstalleerd.

 • Voordeel 1: De Tretwerk DIREKT gute Räder fiets is leuk om te rijden. Met zijn 24-versnellingen en vijf ondersteuningsniveaus van de achtermotor, is deze fiets geschikt voor elk terrein. Dit maakt het een zeer veelzijdige optie, ongeacht je fietsbehoeften.
 • Voordeel 2: Deze fiets is voorzien van nuttige details. Het komt met een LED-display, verkeersconforme voor- en achterlichten, en Logan hydraulische schijfremmen. Dit maakt het veilig en eenvoudig te gebruiken, zowel overdag als ‘s nachts.
 • Voordeel 3: De e-bike gebruikt een krachtige Ananda M145 achternnaafmotor van 250W, en heeft een batterijvermogen van 42V. Met een oplaadtijd van slechts 4,5 uur, kun je weer snel de weg op.
 • Voordeel 4: Comfort is gegarandeerd met de Bronx 5.0 trekking elektrische fiets. De fiets komt met een comfortabel SR Rio Plus zadel, een middenstandaard, een bel en een bagagedrager. Dit maakt hem ideaal voor langere ritten of voor dagelijkse woon-werkverkeer.
 • Voordeel 5: Veiligheid is een belangrijke factor voor deze elektrische fiets. Afgezien van de verkeersconforme verlichting voor nachtritten, is de fiets uitgerust met hoogwaardige hydraulische Logan-remmen voor optimale remprestaties. Dit kan ongelukken helpen voorkomen en verhoogt de veiligheid tijdens het rijden.
 • Het is een beetje moeilijk om nadelen te vinden op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, omdat deze vooral gericht is op de positieve aspecten van de fiets. Echter, hier zijn een paar mogelijke nadelen die een potentiële koper zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: De oplaadtijd van de batterij is vrij lang met ongeveer 4,5 uur (volledig opgeladen). Dit kan potentieel onhandig zijn als je van plan bent langere afstanden te fietsen en je hebt niet genoeg tijd om volledig op te laden tussen de ritten.
 • Nadeel 2: De fiets heeft een achternaafmotor. Hoewel dit voordelen kan hebben, zoals het geven van een meer natuurlijk gevoel van trappen, kan het ook leiden tot minder efficiënte energieoverdracht en de fiets kan lastiger te besturen zijn bij hoge snelheden.
 • Nadeel 3: Het gebruik van een riemaandrijving kan leiden tot minder onderhoud, maar als je de riem moet vervangen, kan dit een grotere uitdaging zijn dan het vervangen van een traditionele ketting.
 • Nadeel 4: De elektrische fiets is uitgerust met Logan hydraulische schijfremmen die over het algemeen betere remprestaties leveren. Echter, ze kunnen ook complexer zijn in onderhoud en reparatie vergeleken met traditionele V-remmen.
 • Nadeel 5: De fiets heeft 24 versnellingen. Dit zou meer kunnen zijn dan je eigenlijk nodig hebt als je vooral op vlak terrein fietst, en met zoveel opties kan het schakelen moeilijker maken voor beginners.

Onze favoriet #5

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De tretwerk DIREKT gute Räder Fiets Met Riemaandrijving is een 28-inch elektrische fiets die een mix van snelheid, kracht en comfort biedt. Naast zijn wendbaarheid, maakt de voormotor je ritten naar werk of school en langere tochten in je vrije tijd plezierig. De Ananda naafmotor ondersteunt tot 25 km/u, zodat je altijd zonder hinderlijk zweten je bestemming bereikt. Opvallend is het hoge bereik; de fiets laat je tot 100 km rijden en de krachtige, snel afneembare 13 Ah Li-Ion batterij kan bij elk stopcontact worden opgeladen. Dankzij het verlichte LED-display kies je eenvoudig uit 5 ondersteuningsniveaus. De fiets is ook uitgerust met kwaliteitscomponenten, inclusief nauwkeurige Shimano NEXUS versnellingen met 7 versnellingen, terugtraprem en krachtige V-brakes, die het onderhoud minimaliseren.

 • Voordeel 1: De fiets biedt jouw veel rijcomfort. De fiets is niet alleen snel en wendbaar, dankzij de voormotor zijn zowel korte ritten naar werk of school als langere vrijetijdstochten prettig te doen.
 • Voordeel 2: De krachtige Ananda naafmotor. Deze motor ondersteunt je tot een snelheid van 25 km/u, hierdoor kun je zonder hinderlijk zweten bij elke gewenste bestemming komen.
 • Voordeel 3: De Fiets Met Riemaandrijving merk tretwerk DIREKT gute Räder heeft een hoog bereik. Met de elektrische fiets kun je tot wel 100 km rijden. De krachtige 13Ah Li-Ion accu is snel afneembaar en flexibel op te laden bij elk stopcontact.
 • Voordeel 4: Er zijn 5 ondersteuningsniveaus beschikbaar die gemakkelijk in te stellen zijn met het verlichte LED-display. Zo kun je de fietsondersteuning aanpassen aan jouw behoeften, met slechts één druk op de knop.
 • Voordeel 5: De fiets is van hoge kwaliteit en vereist weinig onderhoud. Deze elektrische herenfiets is uitgerust met name-merk onderdelen die weinig gevoelig zijn voor slijtage, zoals de nauwkeurige Shimano NEXUS versnellingen met 7 versnellingen en een betrouwbaar terugtraprem systeem en krachtige V-brakes.
 • Nadeel 1: Het niet in staat zijn om sneller dan 25 km/u te fietsen. Hoewel de Ananda naafmotor wordt aangeprezen als krachtig en je ondersteunt tot een snelheid van 25 km/u, kan dit voor sommige gebruikers die op zoek zijn naar meer snelheid, op het platteland of bij het fietsen op lange afstanden, een beperking vormen.
 • Nadeel 2: Beperkte keuze in ondersteuningsniveaus. De fiets heeft vijf rijniveaus om uit te kiezen. Hoewel dit voor de meeste mensen voldoende kan zijn, zou het voor anderen die op zoek zijn naar meer variatie in hun rijervaring, beperkend kunnen zijn.
 • Nadeel 3: De oplaadmethode van de accu kan onhandig zijn. Hoewel de afneembare 13 Ah Li-Ion accu flexibel kan worden opgeladen bij elk stopcontact, moet je ervoor zorgen dat je altijd een plaats hebt om de accu te verwijderen en op te laden. Dit kan een beetje een gedoe zijn, vooral als je op reis bent of geen handige plaats hebt om de accu op te laden.
 • Nadeel 4: De Shimano NEXUS versnellingen met 7 versnellingen kunnen beperkend zijn voor ervaren fietsers die op zoek zijn naar meer versnellingsmogelijkheden, vooral tijdens het uitvoeren van intensieve fietstochten op ongelijk terrein.
 • Nadeel 5: Hoewel de fiets weinig onderhoud vereist volgens de productomschrijving, geeft dit geen volledige garantie dat je niet te maken krijgt met mogelijke technische problemen of defecten aan de fiets, gezien de complexiteit van de elektrische componenten, inclusief de motor en accu.

Onze favoriet #6

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Tretwerk DIREKT gute Räder Fiets Met Riemaandrijving is een 28 inch e-bike met een stijlvol en tijdloos design, dat ervoor zorgt dat je altijd modieus op pad gaat. Je kunt genieten van een aangenaam en comfortabel rijgevoel dankzij de rechte zitpositie. Hij beschikt over een krachtige 40 Nm motor die je moeiteloos naar je bestemming brengt. Met een maximaal bereik van 100 km en een gemakkelijk te laden 468 Wh accu, is deze e-bike geschikt voor langere ritten. Dankzij een overzichtelijk display kies je moeiteloos uit 5 ondersteuningsniveaus voor elke situatie. Kwaliteit komt naar voren in de onderhoudsarme Shimano Nexus 7 naafschakeling, krachtige Shimano velgremmen en Schwalbe banden die in de fiets zijn ingebouwd.

 • Voordeel 1: Stijlvol en Comfortabel Rijgevoel: De Tretwerk DIREKT fiets bestaat uit een elegant en tijdloos design dat niet alleen je aandacht trekt, maar ook zorgt voor een stijlvolle uitstraling tijdens het fietsen. De fiets biedt een rechte en aangename zitpositie, wat bijdraagt aan een comfortabel rijgevoel.
 • Voordeel 2: Krachtige Motor: De fiets is voorzien van een 40 Nm krachtige motor. Hierdoor kun je snel en zonder moeite jouw bestemming bereiken, wat de fiets een uitstekende keuze maakt voor alle doeleinden, van woon-werkverkeer tot recreatieve ritten.
 • Voordeel 3: Hoog Bereik: Met een indrukwekkend bereik van maximaal 100 km, is de fiets ideaal voor langere tochten zonder problemen. De snel afneembare 468 Wh accu kan op elk stopcontact worden opgeladen, waardoor het gemakkelijk is om de e-bike op te laden.
 • Voordeel 4: Eenvoudige Bediening: De fiets is uitgerust met een overzichtelijk display waardoor de bediening van de fiets een fluitje van een cent is. Je kunt met één druk op de knop kiezen uit vijf ondersteuningsniveaus, voor elke situatie de juiste.
 • Voordeel 5: Hoogwaardige Componenten: De Tretwerk DIREKT fiets is vervaardigd met hoogwaardige componenten zoals de onderhoudsarme Shimano Nexus 7 naafschakeling, krachtige Shimano velgremmen en Schwalbe banden. Door deze componenten is de fiets niet alleen duurzaam en betrouwbaar, maar zorgt het ook voor een prettige fietservaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de stijlvolle vormgeving van de fiets zeker een pluspunt is, kan het tijdloze design als nadeel worden gezien als je op zoek bent naar een fiets met een meer moderne, sportieve uitstraling.
 • Nadeel 2: De fiets is uitgerust met een krachtige motor van 40 Nm, maar dit kan een nadeel zijn als je liever meer handmatige controle wilt over je fietsrit. Je zult wellicht de voorkeur geven aan een minder krachtige motor voor een meer ‘traditionele’ fietsbeleving.
 • Nadeel 3: De Tretwerk E-bike heeft een flink bereik van maximaal 100 km op een volle acculading. Echter, als je aanzienlijk langere tochten wil maken kan dit een beperking inhouden aangezien je na 100 km zult moeten herladen.
 • Nadeel 4: Hoewel het overzichtelijke display de bediening van de fiets eenvoudig maakt, is er wel enige technische kennis vereist. Als je niet gewend bent om met digitale apparaten om te gaan, kan de bediening van dit systeem mogelijk toch als ingewikkeld worden ervaren.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de hoge kwaliteit componenten zoals de Shimano Nexus 7 naafschakeling kunnen een nadeel zijn als je voornamelijk gewend bent aan een andere soort schakelsysteem. Het vergt tijd om te wennen aan de verschillende manier van schakelen wat aanvankelijk als hinderlijk ervaren kan worden.

Onze favoriet #7

Bodywel Fiets Met Riemaandrijving

Bodywel Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Bodywel A26 E-bike is een 26 inch elektrische fiets, perfect voor elk terrein dankzij zijn CST ALL TERRAINS banden. Of je nu de buitenlucht wilt verkennen, boodschappen wilt doen of naar je werk moet – deze E-bike is jouw betrouwbare reispartner. Hij is krachtig met een stille 250W borstelloze motor, die zonder moeite obstakels en hellingen tot 20 graden aankan. Hij heeft een duurzame, afneembare 540Wh 36V 15Ah-batterij, die na één keer opladen tot 90 km kan rijden. Het overzichtelijke LED-display toont in één oogopslag de status van de batterij, snelheid, en versnellingsstatus. De fiets is bovendien comfortabel met een ergonomisch en verstelbaar schuimzadel en hoekverstelbaar stuur. Deze betrouwbare E-bike voldoet aan de Europese voorschriften en is CE-15194 gecertificeerd en komt voor 85% voorgemonteerd, waardoor de installatie eenvoudig is. Deze praktische en betaalbare E-Bike is geschikt voor iedereen met een lengte tussen de 160-195 cm.

 • Voordeel 1: De Bodywel A26 E-Bike is voorzien van 26-inch CST ALL TERRAINS banden, waardoor je op vrijwel elk soort terrein kunt rijden. Dit maakt de fiets enorm veelzijdig, of je nu avontuurlijke outdoor trails neemt, boodschappen doet of woon-werkverkeer onderneemt.
 • Voordeel 2: De E-bike is uitgerust met een krachtige, betrouwbare en stille 250W borstelloze motor. Deze kan moeiteloos alle obstakels en steile hellingen tot 20 graden bij maximale belasting van 45 Nm. Hierdoor kan je genieten van soepele en gemakkelijke ritten, ongeacht de ondergrond of helling.
 • Voordeel 3: De fiets beschikt over een krachtige, ingebouwde en afneembare 540Wh 36V 15Ah battery, die enorm lange ritten tot wel 90 km kan leveren na één keer opladen. Met zo’n grote capaciteitsbatterij hoef je niet vaak op te laden en kun je lange afstanden afleggen op één lading.
 • Voordeel 4: Bodywel A26 is voorzien van een gemakkelijk leesbaar LED-display dat de batterijstatus, snelheid, afstand en versnellingsstatus weergeeft. Daarnaast kan de bijbehorende app je rit en GPS-track weergeven. Dit zorgt voor een moeiteloze controle en monitor van je ritgegevens.
 • Voordeel 5: De E-bike is ontworpen met ergonomie in gedachten, uitgerust met een verstelbaar schuimzadel en een hoekverstelbaar stuur. Hiermee kan je de fiets aanpassen aan jouw comfort voor een aangenamere rijervaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bodywel A26 E-Bike een krachtige 250W borstelloze motor heeft, is deze beperkt tot hellingen van maximaal 20 graden bij maximale belasting van 45 Nm koppelvermogen. Dit betekent dat deze fiets misschien niet de beste keuze is als je vaak in gebieden met steile hellingen fietst.
 • Nadeel 2: De fiets heeft een behoorlijk grote capaciteit batterij (540Wh 36V 15Ah), maar de bereiktest geeft aan dat dit kan resulteren in een bereik van 70 tot 90 km onder bepaalde omstandigheden: bij een gewicht van 70 kg, op een vlakke weg, en in versnelling 2. Dit bereik kan aanzienlijk minder zijn in andere omstandigheden, of als je sneller rijdt of meer gewicht draagt.
 • Nadeel 3: Deze E-bike is weliswaar gedeeltelijk voorgemonteerd (85%), maar je moet zelf nog een deel van de montage doen. Hoewel de beschrijving aangeeft dat installatie eenvoudig is, kan dit voor sommige mensen toch een uitdaging vormen.
 • Nadeel 4: Ondanks het beschikken over een ergonomisch ontwerp met een verstelbaar schuimzadel en een hoekverstelbaar stuur, vermeldt de beschrijving niets over aanpasbare trapondersteuning. Dit kan een nadeel zijn als je gewend bent aan een E-bike met deze functie.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het LED-display speciaal ontworpen is en de batterijstatus, snelheid, DST of ODD, evenals de versnellingsstatus laat zien, impliceert dit ook dat de functionaliteit hiervan beperkt is tot die parameters. Als je meer gedetailleerde informatie of personalisatie mogelijkheden wilt hebben, zoals rijprogramma’s of fitness tracking, dan is deze fiets misschien niet geschikt voor jou.

Onze favoriet #8

Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Hawk Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De HAWK Citytrek Gent Premium is een sportieve en betaalbare fiets met riemaandrijving. De fiets heeft een trapeziumvormig aluminium frame met een glad ontwerp en is uitgerust met de belangrijkste componenten voor een ontspannen stadsrit of een kort ritje in het groen. Voor een aangename rit zorgt de City Comfort verende voorvork en de Shimano naafschakeling met 3 versnellingen. Om je veiligheid in het verkeer te garanderen, is de fiets voorzien van een verkeersveilige uitrusting. HAWK Bikes, ontworpen in Berlijn en gemaakt in Europa, biedt je een combinatie van innovatief design en topkwaliteit. Stap ook over op duurzame en milieubewuste mobiliteit met deze fiets.

 • Voordeel 1: De HAWK Citytrek Gent Premium is niet alleen een sportieve keuze, maar het voertuig van hoge kwaliteit biedt je ook de mogelijkheid om te genieten van een ontspannen stadsrit of een tocht in de natuur.
 • Voordeel 2: De HAWK fiets is uitgerust met een City Comfort verende voorvork en een Shimano naafschakeling met 3 versnellingen, waardoor je altijd een aangename rit beleeft, met de juiste overbrenging en comfort.
 • Voordeel 3: Je veiligheid op de weg is gegarandeerd met de HAWK Citytrek Gent, want deze komt met een verkeersveilige uitrusting. Het is een leuke en betrouwbare keuze voor zowel stads- als weekendfietsers.
 • Voordeel 4: De fietsen van Hawk zijn ontworpen in Berlijn en gemaakt in Europa. Dit toont de combinatie van innovatief design en eersteklas kwaliteit die je ervaart met deze fiets.
 • Voordeel 5: Kies voor Green Mobility met de HAWK Citytrek Gent Premium. Door het kiezen van deze fiets draag je bij aan een duurzaam en milieubewust transport, een stap naar een meer groene toekomst.
 • Het is een beetje uitdagend om nadelen te vinden op basis van een positieve productbeschrijving. Maar hier zijn vijf mogelijke nadelen die je kunt overwegen op basis van interpretaties en potentiële implicaties van de gegeven inhoud:
 • Nadeel 1: De Hawk Citytrek Gent Premium heeft een Shimano naafschakeling met slechts 3 versnellingen. Als je gewend bent aan een fiets met meer versnellingsopties, kan dit een beperkende factor zijn en je fietservaring mogelijk niet optimaliseren, vooral op heuvelachtig terrein.
 • Nadeel 2: De vermelde ‘City Comfort verende voorvork’ suggereert dat de fiets bedoeld is voor comfort, maar mogelijk niet maximale efficiëntie of snelheid. Als je een enthousiaste fietser bent of als je je fietstochten wilt intensiveren, dan kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 3: De term ‘Green Mobility’ kan suggereren dat de fiets milieuvriendelijk is. Hoewel dit geen nadeel is, is het onduidelijk of er gespecificeerde groene of milieuvriendelijke functies in het ontwerp zijn opgenomen, buiten het feit dat fietsen over het algemeen een milieuvriendelijke vorm van vervoer is. De beschrijving geeft geen details over bijvoorbeeld gerecyclede materialen of duurzame productiepraktijken.
 • Nadeel 4: Hoewel de fiets is beschreven als ontworpen in Berlijn en gemaakt in Europa, is het mogelijk dat je als koper mogelijk met extra kosten krijgt te maken voor verzending en invoerrechten, afhankelijk van waar je woont.
 • Nadeel 5: Het product wordt beschreven als een ‘leuke fiets voor stads- en weekendfietsers’. Als je echter een intensievere gebruiker bent, zoals een dagelijkse forens, een lange-afstandsrijder of een mountainbiker, is het mogelijk dat de Hawk Citytrek Gent Premium niet aan al je behoeften voldoet.

Onze favoriet #9

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Tretwerk DIREKT gute Räder ‘No Way’ is een uitstekende opvouwbare elektrische fiets die perfect is voor stedelijk gebruik. Door de 8-speed Shimano Nexus naafversnellingen en de middenmotor is geen heuvel te steil en blijft je rit aangenaam. Deze comfortabele e-bike, met een licht aluminium frame en 20-inch wielgrootte, is makkelijk mee te nemen, onafhankelijk van je bestemming. Dankzij het LCD-display kun je gemakkelijk de 5 ondersteuningsniveaus, duwhulp en lichtopties bedienen. De 250 W middenmotor wordt aangedreven door een betrouwbare 400 Wh batterij, geschikt voor zelfs de langste fietstochten. Veiligheid wordt gegarandeerd door de Shimano HDB MT200 hydraulische schijfremmen, terwijl de H-Black koplamp en de H-Trace LED-achterlamp zorgen voor goede zichtbaarheid in het donker.

 • Voordeel 1: Rijplezier – De opvouwbare elektrische fiets ‘No Way’ van Tretwerk DIREKT gute Räder heeft een middenmotor en 8-speed Shimano Nexus naafversnellingen. Dit zorgt voor een comfortabele en aangename rit, zelfs wanneer je bergopwaarts gaat.
 • Voordeel 2: Comfort en Flexibiliteit – Dankzij het lichtgewicht aluminium frame en de compacte grootte van 20 inch hoog, kun je de fiets gemakkelijk vervoeren. Ongeacht waar je heen gaat, er is altijd plaats voor deze opvouwbare fiets.
 • Voordeel 3: Gebruiksgemak – De fiets is uitgerust met een gebruiksvriendelijk LCD-display. Hiermee kun je gemakkelijk de 5 ondersteuningsniveaus, de duwhulp en de lichtopties bedienen.
 • Voordeel 4: Lange Afstand Fietsen – De krachtige 250 W middenmotor wordt aangedreven door een betrouwbare 400 Wh batterij. Je hoeft je geen zorgen te maken over de afstand, zelfs langere fietstochten zijn geen belemmering.
 • Voordeel 5: Veiligheid – De fiets beschikt over Shimano HDB MT200 hydraulische schijfremmen voor veilig remmen. Ook is de fiets uitgerust met H-Black voorlamp en H-Trace LED achterlicht waardoor je ook in het donker veilig kunt rijden.
 • Hoewel het Tretwerk DIREKT gute Räder ‘No Way’ fiets met riemaandrijving een indrukwekkende lijst van voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen gebaseerd op de gegeven productbeschrijving.
 • Nadeel 1: Een beperking die je mogelijk zal opvallen, is dat de fiets ondanks zijn opvouwbaarheid nog steeds 20 inch groot is. Dit betekent dat hij mogelijk te groot is om in sommige compacte ruimtes op te bergen.
 • Nadeel 2: De fiets heeft 5 ondersteuningsniveaus, wat niet genoeg kan zijn voor sommige gebruikers die een hoger bereik van opties willen voor een meer gepersonaliseerde rijervaring.
 • Nadeel 3: Hoewel de betrouwbaarheid van de 400 Wh-batterij wordt benadrukt, kan deze op lange termijn nog steeds een achteruitgang in prestaties ervaren, zoals elke andere lithiumbatterij.
 • Nadeel 4: De middenmotor van 250 W kan voor sommige gebruikers ondermaats zijn, vooral in vergelijking met enkele e-bikes op de markt die motoren met hogere wattages bieden.
 • Nadeel 5: De Shimano HDB MT200 hydraulische schijfremmen zijn een veiligheidskenmerk, maar remmen op schijven vereisen mogelijk meer onderhoud en regelmatige checks dan traditionele remmen. Hieruit volgt dat deze fiets mogelijk meer tijd en aandacht vraagt op dit gebied.

Onze favoriet #10

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Tretwerk Direkt Gute Räder Fiets Met Riemaandrijving

Waarom we het gekozen hebben

De Tretwerk DIREKT gute Räder’s Fiets Met Riemaandrijving, beter bekend als de Commander mountainbike, is een uitstekende keuze voor jou als je een elektrische fiets zoekt die sterk presteert in ruw terrein. Deze e-bike combineert kracht en technologie met een 250 watt Ananda M80 middenmotor, ondersteund door vijf hulpniveaus en een 9-speed derailleur. Veiligheid wordt niet over het hoofd gezien, met standaard meegeleverde spaakreflectoren en Shimano HDB MT200 hydraulische schijfremmen. Extra functies zoals een LCD-display, een robuuste 504Wh GREENWAY Bty Unit batterij die je niet hoeft te demonteren om op te laden, en sportieve elementen zoals een stijlvol MTB-stuur en HERR Grit DD33 handvatten, maken deze 27,5-inch, sportief ontworpen mountainbike een geweldige toevoeging aan je outdooruitrusting.

 • Voordeel 1: De Tretwerk DIREKT gute Räder-fiets is uitgerust met een krachtige Ananda M80 middenmotor en 5 ondersteuningsniveaus, waardoor jij een sterke, extra boost hebt tijdens het fietsen, vooral op ruw terrein.
 • Voordeel 2: De fiets heeft een hoogvermogen 504Wh, 36V, 14Ah GREENWAY Bty Unit-batterij, die oplaadbaar is zonder demontage. Dit maakt jouw rit zorgeloos en het opladen eenvoudig en ongecompliceerd.
 • Voordeel 3: Met zijn 9-speed derailleur en Shimano versnellingen past de fiets zich aan je rijstijl en de eisen van het terrein aan. Dit maakt de fiets perfect geschikt voor zowel stadsritten als serieuze bergtochten.
 • Voordeel 4: De fiets heeft een LCD display wat het makkelijk maakt om de status van de batterij en de gekozen ondersteuningsmodus te controleren. Zo ben je steeds op de hoogte van de prestaties van je fiets en kun je jouw rit beter plannen.
 • Voordeel 5: De veiligheid wordt verzekerd door de Shimano HDB MT200 hydraulische schijfremmen en de voor- en achter spaakreflectoren. Deze garanderen een goed remvermogen en zichtbaarheid, zelfs tijdens het rijden in het donker. De fiets is ook ontworpen met een sportief hardtail frame en een MTB stuur voor betere controle en stabiliteit.
 • nadeel 1: De batterij van de fiets moet worden opgeladen, wat betekent dat je altijd moet denken aan het opladen voor je op pad gaat. Je kunt niet simpelweg opstappen en wegrijden zoals met een traditionele fiets.
 • nadeel 2: De riemaandrijving van deze fiets werkt met een 9-versnellingsbak, wat minder is dan bij sommige vergelijkbare modellen die tot 21 versnellingen bieden. Afhankelijk van het terrein waar je rijdt, kun je beperkt worden in je snelheid en effectiviteit.
 • nadeel 3: De fiets is ontworpen in een sportieve stijl, wat mogelijk niet comfortabel is voor iedereen, vooral voor lange ritten. Het zadel en de houding van een sportieve fiets kunnen voor sommige mensen oncomfortabel zijn.
 • nadeel 4: De fiets is uitgerust met een Ananda M80 middenmotor van 250 W. Hoewel deze naar verwachting goed presteert, zou het gebrek aan een bekend merk voor de motor sommige potentiële kopers in twijfel kunnen brengen over de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze component.
 • nadeel 5: Het feit dat de fiets een harde staart heeft, kan betekenen dat hij niet zo goed omgaat met hobbelige terreinen als modellen met volledige vering. Dit kan het rijden op ongelijk, ruw terrein minder comfortabel maken en de prestaties van de fiets in dergelijke situaties verminderen.

Na grondige evaluatie en vergelijking van de tien beste fietsen met riemaandrijving op de markt, kunnen we concluderen dat de riemaandrijving fiets een uitstekende keuze is voor zowel ervaren fietsers als beginners. De soepele en stille werking van de riemaandrijving, gecombineerd met het lage onderhoud, maakt het een ideale optie voor dagelijks woon-werkverkeer of recreatief fietsen. Wij geloven dat door te investeren in een van deze top-rated opties, jij je fietservaring aanzienlijk kan verbeteren. Dus als je op zoek bent naar betrouwbaarheid, duurzaamheid en een uitzonderlijke rijervaring, overweeg dan een fiets met riemaandrijving uit onze geteste selectie. Je zal er geen spijt van hebben.

Inhoudsopgave