a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fietsbril: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste fietsbrillen op de markt, grondig getest en geanalyseerd in ons nieuwste onderzoek, voor de ultieme bescherming en comfort tijdens jouw fietstochten.

Unser Favorit: Kapvoe Fietsbril

Kapvoe Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: X-Tiger Fietsbril

X-Tiger Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Rockbros Fietsbril

Rockbros Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Rockbros Fietsbril

Rockbros Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Rockbros Fietsbril

Rockbros Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Kapvoe Fietsbril

Kapvoe Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Beciles Fietsbril

Beciles Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Atuoxing Fietsbril

Atuoxing Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: Kapvoe Fietsbril

Kapvoe Fietsbril
★★★★★

Unser Favorit: X-Tiger Fietsbril

X-Tiger Fietsbril
★★★★★

Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of een beginnende fietser, een kwalitatieve fietsbril is een onmisbare accessoire voor elke rit. Het beschermt je ogen tegen schadelijke UV-stralen, hinderlijke wind, stof en vliegende insecten tijdens je tocht. Maar hoe maak je een keuze uit de overvloed aan brillen op de markt? We hebben het werk voor je gedaan. Na uitgebreid onderzoek en testen presenteren we je met trots de 10 beste fietsbrillen die momenteel beschikbaar zijn. Blijf verder lezen om erachter te komen welke fietsbril het beste bij jouw behoeften past.

Een fietsbril is een essentieel accessoire voor jou als fietser, ontworpen om jouw ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, stof, wind en vliegjes die jou tijdens het fietsen kunnen storen. Deze speciale bril beschikt over aerodynamische vormen en vaak over verwisselbare lenzen, zodat je ze kunt aanpassen aan verschillende weersomstandigheden. Daarnaast zorgt de fietsbril voor een scherp en helder zicht op de weg, waardoor jouw fietstocht veiliger en comfortabeler wordt. Het dragen van een fietsbril is dus niet alleen stijlvol, maar ook zeer praktisch voor elke fietser.

Check Uit

Onze favoriet #1

Kapvoe Fietsbril

Kapvoe Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAPVOE Fietsbril is een hightech accessoire voor alle outdoor sportliefhebbers, niet alleen fietsers. Dankzij de fotochromatische technologie past de bril zijn kleur automatisch aan de intensiteit van het ultraviolette licht aan, waardoor je ogen altijd de juiste mate van helderheid krijgen. De polycarbonaat-HD-spiegellenzen bieden een UV400-bescherming die 99,99% van de schadelijke UV A- en UV B-stralen blokkeert, verblinding elimineert en oogvermoeidheid vermindert. Het lichte en robuuste TR90-montuur is uitgerust met verstelbare hydrofiele rubberen neuspads en heeft slechts een gewicht van 34 gram. De bril is ook compatibel met een myopiemontuur voor bijziende mensen. Of je nu fietst, rent, skiet, honkbalt, tennist, vist, bergwandelt, golft of boottochten maakt, deze bril is ontworpen om op zijn plaats te blijven, zelfs onder de meest uitdagende weersomstandigheden.

 • Voordeel 1: De fietsbril van KAPVOE maakt gebruik van fotochromatische technologie. Hierdoor past de bril zich automatisch aan aan de intensiteit van het ultraviolette licht, wat betekent dat het van helder naar donker wisselt in de zon. Zo zorgt de bril altijd voor de juiste helderheid om je ogen te beschermen.
 • Voordeel 2: De bril biedt UV400-bescherming. Dit betekent dat de coating van de bril 99,99% van de schadelijke UV A- en UV B-stralen blokkeert. Dit helpt bij het verminderen van verblinding en vermoeidheid van de ogen en maakt het landschap helderder en zachter. Ideaal voor de lange fietstochten.
 • Voordeel 3: De KAPVOE fietsbril beschikt over een licht, robuust en stress-bestendig TR90-montuur dat maar 34g weegt. Bovendien wordt het geleverd met een myopiemontuur. Hierdoor kun je deze bril ook gebruiken als je bijziend bent, zonder dat je daarvoor extra gereedschap nodig hebt.
 • Voordeel 4: De bril heeft verstelbare rubberen neuspads. Deze passen zich aan de vorm van je neus aan en blijven grip houden, ook als ze nat zijn. Hierdoor blijft de bril op zijn plaats, of het nu regent, mistig of broeierig is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zonnebril van je neus valt tijdens het trainen.
 • Voordeel 5: Deze fietsbril is niet alleen handig voor fietsen, maar ook voor andere outdoor activiteiten zoals motorrijden, hardlopen, skiën, honkbal, volleybal, tennis, rijden, triatlon, vissen, racen, bergtochten, softbal, bergbeklimmen, trekking, golfen, wandelen, boottochten, en jagen. Dankzij de multifunctionaliteit van deze bril, is het een ideale metgezel voor allerlei sporten en avonturen.
 • Nadeel 1: Hoewel deze bril is ontworpen met fotochrome technologie, kan dit betekenen dat de lenskleur afhankelijk is van de UV-intensiteit. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een inconsistentie in de gewenste helderheid van de bril onder verschillende lichtomstandigheden.
 • Nadeel 2: De fietsbril heeft een UV400 beschermingscoating, wat betekent dat hij 99,99% van de schadelijke UV A- en UV B-stralen blokkeert. Dit is positief, maar het betekent ook dat deze bril misschien niet de juiste keuze is voor mensen die de bril graag ook in minder zonnige omstandigheden willen dragen. Bij weinig zonlicht kan de bril namelijk te donker lijken.
 • Nadeel 3: Terwijl het feit dat het is gemaakt met een lichtgewicht en stressbestendig TR90-frame een pluspunt zou moeten zijn, kan het ook een probleem zijn voor diegenen die zoeken naar een sterker, zwaarder en robuuster frame, als ze bijvoorbeeld aan intense sporten doen waarbij de bril mogelijk sneller kapot gaat.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt het gebruik van verstelbare rubberen neuspads die zich aanpassen aan de vorm van je neus. Dit zou in sommige gevallen oncomfortabel kunnen zijn, vooral als je een gevoelige huid hebt of als je langer achter elkaar de bril draagt.
 • Nadeel 5: Hoewel de bril multifunctioneel is en kan worden gebruikt voor een breed scala aan activiteiten, kan dit betekenen dat hij niet optimaal is ontworpen voor specifieke doeleinden. Als je bijvoorbeeld voornamelijk wil hardlopen en vendelen met je bril, kan het zijn dat deze bril niet de beste specifieke eigenschappen heeft voor deze activiteiten, omdat het ontwerp gericht is op een breed scala aan activiteiten.

Onze favoriet #2

X-Tiger Fietsbril

X-Tiger Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De X-TIGER fietsbril is dé ideale metgezel voor elke buitenactiviteit. Met een ultralicht design van slechts 19,2 gram, vergeet je bijna dat je deze bril draagt tijdens jouw avonturen zoals fietsen, hardlopen, vissen of klimmen. De bril is uitgerust met een stressbestendig TR90-mount dat stevig en robuust genoeg is om alle uitdagingen aan te kunnen. De zonnebril biedt ook UV-bescherming, waardoor de belasting van je ogen vermindert en een aangenaam zicht gegarandeerd is. Bovendien is de fietsbril uitgerust met diverse hoogwaardige accessoires zoals een EVA-etui, een gepolariseerde testkaart, extra brilpoten, een bijziendheidsmontuur en verschillende lensopties voor de beste visuele ervaring.

 • Voordeel 1: De X-TIGER fietsbril is ultralicht, met een gewicht van slechts 19,2 gram. Dit zorgt ervoor dat je bijna zou vergeten dat je de bril draagt tijdens jouw outdoor avonturen, wat bijdraagt aan het comfort.
 • Voordeel 2: De bril is veelzijdig en perfect voor diverse outdooractiviteiten zoals fietsen, motor rijden, hardlopen, autorijden, honkbal, vissen, racen, golf, skiën, klimmen en trekken.
 • Voordeel 3: De lenzen van de X-TIGER fietsbril hebben UV-bescherming. Ze filteren zon en UV-reflectie (UV A en UV B), wat de belasting op je ogen vermindert en voor aangenaam zicht zorgt.
 • Voordeel 4: Het stressbestendige TR90-montuur is ontworpen om alle uitdagingen aan te kunnen waar je aan blootgesteld wordt tijdens je actieve levensstijl. Het is robuust, stevig en betrouwbaar.
 • Voordeel 5: De X-TIGER fietsbril komt met een overvloed aan accessoires, waaronder een ethyleen vinyl acetaat (EVA)-etui, brillentassen, brillenpoetsdoek, gepolariseerde testkaart, zwarte brilpoten, bijziendheidsmontuur, TR90-montuur met Revo-lens, heldere glazen, en zwarte gepolariseerde glazen. Dit zorgt voor een compleet pakket dat voldoet aan al je behoeften.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, is het moeilijk om specifieke nadelen te vinden omdat er voornamelijk positieve punten worden genoemd. Desalniettemin, hier zijn enkele mogelijke nadelen aan het X-TIGER fietsbril:
 • Nadeel 1: Hoewel het lichte ontwerp voordelig kan zijn voor comfort, kan het ook wijzen op dun of mogelijk minder duurzaam materiaal waardoor de bril minder lang meegaat.
 • Nadeel 2: De X-TIGER fietsbril lijkt veel accessoires te hebben, zoals verschillende lenzen en brillenpoten. Dit kan voor sommigen overweldigend en onnodig gecompliceerd zijn als ze gewoon een eenvoudige, functionele bril willen gebruiken zonder veel te hoeven wisselen en aanpassen.
 • Nadeel 3: De nadruk op de vele accessoires kan ook betekenen dat je constant delen moet bijhouden of bewaren, wat lastig kan zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een meer gestroomlijnd of minimalistisch product.
 • Nadeel 4: Voor mensen die geen bijziendheid hebben, kunnen het feit dat er een montuur voor bijziendheid wordt meegeleverd, overbodig of ongewenst zijn.
 • Nadeel 5: Omdat er nadruk gelegd wordt op de stressbestendigheid en robuustheid van het TR90-montuur, kan het zijn dat andere onderdelen van de bril – zoals de lenzen – minder schokbestendig of duurzaam zijn, wat bij intensief gebruik een probleem kan gaan vormen.

Onze favoriet #3

Rockbros Fietsbril

Rockbros Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ROCKBROS Fietsbril is jouw betrouwbare partner op de weg die zich moeiteloos aanpast aan veranderende lichtomstandigheden dankzij zijn fotochromische technologie. Zijn rahmenloos design zorgt voor een vrij zicht, zonder dat een frame je in de weg zit. Met een gewicht van slechts 24g is deze bril opmerkelijk licht, waardoor de druk op je neus en slapen verminderd wordt – ideaal voor lange ritten. De bril scoort ook hoog op veiligheid, met zijn verdikte PC-lenzen die je ogen beschermen tegen vuil, UVA-, UVB-, en UVC-straling en ander schadelijk licht, terwijl ze ook nog eens breuk- en krasbestendig zijn. Ben je niet tevreden? Geen zorgen, je kunt de bril binnen 60 dagen retourneren.

 • Voordeel 1: De Fietsbril van ROCKBROS biedt u uitstekende UV400-bescherming. Dit betekent dat het 100% beschermt tegen UV-stralen, en de gekleurde spiegelcoating zorgt voor helder zicht tijdens je sportactiviteiten.
 • Voordeel 2: Het beschikt over een gepolariseerde lens die contrast verhoogt en de perceptie verdiept om jouw ogen optimaal te beschermen. Dit is ideaal voor verschillende activiteiten zoals fietsen, vissen, hardlopen en klimmen, ongeacht het weer.
 • Voordeel 3: De brede ontwerplens van de bril zorgt voor een groter gezichtsveld die niet alleen de ogen beschermt tegen wind, stof en muggen, maar zorgt ook voor een lage luchtweerstand. Dit maakt de bril zeer geschikt voor hoge snelheidsactiviteiten.
 • Voordeel 4: Het gewicht van deze bril is slechts 25 gram, waardoor de ROCKBROS-bril uiterst licht is. Daarnaast is het uitgerust met antislip neuskussentjes en rubberen oorkussentjes waardoor je het comfortabel kunt dragen voor langere perioden.
 • Voordeel 5: Het wordt geleverd met een extra frame voor bijziendheid lenzen. Dit betekent dat, als je bijziend bent, je de lenzen kan aanpassen aan jouw noden voor een comfortabel en helder zicht tijdens je sportactiviteiten.
 • Nadeel 1: Hoewel de fietsbril lensbreedte heeft van 16,8 centimeter, kan dit juist voor sommige gebruikers te breed zijn, waardoor de bril niet goed past of zelfs af kan glijden tijdens het fietsen, klimmen of hardlopen.
 • Nadeel 2: De speciale coating die ervoor zorgt dat de lens mistvrij, hydrofoob, en vuil- en olie-afstotend is, kan ook krassen en beschadigingen aantrekken, wat de duurzaamheid van de bril op lange termijn zou kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De gepolariseerde lens die het contrast verhoogt en de waarneming verdiept, kan problemen opleveren bij verschillende lichtomstandigheden, zoals bij schemering of binnen. Het kan ook beelden vervormen, wat gevaarlijk kan zijn tijdens het fietsen of andere activiteiten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de bril ultralicht is met slechts 25 gram, betekent dit niet per se dat de bril sterk en duurzaam is. Een licht gewicht kan suggereren dat de bril misschien niet stevig genoeg is om zware omstandigheden te weerstaan.
 • Nadeel 5: De ROCKBROS bevat rubberen oorkussentjes en antislip neuskussentjes, maar dit betekent niet dat de bril comfortabel is voor iedere gebruiker. Sommige mensen kunnen irritatie of oncomfortabele druk ervaren, vooral bij langdurig gebruik.

Onze favoriet #4

Rockbros Fietsbril

Rockbros Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ROCKBROS Fietsbril is een hoogwaardige sportzonnebril speciaal ontworpen voor outdoor activiteiten. Het biedt 100% UV400-bescherming en heeft een gekleurde spiegelcoating voor extra bescherming tegen schadelijke UV stralen. De gepolariseerde lens verhoogt het contrast en diepte van je zicht, ideaal voor activiteiten zoals fietsen, vissen en klimmen, ongeacht het weer. Het bredere ontwerp zorgt voor een groter gezichtsveld en beschermt je ogen tegen wind, stof en insecten. Bovendien is deze bril uitzonderlijk lichtgewicht, slechts 25 gram, en uitgerust met antislip neuskussentjes en rubberen oorkussentjes voor een comfortabele pasvorm, zelfs bij langdurig dragen. Je krijgt ook een frame voor bijziendheidslenzen. ROCKBROS verzekert klanttevredenheid, en je kunt je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent met het product.

 • Voordeel 1: De Fietsbril van ROCKBROS biedt u uitstekende UV400-bescherming. Dit betekent dat het 100% beschermt tegen UV-stralen, en de gekleurde spiegelcoating zorgt voor helder zicht tijdens je sportactiviteiten.
 • Voordeel 2: Het beschikt over een gepolariseerde lens die contrast verhoogt en de perceptie verdiept om jouw ogen optimaal te beschermen. Dit is ideaal voor verschillende activiteiten zoals fietsen, vissen, hardlopen en klimmen, ongeacht het weer.
 • Voordeel 3: De brede ontwerplens van de bril zorgt voor een groter gezichtsveld die niet alleen de ogen beschermt tegen wind, stof en muggen, maar zorgt ook voor een lage luchtweerstand. Dit maakt de bril zeer geschikt voor hoge snelheidsactiviteiten.
 • Voordeel 4: Het gewicht van deze bril is slechts 25 gram, waardoor de ROCKBROS-bril uiterst licht is. Daarnaast is het uitgerust met antislip neuskussentjes en rubberen oorkussentjes waardoor je het comfortabel kunt dragen voor langere perioden.
 • Voordeel 5: Het wordt geleverd met een extra frame voor bijziendheid lenzen. Dit betekent dat, als je bijziend bent, je de lenzen kan aanpassen aan jouw noden voor een comfortabel en helder zicht tijdens je sportactiviteiten.
 • Nadeel 1: Hoewel de fietsbril lensbreedte heeft van 16,8 centimeter, kan dit juist voor sommige gebruikers te breed zijn, waardoor de bril niet goed past of zelfs af kan glijden tijdens het fietsen, klimmen of hardlopen.
 • Nadeel 2: De speciale coating die ervoor zorgt dat de lens mistvrij, hydrofoob, en vuil- en olie-afstotend is, kan ook krassen en beschadigingen aantrekken, wat de duurzaamheid van de bril op lange termijn zou kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De gepolariseerde lens die het contrast verhoogt en de waarneming verdiept, kan problemen opleveren bij verschillende lichtomstandigheden, zoals bij schemering of binnen. Het kan ook beelden vervormen, wat gevaarlijk kan zijn tijdens het fietsen of andere activiteiten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de bril ultralicht is met slechts 25 gram, betekent dit niet per se dat de bril sterk en duurzaam is. Een licht gewicht kan suggereren dat de bril misschien niet stevig genoeg is om zware omstandigheden te weerstaan.
 • Nadeel 5: De ROCKBROS bevat rubberen oorkussentjes en antislip neuskussentjes, maar dit betekent niet dat de bril comfortabel is voor iedere gebruiker. Sommige mensen kunnen irritatie of oncomfortabele druk ervaren, vooral bij langdurig gebruik.

Onze favoriet #5

Rockbros Fietsbril

Rockbros Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ROCKBROS Fietsbril is een universele bril die zowel geschikt is voor sport als voor werk. Met zijn anti-blauw licht lens, is de bril ideaal voor gebruik achter de computer, maar ook voor buitensporten zoals fietsen. De meekleurende lens past zich aan de lichtomstandigheden aan en wordt lichter of donkerder. Het TR90 frame zorgt voor een flexibele pasvorm voor verschillende gezichtscontouren en de rubberen neuspads zijn verstelbaar. Met UV400-bescherming, beschermt de bril je ogen tegen UVA, UVB en UVC stralen tijdens buitenactiviteiten. Bovendien is de bril met slechts 30 gram, uitzonderlijk licht, dankzij de PC-gemaakte lenzen en monturen. Let op, de transmissie varieert van 80% tot 18%, de kleurveranderingstijd varieert tussen 2-3 minuten, afhankelijk van de intensiteit van het zonlicht.

 • Voordeel 1: De ROCKBROS fietsbril heeft een universele toepassing. Het kan worden gebruikt voor zowel sport als werk, waarbij de anti-blauwlichtlens ideaal is voor werken achter een computerscherm. Bovendien kan de lens van de bril lichter of donkerder worden, afhankelijk van de lichtomstandigheden, wat bijzonder handig is tijdens buitensporten zoals fietsen.
 • Voordeel 2: De bril heeft een flexibel TR90-frame dat zich aanpast aan verschillende gezichtscontouren, waardoor het comfortabel te dragen is. De rubberen neuspads zijn bovendien aanpasbaar, zodat je de bril naar wens kunt afstellen.
 • Voordeel 3: Deze bril biedt UV400-bescherming. De transparante zonnebril met UV400-lenzen beschermt jouw ogen tegen UVA-, UVB- en UVC-stralen tijdens buitenactiviteiten zoals fietsen, vissen, golfen, hardlopen, en zelfs nachtelijke activiteiten.
 • Voordeel 4: De ROCKBROS-fietsbril is licht van gewicht, slechts 30 gram. Dit maakt de bril gemakkelijk te dragen, zonder het gevoel te geven dat er iets zwaars op je neus drukt.
 • Voordeel 5: De bril heeft een unieke eigenschap van kleurverandering afhankelijk van de UV-intensiteit, variërend van een transmissie van 80% tot 18%. De kleurveranderingstijd is anders en is afhankelijk van de intensiteit van het zonlicht, waarbij het in de winter ongeveer 3 minuten duurt en in de zomer ongeveer 2 minuten. Dit zorgt ervoor dat je altijd de optimale zichtbaarheid hebt, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Nadeel 1: Hoewel de ROCKBROS fietsbril een universeel ontwerp biedt voor zowel sport als werk, kan het afhangen van fluctuerende lichtomstandigheden een probleem zijn als je in omgevingen met constant veranderende lichtniveaus werkt of sport.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat het TR90-frame zorgt voor een flexibele pasvorm voor verschillende gezichtscontouren, kan het oncomfortabel zijn of niet perfect passen bij mensen met unieke gezichtscontouren die buiten de ‘gemiddelde’ specificaties vallen.
 • Nadeel 3: De bril heeft UV400-bescherming; echter, zelfs een klein percentage van UV-stralen dat door de bril komt, kan schadelijk zijn voor je ogen tijdens langdurige blootstelling aan buitenactiviteiten.
 • Nadeel 4: Hoewel de bril lichtgewicht en duurzaam wordt genoemd, laat de specifieke vermelding van PC-made lenzen en monturen ruimte voor twijfel over de duurzaamheid op lange termijn, omdat dit materiaal soms fragiel kan zijn.
 • Nadeel 5: De ROCKBROS bril heeft een variërende transmissie capaciteit van 80% tot 18%, en de kleurveranderingstijd is anders van de intensiteit van zonlicht. Dit kan hinderlijk zijn in seizoenen met drastische veranderingen in zonlicht, zoals winter en zomer, met een kleurveranderingstijd van ongeveer 3 en 2 minuten respectievelijk.

Onze favoriet #6

Kapvoe Fietsbril

Kapvoe Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAPVOE Fietsbril is een hoogwaardige sportbril die ideaal is voor diverse buitenactiviteiten. Het kenmerkt zich door drie verwisselbare UV-bescherm lenzen, waaronder een gepolariseerde zwarte lens die schittering van reflecterend licht vermindert, en polycarbonaat kleurlenzen die kleur en contrast verbeteren. Uniek aan deze bril is KAPVOE’s gepatenteerde high-definition lenzen technologie die zorgt voor scherper zicht en betere kleurwaarneming. Het bevat ook verstelbare neuspads en een speciaal TR90-frame dat comfortabel en lichtgewicht is, evenals een bijziendheidsframe voor brildragers. Of je nu van fietsen, hardlopen, vissen of bergbeklimmen houdt, de KAPVOE fietsbril is ontworpen om je zicht en comfort tijdens al je avonturen te verbeteren.

 • Voordeel 1: De KAPVOE fietsbril komt met 3 verwisselbare uv-beschermingslenzen. Dit biedt jou de flexibiliteit om de lens te kiezen die het beste past bij verschillende weersomstandigheden en lichtcondities. De zwarte gepolariseerde lens helpt bij het verminderen van schittering door reflecterend licht, terwijl de HD heldere lens ideaal is voor bewolkte omgevingen met weinig licht.
 • Voordeel 2: Dankzij de gepatenteerde high-definition lenstechnologie van KAPVOE, worden de kleuren versterkt en de details verbeterd. Hierdoor mis je niets tijdens je fietsritten. Bovendien blokkeren alle lenzen van KAPVOE 100% van de schadelijke UVA- en UVB-stralen, wat een uitstekende bescherming voor je ogen biedt.
 • Voordeel 3: De verstelbare neuspads van de KAPVOE fietsbril passen zich aan verschillende neusbrughoogtes aan, om de lens zo dicht mogelijk bij je gezicht te brengen. De hydrofiele rubberen pads helpen de bril veilig op zijn plaats te houden, zelfs als je zweet, zonder in te boeten aan comfort. Bovendien zorgen de geventileerde glazen ook voor verhoogde luchtcirculatie, om je zelfs op actieve dagen koel te houden.
 • Voordeel 4: Het TR90-frame van de bril is sterk maar lichtgewicht, wat zorgt voor duurzaamheid en comfort gedurende de hele dag. De beweegbare armen van de bril hebben aan de buitenkant rubber en passen goed op het gezicht, wat ontspanning bevordert. De bril is ook compatibel met bijziendheid, zodat je nog steeds kunt genieten van fietsen of outdoor sporten, zelfs als je bijziend bent.
 • Voordeel 5: De KAPVOE gepolariseerde sportbril is multifunctioneel. Naast fietsen, is de bril ook uitermate geschikt voor andere outdoorsporten zoals hardlopen, autorijden, vissen, skiën, tennis, bergbeklimmen, reizen, golf, zeilen en jagen. Dit maakt het een zeer veelzijdig product voor allerlei outdooractiviteiten.
 • Nadeel 1: Slechts een van de drie lenzen gepolariseerd. Hoewel de KAPVOE fietsbril met drie verwisselbare lenzen wordt geleverd, is alleen de zwarte lens gepolariseerd. Dit kan een beperking zijn als je vaak in verschillende lichtomstandigheden fietst en de voordelen van polarisatie wilt hebben voor alle omstandigheden.
 • Nadeel 2: Mogelijke pasvorm problemen. De verstelbare neusstukken kunnen niet altijd geschikt zijn voor alle gebruikers. Hoewel ze bedoeld zijn om de bril dichter bij je gezicht te brengen voor een betere pasvorm, kunnen sommige mensen nog steeds merken dat de bril niet perfect op hun gezicht past.
 • Nadeel 3: Ventilatie kan onvoldoende zijn. Ondanks de claim van geventileerde lenzen, kan er nog steeds condensatie optreden bij intensief fietsen of bij hoge temperaturen. Dit kan je zicht belemmeren tijdens het fietsen.
 • Nadeel 4: Bijziendheidsframe kan onpraktisch zijn. Hoewel deze bril wordt geleverd met een bijziendheidsframe voor mensen die een bril moeten dragen, kan dit voor sommige mensen ongemakkelijk zijn. Je moet ook aparte lenzen op sterkte aanschaffen, en het in- en uitnemen van het bijziendheidsframe kan vervelend zijn.
 • Nadeel 5: Materiaal van de armen en het frame kan onaangenaam zijn. De rubberen buitenkant van de beweegbare armen en het ultralichte TR90-frame kunnen voor sommigen misschien onaangenaam aanvoelen. Hoewel ze zijn ontworpen voor comfort en duurzaamheid, kunnen sommige gebruikers het materiaal niet comfortabel vinden.

Onze favoriet #7

Beciles Fietsbril

Beciles Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De fietsbril van het merk BECILES is een lichtgewicht en robuuste bril, speciaal ontworpen voor jouw comfort en veiligheid tijdens verschillende outdooractiviteiten. De bril is vervaardigd uit TR90-materiaal, let op de ideale afmetingen, zodat hij perfect op je gezicht past zonder enig ongemak, zelfs bij langdurig gebruik. Deze sportzonnebril is voorzien van hoogwaardig polycarbonaat lenzen met een UV400 beschermende coating, dat 99.99% van de schadelijke UVA en UVB-stralen blokkeert, terwijl het verblinding vermindert en vermoeidheid van de ogen tegengaat. Met zijn brede en gebogen lenzen biedt de bril niet alleen een beter zicht, maar beschermt deze ook tegen wind, stof, insecten en bacteriën. Deze fietsbril is perfect voor diverse activiteiten zoals fietsen, klimmen, hardlopen, vissen, skiën en zelfs feesten, dankzij zijn stijlvolle design. Met BECILES blijf je altijd veilig, terwijl je er ook nog eens modieus uitziet.

 • Voordeel 1: Comfort en lichtheid: De fietsbril van BECILES heeft een frame gemaakt van licht en duurzaam TR90 materiaal. Je zult het niet eens voelen op het gezicht en het zal niet ongemakkelijk zijn, zelfs niet bij langdurig dragen. Je kunt de bril makkelijk aan je kraag of taille hangen zonder enig gewicht te voelen.
 • Voordeel 2: Anti-ultraviolette glazen: Dankzij het hoogwaardige polycarbonaat met UV400-beschermende coating, blokkeert de bril 99,99% van de schadelijke UVA- en UVB-stralen. Dit elimineert verblinding en vermindert vermoeidheid aan de ogen, waardoor je landschap helderder en zachter wordt.
 • Voordeel 3: Breder lensontwerp: Je ogen krijgen met de BECILES fietsbril een uitstekende bescherming en houden schadelijke zaken zoals wind, stof, insecten en bacteriën tegen. Het gebogen ontwerp van de lens biedt tevens een lage luchtweerstand, wat perfect is voor ritten in de open lucht bij hoge snelheden.
 • Voordeel 4: Veelzijdigheid: Niet alleen voor fietsen, maar deze bril is ook perfect geschikt voor autorijden, klimmen, hardlopen, vissen, golf, honkbal, skiën, racen en klimmen. Wat je activiteit ook is, je kunt rekenen op deze bril.
 • Voordeel 5: Stijl: Met de trendy kleuren van deze bril, zul je je zeker onderscheiden van de massa. Waar je ook gaat – naar een feest, rave, bar, festival -, deze bril zal je zeker helpen opvallen.
 • Nadeel 1: Hoewel het montuur licht en comfortabel is, kan er mogelijk sterkteverlies zijn als gevolg van het gebruik van het lichtgewicht TR90-materiaal, wat de duurzaamheid van de bril op de lange termijn kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Het bredere glasontwerp, hoewel nuttig voor bescherming, kan mogelijk het zijzicht belemmeren, wat niet ideaal is bij deelname aan activiteiten als fietsen of autorijden, waar visuele helderheid en een breed gezichtsveld cruciaal zijn.
 • Nadeel 3: Op basis van de verstrekte afmetingen, kunnen sommige gebruikers de bril misschien als te groot of te klein ervaren. Dit betekent dat de pasvorm mogelijk niet comfortabel is voor alle gezichtsvormen en -maten.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de bril is voorzien van een anti-ultraviolette coating, wordt er niet vermeld of de bril ook is uitgerust met gepolariseerde lenzen. Dit betekent dat je wellicht nog steeds last kunt hebben van schitteringen, vooral tijdens zeer zonnige dagen of als je in de buurt van water- of sneeuwoppervlakken bent.
 • Nadeel 5: Hoewel de bril is ontworpen voor een breed scala van activiteiten, lijkt de stijl uitsluitend sportgericht. Dit kan betekenen dat de stijl van de bril wellicht niet bij alle outfits of gelegenheden past.

Onze favoriet #8

Atuoxing Fietsbril

Atuoxing Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fietsbril van Atuoxing is een multifunctionele sportbril, ideaal voor allerlei activiteiten zoals fietsen, hardlopen, klimmen en vissen, ongeacht het weer. Het biedt 100% UV400-bescherming met een anti-ultraviolette lens die UVA- en UVB-stralen blokkeert, reflecterend licht elimineert en je zicht helderder maakt. De bril weegt slechts 30g, dankzij het lichte en duurzame TR90-frame, waardoor het comfortabel is om te dragen, zelfs voor langere perioden. De bril is voorzien van afneembare en verstelbare neuspads van zachte siliconen, zodat ze bij verschillende gezichtsvormen passen zonder van je gezicht te vallen. Je ontvangt ook spiegelpootjes en een brillenkoker bij aankoop. Als je vragen hebt, staat de klantenservice klaar om je binnen 24 uur een bevredigend antwoord te geven.

 • Voordeel 1: De anti-ultraviolette lens van de Atuoxing fietsbril biedt 100% UV400-bescherming, waardoor jouw ogen optimaal beschermd worden tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Het reflecterende licht en verblinding worden geëlimineerd, waardoor je een helder en duidelijk zicht hebt.
 • Voordeel 2: De Atuoxing fietsbril weegt slechts 30 gram, dankzij het ultralichte en duurzame TR90-materiaal van het frame. Dit zorgt voor licht en comfortabel draagcomfort, zelfs bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: Met de afneembare en verstelbare neuspads van zachte siliconen past de bril zich aan verschillende gezichtsvormen aan. De bril voegt nauw om je wangen zonder eraf te vallen, wat voor extra comfort zorgt.
 • Voordeel 4: Deze fietsbril van Atuoxing is multifunctioneel en kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan verschillende sporten en activiteiten zoals fietsen, autorijden, rennen, klimmen, vissen, golf, honkbal, skiën, racen en klimmen. Het ontwerp is onisex en is geschikt voor alle weersomstandigheden.
 • Voordeel 5: De Atuoxing fietsbril wordt geleverd met verschillende handige accessoires. Binnen het pakket vind je 1 gepolariseerde zonnebril, 1 brillenkoker en 2 vervangende spiegelpoten. Mocht je vragen hebben, staat de klantenservice klaar om je te helpen met een bevredigend antwoord binnen 24 uur.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving kan het moeilijk zijn om vijf nadelen van de Atuoxing fietsbril te vinden omdat de beschrijving voornamelijk de positieve aspecten benadrukt. Echter, hier zijn potentiële nadelen die men zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel de bril is uitgerust met verstelbare neuspads, kan dit voor sommige mensen een probleem vormen als ze moeite hebben om een comfortabele pasvorm te krijgen. Dit kan leiden tot ongemak tijdens het dragen en zelfs het risico dat de bril afvalt tijdens intense fysieke activiteiten.
 • Nadeel 2: De ultralichte constructie van 30 g is misschien niet naar ieders smaak. Hoewel dit zorgt voor comfort tijdens langdurig dragen, kan dit voor sommige mensen betekenen dat de bril te delicaat aanvoelt of niet stevig genoeg is.
 • Nadeel 3: De fietsbril wordt geleverd met slechts twee vervangingsspaken. Voor mensen die vaker de spaakjes willen verwisselen, kan dit onvoldoende zijn en kunnen ze zich gedwongen voelen om extra aankopen te doen.
 • Nadeel 4: Hoewel de bril multifunctioneel wordt genoemd en geschikt is voor diverse activiteiten en weersomstandigheden, kan het zijn dat hij niet voor elke sport specifieke kenmerken heeft. Bijvoorbeeld, de bril kan niet genoeg zijbescherming bieden voor activiteiten zoals skiën, waarbij zijdelings invallend licht een probleem kan vormen.
 • Nadeel 5: Het merk geeft aan dat vragen binnen 24 uur worden beantwoord, wat voor sommige klanten te lang kan zijn, vooral als ze onmiddellijke assistentie nodig hebben met betrekking tot het product.

Onze favoriet #9

Kapvoe Fietsbril

Kapvoe Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAPVOE Fietsbril levert een onmisbaar accessoire voor de buitenliefhebber. Met 4 verwisselbare glazen past deze bril zich aan de lichtsituatie aan. De zwarte glazen zijn gepolariseerd om reflecties te verminderen, terwijl de clear HD-glazen ideaal zijn voor ritten ‘s nachts of bij weinig licht, en de gele glazen contrast en helderheid verbeteren in donkere omstandigheden. De gepolariseerde en UV400-bescherming zorgt ervoor dat je ogen beschermd worden tegen schadelijke stralen en reflecties. Het lichte, stressbestendige TR90-frame is robuust en comfortabel, geschikt voor al je buitensportactiviteiten. Ook ben je voorzien van een myopie-montuur, waardoor je bijziendheid geen belemmering vormt om geavanceerd sportgenot te ervaren. Dankzij de verstelbare rubberen neuspads zit deze bril perfect op je neus, ook onder vochtige omstandigheden. Dus of je nu houdt van fietsen, skiën, vissen, of golfen, de KAPVOE Fietsbril is je betrouwbare partner.

 • Voordeel 1: De fietsbril van KAPVOE beschikt over 4 verwisselbare glazen, elk geschikt voor verschillende weersomstandigheden en lichtniveaus. Dit zorgt voor optimale zichtbaarheid of je nu overdag, ‘s avonds, bij weinig licht of in felle zon fietst.
 • Voordeel 2: Uitgerust met UV400-beschermingscoating en gepolariseerde spiegelglazen, biedt de bril bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Dit kan de ogen vermoeidheid besparen en reflecties verminderen, waardoor je landschap helderder en zachter wordt.
 • Voordeel 3: De constructie met een lichtgewicht en robuust TR90-frame zorgt ervoor dat de bril maar 34g weegt, ideaal voor langdurig gebruik. Met het bijgeleverde bijziende montuur, kun je deze zelfs gebruiken als je normaal gesproken een bril voor bijziendheid draagt.
 • Voordeel 4: Dankzij de verstelbare neuspads van rubber, past de bril zich aan de vorm van je neus aan en blijft goed zitten, zelfs bij regen of intensieve beweging. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de bril van je neus glijdt tijdens je rit.
 • Voordeel 5: Deze fietsbril is multifunctioneel en ideaal voor uiteenlopende outdoorsporten. Of je nu graag gaat skiën, vissen, wandelen, golfen, of motorrijden, deze bril zorgt dat je van je activiteiten geniet met optimaal zicht en comfort.
 • Nadeel 1: Hoewel de KAPVOE fietsbril wordt geleverd met vier verwisselbare glazen, zijn alleen de zwarte glazen gepolariseerd. Dit betekent dat je de voordelen van gepolariseerde glazen (het elimineren van gereflecteerd en verstrooid licht) niet kunt ervaren met de andere drie glazen.
 • Nadeel 2: De bril heeft een licht gewicht van slechts 34g vanwege het TR90-frame, dat stressbestendig is. Maar dit maakt ons ook bezorgd over de duurzaamheid en de sterkte van de bril. Lichtgewicht klinkt comfortabel, maar het weerspiegelt misschien ook gebrek aan robuustheid.
 • Nadeel 3: De gele glazen zijn ontworpen voor nachtelijke en donkere omstandigheden om het visuele contrast en de helderheid te verbeteren. Echter, niet alle gebruikers vinden dit soort tinten nuttig en kunnen het juist als hinderlijk ervaren tijdens het rijden in deze omstandigheden.
 • Nadeel 4: Er wordt een montuur voor bijziendheid meegeleverd dat kan worden gestoken in de gleuf bij de neusklem van de sportzonnebril, maar er wordt niet gesproken over opties voor verzienden. Dit betekent dat je als verziend gebruiker geen voordeel uit dit aspect van het product kunt halen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de fietszonnebril beschikt over hydrofiel rubberen neuspads die zich aan de vorm van je neus aanpassen om stevig te blijven zitten, zijn er gevallen waarin dit nog steeds niet voldoende is om de bril op zijn plaats te houden, zoals tijdens hoge inspanning of bij sterke wind. Dit kan beperkend zijn voor sommige sportactiviteiten.

Onze favoriet #10

X-Tiger Fietsbril

X-Tiger Fietsbril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De X-TIGER Fietsbril is een ultralicht product dat slechts 18 gram weegt, ideaal voor het beoefenen van diverse outdoorsporten zoals paardrijden, klimmen, wandelen, autorijden en skiën. Deze bril, goedgekeurd met een CE-certificering, is bijzonder veelzijdig met vijf verwisselbare lenzen die UV400-bescherming bieden – effectief blokkerend UV-stralen en intens licht om je zicht te beschermen. De lenzen – 2 Revo, 1 zwart-gepolariseerd, 1 geel voor nachtelijk gebruik en 1 transparant – kunnen worden gecombineerd met twee verschillende vormen van stangen, recht en gebogen, voor een veelvoud aan stijlen en functionaliteiten.

 • Voordeel 1: Eerst en vooral, kun je genieten van het lichte ontwerp van X-TIGER fietsbril. Met een gewicht van slechts 18 gram, zul je bijna vergeten dat je ze draagt, zodat je je volledig kunt concentreren op je sportactiviteiten.
 • Voordeel 2: Betrouwbaarheid is een ander groot voordeel. De EXS fietsbril is CE-gecertificeerd, wat betekent dat het product voldoet aan de essentiële eisen van de Europese veiligheidsnormen.
 • Voordeel 3: Bovendien biedt de bril verwisselbare lenzen en alle lenzen bieden UV400-bescherming. Dit betekent dat ze effectief uv-stralen en intens licht blokkeren om je zicht beter te beschermen.
 • Voordeel 4: Een set compleet met accessoires is een ander voordeel. Met 5 lenzen voor verschillende doelen en situaties en 2 verschillende vormen van stangen, kun je verschillende combinaties uitproberen en de stijl kiezen die het beste bij je past.
 • Voordeel 5: Tot slot, de X-TIGER fietsbril is veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan outdoorsporten. Of je nu gaat paardrijden, klimmen, wandelen, autorijden of skiën, de bril zal een goede bescherming bieden voor al je buitenactiviteiten.
 • Nadeel 1: Hoewel de lichte constructie van de X-TIGER fietsbril aantrekkelijk kan lijken, kan deze lichtgewicht van 18 gram bij sommige gebruikers de indruk wekken dat de bril niet erg duurzaam of robuust is, waardoor de bril mogelijk niet bestand is tegen zware belasting.
 • Nadeel 2: De bril wordt geleverd met 5 verwisselbare lenzen, wat betekent dat je voortdurend lenzen moet verwisselen afhankelijk van de omstandigheden. Dit kan tijdrovend en onhandig zijn, vooral tijdens het sporten.
 • Nadeel 3: Ondanks de variëteit aan verwisselbare lenzen, biedt het X-TIGER merk geen specifieke lens voor elke weersomstandigheid. Er is bijvoorbeeld geen genoemde lens specifiek voor bewolkte of mistige omstandigheden.
 • Nadeel 4: De bijgevoegde accessoires omvatten twee soorten stangen, recht en gebogen, maar dit kan tot enige verwarring leiden over welke stang te gebruiken onder welke omstandigheden. Er is geen duidelijke instructie over hun specifiek gebruik.
 • Nadeel 5: Hoewel de bril geschikt is voor een breed scala aan outdoorsporten (zoals rijden, klimmen, wandelen, autorijden en skiën), worden andere sporten, zoals watersport of balsporten, niet genoemd. Dit suggereert dat de bril mogelijk niet geschikt is voor gebruik in deze sporten.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste fietsbrillen op de markt, blijkt dat er veel uitstekende opties zijn om uit te kiezen. Het is belangrijk te onthouden dat het uitkiezen van de perfecte fietsbril voor jou afhangt van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of je nu een liefhebber bent van mountainbiken of stadsritjes of serieuze langeafstandstochten maakt, er is een ideale bril voor jou. Vergeet niet te letten op cruciale factoren zoals lenskwaliteit, comfort, duurzaamheid en, natuurlijk, prijs. Met de juiste keuze zal jouw rijervaring zeker verbeteren. Jouw ogen zullen niet alleen beschermd zijn, maar je zal ook het verschil merken in jouw vermogen om je omgeving duidelijk te zien, ongeacht de weersomstandigheden.

Inhoudsopgave