a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fietsenrek: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de tien beste fietsenrekken getest op duurzaamheid, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.

Unser Favorit: Vounot Fietsenrek

Vounot Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Monzana Fietsenrek

Monzana Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Relaxdays Fietsenrek

Relaxdays Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Homcom Fietsenrek

Homcom Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Pro Bike Tool Fietsenrek

Pro Bike Tool Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Vounot Fietsenrek

Vounot Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Relaxdays Fietsenrek

Relaxdays Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Allen Fietsenrek

Allen Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Sinoer Fietsenrek

Sinoer Fietsenrek
★★★★★

Unser Favorit: Rockbros Fietsenrek

Rockbros Fietsenrek
★★★★★

Fietsliefhebber, dit artikel is speciaal voor jou. Ben je op zoek naar het perfecte fietsenrek om jouw waardevolle tweewieler veilig te stallen? Je bent aan het juiste adres. In dit gloednieuwe onderzoek presenteren we je de top 10 fietsenrekken die momenteel op de markt zijn. Van vrijstaande modellen tot muurbevestigingen, van ruimtebesparende oplossingen tot uitschuifbare systemen; we hebben ze getest en grondig beoordeeld. Blijf lezen en ontdek welk fietsenrek het beste aan je behoeften voldoet. Jouw fiets verdient immers de beste rustplek!

Een fietsenrek is een praktische voorziening waar jij je fiets op een georganiseerde en veilige manier kunt stallen. Hiermee voorkom je dat je fiets omvalt of op een onhandige plek in de weg staat. Fietsenrekken kunnen variëren van eenvoudige metalen constructies waar je het voorwiel van je fiets inschuift, tot meer geavanceerde systemen waar je je fiets aan kunt vastmaken voor extra beveiliging tegen diefstal. Een fietsenrek kan dus bijdragen aan een opgeruimde omgeving en de levensduur van je fiets verlengen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vounot Fietsenrek

Vounot Fietsenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het VOUNOT fietsenrek is een stevig en weerbestendig opbergsysteem voor jouw fietsen. Met ruimte voor drie fietsen, helpt dit rek je kostbare ruimte te besparen door je fietsen netjes op te bergen. Het rek is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal, wat het zowel krachtig als bestand tegen allerlei weersomstandigheden maakt. Of je nu van plan bent het aan een muur of op de grond te bevestigen, binnen of buiten, in de kelder of garage, dit rek is veelzijdig inzetbaar. Bovendien is het geschikt voor fietsen met een bandbreedte tussen 35-55 mm, waardoor het een ruim assortiment aan fietsen kan ondersteunen.

 • Voordeel 1: Dit VOUNOT fietsenrek heeft de capaciteit om drie fietsen netjes op te bergen. Hierdoor benut je de beschikbare ruimte op een efficiënte manier, wat vooral handig is als je beschikt over beperkte opslagruimte.
 • Voordeel 2: Het fietsenrek is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dit maakt het product zowel sterk als weerbestendig, wat betekent dat het langdurig gebruikt kan worden onder verschillende weersomstandigheden zonder aan kwaliteit te verliezen.
 • Voordeel 3: Het VOUNOT fietsenrek is geschikt voor bevestiging aan zowel de muur als de grond. Dit zorgt voor extra flexibiliteit in de plaatsing van het rek.
 • Voordeel 4: Het fietsenrek kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook in de kelder of garage kan het rek zonder problemen worden geplaatst. Dit maakt het een zeer veelzijdig en praktisch product.
 • Voordeel 5: Het rek is geschikt voor fietsen met een bandbreedte tussen de 35-55 mm. Dit betekent dat een breed scala aan verschillende fietsmodellen en -groottes kan worden opgeslagen.
 • Nadeel 1: Hoewel dit VOUNOT fietsenrek van sterk en weerbestendig gegalvaniseerd staal is gemaakt, wordt er niets gezegd over roestbescherming. In het geval van langdurige blootstelling aan het buitenklimaat zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Het rek is slechts geschikt voor een specifiek bereik van bandbreedtes, namelijk 35-55 mm. Als jouw fietsbanden niet binnen deze maten vallen, kunnen er problemen ontstaan met de compatibiliteit.
 • Nadeel 3: Het fietsenrek biedt ruimte aan maar 3 fietsen. Dit kan beperkend zijn voor grote gezinnen of mensen die in een gedeeld huis wonen en meer dan drie fietsen hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel het geschikt is voor garage of keldermontage, wordt er niet vermeld of het fietsenrek wordt geleverd met de benodigde hardware voor installatie. Dit kan extra kosten en moeite voor jou betekenen.
 • Nadeel 5: Er wordt geen informatie gegeven over een antidiefstal aspect. Je hebt mogelijk een apart slot nodig om jouw fietsen veilig te houden bij gebruik in openbare of gemakkelijk toegankelijke plaatsen.

Onze favoriet #2

Monzana Fietsenrek

Monzana Fietsenrek

Waarom we het gekozen hebben

Het Monzana fietsenrek is een hoogwaardig product gemaakt van 16 mm stalen buizen met een krasbestendige en weersbestendige poedercoating. Met een extra brede afstand van 37 cm zorgt het rek ervoor dat jouw fietsen stabiel en veilig staan. Het heeft een bandbreedte van 65 mm, waardoor het geschikt is voor alle gangbare types fietsen. Het fietsenrek helpt jou om je fietsen op een veilige en ruimtebesparende manier te parkeren, wat zorgt voor meer orde in je ruimte. Het fietsenrek is eenvoudig te monteren dankzij de voorgeboorde gaten en meegeleverde schroeven. Dit product is flexibel in gebruik en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst – in garages, kelders, gangen, binnenplaatsen, werkplaatsen en nog veel meer. Deze levering bevat een fietsenrek voor 2 fietsen met de afmetingen 50x32x27cm, en het bevestigingsmateriaal wordt ook meegeleverd.

 • Voordeel 1: De hoge kwaliteit en duurzaamheid van het Monzana fietsenrek, dankzij het gebruik van hoogwaardige 16 mm stalen buizen met poedercoating. Het rek is krasbestendig en weersbestendig, waardoor het lang mee gaat.
 • Voordeel 2: Het biedt eindelijk orde en bespaart ruimte bij het parkeren van jouw fietsen. Zo heb je geen rommelige, los staande fietsen meer en gebruik je de beschikbare ruimte efficiënter.
 • Voordeel 3: Dankzij de eenvoudige montage en voorgeboorde gaten is de installatie van het fietsenrek een fluitje van een cent. Je kunt het snel en gemakkelijk aan de muur of vloer monteren.
 • Voordeel 4: Het Monzana-fietsenrek is veelzijdig inzetbaar en ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Zo kun je het gebruiken in verschillende ruimtes zoals garages, gangen, binnenplaatsen, maar ook in commerciële of onderwijsinstellingen.
 • Voordeel 5: Het rek is ontworpen voor alle gangbare typen fietsen. Of je nu een mountainbike, racefiets of kinderfiets hebt, met een bandbreedte van 35 tot 65 mm passen ze allemaal veilig in dit fietsenrek.
 • Nadeel 1: Hoewel het fietsenrek van Monzana gemaakt is van hoogwaardige materialen, gaat er niets in de beschrijving over de roestbestendigheid van het product. Hierdoor zou er bij langdurige blootstelling aan vochtige omstandigheden toch kans op roest kunnen ontstaan.
 • Nadeel 2: Het product is ontworpen om twee fietsen te ondersteunen. Als je meer dan twee fietsen hebt die je wilt opbergen, is dit fietsenrek wellicht niet geschikt voor jou, of je zult er meerdere moeten aanschaffen, wat ruimte en mogelijk budget in beslag kan nemen.
 • Nadeel 3: De bandbreedte ondersteuning van dit fietsenrek varieert van 35 tot 65 mm. Dit kan een beperking zijn voor fietsen met speciale bandentypes die niet binnen deze bandbreedte vallen.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het product eenvoudig te monteren is met voorgeboorde gaten, wordt er niet vermeld of er een handleiding of set instructies is inbegrepen. Dit kan het installatieproces voor gebruikers die geen doe-het-zelf ervaring hebben, bemoeilijken.
 • Nadeel 5: Terwijl het product wordt beschreven als zijnde geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik, wordt er niet duidelijk aangegeven of er aanvullende beschermende maatregelen moeten worden genomen bij het gebruik in extreme weersomstandigheden, zoals vorst, hitte of zware regen. Dit kan het de functionaliteit en duurzaamheid van het fietsenrek op lange termijn beïnvloeden.

Onze favoriet #3

Relaxdays Fietsenrek

Relaxdays Fietsenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fietsenrek van het merk Relaxdays biedt een efficiënte parkeeroplossing voor vier fietsen, speciaal ontworpen voor zowel bodem- als wandmontage. Zelfs zonder standaard blijven je fietsen stevig in positie en je kunt ze veilig aan het rek vastmaken. Gemaakt van roestvrij en verchroomd staal, is dit fietsenrek robuust, duurzaam, krasvrij en weerbestendig, ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Met de compacte afmetingen van 26x100x32 cm kan je tot vier fietsen plaatsen met een bandbreedte tot circa 5 cm.

 • Voordeel 1: De fietsenrek van HOMCOM biedt ruimte aan zes fietsen, wat het perfect maakt voor grote gezinnen, gedeelde appartementen of openbare ruimtes.
 • Voordeel 2: Dankzij de flexibiliteit van het design, kunnen de fietsstandaarden met elkaar gecombineerd worden of afzonderlijk als enkele standaard worden gebruikt. Hierdoor kun je de ruimte efficiënter gebruiken en je fietsopslag indelen op manier die bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 3: Gemaakt van stevige en roestvrije Q235-stalen buizen, is de fietsenrek zeer duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Je investeert dus in een kwaliteitsproduct dat lang meegaat.
 • Voordeel 4: Het fietsenrek van HOMCOM is zeer veelzijdig dankzij de voorgeboorde gaten, waardoor je het zowel aan de muur als aan de vloer kunt bevestigen. Dit is ideaal voor het veilig stallen van fietsen in je eigen tuin of voor zakelijk gebruik zoals bij kiosken of andere locaties.
 • Voordeel 5: Het rek is ook geschikt voor bijna alle soorten fietsen, omdat het een bandbreedte tot 55 mm kan ondersteunen. Dit betekent dat je geen apart rek nodig hebt voor elke verschillende fiets in je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel het fietsenrek van HOMCOM plaats biedt aan 6 fietsen, kan dit beperkend zijn als je een groter gezin hebt, meer medebewoners in je gedeelde appartement of een grotere openbare ruimte waar meer fietsen moeten worden ondergebracht.
 • Nadeel 2: Het rek ondersteunt een bandbreedte tot 55 mm, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor fietsen met bredere banden. Hierdoor kunnen sommige offroad of mountainbikes hier niet veilig worden ondergebracht.
 • Nadeel 3: De fietsstandaarden zijn weliswaar combineerbaar en afzonderlijk te gebruiken, maar dit zou mogelijk te veel gedoe en tijd kunnen kosten als je vaak de configuratie van de rekken moet veranderen.
 • Nadeel 4: Hoewel de buizen van Q235-staal roestvrij en duurzaam zijn, kan dit materiaal zwaar zijn. Dit kan het verplaatsen of herconfigureren van de rekken bemoeilijken.
 • Nadeel 5: De voorgeboorde gaten suggereren dat je mogelijk zelf het rek moet bevestigen aan de muur of aan de vloer. Dit kan extra werk en vaardigheid vereisen, wat niet handig is als je geen doe-het-zelf type bent.

Onze favoriet #4

Homcom Fietsenrek

Homcom Fietsenrek

Waarom we het gekozen hebben

Het Fietsenrek van het merk HOMCOM is een ruimtebesparende oplossing voor jouw fietsenberging. Met plek voor 6 fietsen, is het ideaal voor grote gezinnen, gedeelde appartementen of openbare ruimtes. De standaarden zijn flexibel en kunnen gecombineerd of afzonderlijk gebruikt worden. Het rek is gemaakt van stevige, roestvrije buizen van Q235-staal, dus je kunt rekenen op een lange levensduur en het veilig buiten gebruiken. Je kunt het rek aan de muur of vloer bevestigen dankzij voorgeboorde gaten, waardoor het ook geschikt is voor kinderfietsen in je tuin of als stallingsruimte voor klanten bij winkels. De totale afmetingen zijn 160l x 33b x 27h cm, en het rek kan een bandbreedte tot 55 mm en wielafstand van 25,5 cm accommoderen.

 • Voordeel 1: De fietsenrek van HOMCOM biedt ruimte aan zes fietsen, wat het perfect maakt voor grote gezinnen, gedeelde appartementen of openbare ruimtes.
 • Voordeel 2: Dankzij de flexibiliteit van het design, kunnen de fietsstandaarden met elkaar gecombineerd worden of afzonderlijk als enkele standaard worden gebruikt. Hierdoor kun je de ruimte efficiënter gebruiken en je fietsopslag indelen op manier die bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 3: Gemaakt van stevige en roestvrije Q235-stalen buizen, is de fietsenrek zeer duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Je investeert dus in een kwaliteitsproduct dat lang meegaat.
 • Voordeel 4: Het fietsenrek van HOMCOM is zeer veelzijdig dankzij de voorgeboorde gaten, waardoor je het zowel aan de muur als aan de vloer kunt bevestigen. Dit is ideaal voor het veilig stallen van fietsen in je eigen tuin of voor zakelijk gebruik zoals bij kiosken of andere locaties.
 • Voordeel 5: Het rek is ook geschikt voor bijna alle soorten fietsen, omdat het een bandbreedte tot 55 mm kan ondersteunen. Dit betekent dat je geen apart rek nodig hebt voor elke verschillende fiets in je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel het fietsenrek van HOMCOM plaats biedt aan 6 fietsen, kan dit beperkend zijn als je een groter gezin hebt, meer medebewoners in je gedeelde appartement of een grotere openbare ruimte waar meer fietsen moeten worden ondergebracht.
 • Nadeel 2: Het rek ondersteunt een bandbreedte tot 55 mm, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor fietsen met bredere banden. Hierdoor kunnen sommige offroad of mountainbikes hier niet veilig worden ondergebracht.
 • Nadeel 3: De fietsstandaarden zijn weliswaar combineerbaar en afzonderlijk te gebruiken, maar dit zou mogelijk te veel gedoe en tijd kunnen kosten als je vaak de configuratie van de rekken moet veranderen.
 • Nadeel 4: Hoewel de buizen van Q235-staal roestvrij en duurzaam zijn, kan dit materiaal zwaar zijn. Dit kan het verplaatsen of herconfigureren van de rekken bemoeilijken.
 • Nadeel 5: De voorgeboorde gaten suggereren dat je mogelijk zelf het rek moet bevestigen aan de muur of aan de vloer. Dit kan extra werk en vaardigheid vereisen, wat niet handig is als je geen doe-het-zelf type bent.

Onze favoriet #5

Pro Bike Tool Fietsenrek

Pro Bike Tool Fietsenrek

Waarom we het gekozen hebben

De PRO BIKE TOOL Fietsenrek is een ruimtebesparende oplossing, ideaal voor het veilig en efficiënt opbergen van je fiets in kleine ruimten, zoals appartementen of garages, zonder de noodzaak van boren. De standaard is compatibel met diverse wielformaten, variërend van 26 tot 29 inch, en bandbreedtes tot 2,3 inch. Hij biedt een aanpasbare hoogte van de stabilisatiearm en beschikt over een handige achterwielklem voor verbeterde stabiliteit. Dit fietsenrek is ook ontworpen om je aandrijfketting, schijfrotors en stuurcomponenten te beschermen tegen beschadiging. Let op, het is niet geschikt voor fietsen met bagagedragers en het maximale fietsgewicht is 22 kg. Het product komt met de assurendheid van PRO BIKE TOOL van professionele kwaliteit, inclusief een aanbod voor een terugbetaling of vervanging bij eventuele problemen.

 • Voordeel 1: Ruimtebesparend – De PRO BIKE TOOL fietsenrek is geweldig als je ruimte tekort komt om al je fietsen op te bergen. De compacte grootte is perfect voor kleine appartementen, garages en schuren, zodat jij jouw omgeving netjes en georganiseerd kunt houden.
 • Voordeel 2: Stabiliteit – Dankzij de innovatieve achterwielklem kan je de fiets eenvoudig rechtop in het rek zetten. De vier rubberen voetjes voorkomen dat de standaard wegglijdt op gepolijste vloeren, waardoor je fiets altijd veilig staat.
 • Voordeel 3: Compatibiliteit – Deze standaard kan banden tot 2,3″ breedte ondersteunen, en is geschikt voor wielen van 26″ tot 29″, inclusief standaard 700cc-wegwielen, MTB-wielen en hybride fietswielen. Zo kun jij bijna iedere fiets in dit rek kwijt!
 • Voordeel 4: Eenvoudige instelling – De standaard is super verstelbaar en kan ontworpen worden om met verschillende soorten fietsen te werken. Anders dan andere vloerstandaards, kan je de hoogte van de standaard aanpassen terwijl de fiets nog op de bagagedrager staat. De bijgeleverde elastische wielband houdt je wiel en stuur op zijn plek wanneer het rechtop staat.
 • Voordeel 5: Beschermt uw fiets – Niet alleen berg je de fiets veilig op, maar met deze standaard bescherm je ook de kwetsbare delen van je fiets, zoals de aandrijfketting, schijfrotors en stuurschakelaars/remmen, in vergelijking met wanneer je de fiets tegen de muur zou leunen. De rubberen zadelpenhouder voorkomt krassen op je frame.
 • Nadeel 1: Beperkte bandbreedte – In de beschrijving wordt vermeld dat de maximum bandbreedte die de standaard toelaat 2,3″ is, wat je vaak bij terreinbanden vindt. Als je een fiets bezit met bredere banden, past deze wellicht niet op de standaard.
 • Nadeel 2: Compatibiliteitsproblemen – Hoewel de standaard geschikt is voor wielen variërend van 26″ tot 29″, kan het zijn dat het niet compatibel is met andere wielmaten. Als je een fiets hebt met wielen buiten dit bereik, dan kan deze onbruikbaar zijn voor jou.
 • Nadeel 3: Niet-gebruik voor onderhoud – Hoewel de standaard ruimtebesparend en stabiel is, mag deze expliciet niet worden gebruikt als onderhoudsstandaard voor reparaties. Als je een standaard wilt die zowel voor opslag als voor onderhoud kan worden gebruikt, kan dit een tegenvaller zijn.
 • Nadeel 4: Problemen met bagagedragers – De standaard is volgens de beschrijving niet compatibel als er een bagagedrager op de fiets gemonteerd is. Dit betekent dat je, indien je een fiets hebt met een bagagedrager en je deze wilt gebruiken, de bagagedrager wellicht moet verwijderen.
 • Nadeel 5: Maximale fietsgewicht – Het maximaal toelaatbare fietsgewicht is 22 kg. Als je fiets zwaarder is, kun je deze standaard niet gebruiken. Voor sommige ebikes, die gemiddeld zwaarder zijn dan standaardfietsen, is dit mogelijk niet geschikt.

Onze favoriet #6

Vounot Fietsenrek

Vounot Fietsenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fietsenrek van VOUNOT helpt je je fietsen netjes en toegankelijk op te bergen, zowel in je tuin als in je garage. Nooit meer rommelige fietsen op de grond! Dankzij het meegeleverde bevestigingskit kun je dit fietsenrek zowel op de grond als aan de muur monteren, waardoor je effectief ruimte bespaart. Met verstelbare capaciteit kun je kiezen uit een model voor 3, 4 of 5 fietsen en de fietsenrekken naast elkaar plaatsen zoals jij dat wilt. Dit lichte maar stevige fietsenrek, gemaakt van roestbestendig gecoat staal, is geschikt voor stadsfietsen, fietsen en mountainbikes met wielen van 35-60mm diameter. Met het bijgeleverde bevestigingskit is de installatie in een paar minuten gebeurd.

 • Voordeel 1: Netjes georganiseerd: Met het VOUNOT fietsenrek zijn jouw fietsen altijd netjes opgeruimd, of ze nu in de tuin of in de garage staan. Je hoeft je niet langer te ergeren aan fietsen die overal rondslingeren!
 • Voordeel 2: Ruimtebesparend: Het VOUNOT fietsenrek is ontworpen voor zowel vloer- als wandmontage, waardoor je ruimte optimaal benut wordt. Dit is zeer praktisch als je worstelt met beperkte opslagruimte.
 • Voordeel 3: Instelbare ondersteuning: Het fietsenrek van VOUNOT is verkrijgbaar in modellen die geschikt zijn voor het stallen van 3, 4 of 5 fietsen, afhankelijk van jouw behoefte. Door de instelbare installatie kunt je de rekken naast elkaar plaatsen en ze plaatsen waar je wilt.
 • Voordeel 4: Lichtgewicht maar duurzaam: Gebouwd met roestvrijstalen materiaal, het VOUNOT fietsenrek is zowel lichtgewicht als bestand tegen buitengebruik. Ondanks zijn lichte gewicht is het zeer solide en kan het verschillende soorten fietsen ondersteunen, variërend van stadsfietsen tot mountainbikes met wielen van 35-60mm diameter.
 • Voordeel 5: Makkelijk te installeren: Je hoeft geen expert te zijn om het VOUNOT fietsenrek te installeren. Dankzij het meegeleverde bevestigingskit kan het rek in enkele minuten worden gemonteerd.
 • nadeel 1: Hoewel de VOUNOT fietsenrek verstelbaar is en ontworpen voor verschillende hoeveelheden fietsen, kan dit een probleem zijn als je niet van tevoren weet hoeveel fietsen je wilt opbergen. Het betekent dat je mogelijk meer eenheden moet aanschaffen als je besluit meer fietsen te kopen.
 • nadeel 2: Het VOUNOT fietsenrek wordt omschreven als licht en sterk, maar het lichte gewicht kan het minder stabiel maken, vooral als het is beladen met meerdere zware fietsen.
 • nadeel 3: De omschrijving geeft aan dat het rek geschikt is voor verschillende soorten fietsen, van stadsfietsen tot mountainbikes, met wielen tussen 35-60mm in diameter. Als je echter een fiets hebt met dikkere banden, zoals een fatbike, is dit rek mogelijk niet geschikt.
 • nadeel 4: Hoewel de VOUNOT fietsenrek gemaakt is van roestvrij staal voor buitengebruik, hangt de duurzaamheid sterk af van de omgevingsomstandigheden. In gebieden met zeer zware weersomstandigheden kan het mogelijk nog steeds roesten of slijten.
 • nadeel 5: Ondanks dat de installatie wordt aangeprezen als gemakkelijk met het bijgeleverde kit, kan dit nog steeds een uitdaging vormen voor mensen die niet handig zijn met gereedschap. Ook het monteren aan de muur kan extra moeite en vaardigheden vereisen.

Onze favoriet #7

Relaxdays Fietsenrek

Relaxdays Fietsenrek

Waarom we het gekozen hebben

Het Relaxdays fietsenrek is ontworpen om aan de muur te monteren en biedt ruimte voor vier fietsen. Het is compatibel met alle gangbare fietsen en wordt gekenmerkt door zijn verstelbaarheid, waarbij het 180° naar de zijkant kan draaien, waardoor je zelfs je fiets schuin gemakkelijk erin kunt schuiven. Zelfs zonder standaard blijft je fiets stevig en veilig staan wanneer deze op het rek is aangesloten. Het Relaxdays fietsenrek is gemaakt van robuust, roestvrij, verzinkt staal, wat ervoor zorgt dat het krasvrij en weerbestendig is. Met compacte afmetingen van ongeveer 32,5 x 9 x 28,5 cm, is deze bijzonder geschikt voor fietsbanden tot ca. 5,5 cm.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit, het Relaxdays fietsenrek kan aan de muur worden gemonteerd en is geschikt voor alle gangbare fietsen. Dit betekent dat ongeacht het type fiets dat je bezit, dit rek je fiets kan ondersteunen.
 • Voordeel 2: Instelbaarheid, dit fietsenrek biedt een geweldige functie die je in staat stelt om het 180° naar de zijkant te draaien. Hierdoor kun je zelfs schuin je fiets erin schuiven, wat het gemakkelijk en handig in gebruik maakt.
 • Voordeel 3: Stabiliteit, ook zonder standaard blijft je fiets staan. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je fiets om zou kunnen vallen als deze is aangesloten op het fietsenrek.
 • Voordeel 4: Duurzaamheid, het fietsenrek is gemaakt van roestvrij, verzinkt staal. Dit maakt het krasvrij en weerbestendig, waardoor je er zeker van kan zijn dat het rek langdurig zal blijven werken ondanks blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.
 • Voordeel 5: Compacte vormgeving, ondanks zijn robuustheid, is de totale afmeting van het fietsenrek (H x B x D) ongeveer 32,5 x 9 x 28,5 cm, wat betekent dat het niet veel ruimte in beslag neemt. Bovendien kan het voorbanden tot ongeveer 5,5 cm ondersteunen, wat de veelzijdigheid van het rek verder vergroot.
 • Nadeel 1: Hoewel het fietsenrek 180° naar de zijkant kan draaien, kan dit mogelijk te veel ruimte in beslag nemen in smalle ruimtes of gebieden met beperkte ruimte.
 • Nadeel 2: Het product biedt geen opslagruimte voor accessoires zoals helmen, fietssloten, enz. Dit kan het minder praktisch maken voor sommige gebruikers die op zoek zijn naar een alles-in-één opbergoplossing.
 • Nadeel 3: Het rek is gemaakt van roestvrij, verzinkt staal en is krasvrij. Dit kan in sommige gevallen een zeer industrieel uiterlijk geven dat niet past bij de esthetiek van sommige interieurs.
 • Nadeel 4: Dit fietsenrek heeft slechts ruimte voor banden tot ongeveer 5,5 cm. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor fietsen met bredere banden zoals mountainbikes of vetfietsen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het rek de mogelijkheid biedt om de fiets ook zonder standaard te laten staan, kan dit voor sommige fietsen misschien niet heel stabiel zijn en daardoor het risico op vallen vergroten.

Onze favoriet #8

Allen Fietsenrek

Allen Fietsenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het fietsenrek van Allen is een eenvoudig en robuust ontwerp dat geschikt is voor de meeste sedans, hatchbacks, minibussen, SUV’s en SUV’s. Het unieke ontwerp met één configuratie zorgt ervoor dat je geen gedoe en hoofdpijn ervaart tijdens het monteren. De individuele bevestigingen beveiligen en beschermen jouw fietsen optimaal. Het is volledig gemonteerd en binnen enkele seconden te installeren. Om je voertuig te beschermen heeft het een gewatteerd onderframe. Check wel altijd de geschiktheid voor jouw specifiek voertuig op de website van de fabrikant en raadpleeg de producthandleidingen en documenten voor meer informatie.

 • Voordeel 1: Dit fietsenrek van het merk Allen heeft een eenvoudig en robuust ontwerp dat geschikt is voor de meeste sedans, hatchbacks, minibussen, SUV’s en SUV’s. Dit betekent dat je de flexibiliteit hebt om het op verschillende voertuigen te gebruiken.
 • Voordeel 2: Het ontwerp met één configuratie van dit product voorkomt gedoe en hoofdpijn tijdens de montage. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ingewikkelde installatieprocessen.
 • Voordeel 3: De individuele bevestigingen op het fietsenrek zorgen ervoor dat jouw fietsen veilig zijn. Daarnaast beschermen ze de fietsen tegen mogelijke schade tijdens het transport.
 • Voordeel 4: Het fietsenrek komt volledig geassembleerd aan en kan binnen enkele seconden worden geïnstalleerd. Dit bespaart je veel tijd en inspanning omdat je het niet zelf in elkaar hoeft te zetten.
 • Voordeel 5: Het heeft een gewatteerd onderframe om het voertuig te beschermen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke krassen of beschadigingen op je voertuig tijdens het gebruik van het fietsenrek.
 • Nadeel 1: Hoewel het ontwerp veelzijdig is, is er een kans dat het niet past op alle auto’s en voertuigen. Je moet zelf de geschiktheid voor jouw specifieke voertuig controleren op de website van de fabrikant, wat wat extra moeite vergt.
 • Nadeel 2: Het feit dat dit fietsenrek een ontwerp met één configuratie heeft, betekent dat er weinig flexibiliteit is om aan te passen aan verschillende soorten fietsen. Dit kan een probleem zijn voor je als je verschillende soorten fietsen wilt vervoeren.
 • Nadeel 3: Volgens de beschrijving heeft het product individuele bevestigingen om de fietsen te beveiligen. Dit kan potentieel tijdrovend zijn als je meerdere fietsen tegelijk wilt vastmaken en losmaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het een voordeel kan zijn dat het fietsenrek volledig gemonteerd is en snel kan worden geïnstalleerd, is het mogelijk dat het opslaan en vervoeren ervan een uitdaging kan zijn vanwege zijn omvang en gewicht.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het onderframe gewatteerd is om het voertuig te beschermen, wordt er niets gezegd over bescherming voor de fietsen zelf. Afhankelijk van het ontwerp en de materialen, kan er mogelijke schade aan de fietsen optreden tijdens transport.

Onze favoriet #9

Sinoer Fietsenrek

Sinoer Fietsenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Sinoer Fietsenrek is een efficiënte en ruimtebesparende oplossing voor je fietsopslag behoeften. Dit pakket bevat 4 fietshaken, 2 helmhaken en 2 haakgeleiderails, geschikt voor het neerzetten van 4 fietsen van verschillende soorten zoals racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen en kinderfietsen. De grote en robuuste rubberen wandhaak is geschikt voor wielen/banden tot 12,7 cm breed. Het systeem biedt eenvoudige toegang en flexibele positionering om je garage of interieur opgeruimd te houden. Met een draagvermogen van maximaal 30 kg per koppeling, biedt het ook helmopslag om een georganiseerde oplossing te realiseren. Houd er rekening mee dat dit systeem niet compatibel is met prestatie elektrische fietsen. Montage is eenvoudig met de meegeleverde instructiehandleiding, schroeven en bouten.

 • Voordeel 1: Het fietsenrek van Sinoer biedt een georganiseerde opslagoplossing, waardoor je ruimte bespaart en je vloeroppervlak vrijmaakt. Het is een ideale manier om je garage of interieur netjes te houden.
 • Voordeel 2: Dit rek is opmerkelijk flexibel en toegankelijk, dankzij zijn 2 16-inch componenten die verwijderd kunnen worden voor een eenvoudige toegang en flexibele positionering. Het feit dat elke koppeling fietsen tot 30 kg kan dragen, zorgt bovendien voor een betere prijs-kwaliteitverhouding.
 • Voordeel 3: Met zijn verbeterde grote haken van 75 x 160 x 110 mm en brede, sterke rubberen wandhaak, is dit fietsenrek van Sinoer geschikt voor wielen/banden tot 12,7 cm. Dat is veel meer dan de normale wandhouders, die slechts 2/3 van de grootte van onze producten hebben.
 • Voordeel 4: Dit fietsparksysteem is ontworpen voor een brede range van fietstypes: het houdt probleemloos racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen, kinderfietsen, dirtbikes, hybride fietsen en zelfs fatbikes. Dit maakt het rek bijzonder veelzijdig en handig voor fietsers met verschillende soorten rijwielen.
 • Voordeel 5: Het Sinoer fietsenrek is gemakkelijk te monteren en te gebruiken. Het bevat een gedetailleerde montagehandleiding, samen met alle benodigde bevestigingsschroeven en bouten, waardoor de installatie van het fietsenrek slechts enkele minuten duurt.
 • Nadeel 1: Hoewel het fietsenrek van Sinoer in staat is om tot vier fietsen te houden, is het belangrijk op te merken dat het NIET COMPATIBEL is met performance elektrische fietsen. Dit beperkt dus de mogelijkheid om alle soorten fietsen op te bergen.
 • Nadeel 2: Hoewel de verpakking bevestigingsschroeven en bouten bevat voor de installatie, geeft de productomschrijving aan dat de montagehandleiding mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan de installatie bemoeilijken als je geen andere taal spreekt of als de instructies niet duidelijk zijn.
 • Nadeel 3: Het fietsenrek van Sinoer is bedoeld voor wandmontage, wat betekent dat je voldoende muurruimte nodig hebt om het systeem te installeren. Dit kan een nadeel zijn als je beperkte muurruimte hebt of als je niet wilt of kunt boren in je muur.
 • Nadeel 4: Het fietsparksysteem bestaat uit 2 16-inch componenten die verwijderd kunnen worden en voor een eenvoudige toegang, een flexibele positionering en een betere prijs-kwaliteitverhouding kunnen worden gedeeld. Dit impliceert echter een zekere mate van montage en demontage wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 5: Hoewel de Sinoer fietsenrek is ontworpen voor verschillende soorten fietsen, waaronder racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen, kinderfietsen, dirtbikes, hybride fietsen en zelfs fatbikes, kunnen kleinere of ongebruikelijke fietsvormen mogelijk niet op een veilige of stabiele manier passen in de haken.

Onze favoriet #10

Rockbros Fietsenrek

Rockbros Fietsenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fietsenrek van ROCKBROS is een universeel hulpmiddel voor fietsers, ontworpen voor fietsen van 24 tot 29 inch met zadelpennen van minder dan 32 mm diameter. Dit stevige bagagerek wordt eenvoudig op de zadelpen gemonteerd en gedemonteerd met de snelspanner. Hoewel de sticker maximaal 25 kg aangeeft, kan het rek tot 75 kg dragen. Een bijkomend voordeel is de geplaatste reflector voor extra veiligheid bij nachtelijke en donkere omstandigheden. Met het meegeleverde zijbeschermingsframe en elastische koorden kun jij je bagage veilig en krasvrij vervoeren, ideaal voor zowel de mountainbike als de racefiets. Let op: het is mogelijk niet geschikt voor bepaalde 24-inch kinderfietsen en sommige 29-inch fietsen.

 • Voordeel 1: Het Fietsenrek merk ROCKBROS is universeel en kan op de meeste fietsen van 24 tot 29 inch geplaatst worden. Het is geschikt voor zowel schijfrem als V-brake en kan gebruikt worden voor mountainbikes en racefietsen.
 • Voordeel 2: De eenvoudige montage is een groot voordeel van dit fietsenrek. Dankzij de snelspanner kun je het bagagerek snel en eenvoudig op de zadelpen monteren en demonteren.
 • Voordeel 3: Dit fietsenrek is van hoge kwaliteit. De werkelijke max. belasting is maar liefst 75 kg, dus je kunt er gerust veel bagage op kwijt.
 • Voordeel 4: Voor de fietsers die ook vaak in de avonduren fietsen is er ook gedacht aan veiligheid. Het fietsenrek is uitgerust met een reflector om de veiligheid tijdens het fietsen ‘s nachts en in donkere situaties te verhogen.
 • Voordeel 5: Het fietsenrek is uiterst compatibel. Met zijbeschermingsframes en elastische koorden kun je gemakkelijk je koffers, rugzakken of manden vervoeren zonder dat ze bekrast worden door de wielen of spaken.
 • Nadeel 1: Hoewel het fietsenrek van ROCKBROS universeel wordt geacht, wordt vermeld dat het niet geschikt is voor sommige 24 inch kinderfietsen en sommige 29 inch fietsen. Dit beperkt de compatibiliteit van het product.
 • Nadeel 2: De verpakking en productinformatie suggereert dat de max. belasting van het fietsenrek 75kg is. Echter, de toegestane officiële belasting volgens de testprocedure van de fabrikant is slechts 25kg. Dit kan leiden tot een verkeerde inschatting van wat je veilig op het fietsenrek kunt vervoeren.
 • Nadeel 3: Hoewel het eenvoudig is om de tas te monteren en te demonteren met de snelspanner, wordt niet beschreven hoe het bevestigingsmechanisme geschikt is voor verschillende typen fietsframes. Dit kan problemen opleveren, afhankelijk van het type en de afmetingen van het frame van jouw fiets.
 • Nadeel 4: Hoewel de ROCKBROS fietsenrek een reflector heeft voor veiligheid in het donker, biedt het geen andere veiligheidsfuncties, zoals verlichting of lampen, wat een nadeel kan zijn als je vaak in het donker fietst.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het bagagerek zijbeschermingsframes en elastische koorden heeft voor de veiligheid van jouw bezittingen, gaat de productomschrijving niet in op de duurzaamheid ervan. Er zijn dus mogelijk vraagtekens te zetten bij de betrouwbaarheid en efficiëntie van deze functies.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste fietsenrekken op de markt, kunnen we concluderen dat er voor elke fietsliefhebber iets passends tussen zit. Of je nu op zoek bent naar een stevig model voor meerdere fietsen, of een compact en stijlvol ontwerp voor één fiets, het juiste fietsenrek kan een groot verschil maken voor je opslagruimte. Afhankelijk van je behoeften en budget, is er altijd een fietsenrek dat voldoet aan jouw verwachtingen. Bescherm je fietsen en houd ze georganiseerd met het ideale fietsenrek uit onze top 10 lijst. Denk eraan, investeren in een goed fietsenrek is niet alleen een investering in opslag, maar ook in veiligheid en duurzaamheid van je geliefde tweewieler.

Inhoudsopgave