a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fietskar: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek vind jij de tien beste fietskarren die grondig getest en goedgekeurd zijn voor de hoogste kwaliteit en prestaties.

Unser Favorit: Tiggo Fietskar

Tiggo Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Samax Fietskar

Samax Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Wiltec Fietskar

Wiltec Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Tiggo Fietskar

Tiggo Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Veelar Fietskar

Veelar Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Trixie Fietskar

Trixie Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: B Bellelli Fietskar

B Bellelli Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Tiggo Fietskar

Tiggo Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Samax Fietskar

Samax Fietskar
★★★★★

Unser Favorit: Vidaxl Fietskar

Vidaxl Fietskar
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte fietskar om je reis op twee wielen te vereenvoudigen? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben het laatste onderzoek uitgevoerd om de 10 beste fietskarren op de markt te vinden. Of je nu een eenvoudig vervoer voor je kinderen, ruimte voor de boodschappen of een comfortabele plek voor je huisdier zoekt, we hebben een verscheidenheid aan opties bekeken om aan je behoeften te voldoen. Dus leun achterover en blader door onze zorgvuldig geselecteerde opties om de fietskar te vinden die perfect bij je past.

Een fietskar is een efficiënte en handige accessoire voor je fiets, waarmee je extra bagage kunt vervoeren. Het is een karretje dat je aan je fiets koppelt, perfect voor het vervoeren van boodschappen, kampeerspullen of zelfs kinderen of huisdieren. Ze zijn vaak uitgerust met speciale vering voor een soepele rit en hebben een stevige constructie om de veiligheid te waarborgen. Afhankelijk van je behoeftes zijn er verschillende soorten beschikbaar, van compacte en lichtgewicht modellen tot robuuste, multifunctionele karren. Het gebruik van een fietskar kan je fietsritten veelzijdiger en praktischer maken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tiggo Fietskar

Tiggo Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De Tiggo Fietskar is een veelzijdige wagen die als fietskar en handwagen kan worden gebruikt, perfect om een breed scala aan spullen zoals levensmiddelen of uitrusting te vervoeren. Met een robuust stalen frame en een groot laadvlak van 67 x 46 x 25 cm kan deze tot 40 kg vervoeren als fietskar en tot wel 60 kg als handwagen. Dankzij de vier ingebouwde bevestigingsringen blijft je lading stevig op zijn plek. De universele koppeling maakt het mogelijk om de kar aan de meeste fietsen met zadelpenafmetingen tussen 25,4 – 31,8 mm aan te sluiten. Met lucht gevulde 16-inch wielen zorgt het voor een soepele rit en betere zichtbaarheid dankzij de rondom reflectoren. Het voordeel van de intrekbare en in hoogte verstelbare steunpoot is dat hij zorgt voor stabiliteit tijdens het laden en lossen.

 • Voordeel 1: De Tiggo fietskar is zeer veelzijdig. Je kunt deze gebruiken als fietskar maar ook als handwagen waardoor je in staat bent om veel verschillende soorten ladingen te vervoeren. Dit maakt het een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld tuinders of krantenbezorgers.
 • Voordeel 2: De kar is gemaakt van stevig materiaal. Het stalen frame zorgt voor robuustheid en duurzaamheid. Bovendien kan de kar een aanzienlijk gewicht dragen: tot wel 40 kg als fietskar en 60 kg als handwagen, dit verhoogt de functionaliteit aanzienlijk.
 • Voordeel 3: De universele koppeling is compatibel met de meeste fietsen. Het maakt niet uit welke zadelpenmaat je fiets heeft tussen 25,4 – 31,8mm, je kunt er gemakkelijk deze fietskar aan bevestigen.
 • Voordeel 4: De Tiggo fietskar biedt een comfortabele rit dankzij de lucht gevulde wielen van 16 inch. Bovendien verbeteren de reflectoren rondom de fietskar je zichtbaarheid in het verkeer, dit verhoogt de veiligheid tijdens het fietsen.
 • Voordeel 5: Dankzij de intrekbare en in hoogte verstelbare steunpoot blijven zowel je fiets als de fietskar stabiel terwijl je laadt en lost. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak en stabiliteit tijdens het verplaatsen van zware ladingen.
 • Nadeel 1: De Tiggo fietskar heeft een beperkt laadgewicht van maximaal 40 kg als fietskar en 60 kg als handwagen. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat zult zijn om zwaardere items te transporteren.
 • Nadeel 2: Met afmetingen van 148 x 62 x 82 cm, is deze kar vrij groot. Het kan een uitdaging zijn om op drukke paden of smalle straten te navigeren.
 • Nadeel 3: Hoewel de kar 4 binnense bevestigingsringen heeft om de lading te beveiligen, kan dit beperkend zijn, afhankelijk van wat je wilt vervoeren. Niet alle items zullen noodzakelijkerwijs veilig kunnen worden bevestigd.
 • Nadeel 4: De universele koppeling past alleen op fietsen met zadelpenafmetingen tussen 25,4 – 31,8 mm. Als jouw fiets een andere maat heeft, past de kar mogelijk niet.
 • Nadeel 5: De steunpoot is intrekbaar en in hoogte verstelbaar, wat geweldig is voor stabiliteit, maar dit kan extra tijd vergen bij het laden en lossen. Bovendien, als de steunpoot niet volledig ingetrokken is terwijl je op de fiets zit, kan dit potentieel een risico voor de veiligheid vormen.

Onze favoriet #2

Samax Fietskar

Samax Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De SAMAX Fietskar is een multifunctionele kar die zowel als kinderwagen en als fietskar voor 1-2 kinderen kan worden gebruikt. Met de totale afmetingen van ongeveer 138 x 88 x 107 cm en binnenafmetingen van 56 x 54 x 71 cm biedt hij voldoende ruimte. De opbouw en ombouw zijn heel gemakkelijk en vereisen geen gereedschap. De fietskar beschikt over een stevig stalen buisframe met een rolstang, een heupriem en een schouderriem voor de optimale veiligheid van je kleintjes. Houd er rekening mee dat de maximale laadcapaciteit, inclusief kinderen en extra lasten, 40 kg is. Deze kar is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. Echter, deze kinderfietsaanhanger is niet geschikt voor elektrische fietsen/pedelecs.

 • Voordeel 1: De totale afmetingen van de SAMAX fietskar en de binnenafmetingen zorgen voor een ruime en comfortabele ruimte. Je kinderen zullen genoeg ruimte hebben en comfortabel zitten.
 • Voordeel 2: De eenvoudige ombouwfunctie van deze fietskar is zeer handig. Je kunt de kinderwagen gemakkelijk ombouwen naar een fietskar voor 1-2 kinderen zonder enig gereedschap te gebruiken.
 • Voordeel 3: Degelijkheid en veiligheid zijn belangrijk, en de SAMAX fietskar zorgt hiervoor met zijn stevige stalen buisframe met rolstang. Ook beschikt hij over een heupriem en schouderriem voor extra veiligheid en stabiliteit.
 • Voordeel 4: Met een maximaal toelaatbaar gewicht van 40 kg, kunnen je kinderen en spulletjes veilig en comfortabel vervoerd worden. De aanbevolen leeftijd is vanaf 18 maanden, dus je kunt de kar een geruime tijd gebruiken terwijl je kinderen opgroeien.
 • Voordeel 5: Let op, de kinderfietsaanhanger is niet geschikt voor elektrische fietsen/pedelecs. Dit kan een voordeel zijn als je zelf liever fietst en een traditionele fiets gebruikt. Met deze kar kun je een gezonde levensstijl onderhouden terwijl je ook je kinderen vervoert.
 • Nadeel 1: De SAMAX-fietskar is vrij groot in totaal formaat (ca. 138 x 88 x 107 cm), wat mogelijk niet geschikt is voor kleinere fietspaden of opslagruimten.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het een gemakkelijke ombouw biedt, kun je de fietskar alleen zonder gereedschap ombouwen van kinderwagen naar fietskar. Dit kan mogelijk beperkingen opleggen voor aanpassingen die je wilt doen.
 • Nadeel 3: Het toelaatbaar totaalgewicht, inclusief kinderen en lading, is maximaal 40 kg. Dit kan beperkend zijn als je een fors kind of extra lading wilt vervoeren.
 • Nadeel 4: De aanbevolen leeftijd voor kinderen om in deze fietskar te zitten is vanaf 18 maanden. Dit betekent dat je het niet kunt gebruiken voor jongere baby’s of peuters.
 • Nadeel 5: De SAMAX-fietskar is volgens productbeschrijving niet geschikt voor elektrische fietsen of pedelecs. Dit beperkt je opties voor mobiliteit als je een elektrische fiets bezit.

Onze favoriet #3

Wiltec Fietskar

Wiltec Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De Fietskar van het merk WilTec is een uiterst robuuste en praktische keuze voor je transportbehoeften. Je kunt wel tot 65 kg gewicht in de kar laden, wat hem ideaal maakt voor zware voorwerpen. De kar is gemaakt van een stevig stalen frame met PU-stof, wat duurzaamheid en sterkte garandeert. Het beschikt ook over een gemakkelijke en snelle koppelingsoptie dankzij de snelle koppeling. Best nuttig is de opvouwbare dissel, die eenvoudig op te vouwen is wanneer de kar niet in gebruik is, waardoor je ruimte bespaart.

 • Voordeel 1: De TIGGO fietskar is ongelooflijk veelzijdig en kan worden gebruikt als kinderaanhanger en kinderwagen. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig tussen de twee te wisselen afhankelijk van jouw behoefte, waardoor het product 2-in-1 gemak biedt.
 • Voordeel 2: Aan comfort en controle is gedacht door middel van een volledig veersysteem. Dit betekent dat je kinderen een zeer soepele rit hebben, ongeacht het terrein waarop je je verplaatst.
 • Voordeel 3: Het product is ontworpen met de veiligheid van jouw kinderen in gedachten. Het heeft een 5-punts veiligheidsgordel en een gevoerde zitting om de kinderen veiliger en comfortabeler te maken. Bovendien is de kar uitgerust met een veiligheidsvlag en reflectoren aan vier zijden voor extra veiligheid.
 • Voordeel 4: De TIGGO fietskar biedt voldoende ruimte en is geschikt voor één of twee kinderen. Dit betekent dat het een ideale keuze is voor gezinnen met meer dan één kind of voor momenten waarop je kind een vriendje of vriendinnetje wil meenemen.
 • Voordeel 5: Met de 20 inch wielen en de bijgeleverde buggy set, kan de fietskar gemakkelijk worden getransformeerd in een kinderwagen. Het product bevat ook een 8-inch voorwiel en een duwgreep, zodat je het comfortabel kunt gebruiken als kinderwagen wanneer dat nodig is.
 • Nadeel 1: Hoewel de TIGGO Fietskar vermeldt dat het een 5-punts veiligheidsgordel heeft, wordt er niets gezegd over het gemak van het gebruik ervan. Het kan dus mogelijk complex of lastig zijn om de gordels te bevestigen en aan te passen.
 • Nadeel 2: De omschakeling tussen aanhanger en kinderwagen wordt beschreven als eenvoudig, maar dit is een subjectieve term. Wat voor de ene persoon eenvoudig is, kan voor de andere persoon een uitdaging zijn. Er wordt geen specifieke informatie gegeven over hoe deze omschakeling plaatsvindt.
 • Nadeel 3: Hoewel de kar veiligheidsvlaggen en reflectoren heeft voor extra veiligheid, is er geen specificatie dat deze voldoen aan de standaard veiligheidsvoorschriften.
 • Nadeel 4: Het product beschrijving maakt geen melding van een rem systeem. Dit kan veiligheidsproblemen opleveren, vooral in heuvelachtige gebieden of bij hoge snelheden.
 • Nadeel 5: De fietskar wordt geleverd met 20 inch wielen en een 8 inch voorwiel voor het gebruik als kinderwagen. Dit betekent dat je met een relatief klein wiel zult rondrijden als het in kinderwagenmodus is. Afhankelijk van het terrein kan dit potentieel meer moeite kosten om te duwen.

Onze favoriet #4

Tiggo Fietskar

Tiggo Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De TIGGO fietskar is een innovatief 2-in-1 product dat zowel fungeert als een kinderaanhanger en kinderwagen, perfect voor 1 of 2 kinderen. Deze fietskar is ontworpen met optimaal comfort en veiligheid in gedachten, uitgerust met een volledig veersysteem voor ultieme controle, een 5-punts veiligheidsgordel en een gevoerde zitting. Bovendien wordt het geleverd met een joggerset inclusief een 8 inch voorwiel en duwgreep, waardoor je eenvoudig tussen aanhanger en kinderwagen kan wisselen. Je veiligheid wordt verhoogd door de veiligheidsvlag en reflectoren aan vier zijden. De 20 inch wielen samen met het 8-inch voorwiel en de duwgreep maken het tot een praktische kinderwagen.

 • Voordeel 1: De TIGGO fietskar is ongelooflijk veelzijdig en kan worden gebruikt als kinderaanhanger en kinderwagen. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig tussen de twee te wisselen afhankelijk van jouw behoefte, waardoor het product 2-in-1 gemak biedt.
 • Voordeel 2: Aan comfort en controle is gedacht door middel van een volledig veersysteem. Dit betekent dat je kinderen een zeer soepele rit hebben, ongeacht het terrein waarop je je verplaatst.
 • Voordeel 3: Het product is ontworpen met de veiligheid van jouw kinderen in gedachten. Het heeft een 5-punts veiligheidsgordel en een gevoerde zitting om de kinderen veiliger en comfortabeler te maken. Bovendien is de kar uitgerust met een veiligheidsvlag en reflectoren aan vier zijden voor extra veiligheid.
 • Voordeel 4: De TIGGO fietskar biedt voldoende ruimte en is geschikt voor één of twee kinderen. Dit betekent dat het een ideale keuze is voor gezinnen met meer dan één kind of voor momenten waarop je kind een vriendje of vriendinnetje wil meenemen.
 • Voordeel 5: Met de 20 inch wielen en de bijgeleverde buggy set, kan de fietskar gemakkelijk worden getransformeerd in een kinderwagen. Het product bevat ook een 8-inch voorwiel en een duwgreep, zodat je het comfortabel kunt gebruiken als kinderwagen wanneer dat nodig is.
 • Nadeel 1: Hoewel de TIGGO Fietskar vermeldt dat het een 5-punts veiligheidsgordel heeft, wordt er niets gezegd over het gemak van het gebruik ervan. Het kan dus mogelijk complex of lastig zijn om de gordels te bevestigen en aan te passen.
 • Nadeel 2: De omschakeling tussen aanhanger en kinderwagen wordt beschreven als eenvoudig, maar dit is een subjectieve term. Wat voor de ene persoon eenvoudig is, kan voor de andere persoon een uitdaging zijn. Er wordt geen specifieke informatie gegeven over hoe deze omschakeling plaatsvindt.
 • Nadeel 3: Hoewel de kar veiligheidsvlaggen en reflectoren heeft voor extra veiligheid, is er geen specificatie dat deze voldoen aan de standaard veiligheidsvoorschriften.
 • Nadeel 4: Het product beschrijving maakt geen melding van een rem systeem. Dit kan veiligheidsproblemen opleveren, vooral in heuvelachtige gebieden of bij hoge snelheden.
 • Nadeel 5: De fietskar wordt geleverd met 20 inch wielen en een 8 inch voorwiel voor het gebruik als kinderwagen. Dit betekent dat je met een relatief klein wiel zult rondrijden als het in kinderwagenmodus is. Afhankelijk van het terrein kan dit potentieel meer moeite kosten om te duwen.

Onze favoriet #5

Veelar Fietskar

Veelar Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De Fietskar van Veelar is een praktische, robuuste aanvulling voor elke fietsliefhebber die nood heeft aan extra laadcapaciteit. Met een maximaal laadvlak van 130 liter en een versterkte bodem van 3 mm dik PE-kunststof en een stalen buisframe, is deze fietskar in staat om een gewicht tot 40 kg te dragen. Hij is uitgerust met een universele koppeling die op de meeste fietsen past, en met 16 inch luchtgevulde wielen voor een comfortabele rit. Voor jouw veiligheid is de fietskar voorzien van reflectoren rondom en een veiligheidsvlag. Bovendien komt hij met een afneembare afdekking om de lading te beschermen tegen stof en vuil.

 • Voordeel 1: Met de Veelar fietskar heb je een groot laadvlak van maximaal 130 liter. Dit betekent dat je veel spullen kunt vervoeren, handig voor als je boodschappen gaat doen of op vakantie gaat met de fiets.
 • Voordeel 2: De kar is zeer sterk en duurzaam. Dankzij de versterkte bodem van 3 mm dik PE-kunststof + stalen buisframe, kun je erop vertrouwen dat je lading veilig is. Hij heeft een maximaal laadgewicht van 40 kg.
 • Voordeel 3: De universele koppeling maakt het mogelijk om de Veelar fietskar aan de meeste fietsen te bevestigen, zolang deze tussen 24 inch en 29 inch zijn en snelspanner of vastgeschroefde assen hebben. Dit biedt je meer flexibiliteit bij het kiezen van de fiets waaraan je de kar wilt bevestigen.
 • Voordeel 4: De luchtgevulde wielen van 16 inch zorgen voor een zorgeloze rit. Reflectoren rondom zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent, zelfs in het donker. Bovendien beschermt een afneembare afdekking je lading tegen stof en vuil.
 • Voordeel 5: De fietskar is uitgerust met een veiligheidsvlag en extra reflectoren voor nog meer veiligheid. Hierdoor ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers, wat bijdraagt aan de veiligheid van jou en andere weggebruikers.
 • Nadeel 1: Hoewel de fietskar van het merk Veelar een groot laadvlak heeft van maximaal 130 liter, kan het maximale laadgewicht slechts 40 kg zijn. Dit kan dus een beperking zijn als je van plan bent om zwaardere ladingen te vervoeren.
 • Nadeel 2: De universele koppeling past weliswaar op de meeste fietsen tussen 24 inch en 29 inch met snelspanner of vastgeschroefde assen, maar het wordt niet aanbevolen voor fietsen met steekassen. Dit betekent dat als je een fiets hebt met steekassen, je waarschijnlijk problemen zal ondervinden bij het bevestigen van deze fietskar.
 • Nadeel 3: De luchtgevulde wielen zijn 16 inch, wat misschien de manoeuvreerbaarheid van de kar in bepaalde situaties, zoals op nauwe paden, kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de fietskar wordt geleverd met een afneembare afdekking om de lading te beschermen tegen stof en vuil, impliceert dit dat de lading toch blootgesteld kan worden aan regenwater of andere weersomstandigheden, aangezien de beschrijving niet expliciet de waterbestendigheid van de afdekking vermeldt.
 • Nadeel 5: Hoewel de fietskar reflectoren rondom en een veiligheidsvlag heeft voor extra veiligheid, zijn deze functies passief en afhankelijk van externe lichtbronnen om effectief te zijn. Dat wil zeggen, als er geen voldoende omgevingslicht is, kan de zichtbaarheid van de kar nog steeds belemmerd worden.

Onze favoriet #6

Trixie Fietskar

Trixie Fietskar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fietskar van TRIXIE is een hoogwaardig product, vervaardigd uit duurzaam en onderhoudsvriendelijk polyester voor ultieme duurzaamheid. Bijzondere aandacht gaat naar het stabiele metalen frame en de wielen met een snelbevestigingssysteem, wat zorgt voor een veilige en gemakkelijke installatie. De kar is ontworpen met netinzetstukken om een goede luchtcirculatie te garanderen, en heeft een voor- en achterdeur voor gemakkelijke toegang met extra wind- en regenbescherming in de voordeur. Voor extra veiligheid is er bovenop een mesh-inzetstuk met een afsluitbare afdekking, evenals reflecterende strepen en reflectoren, zodat je ook bij weinig licht zichtbaar blijft.

 • Voordeel 1: De fietskar van het merk TRIXIE is gemaakt van duurzaam, onderhoudsvriendelijk polyester. Dit betekent dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken en verzorgen van de kar. Het duurzame materiaal zorgt er ook voor dat het op de lange termijn meegaat.
 • Voordeel 2: De TRIXIE fietskar heeft een stabiel metalen frame met wielen die een snelbevestigingssysteem hebben. Dit maakt het voor jou makkelijk om de fietskar snel en efficiënt te monteren en demonteren, wat vooral handig is als je weinig tijd hebt of vaak onderweg bent.
 • Voordeel 3: Dankzij de netinzetstukken in de TRIXIE fietskar zorg je voor een goede luchtcirculatie. Dit zorgt ervoor dat je inhoud fris blijft en een comfortabele rit heeft, ongeacht de duur van de rit.
 • Voordeel 4: De fietskar is uitgerust met zowel een voor- als achterdeur en extra wind- en regenbescherming in de voordeur. Dit betekent dat je spullen, ongeacht het weer, droog en veilig blijven.
 • Voordeel 5: Veiligheid is een prioriteit bij de TRIXIE fietskar. Met een bovenste mesh-inzetstuk met afsluitbare afdekking en reflecterende strepen en reflectoren, zorgt deze fietskar ervoor dat je altijd zichtbaar bent, ongeacht het tijdstip of de weersomstandigheden. Hierdoor kun je met een gerust hart op pad.
 • Nadeel 1: Hoewel de Fietskar van TRIXIE is gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk polyester, kan dit materiaal na verloop van tijd zijn kleur verliezen, vooral bij continu blootstelling aan zonlicht.
 • Nadeel 2: De stabiele metalen frame van de fietskar kan weliswaar sterk zijn, maar maakt de kar ook zwaarder om te trekken. Dit kan vooral bij langere ritten wat minder comfortabel worden
 • Nadeel 3: De netinzetstukken zorgen weliswaar voor een goede luchtcirculatie, maar dit betekent ook dat de kar niet volledig winddicht is. Bij hardere wind kan dit ongemakkelijk zijn voor de passagier(s).
 • Nadeel 4: De fietskar heeft een voor- en achterdeur met extra wind- en regenbescherming. Echter, het constant openen en sluiten hiervan kan onhandig en tijdrovend zijn, met name bij korte stops.
 • Nadeel 5: Het bovenste mesh-inzetstuk heeft een afsluitbare afdekking, maar dit betekent niet dat de kar volledig waterdicht is. Bij hevige regen kan dus nog steeds water in de kar binnendringen en de passagier(s) nat maken.

Onze favoriet #7

B Bellelli Fietskar

B Bellelli Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De b Bellelli Fietskar is een veelzijdige en handige aanvulling op jouw fiets, gemaakt voor comfort en gemak. Met een afmeting van 65 x 46 x 106 cm, kan deze aanhanger een nuttige belasting van maximaal 25 KG dragen, perfect voor je volgende winkeltrip. Dankzij de exclusieve ergonomische handgreep, kun je hem ook gemakkelijk met de hand trekken. Bovendien is de fietsverbindingsstang draaibaar om de massa te minimaliseren wanneer deze niet in gebruik is. De aanhanger is gemaakt van aluminium buizen, ontworpen om maximale stevigheid te bieden met een zeer laag gewicht. Ten slotte is de snelle bevestiging een bijkomend voordeel, past op een bagagedrager van 120 tot 190 mm, waardoor installatie eenvoudig en snel is.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid. De Fietskar van Bellelli is niet alleen een aanhanger voor je fiets, maar hij kan ook met de hand worden getrokken. Dit maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld boodschappen doen.
 • Voordeel 2: Comfort. De fietsverbindingsstang kan gedraaid worden om de massa te minimaliseren wanneer hij niet in gebruik is. Dit maakt het rijden en opbergen van de fietskar extra comfortabel.
 • Voordeel 3: Lichtgewicht design. Ondanks dat het frame een maximale sterkte heeft, is het tegelijkertijd zeer licht. Dit is te danken aan het gebruik van aluminium buizen.
 • Voordeel 4: Sterkte en stabiliteit. Het frame van deze fietskar is gemaakt om een maximale sterkte te bieden. Zo weet je zeker dat je aankopen of andere spullen veilig en stabiel vervoerd worden.
 • Voordeel 5: Snelle en eenvoudige bevestiging. De kar kan snel aan de fiets worden bevestigd en past op een bagagedrager van 120 tot 190 mm. Dit maakt de kar gemakkelijk in gebruik en erg praktisch.
 • nadeel 1: Hoewel de Fietskar merk b bellelli een nuttige belasting heeft van 25 kg, kan dit als te licht worden ervaren als je zwaardere items wilt vervoeren.
 • nadeel 2: De kar is ontworpen om snel aan de fiets te worden bevestigd, maar dit kan een nadeel zijn als de bevestiging niet stevig genoeg is en je constant moet controleren of deze nog goed vastzit.
 • nadeel 3: Hoewel de fietsverbindingsstang gedraaid kan worden om de massa te minimaliseren, kan dit lastig zijn als je de kar vaak moet loskoppelen en bevestigen. Het betekent ook extra werk en tijd om deze acties uit te voeren.
 • nadeel 4: De ergonomische handgreep is handig als je wilt winkelen, maar kan oncomfortabel zijn om gedurende langere tijd te gebruiken, vooral als de kar volgeladen is.
 • nadeel 5: De kar past op een bagagedrager van 120 tot 190 mm, maar dit kan problematisch zijn als de bagagedrager van je fiets niet binnen deze maten valt. Het kan betekenen dat je geen gebruik kunt maken van de kar of dat je extra aanpassingen moet maken aan je fiets.

Onze favoriet #8

Tiggo Fietskar

Tiggo Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De Tiggo Fietskar is een multifunctioneel vervoersmiddel voor zowel fietsers als voetgangers, waarmee je met gemak je boodschappen, uitrusting en andere items kunt vervoeren. De fietskar is voorzien van een ruime transportbox van stevige, recyclebare kunststof, gekoppeld aan het frame met een uniek klappervrij stabilisatiesysteem dat rijgeluiden minimaliseert. Er is een universele koppeling die compatibel is met de meeste fietsen, en de hoogte van de trekhaak kan worden aangepast aan fietsen met een wielmaat van 24-29 inch. Je geniet van een assertieve en soepele rit dankzij de luchtgevulde 16-inch wielen en de reflectoren zorgen voor goede zichtbaarheid. De fietskar heeft een afneembare hoes die je lading beschermt tegen stof en vuil en voor extra gebruiksgemak komt hij met een intrekbare, in hoogte verstelbare steunpoot om de fiets en de aanhanger stabiel te houden tijdens het laden en lossen.

 • Voordeel 1: De Tiggo fietskar is enorm veelzijdig. Je kunt hem niet alleen als fietsaanhanger gebruiken, maar ook als handwagen. Dit maakt het vervoeren van zaken zoals levensmiddelen, uitrusting en nog veel meer een fluitje van een cent. Ook tuinders en krantenbezorgers zullen dit waarderen.
 • Voordeel 2: De fietskar is uitgerust met een grote transportbox gemaakt van duurzame, recyclebare kunststof. Dankzij het unieke “klappervrij” stabilisatorontwerp blijft de box stevig aan het frame bevestigd en worden geluiden tijdens het rijden verminderd.
 • Voordeel 3: Dankzij de universele koppeling past de fietskar op de meeste fietsen met snelspanner of vastgeschroefde assen. Eveneens biedt de hoogte verstelbare trekhaak compatibiliteit met fietsen van verschillende wielmaten tussen 24-29 inch.
 • Voordeel 4: Deze fietskar zorgt voor een zorgeloze rit met zijn luchtgevulde wielen van 16 inch. Daarnaast maken reflectoren rondom de kar je goed zichtbaar en is er een afneembare afdekking aanwezig om je goederen te beschermen tegen stof en vuil.
 • Voordeel 5: Het laden en lossen wordt ook gemakkelijk gemaakt met een intrekbare en in hoogte verstelbare steunpoot. Deze functie houdt zowel de fiets als de aanhanger rechtop en stabiel, wat zorgt voor extra gebruiksgemak.
 • Nadeel 1: Hoewel de universele koppeling ontworpen is voor de meeste fietsen, is het een mogelijk nadeel dat deze niet aanbevolen wordt voor fietsen met een steekas. Hierdoor kun je, afhankelijk van je fietsmodel, mogelijk beperkt worden in je keuze.
 • Nadeel 2: Als handwagen kan het vervoeren van uitrusting of andere zware spullen potentieel lastig zijn. Dit komt doordat de kracht die nodig is om te duwen volledig op je ligt. Dit kan vooral in hellingen of oneffen terrein een uitdaging zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de aanhanger is uitgerust met een intrekbare en in hoogte verstelbare steunpoot, kan dit zowel een voor- als nadeel zijn. Het vergt mogelijk enige handigheid om de optimale positie voor zowel de fiets als de aanhanger te vinden.
 • Nadeel 4: De wielen zijn luchtgevuld, wat betekent dat ze wellicht regelmatig moeten worden opgepompt. Dit kan vaker voorkomen wanneer de aanhanger zwaar beladen is of door verschillende weersomstandigheden.
 • Nadeel 5: Het feit dat de aanhanger wordt geleverd met een afneembare dekking kan mogelijk een nadeel opleveren. De dekking kan, vooral in winderige omstandigheden, gemakkelijk worden verloren of beschadigd. Bovendien kan het telkens aan- en afnemen van de dekking als onhandig en tijdrovend worden ervaren.

Onze favoriet #9

Samax Fietskar

Samax Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De SAMAX Fietskar is een veelzijdig, duurzaam en veilig vervoersmiddel voor je kinderen. Met totale afmetingen van 133 x 88 x 108 cm en een ruim interieur van 55 x 50 x 68 cm, biedt het voldoende ruimte voor 1 tot 2 kinderen vanaf 18 maanden of jonger. Het voorwiel kan 360 graden draaien en is vergrendelbaar, zodat je eenvoudig kunt overschakelen tussen joggermodus en fietskar, zonder dat er gereedschap nodig is. Dit product heeft een stevig buisvormig stalen frame en bevat een veiligheidsgordel, rolbeugel en schouderbanden voor extra veiligheid. Daarnaast absorbeert de veerbelaste achteras schokken om de rug van je kinderen te beschermen. Voor betere zichtbaarheid zijn er 8 reflectoren en een reflecterend logo aanwezig. Let op, deze kinderfietskar is niet geschikt voor elektrische fietsen.

 • Voordeel 1: De SAMAX fietskar heeft ruime afmetingen, zowel voor de totale kar als het interieur. Hierdoor heb je genoeg ruimte om 1-2 kinderen comfortabel te vervoeren.
 • Voordeel 2: Het is ontworpen met een 360 ° draaibaar en vergrendelbaar voorwiel, wat flexibiliteit en veiligheid biedt tijdens het gebruik. Bovendien maakt het eenvoudige montage en ombouw van jogger naar fietskar zonder gereedschap mogelijk, wat praktisch en tijdbesparend is.
 • Voordeel 3: De vering aan de achteras van deze fietskar kan schokken absorberen en zorgt er dus voor dat de rit voor je kinderen soepel is en hun rug beschermd wordt.
 • Voordeel 4: Veiligheidsfuncties zijn opgenomen zoals een duidelijk zichtbare veiligheidsvlag en 8 reflectoren, en een reflectorlogo. Dit zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent, wat bijdraagt aan de veiligheid.
 • Voordeel 5: De fietskar heeft een zeer stevig buisvormig stalen frame met een rolbeugel, een heupgordel en schouderbanden. Het maximum laadvermogen is ook tot ongeveer 20 kg, wat duidt op de duurzaamheid van de constructie.
 • Nadeel 1: Ten eerste is de maximale laadcapaciteit van de SAMAX-fietskar beperkt tot ongeveer 20 kg. Dit betekent dat je, rekening houdend met het gewicht van de kar zelf, snel de grens bereikt als je meer dan één kind of extra bagage erin wilt plaatsen.
 • Nadeel 2: Daarnaast is het voorwiel van de fietskar 360° draaibaar. Hoewel dit flexibiliteit biedt, kan dit ook minder stabiliteit betekenen, vooral op hogere snelheden of op ongelijk terrein.
 • Nadeel 3: Verder wordt er vermeld dat de fietskar een veerbelaste achteras heeft. Hoewel dit schokken kan absorberen, zou het gebruik van veren in plaats van een meer moderne schokabsorptietechniek kunnen betekenen dat de rit minder soepel is dan je zou verwachten.
 • Nadeel 4: Het zichtbare veiligheidsvlaggetje en de reflectoren verhogen weliswaar de veiligheid, maar de productbeschrijving geeft niet aan of er ook verlichting aan de fietskar is bevestigd. Bij gebruik in het donker kan dit een veiligheidsprobleem zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot is de kinderfietskar niet geschikt voor elektrische fietsen / pedelecs. Dit kan een groot nadeel zijn als je een elektrische fiets hebt, omdat je de kar dan niet kunt gebruiken.

Onze favoriet #10

Vidaxl Fietskar

Vidaxl Fietskar

Waarom we het gekozen hebben

De vidaXL Fietskar is een uitermate praktische keuze voor het vervoeren van jouw boodschappen, kampeergerei of sportuitrusting tijdens het fietsen. Of je nu op fiets voor korte of lange afstanden, deze fietskar, met zijn sterke en duurzame stalen frame, is er perfect voor. De bagageruimte is bedekt met 100% polyester stof en een bijgeleverde hoes, waardoor jouw spullen altijd droog blijven. Deze fietskar kan snel en gemakkelijk aan je fiets worden bevestigd dankzij het kogelkoppeling ontwerp. Daarnaast bespaart deze fietskar je veel ruimte, doordat de trekstang inklapbaar is en de banden makkelijk los te maken zijn, wat het zowel opslag als transport uiterst efficiënt maakt.

 • Voordeel 1: De vidaXL fietskar is bijzonder praktisch voor het vervoer van diverse spullen, waaronder boodschappen, kampeergerei en sportuitrusting. Dit is ideaal wanneer je onderweg bent met de fiets en extra opbergruimte nodig hebt.
 • Voordeel 2: Vanwege het duurzame stalen frame is deze fietstrailer zeer stevig. Je kunt er dus op vertrouwen dat hij bestand is tegen zware lasten en de test van tijd zal doorstaan.
 • Voordeel 3: De bagageruimte van de fietskar is waterbestendig dankzij de 100% polyester stof en inbegrepen hoes. Zo blijven je spullen droog, zelfs als je in de regen fietst.
 • Voordeel 4: Het kogelkoppelingsontwerp zorgt voor een snelle en eenvoudige bevestiging aan de fiets. Dit betekent dat je de trailer in een handomdraai aan je fiets kunt bevestigen en je reis kunt beginnen.
 • Voordeel 5: De fietskar is een echte ruimtebespaarder. Dankzij de inklapbare trekstang en de snel los te maken banden kun je hem gemakkelijk opslaan en vervoeren als hij niet in gebruik is.
 • Nadeel 1: Hoewel het staalframe van de fietskar duurzaam is, kan het voor sommige mensen als zwaar worden ervaren, vooral bij het vervoeren van zware lasten.
 • Nadeel 2: De waterbestendige hoes is een pluspunt, maar dat betekent niet dat de fietskar volledig waterdicht is. Bij hevige regenval kunnen jouw spullen mogelijk toch nat worden.
 • Nadeel 3: Het kogelkoppelingsontwerp kan als nadeel ervaren worden omdat niet elke fiets uitgerust is met een kogelkoppeling, wat het bevestigen aan de fiets bemoeilijkt.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de fietskar opvouwbaar is voor ruimtebehoud, moet je nog steeds rekening houden met het feit dat het nog steeds aanzienlijke opslagruimte in beslag neemt, vooral in kleinere leefruimten.
 • Nadeel 5: Het losmaken van de banden voor opslag kan voor sommige gebruikers lastig en tijdrovend zijn, dit kan als onhandig worden gezien vooral als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen en snel je lading wilt lossen.

Na grondig onderzoek en het testen van een veelvoud aan producten zijn we tot de conclusie gekomen dat er een aantal fantastische fietskarren op de markt zijn. Maar niet elke fietskar is geschikt voor iedereen. Daarom raden we je aan om goed na te denken over jouw specifieke behoeften en vereisten. Denk na over de bestemmingen waar je naartoe wilt fietsen, de belasting die je nodig hebt en de veiligheidseisen van jou en je gezin. We zijn ervan overtuigd dat je, met behulp van onze top 10 lijst, het perfecte product voor jouw situatie zult vinden. Fiets veilig en geniet van de rit!

Inhoudsopgave