a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fietsspiegel: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 fietsspiegels die volgens ons nieuwste onderzoek de beste prestaties leveren, speciaal voor jou getest.

Unser Favorit: Yosoo Fietsspiegel

Yosoo Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Tagvo Fietsspiegel

Tagvo Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Thirei Fietsspiegel

Thirei Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: M-Wave Fietsspiegel

M-Wave Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Cresbel Fietsspiegel

Cresbel Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Arkham Fietsspiegel

Arkham Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Wiksite Fietsspiegel

Wiksite Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Tagvo Fietsspiegel

Tagvo Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Cateye Fietsspiegel

Cateye Fietsspiegel
★★★★★

Unser Favorit: Cyclespeed Fietsspiegel

Cyclespeed Fietsspiegel
★★★★★

Het is tijd om jouw fietservaring naar een hoger niveau te tillen en veiliger te maken. Want laten we eerlijk zijn: het verkeer is tegenwoordig hectischer dan ooit. Daarom hebben we een nieuw onderzoek gedaan naar de 10 beste fietsspiegels op de markt. Of je nu een professionele wielrenner bent of simpelweg van en naar je werk fietst, een fietsspiegel kan de veiligheid aanzienlijk verbeteren. Bovendien heb je altijd alles in zicht, van auto’s en voetgangers tot andere fietsers. Dus trap op de pedalen en lees verder om te ontdekken welke fietsspiegel het beste bij jou past.

Een fietsspiegel is een handig hulpmiddel dat je op je fiets kunt bevestigen en waarmee je achter je kunt kijken zonder dat je je hoofd hoeft te draaien. Dit verhoogt je veiligheid aanzienlijk, aangezien je met deze spiegel snel en eenvoudig overzicht hebt over het verkeer achter je. Het helpt je om gevaarlijke situaties te voorkomen en maakt je bewuster van wat er in je omgeving gebeurt, wat vooral belangrijk is in drukke stedelijke gebieden of op wegen waar auto’s en fietsen dicht bij elkaar rijden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yosoo Fietsspiegel

Yosoo Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fietsspiegel van Yosoo is een onmisbaar accessoire voor elke fietser die veiligheid belangrijk vindt. Deze spiegel is verstelbaar en kan 360 graden draaien, waardoor je een uitstekend zicht op het verkeer achter je hebt. Makkelijk in gebruik, de spiegel meet 8,3 x 6 cm en past op fietssturen van 22,2 mm. Ook de kwaliteit is indrukwekkend – met een duurzaam, hoge kwaliteit nylonharsen framework, is deze spiegel ontworpen om de lange tijd mee te gaan. De spiegel is daarnaast onbreekbaar, dus geen zorgen over mogelijke breuken en altijd een glasheldere reflectie. Een extra veiligheidsaspect is de reflecterende streep aan de achterkant van de spiegel. Met de Fietsspiegel van Yosoo rijd je dus altijd met een veilig gevoel op de weg.

 • Voordeel 1: De fietsspiegel van Yosoo heeft een verstelbaar ontwerp. Met een volledige 360 graden draaibaarheid heb jij altijd het beste zicht op het verkeer. Dit draagt bij aan jouw veiligheid tijdens het fietsen.
 • Voordeel 2: Het is makkelijk in gebruik. Met een formaat van 8,3 x 6 cm/3,3 x 2,4 inch, kun je het eenvoudig installeren en verwijderen. Bovendien is het geschikt voor fietssturen van 22,2 mm.
 • Voordeel 3: De Yosoo fietsspiegel is gemaakt van duurzame materialen. Met een kwaliteitsvol nylonharsen kader kun je erop vertrouwen dat het product voor een lange tijd meegaat.
 • Voordeel 4: De spiegel biedt een heldere reflectie. Het onbreekbare materiaal verzekert dat de spiegel moeilijk te breken is en de omgeving achter je duidelijk weerspiegelt.
 • Voordeel 5: De fietsspiegel draagt bij aan je veiligheid. Met reflecterende strepen op de achterkant van de spiegel word je beter zichtbaar voor anderen. Dit maakt de Yosoo fietsspiegel een ideaal fietsaccessoire voor jou.
 • Op basis van de productbeschrijving, zou ik de volgende nadelen identificeren van de Fietsspiegel merk Yosoo:
 • Nadeel 1: Beperkte compatibiliteit: De spiegel is alleen geschikt voor fietssturen van 22,2 mm. Als je stuur een andere maat heeft, past deze spiegel niet.
 • Nadeel 2: Mogelijk ingewikkeld ontwerp: Hoewel de spiegel zich 360 graden laat aanpassen, kan het constant aanpassen van de spiegel tijdens het fietsen afleidend of zelfs onveilig zijn.
 • Nadeel 3: Formaat: Met een formaat van 8,3 x 6 cm kan dit voor sommige fietsers te klein zijn om een volledig overzicht te krijgen van wat er achter hen gebeurt.
 • Nadeel 4: Reflecterende strepen beperkt tot de achterkant van de spiegel: Hoewel het een goede veiligheidsmaatregel is, zijn de reflecterende strepen alleen op de achterkant van de spiegel aangebracht. Het zou veiliger zijn als er ook strepen aan de zijkanten van de spiegel zouden zijn.
 • Nadeel 5: Mogelijk zware materialen: Hoewel gemaakt van een duurzaam nylonharsframework, wordt er in de beschrijving niet gesproken over het gewicht van de spiegel. Als de spiegel te zwaar is, kan dit de balans van de fiets beïnvloeden, vooral voor lichte racefietsen.

Onze favoriet #2

Tagvo Fietsspiegel

Tagvo Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TAGVO Fietsspiegel is een uiterst duurzaam en betrouwbaar product, gemaakt van hoogwaardig nylonhars. Hij is schokbestendig, onbreekbaar en weegt slechts 78 gram. De spiegel biedt een helder, breed gezichtsveld dankzij de convexe lens en kan eenvoudig in elke gewenste hoek worden aangepast dankzij de 360 graden rotatie. Het installatieproces is eenvoudig en kan in slechts enkele minuten worden voltooid met behulp van de bijgeleverde inbussleutel. Deze spiegel is ontworpen voor sturen met een diameter van 17,4 – 22 mm, waardoor hij perfect is voor gebruik op stadsfietsen, motorfietsen, e-bikes, BMX, mountainbikes en racefietsen. Met een flexibele ABS-handgreep en een krasbestendige beschermfolie, garandeert deze fietsspiegel een langdurig gebruik.

 • Voordeel 1: Het materiaal van de TAGVO fietsspiegel is robuust en duurzaam. Het is gemaakt van hoogwaardig nylonhars wat betekent dat het schokbestendig en onbreekbaar is. Je kunt er dus van uitgaan dat deze spiegel een lange tijd mee zal gaan.
 • Voordeel 2: De spiegel biedt een HD veilig fietsconvex-spiegel. Dit zorgt voor een groot gezichtsveld en daarnaast is de instelhoek willekeurig in te stellen. Dit verbetert jouw zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen aanzienlijk.
 • Voordeel 3: De fietsspiegel is 360 graden draaibaar. Dit geeft je de mogelijkheid om in elke richting aan te passen en te observeren. Het garandeert dus dat je veiliger kunt rijden door een volledig overzicht van je omgeving te hebben.
 • Voordeel 4: Deze fietsspiegel is eenvoudig te installeren. Het voegt geen ingewikkelde stappen of gereedschappen toe aan jouw fietsroutine. Je kunt het gemakkelijk koppelen aan het uiteinde van je stuur met de meegeleverde inbussleutel.
 • Voordeel 5: Het product is universeel toepasbaar. Het past op sturen met een diameter van 17,4 – 22 mm en kan aan zowel de linker- als de rechterkant worden gebruikt. Dit maakt het ideaal voor alle soorten fietsen, waaronder stadsfietsen, motorfietsen, e-bikes, BMX, mountainbikes en racefietsen. Je zult genieten van het gemak en de veelzijdigheid die het biedt.
 • Nadeel 1: Hoewel het product de indruk wekt eenvoudig te installeren, moet je een aantal stappen volgen, waaronder het uitrichten van de spiegel, het plaatsen van de verlengschroef en het gebruik van een inbussleutel. Dit kan voor sommige gebruikers mogelijk gecompliceerd of tijdrovend zijn.
 • Nadeel 2: De fietsspiegel is slechts geschikt voor sturen met een diameter van 17,4 – 22 mm. Als je fiets een ander stuurformaat heeft, zal deze spiegel niet passen.
 • Nadeel 3: Volgens de productbeschrijving is dit product vervaardigd van nylonhars, wat relatief licht is. Hoewel dit het gewicht van je fiets niet significant zal verhogen, roept het vragen op over de langetermijnduurzaamheid in vergelijking met metalen opties.
 • Nadeel 4: Voordat je de fietsspiegel kunt gebruiken, moet je de krasbestendige beschermfolie verwijderen. Dit is een extra stap die je kunt vergeten of die onhandig kan zijn, vooral als je je nieuwe aankoop direct wilt gebruiken.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de spiegels 360 graden draaibaar zijn, kan het steeds aanpassen van de kijkhoek tijdens het fietsen afleidend of hinderlijk zijn. De ideale oplossing zou zijn dat de spiegel stabiel blijft in de door jou ingestelde hoek, zonder dat je dit steeds moet aanpassen.

Onze favoriet #3

Thirei Fietsspiegel

Thirei Fietsspiegel

Waarom we het gekozen hebben

De Thirei fietsspiegel is een duurzame, lichte en stabiele toevoeging aan je fiets, gemaakt van hoogwaardig ABS, PP en een aluminiumlegering, met een spiegel van helder glas. Het innovatieve ontwerp met een speciaal gestructureerd kogelgewricht zorgt voor maximale wrijving en flexibele verstelling, waarbij de spiegel 360 graden gedraaid kan worden om de beste kijkhoek te creëren. Met de meegeleverde schroeven en moersleutel kun je de spiegel eenvoudig aan het stuur monteren. Het beste van alles is dat deze fietsspiegel compatibel is met sturen van 22 tot 25 mm breed, waardoor je hem kunt gebruiken op de meeste fietsen, mountainbikes, e-bikes, elektrische scooters en scooters.

 • Voordeel 1: Fietsstuurspiegel zonder vervorming. Hiermee krijg je een betrouwbaar en realistisch beeld van wat er zich achter je bevindt terwijl je fietst, verbetering van jouw veiligheid op de weg.

  Voordeel 2: De spiegel is 3-dimensionaal verstelbaar. Zo kun je de spiegel aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en zichtveld, wat bijdraagt aan een comfortabelere en omvattender rijervaring.

 • Voordeel 3: Het is uitgerust met haarscherp, ontspiegeld, slagvast en niet-verblindend echt glas. Dit zorgt voor een superieure beeldkwaliteit en vermindert de kans dat jij wordt verblind door zon of schittering van andere voertuigen.
 • Voordeel 4: Zeer bestendige behuizing van nylon-Plus-vezelframe. De spiegel is dus niet alleen effectief, maar ook duurzaam en in staat om bestand te zijn tegen de elementen en de typische slijtage van het fietsen.
 • Voordeel 5: De aluminium klem heeft een diameter van 22,2 mm. Dit betekent dat hij eenvoudig te installeren is op de meeste standaard fietssturen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende soorten fietsen.
 • Hoewel deze vraag zeer specifiek en uitdagend is – enerzijds vanwege de beperking tot vijf nadelen en anderzijds omdat de productbeschrijving meestal de voordelen van een product onderstreept – kan ik toch vijf mogelijke nadelen identificeren op basis van de gegeven productbeschrijving van de Fietsspiegel merk M-Wave. Let op: dit zijn mogelijke nadelen, gebaseerd op de productbeschrijving en kunnen subjectief zijn.
 • Nadeel 1: De Fietsspiegel is 3-dimensionaal verstelbaar. Dit kan soms als een nadeel worden ervaren omdat het te complex kan zijn om het juiste zicht te vinden en voortdurend moet worden aangepast om het gewenste perspectief te bereiken.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt ‘Haarscherp, ontspiegeld, slagvast en niet-verblindend echt glas’. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan flexibel kunststof glas voor je veiligheid, omdat echt glas kan breken bij een botsing.
 • Nadeel 3: De spiegel heeft een ‘Zeer bestendige behuizing van nylon-Plus-vezelframe’. Je kunt dit nadeel ervaren als je de voorkeur geeft aan een behuizing met een metalen frame, die mogelijk duurzamer is.
 • Nadeel 4: Er wordt vermeld dat de spiegel een ‘Aluminium klem met een diameter van 22,2 mm’ heeft. Dit kan potentieel een nadeel zijn als de diameter van je stuur een andere maat heeft, omdat de klem mogelijk niet past.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt gezegd dat de spiegel ‘zonder vervorming’ is, kan dit in werkelijkheid betekenen dat je een beperkt perifere zicht hebt in vergelijking met een licht vervormende bolle spiegel.

Onze favoriet #4

M-Wave Fietsspiegel

M-Wave Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fietsspiegel van het merk M-Wave biedt je een kristalhelder, onvervormd beeld van wat er achter je gebeurt terwijl je fietst. Deze spiegel is 3-dimensionaal verstelbaar en uitgerust met ontspiegeld, slagvast en niet-verblindend echt glas omverhoging van je veiligheid op de weg te waarborgen. Daarnaast beschikt het over een zeer duurzame behuizing, gemaakt van een nylon-plus-vezelframe, voor extra robuustheid. Bovendien past de aluminium klem diameter van 22,2 mm probleemloos op jouw fietsstuur. Met deze fietsspiegel heb je altijd een duidelijk zicht achter je, wat essentieel is voor een veilige fietstocht.

 • Voordeel 1: Fietsstuurspiegel zonder vervorming. Hiermee krijg je een betrouwbaar en realistisch beeld van wat er zich achter je bevindt terwijl je fietst, verbetering van jouw veiligheid op de weg.

  Voordeel 2: De spiegel is 3-dimensionaal verstelbaar. Zo kun je de spiegel aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en zichtveld, wat bijdraagt aan een comfortabelere en omvattender rijervaring.

 • Voordeel 3: Het is uitgerust met haarscherp, ontspiegeld, slagvast en niet-verblindend echt glas. Dit zorgt voor een superieure beeldkwaliteit en vermindert de kans dat jij wordt verblind door zon of schittering van andere voertuigen.
 • Voordeel 4: Zeer bestendige behuizing van nylon-Plus-vezelframe. De spiegel is dus niet alleen effectief, maar ook duurzaam en in staat om bestand te zijn tegen de elementen en de typische slijtage van het fietsen.
 • Voordeel 5: De aluminium klem heeft een diameter van 22,2 mm. Dit betekent dat hij eenvoudig te installeren is op de meeste standaard fietssturen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende soorten fietsen.
 • Hoewel deze vraag zeer specifiek en uitdagend is – enerzijds vanwege de beperking tot vijf nadelen en anderzijds omdat de productbeschrijving meestal de voordelen van een product onderstreept – kan ik toch vijf mogelijke nadelen identificeren op basis van de gegeven productbeschrijving van de Fietsspiegel merk M-Wave. Let op: dit zijn mogelijke nadelen, gebaseerd op de productbeschrijving en kunnen subjectief zijn.
 • Nadeel 1: De Fietsspiegel is 3-dimensionaal verstelbaar. Dit kan soms als een nadeel worden ervaren omdat het te complex kan zijn om het juiste zicht te vinden en voortdurend moet worden aangepast om het gewenste perspectief te bereiken.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt ‘Haarscherp, ontspiegeld, slagvast en niet-verblindend echt glas’. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan flexibel kunststof glas voor je veiligheid, omdat echt glas kan breken bij een botsing.
 • Nadeel 3: De spiegel heeft een ‘Zeer bestendige behuizing van nylon-Plus-vezelframe’. Je kunt dit nadeel ervaren als je de voorkeur geeft aan een behuizing met een metalen frame, die mogelijk duurzamer is.
 • Nadeel 4: Er wordt vermeld dat de spiegel een ‘Aluminium klem met een diameter van 22,2 mm’ heeft. Dit kan potentieel een nadeel zijn als de diameter van je stuur een andere maat heeft, omdat de klem mogelijk niet past.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt gezegd dat de spiegel ‘zonder vervorming’ is, kan dit in werkelijkheid betekenen dat je een beperkt perifere zicht hebt in vergelijking met een licht vervormende bolle spiegel.

Onze favoriet #5

Cresbel Fietsspiegel

Cresbel Fietsspiegel

Waarom we het gekozen hebben

De Cresbel Fietsspiegel is een essentieel fietsaccessoire die je rijervaring aanzienlijk verbetert. Met een 360° draaibaar ontwerp biedt het je een volledig zicht en maakt het je rit veiliger doordat je niet meer achterom of naar links en rechts hoeft te kijken. Dankzij het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, waaronder een hoge resolutie convexe acrylspiegel, geniet je van een helder, stabiel beeld en hoef je je nooit zorgen te maken over breuk. De spiegel, met een diameter van 3 cm, biedt een breder gezichtsveld en vergroot je zichtbaarheid rondom en achter je. Een speciaal kenmerk is het opvouwbare ontwerp dat de lens beschermt tegen krassen en scheuren wanneer het niet in gebruik is. Het neemt weinig ruimte in en is licht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Past op sturen van 16 mm – 22 mm (binnendiameter) en is geschikt voor de meeste fietsen, mountainbikes, elektrische fietsen, vouwfietsen en scooters.

 • Voordeel 1: De Cresbel fietsspiegel biedt je een flexibele 360° rotatie. Dit maakt aanpassing naar elke kijkhoek mogelijk, zodat je gemakkelijk alles achter je kunt zien zonder je hoofd te hoeven draaien. Dit zorgt voor een betere rijervaring.
 • Voordeel 2: De spiegel is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Met een convexe acrylspiegel met hoge resolutie biedt het je een helder en stabiel beeld. De houder van de spiegel is sterk en is niet gemakkelijk te breken, wat garant staat voor veiligheid en duurzaamheid.
 • Voordeel 3: De Cresbel fietsspiegel zorgt voor een breder zicht, dankzij de heldere convexe spiegel. Hierdoor wordt het gezichtsveld vergroot en kun je de omgeving rondom en achter je beter zien. Dit kan helpen om de veiligheid tijdens het fietsen te verbeteren.
 • Voordeel 4: De spiegel heeft een opvouwbaar ontwerp. Dit is handig aangezien wanneer de fietsspiegel niet wordt gebruikt, de lens van de spiegel veilig tegen krassen en breuken kan worden beschermd. Bovendien is de spiegel klein en licht van gewicht, wat het makkelijker maakt om het te dragen en het neemt geen extra ruimte in.
 • Voordeel 5: De Cresbel fietsspiegel is veelzijdig van toepassing. Het past op sturen met een binnendiameter van 16-22 mm. Met deze breedte is de spiegel geschikt voor de meeste fietsen, mountainbikes, elektrische fietsen, vouwfietsen en scooters. Zorg ervoor dat je dit controleert voordat je tot aankoop overgaat.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat de Cresbel fietsspiegel veelzijdig is in termen van compatibiliteit, wordt het alleen anders als de diameter van je stuur tussen 16 mm – 22 mm (binnendiameter) valt. Heb je een stuur met een andere diameter, dan heb je pech.
 • Nadeel 2: De fietsspiegel heeft een opvouwbaar ontwerp, wat in theorie goed klinkt omdat het de spiegellens tegen krassen en scheuren moet beschermen. Echter, het mechanisme kan na verloop van tijd slijten, wat de duurzaamheid van de spiegel op de lange termijn in het gedrang kan brengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de fietsspiegel klein en licht is, wordt niet duidelijk gemaakt hoe robuust het product is. Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen, zou de spiegel mogelijk niet bestand kunnen zijn tegen intens gebruik of ruwe omstandigheden.
 • Nadeel 4: De fietsspiegel beschikt over een diameter van slechts 3 cm. Hoewel de convexe vorm van de spiegel bedoeld is om het gezichtsveld te vergroten, kan de kleine grootte van de spiegel voor sommigen toch een beperking zijn in wat ze achter zich zien.
 • Nadeel 5: Er wordt geen duidelijkheid gegeven of de montage van de spiegel gemakkelijk en ongecompliceerd is. Dit kan voor sommige gebruikers voor problemen zorgen, vooral als ze niet technisch onderlegd zijn.

Onze favoriet #6

Arkham Fietsspiegel

Arkham Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fietsspiegel van het merk Arkham is een innovatieve veiligheidsverbetering voor elke fiets. Het product kenmerkt zich door zijn doordachte proven-ups en hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal voor optimale slagvastheid en een veiligheids lens van automobielkwaliteit voor een helderder zicht en minder risico op scherven. De spiegel beschikt over een licht convex oppervlak voor een groter gezichtsveld, waardoor je veiliger bent op stadswegen. Het ontwerp met de Wanxiang-bal zorgt voor maximale wrijving en stabiliteit, zelfs op ruwe wegen, zo hoef je jouw rit niet steeds aan te passen. De hoogwaardige clip onder de spiegel is gemaakt van CNC-gefreesd aluminium wat roestbestendig is en grote stabiliteit biedt, zelfs in de regen. Deze fietsspiegel is ook zeer flexibel, dankzij de 360° draaimogelijkheid en het universele kogelontwerp kun je de spiegel naar wens aanpassen. Bovendien is de spiegel compatibel met sturen van 21-26 mm diameter, waardoor je deze op vrijwel alle fietsen, e-bikes, en scooters kunt monteren.

 • Voordeel 1: Het veiligheidsaspect van de Arkham Fietsspiegel is onovertroffen. De spiegels zijn vervaardigd met een roestvrijstalen materiaal dat de slagvastheid van de spiegel verhoogt en een veiligheidslens van automobielkwaliteit gebruikt om de vatbaarheid voor breken te verminderen.
 • Voordeel 2: Met deze fietsspiegel krijg je een groter gezichtsveld. Dankzij het licht convex oppervlak, verkregen door het reliëfproces, heb je een breder zicht dan met een normale achteruitkijkspiegel, waardoor je veiligheid tijdens het fietsen op stadswegen aanzienlijk verbetert.
 • Voordeel 3: De innovatieve ontwerpelementen maken de Arkham Fietsspiegel onderscheidend. De spiegel is uitgerust met een uniek nerfpatroon op de plek waar de spiegel en de stuurpen elkaar raken, om de wrijving te maximaliseren. Zelfs op ruwe wegen beweegt de fietsspiegel dus niet gemakkelijk en je kunt zijn positie tijdens het rijden behouden zonder constant aanpassingen te moeten doen.
 • Voordeel 4: Dankzij de hoge mate van stabiliteit hoef jij je geen zorgen te maken over de levensduur van dit product. De clip onder de achteruitkijkspiegel van de fiets is vervaardigd uit CNC-gefreesd aluminium, wat zorgt voor hoge weerstand tegen corrosie en hitte. Je kan dus ook bij regenweer zorgeloos rijden.
 • Voordeel 5: Met de Arkham Fietsspiegel geniet je van een breed scala aan compatibiliteit. De spiegels passen op sturen met een diameter van 21-26 mm en zijn compatibel met de meeste fietsen, mountainbikes, e-bikes, e-scooters en scooters. Dit betekent dat je ze in tal van verschillende situaties kunt gebruiken als dat nodig is.
 • Nadeel 1: Hoewel het roestvrijstalen materiaal de slagvastheid van de spiegel verhoogt en de veiligheidslens van automobielkwaliteit hem minder vatbaar voor fragmenten maakt, maakt het de spiegel mogelijk zwaarder, wat een negatieve invloed kan hebben op de prestaties van je fiets, vooral als je snel wilt gaan of heuvels wilt beklimmen.
 • Nadeel 2: Het licht convexe oppervlak van de spiegel, dat is gemaakt via een reliëfproces, biedt een breder gezichtsveld, maar kan mogelijk vervorming veroorzaken, waardoor de afstand en de positie van de achterliggende voertuigen of obstakels lastiger in te schatten zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het ontwerp met de Wanxiang-bal bedoeld is om de wrijving te maximaliseren en zo te voorkomen dat de spiegel gemakkelijk wiebelt, kan het constante trillen op verharde of ruwe wegen toch een effect hebben op de stabiliteit en de gekozen hoek van de spiegel, waardoor frequente aanpassingen nodig kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De fietsspiegel is ontworpen voor stuurpen met een diameter van 21-26mm. Als de diameter van je fietsstuur niet binnen dit bereik valt, kan de spiegel mogelijk niet goed passen of zijn functie niet goed vervullen. Dit beperkt de compatibiliteit.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat de clip van de achteruitkijkspiegel van de fiets is gemaakt van CNC-gefreesd aluminium, dat bestand is tegen corrosie en hitte, kan het nog steeds onderhevig zijn aan slijtage na langdurig gebruik, vooral bij frequente blootstelling aan ongunstige weersomstandigheden. Dit kan op de lange termijn de levensduur van de spiegel beïnvloeden.

Onze favoriet #7

Wiksite Fietsspiegel

Wiksite Fietsspiegel

Waarom we het gekozen hebben

De Wiksite Fietsspiegel biedt je een veilige en breed gezichtsveld tijdens je fietstochten. Met zijn 15 cm brede glazen lens en verlenggreep geniet je van een vrij zicht naar achteren, zonder dat je elleboog de weg blokkeert. Het spiegelglas van automobielkwaliteit zorgt voor een helder, niet-verblindend beeld, waardoor je steeds perfect zicht hebt op het verkeer achter je. Dankzij het stevige kogelgewricht, kan je de spiegel 360 graden draaien en blijft deze stevig in zijn gewenste positie, zelfs op een hobbelige weg. Hij is eenvoudig te installeren op fiets-sturen met een diameter tussen 22 en 25 mm en blijft ook na een val intact. Zo geeft deze fietsspiegel je altijd en overal een veilige fietservaring.

 • Voordeel 1: De Fietsspiegel van Wiksite biedt je een brede kijk dankzij de 15 cm brede glazen lens en extra groot spiegeloppervlak. Hiermee kijk je zonder belemmeringen van je elleboog naar achteren.
 • Voordeel 2: Deze fietsspiegel van Wiksite gebruikt glas van automobielkwaliteit, waardoor je een glashelder zicht hebt tijdens het rijden. Of je nu op een e-bike of reguliere fiets zit, je krijgt een spiegelbeeld met een hoge resolutie, dat is bovendien bestand tegen barsten, krassen en schitteringen.
 • Voordeel 3: Deze spiegel is 360 graden instelbaar en inklapbaar met behulp van een stalen kogelgewricht. Je kunt de spiegel zo instellen dat deze strak op zijn plaats blijft, zelfs als je op oneffen wegen rijdt.
 • Voordeel 4: De fietsspiegel is universeel passend en kan gemakkelijk worden gemonteerd op fietssturen met een diameter van 22 tot 25 mm. Dit maakt het een veelzijdige optie voor bijna elke fiets, e-scooter of e-bike.
 • Voordeel 5: De installatie van deze achteruitkijkspiegel is heel eenvoudig. Hij wordt geleverd met bevestigingsbussen en een inbussleutel. Door simpelweg de schroeven af te stellen, kun je de installatie voltooien.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving lijkt het Wiksite fietsspiegel product veel voordelen te bieden. Echter, het vinden van nadelen kan enigszins uitdagend zijn omdat de genoemde functies overwegend positief zijn. Desondanks zijn hier enkele potentiële punten van zorg, die niet direct nadelen zijn, maar factoren zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf.
 • Nadeel 1: Hoewel de spiegel een breed gezichtsveld met een grote lens van 15 cm biedt, kan dit sommige gebruikers overweldigend vinden. Bijvoorbeeld mensen die niet gewend zijn aan het gebruik van dergelijke grote fietsspiegels kunnen dit als te groot ervaren.
 • Nadeel 2: Het feit dat de fietsspiegel 360 graden instelbaar en inklapbaar is, suggereert dat deze moet worden aangepast elke keer dat hij wordt gebruikt. Dit kan een gedoe zijn voor mensen die onmiddellijk op hun fiets willen springen en wegrijden.
 • Nadeel 3: De fietsspiegel is ontworpen om universeel te passen, met bevestigingsmogelijkheden voor stuurdiameters van 22 tot 25 mm. Dit betekent echter dat fietsen met een stuurdiameter buiten dit bereik mogelijk niet compatibel zijn met deze spiegel.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt niet specifiek of de fietsspiegel geschikt is voor zowel links- als rechtshandige bevestigingen. Dit kan mogelijk een beperking zijn voor mensen die een voorkeur hebben voor montage aan één specifieke zijde.
 • Nadeel 5: Hoewel de installatie van de fietsspiegel eenvoudig lijkt, met bijgeleverde bevestigingsbussen en een inbussleutel, kan dit voor sommige mensen toch een uitdaging zijn. Mensen met beperkte handigheid of ervaring met het monteren van fietsaccessoires kunnen het moeilijk vinden om de spiegel zelf te installeren.

Onze favoriet #8

Tagvo Fietsspiegel

Tagvo Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fietsspiegel van TAGVO is een licht en duurzaam product, dat slechts 29 gram weegt en gemaakt is van kunststof en siliconen rubber. De spiegel is convex en biedt een breed gezichtsveld dat aan elke kijkhoek aanpasbaar is. Daarnaast is deze multifunctioneel, met een basis die 360 graden kan roteren en een spiegel die 180 graden kan draaien, zodat jij gemakkelijk elke richting achter je kunt observeren. De verstelbare rubberen koord maakt deze spiegel geschikt voor sturen met een diameter van 15mm – 35mm. Tot slot is de installatie een fluitje van een cent, zonder dat je gereedschap nodig hebt, en kan deze binnen enkele minuten op je stuur bevestigd worden.

 • Voordeel 1: De fietsspiegel van het merk TAGVO is erg licht en duurzaam. Ondanks het lichte gewicht van slechts 29 gram, maakt de gebruikte kunststof spiegel en siliconen rubberen steunplaat en handvat de spiegel zeer robuust.
 • Voordeel 2: De gebruik van een convex-spiegel zorgt voor een breed gezichtsveld. Deze functie staat je toe om een grotere oppervlak van de omgeving achter je te zien, zodat je je omgeving beter kun observeren tijdens het fietsen.
 • Voordeel 3: De spiegelklem heeft een 360 graden volledige rotatie, waardoor je het eenvoudig in elke richting kunt aanpassen. Dit verbetert de functionele bruikbaarheid aanzienlijk omdat je in staat bent om elke richting van je rug te observeren.
 • Voordeel 4: Dankzij de verstelbare rubberen gespband, past deze fietsspiegel op sturen met een diameter van 15-35mm. Deze flexibiliteit maakt het geschikt voor bijna alle soorten fietsen.
 • Voordeel 5: De fietsspiegel is zeer eenvoudig te installeren. Er zijn geen extra gereedschappen nodig voor de installatie, aangezien je deze eenvoudig kunt vastklikken met een elastiek. Binnen enkele minuten is jouw spiegel gemonteerd en ben je klaar om veilig op pad te gaan.
 • Op basis van de aangeleverde productbeschrijving, hier zijn vijf mogelijke nadelen van de Fietsspiegel van het merk TAGVO:
 • Nadeel 1: Hoewel de lichte constructie (slechts 29 g) kan worden gezien als een voordeel voor sommige gebruikers, kan dit ook een indicatie zijn voor minder stabiliteit en verminderde duurzaamheid op de lange termijn.
 • Nadeel 2: De spiegel is gemaakt van kunststof. Dit materiaal is weliswaar duurzaam, maar biedt mogelijk geen helder en scherp beeld zoals een glazen spiegel zou doen.
 • Nadeel 3: De verstelbare gespriem is enkel ontworpen voor sturen met een diameter van 15 mm – 35 mm. Dit betekent dat de spiegel misschien niet past op fietsen met dikkere of dunnere sturen, wat beperkend kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de 360-graden rotatie van de basis veelzijdigheid in zicht biedt, kan dit ook betekenen dat de spiegel mogelijk niet stabiel blijft in één positie, vooral tijdens hobbelige ritten.
 • Nadeel 5: Ondanks de eenvoudige installatie zonder gereedschap, laat de beschrijving niet zien of het makkelijk is om de spiegel te verwijderen en opnieuw te installeren, wat onhandig kan zijn voor mensen die regelmatig hun spiegel willen verplaatsen of meerdere fietsen hebben.

Onze favoriet #9

Cateye Fietsspiegel

Cateye Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fietsspiegel van CATEYE is een stijlvol, praktisch en licht accessoire voor je fiets. Uitgevoerd in strak zwart met een ultralicht ontwerp, kan deze spiegel eenvoudig bevestigd worden aan neerklapbare en platte stangen. De spiegel is gemaakt van duurzaam aluminium en glas, wat zorgt voor een vervormingsvrije weergave. Let wel op: zorg ervoor dat de schroef los is voordat je de spiegel op het stuur vastmaakt. Met een lensgrootte van 45 mm is de spiegel niet te groot of te klein maar precies goed. Deze spiegel is geschikt voor de meeste sturen met een binnendiameter van 16-25,4 mm, en is dus een geweldige keuze voor bijna elke fietser.

 • Voordeel 1: Dankzij de gebruiksvriendelijke installatie kun je de CATEYE fietsspiegel eenvoudig bevestigen aan neerklapbare en platte stangen, wat voor extra gemak zorgt.
 • Voordeel 2: De CATEYE fietsspiegel heeft een slank en ultralicht ontwerp in zwart, waardoor de spiegel niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk.
 • Voordeel 3: Gemaakt van duurzaam aluminium en glas, de CATEYE fietsspiegel zorgt voor een lange levensduur en een bijna vervormingsvrije weergave, wat zorgt voor veiligheid en duidelijkheid tijdens je rit.
 • Voordeel 4: Met een lensgrootte van 45 mm biedt de CATEYE fietsspiegel een goede weergave van de omgeving, zodat je veilig je rit kunt vervolgen.
 • Voordeel 5: De CATEYE fietsspiegel is universeel en past op de meeste sturen met een binnendiameter van 16-25,4 mm, waardoor hij een veelzijdige en nuttige accessoire is voor iedere fietser.
 • Nadeel 1: De Fietsspiegel van CATEYE heeft een lensgrootte van 45 mm. Hoewel dit meer dan genoeg kan zijn voor sommige gebruikers, kan het voor anderen te klein zijn, waardoor je mogelijk niet een volledig overzicht van je omgeving hebt tijdens het rijden.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat je moet zorgen dat de schroef los zit voordat je deze in het stuur steekt. Dit betekent dat je extra voorzichtig moet zijn tijdens de installatie. Dit kan voor sommige gebruikers een onnodige extra stap zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de fietsspiegel geschikt is voor de meeste sturen met een binnendiameter van 16-25,4 mm, kan het niet passen op sturen met afwijkende maten. Dit betekent dat het product niet universeel is en niet voor elke fiets kan worden gebruikt.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de spiegel eenvoudig aan platte en neerklapbare stangen te bevestigen is. Dit betekent dat het mogelijk niet compatibel is met andere soorten stangen, wat de opties voor plaatsing en gebruik kan beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel het materiaal van aluminium en glas van hoge kwaliteit lijkt te zijn, wordt er niet gesproken over een anti-reflecterende of anti-glare behandeling voor de spiegel. Hierdoor kun je mogelijk last hebben van de zon of lichten van andere voertuigen tijdens je rit.

Onze favoriet #10

Cyclespeed Fietsspiegel

Cyclespeed Fietsspiegel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CYCLESPEED Fietsspiegel is een compacte en lichte achteruitkijkspiegel die je kunt bevestigen op de buitenkant van fietssturen met een diameter van 20-38mm. Ideaal voor diverse fietsen, waaronder e-bikes en elektrische scooters. Het kenmerkende gebogen ontwerp van de spiegel zorgt voor een breed gezichtsveld en helder zicht op het achterliggende verkeer, wat de veiligheid tijdens het fietsen bevordert. Deze spiegel is 360° verstelbaar, zodat je de hoek af kunt stellen naar wens. Daarnaast is de spiegel opvouwbaar, waardoor je deze kunt beschermen tegen schade wanneer deze niet gebruikt wordt. De installatie is een fluitje van een cent, met enkel het vastdraaien van een rubberen gesp. Gemaakt van hoogwaardig materiaal, is deze spiegel zeer robuust en kan exterieure invloeden weerstaan zonder gemakkelijk te vervormen of breken, zelfs bij hoge snelheid. Zo kan je zorgeloos en veilig jouw fietstochten maken.

 • Voordeel 1: Flexibele compatibiliteit. De CYCLESPEED fietsspiegel is gemaakt voor sturen van 20-38 mm, wat betekent dat het aansluit op de meeste fietsen, zoals elektrische fietsen en scooters. Dankzij het lichtgewicht en compacte ontwerp kun je de spiegel overal mee naartoe nemen, wat jouw rit nog veiliger maakt.
 • Voordeel 2: Betere zichtbaarheid. Het unieke gebogen ontwerp van de spiegel helpt om het gezichtsveld te vergroten. Hierdoor kun je het achterkomende verkeer beter zien en verhoog je de verkeersveiligheid aanzienlijk. Bovendien zijn de spiegels gemaakt om reflectie en verblinding te verminderen, wat jou helpt om je beter aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden.
 • Voordeel 3: 360-graden verstelbaar. Met de 360-graden draaifunctie kun je de spiegel naar wens aanpassen voor het beste zicht. Bovendien is de spiegel 180-graden opvouwbaar, wat niet alleen handig is in termen van opslag, maar ook bijdraagt aan het voorkomen van krassen en verlenging van de levensduur van de spiegel.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie. De CYCLESPEED fietsspiegel is zeer eenvoudig te installeren. Je hoeft de spiegel alleen maar aan het stuur te bevestigen en de rubberen gesp vast te draaien, zonder dat je extra gereedschap of speciale vaardigheden nodig hebt.
 • Voordeel 5: Robuust en stevig. De spiegel is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen externe krachten, zonder gemakkelijk te breken of te vervormen. De spiegel is stevig bevestigd aan het stuur zodat het niet beweegt of valt tijdens het rijden, waardoor een stabiele en veilige rit, zelfs bij hoge snelheden, wordt gegarandeerd.
 • nadeel 1: De fietsspiegel van CYCLESPEED is ontworpen om aan de buitenkant van het stuur te worden bevestigd. Dit zou mogelijk je comfort kunnen hinderen, vooral als je gewend bent aan een bepaald stuurontwerp of greep.
 • nadeel 2: Hoewel de fietsspiegel 360° verstelbaar is, kan dit constante aanpassingen vereisen voor het beste zicht, wat tijdens het rijden afleidend kan zijn en mogelijk tot ongevallen kan leiden.
 • nadeel 3: Nog een nadeel is dat de spiegel wordt opgevouwen wanneer hij niet in gebruik is. In drukke stadsomgevingen kan er simpelweg niet genoeg tijd zijn om de spiegel uit te vouwen en aan te passen voordat je gaat rijden.
 • nadeel 4: De installatie van de spiegel klinkt misschien eenvoudig, maar als je niet bijzonder handig bent, kan het nog steeds een uitdaging zijn. Het is misschien niet zo makkelijk als het lijkt om de spiegel aan het stuur te bevestigen en de rubberen gesp vast te draaien.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel de spiegel is gemaakt van een sterk materiaal dat externe krachten kan weerstaan, kan de coating op de spiegel vatbaar zijn voor krassen. Dit kan op den duur het zicht belemmeren en je algemene veiligheid tijdens het fietsen in gevaar brengen.

Na grondig onderzoek en testen van de top tien fietsspiegels op de markt, is het duidelijk dat er een verscheidenheid aan opties beschikbaar zijn, elk met zijn eigen unieke functies en voordelen. Terwijl je jouw keuze maakt, is het belangrijk om te kijken naar factoren zoals duurzaamheid, beeldkwaliteit, montagegemak en of het past bij het design van je fiets. Het belangrijkste is echter jouw veiligheid tijdens het fietsen, dus het kiezen van een spiegel die je een duidelijk en breed zicht geeft, is van het grootste belang. Dankzij dit overzicht kun je nu de fietsspiegel kiezen die het beste aan jouw behoeften voldoet.

Inhoudsopgave