a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fietstas: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 fietstassen op de markt, grondig getest en geanalyseerd in ons nieuwste onderzoek voor jouw optimale keuze.

Unser Favorit: Büchel Fietstas

Büchel Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Bikybag Fietstas

Bikybag Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Forrider Fietstas

Forrider Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Büchel Fietstas

Büchel Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: M-Wave Fietstas

M-Wave Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Valkental Fietstas

Valkental Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Dunlop Fietstas

Dunlop Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Ekostar Online Shopping Fietstas

Ekostar Online Shopping Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Tourbn Fietstas

Tourbn Fietstas
★★★★★

Unser Favorit: Homper Fietstas

Homper Fietstas
★★★★★

Wanneer je de vrijheid van het fietsen ervaart, is het laatste waar je je zorgen over wilt maken de beperking van het vervoeren van je spullen. Een goede fietstas kan jouw fietsavontuur volledig transformeren, van dagelijkse woon-werkverkeer tot lange afstandstochten. Na grondig onderzoek en het analyseren van verschillende merken, modellen en functies, hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste fietstassen van dit moment. Welke je ook kiest; je zult verbaasd staan van hoeveel gemak en efficiëntie deze top-producten aan je fietsreis kunnen toevoegen. Lees snel verder om erachter te komen welke fietstas het beste bij jouw behoeften past!

Een fietstas is een speciaal ontworpen tas die aan de zijkant van je fiets bevestigd kan worden. Deze handige uitvinding maakt transport per fiets gemakkelijker omdat je spullen veilig kunnen worden opgeborgen, zonder het risico dat ze vallen of verloren gaan. Of je nu boodschappen doet, naar je werk rijdt of een fietstocht maakt, een fietstas biedt je extra opbergruimte en maakt jouw fietservaring comfortabeler en efficiënter. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, zodat er altijd wel een is die perfect past bij jouw behoeften en fietsstijl. Kies de fietstas die het beste bij jou past en geniet van de voordelen tijdens het fietsen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Büchel Fietstas

Büchel Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Büchel Fietstas is de ideale metgezel voor al jouw fietsavonturen, of het nu dagelijkse ritten zijn of grotere tochten. Je kunt deze tas door de meegeleverde schouderriem en de rubberen draaggreep veelzijdig gebruiken, naast montage op vrijwel elke bagagedrager dankzij het innovatieve, variabele bevestigingssysteem. Biedt optimale weerbescherming, zodat weer en wind geen belemmering meer vormen, en bevat speciale vakken voor gevoelige bagage en reflectoren voor betere zichtbaarheid. Met een grootte van 56.5 x 30 x 15 cm en een volume van 25.4 liter biedt deze tas volop ruimte voor alles wat je nodig hebt, terwijl die ook een spatwaterbestendige bescherming (IPX4) biedt.

 • Voordeel 1: De tas is zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt ‘m monteren op de bagagedrager van je fiets, maar dankzij de meegeleverde schouderriem en de rubberen draaggreep is deze ook makkelijk te dragen als je niet aan het fietsen bent.
 • Voordeel 2: Je bent altijd veilig onderweg met deze tas. De tas is waterdicht, dus beschermt tegen weer en wind. Bovendien heeft de tas speciale vakken voor gevoelige bagage en reflectoren op elke tas voor extra zichtbaarheid in het verkeer.
 • Voordeel 3: Met deze Büchel fietstas beschik je over ruim voldoende opslagruimte. Met afmetingen van 56,5 x 30 x 15 cm en een volume van 25,4 l heb je genoeg plek voor alles wat je nodig hebt.
 • Voordeel 4: De tas is beschermd tegen spatwater. Met een bescherming tegen spatwater (IPX4) verzekert deze tas dat jouw spullen droog blijven, zelfs als je onderweg bent in slecht weer.
 • Voordeel 5: Deze fietstas is geschikt voor bijna elke fiets. Dankzij het innovatieve en variabele bevestigingssysteem van Büchel past deze fietstas op bijna elke bagagedrager. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de compatibiliteit met jouw fiets.
 • Nadeel 1: De tas wordt aangeprezen als zijnde waterdicht, maar in de details wordt vermeld dat de tas slechts IPX4 waterbestendig is, wat betekent dat het alleen beschermt tegen spatten en niet noodzakelijkerwijs tegen zware regen.
 • Nadeel 2: Ondanks de grote afmetingen en volume die worden geleverd, kan het omvangrijke formaat van de tas onhandig zijn als je deze wilt dragen met de schouderriem of de rubberen draaggreep.
 • Nadeel 3: Hoewel de tas zegt te passen op bijna alle bagagedragers dankzij het variabele bevestigingssysteem, zijn er altijd uitzonderingen en het kan zijn dat het niet past op sommige specifieke of ongebruikelijke modellen van bagagedragers.
 • Nadeel 4: Er wordt vermeld dat er speciale vakken zijn voor gevoelige bagage, maar er is geen specifieke informatie over de aard van deze vakken en hun vermogen om delicate items adequaat te beschermen.
 • Nadeel 5: Ondanks het hebben van reflectoren aan elke tas, is het niet vermeld dat de tas andere veiligheidsfuncties heeft, zoals felle kleuren of knipperende lichten, die je zichtbaarheid verder zouden kunnen verbeteren bij slecht licht.

Onze favoriet #2

Bikybag Fietstas

Bikybag Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BikyBag fietstas is een stijlvol en functioneel accessoire voor jouw fiets, gemaakt van duurzaam, waterdicht zeildoek in een scala aan moderne kleuren. De tas is gemakkelijk aan je fietsrek te bevestigen met behulp van gespen. Met een handige binnenzak en reflecterende strips voor zichtbaarheid in het donker, biedt de tas zowel opslag als veiligheid. De solide constructie, versterkte binnenzijden en bodem, dragen bij aan de duurzaamheid.

 • Voordeel 1: De BikyBag fietstas is gemaakt van duurzaam waterdicht zeildoek. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je spullen droog blijven, zelfs in slecht weer.
 • Voordeel 2: Dit merk biedt een mooi en modern productontwerp. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zodat je altijd de tas kunt kiezen die het beste bij jouw stijl en voorkeur past.
 • Voordeel 3: De fietstas is gemakkelijk vast te maken aan het rek met gespen. Je hoeft dus geen extra tijd en moeite te besteden aan het bevestigen van de tas aan je fiets.
 • Voordeel 4: De BikyBag fietstas heeft een handige binnenzak. Hierin kun je kleinere spullen opbergen die je snel nodig zou kunnen hebben of die je gescheiden wilt houden van de rest van je items.
 • Voordeel 5: De solide constructie van de fietstas, met versterkte binnenzijden en bodem, maakt de BikyBag bijzonder stevig en duurzaam. Je kunt er dus van op aan dat deze tas de zwaarste ladingen en de test van tijd zal doorstaan.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden in de gegeven productbeschrijving omdat deze vooral de positieve aspecten van de BikyBag fietstas benadrukt. Desondanks, hier zijn een paar mogelijke nadelen gebaseerd op de informatie:
 • Nadeel 1: De constructie is solide met versterkte binnenzijden en bodem. Dit kan betekenen dat de tas wat aan de zwaardere kant kan zijn, wat je kan belemmeren tijdens het fietsen, vooral als de tas vol is geladen.
 • Nadeel 2: Hoewel de waterdichte eigenschap van de fietstas de inhoud beschermt tegen regen en vocht, is er geen vermelding van ademend materiaal. Dit kan leiden tot condensvorming binnenin de tas als er warme items worden bewaard.
 • Nadeel 3: Het ontwerp is mooi en modern en er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar. Echter, deze kleuren kunnen na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan de zon en weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: De fietstas wordt bevestigd met gespen. Hoewel dit in het begin misschien gemakkelijk lijkt, kan het na verloop van tijd lastiger worden, vooral als de gespen beginnen te slijten door frequent gebruik.
 • Nadeel 5: Er wordt vermeld dat er een binnenzak in de tas zit. Hoewel dit handig kan zijn voor het opbergen van kleine voorwerpen, kan deze zak ruimte innemen en de totale capaciteit van de tas verminderen. Bovendien, zonder specificatie van de grootte van de binnenzak, zou deze te klein kunnen zijn om echt bruikbaar te zijn.

Onze favoriet #3

Forrider Fietstas

Forrider Fietstas

Waarom we het gekozen hebben

De Forrider Fietstas is jouw ideale metgezel voor dagelijks gebruik en avontuurlijke fietstochten. Deze tas geeft je de vrijheid om te fietsen wanneer je maar wilt, en stelt je in staat om al je spullen, zoals voedsel, kleding en slaapzak, gemakkelijk op te bergen. Boodschappen doen wordt ook een fluitje van een cent met deze tas, dankzij de royale capaciteit van 22 liter. Gemaakt met WaterBlock materiaal, hoef je je geen zorgen te maken over slecht weer, want jouw spullen blijven altijd droog. Het comfort wordt verder verhoogd door het nieuwe Quicksafe draagsysteem, dat ervoor zorgt dat de fietstas stevig op elke bagagedrager blijft zitten en snel en eenvoudig kan worden gemonteerd of verwijderd. Bovendien kan je de tas met de schouderriem overal mee naartoe nemen.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid – Deze Büchel fietstas kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt hem monteren op de bagagedrager, over je schouder dragen met de meegeleverde schouderriem of vasthouden met de rubberen draaggreep.
 • Voordeel 2: Bescherming – Weer of geen weer, je spullen zijn goed beschermd in deze fietstas. Hij is namelijk waterdicht en er zijn speciale vakken voor gevoelige bagage waaruit blijkt dat jouw spullen altijd veilig blijven.
 • Voordeel 3: Ruim – Met een afmeting van 56,5 x 30 x 15 cm en een volume van 25,4 l, biedt deze fietstas voldoende ruimte om alles wat je nodig hebt mee te nemen. Daarnaast kun je per tas tot 10 kg belasting verplaatsen.
 • Voordeel 4: Universele Pasvorm – Dankzij een innovatief en variabel bevestigingssysteem past deze fietstas op bijna elke bagagedrager. De tas wordt geleverd met 3 adapters voor bagagedragers met een diameter van 8, 11 en 15 mm.
 • Voordeel 5: Betrouwbaarheid – Je kunt erop vertrouwen dat deze tas voldoet aan jouw behoeften, aangezien Büchel, een Duits bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van fietsen, garant staat voor de best mogelijke oplossingen voor jouw fiets.
 • nadeel 1: Hoewel de Büchel fietstas klaarblijkelijk kan worden bevestigd aan bijna elke bagagedrager, biedt het bedrijf alleen adapters voor dragers met bepaalde diameters (8,11 en 15 mm). Dit kan een probleem zijn als jouw bagagedrager niet binnen deze afmetingen valt.
 • nadeel 2: Het merk legt een sterke nadruk op de veelzijdigheid van de tas, maar dit kan ook een nadeel zijn. De tas kan namelijk te omvangrijk of onhandig zijn, als je hem alleen wilt gebruiken als hand- of schoudertas.
 • nadeel 3: De tas biedt veel ruimte met een volume van 25,4 liter en afmeting van 56,5 x 30 x 15 cm. Dit kan echter een nadeel zijn als je op zoek bent naar een compactere, minder omvangrijke oplossing voor jouw fietstochten.
 • nadeel 4: De tas is ontworpen om tot 10 kg belasting te dragen. Dit zal wellicht voor veel mensen voldoende zijn, maar als je van plan bent om zwaardere objecten te vervoeren, kan dit een beperking zijn.
 • nadeel 5: De fietstas heeft speciale vakken voor gevoelige bagage. Echter, afhankelijk van het soort gevoelige items dat je hebt, vind je deze vakken misschien niet genoeg beschermd of te klein, wat kan leiden tot beschadiging van je spullen.

Onze favoriet #4

Büchel Fietstas

Büchel Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Büchel fietstas is een veelzijdige tas, zowel perfect voor montage op de bagagedrager als voor casual gebruik dankzij de meegeleverde schouderriem en rubberen draaggreep. Onder alle weersomstandigheden blijven je spullen veilig dankzij het waterdichte materiaal en speciale vakken voor gevoelige bagage. Met een ruime afmeting van 56,5 x 30 x 15 cm en een inhoud van 25,4 liter, is er voldoende ruimte voor al je benodigdheden en kan elke tas 10 kg dragen. Het innovatieve en variabele bevestigingssysteem zorgt ervoor dat de tas op bijna elke bagagedrager past. Büchel, met meer dan 100 jaar ervaring als Duits fietsbedrijf, garandeert de beste oplossingen voor jouw fietsbehoeften.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid – Deze Büchel fietstas kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt hem monteren op de bagagedrager, over je schouder dragen met de meegeleverde schouderriem of vasthouden met de rubberen draaggreep.
 • Voordeel 2: Bescherming – Weer of geen weer, je spullen zijn goed beschermd in deze fietstas. Hij is namelijk waterdicht en er zijn speciale vakken voor gevoelige bagage waaruit blijkt dat jouw spullen altijd veilig blijven.
 • Voordeel 3: Ruim – Met een afmeting van 56,5 x 30 x 15 cm en een volume van 25,4 l, biedt deze fietstas voldoende ruimte om alles wat je nodig hebt mee te nemen. Daarnaast kun je per tas tot 10 kg belasting verplaatsen.
 • Voordeel 4: Universele Pasvorm – Dankzij een innovatief en variabel bevestigingssysteem past deze fietstas op bijna elke bagagedrager. De tas wordt geleverd met 3 adapters voor bagagedragers met een diameter van 8, 11 en 15 mm.
 • Voordeel 5: Betrouwbaarheid – Je kunt erop vertrouwen dat deze tas voldoet aan jouw behoeften, aangezien Büchel, een Duits bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van fietsen, garant staat voor de best mogelijke oplossingen voor jouw fiets.
 • nadeel 1: Hoewel de Büchel fietstas klaarblijkelijk kan worden bevestigd aan bijna elke bagagedrager, biedt het bedrijf alleen adapters voor dragers met bepaalde diameters (8,11 en 15 mm). Dit kan een probleem zijn als jouw bagagedrager niet binnen deze afmetingen valt.
 • nadeel 2: Het merk legt een sterke nadruk op de veelzijdigheid van de tas, maar dit kan ook een nadeel zijn. De tas kan namelijk te omvangrijk of onhandig zijn, als je hem alleen wilt gebruiken als hand- of schoudertas.
 • nadeel 3: De tas biedt veel ruimte met een volume van 25,4 liter en afmeting van 56,5 x 30 x 15 cm. Dit kan echter een nadeel zijn als je op zoek bent naar een compactere, minder omvangrijke oplossing voor jouw fietstochten.
 • nadeel 4: De tas is ontworpen om tot 10 kg belasting te dragen. Dit zal wellicht voor veel mensen voldoende zijn, maar als je van plan bent om zwaardere objecten te vervoeren, kan dit een beperking zijn.
 • nadeel 5: De fietstas heeft speciale vakken voor gevoelige bagage. Echter, afhankelijk van het soort gevoelige items dat je hebt, vind je deze vakken misschien niet genoeg beschermd of te klein, wat kan leiden tot beschadiging van je spullen.

Onze favoriet #5

M-Wave Fietstas

M-Wave Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De M-Wave fietstas is een duurzaam en praktisch product, gemaakt van scheurvast 600 D nylon materiaal voor extra stevigheid. Deze tas biedt ruime hoofdvakken met handige snelsluitingen, zodat jij jouw spullen in een handomdraai veilig kunt opbergen. Bovendien is de tas voorzien van een draaggreep tussen de zakken, wat het verplaatsen vergemakkelijkt. Ter verbetering van de duurzaamheid is de tas versterkt met plastic vloeren. Je veiligheid op de weg wordt niet vergeten, dankzij de reflecterende strips ben je in het donker beter zichtbaar.

 • Voordeel 1: De fietstas is gemaakt van 600D scheurvast nylon, wat betekent dat het een sterke en duurzame tas is die lang meegaat.
 • Voordeel 2: De tas beschikt over grote hoofdvakken met snelsluitingen, waardoor jij snel en gemakkelijk bij je spullen kunt komen.
 • Voordeel 3: De fietstas heeft een handige draaggreep tussen de zakken. Dit betekent dat je de tas gemakkelijk kunt optillen en vervoeren als je niet op de fiets zit.
 • Voordeel 4: De tas is versterkt door plastic vloeren, wat de robuustheid nog meer vergroot en helpt om de vorm van de tas te behouden.
 • Voordeel 5: Met de reflecterende strips ben je beter zichtbaar in het donker of onder omstandigheden met weinig licht, wat je veiligheid op de weg verhoogt.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt verstrekt, zou het moeilijk zijn om vijf nadelen te identificeren, omdat de beschikbare informatie voornamelijk positief lijkt. Echter, op basis van wat er wordt gegeven, zijn hier een paar mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Het materiaal is gemaakt van nylon 600 D, wat betekent dat het sterk en duurzaam is, maar het biedt mogelijk geen optimale waterbestendigheid. Bij het rijden in de regen, zou een waterbestendige tas je spullen beter kunnen beschermen.
 • Nadeel 2: De tassen hebben snelsluitingen, wat handig kan zijn voor snelle toegang, maar ze bieden mogelijk niet dezelfde veiligheid als een rits- of slotmechanisme. Een rits zou bijvoorbeeld een strakkere sluiting kunnen bieden, wat beter zou kunnen zijn bij het beschermen van je bezittingen.
 • Nadeel 3: Terwijl een draaggreep tussen de tassen een nuttige functie kan zijn voor het transporteren van de tassen buiten de fiets, zorgt het mogelijk voor onbalans bij het fietsen als de tassen zwaar beladen zijn.
 • Nadeel 4: De bodems van de tassen zijn versterkt met plastic. Hoewel dit bijdraagt aan de structurele integriteit van de tassen, maakt het de tassen wellicht minder flexibel.
 • Nadeel 5: Hoewel de reflecterende strips een noodzakelijke veiligheidsfunctie zijn, geven ze je alleen zichtbaarheid bij weinig licht en niet in volledige duisternis. Monstersystemen zouden in dit geval een betere keuze kunnen zijn.

Onze favoriet #6

Valkental Fietstas

Valkental Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Valkental ValkBasic is een must have voor de fietser, ontworpen om sterk, flexibel en waterdicht te zijn. Met een capaciteit van 18-20 liter, kan het gemakkelijk worden aangepast aan jouw behoeften en kan de tas stevig worden bevestigd aan je fiets met de bovenste en onderste haken met de meegeleverde inbussleutel. Het gelaste zeildoekmateriaal zorgt ervoor dat de tas gegarandeerd waterdicht is, perfect voor alle weersomstandigheden. Reflectoren aan beide zijden zorgen voor veiligheid op de weg. Daarnaast heeft de tas een handige draagriem en voorvak, ideaal voor dagelijks gebruik zoals winkelen, rondleidingen of werk. Valkental is zo overtuigd van de kwaliteit van hun product dat ze een garantie van gratis retourneren binnen 30 dagen na bestelling bieden.

 • Voordeel 1: De Valkental fietstas is een echte must-have voor de fiets. De fietstas heeft een inhoud van 18-20 liter, afhankelijk van hoe ver je hem oprolt. Dit geeft je voldoende ruimte om je spullen op te bergen tijdens een fietstocht.
 • Voordeel 2: De bevestiging van deze fietstas is uiterst sterk. De tas wordt bevestigd met de twee bovenste haken en de onderste vergrendelingshaak. Je kunt de positie zelf aanpassen met de bijgeleverde inbussleutel, waardoor de tas altijd perfect op jouw fiets past.
 • Voordeel 3: De Valkental fietstas is 100% waterdicht dankzij het gelaste zeildoekmateriaal. Dit houdt in dat geen enkele vloeistof doorlaat, waardoor de tas geschikt is voor gebruik in alle weersomstandigheden.
 • Voordeel 4: Met de meegeleverde draagriem kun je de fietstas ook buiten je fiets om flexibel vervoeren. Daarnaast heeft de tas een handig voorvak waarin je kleine voorwerpen kunt opbergen.
 • Voordeel 5: De tas is niet alleen praktisch en handig, maar draagt ook bij aan jouw verkeersveiligheid. Reflectoren zijn aan beide zijden van de tas aangebracht, waardoor je beter zichtbaar bent in het verkeer.
 • Nadeel 1: Hoewel de Valkental fietstas waterdicht is, vermeldt de beschrijving niet dat het materiaal ook slijtvast of scheurbestendig is. Dit kan betekenen dat de tas mogelijk kan worden beschadigd door scherpe voorwerpen of zware belasting.
 • Nadeel 2: De bevestiging van de tas vereist het gebruik van een bijgeleverde inbussleutel. Dit betekent dat je extra gereedschap nodig hebt en dat het waarschijnlijk meer tijd kost om de tas te installeren en te verwijderen dan bij tassen met een eenvoudiger kliksysteem.
 • Nadeel 3: De inhoud van deze tas is veelal afhankelijk van hoe ver je hem oprolt. Dit kan beperken hoeveel je kunt meenemen als je de tas volledig moet sluiten om de inhoud te beschermen tegen het weer.
 • Nadeel 4: De tas heeft slechts één klein voorvak voor het opbergen van kleinere voorwerpen. Dit kan betekenen dat je snel sleutels, telefoon, portemonnee of andere dingen die je nodig hebt kwijtraakt in de grotere ruimte van de hoofdtas.
 • Nadeel 5: Hoewel de tas reflectoren aan elke kant heeft voor veiligheid, is het niet duidelijk of deze reflectoren voldoende zichtbaarheid bieden onder alle omstandigheden, zoals bij mist of zware regen.

Onze favoriet #7

Dunlop Fietstas

Dunlop Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dunlop dubbele fietstas is een ruim en sterk opslagaccessoire voor je fiets. Met een royaal formaat van 36 x 30 x 12 cm per tas en een totale inhoud van 26 liter, biedt het volop plaats voor al je boodschappen of spullen die je meeneemt op je fietstochten. Het is gemaakt van duurzaam en oersterk 600 D polyester, dat zowel waterdicht als stootbestendig is, dus je kunt genieten van langdurig en betrouwbaar gebruik. Bovendien verbeteren de fluorescerende strepen de zichtbaarheid in het donker, wat zorgt voor een extra veiligheidsfeature.

 • Voordeel 1: De dubbele fietstas van Dunlop biedt veel ruimte met zijn royale afmetingen van 36 x 30 x 12 cm per tas. Hierdoor kun je er veel spullen in kwijt, of dat nu boodschappen zijn of items voor een fietstocht.
 • Voordeel 2: De fietstas heeft een ruime inhoud van in totaal 26 liter, waarbij elke zijde 13 liter kan bevatten. Dit betekent dat er genoeg plaats is voor al je benodigdheden.
 • Voordeel 3: De tas is gemaakt van oersterk 600 D polyester, een enorm duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Daardoor kun je erop vertrouwen dat deze tas lang meegaat.
 • Voordeel 4: De fietstas is waterdicht, wat erg handig is als deze tassen blijven zitten op je fiets tijdens een regenbui. Je spullen blijven dus droog, ongeacht het weer.
 • Voordeel 5: Door de fluorescerende striping ben je extra goed zichtbaar in het donker. Dit draagt bij aan jouw veiligheid tijdens fietstochten op avond of in de vroege morgen.
 • Nadeel 1: Hoewel de fietstas royaal in grootte is, kan dit een nadeel zijn als je een kleinere of compactere fiets hebt. De tas kan dan te groot zijn en ongemak veroorzaken tijdens het fietsen.
 • Nadeel 2: De Dunlop fietstas heeft een zeer ruime inhoud, wat betekent dat het vrij zwaar kan worden als hij vol is. Het voordeel van capaciteit kan dus een nadeel worden als je niet voorzichtig bent met wat je in de tas stopt.
 • Nadeel 3: Het gebruikte materiaal (600D polyester) is zeer duurzaam en bestand tegen impact, wat betekent dat de tas zelf vrij zwaar kan zijn, zelfs als deze leeg is.
 • Nadeel 4: Hoewel de tas waterdicht is, geeft de beschrijving niet aan tot welke mate. Dit kan dus problematisch zijn in extreme weersomstandigheden of als de tas ondergedompeld wordt in water.
 • Nadeel 5: De fluorescerende striping is zeer nuttig in het donker, maar tijdens de dag of in helder licht is het nut ervan beperkt. Het zou nuttiger zijn geweest als de fietstas andere zichtbaarheidsfuncties had voor overdag.

Onze favoriet #8

Ekostar Online Shopping Fietstas

Ekostar Online Shopping Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ekostar fietstas is een ideale keuze voor dagelijks gebruik, of je nu naar kantoor gaat of boodschappen doet bij de supermarkt. De tas biedt veel bagageruimte en is ontworpen met jouw veiligheid in gedachten, inclusief twee grote reflectoren voor betere zichtbaarheid in het donker. Je hoeft je geen zorgen te maken als het regent, want de tas is waterbestendig om je spullen droog te houden. De montage is snel en gemakkelijk dankzij de vier verstelbare banden en extra klittenband aan de onderkant voor een stevige bevestiging. Mocht je niet tevreden zijn met de kwaliteit of prestaties, biedt Ekostar een 30-dagen geld-terug-garantie. Je kunt deze tas met vertrouwen aanschaffen, wetende dat jouw investering veilig is.

 • Voordeel 1: De Ekostar fietstas biedt veel bagageruimte, wat het de ideale tas maakt voor dagelijks gebruik. Of je nu naar kantoor gaat of boodschappen doet in de supermarkt, deze tas maakt het vervoer van je spullen gemakkelijk.
 • Voordeel 2: De tas heeft twee grote reflectoren, wat de veiligheid en zichtbaarheid in het donker op de weg verbetert. Dat betekent dat je op elk moment van de dag met een gerust hart de weg op kunt.
 • Voordeel 3: Deze tas is waterbestendig, dus zelfs als het begint te regenen terwijl je op de fiets zit, blijven je spullen droog. Een onverwachte stortbui hoeft je dag dus niet te verpesten!
 • Voordeel 4: De Ekostar fietstas is eenvoudig te monteren dankzij de vier verstelbare banden. Daarnaast zorgt het extra klittenband aan de onderkant voor een stevige bevestiging aan je fiets, waardoor de tas niet zal wiebelen of vallen tijdens het fietsen.
 • Voordeel 5: Tot slot, het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de kwaliteit van deze tas wordt weerspiegeld in de 30-dagen geld terug garantie. Mocht je niet tevreden zijn met deze fietstas, dan kun je binnen 30 dagen na aankoop je geld terug krijgen.
 • Het is een uitdaging om met deze positieve beschrijving vijf nadelen te vinden. Sommige potentiële nadelen die we kunnen afleiden hieruit zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel de Ekostar fietstas is ontworpen voor dagelijks gebruik en veel bagageruimte biedt, wordt er niet gespecificeerd hoeveel gewicht de tas echt kan dragen. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om zware voorwerpen te vervoeren.
 • Nadeel 2: De beschrijving legt uit dat de tas waterafstotend is, niet waterdicht. Hierdoor blijft er een risico dat je spullen nat kunnen worden bij zware regen of wanneer je de tas in een plas water laat vallen.
 • Nadeel 3: De aanwezigheid van reflectoren impliceert dat de tas zelf niet van een lichtgevend materiaal is gemaakt. Dit kan voor fietsers in zeer slecht verlichte gebieden een nadeel zijn, omdat ze minder zichtbaar kunnen zijn voor anderen.
 • Nadeel 4: De montage-instructies vermelden het gebruik van vier verstelbare banden, maar geven niet aan of er extra gereedschap nodig is voor de installatie. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn als ze niet technisch onderlegd zijn of als ze extra tijd en moeite willen besparen.
 • Nadeel 5: Er wordt niet vermeld of de tas kan worden bevestigd aan alle soorten fietsen of alleen aan specifieke modellen. Dit kan voor sommige fietsers een belemmering zijn die een specifiek type fiets gebruiken.

Onze favoriet #9

Tourbn Fietstas

Tourbn Fietstas

Waarom we het gekozen hebben

De Tourbon fietstas is een hoogwaardige nylon tas die perfect is voor zowel fietsen als dagelijkse activiteiten. Het unieke ontwerp maakt het mogelijk om de rugzakriemen te verbergen in een zakje met ritssluiting en de tas op je fiets te bevestigen met twee handige haken. Dankzij de rolsluiting aan de bovenkant kan je de tas aanpassen aan verschillende laadgroottes en deze veilig sluiten zonder risico op binnendringend water. De tas heeft een grote capaciteit, is in staat om zelfs een laptop van maximaal 16 inch op te bergen, en weegt slechts 2 pond. Het compacte formaat (ca. 40x11x28 cm) maakt het gemakkelijk om mee te nemen op al je avonturen. De tas heeft ook een handige schouderriem voor als je besluit hem als gewone tas te dragen.

 • Voordeel 1: De Tourbon fietstas is gemaakt van hoogwaardig nylon. Dit betekent dat de tas duurzaam is en bestand tegen de slijtage van dagelijks gebruik.
 • Voordeel 2: De tas heeft een slimme rugzakriemontwerp. Deze riemen kunnen worden verborgen in een zakje met ritssluiting. Zo kun je gemakkelijk wisselen tussen het dragen van de tas op je rug of het klemmen aan het achterrek van je fiets.
 • Voordeel 3: Met de rolsluiting aan de bovenkant van de tas kun je veilig diverse laadmaten meenemen. Het biedt ook bescherming tegen waterintrusie, wat betekent dat je spullen droog blijven, zelfs bij slecht weer.
 • Voordeel 4: De fietstas heeft een grote capaciteit en kan een laptop tot 16 inch opbergen. Dit maakt het ideaal voor woon-werkverkeer, school of reizen.
 • Voordeel 5: De buitenmaat van de tas (40x11x28 cm) en het gewicht (2 pond) maken het compact en licht genoeg voor dagelijks gebruik, zonder in te boeten aan opbergruimte. Handig om mee te nemen op al je avonturen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tourbon fietstas is gemaakt van hoogwaardig nylon, is het materiaal niet genoemd als waterdicht. Dit zou kunnen betekenen dat je spullen bij een flinke regenbui mogelijk niet droog blijven.
 • Nadeel 2: Hoewel de tas een rolsluiting heeft, wat normaal gezien bijdraagt aan waterbestendigheid, wordt er niet specifiek vermeld dat het ook beschermt tegen water. Dit kan een risico vormen voor het waterdicht zijn van de tas.
 • Nadeel 3: De fietstas beschikt over haken om op je achterrek te klemmen. Echter, het kan een nadeel zijn als jouw fiets niet over een achterrek beschikt. Je moet dan mogelijk apart een rek kopen.
 • Nadeel 4: De tas heeft een grote capaciteit, met ruimte voor een laptop tot 16 inch. Dit zou echter een probleem kunnen zijn als je een grotere laptop hebt omdat deze mogelijk niet past.
 • Nadeel 5: De fietstas weegt 2 pond (ongeveer 0,9 kilogram). Dit kan redelijk zwaar zijn voordat je zelfs nog spullen in de tas hebt gestopt. Het extra gewicht kan belastend zijn tijdens langere fietstochten.

Onze favoriet #10

Homper Fietstas

Homper Fietstas

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HOMPER Waterdichte Fietstas is een innovatieve oplossing voor al je fietsopslagbehoeften. Gemaakt van sterk polyester, biedt het betrouwbare bescherming voor je spullen, zelfs in lichte regen. Met afmetingen van 33 x 14 x 12,5 cm en een inhoud van 7 liter, biedt het voldoende ruimte voor je essentiële items zoals gereedschap, camera, waterfles en kleding. De tas kan gemakkelijk en veilig worden vastgemaakt met behulp van de meegeleverde nylon riemen aan de onderkant, waardoor het niet van je fiets valt tijdens je rit. Het unieke van deze fietstas is dat het ook als schoudertas kan dienen dankzij de afneembare schouderriem. Het is een ideale keuze voor zowel korte ritten als dagelijkse gebruik, waarbij je je telefoon, portemonnee, sleutels en andere kleine items veilig kunt bewaren.

 • Voordeel 1: Waterdicht materiaal – De HOMPER fietstas is gemaakt van waterdicht polyester. Dit zorgt ervoor dat je spullen goed beschermd zijn tegen lichte regen tijdens je fietstochten.
 • Voordeel 2: Ruime opbergruimte – De afmetingen van de tas (33 x 14 x 12,5 cm) zorgen voor een zeer ruime opbergruimte. Hierin kun je al je benodigdheden voor een korte trip, zoals reparatiegereedschap, een camera, waterfles, T-shirts en meer gemakkelijk kwijt.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie – Dankzij de nylon riemen aan de onderkant van de tas is de fietstas makkelijk te bevestigen en blijft deze stevig zitten tijdens het fietsen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de tas van de fiets zal vallen.
 • Voordeel 4: Multifunctioneel ontwerp – De HOMPER fietstas is niet alleen een fietstas, maar kan ook als schoudertas worden gebruikt. Dit is te danken aan de afneembare schouderriem. Zo heb je altijd een handige tas bij je, zelfs als je besluit om een stukje te lopen.
 • Voordeel 5: Grote capaciteit – Met een inhoud van 7 liter, is deze fietstas een perfecte optie als je veel dingen bij je wilt hebben onderweg. Je mobiele telefoon, portemonnee, sleutels, gereedschap en andere kleine items passen er moeiteloos in.
 • Nadeel 1: De Fietstas van HOMPER is alleen in staat om je spullen te beschermen bij lichte regen. Dit betekent dus dat bij zware regenval of stormachtige omstandigheden je spullen mogelijk nat kunnen worden.
 • Nadeel 2: Hoewel de tas een ruime binnenruimte heeft, moet je wel in acht nemen dat de afmetingen van de tas, 33 x 14 x 12,5 cm, mogelijk niet voldoende zijn voor grotere items die je zou willen meenemen tijdens een lange fietstocht.
 • Nadeel 3: De tas wordt vastgemaakt met nylon riemen. Hoewel dit handig kan zijn, kunnen deze riemen na verloop van tijd slijten bij constant gebruik of onder extreme weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: Dit product heeft een inhoud van 7 liter, en hoewel dit voldoende kan zijn voor kleine items zoals je mobiele telefoon, portemonnee, sleutels en gereedschap, kan dit te klein zijn voor wie meer of grotere voorwerpen wil opbergen.
 • Nadeel 5: Hoewel de tas multifunctioneel is en als schoudertas kan worden gedragen met behulp van een afneembare schouderriem, kan dit oncomfortabel zijn als de tas zwaar beladen is, gezien het ontwerp en de materialen die niet specifiek bedoeld zijn om als een comfortabel draagbaar schoudertasje te fungeren.

Als afronding van ons uitgebreide onderzoek naar de tien beste fietstassen op de markt, kunnen we met vertrouwen stellen dat er voor ieder soort fietser een perfecte tas te vinden is. Vervoer je regelmatig zware spullen, kies dan voor een robuuste, waterdichte variant. Fiets je vooral korte afstanden in de stad, dan is een compacte, stijlvolle tas wellicht meer jouw ding. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de tas voldoet aan jouw persoonlijke behoeften en comfort. In deze lijst hebben we immers laten zien dat er genoeg kwalitatieve, duurzame en betaalbare opties zijn. Maak dus een geïnformeerde keuze en geniet van het gemak dat een goede fietstas kan bieden.

Inhoudsopgave