a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fietsverlichting: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze test de 10 beste fietsverlichtingen op de markt, volgens nieuw onderzoek, om jouw avondritten veiliger en aangenamer te maken.

Unser Favorit: Cirycase Fietsverlichting

Cirycase Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Dansi Fietsverlichting

Dansi Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Cirycase Fietsverlichting

Cirycase Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Mogzzi Fietsverlichting

Mogzzi Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Mogzzi Fietsverlichting

Mogzzi Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Cirycase Fietsverlichting

Cirycase Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Sikvio Fietsverlichting

Sikvio Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Cycleafer Fietsverlichting

Cycleafer Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Ipsxp Fietsverlichting

Ipsxp Fietsverlichting
★★★★★

Unser Favorit: Doveyi Fietsverlichting

Doveyi Fietsverlichting
★★★★★

Als fietser weet je hoe belangrijk een goede verlichting is, vooral in de donkere maanden van het jaar. Je wilt niet alleen zelf goed kunnen zien, maar ook opvallend zijn voor andere weggebruikers. Veiligheid staat immers voorop! Maar met zoveel verschillende soorten fietsverlichting op de markt, hoe kies je dan het product dat het beste bij jou past? We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en presenteren je graag onze top 10 beste fietsverlichtingsproducten. Of je nu zoekt naar kwaliteit, duurzaamheid, krachtige lumen of een eenvoudige installatie, deze lijst heeft het allemaal. Lees verder en ontdek jouw ideale match in de wereld van fietsverlichting.

Fietsverlichting is een essentieel onderdeel van je fietsuitrusting dat zorgt voor je zichtbaarheid en veiligheid op de weg. Het bestaat meestal uit een set voor- en achterlichten. Het voorlicht, dat wit of geel is, helpt je om de weg voor je te zien na zonsondergang of in slecht verlichte omgevingen. Het achterlicht, dat rood is, zorgt ervoor dat andere weggebruikers je van achteren kunnen zien. Zorg ervoor dat je fietsverlichting altijd goed functioneert; je wilt immers zowel zelf goed zien als goed gezien worden tijdens het fietsen, vooral ‘s nachts en bij slecht weer.

Check Uit

Onze favoriet #1

Cirycase Fietsverlichting

Cirycase Fietsverlichting

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CIRYCASE fietsverlichting is dé oplossing om je zichtbaarheid tijdens het fietsen te verbeteren. De geavanceerde voorlamp combineert een spotlight en schijnwerperbundel die je afzonderlijk of tegelijk kunt gebruiken, met zicht tot 45 meter. Dankzij de talrijke standen, waaronder fel, gemiddeld, zwak en verschillende flitsstanden, pas je de lichtintensiteit aan je behoeften aan. De lamp is niet alleen extreem helder met 500 lumen, maar ook energiezuinig. Het voorlicht heeft een batterijcapaciteit van 1100 mAh en het achterlicht 350 mAh, wat bij spaarzaam gebruik een batterijduur tot wel 35 uur betekent. Bovendien laad je de lampen in 1,5 tot 2,5 uur volledig op met de bijgeleverde dubbele USB-kabel. Het IP65 waterdichte en schokbestendige design maakt de lampen bestendig tegen regen en vallen, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik én outdooravonturen. Dankzij het elastische riempje bevestig je de lampen eenvoudig aan je fiets, maar je kan ze ook aan je rugzak of buggy hangen, of meenemen tijdens het wandelen of kamperen.

 • Voordeel 1: Met de gecombineerde ontwerpen van spotlight- en schijnwerperbundel kun je kiezen tussen groot licht en dimlicht, of beide tegelijkertijd gebruiken. Dit geeft een intense spotlight voor zicht op grote afstand tot 45 meter, en een schijnwerper dat grote oppervlakken verlicht. Zodoende kun je breder, verder of beide zien, afhankelijk van jouw behoefte.
 • Voordeel 2: De CIRYCASE fietsverlichting heeft meerdere modi en is extreem helder. Het is voorzien van twee onafhankelijke bedieningselementen, en kan tot 2 x 4 (voorlicht) + 2 x 6 (achterlicht) verschillende onafhankelijke standen instellen, dit zijn sterke, medium, en zwakke lichtstanden, inclusief diverse flitsmodi. Bovendien biedt het voorlicht een superheldere verlichting van 500 lumen door de extra grote lichtbollen.
 • Voordeel 3: USB opladen en een lange levensduur van de batterij zijn belangrijke kenmerken van deze fietsverlichting. Met een batterij van 1100 mAh voor het voorlicht en 350 mAh voor het achterlicht, kan de verlichting 35 uur meegaan in de “Slow Flash” modus voor het voorlicht en 33 uur voor het achterlicht. Deze lichten kunnen ook tegelijkertijd worden opgeladen met de bijgeleverde 2-poorts USB-kabel in slechts 1,5 tot 2,5 uur.
 • Voordeel 4: De fietsverlichting is IP65 waterdicht en duurzaam. Dit maakt het mogelijk om te fietsen bij slecht weer, zelfs in mist of regen. De behuizing van hoge kwaliteit is ontworpen om klappen en schokken te weerstaan en heeft een uitstekende schokbestendigheid en warmteafvoer. Daarnaast kan de MTB-lamp een val van 3 meter overleven.
 • Voordeel 5: De fietsverlichting kunt je snel en multifunctioneel monteren door het elastische ontwerp van het riempje. Daarnaast is de verlichting licht en compact, wat het gemakkelijk maakt om in je zak mee te nemen. Het is ideaal voor fietsen, wandelen, kamperen of andere situaties waarin zichtbaarheid en veiligheid belangrijk zijn. Het kan ook worden gebruikt op rugzakken, buggy’s en andere plaatsen.
 • nadeel 1: Hoewel de CIRYCASE fietsverlichting meerdere bedieningselementen en modi heeft, kan dit overweldigend en mogelijk verwarrend zijn voor gebruikers die een eenvoudige bediening zoeken.
 • nadeel 2: Het feit dat de fietslamp multifunctioneel is kan ook als een nadeel worden gezien. Het kan teveel en te onhandig zijn voor diegene die slechts een eenvoudige fietslamp nodig heeft zonder alle extra functies.
 • nadeel 3: De fietsverlichting heeft een oplaadtijd van 1,5 tot 2,5 uur. Dit kan ongemakkelijk zijn voor mensen die verwachten dat hun apparaten snel opgeladen zijn, zeker als je je realiseert dat je vergeten bent op te laden net voordat je weg moet.
 • nadeel 4: Ondanks het feit dat de lamp een val van 3 meter kan overleven, is er geen vermelding over de mate van slijtvastheid bij frequent gebruik en of de lamp na verloop van tijd minder functioneel wordt.
 • nadeel 5: De brandtijd van de lamp is in de ‘slow flash’-modus 33 tot 35 uur, wat misschien niet genoeg is voor degene die een langere brandtijd verwacht of nodig heeft zonder de lamp op te hoeven laden.

Onze favoriet #2

Dansi Fietsverlichting

Dansi Fietsverlichting

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dansi fietslamp zorgt voor een aangenaam helder licht tot 30 lux, maar biedt ook een energiebesparende stand van 15 lux voor wanneer je minder helderheid nodig hebt. Je hoeft niet meer onverwachts zonder licht te zitten dankzij de slimme batterijwisselindicator die je tijdig waarschuwt om de batterijen te vervangen. Deze fietslamp monteer je eenvoudig en snel op elk wiel met de bijgeleverde houder, zonder gereedschap. Conform de Duitse verkeersregels (StVZO) goedgekeurd, heeft de achterlamp een brandduur van ongeveer 15 uur en de voorlamp 6 uur. Het is een product van Dansi, een traditioneel Italiaans merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en modern design met ervaring combineert voor innovatieve fietsproducten.

 • Voordeel 1: Helder en aanpasbaar licht: De Dansi fietslamp schijnt aangenaam helder met een lichtkracht van 30 lux. Maar wanneer je minder licht nodig hebt, kan je de lichtsterkte halveren naar 15 lux. Dit kan je helpen om energie te besparen.
 • Voordeel 2: Batterijwisselindicator: Geen vervelende verrassingen meer dat je licht opeens uitvalt tijdens je rit. De Dansi fietslamp is uitgerust met een slimme batterijwisselindicator die je het batterijniveau laat zien en je de kans geeft om de batterijen te vervangen.
 • Voordeel 3: Eenvoudige montage: De Dansi fietslamp is eenvoudig te installeren met de meegeleverde houder en kan op elk wiel worden aangebracht, zonder dat je gereedschap nodig hebt.
 • Voordeel 4: Goedgekeurd en duurzaam: De fietslampset is goedgekeurd volgens de StVZO voor het Duitse wegverkeer, wat betekent dat deze veilig is voor gebruik. Daarnaast heeft de lamp een brandduur van ongeveer 15 uur bij het achterlicht en 6 uur bij de voorlamp.
 • Voordeel 5: Gebouwd op traditie: De Dansi fietslamp is een product van een Italiaans merk dat al meer dan 100 jaar bestaat. De combinatie van ervaring en modern design zorgt voor innovatieve producten op de fietsmarkt.
 • Nadeel 1: De fietsverlichting van Dansi lijkt een solide lichtoplossing te zijn, maar het valt op dat de lichtsterkte vaststaat op 30 lux of 15 lux. Dit betekent dat je niet de flexibiliteit hebt om de lichtsterkte aan te passen op basis van je specifieke behoeften bij wisselende weers- of lichtomstandigheden.
 • Nadeel 2: Ondanks de aanwezigheid van een batterijwisselindicator, moet je nog steeds in de gaten houden of de batterijen op het punt staan op te raken. Dit kan onhandig zijn tijdens het fietsen, vooral als je dit vergeet of het over het hoofd ziet.
 • Nadeel 3: Het lijkt dat de fietslamp alleen kan worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde houder. Dit betekent dat als je deze houder kwijtraakt of beschadigt, je mogelijk een nieuwe houder moet aanschaffen of vervangende opties moet zoeken.
 • Nadeel 4: Hoewel de brandtijd vrij lang is, is er een significant verschil tussen de brandtijd van het achterlicht en de voorlamp, waarbij het achterlicht ongeveer 15 uur meegaat en het voorlicht slechts 6 uur. Dit kan leiden tot ongelijkmatige batterijgebruik en vaker batterijen wisselen, wat niet erg praktisch is.
 • Nadeel 5: Ten slotte is het product van een Italiaans merk en is het goedgekeurd volgens de Duitse wegverkeerswetgeving. Hoewel dit op zich een voordeel kan zijn, is het niet duidelijk of deze goedkeuring ook relevant is of overeenkomt met de Nederlandse verkeerswetgeving en veiligheidsstandaarden, wat mogelijk tot zorgen kan leiden bij gebruik in Nederland.

Onze favoriet #3

Cirycase Fietsverlichting

Cirycase Fietsverlichting

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De fietsverlichting van CIRYCASE is een uniek ontwerp, uitgerust met 2 hoofd-LED’s en 19 hulp-LED’s, met meerdere lichtstanden. Het krachtige voorlicht heeft een capaciteit van 1100MAH en het achterlicht 350MAH, waarbij ze respectievelijk tot 58 en 25 uur kunnen functioneren in de “Slow Flash”-modus. Bovendien waarschuwt een groene knipperende indicator als de batterij onder de 20% komt. De installatie is eenvoudig en kan zonder gereedschap worden voltooid, waardoor het ook geschikt is voor kinderen. De set is IPX6 waterdicht, perfect voor regenachtige of mistige omstandigheden, de USB-poort is veilig afgedekt met een waterdichte siliconenhoes. Maar de veelzijdigheid stopt niet bij fietsen, de lampen zijn ook ideaal voor wandelen, kamperen of als noodzaklamp tijdens outdoor activiteiten. Kortom, CIRYCASE fietsverlichting biedt je veiligheid en veelzijdig licht in elke omgeving.

 • Voordeel 1: Hoge Kwaliteit Verlichting – De MOGZZi fietsverlichting maakt gebruik van 2 hoogwaardige SAMSUNG LH351B leds die tot wel 200 lumen creëren. Met 4 unieke helderheidsniveaus kan je de lichtsterkte aanpassen op basis van je behoeften en omgevingslicht, zowel aan de voor- als achterkant.
 • Voordeel 2: Lange Batterijduur – De ingebouwde oplaadbare batterijen bieden een maximale brandtijd van 10 uur voor het voorlicht en 12 uur voor het achterlicht. Dit betekent dat je minder frequent hoeft te laden en meer tijd kan spenderen aan het fietsen, ongeacht de tijd van de dag.
 • Voordeel 3: Snel en Gemakkelijk Opladen – In plaats van voortdurend batterijen te vervangen, biedt de MOGZZi fietsverlichting een gemakkelijk alternatief met een verborgen USB-oplaadpoort. Binnen slechts een uur kan deze volledig worden opgeladen via de computer of andere USB-apparaten.
 • Voordeel 4: Problemeloze Installatie – Zonder het gebruik van gereedschap, kan je de MOGZZi fietsverlichting snel en eenvoudig aan je fiets bevestigen of weer verwijderen. Het gestroomlijnde ontwerp houdt het veilig op zijn plaats tijdens al je avonturen.
 • Voordeel 5: Weerbestendig – Met een IPX5 water- en stofdichtheid is de MOGZZi fietsverlichting ontworpen voor intensief gebruik in alle weersomstandigheden. De USB-interface is beschermd door een siliconen hoes, wat helpt bij het veilig opladen en de levensduur verlengt. Zo kan je zorgeloos op pad, ongeacht het weer.
 • Nadeel 1: De MOGZZi fietsverlichting heeft meerdere helderheidsniveaus voor zowel het voor- als achterlicht, wat in theorie geweldig is. In de praktijk kan het echter vervelend zijn om steeds van modus te moeten wisselen om de juiste helderheid te vinden.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel kan zijn dat de voorlichten en het achterlicht verschillende batterijcapaciteiten hebben. Dit betekent dat je mogelijk meer tijd kwijt bent aan het opladen en beheren van de lichten dan je zou willen.
 • Nadeel 3: Bovendien, hoewel het product beschikt over een geavanceerde IPX5-waterdichte en stofdichte technologie, bedekt alleen een siliconen laag de USB-interface. Deze zou na verloop van tijd kunnen verslijten en daardoor zou de water- en stofbestendigheid kunnen worden aangetast.
 • Nadeel 4: De installatie en verwijdering van de lichten worden als eenvoudig beschouwd, maar gezien de lichten vastklikken, zou het mogelijk kunnen zijn dat ze niet stevig genoeg bevestigd blijven op hobbelige wegen of tijdens intensieve fietstochten.
 • Nadeel 5: Tot slot is het betreffende fietslicht opgeladen via een USB-aansluiting. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat bent om het licht op te laden als je onderweg bent, in tegenstelling tot een fietslicht met verwisselbare batterijen dat je simpelweg snel kunt vervangen als het uitgaat tijdens je reis.

Onze favoriet #4

Mogzzi Fietsverlichting

Mogzzi Fietsverlichting

Waarom we het gekozen hebben

De MOGZZi fietsverlichting bestaat uit een uitermate sterke voor- en achterlicht die je fietsritten veiliger maken. Aangedreven door twee SAMSUNG LH351B leds verschijnt de voorlamp met 200 lumens en 4 helderheidsniveaus, en een geheugenfunctie. Met een bedrijfstijd van maximaal 10 uur in de laagste modus, kun je gemakkelijk het licht aanpassen aan jouw behoeften. Het achterlicht beschikt over 14 superheldere LEDs, 6 helderheidsniveaus, en een duur van tot 12 uur in de laagste stand, waardoor je onderweg goed zichtbaar blijft. Beide lampen zijn op te laden via een verborgen USB-aansluiting, waardoor er geen noodzaak is voor een kansloze batterijenjacht. Eenvoudig te bevestigen en te verwijderen zonder gereedschap, en met een IPX5 waterbestendigheid, is deze fietsverlichting een veelzijdige metgezel voor alle weersomstandigheden, en biedt je 360 graden zichtbaarheid en bescherming.

 • Voordeel 1: Hoge Kwaliteit Verlichting – De MOGZZi fietsverlichting maakt gebruik van 2 hoogwaardige SAMSUNG LH351B leds die tot wel 200 lumen creëren. Met 4 unieke helderheidsniveaus kan je de lichtsterkte aanpassen op basis van je behoeften en omgevingslicht, zowel aan de voor- als achterkant.
 • Voordeel 2: Lange Batterijduur – De ingebouwde oplaadbare batterijen bieden een maximale brandtijd van 10 uur voor het voorlicht en 12 uur voor het achterlicht. Dit betekent dat je minder frequent hoeft te laden en meer tijd kan spenderen aan het fietsen, ongeacht de tijd van de dag.
 • Voordeel 3: Snel en Gemakkelijk Opladen – In plaats van voortdurend batterijen te vervangen, biedt de MOGZZi fietsverlichting een gemakkelijk alternatief met een verborgen USB-oplaadpoort. Binnen slechts een uur kan deze volledig worden opgeladen via de computer of andere USB-apparaten.
 • Voordeel 4: Problemeloze Installatie – Zonder het gebruik van gereedschap, kan je de MOGZZi fietsverlichting snel en eenvoudig aan je fiets bevestigen of weer verwijderen. Het gestroomlijnde ontwerp houdt het veilig op zijn plaats tijdens al je avonturen.
 • Voordeel 5: Weerbestendig – Met een IPX5 water- en stofdichtheid is de MOGZZi fietsverlichting ontworpen voor intensief gebruik in alle weersomstandigheden. De USB-interface is beschermd door een siliconen hoes, wat helpt bij het veilig opladen en de levensduur verlengt. Zo kan je zorgeloos op pad, ongeacht het weer.
 • Nadeel 1: De MOGZZi fietsverlichting heeft meerdere helderheidsniveaus voor zowel het voor- als achterlicht, wat in theorie geweldig is. In de praktijk kan het echter vervelend zijn om steeds van modus te moeten wisselen om de juiste helderheid te vinden.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel kan zijn dat de voorlichten en het achterlicht verschillende batterijcapaciteiten hebben. Dit betekent dat je mogelijk meer tijd kwijt bent aan het opladen en beheren van de lichten dan je zou willen.
 • Nadeel 3: Bovendien, hoewel het product beschikt over een geavanceerde IPX5-waterdichte en stofdichte technologie, bedekt alleen een siliconen laag de USB-interface. Deze zou na verloop van tijd kunnen verslijten en daardoor zou de water- en stofbestendigheid kunnen worden aangetast.
 • Nadeel 4: De installatie en verwijdering van de lichten worden als eenvoudig beschouwd, maar gezien de lichten vastklikken, zou het mogelijk kunnen zijn dat ze niet stevig genoeg bevestigd blijven op hobbelige wegen of tijdens intensieve fietstochten.
 • Nadeel 5: Tot slot is het betreffende fietslicht opgeladen via een USB-aansluiting. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat bent om het licht op te laden als je onderweg bent, in tegenstelling tot een fietslicht met verwisselbare batterijen dat je simpelweg snel kunt vervangen als het uitgaat tijdens je reis.

Onze favoriet #5

Mogzzi Fietsverlichting

Mogzzi Fietsverlichting

Waarom we het gekozen hebben

De fietsverlichting van MOGZZi is een cruciale en handige toevoeging aan je fietsuitrusting, met 4 lichtmodi voor de voorlichten en 6 lichtmodi voor de achterlichten. Uitgerust met 6 fellichte LEDs 3030 voor de voorlampen en 6 LEDs 2835 voor het achterlicht, garanderen ze jouw veiligheid met 360° bescherming tijdens nachtelijke ritjes. Je hebt keus uit verschillende helderheidsniveaus en ze zijn gemakkelijk te bedienen met één knop. Je kunt ze zonder gereedschap installeren en verwijderen, wat ideaal is als je ze wilt meenemen bij een stop. Ze zijn oplaadbaar via USB-C, duurzaam en schokbestendig en ontworpen voor weerbestendigheid tot IP65 waterdicht niveau, waardoor ze bestand zijn tegen zware regenval en ruige ritten! Ze hebben ook een intelligent circuit ontworpen met laagspanningsbescherming en tandwielgeheugenfunctie om je batterij te beschermen.

 • Voordeel 1: De MOGZZi fietsverlichting biedt diverse opties voor verlichtingsmodi. Met de mogelijkheid om te schakelen tussen hoog, gemiddeld, laag en stroboscoop/alarm voor de voorlichten, en hoog, gemiddeld, laag, langzaam knipperend, snel knipperend, en SOS voor de achterlichten, kan je altijd de ideale verlichting voor jouw situatie instellen.
 • Voordeel 2: Het is enorm gemakkelijk om deze lichten aan je fiets te bevestigen. Je hebt geen gereedschap nodig om de voor- en achterlichten te monteren, en ze zijn gemakkelijk te installeren met siliconenbandjes. Bovendien kunnen ze zonder moeite verwijderd worden.
 • Voordeel 3: De MOGZZi fietsverlichting is oplaadbaar via USB-C, wat ontzettend handig is. Het opladen duurt slechts 1-1,5 uur en is compatibel met alle 5V voedingsbronnen, zoals mobiele telefoonladers, computers en powerbanks. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het steeds vervangen van batterijen.
 • Voordeel 4: Deze fietsverlichting is ontworpen om zowel waterdicht als schokbestendig te zijn. Dus zelfs als je onder zware regenomstandigheden fietst, hoef je je geen zorgen te maken dat je verlichting het begeeft. Daarnaast is de behuizing sterk en duurzaam, bestand tegen vallen en hoge temperaturen.
 • Voordeel 5: Het intelligente circuitontwerp van de MOGZZi fietsverlichting zorgt voor optimale veiligheid en levensduur van de batterij. Wanneer de batterijcapaciteit onder de 20% komt, waarschuwt de groene indicator je. Het circuit pauzeert ook automatisch het opladen wanneer de batterij volledig is opgeladen, ter bescherming van de voeding.
 • Nadeel 1: Hoewel de MOGZZi Fietsverlichting zes verlichtingsmodi voor de achterlichten en vier voor de voorlichten biedt, kan het veelvuldig wisselen tussen de verschillende modi mogelijk als ingewikkeld of omslachtig worden ervaren, vooral tijdens het fietsen wanneer de focus op de weg moet liggen.
 • Nadeel 2: Hoewel de verlichting is uitgerust met een USB-C oplaadbare functie, kan het feit dat de oplaadtijd tussen de 1 en 1,5 uur ligt, voor sommige mensen niet praktisch zijn, vooral als je van plan bent om een langere fietstocht te maken en vergeet je lichten vantevoren op te laden.
 • Nadeel 3: De verlichting wordt bevestigd met siliconenbandjes. Hoewel dit betekent dat je geen gereedschap nodig hebt voor de installatie, kan de duurzaamheid van dergelijke bandjes in vraag worden gesteld, vooral tijdens intensief gebruik en in ruigere omstandigheden.
 • Nadeel 4: Hoewel de lamp is ontworpen voor gebruik bij nachtelijk fietsen en de gebruiker 360° bescherming biedt, geeft de beschrijving niet aan hoe helder het licht in feite is. Dit kan zorgen voor onzekerheid over de effectiviteit van deze verlichting in zeer donkere omstandigheden.
 • Nadeel 5: De IP65 waterbestendigheid is voldoende voor zware regen, maar het is mogelijk niet effectief bij extreme weersomstandigheden, zoals bij zware sneeuwval. Het is ook belangrijk op te merken dat IP65 betekent dat het product stofdicht en beschermd is tegen waterstralen, maar niet noodzakelijkerwijs volledig onderdompelbaar is in water.

Onze favoriet #6

Cirycase Fietsverlichting

Cirycase Fietsverlichting

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CIRYCASE Fietsverlichting is een geavanceerde oplossing voor al je nachtelijke fietsavonturen. Met 2 onafhankelijke schakelaars en verschillende belichtingsmodi waar je tussen kunt schakelen, kan je jouw voor- en achterlicht precies afstemmen op je behoeften. Deze lampen zijn voorzien van een snelle USB-oplaadfunctie en een indrukwekkende langdurige batterij. Het strakke en lichtgewicht ontwerp, naast het eenvoudige installatieproces, maakt deze lampen een aantrekkelijke en praktische keuze. Ze zijn gemaakt om verschillende weersomstandigheden te weerstaan en hebben een uitstekende schokbestendigheid, waardoor ze een betrouwbaar fietsaccessoire zijn. Ze zijn niet alleen geschikt voor fietsers, maar ook voor senioren, kinderen of volwassenen die ‘s nachts lopen, kamperen, rennen, of zelfs als een noodzaklamp nodig hebben.

 • Voordeel 1: Onafhankelijke schakelaars en instelbaar lichtmodi: Jouw CIRYCASE fietsverlichting is uitgerust met 2 onafhankelijke schakelaars met LED-indicatoren, waardoor het voorste licht 2 x 4 modi biedt en het achterlicht 2 x 6 modi. Je kunt eenvoudig schakelen tussen lage en hoge helderheidsinstellingen of langzaam en snel knipperende modi kiezen, afhankelijk van je voorkeur. De geheugenfunctie zorgt voor een gemakkelijke bediening en verbeterde zichtbaarheid tijdens nachtelijke ritten.
 • Voordeel 2: USB Snel Opladen & Langere Levensduur: Met de ingebouwde 1100mAh batterij voor de koplamp en 330mAh voor het achterlicht, kunnen onze oplaadbare fietslichten tegelijkertijd volledig opgeladen worden in slechts 1,5-2,5 uur met behulp van de meegeleverde kabel. De koplamp heeft een indrukwekkende gebruiksduur van 58 uur, terwijl het achterlicht 33 uur continue verlichting biedt.
 • Voordeel 3: Compact Ontwerp & Eenvoudige Installatie: CIRYCASE fietsverlichting heeft een strak en lichtgewicht ontwerp, wat een aerodynamisch alternatief biedt voor omvangrijke fietslichten. Elke enkele LED fietslamp weegt slechts 45g en het unieke en aantrekkelijke ontwerp zal je zeker aantrekken. De lichten zijn moeiteloos te installeren en los te koppelen, voor bescherming tegen diefstal.
 • Voordeel 4: Weerbestendige Prestatie: Met een IPX6-waterdichtheid zijn onze USB-oplaadbare voorste fietslichten ontworpen om verschillende weersomstandigheden te weerstaan zonder jouw reis te hinderen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daardoor duurzaam, met een uitstekende val- en stootbestendigheid.
 • Voordeel 5: Geschikt voor een Verscheidenheid aan Mensen & Scenario’s: CIRYCASE fietsverlichting bevordert veiligheid en zichtbaarheid voor iedereen. Of het nu gaat om ouderen die ‘s nachts wandelen, kinderen die in het donker fietsen, of volwassenen die bezig zijn met nachtelijke activiteiten zoals kamperen of hardlopen. Deze voor- en achtervietslichten zijn geschikt voor alle scenario’s. Ze kunnen ook dienen als noodzaklampen, toortsen, of helmhoofdlampen voor fietsen, kamperen, wandelen en andere nachtelijke activiteiten.
 • Nadeel 1: Onafhankelijke schakelaars kunnen in het begin best ingewikkeld zijn. De fietsverlichting CIRYCASE heeft twee onafhankelijke schakelaars met LED-indicatoren voor verschillende lichtstanden. Dit kan wellicht verwarrend zijn voor sommige gebruikers, vooral als je op zoek bent naar eenvoudige bediening.
 • Nadeel 2: Lange oplaadtijd. Hoewel de fietsverlichting over een snelle USB oplaadmogelijkheid beschikt, varieert de oplaadtijd van 1,5 tot 2,5 uur. Dit kan een nadeel zijn als je snel weg wilt en je lichten niet volledig opgeladen zijn.
 • Nadeel 3: Mogelijke diefstal. Het is vermeld dat de lichten moeiteloos te installeren en te verwijderen zijn. Dit kan ze helaas aantrekkelijk maken voor dieven. Hoewel dit helpt tegen diefstal wanneer je je fiets onbeheerd achterlaat, betekent het ook dat je de lichten elke keer weer moet verwijderen en bij je moet houden.
 • Nadeel 4: Beperkte grootte van de batterij. De voorlamp van de CIRYCASE fietsverlichting heeft een 1100mAh batterij en de achterlicht een 330mAh batterij. Ondanks de lange gebruiksduur zou een grotere batterij je de vrijheid geven om langere fietstochten te maken zonder je zorgen te hoeven maken over de levensduur van de batterij.
 • Nadeel 5: Het design is misschien niet naar ieders smaak. Hoewel het ontwerp strak en lichtgewicht is, kan het zijn dat niet iedereen het unieke en aantrekkelijke ontwerp van deze fietsverlichting kan waarderen. Vooral als je een voorkeur hebt voor een klassiekere stijl of als je fiets een specifieke esthetiek heeft.

Onze favoriet #7

Sikvio Fietsverlichting

Sikvio Fietsverlichting

Waarom we het gekozen hebben

De SIKVIO Fietsverlichting is een krachtig USB-oplaadbaar fietslamp met een ingebouwde 2200 mAh batterij. Het is uitgerust met twee superheldere LED-voorlichten die de weg ‘s nachts helder verlichten om je veiligheid te garanderen, evenals een achterlicht. Het heeft 5 lichtmodi: Low, Mid, High, Strobe en SOS die je gemakkelijk kunt aanpassen aan verschillende wegomstandigheden. Dankzij de IP65-waterdicht functie is het bestand tegen waterspatten vanuit elke hoek. Het biedt een breed lichtbereik van 300-500m voor een betere zichtbaarheid. De fietsverlichting is eenvoudig te installeren in enkele seconden zonder gereedschap en heeft een 360° aanpasbare steun voor gemakkelijk gebruik.

 • Voordeel 1: De SIKVIO fietsverlichting is krachtig en USB oplaadbaar. Met de meegeleverde USB-kabel kun je hem eenvoudig opladen via je computer, laptop, powerbank of elk apparaat met USB-poort. De ingebouwde oplaadbare batterij van 2200 mAh geeft je voldoende stroom wanneer je die nodig hebt.
 • Voordeel 2: Deze fietslamp bevat 2 superheldere LED-lampen aan de voorkant die de weg ‘s nachts verlichten. Het achterlicht zorgt er ook voor dat je reis veiliger wordt, vooral in donkere omstandigheden.
 • Voordeel 3: De SIKVIO fietsverlichting heeft 5 lichtmodi, waaronder Low, Mid, High, Strobe en SOS. Dit maakt het gemakkelijk om je verlichting aan te passen aan verschillende weg- en rijomstandigheden.
 • Voordeel 4: Met de IP65 waterdichte functie is de fietslamp bestand tegen waterspatten vanuit elke hoek. Het licht van 1000 lumen houdt je pad tussen 300 en 500 meter zichtbaar, waardoor je veiligheid en zichtbaarheid in donkere omstandigheden verbeteren.
 • Voordeel 5: De SIKVIO fietsverlichting is eenvoudig te installeren, je kunt dit in een paar seconden doen zonder gereedschap. Bovendien heeft de lamp een 360° aanpassingssteun, waardoor je hem gemakkelijk kan verwijderen en op de gewenste positie kan aanbrengen.
 • Nadeel 1: Afhankelijk van USB-apparaten voor opladen. De SIKVIO fietsverlichting is uitgerust met een USB-kabel voor opladen. Dit kan een nadeel zijn als je niet altijd toegang hebt tot een computer, laptop, powerbank of een ander apparaat met een USB-poort.
 • Nadeel 2: Gelimiteerde batterij capaciteit. De fietsverlichting heeft een ingebouwde oplaadbare batterij van 2200 mAh. Hoewel dit genoeg kan zijn voor kortere ritten, kan het onvoldoende zijn voor langere ritten of als je vergeet om de verlichting op te laden.
 • Nadeel 3: Onduidelijke batterij statusindicatie. De kracht van de batterij geeft aan van hoog naar laag: blauw-blauw knipperend rood-rood knipperend. Dit kan verwarrend zijn en het is niet direct duidelijk wanneer de batterij bijna leeg is.
 • Nadeel 4: Enkel IP65 waterdicht. Hoewel de fietslamp is gemaakt om water sproeiend vanuit elke hoek te weerstaan, is deze wellicht niet bestand tegen volledige onderdompeling in water. Dit kan een probleem zijn in zeer zware regenval of bij het schoonmaken van je fiets.
 • Nadeel 5: Mogelijke beperkingen van lichtmodi. Hoewel de SIKVIO fietsverlichting vijf verschillende lichtmodi aanbiedt, inclusief Low, Mid, Hight, Strobe en SoS, zijn er mogelijk momenten waarop je een andere modus nodig hebt die er niet is, zoals een constante lage lichtmodus voor rijden in stedelijke gebieden of een pulsmodus.

Onze favoriet #8

Cycleafer Fietsverlichting

Cycleafer Fietsverlichting

Waarom we het gekozen hebben

De Cycleafer Fietsverlichting Set is een essentiële veiligheidsuitrusting voor jouw fiets, dat door middel van de nieuwste COB-technologie zorgt voor een hoge zichtbaarheid, zowel overdag als ‘s nachts. Deze set, bestaande uit voor- en achterlicht en geleverd met twee USB-kabels en een handleiding, is gemakkelijk op te laden via je laptop, powerbank of elk apparaat met een USB-poort, waardoor je zowel geld als tijd bespaart op het kopen en vervangen van AA-batterijen. Ook wordt er een gratis achterlicht bij elk set toegevoegd, wat nog meer zichtbaarheid en veiligheid biedt. Of je nu loopt, fietst, jogt of rommelt in weinig licht, deze ultraheldere veiligheidslichten beschermen je tegen potentieel gevaar. Plus, met een risicovrije 100% tevredenheidsgarantie en een driejarige moeiteloze garantie, kun je met vertrouwen in jouw aankoop hebben.

 • Voordeel 1: De Cycleafer fietsverlichting maakt gebruik van de nieuwste COB-technologie, waardoor je niet alleen ‘s nachts, maar ook overdag goed zichtbaar bent. Dit verhoogt je veiligheid aanzienlijk, omdat de meeste fietsongevallen overdag gebeuren.
 • Voordeel 2: De set bevat zowel voor- als achterverlichting. Dit betekent dat je vanuit alle hoeken zichtbaar bent, waardoor je kans op een ongeval verder vermindert.
 • Voordeel 3: De fietsverlichting set wordt geleverd met oplaadbare batterijen en USB-kabels. Zo kun je je fietsverlichting gemakkelijk opladen via je laptop, powerbank of elk ander apparaat met een USB-poort. Hierdoor hoef je geen geld meer uit te geven aan vervangende batterijen.
 • Voordeel 4: De Cycleafer verlichting set is zeer veelzijdig. Je kunt de lampen niet alleen gebruiken tijdens het fietsen, maar ook tijdens het hardlopen, wandelen of joggen. Je kunt ze zelfs in je auto bewaren als noodverlichting.
 • Voordeel 5: Het innovatieve verlichtingsontwerp rondom de lampbehuizing zorgt voor een betere zichtbaarheid dan andere lampen op de markt. Of je nu in het donker of bij weinig licht actief bent, deze lampen helpen je om veilig te blijven.
 • Nadeel 1: Hoewel de Cycleafer fietsverlichtingssset is uitgerust met de nieuwste COB-technologie voor zichtbaarheid overdag, is het mogelijk dat het licht in bepaalde weersomstandigheden, zoals helder zonlicht, toch niet voldoende opvalt.
 • Nadeel 2: De fietsverlichting set vereist een USB-lader, wat betekent dat je je altijd bewust moet zijn van de batterijduur om te voorkomen dat de lamp uitgaat tijdens je rit. Als je midden in een fietstocht bent zonder toegang tot een oplaadpunt, kan dit problematisch zijn.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving benadrukt de zichtbaarheid van het COB rood licht, maar het houdt geen rekening met mensen wiens zichtbaarheid wordt aangetast door het zien van specifieke kleuren, zoals kleurenblinde individuen die moeite kunnen hebben om het rode licht te zien.
 • Nadeel 4: Hoewel deze fietsverlichtingsset extra veiligheid kan bieden voor verschillende activiteiten, zoals hardlopen en wandelen, is het ontwerp mogelijk niet praktisch of geschikt voor alle soorten uitrusting of kleding, waardoor de veelzijdigheid ervan wordt beperkt.
 • Nadeel 5: De Cycleafer fietsverlichting set wordt geleverd met een voor- en achterlicht, en hoewel dit kan voldoen aan de basisvereisten voor fietsveiligheid, zijn er andere fietsverlichting merken die extra zijverlichting bieden voor een nog hogere zichtbaarheid en veiligheid.

Onze favoriet #9

Ipsxp Fietsverlichting

Ipsxp Fietsverlichting

Waarom we het gekozen hebben

De IPSXP Fietsverlichting is een geavanceerde verlichtingsoplossing voor fietsers. Het heeft een uniek ontworpen, niet-verblindende LED met lichtdetectiemodus die automatisch aangaat bij onvoldoende omgevingslicht en uitgaat als er genoeg licht is. Het levert een intensiteit van 60 lux tot een bereik van 10 meter, waardoor je uitstekend zichtbaar bent zonder anderen te verblinden. Het biedt ook een uniforme belichting over hobbelig terrein, wat de veiligheid ‘s nachts bevordert. Deze fietslamp wordt opgeladen via USB en een volledige oplaadbeurt van 2 uur zorgt voor een ononderbroken werking van maximaal 4 uur. De verlichting is waterdicht en betrouwbaar onder alle weersomstandigheden en terreintypes. Verder zijn er superheldere knipperlichten om de aandacht van bestuurders te trekken en hoogwaardige bevestigingsmiddelen die ervoor zorgen dat de lichten stevig op je fiets blijven zitten, zelfs op oneffen wegen. Kortom, de IPSXP Fietsverlichting verbetert niet alleen je zichtbaarheid maar draagt ook bij aan je veiligheid op de weg.

 • Voordeel 1: De IPSXP fietsverlichting beschikt over een intelligente lichtdetectiemodus. Als er onvoldoende omgevingslicht is, gaat de lamp automatisch aan en zorgt voor voldoende licht tijdens je rit. Wanneer er genoeg licht is, schakelt de lamp automatisch uit. Dit draagt bij aan de levensduur van de batterij en zorgt tegelijkertijd voor veiligheid bij onvoldoende verlichting.
 • Voordeel 2: Dankzij de unieke LED met niet-verblindend design kun je gerust zijn dat je tegemoetkomende voetgangers of bestuurders niet verblindt. Het biedt de optimale balans tussen lichtintensiteit en energieverbruik, wat resulteert in een hoge zichtbaarheid.
 • Voordeel 3: Het is makkelijk in gebruik dankzij de USB oplaadmogelijkheid. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterijen. Met een volledige oplaadtijd van slechts 2 uur kan de fietsverlichting tot 4 uur ononderbroken werken.
 • Voordeel 4: De waterbestendigheid van het product maakt het ideaal voor elk type weersomstandigheden. Ongeacht of het regent of een donkere nacht is, deze LED-fietslampenset zal altijd helder zicht bieden.
 • Voordeel 5: De hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zorgt voor superheldere knipperlichten die de aandacht van andere bestuurders op de weg trekken. De hoogwaardige bevestigingsmiddelen houden de lichten stevig op je fiets, zelfs op oneffen wegen. De verlichting is zo krachtig dat het de weg tot op grote afstand in volledig donker verlicht. Dit draagt bij aan de veiligheid door mogelijke gevaren op de weg beter zichtbaar te maken.
 • Nadeel 1: De lichtdetectiemodus kan onhandig zijn in bepaalde situaties. Het licht brandt automatisch op als er niet voldoende omgevingslicht is, volgens de productbeschrijving. Echter, in sommige situaties wil je misschien volledige controle over wanneer het licht aan of uit is, ongeacht de hoeveelheid omgevingslicht.
 • Nadeel 2: De fietslamp E0S220 heeft een niet-verblindend ontwerp, wat een geweldig voordeel is, maar de maximale lichtintensiteit is 60 lux. Hoewel dit kan voldoen aan standaard veiligheidsnormen, zijn er op de markt lampen beschikbaar die veel helderder zijn voor extra zichtbaarheid.
 • Nadeel 3: De tijd dat de led-fietslamp ononderbroken kan werken, is tot 4 uur na een volledige oplaadbeurt van 2 uur. Dit kan onvoldoende zijn voor langere fietstochten of als je vergeet de lamp op tijd op te laden.
 • Nadeel 4: Hoewel de lamp waterbestendig is, wordt er in de beschrijving niet gesproken over stof- of schokbestendigheid. Dit kan een probleem zijn in bepaalde omgevingen of omstandigheden.
 • Nadeel 5: De bevestigingsmiddelen zijn volgens de productinformatie van hoge kwaliteit, maar hoe ze precies werken of hoe gemakkelijk ze zijn in gebruik wordt niet gespecificeerd. De ophanging van fietslampen kan soms ingewikkeld of tijdrovend zijn, afhankelijk van het ontwerp.

Onze favoriet #10

Doveyi Fietsverlichting

Doveyi Fietsverlichting

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De fietsverlichting van DOVEYI is een hoogwaardige, innovatieve lichtset die je fietsritten veiliger en comfortabeler maakt. De lichtset heeft een hoog vermogen van 2400 lumen en een breed lichtbereik, wat zorgt voor uitstekend zicht op ieder type terrein. Dankzij de krachtige, ingebouwde 6400 mAh USB-batterij kun je rekenen op een lange gebruikstijd tot wel 11 uur. De lichtset is extra gebruiksvriendelijk door de snelle Type-C USB-laadmogelijkheid en kan zelfs als powerbank dienen in noodgevallen. De robuuste, stootbestendige en waterdichte constructie (IP65) zorgt ervoor dat het licht in elk weer te gebruiken is. De voorlamp kan bovendien 360° draaien en de lichtset is snel en zonder gereedschap te installeren of verwijderen. Met deze lichtset ben je rondom zichtbaar en ga je veiliger de weg op. DOVEYI biedt daarbij volledige tevredenheidsgarantie, zo kun je met een gerust hart deze praktische fietsverlichting aanschaffen.

 • Voordeel 1: De DOVEYI fietsverlichting biedt een hoge helderheid van 2400 lumen, wat zorgt voor een superieure zichtbaarheid. Ook is de lichtstraal breed genoeg om de weg voor je te verlichten, waardoor je veilig in het donker kunt fietsen.
 • Voordeel 2: Deze fietsverlichting is uitgerust met een krachtige batterij van 6400 mAh. Dit betekent dat je kunt genieten van een ongelooflijk lange gebruiksduur: tot 5 uur in de sterkste stand en zelfs 11 uur in de zwakkere stand.
 • Voordeel 3: Een ander groot voordeel is dat deze fietsverlichting beschikt over een USB Type-C oplaadsysteem, wat sneller is dan de traditionele 1A USB. Bovendien functioneert de verlichting ook als powerbank, zodat je jouw apparaten in noodgevallen kunt opladen.
 • Voordeel 4: De DOVEYI fietsverlichting heeft een robuuste constructie met de IP65 waterdichtheid. Dit betekent dat de verlichting bestand is tegen elk weer en goed om kan gaan met trillingen en hobbels van hobbelige wegen.
 • Voordeel 5: De lichten van de fietsverlichting zijn gemakkelijk te installeren en kunnen 360° draaien. Je kunt ze dus in de gewenste hoek zetten. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verwijderen en mee te nemen, doordat ze lichtgewicht en compact zijn. Hierdoor zijn ze ideaal voor als je de fiets buiten wilt vouwen en meenemen.
 • Nadeel 1: Hoewel het licht van 2400 lumen een hoge helderheid biedt, is dit mogelijk te intens voor sommige gebruikers en kan het tegenliggers verblinden.
 • Nadeel 2: De Type-C USB-verbinding zou onpraktisch kunnen zijn voor sommige gebruikers die mogelijk geen toegang hebben tot dit type oplaadapparatuur.
 • Nadeel 3: Hoewel het fietslicht als IP65 waterdicht wordt aangegeven, betekent dit dat het bestand is tegen straalwater, maar niet volledig onderdompeling in water. Dus in gevallen van zware regenval of als je per ongeluk het fietslicht in het water laat vallen, kan dit het product beschadigen.
 • Nadeel 4: Het 360-graden draaimontagesysteem van het voorlicht kan mogelijk problemen opleveren, omdat het bij intensieve of hobbelige ritten kan bewegen en dus de nodige aanpassingen vereist.
 • Nadeel 5: Hoewel het compacte formaat en het clip-on ontwerp gemakkelijk te verwijderen en te dragen maken, kunnen ze ervoor zorgen dat het licht gemakkelijker verloren gaat of gestolen wordt als het niet goed wordt beveiligd wanneer het niet in gebruik is.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van verschillende fietsverlichtingen, hebben we kunnen concluderen dat er tal van goede opties beschikbaar zijn voor elke fietsliefhebber. Het is belangrijk dat je een lamp kiest die past bij jouw specifieke behoeften, zodat je altijd veilig bent tijdens je rit, zowel overdag als ‘s nachts. Nauwkeurigheid, helderheid, duurzaamheid en gebruiksgemak zijn enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het maken van je keuze. We hopen dat onze top-10 lijst van geteste fietsverlichtingen jou helpt bij het vinden van de perfecte match voor jouw fietsbehoeften. Vergeet niet dat de beste fietsverlichting degene is die je consciëntieus gebruikt. Veiligheid op de weg is immers een topprioriteit.

Inhoudsopgave