a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Filterkoffie: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste filterkoffie-producten van het nieuwste onderzoek om de perfecte keuze voor jouw koffiegebruik te maken.

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Starbucks Filterkoffie

Starbucks Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie
★★★★★

Unser Favorit: Melitta Filterkoffie

Melitta Filterkoffie
★★★★★

Als je een koffieliefhebber bent en op zoek bent naar de ultieme koffie-ervaring, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel introduceren we je aan de tien beste filterkoffieproducten op de markt die aan de hand van ons nieuwste onderzoek zijn gekozen. Wij hebben intensief onderzoek gedaan naar verschillende merken en modellen om de opties met de beste smaak, kwaliteit en waarde voor je op een rijtje te zetten. Of je nu een expert barista bent of gewoon een beginner, deze lijst zal je helpen de perfecte keuze te maken. Dus, zet je papierfilter klaar, hier komen de top 10 filterkoffies die je absoluut moet proberen!

Filterkoffie is een traditionele methode waarbij heet water over gemalen koffie druppelt die in een papieren of metalen filter in een dripper of koffiezetapparaat zit. Met deze populaire manier kun je eenvoudig meerdere kopjes koffie tegelijk bereiden en door de filter komen er minder oliën en fijne deeltjes in je koffie, wat resulteert in een helderder, lichter brouwsel met een puurdere koffiesmaak. Jij kunt zelf de sterkte van je koffie bepalen door de hoeveelheid koffie die je gebruikt te veranderen. Echter, vergeet niet dat de smaak ook afhankelijk is van de koffiebonen die je gebruikt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Aroma Rood Donker is een intensieve variant op de bekende Aroma Rood die je misschien al kent. Deze rijke melange van zorgvuldig geselecteerde Arabica- en Robustabonen biedt een volle body en een verkwikkend pittige smaak, gereproduceerd door een intense smaakintensiteit van 06 op een schaal van 09. Het draagt het smaaksegment ‘Intens: Vol & Rijk’. Of je nu van zwarte koffie of melkkoffie houdt, dit product is meest geschikt voor beiden en kan bereid worden met je filterkoffie-apparaat, cafetière, aeropress, percolator of chemex. De branding is donker, wat bijdraagt aan het krachtige karakter van deze koffie.

 • Voordeel 1: Ervaar de vertrouwde smaak van Douwe Egberts Aroma Rood nu in een donkere variant. Als je al fan bent van Aroma Rood, zal deze variant je zeker aanspreken voor een intensiever genot.
 • Voordeel 2: De combinatie van Arabica- en Robustabonen resulteert in een volle, pittige smaak. Deze mix van bonen zorgt voor een krachtige koffie met een indrukwekkende body.
 • Voordeel 3: De smaakintensiteit is beoordeeld met een 06 op een schaal van 01-09. Delen van de productbeschrijving geven aan dat dit smaaksegment “Intens: Vol & Rijk” is. Dit betekent dat de smaak verre van vlak of mild is, perfect voor koffieliefhebbers die de voorkeur geven aan sterkere aroma’s.
 • Voordeel 4: Het koffiemerk geeft aan dat deze formule het meest geschikt is voor het zetten van zwarte koffie en melkkoffie. Of je nu houdt van de eenvoud van zwarte koffie of de romige textuur van melkkoffie, Douwe Egberts Aroma Rood Donker is een uitstekende keuze voor jou.
 • Voordeel 5: Deze koffie is speciaal ontworpen voor gebruik in filterkoffie apparaten, cafetières, aeropress, percolator, en chemex. Dit betekent dat je deze koffie op verschillende manieren kunt bereiden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het apparaat dat je thuis hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel het wordt omschreven als een ‘volle body en pittige smaak’, kan dit karakter van de Douwe Egberts Aroma Rood Donker koffie te intens zijn voor mensen die een mildere, soepelere koffie prefereren.
 • Nadeel 2: De Douwe Egberts Aroma Rood Donker moet je zelf malen. Dit kost extra tijd en moeite en kan als onhandig worden beschouwd als je snel een kopje koffie wilt zetten.
 • Nadeel 3: Hoewel de koffie als ‘vol en rijk’ wordt omschreven, kan de smaakvariatie beperkt zijn. Daarom kan deze variant minder geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar koffie met een complexer smaakprofiel.
 • Nadeel 4: De koffie is donker gebrand. Hoewel sommige mensen dit heerlijk vinden, kan het anderen afschrikken die een lichtere branding prefereren, omdat een donkere branding als bitterder kan worden ervaren.
 • Nadeel 5: De koffie is het meest geschikt om zwarte koffie of melkkoffie mee te zetten, wat beperkingen kan leggen op de soorten koffiedranken die je kunt bereiden. Indien je graag experimenteert met verschillende soorten koffiedranken, zoals espresso of cappuccino, is deze koffie mogelijk minder geschikt.

Onze favoriet #2

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Aroma Rood Grove Maling is een uitstekende keuze voor de liefhebber van een ronde, evenwichtige koffie met een heerlijk aroma. De grove maling maakt deze koffie perfect voor gebruik in je cafetière of percolator, waardoor je kunt genieten van een extra soepele en afgeronde smaak. Met een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01 tot 09, dankzij de medium gebrande melange van kwalitatief hoogwaardige koffiebonen, krijg je die vertrouwde, herkenbare Aroma Rood smaak. Bovendien ontvang je 60 Douwe Egberts Waardepunten bij je aankoop, waarmee jij kunt sparen voor unieke koffie- en theeproducten.

 • Voordeel 1: Met Douwe Egberts Aroma Rood Grove Maling krijg je een ronde, evenwichtige smaak. Dit maakt jouw koffie-ervaring soepel en aangenaam, zeker als je geniet van een harmonieuze koffiesmaak.
 • Voordeel 2: De koffiemelange van Douwe Egberts heeft een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01-09. Dit betekent dat je kunt rekenen op een gemiddeld sterkte koffie, perfect om je dag op een gebalanceerde manier te starten.
 • Voordeel 3: Hij is goed geschikt voor gebruik in een cafetière of percolator. Als je graag op een traditionele manier koffie maakt, dan is deze grof gemalen koffie precies wat je nodig hebt.
 • Voordeel 4: Dit product staat voor het onmiskenbare Aroma Rood smaakprofiel. De bekende en geliefde smaak zal jou en andere kenners zeker plezieren.
 • Voordeel 5: Er is een extra bonus bij deze koffie – je krijgt ook 60 Douwe Egberts Waardepunten. Hiermee kan je sparen voor unieke koffie- en theeproducten, wat jouw koffiebeleving nog verder kan verbeteren.
 • Nadeel 1: Je kan het gevoel hebben dat de smaakintensiteit van niveau 05 (op een schaal van 01-09) ietwat aan de lichte kant is. Als je van een sterke, krachtige koffie houdt, vind je Douwe Egberts Aroma Rood Grove Maling misschien niet sterk genoeg.
 • Nadeel 2: Het is specifiek ontworpen voor gebruik in een cafetière of percolator. Dat betekent dat als je een ander soort koffieapparaat gebruikt, zoals een espresso-machine of een koffiezetapparaat met druppelfilter, je mogelijk niet het gewenste resultaat krijgt.
 • Nadeel 3: De grove maling kan ervoor zorgen dat de koffiesmaak te zacht of te waterig is voor sommige smaakvoorkeuren. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar sommigen vinden dat een fijnere maling een intensere smaak oplevert.
 • Nadeel 4: Hoewel de ‘ronde, evenwichtige en herkenbare smaak van Aroma Rood’ voor velen aantrekkelijk kan zijn, kan dit voor sommigen nadelig zijn als je op zoek bent naar een meer gedurfde, unieke koffiesmaak. Deze koffie lijkt een veilige, middle-of-the-road optie en biedt mogelijk niet de variëteit die sommige koffieliefhebbers zoeken.
 • Nadeel 5: Het product is inclusief 60 Douwe Egberts Waardepunten. Dit klinkt misschien als een voordeel, maar als je een vrijer merk wilt en DG-punten niet echt iets voor jou betekent, dan zou deze functie je niet aantrekken. Dit houdt misschien in dat je betaalt voor een functie die je niet echt gaat gebruiken.

Onze favoriet #3

Starbucks Filterkoffie

Starbucks Filterkoffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

STARBUCKS filterkoffie is een met zorg gebrande en gemalen koffie, rijk aan tonen van toffee en perfect in balans met smaken van noten en cacao. De koffie biedt je de volheid van aroma en smaak die je van STARBUCKS gewend bent, gewoon genieten zonder dat je je huis uit hoeft. De mix van fijne Latijns-Amerikaanse bonen is geroosterd tot een glinsterende, donkere kastanjekleur en resulteert in een medium roast koffie die zowel zacht als gebalanceerd is. Daarnaast draagt STARBUCKS bij aan een betere wereld door enkel koffie in te kopen die 100% ethisch verantwoord is, in samenwerking met Conservation International.

 • Voordeel 1: Met Douwe Egberts Mocca krijg je een volle en rijke smaak van filterkoffie, die je naar nog meer doet verlangen. Je proeft zelfs subtiele accenten van specerijen en cacao, wat zorgt voor een uniek smakenprofiel.
 • Voordeel 2: Deze koffie heeft een smaakintensiteit van 07 (op een schaal van 01-09). Dankzij de donker gebrande blend van Arabica en Robusta koffiebonen krijg je een intense koffie-ervaring.
 • Voordeel 3: Het smaaksegment dat de Douwe Egberts Mocca te bieden heeft, is intens en krachtig. De mokka koffie heeft een karaktervolle en intense smaak met accenten van specerijen en cacao voor een verrassende smaakexplosie.
 • Voordeel 4: De snelfiltermaling zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag snel en gemakkelijk een kopje zwarte koffie of melkkoffie kunt zetten met een filterapparaat of opzetfilter.
 • Voordeel 5: Tot slot, bij aankoop van deze koffie ontvang je 120 Douwe Egberts waardepunten. Hiermee kun je sparen voor unieke koffie- en theeproducten, waardoor elke aankoop bijdraagt aan toekomstige genietmomenten.
 • Nadeel 1: De Douwe Egberts Mocca kan wellicht te intens zijn voor sommige koffieliefhebbers, zeker als je voorkeur uitgaat naar een mildere koffie. Met een smaakintensiteit van 07 op een schaal van 01-09 is deze koffie duidelijk bedoeld voor wie houdt van een krachtige mokka-koffie.
 • Nadeel 2: Omdat de koffie gemaakt is van een blend van donkergebrande Arabica en Robusta bonen, kan de smaak als bitter of branderig ervaren worden. Niet iedereen is fan van donker gebrande bonen, wat iets om in gedachten te houden is.
 • Nadeel 3: De Douwe Egberts Mocca is alleen bedoeld voor filterapparaten of opzetfilters. Als je thuis geen filterapparaat of opzetfilter bezit, zal je de benodigde apparatuur moeten kopen om van deze koffie te kunnen genieten.
 • Nadeel 4: De smaakaccenten van specerijen en cacao zijn subtiel en kunnen mogelijk niet door iedereen worden waargenomen. Als je specifiek op zoek bent naar een koffie waarin deze smaken sterk naar voren komen, dan kan de Douwe Egberts Mocca teleurstellend zijn.
 • Nadeel 5: Je moet regelmatig Douwe Egberts-producten kopen om genoeg waardepunten te verzamelen voor unieke koffie- en theeproducten. Mogelijk ben je hier niet in geïnteresseerd of vind je het geen toegevoegde waarde hebben.

Onze favoriet #4

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Mocca filterkoffie biedt je een intensieve koffie-ervaring met een volle, rijke smaak. Deze koffie, met smaakintensiteit 07 op een schaal van 01-09, verleidt je met subtiele accenten van specerijen en cacao, dankzij de donker gebrande blend van Arabica en Robusta koffiebonen. Geschikt voor zowel zwarte koffie als melkkoffie door middel van een filterapparaat of opzetfilter. Als bonus, elke aankoop bevat 120 Douwe Egberts Waardepunten die je kunt sparen voor unieke koffie- en theeproducten. De onmiskenbaar krachtige mokka smaak en de intense aroma’s maken deze koffie tot een ware smaaksensatie.

 • Voordeel 1: Met Douwe Egberts Mocca krijg je een volle en rijke smaak van filterkoffie, die je naar nog meer doet verlangen. Je proeft zelfs subtiele accenten van specerijen en cacao, wat zorgt voor een uniek smakenprofiel.
 • Voordeel 2: Deze koffie heeft een smaakintensiteit van 07 (op een schaal van 01-09). Dankzij de donker gebrande blend van Arabica en Robusta koffiebonen krijg je een intense koffie-ervaring.
 • Voordeel 3: Het smaaksegment dat de Douwe Egberts Mocca te bieden heeft, is intens en krachtig. De mokka koffie heeft een karaktervolle en intense smaak met accenten van specerijen en cacao voor een verrassende smaakexplosie.
 • Voordeel 4: De snelfiltermaling zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag snel en gemakkelijk een kopje zwarte koffie of melkkoffie kunt zetten met een filterapparaat of opzetfilter.
 • Voordeel 5: Tot slot, bij aankoop van deze koffie ontvang je 120 Douwe Egberts waardepunten. Hiermee kun je sparen voor unieke koffie- en theeproducten, waardoor elke aankoop bijdraagt aan toekomstige genietmomenten.
 • Nadeel 1: De Douwe Egberts Mocca kan wellicht te intens zijn voor sommige koffieliefhebbers, zeker als je voorkeur uitgaat naar een mildere koffie. Met een smaakintensiteit van 07 op een schaal van 01-09 is deze koffie duidelijk bedoeld voor wie houdt van een krachtige mokka-koffie.
 • Nadeel 2: Omdat de koffie gemaakt is van een blend van donkergebrande Arabica en Robusta bonen, kan de smaak als bitter of branderig ervaren worden. Niet iedereen is fan van donker gebrande bonen, wat iets om in gedachten te houden is.
 • Nadeel 3: De Douwe Egberts Mocca is alleen bedoeld voor filterapparaten of opzetfilters. Als je thuis geen filterapparaat of opzetfilter bezit, zal je de benodigde apparatuur moeten kopen om van deze koffie te kunnen genieten.
 • Nadeel 4: De smaakaccenten van specerijen en cacao zijn subtiel en kunnen mogelijk niet door iedereen worden waargenomen. Als je specifiek op zoek bent naar een koffie waarin deze smaken sterk naar voren komen, dan kan de Douwe Egberts Mocca teleurstellend zijn.
 • Nadeel 5: Je moet regelmatig Douwe Egberts-producten kopen om genoeg waardepunten te verzamelen voor unieke koffie- en theeproducten. Mogelijk ben je hier niet in geïnteresseerd of vind je het geen toegevoegde waarde hebben.

Onze favoriet #5

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Aroma Rood Grove Maling is een voortreffelijke filterkoffie die jou een evenwichtige, ronde smaak biedt met een heerlijk geurig aroma. Met zijn medium branding en kwalitatieve melange, heeft het een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01 tot 09. Deze koffie, met zijn grove maling, is uitermate geschikt voor gebruik in een cafetière of percolator. Als extraatje krijg je met deze verpakking ook nog 120 Douwe Egberts Waardepunten om te sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Geniet van de herkenbare smaak van Aroma Rood in elke slok.

 • Voordeel 1: De Douwe Egberts Aroma Rood Grove Maling biedt een geurige aroma die je zintuigen van het begin tot het einde tevreden zal stellen. Het is een ronde en evenwichtige koffie die je elke keer weer een plezierige ervaring geeft.
 • Voordeel 2: Dankzij de grove maling krijg je een extra soepele en ronde smaak. Dit maakt de Douwe Egberts koffie ideaal voor gebruik in een cafetière of percolator.
 • Voordeel 3: De smaakintensiteit van 05 (op een schaal van 01-09) dankzij de medium gebrande melange van kwalitatieve koffiebonen zorgt voor een niet te overweldigende, maar toch rijke en bevredigende koffie-ervaring.
 • Voordeel 4: De Douwe Egberts Aroma Rood biedt een rond, evenwichtig en herkenbaar smaakprofiel. Dit maakt het een veilige keuze voor dezelfde heerlijke smaak die je keer op keer verwacht.
 • Voordeel 5: Bij elke aankoop ontvang je 120 Douwe Egberts Waardepunten. Deze punten kan je sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Hierdoor geeft het niet alleen voldoening bij het drinken van de koffie, maar ook beloningen op de lange termijn.
 • Nadeel 1: De Douwe Egberts Aroma Rood Grove Maling koffie is speciaal bedoeld voor gebruik in een cafetière of percolator. Als je deze tools niet bezit of gewoon traditioneel koffie zet, kan deze koffie misschien niet het gewenste resultaat bieden.
 • Nadeel 2: De smaakintensiteit van deze koffie wordt aangegeven als 05 op een schaal van 01 tot 09. Als je zelf van een zeer sterke of zwakke koffie houdt, kan deze medium gebrande melange misschien niet voldoen aan je smaakvoorkeur.
 • Nadeel 3: De smaakprofiel is beschreven als ‘rond, evenwichtig en herkenbaar’. Dit geeft aan dat de smaak vrij consistent zal zijn. Voor liefhebbers die graag experimenteren met verschillende smaakprofielen in hun koffie, kan dit als een beperking worden ervaren.
 • Nadeel 4: De maling van deze koffie wordt aangegeven als ‘grof’. Dit kan invloed hebben op de extractietijd van de koffie en uiteindelijk de smaak. Als je de voorkeur geeft aan een fijne maling, dan is deze koffie misschien niet de juiste keuze voor jou.
 • Nadeel 5: Het product komt met 120 Douwe Egberts Waardepunten die je kunt sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Als je niet geïnteresseerd bent in het verzamelen van punten of als je geen gebruik maakt van andere Douwe Egberts producten, dan kan dit voordeel voor jou nutteloos zijn.

Onze favoriet #6

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Excellent is een filterkoffie met een unieke, milde smaak. Deze koffie is gemaakt van 100% Arabica bonen die licht zijn gebrand. Hierdoor komen de fruitige en bloemige accenten van de melange naar voren, resulterend in een rond en evenwichtig smaakprofiel. De smaakintensiteit zit op niveau 05 van een schaal van 01-09. De snelfiltermaling maakt het ideaal om zwarte koffee te zetten met een filterapparaat of opzetfilter. Als bonus, bevat de verpakking 120 Douwe Egberts Waardepunten die je kunt sparen voor unieke koffie- en theeproducten.

 • Voordeel 1: Met Douwe Egberts Excellent zet je een milde filterkoffie. Door de lichte branding van de 100% Arabica melange, geniet je van een zachte, maar bijzondere smaak.
 • Voordeel 2: De smaakintensiteit is 05 op een schaal van 01-09. Dit betekent dat je kunt genieten van een niet te sterke en niet te lichte smaak die precies goed is voor de gemiddelde koffieliefhebber.
 • Voordeel 3: De smaak van deze koffie kan worden omschreven als rond. Dit betekent een evenwichtige en ronde smaak met fruitige en bloemige accenten. Een heerlijke balans voor jouw smaakpapillen.
 • Voordeel 4: Deze koffie is snelfiltermaling, wat inhoudt dat je snel en gemakkelijk een kopje koffie kunt zetten met een filterapparaat of opzetfilter. Ideaal voor als je haast hebt in de ochtend!
 • Voordeel 5: Eén verpakking bevat 120 Douwe Egberts Waardepunten. Met deze punten kun je sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Zo wordt elke kop koffie niet alleen een genietmoment, maar brengt het je ook dichter bij een mooi cadeau.
 • Nadeel 1: De Douwe Egberts Excellent is milde filterkoffie. Als je houdt van een sterke, pittige koffie, is dit mogelijk niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: De smaakintensiteit van deze koffie is 5 (op een schaal van 1-9). Dit betekent dat de koffie aan de lichte kant kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een rijke, volle smaak.
 • Nadeel 3: De Douwe Egberts Excellent heeft een ronde, evenwichtige smaak met fruitige en bloemige accenten. Dit unieke smaakprofiel kan misschien niet voor iedereen aangenaam zijn, vooral als je gewend bent aan een traditionelere koffiesmaak.
 • Nadeel 4: Dit product is snelfiltermaling, wat betekent dat het specifiek bedoeld is voor het zetten van koffie met een filterapparaat of opzetfilter. Als je geen dergelijke apparaten hebt, is dit product niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 5: Hoewel het product geleverd wordt met 120 Douwe Egberts Waardepunten om te sparen voor unieke koffie- en theeproducten, kan dit niet aantrekkelijk zijn voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan een spaarprogramma of niet het geduld hebben om punten te verzamelen voor beloningen.

Onze favoriet #7

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Excellent Filterkoffie is een milde koffie met een bijzondere smaak. Gemaakt van 100% Arabica bonen die mild gebrand zijn, ontwar je fruitige en bloemige accenten voor een uniek koffiemoment. Op een smaakintensiteitsschaal van 1 tot 9 scoort deze koffie een 5, wat duidt op een evenwichtige, ronde smaak. De snelfiltermaling maakt het mogelijk om heerlijke zwarte koffie te zetten met een filterapparaat of opzetfilter. Ook ontvang je 120 Douwe Egberts Waardepunten bij aankoop, waarmee je kunt sparen voor unieke koffie- en theeproducten.

 • Voordeel 1: Met Douwe Egberts Excellent kun je genieten van een milde filterkoffie met een bijzondere smaak. De speciale brandprocedure zorgt ervoor dat de fruitige en bloemige accenten van de 100% Arabica melange naar voren komen.
 • Voordeel 2: De licht gebrande 100% Arabica koffiebonen zorgen voor een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01-09. Deze mate van branden zorgt voor een zachte, maar toch intense smaak.
 • Voordeel 3: De koffie van Douwe Egberts Excellent biedt een rond smaaksegment. Dit betekent dat de smaak evenwichtig en rond is, met aangename fruitige en bloemige accenten die je zintuigen zullen prikkelen.
 • Voordeel 4: De Douwe Egberts Excellent koffie wordt aangeboden in een snelfiltermaling. Hierdoor kan het snel en gemakkelijk worden gezet met een filterapparaat of opzetfilter, perfect voor als je een snelle kop zwarte koffie wil.
 • Voordeel 5: In je Douwe Egberts Excellent verpakking vind je ook 120 Douwe Egberts Waardepunten. Met deze punten kun je sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Zo geniet je niet alleen van je heerlijke koffie, maar spaar je ook nog eens voor leuke extra’s.
 • Nadeel 1: De koffie heeft een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01-09 volgens de beschrijving. Als je een liefhebber bent van sterkere, meer intense koffie, dan is deze Douwe Egberts Excellent misschien te mild voor je smaak.
 • Nadeel 2: De Douwe Egberts Excellent is speciaal gebrand om de fruitige en bloemige accenten van de 100% Arabica melange te laten opkomen. Echter, als je meer een liefhebber bent van donker geroosterde koffie met robuuste, volle smaken, kan deze melange je teleurstellen.
 • Nadeel 3: Het product is een snelfiltermaling, ontworpen voor het zetten van koffie met een filterapparaat of opzetfilter. Dit betekent dat je een dergelijk apparaat nodig hebt om deze koffie te bereiden. Als je geen filterkoffiezetapparaat hebt, of als je liever een ander type koffiezetmethode gebruikt, dan is dit misschien niet het product voor jou.
 • Nadeel 4: Deze koffie heeft een rond en evenwichtig smaakprofiel, wat misschien niet aansluit bij de voorkeur van mensen die houden van complexe, meer gelaagde smaakprofielen in hun koffie.
 • Nadeel 5: De Douwe Egberts Excellent komt met 120 Douwe Egberts Waardepunten om te sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Echter, als je geen interesse hebt in het spaarprogramma of al genoeg punten hebt, dan kan dit feature geen extra waarde voor jou bijdragen.

Onze favoriet #8

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Waarom we het gekozen hebben

De Douwe Egberts Black filterkoffie biedt je een krachtige koffie-ervaring met veel pit. Deze koffie wordt gekenmerkt door de zeer donker gebrande 100% Arabica bonen, met een smaakintensiteit van 09 op een schaal van 01-09, wat zorgt voor een krachtige en intense smaakbeleving. Je proeft subtiele accenten van blauw fruit en pure chocolade, een kenmerk van het Espresso smaaksegment. Douwe Egberts Black is een snelfiltermaling, perfect voor zowel zwarte koffie als melkkoffie via een filterapparaat of opzetfilter. Als bonus krijg je ook nog 120 Douwe Egberts Waardepunten, waarmee je kunt sparen voor unieke koffie- en theeproducten.

 • Voordeel 1: Met Douwe Egberts Black zet je krachtige filterkoffie met lekker veel pit. Dit betekent dat je kunt genieten van een kopje koffie met echte diepte en karakter, perfect voor die ochtenden waar je een extra boost nodig hebt.
 • Voordeel 2: De 100% Arabica bonen worden diep gebrand, waardoor je vleugjes van blauw fruit en pure chocolade kunt herkennen. Dit biedt een gelaagde en complexe smaakervaring die veel verder gaat dan een standaard kopje koffie.
 • Voordeel 3: De koffie heeft een smaakintensiteit van 09 op een schaal van 01-09, mede dankzij zeer donker gebrande koffiebonen. Hierdoor krijg je een rijke, krachtige kop koffie die echt tot leven komt in je mok.
 • Voordeel 4: Deze koffie valt in het smaaksegment Espresso, waardoor je kunt genieten van een intense smaak met accenten van blauw fruit en pure chocolade. Dit is dus een geweldige keuze voor iemand die blij wordt van een diepe, verrukkelijke smaak.
 • Voordeel 5: Elke aankoop bevat ook 120 Douwe Egberts Waardepunten. Met deze punten kun je sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Dit betekent dat hoe vaker je van je favoriete koffie geniet, hoe meer beloningen je ontvangt!
 • Nadeel 1: Douwe Egberts Black is een zeer intens, diep geroosterde koffie. Dit kan een nadeel zijn als je een milder, lichter gebrande koffie gewend bent. Niet iedereen houdt van deze sterke en intense smaak.
 • Nadeel 2: De omschrijving geeft aan dat de koffie smaakaccenten heeft van blauw fruit en pure chocolade. Deze specifieke smaakcombinatie kan niet iedereens voorkeur zijn. Als je meer traditionele smaken verwacht van je koffie, kan dit wellicht een beetje verrassend zijn.
 • Nadeel 3: Het feit dat het een snelfiltermaling is betekent dat het specifiek bedoeld is voor gebruik met een filterapparaat of opzetfilter. Dit beperkt je mogelijkheden als je bijvoorbeeld een espressomachine gebruikt.
 • Nadeel 4: Deze koffie zit in het smaaksegment Espresso, wat betekent dat hij een sterke en intense smaak heeft. Voor degenen die een mildere koffie liefhebben kan dit een nadeel zijn aangezien deze koffie dan wellicht te krachtig kan zijn voor jou.
 • Nadeel 5: De verpakking bevat Douwe Egberts Waardepunten, die je kan sparen voor unieke koffie- en theeproducten. Echter, als dit spaarsysteem je niet interesseert of je ziet jezelf deze punten niet gebruiken, dan is dit een onnodig element van de koffie die geen waarde toevoegt voor jou.

Onze favoriet #9

Douwe Egberts Filterkoffie

Douwe Egberts Filterkoffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Aroma Rood filterkoffie is al jaren een begrip in Nederland met zijn ronde, harmonieuze smaak en geurige karakteristieke aroma. Deze medium gebrande, kwalitatieve koffie heeft een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01 tot 09, wat zorgt voor een evenwichtige en makkelijk herkenbare smaak. De extra fijne snelfiltermaling is ideaal om te gebruiken in een filterapparaat of opzetfilter. En dat is niet alles, met je aankoop spaar je ook nog eens voor unieke koffie- en theeproducten dankzij de 220 Douwe Egberts Waardepunten die bij deze koffie inbegrepen zijn.

 • Voordeel 1: Je kunt rekenen op een consistente smaakbeleving die al jarenlang geliefd is in Nederland. Douwe Egberts Aroma Rood heeft een rond, harmonieus smaakprofiel.
 • Voordeel 2: De medium gebrande melange van kwaliteitsbonen zorgt voor een ideale smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01 tot 09.
 • Voordeel 3: Douwe Egberts biedt een unieke, herkenbare smaakervaring met het smaaksegment van Aroma Rood.
 • Voordeel 4: Het product is geoptimaliseerd voor snelfiltermaling, perfect voor het bereiden van koffie met een filterapparaat of opzetfilter.
 • Voordeel 5: Voor elke aankoop krijg je 220 Douwe Egberts Waardepunten. Deze punten kun je sparen voor unieke koffie- en theeproducten.
 • Nadeel 1: Douwe Egberts Aroma Rood heeft een ronde, harmonieuze smaak en geurig karakteristiek aroma, maar dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een koffie met een pittigere of unieke smaakprofiel.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving heeft de koffie een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01 tot 09. Dit is vrij gemiddeld, dus als je van een sterke of zeer milde koffie houdt, voldoet deze koffie mogelijk niet aan je verwachtingen.
 • Nadeel 3: Ook wordt de smaak omschreven als ‘Rond, evenwichtig en herkenbaar’. Dit kan betekenen dat de koffie geen bijzondere of onderscheidende smaak heeft, wat een nadeel kan zijn als je op zoek bent naar iets nieuws of afwijkends.
 • Nadeel 4: De Douwe Egberts Aroma Rood is een snelfiltermaling, wees je ervan bewust dat dit type koffie alleen geschikt is voor het zetten van koffie met een filterapparaat of opzetfilter. Als je geen van beide in huis hebt, kan dit een groot ongemak zijn.
 • Nadeel 5: De verpakking omvat 220 Douwe Egberts Waardepunten, maar als je niet geïnteresseerd bent in het sparen van punten voor koffie- en theeproducten, of als je voorkeuren uitgaan naar andere merken, dan kunnen deze punten voor jou van weinig tot geen waarde zijn.

Onze favoriet #10

Melitta Filterkoffie

Melitta Filterkoffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Melitta Filterkoffie is een van hoge kwaliteit, vers geroosterd en fijn gemalen koffieproduct dat perfect is voor het gebruik in filterkoffiezetapparaten, handfiltratie of een French Press. Dit smaakintensieve en volle koffiebeleving wordt bereikt door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde koffiebonen die krachtig geroosterd zijn door onze Melitta roosterkampioen in Duitsland. Het heeft een intens en afgerond aroma, is sterk en karaktervol van smaak (dikte 4) en biedt een klassieke koffie-ervaring. Het bereiden is eenvoudig: vouw de filterzak, giet er heet maar niet kokend water (ca. 91-95 graden Celsius) over, voeg de koffie toe en geniet. Het pakket bevat 12 zakken van 500 gram gemalen Melitta koffie, zodat je volop kunt genieten van deze rijke, temperamentvolle selectie.

 • Voordeel 1: Je hebt flexibiliteit bij de bereiding. Je kunt de Melitta filterkoffie gebruiken in filterkoffiezetapparaten, voor handfiltratie of in een French Press, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
 • Voordeel 2: Het heeft een sterk en karaktervol aroma. Door het gebruik van smaakintensieve koffiebonen en een krachtige roostgraad (dikte 4) krijgt de Melitta filterkoffie een volle smaak en een rond aroma.
 • Voordeel 3: De koffie is afkomstig van geselecteerde teeltzones en wordt zorgvuldig samengesteld en krachtig geroosterd door de Melitta roosterkampioen in Duitsland. Dit zorgt voor hoge kwaliteit en consistentie van de smaak.
 • Voordeel 4: Het zetproces is eenvoudig; vouw de filterzak, giet heet water over het filter, voeg de koffie toe en voeg vervolgens meer heet water toe dat niet meer kookt (ca. 91-95 graden Celsius). Dit geeft je controle over de bereiding, zodat je de smaak en sterkte kunt aanpassen aan je eigen smaak.
 • Voordeel 5: Je krijgt een ruime hoeveelheid product. Met een inhoud van 12 x 500 g Melitta gemalen koffie, zorgt dit voor voldoende koffie voor je dagelijkse kopjes. De koffie is vol en temperamentvol voor een intens begin van je dag.
 • Nadeel 1: De bereiding van de Melitta filterkoffie lijkt enigszins gecompliceerd omdat je de filterzak moet vouwen en er heet water over moet gieten voordat je de koffie toevoegt. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen die niet gewend zijn aan deze methode van koffiezetten.
 • Nadeel 2: Deze koffie wordt beschreven als sterk en karaktervol, wat betekent dat het niet geschikt kan zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een mildere koffie.
 • Nadeel 3: Hoewel de koffiebonen smaakintensief zijn, wordt er niet gespecificeerd om welk specifiek type boon het gaat, het kan daarom voorkomen dat de koffie niet naar jouw smaak is.
 • Nadeel 4: Je moet de correcte watertemperatuur (tussen de 91-95 graden Celsius) gieten. Er is geen informatie dat de koffie nog steeds goed zou smaken als de watertemperatuur afwijkt, wat een extra uitdaging zou kunnen toevoegen aan het bereidingsproces.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft aan dat de koffiebonen afkomstig zijn uit ‘geselecteerde teeltzones’, maar geeft niet aan waar deze zones zich bevinden. Hierdoor kan je twijfelen over de herkomst of de kwaliteit van de bonen.

Na diepgaand onderzoek en verschillende producttests concluderen we dat er vele geweldige opties zijn voor filterkoffie, maar bepaalde producten steken boven de rest uit. In deze lijst van de 10 beste producten hebben we kwaliteit, prijs, doelmatigheid en smaak in overweging genomen om je het beste advies te geven. Onthoud dat de perfecte koffie afhangt van je persoonlijke smaak en voorkeur. Met alles van donkere tot lichte roosters, expresso-bonen tot gemalen koffie, er is voor elk wat wils. We hopen dat deze lijst je helpt bij het vinden van de juiste filterkoffie voor jouw behoeften en wensen. Geniet van jouw perfecte kopje koffie!

Inhoudsopgave