a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fitness Tracker: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 fitness trackers uit recent onderzoek om het perfecte model te vinden dat bij jouw sport- en gezondheidsbehoeften past.

Unser Favorit: Fitbit Fitness Tracker

Fitbit Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Fitbit Fitness Tracker

Fitbit Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Garmin Fitness Tracker

Garmin Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Soundpeats Fitness Tracker

Soundpeats Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Xiaomi Fitness Tracker

Xiaomi Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Xiaomi Fitness Tracker

Xiaomi Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Pasonomi Fitness Tracker

Pasonomi Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Biggerfive Fitness Tracker

Biggerfive Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Polar Fitness Tracker

Polar Fitness Tracker
★★★★★

Unser Favorit: Fitbit Fitness Tracker

Fitbit Fitness Tracker
★★★★★

In de wereld van fitness en gezondheid kan een geschikte fitness tracker het verschil maken tussen een doelloze training en een efficiënte, resultaatgerichte oefenroutine. Deze slimme hulpmiddelen zijn ontworpen om al je activiteiten te volgen en je te helpen je voortgang en prestaties te meten met nauwkeurige gegevens. Van stappen tellen en calorieën volgen tot slaapbewaking en hartslagmeting, de mogelijkheden met deze gadgets zijn eindeloos. Maar met talloze opties op de markt, kan het vinden van de juiste keuze een uitdaging zijn. Daarom hebben we de tien beste fitness trackers op de markt op de proef gesteld, op basis van nieuwste onderzoek. Hiermee willen we jou helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing die je fitnessdoelen optimaal ondersteunt.

Een fitness tracker is een draagbaar apparaatje dat je kunt gebruiken om je dagelijkse fysieke activiteiten bij te houden. Denk hierbij aan de stappen die je zet, de afstand die je aflegt, je slaappatroon, de verbrande calorieën, en sommige modellen kunnen zelfs je hartslag monitoren. Of je nu je gezondheid beter in de gaten wilt houden, je sportprestaties wilt verbeteren of gewicht wilt verliezen, een fitness tracker geeft je op een eenvoudige manier inzicht in je activiteiten en behaalde doelen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Fitbit Fitness Tracker

Fitbit Fitness Tracker

Waarom we het gekozen hebben

De Fitbit Inspire 2 Fitness Tracker is jouw dagelijkse paspoort naar een gezonder en actiever leven. Deze apparaat biedt tot wel 10 dagen batterijduur en is compatibel met zowel iOS als Android. Inclusief een gratis jaarabonnement op Fitbit Premium, maakt het mogelijk dat je geniet van op maat gemaakte fitness- en voedingsprogramma’s, ontvangt persoonlijk advies en toegang tot slaaptools. Uniek aan het Fitbit Inspire 2 model is de continue hartslagmeting en de “Minuten in Actieve Zones” functie die je helpt je gezondheidsdoelen op een nauwkeurige manier te bereiken. Het registreert ook je dagelijkse activiteiten zoals stappen, afstand en calorieverbranding en analyseert je slaappatronen, zodat je beter inzicht krijgt in je nachtrust. Het apparaat is waterdicht tot 50 meter, waardoor je ook je zwemworkouts kunt bijhouden. Let op, bepaalde accessoires zoals lederen, metalen en geweven polsbandjes mogen niet nat worden.

 • Voordeel 1: Uitstekende batterijduur. De Fitbit inspire 2 heeft een batterijduur van tot wel 10 dagen. Dit betekent dat je dus minder tijd kwijt bent aan opladen en meer tijd hebt om te bewegen, je activiteiten bij te houden en je doelen te bereiken.
 • Voordeel 2: Gratis jaarabonnement op Fitbit Premium. Bij aanschaf van de Fitbit Inspire 2 krijg je een jaar lang gratis toegang tot Fitbit Premium. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van speciale op jou afgestemde fitness- en voedingsschema’s, persoonlijk advies en motivatie, slaaptools en nog veel meer.
 • Voordeel 3: Continue hartslagmeting. De Fitbit Inspire 2 maakt gebruik van continue hartslagmeting om verbrande calorieën nauwkeuriger te meten. Dit stelt je in staat om je workouts te optimaliseren en het verloop van je gezondheid nauwkeurig te volgen.
 • Voordeel 4: Dagelijkse activiteitsregistratie. Deze Fitbit registreert niet alleen je stappen, maar ook de afstand die je aflegt en de calorieën die je verbrandt. Elk detail telt als je werkt aan je doelen.
 • Voordeel 5: Slaapfasen en slaapscore registratie. Met de Fitbit Inspire 2 kun je bijhouden hoe lang je in lichte, diepe en REM-slaap bent geweest. Het apparaat geeft je een slaapscore in de Fitbit app, waardoor je inzicht krijgt in hoe goed je slaapt en waar er ruimte is voor verbetering.
 • Ten slotte is het apparaat ook waterdicht tot 50 meter, ideaal voor zwemmen of voor de meest intensieve workouts.
 • Nadeel 1: Hoewel de Fitbit Inspire 2 een batterijduur van 10 dagen heeft, kan dit onvoldoende zijn voor sommige gebruikers die niet continu willen opladen, vooral tijdens langdurige fysieke activiteiten zoals hiking of kamperen.
 • Nadeel 2: Het product biedt een gratis jaarabonnement op Fitbit Premium, maar wat gebeurt er na dat jaar? Je zult mogelijk het volle tarief moeten betalen om te kunnen blijven genieten van deze premium diensten, of je verliest deze opties volledig als je besluit niet te verlengen.
 • Nadeel 3: Het product geeft aan in welke hartslagzone je bent, wat nuttig kan zijn, maar wat als je niet zo technisch onderlegd bent? Je kunt moeite hebben om deze informatie te interpreteren of te begrijpen hoe je je hartslagzones het beste kunt gebruiken om je doelen te bereiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het registreert hoe lang je in lichte, diepe en remslaap bent en een slaapscore in de Fitbit-app geeft, is het belangrijk op te merken dat het dragen van een object zoals een horloge ‘s nachts ongemakkelijk kan zijn voor sommige mensen en kan leiden tot onderbrekingen in de slaap.
 • Nadeel 5: De Fitbit Inspire 2 is waterdicht tot 50 meter, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor zwemmen of intensieve trainingen. Het nadeel hier is dat niet al hun accessoire polsbandjes watervast zijn, zoals die van leer, metaal en geweven materialen. Je moet extra voorzichtig zijn bij het kiezen van je bandjes, wat extra gedoe kan veroorzaken.

Onze favoriet #2

Fitbit Fitness Tracker

Fitbit Fitness Tracker

Waarom we het gekozen hebben

De Fitbit Fitness Tracker is een slimme fitnessarmband die je helpt jouw gezondheids- en fitnessdoelen inzichtelijk te maken. Met een batterijduur van 7 dagen en waterproof tot 50 meter, kun je het overal en altijd dragen. Dankzij de ingebouwde gps, herstelscore en meerdere trainingsmodi train je slimmer en effectiever. Het is compatibel met iOS 13 en Android 8.0, en wordt geleverd met Fitbit Premium-lidmaatschap van 6 maanden om je ervaring te verbeteren. De armband heeft handige smart functies zoals meldingen, Always-on displaymodus, Google Fast Pair en Fitbit Pay. Het helpt je ook aan een betere nachtrust met functies zoals slaapscore en slaapfasen tracking. Bovendien bevat het tools voor stressbeheersing, huidtemperatuursensor en de registratie van jouw menstruatiecyclus. De verpakking bevat de Fitbit Charge 5 tracker met bandjes in twee maten en een oplader.

 • Voordeel 1: De Fitbit-tracker heeft een lange batterijduur van 7 dagen en is waterdicht tot 50 meter. Dit houdt in dat je hem een hele week kunt gebruiken zonder op te laden en je je geen zorgen hoeft te maken over het dragen tijdens het zwemmen of in de regen.
 • Voordeel 2: Het is compatibel met zowel iOS 13 als Android 8.0, waardoor het gemakkelijk te synchroniseren is met je smartphone, ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt.
 • Voordeel 3: De Fitbit-tracker heeft een ingebouwde gps en biedt een breed scala aan gezondheids- en fitnessfuncties. Deze omvatten een dagelijkse herstelscore, bewegingsprikkels, continue hartslagmeting, automatische activiteitsregistratie, 20 trainingsmodi en kaart trainingsintensiteit. Dit helpt je om slimmer te trainen.
 • Voordeel 4: Met de aankoop van deze tracker krijg je 6 maanden Fitbit Premium lidmaatschap inclusief. Dit biedt je toegang tot geavanceerde statistieken, gepersonaliseerde inzichten en begeleide workouts, waardoor je meer uit je dagelijkse activiteiten kunt halen.
 • Voordeel 5: De tracker wordt geleverd met slimme functies zoals meldingen, Always-on displaymodus, Google Fast Pair en Fitbit Pay. Dit maakt je dagelijks leven gemakkelijker door je in staat te stellen om meldingen van je telefoon te ontvangen, snel te synchroniseren met je Android-toestel en betalingen te doen rechtstreeks vanaf je pols.
 • Nadeel 1: Hoewel de Fitbit Charge 5 waterdicht is tot 50 meter, zijn er vanuit de productbeschrijving geen aanwijzingen dat hij is getest in zout water of chloorwater, wat kan regelen dat langdurig onderdompelen in deze omstandigheden niet veilig is.
 • Nadeel 2: Deze Fitness Tracker is alleen compatibel met iOS 13 en Android 8.0 of hoger. Dit kan een probleem zijn als je een ouder apparaat of een ander besturingssysteem hebt, aangezien je mogelijk niet in staat bent om alle functies van de tracker te gebruiken.
 • Nadeel 3: De bandjes van de Fitbit Charge 5 zijn niet geschikt voor andere modellen. Dit betekent dat als je nog een andere Fitbit tracker hebt, je de bandjes niet onderling kunt verwisselen.
 • Nadeel 4: Volgens de productbeschrijving wordt de Fitbit Charger 5 geleverd met een oplader die ook geschikt is voor Fitbit luxe, maar niet voor andere modellen. Dit kan enig ongemak veroorzaken als je andere Fitbit-modellen hebt en meerdere opladers moet bijhouden.
 • Nadeel 5: De Fitbit Premium-service is slechts voor 6 maanden inbegrepen. Dit betekent dat je na deze periode mogelijk moet gaan betalen voor deze premium diensten zoals geavanceerde analyse van je gezondheidsparameters, wat een extra kostenpost betekent.

Onze favoriet #3

Garmin Fitness Tracker

Garmin Fitness Tracker

Waarom we het gekozen hebben

De Garmin Fitness Tracker is een slanke, lichte armband uitgerust met een helder OLED-touchdisplay. Deze waterdichte armband (tot 5 ATM, of 50m diepte) biedt een batterijduur van 7 dagen. De tracker voorziet in geavanceerde slaapanalyse en geeft verloop van de slaapfasen, zuurstofverzadiging via de Pulse Ox-sensor, je VO2max en je fitnessleeftijd weer voor een gedetailleerde analyse van je fitheid. De unieke Body Battery geeft je energieniveau weer, zodat je precies weet wanneer de ideale trainingstijd is. Extra functies zoals Fitnesstracking, Move IQ activiteitsherkenning, polshartslagmeting, stressniveau en Smart Notifications completeren deze armband. Het pakket bevat de Vívosmart 4, een USB-oplaad-/sync-kabel en een snelstarthandleiding. Met twee maten, die passen om polsen met een omtrek van 122 tot 188 mm en 148 tot 215 mm, biedt deze tracker een comfortabele pasvorm voor bijna iedereen.

 • Voordeel 1: Met de ingebouwde SpO2-sensoren kun jij jouw bloedoxygen niveau monitoren, wat helpt om je fysieke gezondheidstoestand beter te begrijpen. Alhoewel dit niet bedoeld is voor medische diagnose, geeft dit nog steeds waardevolle informatie.
 • Voordeel 2: Het SoundPEATS-horloge heeft een stijlvol, aanpasbaar ontwerp. Je kan je wijzerplaatpatroon aanpassen om bij je kleding te passen, of het nu casual, zakelijk of sportief is. Dit maakt het niet alleen praktisch, maar ook een modieus accessoire.
 • Voordeel 3: Met 24/7 activiteiten-tracking houd je nauwkeurig je dagelijkse beweging bij, inclusief stappen, afstand, verbrande calorieën, hartslag-, en slaapkwaliteit. Dit motiveert je om je trainingsdoelen te bereiken en stelt je in staat om de voortgang op je telefoon te volgen via de SoundPEATS Life-app.
 • Voordeel 4: De SoundPEATS Watch 2 heeft een brede compatibiliteit en een lange batterijduur. Het verbindt probleemloos met iOS 11.0 en Android 6.0 en hoger smartphones, geeft realtime meldingen weer, en heeft een batterijlevensduur van tot 7 dagen na slechts 2 uur opladen.
 • Voordeel 5: Met praktische functies en een IP68-waterdichtheid, is het horloge een solide keus voor actieve personen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het dragen van het horloge tijdens handen wassen, baden of zwemmen. Daarnaast bevat het functies zoals buitenverwachting als weerupdates, timer, stopwatch, muziekcontroller, telefoonzoeker, zittende herinnering en ademtraining.
 • Nadeel 1: Hoewel het product is uitgerust met SpO2-s sensoren, is het belangrijk te vermelden dat het niet bedoeld is om medische aandoeningen te monitoren of te diagnosticeren. Dit betekent dat de tracker welenswaar kan bijdragen aan je algehele gezondheidsbewaking, maar niet als vervanging mag dienen voor professionele medische apparatuur.
 • Nadeel 2: De omschrijving benadrukt dat je het ontwerp van je horloge kunt aanpassen om bij verschillende gelegenheden te passen. Echter, als je op zoek bent naar meer unieke of extravagante ontwerpen, kunnen de normcore-ontwerpen en klassieke ronde wijzerplaat van de SoundPEATS Watch 2 beperkend zijn.
 • Nadeel 3: Het product claimt nauwkeurige monitoring van dagelijkse activiteiten, maar het is nog steeds belangrijk om te onthouden dat er ruimte voor fouten en afwijkingen kan zijn. Dus je mag niet volledig vertrouwen op de fitness tracker voor absoluut nauwkeurige gegevens.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat compatibel is met iOS 11.0 en Android 6.0 smartphones of hoger, zijn er mogelijk compatibiliteitsproblemen met oudere modellen of andere besturingssystemen. Dit kan voor een aantal gebruikers een beperking zijn.
 • Nadeel 5: De SoundPEATS Watch 2 is waterdicht volgens de IP68-normen, wat betekent dat het zeker tegen zweet en een beetje regen kan, of zelfs tijdens het zwemmen kan worden gedragen. Maar het is belangrijk om te weten dat deze waterdichtheid beperkingen heeft. Het is bijvoorbeeld niet ontworpen om te worden gedragen tijdens diepzeeduiken of watersporten op hoge snelheid.

Onze favoriet #4

Soundpeats Fitness Tracker

Soundpeats Fitness Tracker

Waarom we het gekozen hebben

De SoundPEATS Watch 2 is jouw all-in-one Fitness Tracker. Deze nieuwe versie is uitgerust met een SpO2-sensor die je bloedzuurstofsaturatie meet, al is dit geen medisch hulpmiddel. Het horloge heeft een strak design dat je volledig aan kunt passen aan jouw stijl, en is zowel ultralicht als robuust. Het helpt je jouw dagelijkse activiteiten nauwkeurig bij te houden, denk aan stappen, afstand, calorieën en slaapkwaliteit. Met 12 sportmodi en realtime in-app data-analyse word je gemotiveerd jouw trainingsdoel te halen. De Fitness Tracker is compatibel met iOS 11.0 en Android 6.0, waardoor je meldingen direct op je pols krijgt. Met een batterijduur tot 7 dagen heb je geen stress over opladen. Tot slot is het horloge IP68 waterdicht en beschikt het over handige functies als een timer, stopwatch, muziekcontroller en zelfs een find-your-phone functie.

 • Voordeel 1: Met de ingebouwde SpO2-sensoren kun jij jouw bloedoxygen niveau monitoren, wat helpt om je fysieke gezondheidstoestand beter te begrijpen. Alhoewel dit niet bedoeld is voor medische diagnose, geeft dit nog steeds waardevolle informatie.
 • Voordeel 2: Het SoundPEATS-horloge heeft een stijlvol, aanpasbaar ontwerp. Je kan je wijzerplaatpatroon aanpassen om bij je kleding te passen, of het nu casual, zakelijk of sportief is. Dit maakt het niet alleen praktisch, maar ook een modieus accessoire.
 • Voordeel 3: Met 24/7 activiteiten-tracking houd je nauwkeurig je dagelijkse beweging bij, inclusief stappen, afstand, verbrande calorieën, hartslag-, en slaapkwaliteit. Dit motiveert je om je trainingsdoelen te bereiken en stelt je in staat om de voortgang op je telefoon te volgen via de SoundPEATS Life-app.
 • Voordeel 4: De SoundPEATS Watch 2 heeft een brede compatibiliteit en een lange batterijduur. Het verbindt probleemloos met iOS 11.0 en Android 6.0 en hoger smartphones, geeft realtime meldingen weer, en heeft een batterijlevensduur van tot 7 dagen na slechts 2 uur opladen.
 • Voordeel 5: Met praktische functies en een IP68-waterdichtheid, is het horloge een solide keus voor actieve personen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het dragen van het horloge tijdens handen wassen, baden of zwemmen. Daarnaast bevat het functies zoals buitenverwachting als weerupdates, timer, stopwatch, muziekcontroller, telefoonzoeker, zittende herinnering en ademtraining.
 • Nadeel 1: Hoewel het product is uitgerust met SpO2-s sensoren, is het belangrijk te vermelden dat het niet bedoeld is om medische aandoeningen te monitoren of te diagnosticeren. Dit betekent dat de tracker welenswaar kan bijdragen aan je algehele gezondheidsbewaking, maar niet als vervanging mag dienen voor professionele medische apparatuur.
 • Nadeel 2: De omschrijving benadrukt dat je het ontwerp van je horloge kunt aanpassen om bij verschillende gelegenheden te passen. Echter, als je op zoek bent naar meer unieke of extravagante ontwerpen, kunnen de normcore-ontwerpen en klassieke ronde wijzerplaat van de SoundPEATS Watch 2 beperkend zijn.
 • Nadeel 3: Het product claimt nauwkeurige monitoring van dagelijkse activiteiten, maar het is nog steeds belangrijk om te onthouden dat er ruimte voor fouten en afwijkingen kan zijn. Dus je mag niet volledig vertrouwen op de fitness tracker voor absoluut nauwkeurige gegevens.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat compatibel is met iOS 11.0 en Android 6.0 smartphones of hoger, zijn er mogelijk compatibiliteitsproblemen met oudere modellen of andere besturingssystemen. Dit kan voor een aantal gebruikers een beperking zijn.
 • Nadeel 5: De SoundPEATS Watch 2 is waterdicht volgens de IP68-normen, wat betekent dat het zeker tegen zweet en een beetje regen kan, of zelfs tijdens het zwemmen kan worden gedragen. Maar het is belangrijk om te weten dat deze waterdichtheid beperkingen heeft. Het is bijvoorbeeld niet ontworpen om te worden gedragen tijdens diepzeeduiken of watersporten op hoge snelheid.

Onze favoriet #5

Xiaomi Fitness Tracker

Xiaomi Fitness Tracker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Xiaomi Fitness Tracker is een innovatieve gadget voor gezondheid en fitness, uitgerust met een groot 1,64 inch AMOLED-display dat heldere en gedetailleerde informatie biedt. Het rechthoekige display is bekroond met 2,5D gebogen glas, wat het een elegante uitstraling geeft. Ideaal voor iedereen die een diepgaand inzicht in zijn sport- en gezondheidsstatistieken wil, zonder in te boeten aan stijl en comfort.

 • Voordeel 1: De Xiaomi fitness tracker heeft een groot display. Dit maakt het gemakkelijker om je statistieken en voortgang in één oogopslag te zien, wat erg handig kan zijn tijdens het sporten of wanneer je snel informatie nodig hebt.
 • Voordeel 2: Dankzij het grote AMOLED-display krijg je een zeer heldere en levendige kijkervaring. AMOLED-schermen staan bekend om hun hoge contrast en levendige kleuren, wat betekent dat je gegevens altijd duidelijk en scherp worden weergegeven.
 • Voordeel 3: De Band 7 Pro van Xiaomi heeft een rechthoekig display. Dit ontwerp maximaliseert de beschikbare schermruimte, waardoor je nog meer gegevens in één keer kunt zien.
 • Voordeel 4: Het display is gemaakt met 2,5D gebogen glas. Dit betekent dat het scherm niet alleen duurzaam is, maar ook een gladde, naadloze ervaring biedt bij het vegen en scrollen over het scherm.
 • Voordeel 5: Met zo’n gedetailleerde weergave van je informatie, kun je gemakkelijk je prestaties volgen, analyseren en verbeteren. Het stelt je in staat om bewust te worden van je fitnessgewoonten en helpt je om op een meer systematische en doelgerichte manier aan je gezondheid en fitness te werken.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zijn er geen nadelen op te maken, omdat er geen informatie is over de functionaliteit, batterijduur, nauwkeurigheid of andere aspecten van de Xiaomi fitness tracker. Het zou mogelijk zijn om potentiële nadelen te noemen als deze aspecten in de beschrijving zouden zijn opgenomen. Met alleen informatie over het grote AMOLED-display kan ik geen nadelen genereren.

Onze favoriet #6

Xiaomi Fitness Tracker

Xiaomi Fitness Tracker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Als je op zoek bent naar een geavanceerde fitnesstracker, kijk dan eens naar de nieuwe Xiaomi Mi Band 7. Dit toonaangevende draagbare merk heeft met zijn 1,62″ AMOLED-display en hoge resolutie van 192×490 een grote stap vooruit gezet ten opzichte van zijn voorganger, de Mi Band 6. Je kunt kiezen uit maar liefst 120 fitnessmodi en dankzij de verbeterde batterijcapaciteit van 180 mAh geniet je tot 15 dagen van non-stop tracking. De geïntegreerde bloedzuurstofsensor en 24-uurs hartslagmeting houden je gezondheid nauwlettend in de gaten. Bovendien is de Mi Band 7 uitgerust met handige features zoals een stopwatch, wekker en muziekbediening op de band. En, dankzij de magnetische klikoplader laad je het apparaat eenvoudig op. Kortom, met de Xiaomi Mi Band 7 blijf je altijd een stap voor in je fitnessreis.

 • Voordeel 1: Met de Xiaomi Fitness Tracker, geniet je van een groot en helder 1,62″ AMOLED-display met een hoge resolutie van 192×490 en tot 500 nits helderheid. Dit is een duidelijke stap vooruit in vergelijking met de Mi Band 6, waarmee je jouw activiteiten en gegevens gemakkelijker en duidelijker kunt aflezen.
 • Voordeel 2: De bijgewerkte fitness tracker heeft 120 fitnessmodi, een grote sprong ten opzichte van de 30 fitnessmodi op de Mi Band 6. Dit betekent dat je kiest uit een breder scala aan activiteiten om te volgen, afhankelijk van je persoonlijke fitnessdoelen en -voorkeuren.
 • Voordeel 3: De verbeterde batterijcapaciteit van 180 mAh is ook een pluspunt, opgeladen in ongeveer twee uur en kan tot 15 dagen meegaan op een enkele lading. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan opladen en meer tijd kunt besteden aan bewegen.
 • Voordeel 4: De nieuwe bloedzuurstofsensor en 24-uurs hartslagmeting kunnen je helpen om je gezondheid en fitnessniveau beter te begrijpen. Naast het volgen van verschillende fysieke activiteiten, kan de band ook je gezondheidsgegevens in realtime volgen, waardoor je een meer holistisch inzicht in je welzijn krijgt.
 • Voordeel 5: Last but not least, de Xiaomi Fitness Tracker biedt tal van andere handige functies, waaronder een stopwatch, wekker, timer, telefoonzoeker, gebeurtenisherinnering, niet-storen modus, muziekbediening op de band, gemakkelijk opladen met magnetische oplaadpinnen en zelfs een afstandsbediening voor de camera van je telefoon. Met al deze functies is het meer dan alleen een fitness tracker, het is een veelzijdig dagelijks gadget dat perfect past bij je actieve levensstijl.
 • Hoewel dit product veel indrukwekkende functies heeft, zijn er enkele potentiële nadelen die uit deze productbeschrijving kunnen worden opgemaakt:
 • Nadeel 1: Hoewel de Xiaomi Mi Band 7 een groter en helderder display heeft dan de Mi Band 6, kan dit betekenen dat het meer batterijverbruik heeft. Dit kan invloed hebben op de algehele batterijduur ondanks de grotere capaciteit.
 • Nadeel 2: De oplaadtijd is ongeveer 2 uur. Voor sommige gebruikers kan dit als lang worden ervaren, vooral als je gewend bent aan apparaten met snellere oplaadtijden.
 • Nadeel 3: Hoewel de toevoeging van 120 fitnessmodi indrukwekkend lijkt, kan dit voor sommige gebruikers onnodig of overweldigend zijn. Het kan moeilijk zijn om door alle modi te navigeren en degene te vinden die je echt nodig hebt.
 • Nadeel 4: Het feit dat het een bloedzuurstofsensor heeft, kan problemen opleveren voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals huidirritaties. Hoewel het nuttig kan zijn voor velen, zal het voor sommige mensen een functie zijn die ze niet kunnen gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel de verbeterde sensor technologie en Bluetooth 5.2 een vooruitgang zijn, kunnen ze voor sommige gebruikers problemen veroorzaken als hun andere apparaten niet compatibel zijn met deze nieuwe technologie. Dit zou betekenen dat ze niet in staat zouden zijn om de volledige functionaliteit van hun Mi Band 7 te ervaren.

Onze favoriet #7

Pasonomi Fitness Tracker

Pasonomi Fitness Tracker

Waarom we het gekozen hebben

De PASONOMI Fitness Tracker is een geavanceerde smartwatch die voornamelijk gericht is op mannen, uitgerust met zowel telefoonfuncties als touchscreen mogelijkheden. Deze technologisch vooruitstrevende fitnesstracker houdt je gezondheids- en fitnessgegevens bij en maakt naadloos verbinding via Bluetooth voor draadloze communicatie. Indrukwekkend is ook het invoersysteem dat een microfoon en touchscreen bevat, wat interactiviteit en gebruiksgemak waarborgt. Het is ongetwijfeld een aanwinst voor je actieve levensstijl.

 • Voordeel 1: De PASONOMI Fitness Tracker is niet alleen een fitnesstracker, maar ook een smartwatch met telefoonfunctie. Hiermee kan je fitheidsdoelen bijhouden terwijl je toch verbonden blijft met de rest van de wereld.
 • Voordeel 2: Het heeft een touchscreen polshorloge, hetgeen betekent dat je gemakkelijk toegang hebt tot je fitnessgegevens en andere functies met een snelle veeg of tik van je vinger. Snel op te roepen en eenvoudig in gebruik.
 • Voordeel 3: De toevoeging van een microfoon maakt het mogelijk om handsfree te bellen. Zo kun je op een comfortabele manier communiceren, zelfs tijdens je workouts.
 • Voordeel 4: Dankzij de Bluetooth-communicatie standaard, kan deze Fitness Tracker eenvoudig verbinding maken met je andere apparaten. Dit betekent meer mogelijkheden voor gegevenssynchroon en integratie met andere gezondheids- en fitness-apps die je mogelijk gebruikt.
 • Voordeel 5: Deze Fitness Tracker is voorzien van draadloze communicatie. Dit betekent dat je niet beperkt bent door kabels en dat je je apparaat overal mee naar toe kunt nemen, waardoor je continu je fitnessdoelen kunt monitoren, waar je ook bent.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te vinden, omdat er niet veel specifieke informatie over het product wordt verstrekt. Desondanks, hier zijn mogelijke nadelen die je zou kunnen ervaren met de PASONOMI Fitness Tracker:
 • Nadeel 1: De invoersystemen zijn beperkt. Hoewel de fitness tracker is uitgerust met een microfoon en touchscreen, kan het ontbreken van fysieke knoppen voor sommige gebruikers een nadeel zijn, vooral als je gewend bent aan traditionele horloges.
 • Nadeel 2: De fitness tracker vertrouwt op draadloze communicatie via Bluetooth. Als je apparaat niet compatibel is met Bluetooth, of als je in een omgeving bent met veel interferentie, kan de connectiviteit problemen geven.
 • Nadeel 3: Hoewel het als een voordeel kan worden beschouwd dat de smartwatch een telefoonfunctie heeft, kan dit een nadeel zijn als je je telefoon willen scheiden van je fitness tracking. Het kan afleidend zijn om oproepen en berichten op je polshorloge te krijgen tijdens je training.
 • Nadeel 4: Op basis van de gegeven informatie, lijkt het erop dat de fitness tracker een touchscreen heeft. Dit kan problematisch zijn tijdens intensieve oefeningen waarbij je mogelijk zweet op het scherm krijgt, waardoor het moeilijk kan zijn om het correct te gebruiken.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving bevat geen vermelding van enige vorm van waterdichtheid. Als je van plan bent om de fitness tracker te dragen tijdens activiteiten waarbij je mogelijk nat wordt, zoals zwemmen of onder de regen lopen, kan dit een belangrijk nadeel zijn.

Onze favoriet #8

Biggerfive Fitness Tracker

Biggerfive Fitness Tracker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BIGGERFIVE Brave fitness tracker voor kinderen is een alles-in-één activiteitenmonitor. Het telt automatisch stappen, afstand, verbrande calorieën en actieve minuten, en ondersteunt 14 sportmodi zoals wandelen, hardlopen en zwemmen. Ter bevordering van de gezondheid van je kind, bewaakt het de realtime hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed en volgt het slaappatronen. Het is ontworpen met een super waterdicht ontwerp geschikt voor waterspelen tot 50 meter diep. De tracker is breed compatibel met Android 6.0+ en iOS 9.0+ smartphones en heeft een gebruiksvriendelijke interface, ideaal voor kinderen. Je kunt ook verschillende trackers beheren met de gezinsaccountfunctie. Het wordt geleverd met een 1,5 inch HD-touchscreen en 50 aanpasbare wijzerplaten, zodat je kind het horloge kan personaliseren met eigen foto’s.

 • Voordeel 1: Alledaagse activiteitentracking: De BIGGERFIVE Brave fitnesshorloge voor kinderen houdt automatisch belangrijke gegevens bij zoals stappen, afstand, verbrande calorieën en actieve minuten. Met ondersteuning voor 14 sportmodi zoals wandelen, hardlopen en zwemmen, heeft het een uitgebreid overzicht van de fitnessactiviteiten van je kind.
 • Voordeel 2: Geavanceerde gezondheidsmonitoring: Dit fitnesshorloge bewaakt realtime hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed en slaappatronen van je kind om te helpen bij het bevorderen van hun algehele welzijn.
 • Voordeel 3: Waterbestendig ontwerp: De BIGGERFIVE Brave fitnesshorloge heeft een 50M/5ATM waterbestendig ontwerp, perfect voor gebruik in het zwembad en andere wateractiviteiten.
 • Voordeel 4: Brede compatibiliteit en gebruiksvriendelijkheid: Deze fitness-tracker is compatibel met Android 6.0+ en iOS 9.0+ smartphones en heeft een kindvriendelijke interface voor eenvoudige bediening. Bovendien maakt de gezinsaccountfunctie het beheer van meerdere trackers voor kinderen handig en eenvoudig.
 • Voordeel 5: Aanpasbaar horlogegezicht en HD touchscreen: Maak de BIGGERFIVE Brave fitnesshorloge persoonlijker en leuker voor je kind met een 1,5 inch HD-touchscreen en 50 prachtige cloud wijzerplaten die met eigen foto’s kunnen worden gepersonaliseerd. Dit kan hun creativiteit aanspreken en hun persoonlijke stijl onderstrepen.
 • Nadeel 1: Hoewel de compatibiliteit met zowel Android als iOS aangegeven wordt, kan de BIGGERFIVE Fitnesshorloge mogelijk problemen ondervinden met de verbinding of functionaliteit als jouw smartphone een ouder model of besturingssysteem heeft dan Android 6.0 of iOS 9.0.
 • Nadeel 2: De BIGGERFIVE tracker bevat veel geavanceerde functies, wat betekent dat het mogelijk wat tijd kost voor jouw kind om te leren hoe deze allemaal te gebruiken. Er is dus een zekere leercurve aanwezig.
 • Nadeel 3: Aangezien de gezinsaccountfunctie het beheer van meerdere trackers mogelijk maakt, kan dit problemen opleveren als je slechts één tracker hebt. Dit is omdat je tijd en energie kunt verspillen aan onnodige functies.
 • Nadeel 4: Hoewel het aanpasbaar horloge gezicht en 1,5 inch HD-touchscreen aantrekkelijk is, kan dit als nadeel worden gezien als jouw kind niet technisch onderlegd is of simpelweg niet geïnteresseerd is in het personaliseren van het klokgezicht.
 • Nadeel 5: Het fitnesshorloge is weliswaar waterdicht tot 50M/5ATM, maar er zijn geen specifieke functies aanwezig om zwemactiviteiten te volgen. Dit kan iets zijn waar je naar op zoek bent in een fitness tracker, vooral als jouw kind betrokken is bij regelmatige zwemactiviteiten.

Onze favoriet #9

Polar Fitness Tracker

Polar Fitness Tracker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Polar Fitness Tracker is een robuuste, outdoor-multisporthorloge met ingebouwde GPS, kompas en hoogtemeter. Dit horloge doorstaat extreme omstandigheden, zoals vallen en hoge waterdruk, dankzij zijn militaire duurzaamheidstests. Met de Polar’s unieke trainingsfuncties en de nieuwe FuelWise energie-assistent blijf je gedurende je gehele trainingssessie op pijl. Het horloge meet automatisch bergopwaartse en bergafwaartse statistieken en biedt turn-by-turn routebegeleiding, waardoor je op het juiste pad blijft. Je kunt zelfs routes importeren via Komoot, waardoor je nieuwe paden kunt ontdekken en je grenzen kunt verleggen. Het horloge heeft ook een weerbericht en 2-daagse voorspelling om jouw outdooractiviteiten beter te plannen.

 • Voordeel 1: De Polar Fitness Tracker heeft een duurzaamheid van militair niveau: de tracker kan extreme temperaturen, vallen en een waterdiepte tot wel 100 meter weerstaan. Het toont ook het weerbericht en een 2-daagse voorspelling.
 • Voordeel 2: Het is het lichtste outdoor horloge met ingebouwde GPS. Dit multisporthorloge bevat een kompas en hoogtemeter (in trainingsmodus) en biedt daarnaast een ultra-lange batterijduur en unieke trainingsfuncties die door Polar worden aangeboden.
 • Voordeel 3: De nieuwe FuelWise energie-assistent functie helpt je om energiek te blijven gedurende je hele trainingssessie. Het zal je leren hoe je je energie kunt aanvullen om optimaal te kunnen presteren.
 • Voordeel 4: Het heeft de mogelijkheid om hogere doelen te stellen met de automatische meting van bergopwaartse en bergafwaartse statistieken. De Hill Splitter functie laat je zien hoe je presteert op stijgingen en dalingen op je route door naar je snelheid, afstand en hoogtegegevens te kijken.
 • Voordeel 5: De turn-by-turn routebegeleiding en de mogelijkheid om routes te importeren via Komoot houden je op het juiste spoor en helpen je nieuwe paden te ontdekken. Dit maakt het mogelijk om meerdaagse routes te plannen en je grenzen te verleggen buiten de gebaande paden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Polar Fitness Tracker beweert de lichtste op de markt te zijn met ingebouwde GPS, kan dit soms aanleiding geven tot nauwkeurigheidsproblemen. Een lichtere GPS-module zou kunnen betekenen dat deze niet zo sterk of nauwkeurig is als bij zwaardere apparaten.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het apparaat je leert je energie aan te vullen met de FuelWise energie-assistent. Er wordt echter niet gespecificeerd hoe dit op een gepersonaliseerde manier gebeurt, wat kan betekenen dat de aanwijzingen mogelijk niet specifiek genoeg zijn voor jouw lichaamstype of trainingsbehoeften.
 • Nadeel 3: De Hill Splitter-functie meet automatisch bergopwaartse en bergafwaartse statistieken, maar dit is mogelijk niet nuttig of nauwkeurig als je in een vlak gebied woont zonder significante hellingen.
 • Nadeel 4: Het horloge werkt met turn-by-turn routebegeleiding en de mogelijkheid om routes via Komoot te importeren. Maar als je niet bekend bent met Komoot of als je de voorkeur geeft aan een andere routeplanning-app, dan kan dit een beperking voor je zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat duurzaamheid van militair niveau claimt, heeft het slechts waterbestendigheid tot 100 meter. Dit betekent dat het misschien niet geschikt is voor intensieve watersporten of diepzeeduiken activiteiten.

Onze favoriet #10

Fitbit Fitness Tracker

Fitbit Fitness Tracker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fitbit Fitness Tracker is een innovatieve gezondheids- en fitnessgadget, ontworpen om je slaappatroon te optimaliseren, je hartslag te traceren en je trainingen te maximaliseren. Het apparaat geeft je een ‘buzz’ als je je ideale hartslagzone bereikt, helpt je je calorieverbruik beter in te schatten en biedt diepgaande inzichten in gezondheidsstatistieken zoals ademhalingsfrequentie en hartslagvariabiliteit via de bijbehorende app. Met een batterijduur van maximaal 5 dagen en connectiviteit met de GPS van je telefoon voor realtime tracking, zorgt de Fitbit ervoor dat je altijd op de hoogte bent van je fysieke conditie. Let wel, als internationaal product kunnen er verschillen zijn qua pasvorm, leeftijdsclassificaties en gebruiksaanwijzing.

 • Voordeel 1: Met de slaapregistratie en slaapscore in de Fitbit app kun je jouw slaap verbeteren om je dagen vol energie te starten.
 • Voordeel 2: Het Fitbit fitness tracker waarschuwt je met een trilling wanneer je je doelhartslagzones bereikt. Zo krijg je actieve zoneminuten en kun je je workouts beter plannen.
 • Voordeel 3: De 24/7 hartslagmeting van de Fitbit helpt je om je trainingen te maximaliseren, trends in je hartslag in rust te begrijpen en het calorieverbruik beter in te schatten.
 • Voordeel 4: Het apparaat biedt ook gezondheidsstatistieken zoals ademhalingsfrequentie, hartslagvariabiliteit om je te helpen meer af te stemmen op je lichaam.
 • Voordeel 5: De Fitbit luxe fitness tracker heeft een batterijduur tot 5 dagen, hierdoor hoef je niet constant te stoppen om het apparaat op te laden. Daarnaast kan het verbonden worden met de GPS van je telefoon, dit stelt je in staat om realtime tempo en afstand op je pols te zien.
 • Nadeel 1: De Fitbit app, die nodig is voor veel van de functies van de tracker, zoals slaapregistratie, zou lastig kunnen zijn als je niet gewend bent om apps te gebruiken of geen compatibel device hebt.
 • Nadeel 2: De hartslagzones waarschuwing is een geweldige functie, maar kan als storend worden ervaren als je voortdurend pushmeldingen ontvangt. Dit kan jouw concentratie of rust tijdens het trainen onderbreken.
 • Nadeel 3: Ondanks dat er veel nuttige gezondheidsstatistieken zijn, zijn ze alleen beschikbaar in de app. Dit betekent dat je aangewezen bent op je telefoon om deze te bekijken, wat niet altijd handig is tijdens het trainen of andere activiteiten.
 • Nadeel 4: De GPS-functie is afhankelijk van de GPS van jouw telefoon. Dit is niet ideaal, omdat het kan leiden tot snellere batterijontlading van je telefoon en dat je altijd je telefoon bij je moet dragen tijdens het trainen.
 • Nadeel 5: Dit internationale product kan verschillen van lokale producten op verschillende punten zoals pasvorm, leeftijdsclassificaties en de taal van het product, etikettering of instructies. Als Nederlander kan je problemen ervaren met het begrijpen van de instructies en kan het mogelijk verschillen van je verwachtingen gebaseerd op lokale producten.

Na een grondige analyse van de top 10 fitness trackers op basis van nieuw onderzoek, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan opties is om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Ongeacht of je veel waarde hecht aan nauwkeurige hartslagmetingen, GPS-tracking, slaapmonitoring of stappentelling, er is zeker een fitness tracker die perfect bij jou past. Onthoud echter dat de beste fitness tracker niet altijd de duurste is. Het gaat erom te kiezen voor het product dat de functies biedt die jij nodig hebt en past bij jouw levensstijl. Daarom raden we je aan nauwkeurig te overwegen welke functies echt belangrijk voor je zijn, voordat je een definitieve keuze maakt.

Inhoudsopgave