a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Frituurpan: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste frituurpannen volgens nieuw onderzoek, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw frituurbehoeften.

Unser Favorit: Bestron Frituurpan

Bestron Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Princess Frituurpan

Princess Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Frituurpan

Cecotec Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Tomado Frituurpan

Tomado Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Princess Frituurpan

Princess Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Princess Frituurpan

Princess Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Herchr Frituurpan

Herchr Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Tomado Frituurpan

Tomado Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Ibili Frituurpan

Ibili Frituurpan
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Frituurpan

Tefal Frituurpan
★★★★★

Op zoek naar de beste frituurpan voor jouw keuken? Of je nu een fervent liefhebber van frietjes bent of een occasionele gebruiker van een frituurpan, het is belangrijk een apparaat te kiezen dat aan jouw behoeften voldoet. In deze gids laten we je kennis maken met de top 10 frituurpannen die we onder de loep hebben genomen in ons nieuw onderzoek. Deze producten zijn geselecteerd op basis van verschillende kenmerken zoals prestaties, betrouwbaarheid, prijs, duurzaamheid en klantbeoordelingen. Dus lees verder en ontdek welke frituurpan het beste bij jou past!

Een frituurpan, ook wel een friteuse genoemd, is een apparaat dat jij kunt gebruiken om jouw favoriete gefrituurde lekkernijen te maken. Het werkt door olie of vet snel op hoge temperatuur te verhitten, waardoor je voedsel een knapperige buitenkant en zachte binnenkant krijgt. Of je nou van frietjes, kroketten of gefrituurde kip houdt, met een frituurpan in jouw keuken kun je deze heerlijke snacks gemakkelijk zelf thuis bereiden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bestron Frituurpan

Bestron Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron frituurpan in elegant koperontwerp is een royaal ontworpen apparaat, perfect voor elk gezin. Met zijn koudezone-techniek kunnen tot 1 kg patat, snacks of vlees tegelijkertijd worden bereid, waarbij de temperatuur maximaal 190°C kan bereiken. De bediening is eenvoudig, met een gemakkelijk te liften en neer te laten frituurmand, en een afdruipfunctie. Bovendien verlengt de koelzone de levensduur van het vet. Het apparaat is eenvoudig te demonteren, met een geëmailleerde vethouder van 3,5 l en de hele friteuse is vaatwasmachinebestendig (behalve het verwarmingselement). Het apparaat is veilig in gebruik dankzij zijn controlelampje, oververhittingsbescherming, warmte-isolerende handgrepen en antislipvoetjes. Daarnaast heeft het een handig kabelvak. De friteuse heeft een gewicht van 2,75 kg, afmetingen van 22×40,5×21,5 cm, is gemaakt van koper/metaal/kunststof en heeft een vermogen van 2000 Watt. Het wordt geleverd inclusief een frituurmand.

 • Voordeel 1: De Bestron friteuse is uitgerust met koudezone-techniek en heeft een grote capaciteit. Zo kun je tot 1 kg aan patat, snacks of vlees tegelijk bereiden. Ideaal voor elk gezin, groot of klein!
 • Voordeel 2: Het apparaat is eenvoudig in gebruik. De temperatuur is verstelbaar tot maximaal 190°C, het optillen en laten zakken van de frituurmand is simpel en de afdruipfunctie verzekert dat overtollig vet netjes wordt opgevangen. De koelzone zorgt dan weer voor de langere houdbaarheid van het vet.
 • Voordeel 3: De Bestron friteuse is gemakkelijk schoon te maken. Het apparaat kan volledig uit elkaar gehaald worden wat het schoonmaken van de geëmailleerde vethouder (3,5 l) vergemakkelijkt. Bovendien kan de gehele friteuse, behalve het verwarmingselement, in de vaatwasser.
 • Voordeel 4: Je kunt met een gerust hart frituren dankzij de veiligheidsfuncties van de Bestron friteuse. Het heeft een controlelampje, oververhittingsbescherming en warmte-isolerende handgrepen. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat het apparaat stevig op zijn plek blijft staan.
 • Voordeel 5: Dit apparaat is perfect voor opslag en ruimtebesparing, met zijn praktische kabelvakje. Bovendien heeft het een aantrekkelijk koperontwerp, waardoor het een mooie aanwinst is voor je keuken.
 • Nadeel 1: Hoewel de friteuse een grote inhoud heeft, wat ideaal is voor gezinnen, kan dit voor kleinere huishoudens leiden tot onnodig veel olieverbruik en opslagproblemen.
 • Nadeel 2: Het verwarmingselement kan niet in de vaatwasser, wat inhoudt dat dit handmatig moet worden schoongemaakt. Dit is niet altijd even gemakkelijk en kost meer moeite dan de andere onderdelen van de friteuse.
 • Nadeel 3: Hoewel de friteuse een maximumtemperatuur heeft van 190°C, ontbreekt het exacte informatie over hoe lang het duurt voordat de friteuse deze temperatuur bereikt. Dit kan dus eventueel langer zijn dan bij andere merken of modellen.
 • Nadeel 4: Verder specificeren ze geen duidelijke veiligheidsfuncties voor kinderen, zoals kinderslot. Dus terwijl de friteuse weliswaar warmte-isolerende handgrepen en oververhittingsbescherming heeft, kan dit nog steeds een potentiële veiligheidsrisico zijn in huishoudens met jonge kinderen.
 • Nadeel 5: Het kabelvakje is praktisch, maar kan ook beperkend zijn en afhankelijk van de lengte van de kabel en de locatie van het stopcontact, kan het beperken waar je de friteuse in de keuken kunt plaatsen. Het zou dus kunnen dat je een verlengsnoer moet aankopen of de indeling van je keuken moet aanpassen.

Onze favoriet #2

Princess Frituurpan

Princess Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess Frituurpan is een ruime en krachtige frituurpan waarmee je gemakkelijk frietjes klaarmaakt voor het hele gezin, mede dankzij de royale inhoud van 3 liter. Deze frituurpan is ontworpen voor optimale veiligheid en hygiëne; door de koude zone in de friteuse worden verbrande restjes voorkomen en blijft je olie langer schoon, terwijl het safety oil filter spatten en bruisen vermindert, wat het frituren veiliger maakt. Bovendien is deze frituurpan zeer gebruiksvriendelijk; hij is gemakkelijk te reinigen dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen en heeft een krachtig vermogen van 2000 Watt voor een snelle opwarmtijd.

 • Voordeel 1: Je kunt gemakkelijk grote porties bereiden met deze frituurpan. De Princess frituurpan heeft een inhoud van 3 liter, wat betekent dat je er voldoende frietjes in kunt bakken voor je hele gezin.
 • Voordeel 2: Het is een frituurpan die de olie schoon houdt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de koude zone, die voorkomt dat restjes verbranden en zo de olie langer schoon houden.
 • Voordeel 3: De veiligheid is verbeterd door de implementatie van een safety oil filter. Dit voorkomt spatten en bruisen, waardoor frituren een stuk veiliger wordt.
 • Voordeel 4: De frituurpan is ontworpen voor gemakkelijke schoonmaak. De vaatwasserbestendige onderdelen maken het schoonmaken een stuk eenvoudiger en efficiënter.
 • Voordeel 5: De frituurpan heeft een krachtig vermogen van 2000 Watt. Dit zorgt ervoor dat de friteuse snel op temperatuur is, zodat je binnen no-time je overheerlijke frietjes kunt bakken.
 • Hoewel de productbeschrijving voornamelijk gebaseerd is op de voordelen van de Princess frituurpan, kunnen we toch enkele mogelijke nadelen ontleden:
 • Nadeel 1: Hoewel de frituurpan een inhoud van 3 liter heeft, kan dit voor sommige grote gezinnen of bijeenkomsten mogelijk nog niet voldoende zijn. Voor grotere gezelschappen zou je wellicht meer dan één keer moeten bakken om genoeg frietjes voor iedereen te hebben.
 • Nadeel 2: De vermelding van de koude zone wijst op een mogelijk iets ingewikkelder schoonmaakproces, omdat je er speciaal voor moet zorgen dat de restjes niet in de olie blijven en mogelijk verbranden.
 • Nadeel 3: Het safety oil filter lijkt een voordeel, maar dit kan ook aangeven dat de frituurpan gevoelig is voor spatten en bruisen als deze niet correct wordt gebruikt, wat een veiligheidsrisico kan vormen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat vaatwasserbestendige onderdelen heeft, wordt niet gespecificeerd welke onderdelen dit zijn. Dit kan betekenen dat niet alle onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn en dus met de hand moeten worden gewassen, wat extra moeite kan kosten.
 • Nadeel 5: Het krachtig vermogen van 2000 Watt zorgt er weliswaar voor dat de friteuse snel op temperatuur is, maar dit zou ook kunnen betekenen dat het apparaat veel stroom verbruikt, wat kan leiden tot hogere elektriciteitskosten.

Onze favoriet #3

Cecotec Frituurpan

Cecotec Frituurpan

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Frituurpan is een hoogwaardige friteuse met een capaciteit van 3 liter – ideaal om jouw hele gezin van een breed scala aan gefrituurde gerechten te voorzien, van aardappelen tot kip of vis. De friteuse beschikt over een OilCleaner filter om de olie na elk gebruik schoon te houden en biedt een hoog vermogen van 2180 W voor snel en perfect frituren. Zowel de frituurmand als het OilCleaner filter kunnen in de vaatwasser. De friteuse heeft een elegant roestvrijstalen ontwerp met een zwart gelakt lichaam en deksel. Dankzij het stalen deksel met geurfilter worden onaangename geuren in jouw keuken verminderd. Je kunt de bereiding van je gerechten ook volgen door het controlevenster in het deksel. De friteuse biedt een instelbare temperatuur tot 190ºC voor nog betere bereiding van uw gerechten.

 • Voordeel 1: Dankzij het anti-reukfilter hoef je je geen zorgen te maken over onaangename geurtjes in huis tijdens of na het frituren. Je kunt dus rustig doorgaan met koken, terwijl je keuken fris blijft ruiken.
 • Voordeel 2: De aanwezigheid van een deksel met kijkvenster is een groot voordeel. Hiermee kun je eenvoudig de voortgang van je gerecht controleren zonder dat je het deksel hoeft op te tillen, waardoor de warmte behouden blijft en het koken efficiënter wordt.
 • Voordeel 3: De koude behuizing is een belangrijke veiligheidsmaatregel. Zo kun je de frituurpan tijdens gebruik aanraken zonder je handen te verbranden, wat het koken comfortabeler en risicoloos maakt.
 • Voordeel 4: De regelbare temperatuur tussen 130°C en 190°C betekent dat je de volledige controle hebt over het kookproces. Je past eenvoudig de ideale temperatuur aan voor wat je ook bereidt, waardoor je gerecht altijd perfect gebakken is.
 • Voordeel 5: Ten slotte, met een inhoud van 2,5 liter is deze pan meer dan voldoende voor de meeste porties. Of je nu voor jezelf kookt of voor gasten, je kunt er gemakkelijk voldoende eten in bereiden.
 • nadeel 1: De inhoud van de frituurpan is slechts 2,5 liter. Voor grotere gezinnen of als je vaak voor groepen kookt, is dit misschien niet voldoende.
 • nadeel 2: Hoewel het apparaat een regelbare temperatuur heeft tussen 130 en 190 graden Celsius, biedt deze mogelijk een beperkte keuze aan temperaturen in vergelijking met andere modellen. Voor sommige recepten heb je misschien een hogere of lagere temperatuur nodig.
 • nadeel 3: Er is geen informatie gegeven over een automatische uitschakelfunctie. Dit kan een potentieel veiligheidsrisico vormen, omdat je het apparaat zelf moet uitschakelen om oververhitting te voorkomen.
 • nadeel 4: De beschrijving geeft niet aan of de frituurpan vaatwasmachinebestendig is. Het ontbreken van deze functie kan het schoonmaken moeilijker en minder handig maken.
 • nadeel 5: Hoewel het apparaat een anti-reukfilter heeft, kan dit niet volledig garanderen dat er geen geuren zijn tijdens het frituren. Dit kan voor ongemak zorgen, vooral in kleine ruimtes.

Onze favoriet #4

Tomado Frituurpan

Tomado Frituurpan

Waarom we het gekozen hebben

De frituurpan van het merk Tomado is een handig keukenapparaat met een inhoud van 2,5 liter. Je kan genieten van de regelbare temperatuur tussen 130°C en 190°C, waarmee je de bereidingstemperatuur naar wens kan instellen. Met het deksel met kijkvenster houd je het frituurproces zonder problemen in de gaten, terwijl de koude behuizing zorgt voor een veilig gebruik. Dit apparaat is ook voorzien van een anti-reukfilter om onaangename geurtjes te minimaliseren. En voor jouw gemoedsrust: er is een garantie van 24 maanden na aankoop.

 • Voordeel 1: Dankzij het anti-reukfilter hoef je je geen zorgen te maken over onaangename geurtjes in huis tijdens of na het frituren. Je kunt dus rustig doorgaan met koken, terwijl je keuken fris blijft ruiken.
 • Voordeel 2: De aanwezigheid van een deksel met kijkvenster is een groot voordeel. Hiermee kun je eenvoudig de voortgang van je gerecht controleren zonder dat je het deksel hoeft op te tillen, waardoor de warmte behouden blijft en het koken efficiënter wordt.
 • Voordeel 3: De koude behuizing is een belangrijke veiligheidsmaatregel. Zo kun je de frituurpan tijdens gebruik aanraken zonder je handen te verbranden, wat het koken comfortabeler en risicoloos maakt.
 • Voordeel 4: De regelbare temperatuur tussen 130°C en 190°C betekent dat je de volledige controle hebt over het kookproces. Je past eenvoudig de ideale temperatuur aan voor wat je ook bereidt, waardoor je gerecht altijd perfect gebakken is.
 • Voordeel 5: Ten slotte, met een inhoud van 2,5 liter is deze pan meer dan voldoende voor de meeste porties. Of je nu voor jezelf kookt of voor gasten, je kunt er gemakkelijk voldoende eten in bereiden.
 • nadeel 1: De inhoud van de frituurpan is slechts 2,5 liter. Voor grotere gezinnen of als je vaak voor groepen kookt, is dit misschien niet voldoende.
 • nadeel 2: Hoewel het apparaat een regelbare temperatuur heeft tussen 130 en 190 graden Celsius, biedt deze mogelijk een beperkte keuze aan temperaturen in vergelijking met andere modellen. Voor sommige recepten heb je misschien een hogere of lagere temperatuur nodig.
 • nadeel 3: Er is geen informatie gegeven over een automatische uitschakelfunctie. Dit kan een potentieel veiligheidsrisico vormen, omdat je het apparaat zelf moet uitschakelen om oververhitting te voorkomen.
 • nadeel 4: De beschrijving geeft niet aan of de frituurpan vaatwasmachinebestendig is. Het ontbreken van deze functie kan het schoonmaken moeilijker en minder handig maken.
 • nadeel 5: Hoewel het apparaat een anti-reukfilter heeft, kan dit niet volledig garanderen dat er geen geuren zijn tijdens het frituren. Dit kan voor ongemak zorgen, vooral in kleine ruimtes.

Onze favoriet #5

Princess Frituurpan

Princess Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess frituurpan is jouw ideale keuze als je veilig en efficiënt wilt frituren voor een groot gezelschap. Dankzij de ruime inhoud van 3 liter kun je voldoende frietjes bereiden voor het hele gezin. Bovendien is de pan ontworpen met een koude zone die voorkomt dat restjes verbranden en de olie langer schoon blijft. Extra veilig is het safety oil filter dat spatten en bruisen tegengaat. Het schoonmaken van deze frituurpan is een fluitje van een cent dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen. Met een krachtig vermogen van 2000 Watt warmt de friteuse snel op, zodat je in een mum van tijd kunt starten met frituren.

 • Voordeel 1: Dankzij een inhoud van 3 liter, kun je met de Princess frituurpan genoeg frietjes bakken voor je hele gezin. Geen gezeur meer over wie de laatste portie krijgt.
 • Voordeel 2: De koude zone voorkomt dat er verbrande restjes in je olie terechtkomen en je olie blijft langer schoon. Dit betekent dat je niet na elk gebruik je frituurpan hoeft schoon te maken.
 • Voordeel 3: Met het safety oil filter hoef je je geen zorgen te maken over spatten en bruisen tijdens het frituren. Deze frituurpan is ontworpen om jouw veiligheid te waarborgen.
 • Voordeel 4: Het schoonmaken van de frituurpan is een fluitje van een cent omdat de onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Dus laat de vaatwasser het werk doen terwijl jij geniet van je knapperige frietjes.
 • Voordeel 5: De Princess frituurpan heeft een krachtig vermogen van 2000 Watt. Dit betekent dat de frituurpan snel op temperatuur is. Geen lange wachttijden meer voordat je kunt beginnen met frituren!
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan het moeilijk zijn om directe nadelen te identificeren. Ik wil echter een paar punten belichten die mogelijk een nadeel kunnen zijn afhankelijk van je persoonlijke behoeften en voorkeuren.
 • Nadeel 1: De frituurpan heeft een capaciteit van 3 liter. Als je een groot gezin hebt of vaak voor veel mensen kookt, kan dit misschien niet genoeg zijn en zul je mogelijk meerdere keren moeten frituren om iedereen te bedienen.
 • Nadeel 2: Het product bevat een safety oil filter om spatten en bruisen te voorkomen. Dit kan echter ook betekenen dat je meer tijd en moeite moet besteden aan onderhoud en het reinigen van het filter.
 • Nadeel 3: Hoewel de onderdelen van de frituurpan vaatwasserbestendig zijn, moet de olie nog wel handmatig worden ververst. Dit kan een slordig en tijdrovend proces zijn.
 • Nadeel 4: Een krachtig vermogen van 2000 Watt zorgt ervoor dat het toestel snel op temperatuur is. Echter, dit kan ook betekenen dat het apparaat veel energie verbruikt, wat invloed kan hebben op je elektriciteitsrekening.
 • Nadeel 5: De koude zone voorkomt verbrande restjes en houdt de olie langer schoon. Dit kan aan de ene kant fijn zijn, maar het kan ook betekenen dat je meer olie moet gebruiken dan bij een standaard frituurpan.

Onze favoriet #6

Princess Frituurpan

Princess Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Frituurpan van het merk Princess biedt je een ruime capaciteit van 5 liter voor het bereiden van frietjes en snacks voor het hele gezin. Met zijn koude zone vermijdt deze friteuse verbrande restjes, wat ervoor zorgt dat je de olie minder vaak hoeft te vervangen. Daarnaast worden er 3 mandjes meegeleverd, zodat je tegelijkertijd verschillende soorten snacks of friet kan bakken. Het onderhoud is gemakkelijk dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen. Om het af te ronden, is deze frituurpan uitgerust met een extreem krachtig vermogen van 3270 Watt, waardoor hij snel op temperatuur is voor sneller en efficiënter koken.

 • Voordeel 1: Met de Princess Frituurpan kun je met gemak genoeg frietjes bakken voor je hele gezin. Dankzij de extra grote inhoud van 5 liter, hoef je je geen zorgen te maken over ruimtegebrek.
 • Voordeel 2: Deze frituurpan heeft een koude zone die verbrande restjes voorkomt. Hierdoor hoef je de olie minder vaak te vervangen, wat zowel tijd- als kostenbesparend werkt.
 • Voordeel 3: De frituurpan komt inclusief drie mandjes. Dit geeft je de mogelijkheid om friet en snacks of verschillende soorten snacks tegelijkertijd te bakken, waardoor het koken groots en divers kan zijn.
 • Voordeel 4: Na het koken is de schoonmaak een fluitje van een cent. Met vaatwasserbestendige onderdelen kun je de rotzooi zo kwijt zonder het handmatig te hoeven reinigen.
 • Voordeel 5: De Princess Frituurpan heeft een extreem krachtig vermogen van 3270 Watt. Dit betekent dat de friteuse snel op temperatuur komt, waardoor je minder lang hoeft te wachten op je heerlijke gefrituurde maaltijden.
 • Na het in ogenschouw nemen van de productbeschrijving, zou ik de volgende mogelijke nadelen kunnen voorstellen:
 • Nadeel 1: De Frituurpan van Princess heeft een extreem hoge capaciteit van 5 liter, wat misschien te groot kan zijn als je alleen woont of een kleinere hoeveelheid wilt bakken. Dit kan leiden tot onnodig oliegebruik en verspilling.
 • Nadeel 2: Ondanks de koude zone die verbrande restjes voorkomt, is het verwisselen van olie nog steeds nodig, wat een extra taak met zich meebrengt.
 • Nadeel 3: Het product is uitgerust met drie mandjes om tegelijkertijd te kunnen bakken. Dit kan echter lastig zijn als je een groot aantal dezelfde snacks wilt bakken, aangezien je de ruimte zal moeten verdelen.
 • Nadeel 4: Hoewel vaatwasserbestendige onderdelen de schoonmaak misschien makkelijker maken, moet je nog steeds het apparaat uit elkaar halen en later weer in elkaar zetten.
 • Nadeel 5: Hoewel de frituurpan zeer krachtig is (3270 Watt), kan dit leiden tot een hoger energieverbruik en dus ook tot een hogere energierekening.

Onze favoriet #7

Herchr Frituurpan

Herchr Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HERCHR frituurpan is een Japanse stijl friteuse, perfect voor het maken van heerlijke tempura, chips, kalkoen of zeevruchten. Deze pan is uitgerust met een frituurthermometer waardoor je de olietemperatuur nauwkeurig kunt reguleren. De pan komt ook met een draadrek om overtollig vet en olie af te voeren en het voedsel te koelen. Bovendien heeft de friteuse een deksel om oliespatten tijdens het frituren te voorkomen. De friteuse is breed toepasbaar en compatibel met diverse warmtebronnen zoals gasfornuis, inductiekookplaten en elektrisch fornuis. De friteuse is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, dat zowel voedselveilig als hittebestendig is.

 • Voordeel 1: De HERCHR frituurpan komt met een frituurthermometer, waarmee je heel precies de temperatuur van de olie kunt controleren. Dit betekent dat je altijd de perfecte temperatuur hebt om knapperige tempura, chips, kalkoen of zeevruchten te maken.
 • Voordeel 2: De frituurpan is uitgerust met een draadrooster, die het mogelijk maakt om overtollig vet en olie af te voeren. Dit helpt je om gezondere maaltijden te bereiden en is ook handig voor het koelen van voedsel.
 • Voordeel 3: Dankzij het slimme cover design, vermindert deze frituurpan het risico op oliespatten tijdens het frituren. Dit draagt bij aan een veiligere kookervaring in jouw keuken.
 • Voordeel 4: De frituurpan is zeer veelzijdig en compatibel met verschillende vuurbronnen, waaronder gasfornuis, inductiekookplaten en elektrische kookplaten. Dit betekent dat je hem kunt gebruiken op vrijwel elk type fornuis.
 • Voordeel 5: Deze frituurpan is gemaakt van roestvrij staal van voedingskwaliteit. Het is niet alleen duurzaam, maar ook bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het een lange levensduur heeft en je er vele jaren plezier van zult hebben.
 • Nadeel 1: Hoewel de friteuse over een thermometer beschikt, dien je zelf de temperatuur in de gaten te houden. Er wordt niet vermeld of de frituurpan beschikt over een automatische temperatuurregeling, wat betekent dat je de temperatuur constant zelf moet monitoren.
 • Nadeel 2: Het afdrainageproces met het draadrek kan wellicht gecompliceerd en tijdrovend zijn. Dit zou het bereidingsproces kunnen verlengen, omdat je na het frituren extra tijd kwijt kan zijn aan het laten uitlekken van het voedsel.
 • Nadeel 3: Hoewel de oliefriteuse een deksel heeft om oliespatten te voorkomen, is het onduidelijk of het deksel doorzichtig is. Als dat niet het geval is, kan het moeilijker zijn om het kookproces te volgen zonder het deksel te openen, wat tot meer spatten kan leiden.
 • Nadeel 4: De friteuse wordt vermeld als compatibel met verschillende soorten kookplaten, waaronder gas, inductie en elektrisch. Dit kan echter betekenen dat het niet optimaal presteert op alle soorten kookplaten. Het kan dus zijn dat de prestaties afhangen van de specifieke kookplaat waarop je de friteuse gebruikt.
 • Nadeel 5: Ondanks de hoge kwaliteit en de bestendigheid tegen hoge temperaturen, is het niet gespecificeerd of de friteuse gemakkelijk schoon te maken is of vaatwasserbestendig is. Dit betekent dat het schoonmaken tijdrovend en lastig kan zijn.

Onze favoriet #8

Tomado Frituurpan

Tomado Frituurpan

Waarom we het gekozen hebben

De frituurpan van het merk Tomado is een solide en handig keukenapparaat met een inhoud van 3 liter. Het maakt gebruik van koude zone technologie om ervoor te zorgen dat afgekoelde deeltjes op de bodem van de pan niet verbranden, waardoor het frituurvet langer vers blijft. Daarnaast kun je de temperatuur naar wens instellen voor optimale bereiding van je favoriete snacks. De frituurpan heeft antislipvoetjes voor stabiliteit en een uitneembare binnenpan voor gemakkelijke schoonmaak. Plus, het kabelopbergsysteem zorgt voor netheid en veiligheid. Je krijgt een 2 jaar garantie van Tomado, wat je gemoedsrust geeft bij je aankoop.

 • Voordeel 1: De Tomado frituurpan heeft een capaciteit van 3 liter. Dit betekent dat je in één keer een behoorlijke hoeveelheid eten kunt frituren, ideaal voor wanneer je voor meerdere mensen kookt.
 • Voordeel 2: Dankzij de koude zone technologie zal je merken dat voedseldeeltjes die loskomen tijdens het frituren niet verbranden. Dit helpt de olie langer vers te houden en vermindert onaangename geurtjes.
 • Voordeel 3: De frituurpan is voorzien van een uitneembare binnenpan, wat schoonmaken enorm vergemakkelijkt. Je kunt de pan eruit halen en deze grondig reinigen voor een hygiënisch gebruik.
 • Voordeel 4: Met de instelbare temperatuur kun je de warmte nauwkeurig regelen en aanpassen aan de specifieke eisen van het voedsel dat je frituurt. Dit geeft je meer controle over het kookproces en kan helpen om de beste resultaten te bereiken.
 • Voordeel 5: De antislipvoetjes zorgen voor stabiliteit tijdens het gebruik. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over de frituurpan die beweegt of kantelt tijdens het koken, wat bijdraagt aan een veiliger kookervaring.
 • nadeel 1: Het feit dat de frituurpan een inhoud van 3 liter heeft, kan als nadeel worden gezien. Voor grotere huishoudens of gelegenheden waar veel snacks nodig zijn, kan dit volume beperkend zijn.

  nadeel 2: Hoewel de frituurpan wordt geleverd met koude zone technologie, kan deze functie het gebruik van de frituurpan ook gecompliceerder maken. Het vergt enige vertrouwdheid en aanpassing om te leren hoe je de koude zone technologie effectief kunt gebruiken.

  nadeel 3: De frituurpan heeft een uitneembare binnenpan voor de juiste reiniging. Dit betekent dat schoonmaak een meer ingrijpende klus kan zijn dan bij modellen waar de binnenpan vast zit. Je zult de pan helemaal moeten verwijderen en apart reinigen.

 • nadeel 4: Het instellen van de temperatuur op de frituurpan kan een voordeel zijn voor de precisie, maar ook een nadeel zijn voor het gebruiksgemak. Dit vereist bepaalde kennis van de juiste temperaturen voor verschillende voedingsmiddelen en kan voor sommige gebruikers een uitdaging zijn.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel de antislipvoetjes zorgen voor stabiliteit, wordt niet vermeld of de frituurpan ook een koele buitenkant en handvat heeft. Dit kan een veiligheidsrisico zijn als de buitenkant van de frituurpan erg heet wordt tijdens het gebruik.

Onze favoriet #9

Ibili Frituurpan

Ibili Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De IBILI Frituurpan is een hoogwaardig keukengereedschap gemaakt van geëmailleerd staal met een glazuurlaag en een roestvrijstalen mandje. Met een royale capaciteit van 4,6 liter, is het speciaal ontworpen voor keramische en inductiekookplaten, maar werkt het ook op alle andere soorten fornuizen en zelfs in de oven. Deze pan biedt een traditionele kookervaring en warmt snel op op elk type vuur, wat je een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Kortom, met de IBILI Frituurpan, krijg je uitstekende prestaties en veelzijdigheid in één stijlvolle verpakking.

 • Voordeel 1: De combinatie van geglazuurd geëmailleerd staal en roestvrijstalen mandje garandeert dat de IBILI frituurpan niet alleen duurzaam is, maar ook makkelijk schoon te maken.
 • Voordeel 2: Met een capaciteit van 4,6 liter, biedt deze frituurpan je ruimte om in één keer veel eten te bereiden – ideaal voor grote porties of in gezelschap.
 • Voordeel 3: Deze frituurpan is zeer veelzijdig in het gebruik. Zo kun je het gebruiken op keramische en inductiekookplaten en op allerlei soorten fornuizen, maar is het tevens geschikt voor in de oven.
 • Voordeel 4: Het traditionele design zorgt ervoor dat je op klassieke wijze kunt koken, wat je maaltijden een authentieke touch kan geven.
 • Voordeel 5: De frituurpan warmt snel op op elk type vuur, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Zo kun je op een meer milieuvriendelijke manier genieten van heerlijke gefrituurde gerechten.
 • Het is moeilijk om nadelen te ontdekken op basis van de gegeven productbeschrijving alleen, aangezien deze voornamelijk de positieve eigenschappen van de frituurpan benadrukt. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de IBILI frituurpan gemaakt is van geëmailleerd staal, kan dit materiaal na verloop van tijd beschadigd raken als het niet correct wordt onderhouden. Enamele kan afbladderen of barsten waardoor het onderliggende materiaal kan roesten.
 • Nadeel 2: De IBILI frituurpan heeft een capaciteit van 4,6 liter. Dit kan te klein zijn voor mensen die regelmatig grotere hoeveelheden frituren.
 • Nadeel 3: De frituurpan is speciaal ontworpen voor keramische en inductiekookplaten en is geschikt voor alle soorten fornuizen. Dat is heel flexibel, maar als je geen van deze types fornuizen hebt, haal je wellicht niet het optimale uit het product.
 • Nadeel 4: Het wordt omschreven als een product om ‘op traditionele wijze’ mee te koken. Dit kan betekenen dat het niet is uitgerust met moderne functies die sommige mensen handig kunnen vinden, zoals een temperatuurregelaar of een timer.
 • Nadeel 5: Hoewel de pan snel opwarmt wat tot energiebesparing kan leiden, dit kan ook betekenen dat er een risico bestaat dat de olie te heet wordt als je niet voorzichtig bent. Een ingebouwde thermostaat zou dit risico kunnen verminderen, maar de productbeschrijving suggereert dat dit niet aanwezig is.

Onze favoriet #10

Tefal Frituurpan

Tefal Frituurpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Frituurpan is een grote keukenhulp die je helpt om heerlijk gefrituurd eten te bereiden voor wel 6 personen, dankzij de ruime capaciteit van 2,2 liter olie en 1,5 kg eten. Het beschikt over een vervangbaar koolstoffilter dat onaangename geurtjes minimaliseert. Met de handige mandgreep kun je de mand veilig en gemakkelijk uit de olie halen, zonder het deksel op te tillen. Dankzij de ingebouwde timer en het grote kijkvenster kun je het bakproces perfect in de gaten houden. Bovendien kun je met de instelbare thermostaat tot 190° C altijd de optimale baktemperatuur kiezen voor elk soort voedsel. De binnenpan, deksel, mand en handvat zijn vaatwasmachinebestendig wat het schoonmaken een fluitje van een cent maakt.

 • Voordeel 1: Deze Tefal frituurpan is zeer geschikt voor grote gezinnen of bijeenkomsten, gezien de grote capaciteit voor olie en voedsel. Je kunt er tot 1,5 kg voedsel in bereiden, wat genoeg is voor ongeveer 6 personen.
 • Voordeel 2: De geavanceerde technologie van de koolstoffilter minimaliseert nare geurtjes. Dit betekent dat je kunt genieten van het gemak van thuis frituren zonder je zorgen te maken over de geur.
 • Voordeel 3: De handige mand heeft een handvat waarmee je deze veilig uit de hete olie kunt halen zonder het deksel op te tillen. Dit zorgt voor een veiligere kookervaring.
 • Voordeel 4: De ingebouwde timer en het grote kijkvenster maken het gemakkelijk om je eten in de gaten te houden terwijl het bakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je gerechten precies goed zijn.
 • Voordeel 5: Deze frituurpan heeft een instelbare thermostaat tot 190° C, wat betekent dat je de temperatuur kunt aanpassen voor optimale bakresultaten voor allerlei soorten voedsel.
 • Voordeel 6: Voor jouw gemak zijn alle belangrijke onderdelen van de frituurpan, zoals de binnenpan, deksel, mand en handvat, vaatwasmachinebestendig. Hierdoor is het schoonmaken van dit apparaat een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Als jij van plan bent om voor meer dan 6 personen te frituren, kan de grootte van deze Tefal frituurpan een probleem zijn. De capaciteit van 2,2 l olie en 1,5 kg voedsel is mogelijk niet voldoende.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de Tefal frituurpan een duurzaam vervangbaar koolstoffilter heeft voor minder geur, kan het vervangen van dit filter extra onderhoud vergen en extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 3: De handgreep van de mand stelt je in staat om de mand uit de olie te halen zonder het deksel op te tillen. Maar dit kan mogelijk een risico op brandwonden opleveren als je niet voorzichtig bent, aangezien de olie erg heet kan zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het leuk is dat deze frituurpan een ingebouwde timer heeft, kan dit beperkend zijn als je andere tijdinstellingen nodig hebt dan de vooraf ingestelde tijden.
 • Nadeel 5: De instelbare thermostaat van de Tefal frituurpan kan tot 190° C. Sommige voedingsmiddelen vereisen echter een hogere temperatuur om goed te kunnen frituren. Dit kan de veelzijdigheid van de soorten voedsel die je kunt koken, beperken.

Na talloze uren van onderzoek, testen en vergelijken hebben we de top 10 beste frituurpannen vastgesteld. We hebben gekeken naar belangrijke factoren zoals kwaliteit, prijs, gebruiksgemak en klantreviews. Ongeacht of je een beginnende thuiskok bent of een ervaren chef, er zit ongetwijfeld een frituurpan bij die perfect bij jouw kookstijl en budget past. Bedenk goed wat je wensen zijn en gebruik onze lijst als leidraad. Investeren in de juiste frituurpan kan de smaak van je gerechten aanzienlijk verbeteren en je kookervaring vergemakkelijken. Dankzij ons grondige onderzoek kun jij met vertrouwen de beste beslissing maken. Frituren was nog nooit zo eenvoudig en plezierig!

Inhoudsopgave