a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Game-Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een grondige analyse verwachten van de meest recente game-statistieken, een actueel overzicht van trends in de gaming industrie en nieuwe gegevens die uw inzicht in uw favoriete spellen verbeteren.

 • 66% van de mensen in de VS ouder dan 13 jaar zegt dat ze regelmatig videogames spelen. Bron
 • Ongeveer 35% van de gamers in de wereld zijn tussen de 21 en 35 jaar oud. Bron
 • In 2020 heeft 48% van de gamers in de VS mobiele games gespeeld. Bron
 • Ongeveer 55% van de mobiele gamers zijn vrouw. Bron
 • Er zijn ongeveer 3,24 miljard gamers wereldwijd. Bron
 • De actie- en shooter-genres zijn de populairste genres in video games, goed voor 39% van de game-verkoop. Bron
 • Er waren 214 miljoen mensen in de VS die games speelden in 2020. Bron
 • 59% van alle videospelletjes worden gespeeld op een smartphone. Bron
 • Het gemiddelde leeftijd van een gamer in de Verenigde Staten is 35-44 jaar. Bron
 • Fortnite had in 2020 wereldwijd 350 miljoen geregistreerde spelers. Bron
 • In 2020 hadden mobiele games een wereldwijde omzet van 77,2 miljard USD. Bron
 • In 2020 waren er ongeveer 203 miljoen mobiele gamers in de Verenigde Staten. Bron
 • Eind 2020 had de game-ontwikkelaar Nintendo 430 miljoen Switch-games verkocht. Bron
 • De eSports-markt had in 2020 een totale omzet van 947 miljoen USD. Bron

Actuele Game-Statistieken

66% van de mensen in de VS ouder dan 13 jaar zegt dat ze regelmatig videogames spelen. Bron

Uit de statistiek blijkt dat 66% van de mensen in de Verenigde Staten ouder dan 13 jaar regelmatig videogames spelen. Dit betekent dat bijna tweederde van de Amerikaanse bevolking in deze leeftijdscategorie zich bezighoudt met games in een of andere vorm, of dat nu op een console, PC, of mobiel apparaat is. Het is belangrijk om te erkennen dat videogames een cruciaal onderdeel van de dagelijkse ontspanning en vermaak zijn geworden voor een groot percentage van de Amerikanen. Deze statistiek kan u een duidelijk beeld geven van hoe wijdverspreid het gebruik van videogames is in de VS.

Ongeveer 35% van de gamers in de wereld zijn tussen de 21 en 35 jaar oud. Bron

De statistiek die u noemde, geeft aan dat ongeveer 35% van de wereldwijde gamers tussen de 21 en 35 jaar oud zijn. Dit houdt in dat bijna een op de drie personen die videogames speelt binnen deze leeftijdscategorie valt. Het toont het belang van deze demografische groep voor de game-industrie aan. Aangezien deze leeftijdsgroep meestal economisch actief is, kunnen zij ook aanzienlijke financiële bijdragen leveren aan de game-industrie. Het is echter ook belangrijk om op te merken dat 65% van de gamers ouder of jonger zijn dan deze leeftijdsgroep, wat duidt op de veelzijdigheid en brede aantrekkingskracht van videogames.

In 2020 heeft 48% van de gamers in de VS mobiele games gespeeld. Bron

Uit de statistieken van 2020 blijkt dat bijna de helft, namelijk 48%, van de gamers in de Verenigde Staten mobiele games heeft gespeeld. Dit betekent dat bijna één op de twee gamers in de VS kiest voor het gemak en de toegankelijkheid van mobiele games. Deze cijfers kunnen de groeiende trend van mobiel gamen onderstrepen, waarbij steeds meer mensen hun smartphone of tablet gebruiken om te gamen, in plaats van traditionelere gamingplatforms zoals consoles of PC’s. Dus als u zich in de gamingindustrie bevindt of gewoon geïnteresseerd bent in gaming trends, is dit een belangrijke statistiek om in de gaten te houden.

Ongeveer 55% van de mobiele gamers zijn vrouw. Bron

Uit de bron blijkt dat ongeveer 55% van de mobiele gamers vrouw zijn. Dit betekent dat wanneer we naar de wereldwijde populatie van mensen kijken die mobiele games spelen, meer dan de helft van hen vrouwen zijn. Dit kan verrassend lijken als u het stereotype in gedachten houdt dat gaming voornamelijk door mannen wordt gedomineerd. Echter, deze statistiek laat zien dat mobiel gamen door een breed scala aan mensen wordt omarmd, ongeacht hun geslacht. Dus als u zich in de wereld van mobiele games begeeft, zou u moeten verwachten een aanzienlijk aantal vrouwelijke gamers tegen te komen.

Er zijn ongeveer 3,24 miljard gamers wereldwijd. Bron

Uit de verstrekte statistieken blijkt dat er wereldwijd ongeveer 3,24 miljard gamers zijn. Dit betekent dat bijna de helft van de wereldbevolking op de een of andere manier betrokken is bij gamen. Dit kan variëren van casual spelletjes op de smartphone tot intensief gamen op speciaal ontworpen spelcomputers. Het hoge aantal gamers wereldwijd geeft aan hoe populair en wijdverspreid gaming als hobby en vorm van entertainment is geworden. Gezien deze cijfers, is het ook niet verwonderlijk dat de game-industrie een enorm lucratieve sector is die jaarlijks miljarden opbrengt.

De actie- en shooter-genres zijn de populairste genres in video games, goed voor 39% van de game-verkoop. Bron

U kunt uit deze statistiek opmaken dat de genres actie- en shooter-spellen een groot deel vormen van de videogamemarkt. Samen zijn ze goed voor 39% van de totale verkoop van videogames. Dit betekent dat bijna twee op de vijf spellen die worden verkocht, behoren tot deze genres. Het kan dus interessant zijn voor ontwikkelaars en uitgevers om zich te concentreren op deze types games als ze willen inspelen op de populairste vraag bij gamers. Echter, dit hangt natuurlijk ook af van de concurrentie binnen deze genres, de kosten voor de ontwikkeling van dergelijke games en de specifieke doelgroep die ze proberen te bereiken.

Er waren 214 miljoen mensen in de VS die games speelden in 2020. Bron

In 2020 hielden maar liefst 214 miljoen mensen in de Verenigde Staten zich bezig met het spelen van games. Dit betekent dat ongeveer twee op de drie mensen in de VS op de een of andere manier betrokken waren bij het gamen, of het nu ging om casual games op hun smartphones, intense multiplayer online games op hun pc’s, of interactief gaming op consoles. Deze statistiek onderstreept het enorme bereik en de populariteit van gaming in de hedendaagse Amerikaanse cultuur. Het gamen is niet langer een niche-activiteit, maar een mainstream vorm van entertainment die door een breed scala aan mensen wordt genoten. Dus, als u een marketeer, beleidsmaker, of gewoon iemand met een passie voor de dynamische wereld van games bent, is dit een statistiek om rekening mee te houden.

59% van alle videospelletjes worden gespeeld op een smartphone. Bron

Uit de statistiek blijkt dat videospelletjes steeds populairder worden op smartphones – in feite geeft de data aan dat 59% van alle videospelletjes worden gespeeld op een smartphone. Dit suggereert dat de meerderheid van de gamers de voorkeur geeft aan het gebruik van hun mobiele apparaat in plaats van traditionele spelcomputers of pc’s om te gamen. Dit kan te maken hebben met het gemak en de draagbaarheid van smartphones, de beschikbaarheid van een breed scala aan mobiele spelletjes en de mogelijkheid om te gamen op elk moment en op elke plaats. Het is duidelijk dat de trend van mobiel gamen op dit moment de overhand heeft.

Het gemiddelde leeftijd van een gamer in de Verenigde Staten is 35-44 jaar. Bron

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat de gemiddelde leeftijd van een gamer in de Verenigde Staten tussen de 35 en 44 jaar ligt. Dit betekent dat wanneer we de leeftijd van alle gamers in de Verenigde Staten optellen en vervolgens delen door het totale aantal gamers, het resultaat tussen de 35 en 44 jaar zal vallen. Dit kan verrassend zijn voor sommigen, aangezien er vaak een stereotype bestaat dat gamers overwegend jong zijn. Echter, deze gegevens tonen aan dat gamen een hobby is die genoten wordt door een breed leeftijdsbereik en niet slechts beperkt is tot jongere individuen. Dit geeft u een genuanceerder en accurater beeld van de gemiddelde Amerikaanse gamer.

Fortnite had in 2020 wereldwijd 350 miljoen geregistreerde spelers. Bron

De statistiek ‘Fortnite had in 2020 wereldwijd 350 miljoen geregistreerde spelers’ illustreert het overweldigende aantal mensen dat zich bij dit specifieke videospel heeft aangemeld. U moet in gedachten houden dat dit aantal wereldwijd is. Dit betekent dat het spelers omvat uit alle hoeken van de wereld, wat de immense populariteit van de game en zijn wereldwijde bereik aangeeft. Daarnaast geeft ‘geregistreerde spelers’ aan dat deze mensen zich hebben aangemeld of een account hebben gemaakt om het spel te spelen. Het zijn niet noodzakelijkerwijs actieve spelers, maar ze hebben zich wel genoeg betrokken gevoeld om zich te registreren. Deze statistiek geeft duidelijk de aanzienlijke impact en het succes van Fortnite in het gaminglandschap aan.

In 2020 hadden mobiele games een wereldwijde omzet van 77,2 miljard USD. Bron

In 2020 behaalden mobiele games een indrukwekkende wereldwijde omzet van 77,2 miljard Amerikaanse dollars. Dit is ongelooflijk belangrijk voor u om te begrijpen hoe snel de mobiele game-industrie groeit. Dit cijfer geeft namelijk niet alleen de enorme populariteit van mobiele games aan, maar ook hoeveel commercieel potentieel ze hebben. Het is een indicatie dat steeds meer mensen – van verschillende leeftijden, culturen en achtergronden – mobiele games spelen en er ook geld aan uitgeven. Dit kan variëren van microtransacties binnen de game, zoals het kopen van virtuele goederen of valuta, tot betalingen voor advertentievrij spelen en premium gamefuncties.

In 2020 waren er ongeveer 203 miljoen mobiele gamers in de Verenigde Staten. Bron

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat in het jaar 2020 er ongeveer 203 miljoen mobiele gamers waren in de Verenigde Staten. Dit betekent dat er naar schatting 203 miljoen mensen in de VS actief games speelden op hun mobiele apparaten; smartphones of tablets. Dat weerspiegelt een aanzienlijk deel van de Amerikaanse populatie en laat zien hoe ingeworteld en populair mobiel gamen is geworden in het dagelijks leven. Het is belangrijk om op te merken dat deze cijfers variëren afhankelijk van de definitie van ‘een gamer’ en ook de bronnen van deze gegevens. Het is echter onbetwist dat mobiele gaming een sterk opkomend domein is in de entertainmentsector.

Eind 2020 had de game-ontwikkelaar Nintendo 430 miljoen Switch-games verkocht. Bron

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat de bekende game-ontwikkelaar Nintendo tegen het einde van 2020 in totaal 430 miljoen games voor hun kenmerkende Switch-platform had verkocht. Dit aantal weerspiegelt het totaal aantal verkochte exemplaren van alle games die op het Nintendo Switch-systeem worden gespeeld. De statistiek illustreert niet alleen de enorme populariteit van Nintendo’s Switch games, maar benadrukt ook Nintendo’s impact en succes in de gaming industrie. Het is een indrukwekkende prestatie, gezien de intense concurrentie in de wereldwijde gaming markt. Als u een perspectief wilt krijgen op de omvang van deze verkoopcijfers, bedenk dan dat elke verkochte game een individuele consument of huishouden vertegenwoordigt dat heeft besloten hun geld uit te geven aan Nintendo’s producten.

De eSports-markt had in 2020 een totale omzet van 947 miljoen USD. Bron

De statistiek die we hier bespreken, geeft aan dat de eSports-markt in het jaar 2020 een indrukwekkende totale omzet van 947 miljoen USD heeft gegenereerd. Dit betekent dat de totale inkomsten gegenereerd door de verschillende facetten van eSports – zoals reclame, sponsoring, mediarechten, prijzengeld, enz. – in dat specifieke jaar optelden tot dit bedrag. Dit is een indicator van de enorme groei en populariteit van eSports wereldwijd. Voor u, als lezer, benadrukt dit de toenemende relevantie van eSports niet alleen als vorm van entertainment, maar ook als een lucratieve industrie met aanzienlijke economische impact.

Referenties

0. – https://www.wepc.com

1. – https://www.statista.com

2. – https://www.nielsen.com

3. – https://wearesocial.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:03.

Inhoudsopgave