a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gasfornuis: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste gasfornuizen getest op prestatie, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Unser Favorit: Smh Line Gasfornuis

Smh Line Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Sena Gasfornuis

Sena Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Sndoas Gasfornuis

Sndoas Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Elma Gasfornuis

Elma Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Orbegozo Gasfornuis

Orbegozo Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Z.M.C Gasfornuis

Z.M.C Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Campata Gasfornuis

Campata Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Z.M.C Gasfornuis

Z.M.C Gasfornuis
★★★★★

Unser Favorit: Gasland Gasfornuis

Gasland Gasfornuis
★★★★★

Of je nu een professionele kok bent of gewoon een doorgewinterde thuiskok, je zult begrijpen hoe cruciaal een gasfornuis is in je keuken. Het kiezen van het beste gasfornuis voor jouw behoeften is mogelijk een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen voor je huis. In dit artikel presenteren we de 10 beste gasfornuizen, getest en geselecteerd na uitgebreid onderzoek. We hebben deze producten onderzocht op basis van hun functionaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding. Wij helpen je graag om jouw keuze gemakkelijker te maken op basis van onze gedetailleerde beoordelingen en vergelijkingen. Lees verder voor een volledig overzicht van de top gasfornuizen in de markt.

Een gasfornuis is een essentieel keukenapparaat waarmee je voedsel kunt bereiden door gebruik te maken van de hitte van de vlammen die ontstaan bij het verbranden van gas. Gewoonlijk is het uitgerust met verschillende branders die je afzonderlijk kunt regelen, zodat je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt koken. Maar let wel, een gasfornuis vereist toegang tot gas, dus het is belangrijk dat je woning hierop is voorbereid. Het spreekt voor zich dat je met dit apparaat goed voor jezelf kunt koken en je gastronomische vaardigheden kunt verbeteren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Smh Line Gasfornuis

Smh Line Gasfornuis

Waarom we het gekozen hebben

Het SMH LINE gasfornuis is een veelzijdig, draagbaar kooktoestel dat ideaal is voor buitengebruik zoals kamperen, picknicks en zelfs voor gebruik tijdens black-outs of noodsituaties. Dit gebruiksvriendelijke gasfornuis is eenvoudig te installeren met een patroon, schuifregelaar en thermostaat, klaar voor koken of grillen. Het wordt geleverd met een eenvoudige plastic draagkoffer voor gemakkelijke transportatie. Het gasfornuis is ontworpen om te werken met standaard gaspatronen, laat geen residu achter bij het branden en heeft een verstelbare vlam. De volledig metalen en stabiele constructie bevat een aluminium branderkop en een afneembaar kookoppervlak, met windbescherming en een automatische piëzo elektrische ontsteking. Het grilloppervlak is ongeveer 30 cm en het apparaat heeft een druksensor voor veiligheid. Afhankelijk van de gasregeling, heeft het gasfornuis een brandduur van 1,5 tot 3 uur. Met een warmteafgifte van 2.2KW en een gasverbruik van ongeveer 150g/h, werkt het op butaan / propaan gas. Het komt met 6 gasflessen inbegrepen.

 • Voordeel 1: Het SMH LINE gasfornuis biedt meerzijdig gebruik. Je kunt het gebruiken op vakantie, in de tuin, tijdens picknicks, op de camping en elke plaats waar zelfvoorzienend koken nodig is. Zelfs in noodsituaties of stoomuitval staat het klaar om te helpen.
 • Voordeel 2: Dit gasfornuis is uitermate gebruiksvriendelijk. Je kunt beginnen met koken of grillen in vier eenvoudige stappen: het plaatsen van het patroon, het openen van de schuifregelaar, het draaien van de thermostaat en je bent klaar om te koken.
 • Voordeel 3: De veiligheidskenmerken van het SMH LINE gasfornuis zijn een ander voordeel. Met zijn druksensor biedt het veilig koken zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Bovendien laat het gas na verbranding geen residu achter.
 • Voordeel 4: Het gasfornuis heeft een stabiele volledig metalen behuizing met een verwijderbaar kookvlak. De aluminium branderkop en windbescherming zijn geweldige functies die bijdragen aan zijn veelzijdigheid.
 • Voordeel 5: Ten slotte is dit gasfornuis draagbaar en komt met een eenvoudige plastic transportbox en 6 gasflessen. Je kunt het gemakkelijk meenemen naar waar je maar wilt en hebt alles wat je nodig hebt om te beginnen.
 • nadeel 1: Hoewel de SMH LINE gasfornuis draagbaar en handig is voor gebruik buitenshuis, kan het een probleem zijn als je geen geschikte en veilige plaats hebt om het te gebruiken. Niet alle picknick- of campingplekken zijn geschikt voor het gebruik van een gasfornuis, vooral niet als de ondergrond niet stabiel is.
 • nadeel 2: De brandduur van het gasfornuis varieert van 1,5 tot 3 uur afhankelijk van de gasregeling, wat mogelijk niet voldoende is voor uitgebreid koken of grillen. Je kunt dus in situaties terechtkomen waarbij je extra gaspatronen nodig hebt, wat een extra last kan zijn.
 • nadeel 3: Hoewel de set wordt geleverd met een eenvoudige plastic transportbox, kan deze niet sterk genoeg zijn om de kachel adequaat te beschermen tijdens het transport. De kwaliteit van de doos kan een zorg zijn, vooral gezien het feit dat de kachel volledig van metaal is en waarschijnlijk zwaar weegt.
 • nadeel 4: De SMH LINE gasfornuis werkt op butaan / propaangasflessen. Dit soort gasflessen kunnen niet overal gemakkelijk te vinden of te kopen zijn, vooral op afgelegen plekken. Dit kan dus een probleem zijn als je gasflessen moet vervangen tijdens een campingtrip.
 • nadeel 5: Hoewel het gasfornuis gemakkelijk te gebruiken en schoon te gebruiken is, kan het reinigen van de stabiele volledig metalen behuizing en het verwijderbare kookoppervlak tijdrovend en lastig zijn, vooral als het op plaatsen wordt gebruikt zoals picknicks of kamperen waar de toegang tot schoonmaakfaciliteiten beperkt kan zijn.

Onze favoriet #2

Sena Gasfornuis

Sena Gasfornuis

Waarom we het gekozen hebben

Het Sena gasfornuis is een topproduct van hoge kwaliteit. Ontworpen in Duitsland, belichaamt het de originaliteit en superioriteit waar merk Sena om bekend staat, dus verwacht geen doorsnee naamloze spullen. Het apparaat levert een krachtige 2,2 kW en wordt geleverd met 4 x 227 gram originele JUNG gaspatronen. Het voldoet aan de hoge EU-normen, dus jij kan er volledig op vertrouwen dat dit gasfornuis aan jouw eisen zal voldoen en ze wellicht zelfs zal overtreffen.

 • Voordeel 1: Het is een origineel Sena product, dit betekent dat je kunt rekenen op de reputatie en betrouwbaarheid van het merk.
  Voordeel 2: Het is een product van hoge kwaliteit, ontworpen in Duitsland, wat erop wijst dat het waarschijnlijk robuust en duurzaam is.
  Voordeel 3: Met een vermogen van 2,2 kW, kun je sneller en efficiënter koken dan met fornuizen van lager vermogen.
  Voordeel 4: Het wordt geleverd met 4 x 227 gram originele JUNG gaspatronen, waardoor je onmiddellijk kunt beginnen met koken en je geen zorgen hoeft te maken over de aanschaf van gaspatronen voor de eerste periode.
  Voordeel 5: Het product en zijn componenten voldoen aan de hoge EU-normen, wat erop wijst dat het veilig is in gebruik en voldoet aan de vereiste milieu- en gezondheidsnormen.
 • Op basis van de aangegeven productbeschrijving kunnen we de volgende nadelen opmerken:
 • Nadeel 1: Vanuit de beschrijving lijkt het dat de Sena Gasfornuis een relatief laag vermogen heeft, met slechts 2,2 kW. Dit kan betekenen dat het fornuis meer tijd nodig heeft om je voedsel te bereiden, vooral als je grote maaltijden of meerdere items tegelijk wilt koken.
 • Nadeel 2: De Sena gasfornuis wordt geleverd met 4 x 227 gram originele JUNG gaspatronen. Dit impliceert mogelijk dat je alleen specifieke gaspatronen van het merk JUNG kunt gebruiken, wat de flexibiliteit beperkt en mogelijk extra kosten met zich meebrengt als je moet bijvullen.
 • Nadeel 3: Hoewel het positief is dat Sena en de bijbehorende gaspatronen voldoen aan hoge EU-normen, geeft de productbeschrijving geen gedetailleerde informatie over de precieze veiligheidsmaatregelen of -functies van het product. Dit kan je zorgwekkend vinden, vooral wanneer je gezinsleden hebt die ook het fornuis gebruiken.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving bevordert de hoge kwaliteit van Sena-producten en hun Duitse ontwerp, maar het vermeldt geen specifieke functies of voordelen die dit gasfornuis onderscheiden van anderen in de markt. Dit kan je in het duister laten over de unieke waardepropositie van dit product.
 • Nadeel 5: Ten slotte is er een gebrek aan informatie over de body en het ontwerp van het product. Je weet niet of het is gemaakt van duurzaam en gemakkelijk schoon te maken materiaal of het past wel bij je keukeninterieur. Deze onvoldoende productinformatie kan het moeilijk maken om te beslissen of dit de juiste aankoop is voor jou.

Onze favoriet #3

Sndoas Gasfornuis

Sndoas Gasfornuis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SNDOAS gasfornuis, extreem efficiënt, is uitgerust met twee krachtige branders die samen tot 4200 W (2400 W + 1800 W) leveren. Of je nu wilt stoven, frituren, roerbakken, stomen of braden, dit fornuis voldoet aan al je kookbehoeften. Het is ideaal voor gebruik in tuinhuisjes, buitenkeukens, woningen, op de camping of in kleine keukens. De twee-zone gaskookplaat heeft een elektronisch ontstekingssysteem en een vlamuitvaldetectie voor maximale veiligheid. Het is gemaakt van duurzaam, roestvrij staal dat bestand is tegen corrosie en afdrukken van vingerafdrukken. Het fornuis is al voorzien van aardgassproeiers, maar kan worden omgebouwd tot propaangassproeiers, waardoor het zeer veelzijdig is. Het gladde roestvrijstalen oppervlak is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het fornuis heeft een compact ingebouwd ontwerp dat ruimte bespaart in je keuken, maar het is ook compatibel met vrijstaande installaties voor meer flexibiliteit.

 • Voordeel 1: Het Elma Outer Start gasfornuis is draagbaar, wat het perfect maakt voor buitenactiviteiten, reizen met de camper of gebruik in de tuin. Je kunt het overal mee naartoe nemen en genieten van heerlijke maaltijden.
 • Voordeel 2: Met een vermogen van 2300 watt biedt dit gasfornuis je de mogelijkheid om waar je ook bent een overheerlijke maaltijd te bereiden.
 • Voordeel 3: Veiligheid staat voorop bij de Elma Outer Start. Het beschikt over een druksensor en een veiligheidsvoorziening voor het instellen van de cartridge, plus een variabele vlamregelaar. Ook kunnen de cartridges eenvoudig en veilig aan de zijkant worden bevestigd en na elk gebruik worden verwijderd.
 • Voordeel 4: Schoonmaken wordt heel eenvoudig gemaakt met dit campinggasfornuis. De roestvrijstalen roosters zijn robuust en gemakkelijk te reinigen, en de geëmailleerde lekbak is afneembaar.
 • Voordeel 5: Het gasfornuis is niet alleen veilig, maar heeft ook een praktisch ontwerp dat gemakkelijk te vervoeren en te gebruiken is. Bovendien biedt de fabrikant 100% persoonlijke ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.
 • Nadeel 1: Je bent beperkt in de soort brandstof die je kunt gebruiken. Het Elma Outer Start campingkooktoestel kan alleen met een B-250 gaspatroon worden gebruikt. Als je toevallig een ander type gaspatroon bij je hebt, kun je het fornuis niet gebruiken.
 • Nadeel 2: Het fornuis is alleenstaand en biedt maar één kookzone. Als je verschillende gerechten tegelijkertijd wilt bereiden, ben je misschien teleurgesteld dat er slechts één stookoppervlak is.
 • Nadeel 3: Hoewel het afneembaar is voor schoonmaken, kan de geëmailleerde lekbak over tijd slijten of beschadigen. Dit kan vervanging vereisen en maakt ook diepgaande reiniging noodzakelijk.
 • Nadeel 4: Hoewel het product draagbaar en compact is, kan dit de stabiliteit op ongelijke oppervlakken beïnvloeden. Het kan moeilijk zijn om het fornuis stabiel te houden op oneffen terrein, wat een risico kan vormen bij het koken.
 • Nadeel 5: Afhankelijk van hoe gemakkelijk je de B-250 cartridges kunt vinden, kan de beschikbaarheid van de cartridges een probleem zijn. Hoewel ze veilig en eenvoudig aan de zijkant kunnen worden bevestigd en verwijderd, vereist dit campingkooktoestel specifieke cartridges.

Onze favoriet #4

Elma Gasfornuis

Elma Gasfornuis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het draagbare gasfornuis van Elma is een ideaal hulpmiddel voor buitenactiviteiten, reizen met de camper of voor gebruik in de tuin. Door zijn kracht van 2300 watt maak je overal heerlijke maaltijden klaar. Je profiteert van veilige functies zoals een druksensor en een voorziening voor het veilig plaatsen van de gaspatroon. De vlam is daarnaast variabel instelbaar. Het onderhoud is minimaal dankzij de eenvoudige reiniging. De roosters zijn gemaakt van robuust roestvrij staal en de lekbak is eenvoudig te verwijderen. Dankzij de compactheid en het praktische design is het gasfornuis gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken. Het apparaat werkt uitsluitend met een B-250 gaspatroon, die je eenvoudig en veilig aan de zijkant kunt bevestigen. Een technisch team en uitstekende klantenservice staan klaar om alle vragen te beantwoorden. De verzending komt vanuit Spanje.

 • Voordeel 1: Het Elma Outer Start gasfornuis is draagbaar, wat het perfect maakt voor buitenactiviteiten, reizen met de camper of gebruik in de tuin. Je kunt het overal mee naartoe nemen en genieten van heerlijke maaltijden.
 • Voordeel 2: Met een vermogen van 2300 watt biedt dit gasfornuis je de mogelijkheid om waar je ook bent een overheerlijke maaltijd te bereiden.
 • Voordeel 3: Veiligheid staat voorop bij de Elma Outer Start. Het beschikt over een druksensor en een veiligheidsvoorziening voor het instellen van de cartridge, plus een variabele vlamregelaar. Ook kunnen de cartridges eenvoudig en veilig aan de zijkant worden bevestigd en na elk gebruik worden verwijderd.
 • Voordeel 4: Schoonmaken wordt heel eenvoudig gemaakt met dit campinggasfornuis. De roestvrijstalen roosters zijn robuust en gemakkelijk te reinigen, en de geëmailleerde lekbak is afneembaar.
 • Voordeel 5: Het gasfornuis is niet alleen veilig, maar heeft ook een praktisch ontwerp dat gemakkelijk te vervoeren en te gebruiken is. Bovendien biedt de fabrikant 100% persoonlijke ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.
 • Nadeel 1: Je bent beperkt in de soort brandstof die je kunt gebruiken. Het Elma Outer Start campingkooktoestel kan alleen met een B-250 gaspatroon worden gebruikt. Als je toevallig een ander type gaspatroon bij je hebt, kun je het fornuis niet gebruiken.
 • Nadeel 2: Het fornuis is alleenstaand en biedt maar één kookzone. Als je verschillende gerechten tegelijkertijd wilt bereiden, ben je misschien teleurgesteld dat er slechts één stookoppervlak is.
 • Nadeel 3: Hoewel het afneembaar is voor schoonmaken, kan de geëmailleerde lekbak over tijd slijten of beschadigen. Dit kan vervanging vereisen en maakt ook diepgaande reiniging noodzakelijk.
 • Nadeel 4: Hoewel het product draagbaar en compact is, kan dit de stabiliteit op ongelijke oppervlakken beïnvloeden. Het kan moeilijk zijn om het fornuis stabiel te houden op oneffen terrein, wat een risico kan vormen bij het koken.
 • Nadeel 5: Afhankelijk van hoe gemakkelijk je de B-250 cartridges kunt vinden, kan de beschikbaarheid van de cartridges een probleem zijn. Hoewel ze veilig en eenvoudig aan de zijkant kunnen worden bevestigd en verwijderd, vereist dit campingkooktoestel specifieke cartridges.

Onze favoriet #5

Orbegozo Gasfornuis

Orbegozo Gasfornuis

Waarom we het gekozen hebben

Het Orbegozo FO 2720 gasfornuis is een duurzaam en sterk keukenapparaat, dankzij zijn roestvrijstalen behuizing en een oppervlak van zwart gehard glas. Met een piëzo-ontsteking, een vermogen van 7700 W, en geschiktheid voor zowel propaan als butaangas, kun je met gemak je favoriete gerechten bereiden. De Flame Fail Device Safety System zorgt voor veiligheid door de gasafvoer te onderbreken bij onbedoeld uitgaan van de vlam. Dit fornuis heeft twee branders met drie kronen die zorgen voor maximale efficiëntie, en een antislipbodem om het apparaat stevig op zijn plaats te houden. Bruikbaar voor binnen en buiten, dit biedt je een hoge mate van flexibiliteit. Houd er rekening mee dat je moet controleren of de gasdruk en het gastype compatibel zijn met de aanduidingen op de achterkant van het fornuis voor gebruik.

 • Voordeel 1: De Orbegozo FO 2720 gasfornuis biedt je een vervaardigde roestvrijstalen behuizing voor ontwerp, sterkte en duurzaamheid, en een oppervlak van zwart gehard glas. Hierdoor kun je erop rekenen dat het fornuis stevig is en lang mee zal gaan, terwijl het ook een modern en stijlvol aspect aan je keuken toevoegt.
 • Voordeel 2: Met de piëzo-ontsteking kun je moeiteloos je favoriete recepten bereiden op dit fornuis. Het is bovendien geschikt voor zowel propaan- als butaangas, wat flexibiliteit betekent in de keuze van je gaslevering.
 • Voordeel 3: Veiligheid is een sleutelelement van de Orbegozo FO 2720, uitgerust met het Flame Fail Device Safety System (FFD). Dit systeem verbreekt de gasafvoer bij het onbedoeld afsluiten van het vuur, zodat je je tijdens het gebruik geen zorgen hoeft te maken.
 • Voordeel 4: Het fornuis heeft twee branders met drie kronen van respectievelijk 4,3 kW en 3,4 kW. Deze zorgen voor maximale efficiëntie tijdens het gebruik. Daarnaast wordt de antislipbodem ervoor zorgen dat het apparaat niet beweegt tijdens het gebruik, wat het koken gemakkelijker en veiliger maakt.
 • Voordeel 5: De Orbegozo FO 2720 is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, wat je grote veelzijdigheid biedt bij het gebruik. Of je nu in de keuken wilt koken of een heerlijke maaltijd in de buitenlucht wilt bereiden, dit fornuis is de juiste draagbare optie voor jou.
 • Nadeel 1: Hoewel de Orbegozo FO 2720 een krachtig gasfornuis is, heeft het slechts twee branders. Dit kan beperkend zijn als je meerdere gerechten tegelijk wilt bereiden.
 • Nadeel 2: Voor het gebruik van dit fornuis moet je de gasdruk controleren die op de achterkant van het gasfornuis staat aangegeven. Dit kan in het begin wellicht verwarrend of moeilijk zijn als je niet bekend bent met gasdrukken.
 • Nadeel 3: Het gasfornuis werkt op zowel propaan als butaangas, maar volgens de beschrijving moet de kachel voor gebruik een gasfles bevatten die enkel is gebotteld door officiële dealers. Dit dwingt je om te kopen bij specifieke verkopers, wat een extra stap toevoegt aan de voorbereiding voor het gebruik van het fornuis.
 • Nadeel 4: Ondanks de sterkte en duurzaamheid van de roestvrijstalen behuizing van het fornuis, kan het zwart gehard glas op het oppervlak een nadeel zijn. Hoewel glas een elegant uiterlijk geeft, kan het krassen, vlekken en zelfs breken door ongelukken in de keuken.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat is ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik, betekent dit ook dat het draagbaar moet zijn. Het fornuis is echter relatief groot met afmetingen van 71 x 13 x 41 cm, wat het moeilijk kan maken om te vervoeren en op te bergen.

Onze favoriet #6

Z.M.C Gasfornuis

Z.M.C Gasfornuis

Waarom we het gekozen hebben

Ervaar maximale kookvrijheid met het Z.M.C Premium campingkooktoestel, ideaal voor tuin, reis of camping gebruik. Met een brandduur van maximaal 5 uur kun je vrij van stroombronnen heerlijke gerechten bereiden. Dankzij de automatische piëzo-ontsteking geniet je van een snelle en veilige ontsteking zonder lucifers en aansteker, en de drukregelaar zorgt voor consistente prestaties. De koker heeft twee krachtige branders van 2,0 kW en de mogelijkheid om een grillplaat te gebruiken, waardoor je veelzijdig kan koken, braden of grillen. Het geïntegreerde windscherm voor twee vlammen stelt je in staat om ook bij wind gemakkelijk te koken. Het campinggasfornuis wordt geleverd met een handleiding, grillplaat en 8 gascartouches MSF-1a (elk 227 g), zodat je direct aan de slag kunt.

 • Voordeel 1: Maximale onafhankelijkheid bij het koken. Of je nu in de tuin bent, op reis of aan het kamperen, het Z.M.C Premium gasfornuis stelt je in staat om heerlijke maaltijden te bereiden, ver weg van stroombronnen, en dat tot wel 5 uur lang!
 • Voordeel 2: Veilige en eenvoudige ontsteking. Met de automatische piëzo-ontsteking hoef je geen lucifers of aansteker te gebruiken, wat zowel snel als veilig is. Daarnaast garandeert de drukregelaar constante prestaties en stelt de traploze regeling je in staat om de vlam nauwkeurig in te stellen.
 • Voordeel 3: Veelzijdig koken. De twee krachtige branders van 2,0 kW en de mogelijkheid om een grillplaat te gebruiken, bieden je een breed scala aan kookmogelijkheden. Of je nu wilt braden, grillen of koken, je kunt altijd meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.
 • Voordeel 4: Efficiënte windbescherming. Dankzij het geïntegreerde windscherm voor de twee vlammen, kun je zelfs bij wind zonder problemen je gerechten bereiden. De solide windbescherming zorgt voor een constante vlam en voorkomt dat de wind deze beïnvloedt.
 • Voordeel 5: Compleet geleverd. Het Z.M.C Premium campinggasfornuis wordt compleet geleverd met een handleiding, een grillplaat en 8 gascartouches MSF-1a (elk 227 g), zodat jij direct aan de slag kunt met je nieuwe kookavonturen.
 • Nadeel 1: Hoewel de brandduur van maximaal 5 uur voldoende kan zijn voor sommige kooksessies, kan dit een beperking vormen voor langduriger koken of het bereiden van meer complexe maaltijden.
 • Nadeel 2: Het product vertrouwt op gascartouches voor brandstof, die moeten worden bijgevuld of vervangen. Dit betekent dat je altijd een voorraad van deze specifieke gascartouches bij je moet hebben, wat onhandig kan zijn tijdens het reizen of kamperen.
 • Nadeel 3: De handleiding wordt mogelijk niet in het Nederlands meegeleverd. Dit kan een probleem zijn als je niet vertrouwd bent met dit type kooktoestel, omdat je mogelijk niet in staat zult zijn om de instructies te begrijpen.
 • Nadeel 4: Hoewel de geïntegreerde windbescherming een nuttige toevoeging is, kan deze misschien niet voldoende bescherming bieden bij sterkere windvlagen.
 • Nadeel 5: Het kooktoestel heeft twee branders van 2,0 kW en biedt de mogelijkheid om een grillplaat te gebruiken. Hoewel dit veelzijdig is, kan het beperkend zijn als je meer branders nodig hebt voor het bereiden van meerdere gerechten tegelijkertijd.

Onze favoriet #7

Campata Gasfornuis

Campata Gasfornuis

Waarom we het gekozen hebben

Het Campata Gasfornuis is een draagbaar en luxe kooktoestel, ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en beschikt over een elektrische Piëzo-ontsteking, dus je hebt geen aansteker of lucifers nodig. Veiligheid wordt gewaarborgd door de ontstekingsbeveiliging, die lekkages en explosies voorkomt. Het fornuis kan zowel vrijstaand als ingebouwd gebruikt worden en is geschikt voor aardgas of propaangas. Dit 2-in-1 kooktoestel komt met een stalen pannenopzetstuk, twee branderdeksels, een gasslang van 150 cm en een drukregelaar. Het gas-zwembadsysteem voorkomt verkleuring onder je potten door blauwe vlam. Dit multifunctionele fornuis is perfect voor noodgevallen, bijvoorbeeld bij stroomuitval, of voor outdoor evenementen zoals kamperen. Het product is gemaakt in Europa.

 • voordeel 1: Ontstekingsbeveiliging is een belangrijk kenmerk van de Campata gasfornuis. Het voorkomt ongecontroleerd lekken van gasvormige of vloeibare brandstoffen, waardoor verdampingen of explosies worden voorkomen.
 • voordeel 2: Het is zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt het als inbouw- of als draagbaar apparaat gebruiken, en het is geschikt voor zowel aardgas als propaan, LGP gasflessen. Ideaal voor gebruik op de camping, op je jacht, in de caravan, in weekendhuizen of in kleinere woningseenheden.
 • voordeel 3: De Campata gaskookplaat is uitgerust met een elektrisch Piëzo-ontstekingssysteem. Dit betekent dat je geen lucifers of een aansteker nodig hebt om het te gebruiken, wat een handige en eenvoudige oplossing is.
 • voordeel 4: Een van de handige kenmerken van dit gasfornuis is het gas-zwembadsysteem. Dit voorkomt vergeling of het zwart worden onder je potten door blauw vuur, zodat je keukengerei langer meegaat.
 • voordeel 5: Dit gasfornuis wordt geleverd met alle essentiële onderdelen inclusief 2 roestvrijstalen branderdeksels, een stalen pannenopzetstuk, een lange gasslang en een drukregelaar. Dit betekent dat je alles hebt wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan en er daarom geen extra aankopen nodig zijn.
 • Nadeel 1: Hoewel de gaskookplaat zowel binnens- als buitenshuis kan worden gebruikt, is dit misschien niet de meest praktische oplossing voor iedereen. Veel mensen geven de voorkeur aan een gasfornuis dat vast op een bepaalde plek staat en niet gemakkelijk verplaatst kan worden, simpelweg vanwege de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het verplaatsen van een apparaat dat met gas werkt.
 • Nadeel 2: De handleiding is alleen in het Engels en Duits. Als je deze talen niet machtig bent, kan het lastig voor je zijn om de handleiding te begrijpen en het apparaat op de juiste manier te gebruiken.
 • Nadeel 3: Het apparaat is uitgerust met een Piezo-ontstekingssysteem dat 220V vereist. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om het fornuis op een locatie te gebruiken waar geen toegang is tot elektriciteit.
 • Nadeel 4: Hoewel ontstekingsbeveiliging een belangrijke veiligheidsfunctie is, kan deze toch storingen van je fornuis veroorzaken. Dit kan betekenen dat je fornuis niet aangaat als je het nodig hebt, wat bijzonder frustrerend kan zijn als je vertrouwt op je fornuis voor het bereiden van maaltijden.
 • Nadeel 5: Het gasfornuis is bedoeld voor gebruik met aardgas of propaan, LGP gasflessen. Als deze gassoorten niet gemakkelijk beschikbaar zijn in je omgeving, kan het moeilijk en tijdrovend zijn om de nodige bevoorrading te vinden.

Onze favoriet #8

Z.M.C Gasfornuis

Z.M.C Gasfornuis

Waarom we het gekozen hebben

De Z.M.C roestvrijstalen campinggasfornuis is jouw redder in nood bij kampeertrips of stroomuitvallen thuis. Deze onafhankelijke kookbron roostert en grilt met gemak zonder stroom, dankzij de automatische piëzo-ontsteking die snel en eenvoudig aansteken mogelijk maakt. Het is ook ontzettend mobiel: pak eenvoudig de meegeleverde transportkoffer en neem het mee waar je maar wilt, van de tuin tot het balkon. Het gasfornuis, stevig gebouwd met een metalen behuizing, biedt stabiele prestaties, gereguleerd door een drukregelaar. Met een warmtevermogen van 2,2 kW en een gasverbruik van ongeveer 150 g/u, kun je tot 3 uur koken op één butaangaspatroon. En met een eenvoudig te bedienen draaiknop, heb je de vlam volledig onder controle. Bij je levering krijg je ook een transportkoffer, een handleiding, 4 gaspatronen en een adapter voor LPG-gasflessen.

 • Voordeel 1: Het Z.M.C roestvrijstalen campinggasfornuis biedt je onafhankelijkheid. Je kunt koken, braden en grillen zonder dat je een stroomaansluiting nodig hebt. Dit is ideaal voor outdooractiviteiten zoals kamperen, maar komt ook van pas binnenshuis wanneer de stroom uitvalt.
 • Voordeel 2: Met de meegeleverde transportkoffer is het gasfornuis eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Of je nu gaat koken in de tuin, op het balkon, of zelfs op de snelweg, je bent altijd klaar voor gebruik.
 • Voordeel 3: Dit Z.M.C fornuis is robuust en betrouwbaar. De metalen behuizing is stabiel en de drukregelaar zorgt voor constante prestaties. Bovendien heeft het een warmtevermogen van 2,2 kW en een verbruik van ongeveer 150 g/u.
 • Voordeel 4: De bediening is gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Met de draaiknop kun je de vlam makkelijk regelen en indien nodig het gas snel uitschakelen, zodat je in enkele stappen kunt koken zonder complicaties.
 • Voordeel 5: De levering bevat een aantal handige extra’s. Naast het fornuis zelf en de transportkoffer, krijg je ook een handleiding (misschien niet in het Nederlands), vier butaangaspatronen (227 g) en een adapter voor LPG-gasflessen.
 • Nadeel 1: Het Z.M.C gasfornuis werkt op butaangaspatronen. Dit zou een beperking voor je kunnen zijn als je op een plek bent waar deze specifieke gaspatronen moeilijk te verkrijgen zijn.
 • Nadeel 2: Het gasfornuis is ontworpen voor slechts één vlam, wat de snelheid en variatie van je kookacties kan beperken. Zeker als je van plan bent om meerdere gerechten tegelijk te bereiden, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 3: De brandduur van dit fornuis ligt tussen 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van de gasregeling. Dit zou niet voldoende kunnen zijn voor een langere kooktijd of voor meerdere kookbeurten zonder het gaspatroon te vervangen.
 • Nadeel 4: Hoewel de draagbaarheid van het gasfornuis een pluspunt is, kan de noodzaak van een transportkoffer voor sommige gebruikers toch een nadeel zijn. Het draagt bij aan de bulk en het gewicht van de unit in het geval van trekking of backpacking.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving de eenvoud van de bediening benadrukt, kan de noodzaak van drukregeling voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn, vooral voor degenen die niet ervaren zijn met gasfornuizen. Dit kan de bediening enigszins intimiderend maken voor beginners.

Onze favoriet #9

Gasland Gasfornuis

Gasland Gasfornuis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het GASLAND gasfornuis is een krachtige en duurzame toevoeging aan je keuken, met een totaal vermogen van 5,2 kW. De gaskookplaat, gemaakt van zwart gehard glas en zwaar gietijzer, kan alle soorten maaltijden aan, van sudderen tot diep koken. Het beschikt over een esthetisch aantrekkelijke aluminium afwerking en is gemakkelijk schoon te houden. Het is ook veilig en betrouwbaar, dankzij het vlamstoringsapparaat dat gaslekkage voorkomt als de vlam per ongeluk aangaat. De installatie is eenvoudig, je kunt het omzetten naar LP-gas en het ontwerp past perfect in kleinere ruimtes. De bediening is gebruiksvriendelijk met twee draaiknoppen met zelfontsteking, wat flexibele en nauwkeurige gasaanpassing mogelijk maakt, en een druktype draaischakelaar voor de ontsteking helpt onbedoelde aanraking door kinderen te voorkomen.

 • Voordeel 1: Het GASLAND gasfornuis biedt een zeer krachtige brander van 5,2 kW, wat betekent dat je voldoende vermogen heeft voor alle soorten kooktaken, van sudderen tot diep koken.
 • Voordeel 2: De duurzaamheid van het GASLAND gasfornuis mag je niet onderschatten. Het is gemaakt van zwart gehard glas en zware gietijzeren pannendragers, waardoor het niet alleen stevig en robuust is, maar ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.
 • Voordeel 3: Je veiligheid is gegarandeerd met het GASLAND gasfornuis. Niet alleen heeft het een CE-veiligheidscertificering gekregen, het is ook uitgerust met een vlamstoringsapparaat dat de gastoevoer onderbreekt als de vlam per ongeluk wordt ingeschakeld, verminderd het risico op gaslekkage.
 • Voordeel 4: Het GASLAND gasfornuis is zeer eenvoudig te installeren. Standaard is het ontworpen voor aardgas, maar je kunt het ook omzetten naar LP-gas. Dat maakt het een uitstekende keuze voor compacte ruimtes zoals kleine woonruimtes, studentenkamers en huurappartementen.
 • Voordeel 5: Met gebruiksvriendelijke bedieningselementen, waaronder 2 draaiknoppen met zelfontsteking voor onmiddellijke ontsteking zonder te wachten en nauwkeurige gasaanpassing, maakt dit GASLAND gasfornuis het koken een makkie. Bovendien kan de ontsteking, geregeld door een draaischakelaar van het druktype, onbedoelde aanraking door kinderen voorkomen.
 • Nadeel 1: Beperkte aantal branders – Ondanks het hoge totale vermogen van 5,2 kW, biedt het GASLAND gasfornuis slechts twee branders. Dit kan je kookmogelijkheden beperken, vooral als je vaak veel gerechten tegelijk bereidt.
 • Nadeel 2: Kwetsbaar materiaal – Hoewel vermeld wordt dat het product is gemaakt van zwart gehard glas en een zware gietijzeren pannendrager voor een robuuste constructie, kan glas toch vatbaar zijn voor krassen en breuken. Bovendien kan het reinigen van gietijzer tijdrovend zijn.
 • Nadeel 3: Het ontwerp kan te minimalistisch zijn – Hoewel het compacte ontwerp ideaal kan zijn voor beperkte ruimtes, kan het ontwerp voor sommige mensen te minimalistisch zijn en kan het misschien niet de gewenste esthetische aantrekkingskracht hebben voor grotere, meer luxueuze keukens.
 • Nadeel 4: Omzetting naar LP-gas – Hoewel het apparaat standaard op aardgas werkt en plaatjes voor lp-gas worden meegeleverd, kan het vervelend zijn het apparaat om te moeten zetten naar LP-gas. Dit vereist mogelijk extra tijd en moeite van de gebruiker.
 • Nadeel 5: Draaiknoppen kunnen veiligheidsproblemen opleveren – Hoewel er functies zijn om onbedoelde aanraking door kinderen te voorkomen, kunnen de draaiknoppen op het apparaat nog steeds een veiligheidsprobleem zijn, omdat ze aantrekkelijk kunnen zijn voor nieuwsgierige kleine handen.

Na uitgebreid onderzoek en het uitproberen van diverse modellen, kunnen we met zekerheid zeggen dat er een gasfornuis is voor elke keuken en elk budget. Van basis tot high-end, de keuze is eindeloos. Echter, als jij op zoek bent naar het beste van het beste, raden we je aan te kiezen voor een gasfornuis met hoogwaardige functies, zoals automatische ontsteking, veiligheidsuitschakeling, en een breed scala aan ovenfuncties. De top 10-producten in onze test scoren allemaal hoog op deze gebieden. Maar uiteindelijk ligt de keuze bij jou. Denk goed na over jouw kookbehoeften, budget en de ruimte in jouw keuken voordat je de definitieve beslissing neemt. Het perfecte gasfornuis is daarbuiten, en het wacht op jou!

Inhoudsopgave