a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gaskachel: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 van beste gaskachels volgens het nieuwste onderzoek om zo de perfecte warmtebron voor jouw huis te vinden.

Unser Favorit: Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Rothenberger Gaskachel

Rothenberger Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Evocamp Gaskachel

Evocamp Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Zibro Gaskachel

Zibro Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Monzana Gaskachel

Monzana Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: I-Mex Gaskachel

I-Mex Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Macgyver Gaskachel

Macgyver Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel
★★★★★

Als je op zoek bent naar de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl, dan heb je waarschijnlijk een gaskachel op je radar. De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat deze units een uitstekende verwarmingskeuze zijn geworden voor iedereen die de gezelligheid van een flakkerend vuur waardeert zonder het gedoe van het hakken en aansteken van hout. In onze nieuwste gids, ‘Gaskachel: De 10 beste producten in de test’, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om jou te helpen het allerbeste product te vinden dat de markt te bieden heeft. Dus of je nu een compact model voor jouw kleine appartement nodig hebt of een robuuste unit voor een grote woonruimte, wij hebben de ideale gaskachel voor jou op onze lijst!

Een gaskachel is een type verwarmingsapparaat dat je gebruikt om je ruimte op te warmen, vooral tijdens de koude seizoenen. Het werkt op propaan, butaan of aardgas en produceert warmte door het verbranden van deze gassen. De warmte wordt verspreid door de kachel waardoor je kamer gezellig en comfortabel aanvoelt. Gaskachels zijn populair vanwege hun efficiëntie en het feit dat ze goedkoper in gebruik zijn dan elektrische verwarmingssystemen. Naast hun functionaliteit, kunnen gaskachels ook dienen als een stijlvolle aanvulling op je interieur dankzij hun gevarieerde ontwerpen en afwerkingen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Gaskachel combineert prestatie en flexibiliteit, met een veilige piëzo-ontsteking en instelbare verwarmingsstanden van 1900 tot 3400 watt. Het compacte, ruimtebesparende design is dankzij wielen gemakkelijk verplaatsbaar, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Deze kachel onderscheidt zich door zijn stabiele behuizing en geïntegreerd veiligheidssysteem dat zorgt voor een juiste zuurstofverdeling en het voorkomen van koolmonoxide. In tegenstelling tot traditionele hout- of kolenkachels, produceert deze geen rook of vervuiling, en is het eenvoudig te reinigen. Als kers op de taart creëert de imitatie-houtskool samen met het vlammenspel een sfeervolle ambiance naast de warmte die het biedt. Jij kunt genieten van gelijkmatige, ontspannende warmte op elke gewenste locatie.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit en prestaties – De piëzo-ontsteking van deze KESSER gaskachel maakt het gemakkelijk en veilig om de vlam aan te steken. Daarnaast kan je dankzij de regelaar snel en moeiteloos tussen de twee warmtestanden van 1900 watt en 3400 watt wisselen. De infraroodverwarming is bovendien zeer mobiel en ruimtebesparend en kan dankzij de inbegrepen wielen flexibel verplaatst worden.
 • Voordeel 2: Veiligheid – Deze KESSER gaskachel biedt veiligheid door een robuuste, stabiele en veilige behuizing. Het heeft een geïntegreerd zuurstofafweersysteem (ODS) dat de beschikbaarheid van zuurstof voor verbranding meet en zo de productie van koolmonoxide voorkomt. Bovendien voorkomt de ingebouwde vlamblusser (FFD) dat brandbare gassen binnendringen als de vlam is uitgeschakeld, waardoor er geen gas in het apparaat kan ophopen.
 • Voordeel 3: Gelijkmatige warmteverdeling – De KESSER gaskachel is een compacte katalytische kachel die je zeer flexibel kunt gebruiken, zowel binnen als buiten. De stralingswarmte wordt gelijkmatig verdeeld en kan individueel worden ingesteld.
 • Voordeel 4: Geen rook of vervuiling – Deze gaskachel produceert geen ongezonde rook, in tegenstelling tot hout- en kolengestookte kachels. Bovendien is het makkelijk te schoon te maken; een eenvoudige veeg met een vochtige doek volstaat.
 • Voordeel 5: Ontspannende sfeer – De KESSER gaskachel met zijn hoge vermogen en de imitatie-houtskool binnenin creëert naast een heerlijke warmtebron ook een ontspannende sfeer. Ontspan op koelere dagen met een warme drank voor deze kachel en geniet van de rustgevende warmte.
 • Hoewel de KESSER Gaskachel overtuigende kenmerken heeft, zijn er ook een aantal potentiële nadelen die u kunt overwegen:
 • Nadeel 1: De kachel heeft slechts twee warmtestanden. Dit kan beperkend zijn als je een bredere variatie aan temperatuurinstellingen nodig hebt om te voldoen aan bijzonder specifieke verwarmingsbehoeften.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft niet aan wat te doen in het geval van storingen aan het zuurstofafweersysteem en de vlamblusser. Dergelijke storingen konden potentieel gevaarlijke situaties creëren.
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de gaskachel rookvrij is en geen vervuiling veroorzaakt, wordt er niet gespecificeerd of er bijproducten zijn van de gasverbranding, zoals vocht, dat in de ruimte kan worden vrijgegeven.
 • Nadeel 4: Er wordt beweerd dat de kachel zeer mobiel is dankzij de wieltjes. Desondanks kan de aanwezigheid van gasflessen de mobiliteit van de eenheid beperken, zowel qua gewicht als qua veiligheid van het verplaatsen van dergelijke brandstoffen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het een visueel aantrekkelijk vlamspel en geïmiteerde houtskool bevat, zou dit voor sommige klanten meer als een stijlvol effect kunnen worden beschouwd dan een werkelijk functionaliteit – het draagt immers niet bij aan de verwarmingscapaciteit van de kachel.

Onze favoriet #2

Rothenberger Gaskachel

Rothenberger Gaskachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rothenberger Gaskachel is een hoogwaardig, traploos regelbaar verwarmingsapparaat dat wordt geleverd met propaangas, slang en drukregelaar. Het toestel levert een vermogen van 2,7 tot 4,2 kW met een verbruik van 0,2 tot 0,37 kg/u. Extra veiligheid wordt geboden dankzij het fijne beschermrooster en de inbegrepen standaard zorgt voor extra stabiliteit. Dit maakt het een betrouwbare en efficiënte keuze voor jouw verwarmingsbehoeften.

 • Voordeel 1: De Rothenberger gaskachel komt inclusief propaangas, slang en drukregelaar. Dit betekent voor jou dat je alles in één keer krijgt en je niet apart nog accessoires hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 2: De gaskachel is traploos regelbaar. Dit maakt het voor jou mogelijk om de warmte precies op jouw comfortniveau in te stellen, waardoor je altijd een aangename temperatuur in de ruimte hebt.
 • Voordeel 3: Het fijne beschermrooster van de kachel zorgt voor extra veiligheid. Dit voorkomt dat je jezelf per ongeluk brandt aan de kachel, wat vooral belangrijk is als er kinderen in de buurt zijn.
 • Voordeel 4: De Rothenberger gaskachel wordt geleverd met een standaard. Dit betekent dat je de kachel niet apart hoeft op te hangen of een plek hoeft te vinden om hem neer te zetten, wat je installatieproces een stuk gemakkelijker maakt.
 • Voordeel 5: De kachel heeft een vermogen van 2,7-4,2 kW en een verbruik van 0,2-0,37 kg/u. Dit is een indicatie dat de kachel zuinig is in het gebruik, en je dus kunt genieten van een warme ruimte zonder je zorgen te maken om een hoge energierekening.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat inclusief propaangas, slang en drukregelaar wordt geleverd, vereist dit enige technische knowhow om deze onderdelen correct te installeren en te gebruiken. Dit kan problematisch zijn voor gebruikers die niet ervaren zijn met dit soort apparaten.
 • Nadeel 2: De Rothenberger Gaskachel is traploos regelbaar, wat betekent dat de temperatuur fijn afgesteld kan worden. Dit kan een minpunt zijn voor gebruikers die een meer gestandaardiseerde of vereenvoudigde verwarmingsfunctie prefereren.
 • Nadeel 3: Het toestel is voorzien van een fijn beschermrooster, maar dit vereist regelmatige reiniging om te voorkomen dat het verstopt raakt, wat een extra onderhoudstaak voor de gebruiker is.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product geleverd wordt met een standaard, zullen sommige gebruikers dit zien als een beperking van hun plaatsingsmogelijkheden, aangezien het misschien niet perfect past in hun bestaande interieur of ruimteverdeling.
 • Nadeel 5: Met een verbruik van 0,2-0,37 kg/u kan de gaskachel als inefficiënt worden beschouwd in vergelijking met andere soorten kachels. Dit kan leiden tot een hoger verbruik en uiteindelijk tot hogere kosten voor de gebruiker, zelfs zonder de prijs van het apparaat zelf in ogenschouw te nemen.

Onze favoriet #3

Evocamp Gaskachel

Evocamp Gaskachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EVOCAMP Gaskachel is jouw ideale buitenpartner, perfect voor camping, vis-, wandeluitjes of gewoon voor ontspanning in je tuin. Deze compacte en lichte kachel, met afmetingen van 24x26x20 cm en een gewicht van 2,2 kg, verzekert dat je geen last meer hebt van de kou. Dankzij het handige draaghandvat en de mogelijkheid om tot 90 graden te draaien, kan je deze overal met gemak meenemen en gebruiken. Eenvoud in gebruik is verzekerd door de piezo ontsteking voor een snelle start en een gemakkelijke instelling van de warmte met de draaiknop. Veiligheid is niet over het hoofd gezien, met een roestvrij stalen rooster over het verwarmingselement en een veiligheidsklep. Daarnaast biedt de 1,3 KW-krachtige keramische brander hoge prestaties en duurzaamheid, in staat om tot 3 uur te functioneren met een compatibel butaangaspatroon (MSF-1a 227g). Electriciteit of lucifers zijn niet nodig, wat zorgt voor extra gebruiksgemak. De levering omvat de draagbare gasverwarming en een handleiding, gaspatronen zijn niet inbegrepen.

 • Voordeel 1: Gelijkmatige warmteverdeling: De KESSER gaskachel zorgt voor een constante en aangename warmteverdeling, waardoor je zelfs tijdens de koudste dagen kan genieten van een fijn, warm klimaat, zowel binnen als buiten.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk: In tegenstelling tot traditionele houtkachels, maakt deze kachel gebruik van propaangas. Dit bespaart je de moeite en de ruimte die normaal nodig is voor de opslag van hout of kolen. Bovendien werkt de kachel met gasflessen tot 15 kg, wat de kosten overzichtelijk maakt.
 • Voordeel 3: Aangename sfeer: De kachel creëert een prettige warmte, ideaal voor ontspannende momenten met bijvoorbeeld een kopje thee. Daarnaast is de verwarming ook een esthetisch pluspunt voor je woning dankzij de hoogwaardige afwerking.
 • Voordeel 4: Flexibel en ruimtebesparend: Met de drie warmtestanden van 1500, 2800 en 4200 W, kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Door zijn mobiliteit en ruimtebesparend design, gekoppeld aan de 360° wielen en 3 handgrepen, kan de kachel eenvoudig verplaatst worden naar de plek waar deze nodig is.
 • Voordeel 5: Veilig: De KESSER gaskachel is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties zoals een robuuste behuizing, een beschermrooster, een vlamdoorslagbeveiliging, een zijdelingse kantelbeveiliging en een zuurstofverarmingssysteem. Dit alles zorgt ervoor dat hij veilig gebruikt kan worden in het dagelijks leven.
 • Nadeel 1: Gebruik van Propaangas: Hoewel de KESSER gaskachel werkt met propaangas, wat handig kan zijn in termen van portabiliteit, kan dit ook een nadeel zijn. Je dient namelijk de propaangastanks aan te schaffen en bij te vullen, wat niet altijd even gemakkelijk en veilig is.
 • Nadeel 2: Grootte: De beschrijving stelt dat de kachel geschikt is voor het verwarmen van ruimtes van 60 tot 70 vierkante meter. Als je huis of de ruimte die je wilt verwarmen groter is, dan is deze kachel misschien niet krachtig genoeg.
 • Nadeel 3: Vlamdoorslagbeveiliging: Hoewel de kachel vlamdoorslagbeveiliging heeft, wat in het algemeen een goed veiligheidskenmerk is, kan het ook nadeel zijn. Het kan namelijk nutteloos worden wanneer de vlam al aan het branden is, waardoor er bij incorrect gebruik nog steeds een kans op gevaar blijft.
 • Nadeel 4: Geen duidelijke verwarmingsspecificatie: Hoewel de kachel een trapregelaar heeft waarmee je tussen drie warmtestanden kunt kiezen, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe warm de kachel kan worden op elke stand. Dit kan het moeilijk maken te bepalen of de kachel zal voldoen aan jouw behoeften.
 • Nadeel 5: Ruimtebesparend, maar mogelijk groot: Hoewel de beschrijving stelt dat de kachel ruimtebesparend is, vermeldt het ook 360° wielen en 3 handgrepen. Dit duidt er mogelijk op dat de kachel zelf vrij groot en moeilijk te manoeuvreren is, ondanks dat het gemakkelijk op te bergen is.

Onze favoriet #4

Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER gaskachel is een flexibele en ruimtebesparende oplossing voor het verwarmen van zowel binnen- als buitenruimtes. Deze katalytische kachel werkt met propaangas waardoor je geen hout of kolen nodig hebt en kan een oppervlakte van 60 – 70 m² verwarmen. Je kunt de warmtestanden eenvoudig aanpassen met de handige trapregelaar en de kachel is makkelijk te verplaatsen dankzij de 360° wielen en handgrepen. Bovendien is deze veilig in gebruik, met functies zoals een vlamdoorslagbeveiliging, kantelbeveiliging en een zuurstofverarmingssysteem, om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg zuurstof voor verbranding is. Ook beschikt hij over een beschermingsrooster voor extra veiligheid in het dagelijks gebruik. Geniet op koude dagen van de aangename warmte die deze kachel uitstraalt!

 • Voordeel 1: Gelijkmatige warmteverdeling: De KESSER gaskachel zorgt voor een constante en aangename warmteverdeling, waardoor je zelfs tijdens de koudste dagen kan genieten van een fijn, warm klimaat, zowel binnen als buiten.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk: In tegenstelling tot traditionele houtkachels, maakt deze kachel gebruik van propaangas. Dit bespaart je de moeite en de ruimte die normaal nodig is voor de opslag van hout of kolen. Bovendien werkt de kachel met gasflessen tot 15 kg, wat de kosten overzichtelijk maakt.
 • Voordeel 3: Aangename sfeer: De kachel creëert een prettige warmte, ideaal voor ontspannende momenten met bijvoorbeeld een kopje thee. Daarnaast is de verwarming ook een esthetisch pluspunt voor je woning dankzij de hoogwaardige afwerking.
 • Voordeel 4: Flexibel en ruimtebesparend: Met de drie warmtestanden van 1500, 2800 en 4200 W, kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Door zijn mobiliteit en ruimtebesparend design, gekoppeld aan de 360° wielen en 3 handgrepen, kan de kachel eenvoudig verplaatst worden naar de plek waar deze nodig is.
 • Voordeel 5: Veilig: De KESSER gaskachel is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties zoals een robuuste behuizing, een beschermrooster, een vlamdoorslagbeveiliging, een zijdelingse kantelbeveiliging en een zuurstofverarmingssysteem. Dit alles zorgt ervoor dat hij veilig gebruikt kan worden in het dagelijks leven.
 • Nadeel 1: Gebruik van Propaangas: Hoewel de KESSER gaskachel werkt met propaangas, wat handig kan zijn in termen van portabiliteit, kan dit ook een nadeel zijn. Je dient namelijk de propaangastanks aan te schaffen en bij te vullen, wat niet altijd even gemakkelijk en veilig is.
 • Nadeel 2: Grootte: De beschrijving stelt dat de kachel geschikt is voor het verwarmen van ruimtes van 60 tot 70 vierkante meter. Als je huis of de ruimte die je wilt verwarmen groter is, dan is deze kachel misschien niet krachtig genoeg.
 • Nadeel 3: Vlamdoorslagbeveiliging: Hoewel de kachel vlamdoorslagbeveiliging heeft, wat in het algemeen een goed veiligheidskenmerk is, kan het ook nadeel zijn. Het kan namelijk nutteloos worden wanneer de vlam al aan het branden is, waardoor er bij incorrect gebruik nog steeds een kans op gevaar blijft.
 • Nadeel 4: Geen duidelijke verwarmingsspecificatie: Hoewel de kachel een trapregelaar heeft waarmee je tussen drie warmtestanden kunt kiezen, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe warm de kachel kan worden op elke stand. Dit kan het moeilijk maken te bepalen of de kachel zal voldoen aan jouw behoeften.
 • Nadeel 5: Ruimtebesparend, maar mogelijk groot: Hoewel de beschrijving stelt dat de kachel ruimtebesparend is, vermeldt het ook 360° wielen en 3 handgrepen. Dit duidt er mogelijk op dat de kachel zelf vrij groot en moeilijk te manoeuvreren is, ondanks dat het gemakkelijk op te bergen is.

Onze favoriet #5

Zibro Gaskachel

Zibro Gaskachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zibro RS-220 is een draagbare gaskachel met een ingebouwde CO2-bewaker voor jouw veiligheid. Het vereist geen installatie of schoorsteen, wat ideaal is voor een gemakkelijke en flexibele plaatsing in jouw ruimte. Dit model, uit 2020, heeft geen achterdeksel, een feature die ervoor zorgt dat het apparaat eenvoudig en efficiënt te gebruiken is. De Zibro RS-220 is ontworpen met een eenkamerbrander die temperaturen tot 800°C kan bereiken, perfect voor het snel verwarmen van je ruimte. De aanbevolen brandstof voor dit model is Toyotomi Plus, wat een optimale prestatie garandeert.

 • Voordeel 1: De Zibro RS-220 is uitgerust met een CO2-bewaker. Dit element biedt je een extra gevoel van veiligheid door te waarborgen dat de kachel automatisch wordt uitgeschakeld in geval van een te hoog CO2-niveau in de kamer.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van de Zibro RS-220 vereist geen installatie en geen schoorsteen, wat betekent dat je vrijheid en flexibiliteit hebt in de keuze van de locatie van de kachel. Dit is een groot voordeel als je woont in een appartement of een huis zonder schoorsteenruimte.
 • Voordeel 3: De draagbaarheid van de Zibro RS-220 maakt het mogelijk om de kachel gemakkelijk van kamer naar kamer te verplaatsen. Dit is met name handig als je verschillende ruimtes in je huis wilt verwarmen of de kachel wilt meenemen voor buitenactiviteiten.
 • Voordeel 4: De eenkamerbrander van de Zibro RS-220 bereikt een temperatuur van 800°C. Dit zorgt voor een efficiënte verwarming, waardoor je kortere tijd nodig hebt om de gewenste kamertemperatuur te bereiken.
 • Voordeel 5: De aanbevolen brandstof Toyotomi Plus voor de Zibro RS-220 is gemakkelijk verkrijgbaar en zorgt voor een hoge energieopbrengst. Dit garandeert dat jouw gaskachel goed presteert en de brandstof efficiënt wordt gebruikt.
 • Nadeel 1: De Zibro RS-220 Gaskachel maakt gebruik van een eenkamerbrander van 800 °C. Dit kan mogelijk te heet zijn voor kleine ruimtes, waardoor oververhitting kan ontstaan.
 • Nadeel 2: Hoewel het een voordeel kan zijn dat er geen installatie of schoorsteen nodig is, betekent dit ook dat de kachel volledig vertrouwt op de kamer voor ventilatie. Als de kamer niet goed geventileerd is, kan dit problemen opleveren.
 • Nadeel 3: Vanuit milieuperspectief, het gebruik van de aanbevolen brandstof ‘Toyotomi Plus’ kan een nadeel zijn als het niet milieuvriendelijk is. Ook kan de beschikbaarheid van dit specifieke type brandstof een beperking zijn.
 • Nadeel 4: Het feit dat de kachel draagbaar is en geen achterdeksel heeft, kan veiligheidsproblemen opleveren. Het kan bijvoorbeeld een risico vormen als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.
 • Nadeel 5: Het ontwerp zonder achterdeksel kan ook invloed hebben op de energie-efficiëntie van de kachel. Dit gebrek aan isolatie zou kunnen leiden tot hoger energieverbruik en daardoor hogere kosten.

Onze favoriet #6

Monzana Gaskachel

Monzana Gaskachel

Waarom we het gekozen hebben

De Monzana GH4500 gaskachel is een krachtige en hoogwaardige warming oplossing voor elke geventileerde binnenruimte die je maar liefst 4200 watt warmte biedt, ideaal voor gebruik op de camping, in de garage of het tuinhuis tijdens de wintermaanden. Deze kachel legt een sterke nadruk op veiligheid, met functies zoals een ODS-beveiliging die zuurstoftekort aangeeft, drukregelaar, kantelbeveiliging, beveiliging tegen oververhitting en een veiligheidsrooster om ongewenste aanraking met de verwarmingsplaten te voorkomen. Het is een efficiënte en energiezuinige optie, geschikt voor gebruik met butaan- of propaangasflessen tot 13 kg. De kachel is eenvoudig te bedienen dankzij de piëzo-elektrische ontsteking en de drie warmteniveaus (1,5 kW, 2,9 kW en 4,2 kW). Het is mobiel en gemakkelijk te verplaatsen met vier wielen en handgrepen aan de zijkant. Het elegante ontwerp wordt geaccentueerd door de drie keramische verwarmingsplaten die de warmte optimaal verspreiden en de hoogwaardige poedercoating. Het reinigen is een fluitje van een cent met een eenvoudige vochtige doek. Let op, voor het aansluiten van de gasslang op de gasfles is een Europese gasadapter nodig die niet is meegeleverd.

 • Voordeel 1: De Monzana gaskachel GH4500 is krachtig en hoogwaardig. Met 4200 watt zorgt deze kachel voor een aangename warmte in elke geventileerde binnenruimte. Of je nu op de camping bent, in de garage of in het tuinhuis.
 • Voordeel 2: Deze gaskachel biedt maximale veiligheid. Met functies zoals een ODS-beveiliging die zuurstoftekort aangeeft, een drukregelaar, kantelbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting kan je er zeker van zijn dat je veilig verwarmt. Bovendien voorkomt het sterke veiligheidsrooster onbedoeld aanraken van de verwarmingsplaten.
 • Voordeel 3: De Monzana gaskachel is efficiënt en energiezuinig. De straalkachel werk met gasflessen tot 13 kg met butaan- of propaangas. Je sluit de kachel eenvoudig aan op de gastoevoer via een gasslang van 50 cm met drukregelaar van 50 mbar.
 • Voordeel 4: Deze gaskachel is regelbaar en mobiel. Je kan de warmte naar wens regelen met drie niveaus: 1,5 kW, 2,9 kW en 4,2 kW. Bovendien is de kachel flexibel te verplaatsen dankzij de vier wielen en handgrepen aan de zijkant.
 • Voordeel 5: Niet alleen functioneel, deze gaskachel heeft ook een fraai design. De drie keramische verwarmingsplaten verdelen de warmte optimaal in de ruimte, terwijl het hoogwaardige poedercoating en mooie ontwerp bijdragen aan de elegantie van de kachel. Bovendien is de kachel gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.
 • Nadeel 1: Ondanks alle veiligheidsmaatregelen is er altijd een risico op oververhitting, zoals bij alle kachels. Dit kan gevaarlijk zijn als het onopgemerkt blijft, vooral ‘s nachts.
 • Nadeel 2: De kachel werkt met gasflessen tot 13 kg die regelmatig vervangen moeten worden. Dit betekent extra werk, en gasflessen kunnen zwaar en moeilijk te hanteren zijn.
 • Nadeel 3: Voor de aansluiting van de slang op de gasfles is een Europese gasadapter nodig, maar die wordt niet meegeleverd. Dit kan extra kosten en moeite met zich meebrengen om deze apart aan te schaffen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de kachel mobiel is, kan het gewicht van de kachel in combinatie met een volle gasfles het verplaatsen belemmeren. De kachel wordt dan niet meer als erg mobiel ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de terraskachel gemakkelijk schoon te maken is, kan het regelmatige onderhoud, zoals het afvegen met een vochtige doek, voor sommigen een nadeel zijn. Het is iets om rekening mee te houden, vooral als je het vergeleken met andere verwarmingsmethoden meer onderhoud vereist.

Onze favoriet #7

I-Mex Gaskachel

I-Mex Gaskachel

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De i-mex Gaskachel is een krachtige en gebruiksvriendelijke optie om je ruimte te verwarmen. Dit apparaat beschikt over een Piëzo-ontsteking voor een eenvoudige opstart, terwijl de praktische handgreep het verplaatsen vergemakkelijkt. Dit model beschikt over een draaibaar verwarmingselement, waardoor je de warmterichting naar wens kunt instellen. Daarnaast is het bedekt met een duurzame emailcoating en voorzien van een keramische gasbrander met een vermogen van 1,3 kW, die beschermd wordt door een rooster voor extra veiligheid.

 • Voordeel 1: Dankzij de Piëzo-ontsteking kun je de gaskachel makkelijk en veilig aanzetten, zonder dat je een externe ontstekingsbron nodig hebt.
 • Voordeel 2: Je zal de eenvoudige bediening en de praktische handgreep waarderen. Hierdoor kun je het apparaat makkelijk bedienen en zonder problemen verplaatsen.
 • Voordeel 3: Het draaibare verwarmingselement maakt het mogelijk om de warmte naar gewenste richting uit te stralen. Zo kun je de warmte precies daar hebben waar het nodig is.
 • Voordeel 4: De i-mex Gaskachel heeft een emailcoating. Deze coating is niet alleen aantrekkelijk, maar ook duurzaam en makkelijk schoon te maken. Zo kan je kachel er altijd op zijn best uitzien.
 • Voordeel 5: Tenslotte, door de keramische gasbrander met een vermogen van 1,3 kW, krijg je voldoende warmte voor een comfortabele omgeving. Bovendien is deze brander afgeschermd door een rooster voor extra veiligheid.
 • Het lijkt erop dat de I-MEX gaskachel goed ontworpen is met verschillende praktische kenmerken. Echter, er zijn nog wat nadelen te vinden binnen de productbeschrijving zelf:
 • Nadeel 1: De kachel maakt gebruik van Piëzo-ontsteking. Hoewel dit een betrouwbare manier is om de kachel aan te steken, kan het na verloop van tijd slijten en minder betrouwbaar worden.
 • Nadeel 2: De kachel heeft een draaibaar verwarmingselement. Dit kan potentieel gevaar opleveren voor huishoudens met kinderen of huisdieren die zich eraan kunnen branden.
 • Nadeel 3: Hoewel de emailcoating duurzaam en goed bestand tegen hitte is, kan het bij onjuiste behandeling chippen of scheuren, wat het uiterlijk van de kachel kan beschadigen.
 • Nadeel 4: De keramische gasbrander heeft een vermogen van 1,3 kW. Afhankelijk van de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen, kan dit te weinig zijn, wat leidt tot onvoldoende verwarming.
 • Nadeel 5: Het rooster dat de keramische gasbrander afschermt, hoewel veilig, kan het lastig maken om de brander schoon te maken als er vuil of stof in komt te zitten.

Onze favoriet #8

Macgyver Gaskachel

Macgyver Gaskachel

Waarom we het gekozen hebben

De MacGyver Gaskachel is een draagbare kachel, uitermate geschikt voor gebruik in je tuin, terras, schuur of garage. Het toptoestel heeft een verstelbare schakelaar en vijf warmtestanden, zodat je de warmte naar wens kunt regelen. Ondanks de krachtige prestaties van 1.3 kW 100g/h, is deze kachel uiterst veilig dankzij een automatische uitschakelfunctie bij overbelasting en een ingebouwd veiligheidsmechanisme. De gaskachel biedt tot wel 3 uur brandtijd op één butaangasbus (niet inbegrepen) en functioneert optimaal bij temperaturen tussen de -5 en +15 graden, ondersteund door een betrouwbare piëzo-ontsteking.

 • Voordeel 1: Aanpasbaarheid aan je omgeving – Dankzij zijn draagbaarheid kun je deze MacGyver gaskachel gemakkelijk verplaatsen en gebruiken in verschillende ruimtes zoals je tuin, terras, schuur of garage.
 • Voordeel 2: Veiligheid boven alles – De gaskachel heeft een automatische uitschakelfunctie bij overbelasting en een ingebouwd veiligheidsmechanisme. Dit betekent dat je zonder zorgen kunt genieten van de warmte.
 • Voordeel 3: Lange brandtijd – Ondanks zijn compacte formaat heeft deze gaskachel een brandtijd van 3 uur. Voor een kachel van dit formaat, is dat zeer indrukwekkend.
 • Voordeel 4: Variabele warmtestanden en temperatuurbereik – De gaskachel heeft 5 warmtestanden en is geschikt om te gebruiken bij temperaturen tussen -5 en +15 graden. Dit geeft je de flexibiliteit om de kachel naar wens in te stellen.
 • Voordeel 5: Betrouwbare ontsteking – De Piëzo ontsteking zorgt voor een snelle en veilige ontsteking van de gaskachel. Hierdoor kun je zonder zorgen genieten van de warmte die deze kachel biedt.
 • Nadeel 1: De MacGyver draagbare gaskachel is niet inclusief butaangas. Je moet dus zelf apart gas aanschaffen, wat extra gedoe en kosten kan veroorzaken.
 • Nadeel 2: Het verbruik is behoorlijk hoog bij maximale belasting, namelijk 100g/h. Dit zou kunnen betekenen dat je snel door je gasvoorraad heen bent, zeker als je de kachel vaak op de hoogste stand gebruikt.
 • Nadeel 3: De kachel heeft een beperkte brandtijd van slechts 3 uur. Dit kan onvoldoende zijn voor langdurig gebruik, en je zou dan het gas voortdurend moeten vervangen.
 • Nadeel 4: Hoewel het toestel 5 warmtestanden heeft, is het alleen geschikt voor temperaturen tussen de -5 en +15 graden. Buiten deze temperaturen kan de kachel mogelijk niet effectief of niet veilig werken.
 • Nadeel 5: Hoewel er een automatisch uitschakelmechanisme is bij overbelasting, wordt er in de beschrijving geen specifieke functie vermeld voor de detectie van een gebrek aan zuurstof, wat een potentieel veiligheidsrisico kan vormen.

Onze favoriet #9

Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Gaskachel is een onderhoudsvrije, krachtige en efficiënte verwarmingsoplossing die ideaal is voor buitengebruik. Deze gasheater voorziet je van een aangename, zonachtige stralingswarmte zelfs tijdens vochtige en koele avonden. Hierdoor kun je langer van de tijd buiten genieten met familie en vrienden, zelfs in herfst- en lenteavonden. Zijn elegante ontwerp maakt hem geschikt voor moderne exterieurs en de horecabranche. De kachel is flexibel inzetbaar en kan gemakkelijk worden gepositioneerd naar waar je warmte nodig hebt. Het apparaat werkt met propaan of butaan en kan 5 en 11 kg gasflessen accommoderen. Bovendien, met veiligheid als prioriteit, is het uitgerust met een roestvrijstalen reflector met een extra beschermrooster en een innovatieve piëzo-ontsteking voor veilig en gemakkelijk ontsteken.

 • Voordeel 1: Warmte waar je maar wilt – De Kesser gaskachel is speciaal ontworpen voor buitengebruik. Of je nu een gezellige avond wilt doorbrengen in de tuin of op het balkon, of je hebt een outdoorevenement op een koele dag, deze heater tilt je bijeenkomst naar een hoger niveau. Zelfs vochtig en koud weer kan de pret niet bederven dankzij de aangename, zonachtige stralingswarmte.
 • Voordeel 2: Krachtige prestaties – Deze heater is niet alleen elegant ontworpen en hoogwaardig afgewerkt, maar ook bijzonder krachtig. Met een vermogen van 4,2 kW kan het een ruimte tot 50m² verwarmen. Het is daarom de ideale keuze voor zowel privé als commercieel gebruik.
 • Voordeel 3: Flexibiliteit en duurzaamheid – Met deze gaskachel ben je niet beperkt tot een vaste plaats of hoek. Je kunt de kachel eenvoudig en flexibel op de gewenste plaats zetten, en de kantelhoek met 40 graden aanpassen voor nauwkeurig gerichte warmtestraling. Bovendien garandeert de intelligente vergrendeling in zeshoekige uitvoering maximale stabiliteit.
 • Voordeel 4: Geschikt voor propaan of butaan – Met de Kesser gaskachel hoef je niet langer te kiezen tussen propaan of butaan. De heater is compatibel met zowel 5 en 11 kg propaan- en butaanflessen, waardoor het een praktische oplossing is voor elk outdoor-evenement.
 • Voordeel 5: Veilig in gebruik – Veiligheid is uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt bij het gebruik van een gasheater. Je kunt erop vertrouwen dat de roestvrijstalen reflector is voorzien van een extra beschermrooster om jou en je kinderen te beschermen tegen brandwonden. Daarnaast is er een innovatieve piëzo-ontsteking geïntegreerd voor het veilig en gemakkelijk ontsteken van de vlam.
 • Nadeel 1: Hoewel deze KESSER gaskachel ontworpen is voor flexibele plaatsing, lijkt het erop dat je de posities van propaan- of butaanflessen beperkt zijn tot slechts 5 en 11 kg versies. Dit kan een nadeel zijn als je al andere flesmaten in huis hebt of als de genoemde maten niet beschikbaar of moeilijk te vinden zijn in jouw omgeving.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de productbeschrijving vermeldt dat deze kachel 50m² kan verwarmen, kan dit mogelijk niet voldoende zijn voor grotere commerciële buitenruimtes of evenementen. Je kan genoodzaakt zijn om meerdere heaters aan te schaffen om een groter oppervlak te verwarmen.
 • Nadeel 3: Hoewel dit product is ontworpen voor buitengebruik, is het mogelijk niet ideaal voor zeer winterse omstandigheden. Er wordt niet vermeld of deze kachel speciaal is ontworpen om de prestaties en efficiency te behouden bij extreem lage temperaturen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt een kantelhoek van 40 graden om de warmtestraling te richten, maar bij zeer winderige omstandigheden kan deze functie zijn efficiëntie verliezen. Het is dus mogelijk niet de beste keuze als je in een regio woont die vaak winderig is.
 • Nadeel 5: De beschrijving benadrukt dat het product een 50 mbar drukregelaar heeft voor probleemloos gebruik. Dit suggereert dat je nodig hebt enige kennis van hoe drukregelaars werken en hoe je ze moet onderhouden. Dit kan een nadeel zijn als je simpel en onderhoudsvrije apparatuur koopt.

Onze favoriet #10

Kesser Gaskachel

Kesser Gaskachel

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Gaskachel is een krachtige en flexibele verwarmingsoptie met een uitstekend veiligheidsprofiel. Eenvoudig te starten met een druk op de knop, het biedt twee warmtestanden en heeft een capaciteit voor gasflessen tot 15 kg. Dankzij de 360 graden wielen en handgrepen, kun je het gemakkelijk verplaatsen, terwijl zijn vermogen om een oppervlak van 72 m² te verwarmen het perfect maakt voor zowel binnen- als buitengebruik. De ingebouwde veiligheidsfuncties, inclusief het ODS-systeem en het vlamuitvalbeveiligingsventiel, zorgen ervoor dat het apparaat veilig te gebruiken is. Daarnaast zorgt de geïntegreerde volledige tankafdekking ervoor dat je gasfles van buitenaf niet zichtbaar is, waardoor de uitstraling van de kachel wordt verbeterd. Met de KESSER Gaskachel kun je ook genieten van een gezellig outdoor evenement op een koude dag.

 • Voordeel 1: De KESSER gaskachel is krachtig en snel in te schakelen met een druk op de knop, dankzij de elektrische ontsteking die op AAA-batterijen werkt. Je kunt bovendien kiezen tussen twee warmtestanden van 1600 W en 4200 W, waarmee je flexibiliteit en controle krijgt over de verwarming.
 • Voordeel 2: Het beschikt over een modern mobiel ontwerp met 360-graden wielen en handgrepen. Dit maakt de gaskachel gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen aan je behoeften, of je nu binnen zit of buiten in de tuin.
 • Voordeel 3: De KESSER gaskachel bevat meerdere veiligheidsvoorzieningen waaronder een ODS-systeem, een vlamuitval-beschermingsventiel en kindveilige gasflesbediening. Dit biedt extra gemoedsrust en garandeert dat je altijd in veilige handen bent terwijl je geniet van de aangename warmte.
 • Voordeel 4: De kachel is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, waardoor hij uiterst veelzijdig is. Of je nu een koude winteravond binnen wilt doorbrengen of wilt genieten van de buitenlucht tijdens de vroege lente, de KESSER gaskachel kan gemakkelijk je verwarmingsbehoeften aan.
 • Voordeel 5: Tot slot krijg je ook een product dat stijlvol is ontworpen. Je gasfles is niet zichtbaar van buitenaf dankzij de geïntegreerde fullsize tankafdekking, waardoor de mooie uitstraling van de gaskachel naar voren komt. De kachel wordt zo niet alleen een praktische toevoeging aan je ruimte, maar ook een visueel hoogtepunt.
 • Nadeel 1: Gasfles noodzakelijk – Volgens de beschrijving werkt de KESSER gaskachel op gasflessen tot 15 kg. Dus je moet altijd zorgen voor een adequate voorraad gasflessen, wat misschien lastig kan zijn en extra opslagruimte kost.
 • Nadeel 2: Gemengd vermogen – De KESSER gaskachel biedt je de keuze tussen twee verwarmingsstanden, namelijk 1600W en 4200W. Dat kan nadelig zijn als je op zoek bent naar een minder sterke of meer krachtige verwarmingscapaciteit.
 • Nadeel 3: Beperkte mobiliteit – Hoewel de kachel wieltjes heeft, is deze gemaakt om op één plek te blijven. Het kan lastig zijn om de kachel te verplaatsen wanneer de gasfles is aangesloten, waardoor de mobiliteit enigszins beperkt is.
 • Nadeel 4: Vereist goede ventilatie – Ondanks de veiligheidsmaatregelen zoals het ODS-systeem en vlamuitval-beschermingsventiel, moet de gaskachel altijd worden gebruikt op goed geventileerde plaatsen. Dit kan beperkend zijn, met name voor binnengebruik.
 • Nadeel 5: Weersafhankelijkheid – De kachel is blijkbaar beschermd tegen regen en diverse weersomstandigheden, maar dit kan zijn capaciteit om correct te functioneren beïnvloeden als de weersomstandigheden extreem zijn. Dit kan de bruikbaarheid van de kachel in sommige klimaten beperken.

Na grondig onderzoek en het testen van de top tien gaskachels op de markt, kunnen we bevestigen dat het de investering absoluut waard is. Of je nu een compact model voor een kleine ruimte zoekt of een krachtigere optie voor een grote woonkamer, er is zeker een gaskachel die aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet om rekening te houden met functies zoals energie-efficiëntie, veiligheidsopties en het bedieningsgemak. Je hebt een ruime keuze, dus neem de tijd om te beslissen welke gaskachel het beste bij jouw levensstijl en interieur past. Het comfort en de warmte die een gaskachel biedt, maken de koude winters zeker aangenamer.

Inhoudsopgave