a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gegevensopslag Statistiek: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost krijgt u een actueel overzicht van de meest recente statistieken en trends op het gebied van gegevensopslag, die u zullen helpen om inzicht te krijgen in de huidige status en toekomstige richting van de datagestuurde wereld.

  • De wereldwijde markt voor opslagsystemen voor datacenters zal naar verwachting groeien tot $77,5 miljard in 2026.
  • Volgens CSC is 90% van alle gegevens die vandaag worden geproduceerd, in de afgelopen twee jaar gemaakt.
  • Tegen 2025 zal naar verwachting 90 zettabytes aan gegevens worden opgeslagen in de cloud, volgens Statista.
  • Wereldwijd gaat zo’n 75% van de informatie die wordt opgeslagen verloren, volgens National Geographic.
  • Er wordt voorspeld dat tegen 2024 de opslagcapaciteit van het datacenter de 2.596 exabytes zal overschrijden, volgens Research And Markets.
  • Tegen 2022 zal 93% van alle gegevens in de digitale cloud worden opgeslagen volgens CISCO.

Actuele Gegevensopslag Statistiek

De wereldwijde markt voor opslagsystemen voor datacenters zal naar verwachting groeien tot $77,5 miljard in 2026.

De statistiek die u ziet, geeft een prognose over de wereldwijde markt voor opslagsystemen voor datacenters tot aan het jaar 2026. Op dit moment is deze markt minder waard, maar de verwachting is dat het zal groeien tot een indrukwekkende waarde van $77,5 miljard. Dit betekent dat er meer investeringen, technologische ontwikkelingen, gebruik en vraag wordt verwacht op het gebied van opslagsystemen voor datacenters in de komende jaren. In eenvoudige termen, opslagsystemen voor datacenters zijn cruciaal voor het beheer en de opslag van grote hoeveelheden data die organisaties en instellingen dagelijks genereren. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze systemen vanwege het groeiende belang van data in ons leven. Daarom is de verwachting dat de markt hiervoor sterk zal toenemen. Als we de verwachte groei van deze markt in ogenschouw nemen, kan dit wijzen op toenemende kansen en potentiële bedreigingen voor bedrijven in deze sector.

Volgens CSC is 90% van alle gegevens die vandaag worden geproduceerd, in de afgelopen twee jaar gemaakt.

Dit statistiek van het CSC betekent dat de hoeveelheid informatie en data die we vandaag de dag creëren enorm is. Het geeft aan dat 90% van alle gegevens die we nu hebben, pas in de afgelopen twee jaar zijn gecreëerd. Dit kan zijn door de explosieve groei van digitale platforms, sociale media, online transacties en hoge resolutie media-content, die allemaal constant data genereren. Deze groei in data-productie suggereert niet alleen een exponentiële toename van informatie, maar ook een uitdaging in hoe we deze informatie opslaan, verwerken en gebruiken. Dus, als u deze statistiek ziet, wordt u eraan herinnerd dat ons vermogen om informatie te creëren en vast te leggen, sneller groeit dan ooit tevoren.

Tegen 2025 zal naar verwachting 90 zettabytes aan gegevens worden opgeslagen in de cloud, volgens Statista.

De statistiek waar u naar verwijkt, is een voorspelling van de verwachte hoeveelheid gegevens die tegen het jaar 2025 opgeslagen zullen worden in de cloud. Statista, een toonaangevend bedrijf voor statistische gegevens, voorspelt dat dit aantal komt te liggen rond de 90 zettabytes. Nu vraagt u zich misschien af, wat is een zettabyte precies? De termen die we normaal gebruiken om de grootte van gegevens aan te geven, zoals megabytes, gigabytes en terabytes, zijn veel kleiner dan een zettabyte. Eén zettabyte is gelijk aan één miljard terabytes. Daarom als Statista stelt dat tegen 2025 ongeveer 90 zettabytes aan gegevens in de cloud zullen zijn opgeslagen, betekent dit in feite dat er een onvoorstelbaar grote hoeveelheid informatie digitaal zal worden opgeslagen, een hoeveelheid die duizelingwekkend is om te bevatten.

Wereldwijd gaat zo’n 75% van de informatie die wordt opgeslagen verloren, volgens National Geographic.

Volgens een statistiek gepresenteerd door National Geographic gaat wereldwijd ongeveer 75% van de opgeslagen informatie verloren. Dit houdt in dat driekwart van alle data die we als mensheid creëren en opslaan, op een of andere manier verloren gaat. Dit kan onder andere komen door het niet langer beschikbaar zijn van de technologie om oudere gegevensformaten te lezen, het falen van opslagmedia, het per ongeluk of moedwillig wissen van informatie, of simpelweg door het verlies van toegangscodes of sleutels. Vooral in dit digitale tijdperk is deze statistiek van groot belang. Voor u betekent dit dat het noodzakelijk is om uw informatie zorgvuldig te beheren en back-ups te maken om verlies van waardevolle data te voorkomen.

Er wordt voorspeld dat tegen 2024 de opslagcapaciteit van het datacenter de 2.596 exabytes zal overschrijden, volgens Research And Markets.

Het onderzoek en marktanalysebedrijf ‘Research And Markets’ voorspelt dat de opslagcapaciteit van datacenters wereldwijd tegen 2024 meer dan 2.596 exabytes zal bedragen. U zou zich kunnen afvragen wat dit betekent. Simpel gezegd, een exabyte is een enorme hoeveelheid data; één exabyte is gelijk aan een miljard gigabytes. Dus, met 2.596 exabytes, praten we over een bijna onvoorstelbare hoeveelheid informatie die kan worden opgeslagen. Dit illustreert niet alleen hoeveel data we als wereldbevolking produceren, maar ook hoe technologieën zich ontwikkelen om deze enorme hoeveelheden informatie te beheren en op te slaan.

Tegen 2022 zal 93% van alle gegevens in de digitale cloud worden opgeslagen volgens CISCO.

Deze statistiek, afkomstig van CISCO, illustreert de mate van afhankelijkheid en het vertrouwen op cloudopslag in de nabije toekomst. Tegen 2022, wordt verwacht dat bijna het hele digitale landschap, een verbazingwekkende 93%, zal worden opgeslagen in de cloud. Dit betekent dat bijna alle gegevens – van persoonlijke bestanden tot bedrijfsdata – niet langer lokaal op eigen servers of harde schijven worden bewaard, maar in de cloud. Deze trend weerspiegelt de wereldwijde verschuiving naar digitalisering, waarbij de cloud diensten biedt zoals eenvoudigere data-toegang, betere beveiliging, kostenbesparing en efficiëntie. Dus u, als gebruiker, zult waarschijnlijk de voordelen van deze verschuiving ervaren, aangezien de meeste van uw digitale gegevens waarschijnlijk op een cloudplatform zullen worden opgeslagen.

Referenties

0. – https://www.statista.com

1. – https://www.globenewswire.com

2. – https://www.csc.com

3. – https://www.researchandmarkets.com

4. – https://www.nationalgeographic.com

5. – https://www.cisco.com

Inhoudsopgave