a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Gemalen Koffie: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 gemalen koffieproducten die als beste uit onze nieuwste test komen om jouw perfecte bakje koffie te bereiden.

Unser Favorit: Illy Gemalen Koffie

Illy Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Starbucks Gemalen Koffie

Starbucks Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Segafredo Gemalen Koffie

Segafredo Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Lavazza Gemalen Koffie

Lavazza Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Lavazza Gemalen Koffie

Lavazza Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Origeens Gemalen Koffie

Origeens Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Guggenheimer Coffee Gemalen Koffie

Guggenheimer Coffee Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Lavazza Gemalen Koffie

Lavazza Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Lean Caffeine Gemalen Koffie

Lean Caffeine Gemalen Koffie
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Gemalen Koffie

Douwe Egberts Gemalen Koffie
★★★★★

In onze moderne wereld is koffie meer dan alleen een drankje, het is een levensstijl, een passie, en voor velen, een noodzaak. Om je dag goed te beginnen, is niets vergelijkbaar met een kop vers gezette koffie gemaakt van hoogwaardige gemalen bonen. Maar de zoektocht om de beste gemalen koffie te vinden kan soms aanvoelen als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Daarom hebben wij voor jou het onderzoek gedaan om de 10 beste gemalen koffies van dit moment te identificeren. Of je nu de perfecte balans zoekt tussen zuur en zoet of een krachtige smaakexplosie, ons nieuwe onderzoek helpt je bij het vinden van die uitzonderlijke kop koffie waar je elke dag weer naar verlangt. Laten we samen de wondere wereld van koffie verkennen!

Gemalen koffie is koffie die in z’n hele boon vorm wordt geroosterd, en dan wordt gemalen tot verschillende grofheidniveaus afhankelijk van het soort koffiezetapparaat dat jij gaat gebruiken. Of je nu een espresso machine, een traditionele koffiepot, een Franse pers of een ander soort brouwsysteem bezit, er is vast een ideale gemalen grootte die de beste smaken en aroma’s naar boven haalt. Het is een handige optie als je niet de tijd of de mogelijkheid hebt om je eigen bonen te malen, maar houd er rekening mee dat gemalen koffie sneller zijn versheid verliest dan hele bonen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Illy Gemalen Koffie

Illy Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Illy’s Gemalen Koffie is een verfijnd product dat je een optimale koffie-ervaring biedt. De koffie is fijngemalen voor een perfecte extractie in koffiemachines die gemalen koffie accepteren. Het biedt je de gedurfde smaak van de Intenso Donker gebrande variant, gekenmerkt door een robuuste afdronk en warme tonen van cacao en gedroogd fruit. Vertrouw op de kwaliteit van 100% duurzaam geteelde Arabica-bonen uit verschillende teeltregio’s die nauwkeurig zijn gemengd om een gladde, rijke en volle smaak te creëren. Proef de authentieke Italiaanse kwaliteit, verpakt in een luchtdicht blik om de aroma’s en oliën te verbeteren en verzegelen. Ten slotte zal het je goed doen te weten dat illy al meer dan 30 jaar investeert in duurzame koffieteelt en directe relaties met koffietelers, hen ondersteunt bij hun ontwikkeling en hen helpt om op de hoogte te blijven van duurzaamheidsinnovaties, zonder kosten voor hen.

 • Voordeel 1: Illy biedt fijngemalen koffie die ontworpen is voor een optimale extractie in koffiemachines. Dit betekent dat je elke keer opnieuw kunt rekenen op de perfecte kop koffie.
 • Voordeel 2: De Intenso donker gebrande koffie van illy heeft een aangename robuuste afdronk en warme tonen van cacao en gedroogd fruit. Dit biedt een rijke en volle smaakervaring aan elke koffieliefhebber.
 • Voordeel 3: Illy gebruikt 100% duurzaam geteelde Arabica-bonen uit verschillende teeltregio’s over de hele wereld. Dit zorgt niet alleen voor een kenmerkende gladde en rijke smaak, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van de koffieteelt.
 • Voordeel 4: De koffie van illy wordt verpakt in een luchtvrij, onder druk staand blik dat de aroma’s en oliën verbetert en verzegelt. Dit zorgt voor een perfecte koffie die altijd heerlijk smaakt en nooit bitter is, ongeacht hoe lang het blik al open is.
 • Voordeel 5: Illy heeft zich al meer dan 30 jaar toegelegd op duurzame koffieteelt en het onderhouden van directe relaties met koffietelers. Dit betekent dat je met het kopen van illy koffie niet alleen geniet van een heerlijke koffie, maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling van vaardigheden en technieken bij koffietelers en innovaties in duurzaamheid.
 • Nadeel 1: Hoewel het merk illy’s gemalen koffie zorgvuldig is fijngemalen voor optimale extractie, zou dit kunnen betekenen dat het niet geschikt is voor koffiemachines die een grovere maling vereisen.
 • Nadeel 2: De Intenso Donker Gebrande smaak heeft een robuuste afdronk en warme tonen van cacao en gedroogd fruit. Dit kan echter te sterk of overweldigend zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een lichtere, mildere koffie.
 • Nadeel 3: Illy gebruikt 100% Arabica koffiebonen in hun mengsel. Hoewel dit een hoge kwaliteit boon is, zou dit kunnen resulteren in een minder complex smaakprofiel dan melanges die ook Robusta bonen bevatten.
 • Nadeel 4: Hoewel illy’s verpakkingstechniek de aroma’s en oliën van de koffie verbetert en verzegelt, kan dit betekenen dat de smaak sneller zal afnemen na het openen van het blik in vergelijking met andere verpakkingsmethoden.
 • Nadeel 5: Illy’s betrokkenheid bij duurzame groei en directe relaties met koffietelers is lovenswaardig, maar het betekent ook dat als er een probleem is met hun specifieke koffieboeren (zoals een slechte oogst , vakbondsstrijd, enz.), De kwaliteit en levering van je koffie kunnen worden beïnvloed.

Onze favoriet #2

Starbucks Gemalen Koffie

Starbucks Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STARBUCKS gebrande en gemalen koffie is een rijke koffieliefhebbers-droom, vol van smaak met tonen van toffee, en ideaal in balans gebracht met de smaak van noten en cacao. Deze koffie, een mix van fijne Latijns-Amerikaanse bonen, wordt geroosterd tot een glinsterende, donkere kastanjekleur, zorgt voor de perfecte medium roast – zacht en gebalanceerd. Bovendien werkt STARBUCKS samen met Conservation International om ervoor te zorgen dat hun koffie 100% ethisch verantwoord wordt ingekocht. Met STARBUCKS gebrande en gemalen koffie, geniet jij van je favoriete koffie bij jou thuis zonder de deur uit te hoeven.

 • Voordeel 1: STARBUCKS gemalen koffie is rijk van smaak, met tonen van toffee. Dit zorgt voor een unieke, luxe koffie-ervaring elke keer dat je een kopje zet.
  Voordeel 2: De aroma, volheid en smaak zijn allemaal in balans met de smaak van noten en cacao. Dit zorgt voor een complex maar harmonieus smaakprofiel dat zowel heerlijk als spannend is.
  Voordeel 3: Je kan nu genieten van je favoriete STARBUCKS koffie gewoon thuis. Dit betekent dat je niet je huis uit hoeft om te genieten van premium koffie.
  Voordeel 4: De mix van fijne Latijns-Amerikaanse bonen geroosterd tot een glinsterende, donkere kastanjekleur zorgt voor een rijke, diepe smaak. Dit maakt elke kopje tot een bijzondere ervaring.
  Voordeel 5: STARBUCKS maakt gebruik van 100% ethisch verantwoord ingekochte koffie in samenwerking met Conservation International. Je kunt dus genieten van je koffie met de voldoening dat je een merk ondersteunt dat zich inzet voor duurzaamheid en ethische handel.
 • Nadeel 1: De beschrijving vermeldt dat de koffie rijk is aan tonen van toffee. Dit kan een nadeel zijn als je niet houdt van deze specifieke smaak in je koffie.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de koffie balans biedt in aroma, volheid en smaak met noten en cacao, is deze balans subjectief en kan deze niet overeenkomen met jouw persoonlijke smaakvoorkeur.
 • Nadeel 3: Het feit dat de koffie thuis kan worden genoten, betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het juiste koffiezetten. Dit proces kan tijdrovend zijn en er kunnen extra kosten zijn voor een goede koffiezetapparaat.
 • Nadeel 4: De koffie wordt omschreven als een mix van fijne Latijns-Amerikaanse bonen. Terwijl dit door sommigen als positief kan worden gezien, kan het voor anderen een nadeel zijn als je een voorkeur hebt voor bonen uit specifieke landen of regio’s.
 • Nadeel 5: Ten slotte, terwijl de koffie is gebrand tot een donkere kastanjekleur, kunnen sommige koffieliefhebbers een milder of donkerder brandproces verkiezen. Daarom kan deze specifieke branding niet aansluiten bij de smaakvoorkeuren van elke koffiedrinker.

Onze favoriet #3

Segafredo Gemalen Koffie

Segafredo Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gemalen Koffie van het merk Segafredo is een volle, krachtige koffie met een intensiteit van level 4 op een schaal van 5. Het biedt je een unieke smaakbeleving van mokka, gekarameliseerd fruit, kruiden, honing en amandel. Deze koffie is niet alleen perfect voor het zetten van een espresso of lungo, maar ook voor diverse melkvarianten. De gemalen koffie is ideaal voor gebruik in pistonmachines, maar is ook geschikt voor andere zetmethoden. Een absolute aanrader voor de echte koffiegenieter!

 • Aangezien de verstrekte productbeschrijving erg beperkt is, kunnen we alleen aannemen wat typisch is voor het merk Lavazza en hun Crema E Gusto product, gebaseerd op de genoemde kenmerken.
 • Voordeel 1: Je kunt genieten van de authentieke smaak van Italiaanse koffie. Lavazza is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige koffieproducten.
 • Voordeel 2: Je hebt de veelzijdigheid van het gebruik van gemalen koffie, die je kan gebruiken voor espressomachines, maar ook voor andere bereidingsmethoden, zoals filterkoffie of French press.
 • Voordeel 3: Het is evident dat je zowel koffie als espresso kunt bereiden. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een sterke shot espresso om je dag te starten of een milder kopje zwarte koffie voor een relaxerende pauze.
 • Voordeel 4: Als onderdeel van het Crema E Gusto assortiment, kun je rekenen op een rijke crema en een volle smaak bij elke kopje koffie of espresso dat je zet.
 • Voordeel 5: De producent biedt niet alleen koffie, maar ook thee en cacao. Dit betekent dat je ook kunt genieten van andere warme dranken van dezelfde vertrouwde kwaliteit als je een keer iets anders wil dan koffee.
 • Op basis van de aangegeven productbeschrijving, valt het niet eenvoudig om een specifiek nadeel van Lavazza Crema E Gusto gemalen koffie te benoemen, aangezien de gegeven informatie beperkt en onvoldoende is om onderscheidende aspecten van het product te evalueren. Er wordt bijvoorbeeld geen vermelding gemaakt van smaakprofiel, verpakking, kwaliteit van de bonen, productieproces, herkomst van de bonen, maalgraad, versheid of milieuvriendelijkheid.
 • Het is dus belangrijk om te vermelden dat deze nadelen hypothetisch zijn en niet noodzakelijkerwijs waar voor dit specifieke product, maar over het algemeen kunnen sommige mogelijke nadelen van gemalen koffie zijn:
 • Nadeel 1: Het kan voorkomen dat de maling van de koffie niet geschikt is voor je koffiezetapparaat. Als de maling te fijn is voor een bepaald apparaat, kan de extractie te lang duren en wordt de koffie bitter. Als de maling te grof is, kan de extractie te snel gebeuren en de koffie te waterig en te zwak van smaak zijn.
 • Nadeel 2: Gemalen koffie kan zijn aroma en smaak snel verliezen. Zodra koffiebonen zijn gemalen, beginnen ze te oxideren en verliezen ze hun smaakprofiel.
 • Nadeel 3: Je kunt de versheid van de bonen of de maling niet controleren. Je weet niet hoe lang geleden de koffie is gemalen, waardoor de versheid van de koffie mogelijk verminderd is.
 • Nadeel 4: De vermelde soort koffie (Lavazza Crema E Gusto) geeft geen inzicht in de herkomst van de bonen. Dit betekent dat je niet weet of de bonen ethisch of duurzaam zijn geproduceerd, wat voor sommige consumenten van belang kan zijn.
 • Nadeel 5: Het melden van ‘koffie, thee en cacao/koffie en espresso’ geeft aan dat deze koffie geschikt is voor verschillende toepassingen. Dit kan betekenen dat de koffiemaling niet optimaal is voor elke toepassing, maar een compromis om aan verschillende eisen te voldoen. Dit kan resulteren in een niet-optimale smaakervaring bij elke extractiemethode.

Onze favoriet #4

Lavazza Gemalen Koffie

Lavazza Gemalen Koffie

Waarom we het gekozen hebben

Lavazza Crema E Gusto gemalen koffie is een luxueuze blend van hoogwaardige koffiebonen die zorgvuldig zijn geselecteerd en gemalen voor een uitgebalanceerde smaakbeleving. Geniet van een fluweelzachte crema en een volle, rijke smaak. Of je nu houdt van een krachtige espresso of de dag begint met een verkwikkende kop koffie, Lavazza zorgt ervoor dat je je dag kunt starten met een glimlach. Ervaar zelf de verfijnde smaak en aroma van Lavazza gemalen koffie, en zet koffie- en espressodrinken om in een luxe ervaring.

 • Aangezien de verstrekte productbeschrijving erg beperkt is, kunnen we alleen aannemen wat typisch is voor het merk Lavazza en hun Crema E Gusto product, gebaseerd op de genoemde kenmerken.
 • Voordeel 1: Je kunt genieten van de authentieke smaak van Italiaanse koffie. Lavazza is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige koffieproducten.
 • Voordeel 2: Je hebt de veelzijdigheid van het gebruik van gemalen koffie, die je kan gebruiken voor espressomachines, maar ook voor andere bereidingsmethoden, zoals filterkoffie of French press.
 • Voordeel 3: Het is evident dat je zowel koffie als espresso kunt bereiden. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een sterke shot espresso om je dag te starten of een milder kopje zwarte koffie voor een relaxerende pauze.
 • Voordeel 4: Als onderdeel van het Crema E Gusto assortiment, kun je rekenen op een rijke crema en een volle smaak bij elke kopje koffie of espresso dat je zet.
 • Voordeel 5: De producent biedt niet alleen koffie, maar ook thee en cacao. Dit betekent dat je ook kunt genieten van andere warme dranken van dezelfde vertrouwde kwaliteit als je een keer iets anders wil dan koffee.
 • Op basis van de aangegeven productbeschrijving, valt het niet eenvoudig om een specifiek nadeel van Lavazza Crema E Gusto gemalen koffie te benoemen, aangezien de gegeven informatie beperkt en onvoldoende is om onderscheidende aspecten van het product te evalueren. Er wordt bijvoorbeeld geen vermelding gemaakt van smaakprofiel, verpakking, kwaliteit van de bonen, productieproces, herkomst van de bonen, maalgraad, versheid of milieuvriendelijkheid.
 • Het is dus belangrijk om te vermelden dat deze nadelen hypothetisch zijn en niet noodzakelijkerwijs waar voor dit specifieke product, maar over het algemeen kunnen sommige mogelijke nadelen van gemalen koffie zijn:
 • Nadeel 1: Het kan voorkomen dat de maling van de koffie niet geschikt is voor je koffiezetapparaat. Als de maling te fijn is voor een bepaald apparaat, kan de extractie te lang duren en wordt de koffie bitter. Als de maling te grof is, kan de extractie te snel gebeuren en de koffie te waterig en te zwak van smaak zijn.
 • Nadeel 2: Gemalen koffie kan zijn aroma en smaak snel verliezen. Zodra koffiebonen zijn gemalen, beginnen ze te oxideren en verliezen ze hun smaakprofiel.
 • Nadeel 3: Je kunt de versheid van de bonen of de maling niet controleren. Je weet niet hoe lang geleden de koffie is gemalen, waardoor de versheid van de koffie mogelijk verminderd is.
 • Nadeel 4: De vermelde soort koffie (Lavazza Crema E Gusto) geeft geen inzicht in de herkomst van de bonen. Dit betekent dat je niet weet of de bonen ethisch of duurzaam zijn geproduceerd, wat voor sommige consumenten van belang kan zijn.
 • Nadeel 5: Het melden van ‘koffie, thee en cacao/koffie en espresso’ geeft aan dat deze koffie geschikt is voor verschillende toepassingen. Dit kan betekenen dat de koffiemaling niet optimaal is voor elke toepassing, maar een compromis om aan verschillende eisen te voldoen. Dit kan resulteren in een niet-optimale smaakervaring bij elke extractiemethode.

Onze favoriet #5

Lavazza Gemalen Koffie

Lavazza Gemalen Koffie

Waarom we het gekozen hebben

Lavazza’s Gemalen Koffie is een bijzonder sterke en duurzame koffie optie, perfect voor als je een echte Italiaanse espresso-ervaring wilt. Met zijn klassieke en originele Italiaanse touch is het ideaal voor alle Caffè-melkvariaties. Deze koffie bevat een mix van Arabica en Robusta, wat bijdraagt aan zijn unieke smaak en kracht. Bovendien, de maalgraad is speciaal ontworpen voor alle soorten espressomachines, wat zorgt voor perfecte resultaten elke keer dat je het gebruikt.

 • Voordeel 1: De Lavazza Gemalen Koffie is bijzonder sterk en duurzaam, wat betekent dat jij kunt rekenen op een krachtige koffiesmaak die jouw dag een kickstart geeft.
 • Voordeel 2: Deze koffie is een klassieker met een originele Italiaanse touch. Dus, als je een liefhebber bent van authentieke Italiaanse koffie, zal dit merk je zonder twijfel bevallen.
 • Voordeel 3: Het is ideaal voor alle Caffè-melkvariaties. Daarom kun je met deze gemalen koffie van Lavazza alle soorten koffiecreaties maken, van een eenvoudige latte tot een meer complexe cappuccino.
 • Voordeel 4: De Lavazza koffie bevat een mix van Arabica en Robusta bonen. Deze combinatie zorgt voor een evenwichtig aroma van hoge kwaliteit, met zowel de zachtheid van Arabica als de kracht van Robusta.
 • Voordeel 5: De maalgraad van de Lavazza koffie is geschikt voor alle soorten espressomachines. Dit biedt je dus de vrijheid om verschillende soorten espresso’s te maken zonder je te hoeven zorgen over onverenigbaarheid met je espressomachine.
 • nadeel 1: Hoewel omschreven als ‘bijzonder sterk en duurzaam’, kan dit een nadeel zijn voor degenen die op zoek zijn naar een lichtere, minder intense koffiesmaak.
 • nadeel 2: De ‘klassieke originele Italiaanse toets’ kan mogelijk niet aansluiten bij de verwachtingen van mensen die cultureel verschillende koffievoorkeuren hebben.
 • nadeel 3: Dit product wordt gepresenteerd als ‘ideaal voor alle Caffè-melkvariaties’. Voor degenen die hun koffie zwart drinken, zou de smaak van deze koffie mogelijk te mild kunnen zijn.
 • nadeel 4: De ‘Arabica + Robusta – mix’ kan een belemmering vormen voor degenen die de voorkeur geven aan koffie gemaakt van alleen Arabica-bonen, omdat deze over het algemeen als van hogere kwaliteit worden beschouwd dan Robusta-bonen.
 • nadeel 5: Hoewel de maalgraad wordt omschreven als ‘geschikt voor alle soorten espressomachines’, zal iedereen die een andere bereidingsmethode dan espresso verkiest, mogelijk niet het optimale resultaat met dit product bereiken. Bijvoorbeeld voor gebruik in een Franse pers of druppelaar kunnen er betere opties zijn.

Onze favoriet #6

Origeens Gemalen Koffie

Origeens Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Origeens Gemalen Koffie is een kwaliteitsproduct, afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw. Deze koffie wordt gemaakt zonder het gebruik van chemische middelen, waardoor de authentieke smaak en respect voor de natuur gewaarborgd wordt. In de proefverpakking vind je vier variëteiten van 100% Arabica koffie uit Latijns-Amerika, met elk hun eigen intensiteit en smaak. De bonen zijn op ambachtelijke wijze langzaam gebrand door een Italiaanse koffiebrander, waardoor alle smaken behouden blijven. De koffie is geschikt voor alle apparaten en garandeert een smaakvolle cremalaag. Om de versheid te behouden, is de koffie verpakt in een hersluitbare zak met een vers ventiel. Hiermee biedt Origeens je niet alleen een smaakvolle, maar ook een verantwoorde koffiebeleving.

 • Voordeel 1: Biologische kwaliteitsproduct – De gemalen koffie van Origéens is niet alleen afkomstig uit gecertificeerde biologische landbouw, maar wordt ook geteeld zonder het gebruik van chemische producten. Dit garandeert een product dat respectvol omgaat met de natuur en de kenmerken van de bonen behoudt.
 • Voordeel 2: Rijkdom van Latijns-Amerikaanse smaken – Met deze koffie neem je een smaakvolle reis naar het hart van Latijns-Amerika. De doos bevat vier soorten 100% Arabica gemalen koffie, waaronder single origin koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Mexico en een blend van drie soorten. Zo geniet je van een brede waaier aan smaken en intensiteiten.
 • Voordeel 3: Professionaliteit van Italiaanse branding – De koffiebonen worden op een ambachtelijke manier gebrand door een Italiaanse koffiebrander. Met een langzaam brandproces van 20 minuten worden alle smaken optimaal behouden.
 • Voordeel 4: Geschikt voor alle apparaten – De gemalen koffie van Origéens kan gebruikt worden in alle soorten koffieapparaten, of het nu een espressomachine, een machine met volautomaat, een Italiaanse moka of een filterkoffieapparaat is. Je zult altijd genieten van een heerlijke koffie met een mooie cremalaag en langanhoudende smaken.
 • Voordeel 5: Gegarandeerde versheid – Origéens zorgt voor een optimale conservering van haar vers geroosterde koffie door deze te verpakken in een hersluitbare zak met een verse ventiel. Dit betekent dat zelfs na het openen van de verpakking, alle aroma’s behouden blijven. Hierdoor kun je steeds genieten van een verse en smaakvolle koffie.
 • nadeel 1: Ondanks dat de koffie biologisch en op ambachtelijke wijze is geroosterd, kan het gebrek aan het gebruik van chemische producten tijdens de teelt invloed hebben op de smaak en kwaliteit van de koffie, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
 • nadeel 2: De proefverpakking bevat verschillende soorten koffie uit Latijns-Amerika, wat betekent dat je mogelijk niet alle soorten koffie er lekker uit vindt smaken. Dit kan een nadeel zijn als je liever een uniforme smaak van je koffie hebt.
 • nadeel 3: De Italiaanse ambachtelijke branding kan resulteren in een specifieke smaak die, ondanks dat het smaken behoudt, wellicht niet ieders smaakpapillen aanspreekt.
 • nadeel 4: Hoewel de koffie geschikt is voor alle apparaten, kan de kwaliteit en smaak van de koffie variëren afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.
 • nadeel 5: Het product vermeldt wel een gegarandeerde versheid dankzij de hersluitbare verpakking, maar eenmaal geopend, kan de smaak en de aroma van de koffie nog altijd afnemen over de tijd, vooral wanneer deze niet snel wordt verbruikt.

Onze favoriet #7

Guggenheimer Coffee Gemalen Koffie

Guggenheimer Coffee Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

GUGGENHEIMER COFFEE Gemalen Koffie tilt je koffiebeleving naar een hoger niveau. In plaats van de traditionele snelle branding, nemen ze de tijd om de koffiebonen tot 30 minuten te roosteren, wat de zuren en bitterstoffen zachtjes afbreekt voor een soepeler smaak. Ze gebruiken een harmonieuze mix van Robusta en Arabica bonen uit onder andere Brazilië, Colombia, Ethiopië, India en Vietnam, wat resulteert in een vol, licht aards aroma met vleugjes hazelnoot en chocolade – een smaakprofiel dat eer bewijst aan de beste Italiaanse koffie. De koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van topkwaliteit en rechtstreeks bij geselecteerde telers in de beste koffieproducerende regio’s ingekocht. De branding vindt plaats in een klein stadje ten zuiden van Napels, Italië. Je koffie blijft vers dankzij de luchtdichte verpakking van 250 g die de versheid van je espresso gemalen koffie gedurende minimaal 12 maanden garandeert. Bereid je voor op een welverdiend moment van ontspanning met elke kopje GUGGENHEIMER COFFEE.

 • Voordeel 1: Extra langzaam brandproces: GUGGENHEIMER COFFEE heeft een uniek brandproces dat tot 30 minuten kan duren. In tegenstelling tot andere merken die hun koffiebonen 2-5 minuten branden bij zeer hoge temperaturen, neemt GUGGENHEIMER COFFEE de tijd om zuren en bitterstoffen voorzichtig af te breken. Dit zorgt voor een minder zure en minder bittere smaak.
 • Voordeel 2: Authentieke smaak: De smaak van GUGGENHEIMER COFFEE gemalen koffie is anders dan die van andere Duitse koffiesoorten. Door een combinatie van Robusta en Arabica koffiebonen te gebruiken, krijg je een volle, licht aardse smaak met tonen van hazelnoot en chocolade. Dit resulteert in een ervaring die de beste Italiaanse koffie waardig is.
 • Voordeel 3: Barista kwaliteit: Het merk selecteert zijn koffiebonen zorgvuldig en gebruikt alleen bonen van de hoogste kwaliteit. Deze komen rechtstreeks van geselecteerde telers in de beste koffieproducerende regio’s ter wereld. Hierdoor kun je genieten van een koffiepauze als één van de kleine geneugten van het dagelijks leven.
 • Voordeel 4: Gemaakt in Italië: De koffiebonen worden gebrand in een klein Italiaans stadje ten zuiden van Napels. Deze locatie plus het gebruik van hoge kwaliteit koffiebonen uit diverse teelten, zoals Brazilië, Colombia en Ethiopië (Arabica) en India en Vietnam (Robusta), zorgt voor een uitzonderlijke smaakbeleving.
 • Voordeel 5: Vers besparende verpakking: GUGGENHEIMER COFFEE zorgt ervoor dat je altijd verse koffie in huis hebt. De koffie is verpakt in luchtdichte sachets van 250 g. Hierdoor blijft je gemalen koffie voor espressomachines, Mokapotten en Franse persen langer vers. Bovendien is de verpakking zo ontworpen dat de koffie minimaal 12 maanden houdbaar is mits luchtdicht verpakt.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de extra langzame branding van de Guggenheimer koffiebonen bedoeld is om de zuren en bitterstoffen voorzichtig af te breken, kan dit resulteren in een smaak die je misschien als te mild beoordeelt, vooral als je gewend bent aan een sterke, intense espresso.
 • Nadeel 2: De authentieke smaak van Guggenheimer gemalen koffie is een combinatie van Robusta en Arabica koffiebonen die samen een vol, licht aards aroma met tonen van hazelnoot en chocolade geven. Deze bijzondere smaak kan echter niet iedereen bekoren, vooral als je voorkeur uitgaat naar 100% Arabica koffie.
 • Nadeel 3: Guggenheimer koffie claimt “Barista-kwaliteit” te hebben, maar omdat dit een subjectieve term is, kan dit van persoon tot persoon verschillen. Wat de ene persoon als hoogwaardige koffie beschouwt, kan door een ander als substandaard worden gezien.
 • Nadeel 4: De bonen voor deze koffie worden in verschillende landen geteeld waaronder Brazilië, Colombia, Ethiopië, India, en Vietnam. Hoewel dit internationaliteit en diversiteit aan de melange toevoegt, kan dit ook een inconsistentie in smaak veroorzaken van partij tot partij.
 • Nadeel 5: Guggenheimer gemalen koffie wordt geleverd in luchtdichte sachets van 250 gram om de versheid te bewaren. Dit kan echter als een nadeel worden beschouwd als je grotere hoeveelheden koffie wilt kopen. Bovendien, afhankelijk van hoe vaak je koffie drinkt, kan de koffie de versheid verliezen tegen de tijd dat je aan het einde van de zak komt.

Onze favoriet #8

Lavazza Gemalen Koffie

Lavazza Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Lavazza’s klassieke espresso, verpakt in een blikje van 250 gram, is een tijdloos genot voor elke koffieliefhebber. Dit perfect samengestelde concert van smaken wordt bereid met 100% hoogwaardige Arabica-koffiebonen uit Midden- en Zuid-Amerika, zorgvuldig gemixt in de Qualità Oro blend. Met een milde intensiteit van 5 op 10 biedt Lavazza een zachte maar toch rijke koffie-ervaring, die je smaakpapillen verwent met zoete, fruitige en bloemige notities, verrijkt met aroma’s van honing, steenvruchten en jasmijnbloesem. De bonen zijn gelijkmatig en voorzichtig geroosterd in Turijn, wat de kwaliteit en consistentie van deze koffie garandeert. Of je nu de voorkeur geeft aan de mokkakan, een filterkoffiezetapparaat of een AeroPress, het is eenvoudig om optimaal van Lavazza’s Qualità Oro te genieten.

 • Voordeel 1: Tijdloos genot: Met Lavazza gemalen koffie, je krijgt een klassieke espresso-ervaring in een handig blikje van 250g, zodat je altijd op elk moment van de dag kunt genieten van een hoogwaardig kopje koffie.
 • Voordeel 2: Perfecte symfonie: De Qualità Oro mix van Lavazza bestaat uit 100% hoogwaardige Midden- en Zuid-Amerikaanse Arabica-koffiebonen – een garantie voor topkwaliteit en puurheid in je kopje.
 • Voordeel 3: Milde intensiteit: Met een intensiteitsscore van 5 op 10, biedt Lavazza een zachte en uitgebalanceerde smaak, perfect voor degenen die graag genieten van hun koffie zonder dat deze te overweldigend is.
 • Voordeel 4: Verfijnde smaak: De Lavazza Qualità Oro heeft een zoete, fruitige en bloemige smaak met aroma’s van honing, steenvruchten en jasmijnbloesem, die zorgt voor een unieke en verfijnde koffie-ervaring.
 • Voordeel 5: Eenvoudige bereiding: Of je nu een mokkakan, een filterkoffiezetapparaat of een AeroPress gebruikt, de Lavazza Qualità Oro levert steeds de optimale smaak, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke koffieliefhebber.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product beweert een tijdloos genot te zijn, moet je er rekening mee houden dat gemalen koffie, zoals de Lavazza Qualità Oro, snel zijn smaak kan verliezen in vergelijking met hele koffiebonen.
 • Nadeel 2: Lavazza Qualità Oro beweert een perfecte symfonie te zijn van Arabica-koffiebonen uit Midden- en Zuid-Amerika, toch kan de consistentie van deze blend variëren, wat leidt tot inconsistente smaken van blik tot blik.
 • Nadeel 3: De koffie heeft een milde intensiteit (5 op 10). Voor jou als een liefhebber van sterke koffie kan dit als een nadeel worden ervaren.
 • Nadeel 4: De koffie wordt omschreven met smaken van honing, steenvruchten en jasmijnbloesem. Voor jou als een purist die de onvervalste smaak van koffie prefereert zonder fruitige of bloemige tonen, is dit niet ideaal.
 • Nadeel 5: De koffie wordt aanbevolen voor bereiding in de mokkakan, het filterkoffiezetapparaat of de AeroPress. Als je een andere bereidingsmethode prefereert, zoals een Franse pers of een espressoapparaat, is deze koffie mogelijk niet het beste voor jou.

Onze favoriet #9

Lean Caffeine Gemalen Koffie

Lean Caffeine Gemalen Koffie

Waarom we het gekozen hebben

Lean Caffeine’s Gemalen Koffie is een super schone mycotoxine-vrije koffie, laboratorium geverifieerd en vrij van pesticiden, zware metalen en schimmeltoxines. Deze premium cafeïnevrije koffie, die de Great Taste Award 2018 won, trakteert je smaakpapillen keer op keer op sterke, rijke, plagende aroma’s die nauwelijks te onderscheiden zijn van gewone cafeïnehoudende koffie. De koffiebonen zijn natuurlijk gedecafeïneerd via het Swiss Water Decaf-proces, waardoor ze 99,95% cafeïnevrij zijn zonder de smaak te compromitteren. Geroosterd in het VK, is deze koffie ideaal voor Franse persen, filters en AeroPress, en past perfect bij een intermitterend vasten, 5:2 of keto-dieet. Het bedrijf biedt een 30-dagen geld-terug-garantie, wat de belofte van Lean Caffeine laat zien om je zonder risico te laten genieten van hun Decaf Coffee Ground.

 • Voordeel 1: Lean Caffeine gemalen koffie is super schoon. Dat betekent dus dat deze koffie heel zuiver is, volledig vrij van pesticiden, zware metalen en mycotoxine (schimmeltoxine). Dit is in het lab geverifieerd.

  Voordeel 2: Lean Caffeine heeft een onweerstaanbare smaak die je smaakpapillen tantaaliseert. Het feit dat deze cafeïnevrije koffie de Great Taste Award 2018 heeft gewonnen, spreekt boekdelen over zijn overheerlijke smaak.

 • Voordeel 3: Deze koffie is natuurlijk gedecafeïneerd, ondergaat een Swiss Water Decaf-proces, en bevat geen schadelijke ingrediënten. Hierdoor blijft de smaak optimaal behouden, ondanks het feit dat hij 99,95% cafeïnevrij is.
 • Voordeel 4: Lean Caffeine gemalen koffie wordt vers gebrand in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien kan je het zowel puur drinken, als toevoegen aan je bulletproof koffie tijdens periodes van intermitterend vasten of een keto-dieet.
 • Voordeel 5: Ten slotte, de Lean Caffeine koffie is veelzijdig in gebruik. Het is perfect voor in een cafetière (ook wel bekend als een French Press), filterkoffiemachines en AeroPress.
 • nadeel 1: Hoewel Lean Caffeine aangeeft dat hun koffie 99,95% cafeïnevrij is, kan dit een bezorgdheid zijn voor mensen die volledig vrij van cafeïne willen zijn. Dat kleine percentage, hoewel minimaal, kan nog steeds wat cafeïne in je systeem brengen.
 • nadeel 2: De koffiebonen worden in het VK geroosterd en dit kan voor sommige consumenten een probleem vormen, vooral als je gehecht bent aan bonen die in andere regio’s, zoals Zuid-Amerika of Afrika, worden geroosterd. De smaak en de kwaliteit kunnen variëren op basis van de locatie van het roosteren.
 • nadeel 3: De koffie is geoptimaliseerd voor gebruik in cafetières (French Press), Filters en AeroPress. Als je geen van deze apparaten gebruikt, of liever een andere bereidingsmethode hebt, zoals een espressoapparaat, haal je misschien niet het maximale uit het product.
 • nadeel 4: De productbeschrijving benadrukt herhaaldelijk dat de koffie ideaal is voor mensen die een keto-dieet volgen of intermitterend vasten. Dit kan betekenen dat de koffie mogelijk niet aantrekkelijk of zo smaakvol is voor mensen die deze specifieke diëten niet volgen.
 • nadeel 5: Hoewel er wordt vermeld dat de koffie “vrij is van pesticides, zware metalen en schimmeltoxine (mycotoxine)”, is er geen specifieke informatie over het exacte proces waardoor ze dit kunnen garanderen. Zo kan het ontbreken van deze transparantie voor sommige consumenten een probleem vormen.

Onze favoriet #10

Douwe Egberts Gemalen Koffie

Douwe Egberts Gemalen Koffie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Aroma Rood Donker is een krachtige variant van je geliefde Aroma Rood, speciaal samengesteld uit een selectie van gemalen Arabica- en Robustabonen. Deze mix resulteert in een koffie met een volle body en een pittige smaak. Geplaatst in het intens smaaksegment, met een smaakintensiteit van 06 op een schaal van 09, biedt deze koffie een rijke en volle beleving. De koffie is het meest geschikt voor het zetten van zwarte koffie en melkkoffie. Voor een optimale smaak is de branding donker gedaan. Je kunt deze gemalen koffie gebruiken in een filterkoffie apparaat, cafetière, aeropress, percolator of chemex. Dompel jezelf onder in een smaakvol avontuur met Douwe Egberts Aroma Rood Donker.

 • Voordeel 1: Douwe Egberts Aroma Rood Donker biedt je de vertrouwde kwaliteit van Aroma Rood maar dan in een net wat sterkere variant. Je kunt dus rekenen op diezelfde kwaliteitskoffie die je gewend bent, maar dan met een extra boost.
 • Voordeel 2: Het is een krachtige mix van Arabica- en Robusta koffiebonen. Deze combinatie zorgt voor een koffie met een volle body en een pittige smaak, perfect voor degenen die houden van een stevig bakje koffie.
 • Voordeel 3: De koffie valt in het intensiteitsspectrum 06 (op een schaal van 01-09), wat betekent dat het meer dan gemiddeld in kracht is. Dit maakt de koffie ideaal voor dagen waarop je een extra oppepper nodig hebt.
 • Voordeel 4: Deze koffie is zeer veelzijdig als het gaat om het type koffie dat je ermee kunt zetten. Het is zowel geschikt voor het zetten van zwarte koffie als melkkoffie, wat je de vrijheid geeft om te variëren met je kopjes koffie.
 • Voordeel 5: Tot slot, de koffie is geschikt voor een breed scala aan koffiezetapparaten – waaronder filterkoffie apparaten, cafetières, aeropress, percolators en chemex. Dit betekent dat je deze koffie kunt gebruiken ongeacht de soort koffiemachine die je thuis hebt.
 • Nadeel 1: Douwe Egberts Aroma Rood Donker is een variant op de standaard Aroma Rood. Dit kan een nadeel zijn als je die standaardvariant juist enorm waardeert en niet houdt van afwijkingen hiervan.
 • Nadeel 2: De koffie bevat Robustabonen. Hoewel sommige mensen dit kunnen waarderen om zijn extra krachtige smaak, zien echte koffiekenners het vaak als een inferieur type boon ten opzichte van de Arabica boon.
 • Nadeel 3: Dit product heeft een smaakintensiteit van 06 (op een schaal van 01-09). Dit betekent dat het een vrij sterke smaak heeft. Als je van een mildere smaak houdt, is deze Douwe Egberts misschien te intens voor je.
 • Nadeel 4: De koffie is specifiek geschikt voor het zetten van zwarte koffie en melkkoffie. Dit betekent dat het mogelijk niet de ideale keuze is voor andere soorten koffie, zoals espresso of cappuccino.
 • Nadeel 5: Tot slot, deze gemalen koffie van Douwe Egberts heeft een donkere branding. Dit geeft het een sterke en rijke smaak. Maar als je de voorkeur geeft aan een lichtere, zachtere koffie, dan zou je deze branding waarschijnlijk als te sterk kunnen ervaren.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we bevestigen dat er veel uitstekende gemalen koffiesoorten beschikbaar zijn op de markt. Er zijn opties voor elke smaak – van de sterke en robuuste donkere roosters tot de lichte en subtiele blonde roosters. Wij moedigen jou aan om er zelf op uit te trekken en te experimenteren met de verschillende smaken. Wat onze top 10 betreft, deze producten blinken uit in smaak, consistentie en prijs-kwaliteitverhouding. Maar wat de beste gemalen koffie voor jou is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Vergeet niet, de perfecte kop koffie is die welke het beste smaakt voor jou.

Inhoudsopgave