a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Glaslijm: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste glaslijmproducten, getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek, om je te helpen bij het vinden van de perfecte lijm voor je project.

Of je nu een ervaren ambachtsman bent of gewoon een ongelukje probeert te repareren, de keuze van de juiste glaslijm is cruciaal. Maar met een zee van producten op de markt, hoe kies je het juiste product voor jouw specifieke behoefte? Geen zorgen! We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de top 10 glaslijmen voor je op een rijtje gezet. Deze gids zal je helpen om de best mogelijke keuze te maken, of je nu glas op glas, glas op metaal of glas op een ander oppervlak wilt lijmen. Laten we nu dieper ingaan op het onderwerp en ontdekken welke glaslijm het beste voor jou is!

Glaslijm is een speciaal type lijm dat jij kunt gebruiken voor het repareren, verbinden of creëren van glas en kristal objecten. Deze lijm is zeer krachtig en droogt meestal helder op, waardoor het bijna onzichtbaar is op het glas. Perfect voor als je een gebroken vaas, wijnglas of andere glazen voorwerp wilt repareren zonder zichtbare lijmlijnen achter te laten. Zorg altijd dat je veilig en nauwkeurig werkt bij het gebruik van glaslijm om het beste resultaat te krijgen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Woldoclean Glaslijm

Woldoclean Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WoldoClean Glaslijm is een sneldrogende secondelijm speciaal ontworpen voor glas. Of je nu werkt met gekleurd, getint of kristalglas, deze lijm vormt een waterdichte en transparante verbinding, waardoor het mogelijk is om onzichtbare reparaties uit te voeren die bestand zijn tegen water en zelfs de vaatwasser. Bovendien is deze lijm hittebestendig en kan belasting aan van -45 °C tot +115 °C. De WoldoClean Glaslijm is dus ideaal voor snelle, nauwkeurige en onzichtbare verlijming van verscheidenheid aan glas, inclusief glasplaten en plexiglas.

 • Voordeel 1: De WoldoClean Glaslijm is speciaal ontworpen voor glas, wat betekent dat hij perfect werkt met allerlei soorten glas, waaronder gekleurd glas, getint glas en kristalglas.
 • Voordeel 2: Deze lijm droogt niet alleen snel, maar wordt ook transparant. Dit betekent dat jouw reparaties onzichtbaar zijn, waardoor jouw glazen voorwerpen er altijd vlekkeloos uitzien.
 • Voordeel 3: Deze glaslijm is waterdicht, wat betekent dat het bestand is tegen water en zelfs vaatwasmachinebestendig. Dit maakt het uitermate handig voor het repareren van dagelijkse voorwerpen zoals glazen of vazen.
 • Voordeel 4: WoldoClean Glaslijm heeft extreme temperatuurbestendigheid. Het kan belastingen weerstaan van -45 °C tot +115 °C. Dit maakt het ideaal voor gebruik in verschillende omstandigheden en weersomstandigheden.
 • Voordeel 5: De lijn is sneldrogend en bindt binnen enkele seconden. Dit bespaart je kostbare tijd en maakt het proces van glasverlijming efficiënt en probleemloos.
 • nadeel 1: Hoewel de glaslijm snel droogt, zou dit ook een nadeel kunnen zijn. Als je een fout maakt tijdens het lijmen van het glas, heb je misschien geen tijd om aanpassingen te maken voordat de lijm droogt.
  nadeel 2: De lijm is zeer specifiek ontworpen voor glas. Dit betekent dat het mogelijk niet effectief hecht op andere materialen, waardoor het minder veelzijdig is dan sommige andere lijmen.
  nadeel 3: De vermelding van “gekleurd glas, getint glas en kristalglas” suggereert dat het mogelijk niet even effectief is op andere soorten glas of varianten van glasoppervlakken.
  nadeel 4: Ondanks dat het hittebestendig is, is de glaslijm beperkt tot temperaturen van -45°C tot +115°C. Bij extreme temperaturen onder of boven deze limieten, kan de lijm zijn effectiviteit verliezen.
  nadeel 5: Hoewel de lijm onzichtbare reparaties mogelijk maakt, kan het zijn dat deze niet geschikt is voor meer complexe reparaties waarbij structurele integriteit belangrijk is, aangezien de sterkte van de lijm onbekend is.

Onze favoriet #2

Henkel Glaslijm

Henkel Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Henkel’s Glaslijm is een speciale Super Glue die ontworpen is voor het verbinden van glas aan andere oppervlakten, zoals glas-op-glas en glas-op-metaal. Dankzij de unieke formule droogt de lijm onmiddellijk en transparant op, voor een schone en efficiënte hechting. Daarnaast is de lijm water- en wasmiddelbestendig, ideaal voor gebruik op vaatwasserbestendige oppervlakken. Bovendien is deze extra sterke lijm uitgerust met een anti-droogsysteem dat langdurig gebruik garandeert. De verpakking bevat een handige, zelfborende dop en een 3g lijmbuis van de transparante cyanoacrylaatlijm, die vrij is van oplosmiddelen.

 • Voordeel 1: Deze speciale formule van Henkel glaslijm maakt het mogelijk om glas op verschillende soorten oppervlakken te verlijmen. Niet alleen kun je glas op glas verlijmen, maar de lijm werkt ook goed voor glas op metaal, en kristal. Een enorme flexibiliteit dus voor jouw klussen!
 • Voordeel 2: De lijm is water- en wasmiddelbestendig, wat betekent dat de toepassing ideaal is op vaatwasserbestendige oppervlakken. Deze functie zorgt voor een langdurige hechting, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.
 • Voordeel 3: Dankzij de unieke formule van deze universele lijm, droogt de hechting direct en is deze transparant in de droger. Dit vertaalt zich in een schoon en efficiënt resultaat bij elk gebruik.
 • Voordeel 4: Deze extra sterke lijm is ontwikkeld voor alle soorten glas. Ongeacht welk type glas je wilt verlijmen, deze lijm van Henkel is er klaar voor!
 • Voordeel 5: Een belangrijk kenmerk van deze glaslijm is het anti-droogsysteem dat zorgt voor langdurig gebruik. Bovendien wordt het geleverd met een handige zelfborende dop en een oplosmiddelvrije vloeistof. Dit maakt het niet alleen makkelijker in gebruik, maar ook duurzamer en veiliger voor jou.
 • Nadeel 1: De Henkel glaslijm is speciaal ontworpen voor glas, waardoor het wellicht minder efficiënt kan zijn bij het verlijmen van andere materialen. Dit beperkt de veelzijdigheid van het product.
 • Nadeel 2: De lijm droogt onmiddellijk. Hoewel dit in sommige gevallen nuttig kan zijn, kan het ook problemen veroorzaken als je correcties moet aanbrengen of een beetje extra tijd nodig hebt bij het positioneren van de items voordat ze vastgezet worden.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd in een 3g lijmbuis. Dit zou in sommige gevallen misschien niet voldoende zijn voor grotere projecten, waardoor je mogelijk meer dan één tube nodig hebt.
 • Nadeel 4: De Loctite Super Glue-3 heeft een anti-droogsysteem om langdurig gebruik te garanderen, maar dit kan ook betekenen dat de lijm in de dop kan drogen als deze niet goed wordt gesloten. Het kan lastig zijn om de dop schoon en vrij van restjes lijm te houden.
 • Nadeel 5: Hoewel deze lijm water- en wasmiddelbestendig is, wordt er niet genoemd of deze ook bestand is tegen hitte of andere extreme weersomstandigheden. Voor gebruik buitenshuis of op hittegevoelige oppervlakken kan dit een beperking zijn.

Onze favoriet #3

Pattex Glaslijm

Pattex Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pattex Glaslijm is een zeer sterke universele lijm, geschikt voor het lijmen van een verscheidenheid aan materialen zoals hout, metaal, steen, keramiek, glas en de meeste textielsoorten. De handig omgekeerde flacon zorgt ervoor dat de lijm altijd klaar is voor gebruik en gemakkelijk op te bergen. Dankzij de veelzijdige Flextec-formule is deze lijm uitstekend toe te passen op flexibele materialen en biedt het een waterdichte, UV-bestendige en schokbestendige hechting die temperaturen van -50°C tot +110°C aankan. Bovendien droogt de lijm transparant op, waardoor het na toepassing bijna onzichtbaar is. Je ontvangt 50 g Pattex Repair 100% universele lijm.

 • Voordeel 1: De OB1 Glaslijm zorgt voor een krachtige binding in slechts enkele seconden dankzij zijn cyanoacrylaatlijm formulering. Dit betekent dat je geen uren hoeft te wachten tot de lijm volledig is uitgehard en dat je snel weer verder kunt met je project.
 • Voordeel 2: Met deze lijm kun je verschillende materialen aan elkaar lijmen, zoals kunststoffen, rubber, metalen en porselein. Dit maakt het een zeer veelzijdig product dat je kunt gebruiken voor een breed scala aan reparaties of projecten.
 • Voordeel 3: De OB1 Glaslijm kan alleen worden gebruikt, maar ook in combinatie met de activator. Dit biedt je de flexibiliteit om de lijm te gebruiken zoals jij dat wilt, afhankelijk van je specifieke behoeften.
 • Voordeel 4: Deze lijm heeft de geweldige eigenschap dat hij niet bleekt en volledig transparant is. Dit betekent dat het perfect te gebruiken is op zichtbare plaatsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over lelijke lijmresten die de schoonheid van je spullen aantasten.
 • Voordeel 5: Last but not least, de OB1 Glaslijm houdt direct bijna elk materiaal vast. Dit betekent dat je met vertrouwen kunt repareren of bouwen, wetende dat de lijm de klus zal klaren.
 • Nadeel 1: De OB1 Glaslijm is een Cyanoacrylaatlijm die in enkele seconden hard wordt. Dit kan betekenen dat je erg snel en accuraat moet werken. Je hebt niet echt de tijd om fouten te herstellen of aanpassingen te maken.
 • Nadeel 2: Hoewel de OB1 Glaslijm geschikt is voor verschillende materialen, is het echter niet specifiek vermeld of het ook daadwerkelijk geschikt is voor glas. Dit kan lastig zijn als je op zoek bent naar een lijm specifiek voor glas.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het zowel alleen als met een activator gebruikt kan worden, wordt er niet duidelijk vermeld wat het effect is van het gebruik van de activator. Dit kan consumenten in verwarring brengen of zelfs het eindresultaat beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De transparantie van deze lijm kan een nadeel zijn bij toepassing op materialen of oppervlakken waar je wilt dat de lijm onzichtbaar is. Transparantie kan leiden tot zichtbare lijmresten of naden, wat mogelijk het esthetische uiterlijk van het eindproduct beïnvloedt.
 • Nadeel 5: Terwijl de productbeschrijving vermeldt dat het “direct bijna elk materiaal” kan houden, suggereert dit dat er enkele materialen kunnen zijn waarop het niet effectief is. Het is echter niet duidelijk welke deze materialen zijn, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers die proberen te bepalen of dit product aan hun behoeften voldoet.

Onze favoriet #4

Ob1 Glaslijm

Ob1 Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Glaslijm van het merk OB1 is een cyanoacrylaatlijm die binnen enkele seconden hecht. Met deze lijn kun je diverse materialen zoals kunststoffen, rubber, metalen en porselein eenvoudig verlijmen. Het biedt je de flexibiliteit om de lijm alleen te gebruiken of in combinatie met een activator voor een sterkere hechting. De lijm is niet blekend en volledig transparant, waardoor je werkstuk een nette afwerking behoudt. Bovendien kan deze lijm bijna elk direct materiaal vasthouden, wat het nog veelzijdiger maakt.

 • Voordeel 1: De OB1 Glaslijm zorgt voor een krachtige binding in slechts enkele seconden dankzij zijn cyanoacrylaatlijm formulering. Dit betekent dat je geen uren hoeft te wachten tot de lijm volledig is uitgehard en dat je snel weer verder kunt met je project.
 • Voordeel 2: Met deze lijm kun je verschillende materialen aan elkaar lijmen, zoals kunststoffen, rubber, metalen en porselein. Dit maakt het een zeer veelzijdig product dat je kunt gebruiken voor een breed scala aan reparaties of projecten.
 • Voordeel 3: De OB1 Glaslijm kan alleen worden gebruikt, maar ook in combinatie met de activator. Dit biedt je de flexibiliteit om de lijm te gebruiken zoals jij dat wilt, afhankelijk van je specifieke behoeften.
 • Voordeel 4: Deze lijm heeft de geweldige eigenschap dat hij niet bleekt en volledig transparant is. Dit betekent dat het perfect te gebruiken is op zichtbare plaatsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over lelijke lijmresten die de schoonheid van je spullen aantasten.
 • Voordeel 5: Last but not least, de OB1 Glaslijm houdt direct bijna elk materiaal vast. Dit betekent dat je met vertrouwen kunt repareren of bouwen, wetende dat de lijm de klus zal klaren.
 • Nadeel 1: De OB1 Glaslijm is een Cyanoacrylaatlijm die in enkele seconden hard wordt. Dit kan betekenen dat je erg snel en accuraat moet werken. Je hebt niet echt de tijd om fouten te herstellen of aanpassingen te maken.
 • Nadeel 2: Hoewel de OB1 Glaslijm geschikt is voor verschillende materialen, is het echter niet specifiek vermeld of het ook daadwerkelijk geschikt is voor glas. Dit kan lastig zijn als je op zoek bent naar een lijm specifiek voor glas.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het zowel alleen als met een activator gebruikt kan worden, wordt er niet duidelijk vermeld wat het effect is van het gebruik van de activator. Dit kan consumenten in verwarring brengen of zelfs het eindresultaat beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De transparantie van deze lijm kan een nadeel zijn bij toepassing op materialen of oppervlakken waar je wilt dat de lijm onzichtbaar is. Transparantie kan leiden tot zichtbare lijmresten of naden, wat mogelijk het esthetische uiterlijk van het eindproduct beïnvloedt.
 • Nadeel 5: Terwijl de productbeschrijving vermeldt dat het “direct bijna elk materiaal” kan houden, suggereert dit dat er enkele materialen kunnen zijn waarop het niet effectief is. Het is echter niet duidelijk welke deze materialen zijn, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers die proberen te bepalen of dit product aan hun behoeften voldoet.

Onze favoriet #5

Pattex Glaslijm

Pattex Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Pattex Glaslijm, ontwikkeld door Henkel, is een krachtige en flexibele lijm, verrijkt met micro-rubberdeeltjes voor extra flexibiliteit. Deze superlijm wordt geleverd in drie verzegelde minitubes van 1g, handig geproportioneerd en waterbestendig, dus ook geschikt voor buiten. De gelachtige consistentie zorgt ervoor dat de lijm niet druipt, waardoor hij perfect is voor snelle reparaties in en om het huis of de werkplaats. Pattex Glaslijm kan gemakkelijk verschillende materialen lijmen, van kunststof en rubber tot hout en keramiek. Het pakket wordt geleverd met drie origineel verzegelde minitubes van elk 1g Pattex secondelijm Ultra Gel Mini Trio. Deze lijm is oplosmiddelvrij en kleurloos.

 • Voordeel 1: Kracht en flexibiliteit – De superlijm Pattex heeft een gepatenteerde formule die zorgt voor extra sterkte en flexibiliteit dankzij de micro-rubberdeeltjes. Hierdoor is het bijzonder betrouwbaar en duurzaam.
 • Voordeel 2: Praktische portionering – Pattex wordt geleverd in drie originele verzegelde tubes van 1 gram. Dit zorgt ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid lijm kunt gebruiken die je nodig hebt, zonder verspilling.
 • Voordeel 3: Waterbestendige lijmeigenschappen – Deze lijm is ook geschikt voor gebruik buitenshuis, dankzij zijn waterbestendige kwaliteiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de effecten van regen of vocht op je reparaties.
 • Voordeel 4: Druipt niet en geschikt voor veel toepassingen – Dankzij de gelachtige consistentie van de lijm, heb je geen last van druppels. Deze lijm is dus ideaal voor veel verschillende soorten reparaties, zowel in huis als in de werkplaats.
 • Voordeel 5: Lijmt een breed scala aan materialen – De Pattex superlijm is niet alleen effectief op kunststof, maar ook op flexibele materialen zoals rubber en leer, of poreuze materialen zoals hout en keramiek. Dit maakt het een uiterst veelzijdige lijm voor een breed scala aan reparaties.
 • Nadeel 1: Hoewel de Pattex Glaslijm krachtig en flexibel is, kan de formule met micro-rubberdeeltjes misschien niet geschikt zijn voor het verlijmen van sommige materialen. Je moet altijd zeker zijn dat de lijm compatibel is met het materiaal dat je wilt gebruiken.
 • Nadeel 2: Het product wordt geleverd in kleine tubes van 1 gram. Dit kan mogelijk niet genoeg zijn voor grotere projecten en je kunt uiteindelijk met meerdere lege minitubes zitten.
 • Nadeel 3: Hoewel de gelconsistentie van de Pattex Glaslijm ervoor zorgt dat het niet druipt, kan dit het aanbrengen op brede of platte oppervlakken moeilijker maken.
 • Nadeel 4: De Pattex Glaslijm kan weliswaar verschillende materialen lijmen, maar dit betekent niet dat hij even goed op alle materialen werkt. De efficiëntie kan variëren afhankelijk van de oppervlakte – of het nu plastiek, hout, rubber of keramiek is.
 • Nadeel 5: De lijm is oplosmiddelvrij en kleurloos, wat een nadeel kan zijn als je op zoek bent naar een gekleurde lijm om beter te passen bij het object dat je probeert te repareren.

Onze favoriet #6

Loctite Glaslijm

Loctite Glaslijm

Waarom we het gekozen hebben

Loctite Glaslijm is een universeel toepasbare, supersnelle lijm op basis van ethylcyanoacrylaat, gekenmerkt door zijn zeer hoge sterkte, zelfs bij dunne lijmvoegen. Of je nu serieproducties moet plakken of snelle noodreparaties van uiteenlopende aard moet uitvoeren, deze lijm is geschikt. Bijzonder is dat hij bruikbaar is op verchroomde oppervlakken zoals roestvrij staal en gegalvaniseerde coatings, en ook voor diverse materialen zoals hout, papier, leer, kurk, textiel, metalen, kunststoffen en elastomeren. De lijm blinkt uit op poreuze ondergronden, zorgt voor een gelijkmatige spanningsverdeling en biedt een hoge trekkracht, waardoor het de ideale keuze is voor jouw lijmklussen.

 • Voordeel 1: De Glaslijm van het merk Loctite heeft een zeer hoge sterkte, zelfs bij dunne lijmvoegen. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de lijm krachtig en duurzaam is, zelfs als je maar een kleine hoeveelheid gebruikt.
 • Voordeel 2: Deze lijm is zowel geschikt voor serieproductie als voor snelle noodreparaties van allerlei aard. Of je nu een groot project hebt of een snelle reparatie nodig hebt, deze lijm is veelzijdig genoeg om aan je behoeften te voldoen.
 • Voordeel 3: De Loctite Glaslijm is ook zeer veelzijdig als het gaat om de materialen waarmee het gebruikt kan worden. Het is geschikt voor verchroomde oppervlakken zoals roestvrij staal en gegalvaniseerde coatings. Maar ook voor hout, papier, leer, kurk, textiel en zelfs metalen, kunststoffen en elastomeren!
 • Voordeel 4: Dit product heeft een chemische basis van ethylcyanoacrylaat met een lage viscositeit. Dit betekent dat de lijm vloeibaar is en gemakkelijk kan worden aangebracht, maar toch sterk genoeg is om een betrouwbare verbinding te creëren.
 • Voordeel 5: Als je op zoek bent naar een ideale, universeel toepasbare snellijm, dan is de Loctite Glaslijm precies wat je nodig hebt. Het is bij uitstek geschikt voor gebruik op poreuze ondergronden en voor het verlijmen van diverse materialen waarbij een gelijkmatige spanningsverdeling en een hoge treksterkte vereist zijn. Dit betekent dat deze lijm niet alleen sterk is, maar ook flexibel, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Glaslijm van Loctite in de productbeschrijving wordt genoemd als zijnde zeer sterk zelfs bij dunne lijmvoegen, is dit een potentieel nadeel, omdat het moeilijk zou kunnen zijn om nauwkeurige applicaties te doen zonder dat er te veel lijm wordt aangebracht.
 • Nadeel 2: Deze lijm is ontworpen om zowel geschikt te zijn voor serieproductie als voor snelle noodreparaties van allerlei aard, wat kan betekenen dat het mogelijk niet de beste optie is voor langdurige, duurzame reparaties.
 • Nadeel 3: Hoewel de lijm geschikt is voor een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder verchroomde en gegalvaniseerde coatings, hout, papier, leer, kurk, textiel, metalen, kunststoffen en elastomeren, is het mogelijk dat het niet zo effectief is op alle materialen, omdat niet alle oppervlakken even goed reageren op dezelfde lijmsoorten.
 • Nadeel 4: De chemische basis van de lijm, ethylcyanoacrylaat, heeft een lage viscositeit. Dit kan betekenen dat de lijm misschien te vloeibaar of te dun is voor bepaalde toepassingen, waardoor het moeilijk kan zijn om deze precies daar aan te brengen waar je het nodig hebt zonder morserij.
 • Nadeel 5: Hoewel deze lijm wordt beschreven als een ideale, universeel toepasbare snellijm, is het mogelijk dat dit niet het geval is voor alle projecten. De vermelding dat het bij uitstek geschikt is voor gebruik op poreuze ondergronden en voor het verlijmen van diverse materialen waarbij een gelijkmatige spanningsverdeling en een hoge treksterkte vereist zijn, zou kunnen betekenen dat het niet de beste keuze is voor niet-poreuze materialen of voor toepassingen waarbij geen hoge treksterkte vereist is.

Onze favoriet #7

Uhu Glaslijm

Uhu Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

UHU Glaslijm is een krachtige lijm die ontworpen is om snel en betrouwbaar te hechten op kleine oppervlakken. De mengverhouding van het bindmiddel tot de verharder is 1:1, waardoor je tot 90 minuten verwerkingstijd hebt. Hoewel het 12 uur duurt om functionele sterkte te bereiken, wordt de eindsterkte van maximaal 170 kg/cm² na 24 uur bij kamertemperatuur bereikt. De lijmen hardt transparant uit, zodat je eindresultaat er mooi en netjes uitziet. En maak je geen zorgen over duurzaamheid – deze lijm is slagvast, verouderingsbestendig en bestand tegen vocht.

 • Voordeel 1: De UHU Glaslijm is perfect voor snelle, zeer belastbare hechting op kleine oppervlakken. Dit betekent dat je zeker kunt zijn van een sterke en betrouwbare hechting.
 • Voordeel 2: Met een mengverhouding van bindmiddel tot verharder van 1:1, is deze glaslijm eenvoudig en efficiënt te gebruiken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het mengen van verkeerde verhoudingen.
 • Voordeel 3: De UHU Glaslijm heeft een verwerkingstijd tot 90 minuten, wat je voldoende tijd geeft om fouten te corrigeren en aanpassingen te doen. Daarnaast bereikt het de functionele sterkte na 12 uur en is het volledig vast na 24 uur bij kamertemperatuur. Dit betekent dat de lijm een zeer sterke binding kan ontwikkelen van wel 170 kg/cm².
 • Voordeel 4: De lijm hardt transparant uit, dus je hoeft je geen zorgen te maken over zichtbare lijmresten op je glazen objecten.
 • Voordeel 5: Een ander belangrijk voordeel is dat de UHU Glaslijm slagvast is en bestand tegen veroudering en blootstelling aan vocht. Dit garandeert een duurzame hechting onder verschillende omstandigheden, zodat je zeker weet dat je glazen objecten veilig en zeker zijn bevestigd.
 • Nadeel 1: De eerste mogelijke zorg die kan voortkomen uit deze beschrijving wordt de lange verwerkingstijd. Het kan tot 90 minuten duren voordat de lijm begint uit te harden, wat niet ideaal is als je haast hebt of wilt dat de gelijmde items snel klaar zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de lijm slagvast is, wordt er niets gezegd over andere soorten instabiliteiten, zoals temperatuur of chemische blootstelling. Dit kan een potentieel risico vormen voor de duurzaamheid van het item bij gebruik in verschillende omstandigheden.
 • Nadeel 3: Het product vereist een mengverhouding van bindmiddel tot verharder in volume van 1:1. Dit kan lastig zijn om nauwkeurig te bereiken, vooral voor iemand die niet ervaren is met dit soort lijm. Verkeerde verhoudingen kunnen de prestaties van het product beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De lijm bereikt pas de volledige sterkte na 24 uur op kamertemperatuur. Voor gebruikers in koudere klimaten zou dit langer kunnen duren, wat niet altijd praktisch is.
 • Nadeel 5: De beschrijving specificeert dat het bedoeld is voor ‘kleine oppervlakken’. Hoewel dit op zichzelf geen nadeel is, kan het wel de toepasbaarheid van het product beperken voor grotere projecten of bredere toepassingen waarin je een sterkere hechting nodig hebt over een groter oppervlak.

Onze favoriet #8

Uhu Glaslijm

Uhu Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UHU Glaslijm is een extra sterke, extreem flexibele lijm die speciaal ontworpen is voor het lijmen van glas. De lijm is niet alleen sterk, maar ook flexibel, wat betekent dat de hechting elastisch blijft en bestand is tegen trillingen en schokken. Bovendien is deze lijm een voegvullende, waardoor water geen kans krijgt en het product vaatwasmachinebestendig maakt. Het is ook UV- en temperatuurbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over beschadiging bij blootstelling aan zonlicht of extreme temperaturen. En als kers op de taart is het vrij van oplosmiddelen, waardoor het veiliger is om mee te werken.

 • Voordeel 1: De UHU Glaslijm is extra sterk en extreem flexibel. Dit zorgt voor een duurzame en betrouwbare hechting, zodat je erop kunt vertrouwen dat alles stevig blijft zitten.
 • Voordeel 2: Het is niet alleen een krachtige lijm, maar ook een voegvulling. Dit betekent dat het ook nuttig is voor reparatie- en onderhoudstaken in en rondom het huis.
 • Voordeel 3: De UHU Glaslijm is waterdicht en vaatwasmachinebestendig, wat hem geschikt maakt voor gebruik in vochtige omgevingen of op voorwerpen die regelmatig moeten worden afgewassen.
 • Voordeel 4: Deze lijm is ontworpen om bestand te zijn tegen trillingen en schokken. Dat maakt het de ideale keuze voor het repareren van voorwerpen die regelmatig bewegen of worden blootgesteld aan mechanische spanning.
 • Voordeel 5: De UHU Glaslijm is UV- en temperatuurbestendig. Dit maakt het een uiterst veelzijdige lijm die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Daarnaast is het vrij van oplosmiddelen, waardoor het een veiligere keuze is voor jou en het milieu.
 • Het is een beetje lastig om nadelen te bedenken omdat de genoemde kenmerken allemaal positief klinken. Echter, gebaseerd op mogelijke interpretaties, kunnen de volgende punten wellicht worden gezien als nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel de lijm ‘extra sterk en extreem flexibel’ is, kan dit lastig zijn in situaties waarbij je een harde, onbuigzame lijm nodig hebt. Het kan zijn dat deze lijm te flexibel is voor sommige reparaties.
 • Nadeel 2: Het feit dat de lijm ‘voegvulling, waterdicht en vaatwasmachinebestendig’ is, kan duiden op een dikkere, meer merkbare aanwezigheid dan sommige gebruikers zouden willen. Voor oppervlakken waarbij het uiterlijk belangrijk is, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Het kan zijn dat de ‘elastische hechting die bestand is tegen trillingen en schokken’ niet geschikt is voor alle materialen. Sommige materialen, zoals bepaalde kunststoffen of metalen, kunnen beter samengaan met een minder elastische lijm.
 • Nadeel 4: Hoewel ‘UV- en temperatuurbestendigheid’ nuttig kunnen zijn in veel situaties, kan het een nadeel zijn in gevallen waarbij je de lijm wilt kunnen verwijderen door middel van hitte of UV-licht.
 • Nadeel 5: Ten slotte kan de eigenschap ‘vrij van oplosmiddelen’ problematisch zijn als je een sterke hechting nodig hebt. Oplosmiddelen kunnen bijdragen aan de hechting van een lijm, dus het kan zijn dat deze lijm niet sterk genoeg is voor bepaalde ambitieuze projecten.

Onze favoriet #9

Ap Glaslijm

Ap Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Glaslijm van het merk AP is een hoogwaardige epoxyhars lijm, speciaal geformuleerd voor het vastzetten en herstellen van glaswerk. De lijm heeft een snelle uithardingstijd van 5 minuten, wat betekent dat jij na aanbrengen niet lang hoeft te wachten voordat het glas veilig op zijn plek zit. Bij het gebruik van deze glaslijm kun je rekenen op sterke en duurzame resultaten.

 • Voordeel 1: Deze Glaslijm van het merk AP is gebaseerd op epoxyhars, wat betekent dat je kunt rekenen op een sterke en duurzame verbinding. Het is bestand tegen allerlei omstandigheden en zorgt voor een langdurige bevestiging.
 • Voordeel 2: De 5 minuten pottijd biedt je voldoende tijd om te werken met de lijm voordat het begint uit te harden. Dit maakt het gemakkelijker om je project nauwkeurig en zonder haast af te werken.
 • Voordeel 3: Ondanks de snelle uithardingstijd, biedt deze lijm je toch de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Als je niet helemaal tevreden bent met hoe de onderdelen aan elkaar zijn bevestigd, heb je nog steeds tijd om wijzigingen door te voeren.
 • Voordeel 4: Deze lijm is ideaal voor alle soorten glasprojecten, of je nu iets nieuws maakt, een reparatie uitvoert, of eenvoudigweg iets verbetert. Het is veelzijdig en betrouwbaar, waardoor het een nuttige aanvulling is op je gereedschapskist.
 • Voordeel 5: Omdat het een epoxyhars lijm is, biedt deze Glaslijm AP een hoge weerstand tegen zowel water als hitte. Dit maakt het uitermate geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen en voor een breed scala aan toepassingen.
 • Op basis van de productbeschrijving die je ons hebt gegeven, vind hieronder de potentiële nadelen van het AP merk Glaslijm:
 • Nadeel 1: De pottijd van deze lijm is slechts 5 minuten. Dit betekent dat je snel moet werken, anders droogt de lijm uit voordat je klaar bent met je project.
 • Nadeel 2: Omdat het een epoxyhars lijm is, kan het moeilijker zijn om mee te werken vergeleken met andere soorten lijm. Het kan mogelijk ongelijk drogen of klonten vormen.
 • Nadeel 3: Het kan zijn dat je extra voorzorgsmaatregelen moet nemen om de lijm correct te mengen en toe te passen, omdat onjuist gemengde epoxyharslijm niet goed hecht.
 • Nadeel 4: Aangezien de pottijd slechts 5 minuten is, kan je tijdens grotere projecten verschillende porties moeten mengen, wat extra werk en potentieel productverspilling inhoudt.
 • Nadeel 5: De lijm is waarschijnlijk niet de beste keuze voor projecten die precisiewerk vereisen, omdat de snelle droogtijd je weinig ruimte biedt voor correcties of bijstellingen.
 • Let op, dit zijn mogelijke nadelen gebaseerd op de door jou gegeven productbeschrijving (‘Epoxyhars lijm met 5 minuten pottijd’). De daadwerkelijke ervaring kan variëren afhankelijk van de specifieke toepassing en omstandigheden.

Onze favoriet #10

Uhu Glaslijm

Uhu Glaslijm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

UHU Glaslijm is een hoogwaardig product dat ideale resultaten oplevert voor je glaslijm-behoeften. Het biedt zeer hoge eindsterkte na slechts 4 uur, wat betekent dat je gegarandeerd een sterke en duurzame verbinding krijgt. Deze lijm blinkt uit in zowel binnen- als buitengebruik en is geschikt voor een breed temperatuurbereik, van -40 °C tot +100 °C. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over water- en weerbestendigheid, aangezien het product waterdicht is en bestand tegen weersinvloeden. Een ander opmerkelijk kenmerk is dat het ook op licht vochtige oppervlakken stickt en geen primer vereist is, wat het gebruiksgemak verhoogt.

 • Voordeel 1: De zeer hoge eindsterkte na slechts 4 uur zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten tot de lijm volledig uitgehard is. Dit betekent dat je snel verder kunt met je project of reparatie.
  Voordeel 2: Dankzij de duurzame elasticiteit van de lijm, heb je geen zorgen over het barsten of breken van de verbinding. Dit maakt het bijzonder geschikt voor voorwerpen die enige flexibiliteit vereisen.
  Voordeel 3: Of je nu binnen wilt lijmen of buiten, deze lijm is geschikt voor beide omgevingen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor al je lijmbehoeften.
  Voordeel 4: De lijm is temperatuurbestendig tussen -40 °C en +100 °C, waterdicht en weerbestendig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over variërende weersomstandigheden of temperaturen die je project kunnen beïnvloeden.
  Voordeel 5: Het plakken op licht vochtige oppervlakken en zonder primer maakt het gebruiksgemak van deze lijm nog beter. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de voorbereiding van het oppervlak en kun je direct aan de slag gaan met je project.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, omdat de beschrijving voornamelijk positieve punten en functies van de Glaslijm merk UHU behandelt. Niettemin, hier zijn enkele potentiële nadelen die je zou kunnen ervaren:
 • Nadeel 1: Hoewel de lijm een zeer hoge eindsterkte heeft na slechts 4 uur, moet je mogelijk even wachten voordat je het te lijmen object kunt gebruiken of verplaatsen. Dit kan lastig zijn als je iets snel wilt repareren.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat de lijm ‘duurzaam elastisch’ is. Hoewel dit een voordeel kan zijn in sommige scenario’s, is het mogelijk een nadeel als je een harde, starre verbinding nodig hebt voor je project.
 • Nadeel 3: Hoewel de lijm geschikt is voor zowel binnen als buiten, kan hij wellicht niet even effectief zijn voor alle materialen of in alle situaties. Er zijn misschien bepaalde materialen waarop de lijm niet goed hecht.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de lijm temperatuurbestendig is tussen -40 °C en +100 °C, zullen extreme temperaturen mogelijk de prestaties van de lijm negatief beïnvloeden. Hierdoor is het misschien niet de beste keuze voor objecten die constant aan extreme hitte of kou worden blootgesteld.
 • Nadeel 5: Alhoewel de lijm ook op licht vochtige oppervlakken hecht, geeft de beschrijving niet aan hoe goed de lijm op volledig natte oppervlakken hecht. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent om de lijm te gebruiken in een zeer vochtige omgeving of voor objecten die vaak aan water worden blootgesteld.

Na een grondige analyse van de 10 beste glaslijmen op de markt, kunnen wij concluderen dat kwaliteit, sterkte en duurzaamheid de kerncomponenten zijn voor een uitstekende glaslijm. De keuze van de juiste lijm hangt vooral af van jouw specifieke behoeften en het soort glaswerk dat je wilt repareren of bouwen. Echter, ongeacht de keuze, is het cruciaal om in gedachten te houden dat een goede glaslijm niet alleen krachtig genoeg moet zijn om het glas vast te houden, maar ook flexibel genoeg om temperatuurschommelingen en druk te weerstaan. Kies een product dat het beste bij jouw eisen past en geniet van het duurzame resultaat!

Inhoudsopgave