a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Glutenvrij Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht van glutenvrije statistieken verwachten, verrijkt met nieuwe gegevens om diepgaand inzicht te geven in de trends, consumptiegedrag en marktgroei van glutenvrije producten.

  • Ongeveer 1% van de wereldbevolking lijdt aan coeliakie, een aandoening waarbij het immuunsysteem reageert op gluten,
  • In de Verenigde Staten heeft naar schatting 0.5% tot 1% van de bevolking coeliakie, maar naar schatting 83% van deze mensen is niet gediagnosticeerd of is verkeerd gediagnosticeerd met een andere aandoening,
  • Ongeveer 13% van de Britse bevolking volgt een glutenvrij dieet,
  • 30% van de Amerikaanse volwassenen zegt dat ze proberen om gluten te verminderen of te vermijden in hun dieet,
  • In Italië lijdt ongeveer 1% van de bevolking aan coeliakie,
  • Groei van de glutenvrije voedselmarkt in Europa is naar verwachting 10,4% van 2020 tot 2025,
  • In Nederland hebben ongeveer 170.000 mensen coeliakie, maar 135.000 van hen weten dit niet,

Actuele Glutenvrij Statistieken

Ongeveer 1% van de wereldbevolking lijdt aan coeliakie, een aandoening waarbij het immuunsysteem reageert op gluten,

Deze statistiek laat zien dat de aandoening coeliakie relatief veel voorkomt, namelijk bij ongeveer 1% van de wereldbevolking. Coeliakie is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem abnormaal reageert op gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in bepaalde soorten graan zoals tarwe, gerst en rogge. Als u tot deze 1% behoort, kan het eten van deze granen uw darmen beschadigen, wat verschillende symptomen zoals buikpijn, diarree en vermoeidheid kan veroorzaken. Het is belangrijk te weten dat coeliakie een ernstige aandoening kan zijn als deze niet goed wordt gemanaged, meestal door middel van een strikt glutenvrij dieet.

In de Verenigde Staten heeft naar schatting 0.5% tot 1% van de bevolking coeliakie, maar naar schatting 83% van deze mensen is niet gediagnosticeerd of is verkeerd gediagnosticeerd met een andere aandoening,

De statistiek geeft aan dat in de Verenigde Staten ongeveer 0,5% tot 1% van de bevolking coeliakie heeft. Coeliakie is een aandoening waarbij de inname van gluten leidt tot beschadiging van de dunne darm. Ondanks deze prevalentie blijkt uit de statistiek dat naar schatting 83% van deze mensen niet gediagnosticeerd is of onjuist is gediagnosticeerd met een andere aandoening. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de mensen met coeliakie niet de juiste behandeling krijgt die zij nodig hebben, omdat zij ofwel niet weten dat zij de aandoening hebben, ofwel behandeld worden voor een andere aandoening. Het onderstreept het belang van bewustzijn en nauwkeurige diagnostische tests voor coeliakie.

Ongeveer 13% van de Britse bevolking volgt een glutenvrij dieet,

De statistiek geeft aan dat ongeveer 13% van de Britse bevolking een glutenvrij dieet volgt. Hieruit kunt u opmaken dat een significant deel van de mensen in het Verenigd Koninkrijk ervoor kiest om gluten te vermijden in hun voeding. Dit kan zijn vanwege medische redenen, zoals coeliakie of glutenintolerantie, of vanwege persoonlijke keuzes gerelateerd aan gezondheid en welzijn. Het betekent dat ruim een op de zeven inwoners van het VK voeding consumeert zonder deze specifieke proteïne die gevonden wordt in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Dit onderstreept het groeiende belang van glutenvrije producten in de huidige voedingsmarkt.

30% van de Amerikaanse volwassenen zegt dat ze proberen om gluten te verminderen of te vermijden in hun dieet,

Deze statistiek wijst uit dat 30% van de Amerikaanse volwassenen beweert dat zij proberen om gluten te verminderen of te vermijden in hun dieet. Dit betekent dus dat bijna een derde van de volwassenen in Amerika bezig is met een glutenvrij of glutengereduceerd voedingspatroon. Mogelijk doen zij dit vanwege bepaalde gezondheidsredenen, zoals het hebben van een glutenintolerantie, of uit persoonlijke voorkeur voor deze voedingsstijl. Nog niet alle Amerikaanse volwassenen gaan deze route, maar een aanzienlijk deel heeft er wel voor gekozen. U kunt hieruit afleiden dat het bewustzijn rondom dieet en voedingsstoffen in Amerika toeneemt en dat glutenvrije of glutengereduceerde diëten een substantieel onderdeel van die beweging worden.

In Italië lijdt ongeveer 1% van de bevolking aan coeliakie,

Coeliakie is een chronische auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door een intolerantie voor gluten, een eiwit dat voornamelijk wordt aangetroffen in tarwe, gerst en rogge. Wanneer een persoon met coeliakie gluten consumeert, veroorzaakt dit schade aan haar of zijn dunne darm, wat kan leiden tot diverse symptomen zoals buikpijn, diarree en gewichtsverlies. Volgens statistieken lijdt ongeveer 1 procent van de bevolking in Italië aan deze ziekte. Dit betekent dat op elke 100 inwoners van Italië, er gemiddeld één persoon is die deze ziekte heeft. Het is belangrijk te vermelden dat coeliakie bij velen ongediagnosticeerd blijft, dus er zijn mogelijk veel meer mensen die de ziekte hebben maar dit nog niet weten. U kunt zich dus voorstellen dat dit een significante gezondheidskwestie is die aandacht en bewustwording vereist in Italië.

Groei van de glutenvrije voedselmarkt in Europa is naar verwachting 10,4% van 2020 tot 2025,

De vermelde statistiek illustreert de verwachte toename van de glutenvrije voedselmarkt in Europa. Deze wordt geschat op een Cumulatief Jaarlijkse Groeipercentage (CAGR) van 10,4% in de periode tussen 2020 en 2025. Dit betekent dat gedurende deze periode, de waarde van de markt waarschijnlijk exponentieel groeit met dit percentage op jaarbasis. Dus, als u bijvoorbeeld een producent of verkoper van glutenvrije producten bent, kan deze voorspelling van groot belang zijn. Het suggereert dat de vraag naar glutenvrije producten in Europa naar verwachting aanzienlijk zal toenemen, wat nieuwe kansen en mogelijk ook nieuwe uitdagingen met zich mee kan brengen. Het is cruciaal om deze gegevens te interpreteren in de context van uw eigen bedrijfsplannen en strategieën om uw activiteiten effectief te kunnen aligneren met de markttrends.

In Nederland hebben ongeveer 170.000 mensen coeliakie, maar 135.000 van hen weten dit niet,

In Nederland zijn er ongeveer 170.000 mensen die aan coeliakie lijden. Coeliakie is een ernstige glutenintolerantie die schade kan toebrengen aan de dunne darm wanneer iemand voedsel met gluten consumeert. Het verontrustende is echter dat van deze 170.000 mensen, ongeveer 135.000 zich niet bewust zijn van hun aandoening. Dit betekent dat ongeveer 79% van de mensen met coeliakie in Nederland hun aandoening niet heeft gediagnosticeerd en waarschijnlijk onbewust hun gezondheid schaadt door gluten te consumeren. Van de totale bevolking in Nederland is dus minder dan 1% gediagnosticeerd met coeliakie, maar het werkelijke percentage kan aanzienlijk hoger zijn als iedereen die eraan lijdt zou worden gediagnosticeerd. U, als lezer, dient dus te begrijpen hoe belangrijk het is een dergelijke diagnose in acht te nemen, aangezien coeliakie ernstige complicaties kan veroorzaken als deze niet wordt erkend en correct wordt behandeld.

Referenties

0. – https://www.health.harvard.edu

1. – https://www.glutenvrij.nl

2. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov

3. – https://www.beyondceliac.org

4. – https://www.researchgate.net

5. – https://www.mintel.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:14.

Inhoudsopgave