a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Griep Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt verwachten dat u een gedetailleerd en actueel overzicht krijgt van de meest recente griepstatistieken, inclusief nieuwe gegevens, trends, voorspellingen en grondige analyses.

  • Elk jaar worden naar schatting 5-15% van de wereldbevolking getroffen door de griep,
  • In ernstige gevallen kan influenza leiden tot maar liefst 650.000 dodelijke slachtoffers per jaar wereldwijd,
  • In Nederland zijn er jaarlijks tussen de 250.000 en 2.000.000 mensen met griepverschijnselen,
  • In de periode van 2018-2019 hebben naar schatting 400.000 mensen de griep gehad in Nederland,
  • Tijdens een griepgolf belanden in Nederland gemiddeld naar schatting 2000 tot 4000 personen in het ziekenhuis met griepgerelateerde klachten,
  • Ouderen boven 65 jaar en mensen met een chronische ziekte worden het meest getroffen door de griep in Nederland,
  • In het griepseizoen van 2017-2018 werden naar schatting 900.000 mensen ziek en overleden er 9.500 mensen aan de gevolgen van de griep in Nederland,
  • De griepvaccinatiegraad onder zorgpersoneel in Nederland is laag en varieert tussen de 13% en 61%,

Actuele Griep Statistieken

Elk jaar worden naar schatting 5-15% van de wereldbevolking getroffen door de griep,

Deze statistiek geeft aan dat elk jaar naar schatting 5-15% van de totale wereldbevolking de griep oploopt. Dit betekent dat u, net als miljoenen andere mensen over de hele wereld, een kans heeft van 5-15% om elk jaar griep te krijgen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd, geslacht, ras of geografie. Deze cijfers herinneren ons eraan hoe gemeenschappelijk en wijdverspreid de griep echt is en benadrukken het belang van preventieve maatregelen zoals vaccinatie en goede handhygiëne. Hoewel het percentage klein lijkt, vertegenwoordigt het in feite een enorm aantal individuen, gezien het feit dat de wereldbevolking in miljarden telt.

In ernstige gevallen kan influenza leiden tot maar liefst 650.000 dodelijke slachtoffers per jaar wereldwijd,

De statistiek die u ziet, onderstreept de ernstige impact van de ziekte influenza op de wereldbevolking. Dit cijfer, 650.000, vertegenwoordigt het geschatte maximale aantal sterfgevallen dat in een jaar wereldwijd kan optreden als gevolg van ernstige gevallen van influenza. Dit betekent dat in het meest ernstige scenario, influenza potentieel een enorm aantal levens kan eisen. Zo’n hoog aantal sterfgevallen is ontstellend en duidt op de potentieel verwoestende gevolgen van deze veel voorkomende ziekte, vooral bij de meest kwetsbaren zoals ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Het is belangrijk voor u om te begrijpen dat deze statistiek het belang van preventieve maatregelen tegen influenza, zoals vaccinaties, benadrukt om de risico’s en de mogelijke zware tol van deze ziekte te verminderen.

In Nederland zijn er jaarlijks tussen de 250.000 en 2.000.000 mensen met griepverschijnselen,

In de context van de verstrekte statistiek, geeft het cijfer ‘tussen 250.000 en 2.000.000’ het aantal mensen aan dat jaarlijks in Nederland griepverschijnselen ervaart. Dit betekent dat elk jaar tussen 250.000 en 2.000.000 individuen symptomen vertonen die wijzen op de griep. Het werkelijke aantal kan variëren, afhankelijk van verscheidene factoren, zoals de aanwezigheid van nieuwe griepvirussen, de sterkte van het immune systeem van de bevolking, en de effectiviteit van griep vaccinaties. Het aantal is een schatting, omdat niet iedereen die griepverschijnselen ervaart medische hulp zoekt, en ook niet alle gevallen worden gemeld. U, als lezer, moet weten dat griep een aanzienlijk gezondheidsprobleem is in Nederland, dat jaarlijks een aanzienlijke impact heeft op de bevolking.

In de periode van 2018-2019 hebben naar schatting 400.000 mensen de griep gehad in Nederland,

De statistiek die u aangeeft, betreft de geschatte prevalentie van griep in Nederland gedurende de periode 2018-2019. Het aantal, 400.000 mensen, is een schatting gebaseerd op gemelde ziektegevallen, gezondheidssurveys en andere beschikbare data. Het is belangrijk op te merken dat dit niet betekent dat exact 400.000 individuen griep hadden in dat specifieke jaar. De werkelijke aantallen kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van factoren zoals de nauwkeurigheid van rapportage en diagnose. U kunt dit getal interpreteren als een indicatie van de omvang van het griepvirus in Nederland gedurende deze periode.

Tijdens een griepgolf belanden in Nederland gemiddeld naar schatting 2000 tot 4000 personen in het ziekenhuis met griepgerelateerde klachten,

Deze statistiek geeft aan dat er tijdens een griepgolf in Nederland tussen de 2000 en 4000 mensen naar schatting in het ziekenhuis terechtkomen met griepgerelateerde klachten. Dit betekent niet dat elke Nederlander het risico loopt om in het ziekenhuis opgenomen te worden vanwege de griep, maar het geeft aan hoeveel mensen er gemiddeld tijdens een typische griepgolf opgenomen worden. De griep kan vooral gevaarlijk zijn voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, ouderen of mensen met chronische aandoeningen. Het is dus belangrijk dat u preventieve maatregelen neemt, zoals het krijgen van de griepprik, en goede hygiënische gewoontes onderhoudt, zoals regelmatig handen wassen, om uw risico op het krijgen van de griep te minimaliseren.

Ouderen boven 65 jaar en mensen met een chronische ziekte worden het meest getroffen door de griep in Nederland,

U moet begrijpen dat de genoemde statistiek aangeeft dat in Nederland ouderen van boven de 65 jaar en personen die lijden aan chronische ziekten, de grootste slachtoffers zijn van de griep. Dit houdt in dat deze groepen een hogere gripgraad hebben in vergelijking met andere populaties. Dit kan verschillende redenen hebben. Ouderen hebben vaak een zwakker immuunsysteem, waardoor ze vatbaarder zijn voor ziekten zoals griep. Mensen met chronische ziekten hebben mogelijk al een verzwakt immuunsysteem of andere onderliggende gezondheidsproblemen die hen gevoeliger maken voor complicaties van de griep. Daarom wordt het sterk aanbevolen dat deze groepen zich laten vaccineren tijdens het griepseizoen om hun risico op ziek worden te verminderen.

In het griepseizoen van 2017-2018 werden naar schatting 900.000 mensen ziek en overleden er 9.500 mensen aan de gevolgen van de griep in Nederland,

Uit deze statistiek blijkt dat tijdens het griepseizoen van 2017-2018 een aanzienlijk aantal mensen, geschat op 900.000, ziek werden van de griep in Nederland. Helaas was dit seizoen ook bijzonder dodelijk, aangezien er naar schatting 9.500 mensen zijn overleden aan de gevolgen van deze ziekte. Dit betekent niet dat alle zieke mensen stierven aan de griep. Van elke 100 griepgevallen, overleden er daadwerkelijk ongeveer 1. Deze cijfers geven blijk van de impact die het griepvirus kan hebben op een bevolking, met name tijdens een ernstig griepseizoen. Het geeft ook het belang aan van preventieve maatregelen zoals vaccinatie en goede hygiëne.

De griepvaccinatiegraad onder zorgpersoneel in Nederland is laag en varieert tussen de 13% en 61%,

Deze statistiek geeft aan dat het percentage zorgpersoneel in Nederland dat zich laat inenten tegen de griep, relatief laag is en fluctueert tussen de 13% en 61%. Dat betekent dat op zijn minst slechts 13% van het zorgpersoneel de griepvaccinatie heeft gekregen, terwijl in het beste geval 61% van hen zich heeft laten vaccineren. Dit uiteenlopende percentage kan per regio, zorginstelling of het soort zorgpersoneel verschillen. Het overkoepelende punt hier is dat een aanzienlijk deel van het zorgpersoneel het risico loopt om de griep op te lopen omdat ze geen vaccinatie hebben gekregen. Dit kan vervolgens gevolgen hebben voor hun eigen gezondheid, maar ook voor de patiënten met wie ze in contact komen. Het is dus belangrijk voor u om te weten dat, hoewel er een griepvaccin beschikbaar is, niet al het zorgpersoneel ervoor kiest om dit te nemen.

Referenties

0. – https://www.who.int

1. – https://www.cbs.nl

2. – https://www.rivm.nl

3. – https://www.volksgezondheidenzorg.info

Originally posted 2023-11-14 12:13:25.

Inhoudsopgave