a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Haakse Slijper: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 hoogwaardige haakse slijpers die uitblinken in prestaties en duurzaamheid volgens ons nieuwste onderzoek.

Of je nu een professionele klusser bent of een doe-het-zelver, een degelijke haakse slijper mag in jouw gereedschapskist zeker niet ontbreken. Maar hoe weet je welk product het beste aan je verwachtingen en behoeften voldoet? Maak je geen zorgen, wij hebben het harde werk al voor jou gedaan. In dit artikel presenteren we de 10 beste haakse slijpers die momenteel op de markt zijn, gebaseerd op recent onderzoek en uitvoerige tests. We beoordelen elk product op kenmerken zoals kracht, duurzaamheid, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding, om jou te helpen de perfecte keuze te maken. Lees snel verder!

Een haakse slijper, ook bekend als slijptol, is een onmisbaar gereedschap voor jou als doe-het-zelver of professional. Het is een elektrisch handgereedschap dat wordt gebruikt voor het slijpen, polijsten, afschuren of doorsnijden van verschillende materialen zoals metaal, tegels, steen en beton. De haakse slijper is herkenbaar aan zijn compacte formaat, de zijhandgreep voor veilige bediening en natuurlijk de ronde slijpschijf – die overigens vervangbaar is, afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken. Veiligheid is cruciaal bij het gebruik van dit krachtige gereedschap, dus denk aan beschermende maatregelen zoals een veiligheidsbril of handschoenen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Professional Haakse Slijper

Bosch Professional Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional hoekslijper GWS 7-125 is een hoogwaardig gereedschap, met een krachtige 720 watt motor en een schijfdiameter van 125 mm. Het gewicht van slechts 1,9 kg en de kleinste greepomtrek van 176 mm maken het aangenaam om mee te werken. Het zorgt voor hoge veiligheid door zijn herstartbescherming en veilige beschermkap. De platte transmissiekop maakt het gemakkelijk om ook op nauwe plekken te slijpen. De slijper komt met een extra handgreep, opnameflens, beschermkap, spanmoer en twee-gatsleutel. Voor conservatie is de spindel licht ingevet, beschermend tegen roest. Jouw aankoop omvat de GWS 7-125 in een kartonnen verpakking.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional hoekslijper GWS 7-125 heeft een krachtige motor van 720 watt, waardoor je verzekerd bent van voldoende vermogen voor jouw slijp- en afbraakwerkzaamheden.
 • Voordeel 2: Deze slijper is licht van gewicht (slechts 1,9 kg) en heeft de kleinste greepomtrek (176 mm), waardoor je comfortabel en met gemak kunt werken, zelfs voor langere periodes.
 • Voordeel 3: Je veiligheid is gegarandeerd met deze slijper. Hij is uitgerust met een herstartbeveiliging en een veilige beschermkap die ervoor zorgen dat je beschermd blijft tijdens het werk.
 • Voordeel 4: Ook op nauwe plaatsen kun je comfortabel werken met de Bosch Professional hoekslijper. Dit komt door de platte transmissiekop die het mogelijk maakt om in krappe ruimtes te werken.
 • Voordeel 5: De slijper wordt geleverd met een aantal nuttige accessoires, waaronder een extra handgreep, opnameflens, beschermkap, spanmoer en twee-gatsleutel. Zo heb je alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan.
 • Aangezien de productbeschrijving vrij positief is, is het enigszins uitdagend om nadelen op te merken. Gebaseerd op de informatie die wel is gegeven, kunnen de volgende punten echter als potentiële nadelen gezien worden:
 • Nadeel 1: De hoekslijper GWS 7-125 van Bosch Professional maakt gebruik van een schijfdiameter van 125 mm. Als je op zoek bent naar een hoekslijper die grotere schijven aankan, kan dit een beperking voor jou vormen.
 • Nadeel 2: De veilige beschermkap biedt hoge gebruiksveiligheid, maar kan in sommige omstandigheden misschien lastig te hanteren zijn of je werkzaamheid beperken, afhankelijk van de uit te voeren taak.
 • Nadeel 3: Bij aankoop is de spindel om conserveringsredenen licht ingevet. Dit zorgt weliswaar voor bescherming tegen roest, maar je moet voorzichtig zijn met het aanraken van de spindel om te voorkomen dat vet zich verspreidt.
 • Nadeel 4: De vermelding van de platte transmissiekop voor comfortabel gebruik op nauwe plaatsen suggereert dat het ontwerp van de machine niet volledig universeel is. Dit kan betekenen dat het in sommige ruimtes en voor sommige taken niet even efficiënt werkt.
 • Nadeel 5: De hoekslijper heeft een relatief laag vermogen van 720 watt. Als je op zoekt bent naar een hoekslijper met meer vermogen voor zware taken, kan dit apparaat dus een beperking vormen.

Onze favoriet #2

Makita Haakse Slijper

Makita Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Haakse Slijper van Makita is een krachtig en duurzaam gereedschap. De Makita-motor is bijzonder hittebestendig en daardoor heeft deze een lange levensduur. De behuizing is zeer slank en het gewicht is laag, waardoor je de slijper uitstekend kunt hanteren. De labyrintafdichting beschermt de lagers en de transmissie tegen stof en vuil, wat verdere bijdraagt aan de levensduur van de slijper. Dankzij de spindelvergrendeling kun je probleemloos van schijf wisselen. Deze haakse slijper van Makita combineert dus kracht met comfort en duurzaamheid.

 • Voordeel 1: De haakse slijper van Makita heeft een krachtige motor die gekenmerkt wordt door een bijzonder lange levensduur. Dit komt door de grote hittebestendigheid, wat betekent dat de motor niet gemakkelijk zal oververhitten en dus langer mee zal gaan.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt optimale hanteerbaarheid, dankzij de zeer slanke behuizing. Dit ontwerp maakt het makkelijker om het apparaat vast te houden en te gebruiken, zelfs voor langere perioden.
 • Voordeel 3: De haakse slijper is niet alleen smal, maar ook licht van gewicht. Dit maakt het apparaat nog gebruiksvriendelijker en vermindert de belasting op je handen en armen tijdens het gebruik.
 • Voordeel 4: De labyrintafdichting, een belangrijke functie van het apparaat, beschermt de lagers en de transmissie tegen stof en vuil. Dit kan de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengen door te voorkomen dat schadelijke deeltjes in de interne mechanismen terechtkomen.
 • Voordeel 5: De haakse slijper is uitgerust met een spindelvergrendeling. Dit is een veiligheidsvoorziening waarmee je het draaiende deel van het apparaat kunt blokkeren, waardoor je gereedschap snel en veilig kunt wisselen.
 • Op basis van de informatie uit de productbeschrijving kunnen we de volgende nadelen identificeren:
 • Nadeel 1: Het product beschikt over een krachtige motor wat geweldig is, maar er kan een risico bestaan dat de haakse slijper oververhit raakt als je hem voor langere tijd gebruikt. De grote hittebestendigheid betekent niet dat het volledig immuun is voor oververhitting.
 • Nadeel 2: De slanke behuizing en het lage gewicht zijn ontworpen voor optimale hanteerbaarheid. Echter, dit kan betekenen dat de machine mogelijk niet robuust genoeg is om te overleven in intensieve en zwaar uitgebuite omstandigheden.
 • Nadeel 3: De labyrintafdichting beschermt tegen stof en vuil, maar het is niet duidelijk hoe effectief deze afdichting is. Het kan zijn dat fijner stof en vuil nog steeds de lagers en transmissie kunnen bereiken en schade kunnen veroorzaken.
 • Nadeel 4: De haakse slijper beschikt over spindelvergrendeling. Hoewel dit de veiligheid verbetert, zou het de veelzijdigheid kunnen beperken en wat extra tijd kosten bij het wisselen van de schijven.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de genoemde kenmerken over het algemeen positief zijn, ontbreekt het de slijper aan specifieke geavanceerde kenmerken of innovaties die sommige modellen van de concurrentie wel kunnen bezitten. Zo wordt er bijvoorbeeld niets vermeld over anti-vibratiefuncties, snelheidselectie of de aanwezigheid van een zachte start.

Onze favoriet #3

Einhell Haakse Slijper

Einhell Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Haakse Slijper van Einhell is een krachtig gereedschap dat je werk moeiteloos maakt. Met een beschermende capuchon voor je veiligheid, een asvergrendeling voor eenvoudige schijfveranderingen, een robuuste metalen kop voor duurzaamheid en een extra handvat voor extra stabiliteit, zal deze tool onmisbaar zijn voor je bouw- of renovatieprojecten. Bovendien wordt het geleverd met een flenssleutel voor eenvoudige aanpassingen, waardoor het de perfecte keuze is voor zowel de professionele aannemer als de doe-het-zelver.

 • Voordeel 1: De Haakse Slijper van Dewalt heeft een motor met een zeer hoog kopergehalte. Dit zorgt voor sterkere prestaties en geeft je de kracht die je nodig hebt voor elke klus.
 • Voordeel 2: De motor van de haakse slijper is beveiligd met een epoxyhars gepantserde wikkeling. Dit verhoogt de levensduur van de motor, waardoor je langdurig gebruik van je apparaat kunt maken.
 • Voordeel 3: De speciale jetstream-koelluchtgeleiding beschermt de motor effectief tegen schurende stofdeeltjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over potentieel schadelijk stof dat jouw apparaat kan beschadigen.
 • Voordeel 4: De haakse slijper bevat ook een trillingsdempende extra handgreep. Deze zorgt ervoor dat je veilig en moeiteloos kunt werken, wat bijdraagt aan zowel comfort als prestaties.
 • Voordeel 5: Met de aankoop krijg je bovendien meerdere nuttige accessoires. Deze omvatten 1 x haakse slijper, 1 x beschermkap, 1 x extra handgreep, 1 x spanflens, 1 x spanmoer en 1 x montagegereedschap. Dit alles helpt je om ten volle gebruik te kunnen maken van je haakse slijper.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van een productbeschrijving die voornamelijk positieve eigenschappen benoemt. Echter, op basis van de gegeven informatie kan als volgt een aantal potentiële nadelen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Het potentieel ongemak van een trillingsdempende extra handgreep kan zijn dat, ondanks dat het werken moeiteloos maakt, het de machine onhandig of ongemakkelijk kan maken voor mensen met kleinere handen of voor diegenen die er niet aan gewend zijn dergelijke machines te hanteren.
 • Nadeel 2: De haakse slijper heeft een motor met een zeer hoog kopergehalte. Hoewel dit zorgt voor sterkere prestaties, kan het ook het gewicht van de machine verhogen, wat vermoeidheid kan veroorzaken bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de speciale jetstream-koelluchtgeleiding de levensduur van de motor verlengt, kan het de machine luidruchtiger maken, wat hinderlijk kan zijn in sommige omgevingen.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine wordt geleverd met een extra handgreep, beschermkap, spanflens, spanmoer en montagegereedschap, wordt er geen opbergkoffer of tas erbij geleverd, wat het transport en opslag kan bemoeilijken.
 • Nadeel 5: De fabrieksgarantie geldt alleen als je het product koopt en het wordt verzonden door Amazon. Als het wordt verkocht en verzonden door een derde partij, gelden de gegevens van de betreffende verkoper. Dit betekent dat hoewel het product zelf van hoge kwaliteit is, je misschien niet dezelfde klantenservice of garantiedekking krijgt als je het ergens anders koopt.

Onze favoriet #4

Dewalt Haakse Slijper

Dewalt Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dewalt Haakse Slijper is een krachtig stuk gereedschap, dankzij de motor die versterkt wordt door een hoog kopergehalte, en een levensduur heeft die verlengd wordt door de epoxyhars gepantserde wikkeling. Het beschikt over een speciale jetstream-koelluchtgeleiding om de motor te beschermen tegen schurende stofdeeltjes. Voor jouw comfort en veiligheid heeft het een trillingsdempende extra handgreep waarmee je moeiteloos kunt werken. Wanneer je dit product koopt en het wordt verzonden en verkocht door Amazon, krijg je er een fabrieksgarantie van 3 jaar op. Het pakket bevat de haakse slijper, een beschermkap, een extra handgreep, een spanflens, een spanmoer en montagegereedschap. Deze slijper is een waardevolle toevoeging aan jouw gereedschapskist.

 • Voordeel 1: De Haakse Slijper van Dewalt heeft een motor met een zeer hoog kopergehalte. Dit zorgt voor sterkere prestaties en geeft je de kracht die je nodig hebt voor elke klus.
 • Voordeel 2: De motor van de haakse slijper is beveiligd met een epoxyhars gepantserde wikkeling. Dit verhoogt de levensduur van de motor, waardoor je langdurig gebruik van je apparaat kunt maken.
 • Voordeel 3: De speciale jetstream-koelluchtgeleiding beschermt de motor effectief tegen schurende stofdeeltjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over potentieel schadelijk stof dat jouw apparaat kan beschadigen.
 • Voordeel 4: De haakse slijper bevat ook een trillingsdempende extra handgreep. Deze zorgt ervoor dat je veilig en moeiteloos kunt werken, wat bijdraagt aan zowel comfort als prestaties.
 • Voordeel 5: Met de aankoop krijg je bovendien meerdere nuttige accessoires. Deze omvatten 1 x haakse slijper, 1 x beschermkap, 1 x extra handgreep, 1 x spanflens, 1 x spanmoer en 1 x montagegereedschap. Dit alles helpt je om ten volle gebruik te kunnen maken van je haakse slijper.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van een productbeschrijving die voornamelijk positieve eigenschappen benoemt. Echter, op basis van de gegeven informatie kan als volgt een aantal potentiële nadelen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Het potentieel ongemak van een trillingsdempende extra handgreep kan zijn dat, ondanks dat het werken moeiteloos maakt, het de machine onhandig of ongemakkelijk kan maken voor mensen met kleinere handen of voor diegenen die er niet aan gewend zijn dergelijke machines te hanteren.
 • Nadeel 2: De haakse slijper heeft een motor met een zeer hoog kopergehalte. Hoewel dit zorgt voor sterkere prestaties, kan het ook het gewicht van de machine verhogen, wat vermoeidheid kan veroorzaken bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de speciale jetstream-koelluchtgeleiding de levensduur van de motor verlengt, kan het de machine luidruchtiger maken, wat hinderlijk kan zijn in sommige omgevingen.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine wordt geleverd met een extra handgreep, beschermkap, spanflens, spanmoer en montagegereedschap, wordt er geen opbergkoffer of tas erbij geleverd, wat het transport en opslag kan bemoeilijken.
 • Nadeel 5: De fabrieksgarantie geldt alleen als je het product koopt en het wordt verzonden door Amazon. Als het wordt verkocht en verzonden door een derde partij, gelden de gegevens van de betreffende verkoper. Dit betekent dat hoewel het product zelf van hoge kwaliteit is, je misschien niet dezelfde klantenservice of garantiedekking krijgt als je het ergens anders koopt.

Onze favoriet #5

Bosch Professional Haakse Slijper

Bosch Professional Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional haakse slijpmachine GWS 880, uitgerust met een krachtige 880 watt motor en een schijfdiameter van 125 mm, staat garant voor duurzaamheid en bedieningsgemak. Zijn robuuste constructie verzekert je van een lange levensduur, terwijl het compacte drijfwerkbehuizing je in staat stelt om gemakkelijk te werken, zelfs op krappe plekken. Daarnaast verbetert de kleine greepomtrek en het ergonomische ontwerp de controle en handzaamheid van deze machine. Het product wordt geleverd in een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional haakse slijpmachine GWS 880 is uitgerust met een krachtige 880 watt motor. Dit maakt de machine geschikt voor zware slijptoepassingen, ongeacht of deze professioneel of privé zijn.

  Voordeel 2: Het ergonomische ontwerp en de kleine greepomtrek zorgen voor optimale controle over de machine. Dit betekent dat je comfortabel kunt werken, zelfs voor langere periodes, en kunt genieten van een lager risico op fouten.

 • Voordeel 3: De robuuste constructie van de haakse slijpmachine zorgt voor een lange levensduur. Dus je kunt erop vertrouwen dat deze betrouwbare hulp je voor een lange periode van dienst zal zijn, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over frequente vervangingen.
 • Voordeel 4: Dankzij de compacte drijfwerkbehuizing is het eenvoudig om op krappe plekken te werken. Zo kan je zelfs in kleine ruimtes efficiënt en nauwkeurig werken.
 • Voordeel 5: Bij de levering van de machine is een kartonnen doos inbegrepen. Dit maakt het opbergen en vervoeren een stuk gemakkelijker en zorgt bovendien dat je machine goed beschermd blijft.
 • Bij het analyseren van de gegeven productinformatie, is het moeilijk om specifieke nadelen te vinden aangezien de meeste details positief lijken. Het is echter mogelijk om een aantal potentiële problemen aan te stippen en voorzorgsmaatregelen te suggereren die je in overweging zou moeten nemen:
 • Nadeel 1: Hoewel de haakse slijper krachtig is met zijn 880 watt, kan dit voor sommige gebruikers misschien te krachtig zijn, vooral als je nog geen ervaring hebt met het gebruiken van dergelijke machines.
 • Nadeel 2: De opmerking over de kleine greepomtrek en het ergonomische ontwerp kan betekenen dat het apparaat minder comfortabel is voor mensen met grotere handen.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat is ontworpen voor een lange levensduur, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe groot het onderhoud is om de levensduur van de machine te waarborgen.
 • Nadeel 4: De compacte ontwerp toelaat de tool gemakkelijk te gebruiken op krappe plekken. Tegelijkertijd kan deze compactheid de efficientie reduceren bij grotere projecten of het moeilijk maken om te hanteren voor degenen die gewend zijn aan grotere gereedschappen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, wordt het apparaat geleverd in een kartonnen doos, wat aangeeft dat er misschien geen gespecialiseerde opbergtas of -koffer inbegrepen is, wat het opbergen en transporteren van de machine moeilijker maakt.

Onze favoriet #6

Dewalt Haakse Slijper

Dewalt Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Haakse Slijper van Dewalt is een compacte en krachtige tool, ideaal voor diverse slijpklussen. Met zijn lage behuizingsdiameter is hij bijzonder handzaam, terwijl de epoxyhars gepantserde wikkeling de motor beschermt tegen schurende stofdeeltjes, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product. De 100% kogellagering van de versnellingsbak verhoogt de rustige loop en levensduur. De machine heeft bovendien een elektronische zachte startfunctie, waardoor schokkerige bewegingen tijdens de startfase worden voorkomen. Jouw aankoop bevat een haakse slijper met 800 watt, een spanmoer, een spanflens, een beschermkap, montagegereedschap en een extra handgreep.

 • Voordeel 1: De compacte haakse slijper met zeer lage behuizingsdiameter van DeWalt past gemakkelijk in je hand en biedt je daardoor meer controle en precisie tijdens het werken, zonder dat het je veel moeite kost.

  Voordeel 2: De met epoxyhars gepantserde wikkeling beschermt de motor tegen schurende stofdeeltjes. Dit betekent dat de machine langer meegaat, zelfs onder zware werkomstandigheden.

 • Voordeel 3: Door de sterke kogellagers kun je rekenen op een rustige loop en een lange levensduur. Dit maakt de Dewalt haakse slijper een betrouwbare investering voor de lange termijn.
 • Voordeel 4: Met de elektronische zachte start heb je geen last van een schokkerig verloop van de machine tijdens de startfase. Hierdoor kun je soepel en zonder onaangename verrassingen aan de slag.
 • Voordeel 5: De Dewalt haakse slijper wordt geleverd met tal van accessoires, waaronder een spanmoer, spanflens, beschermkap, montagegereedschap en een extra handgreep. Dit geeft je alles wat je nodig hebt om direct te beginnen met jouw project.
 • Het is enigszins moeilijk om nadelen te vinden op basis van deze positieve productbeschrijving, maar hier zijn enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het compact ontwerp handig kan zijn voor sommige klussen, kan het ook beperkend zijn bij grotere projecten. Door de lage behuizingsdiameter kan het moeilijk zijn om de slijper op bepaalde plekken te gebruiken.
 • Nadeel 2: De slijper wordt geleverd met een extra handgreep maar deze is mogelijk niet geschikt voor alle handmaten. Als de handgreep te groot of te klein is, kan dit het werken met de machine oncomfortabel maken.
 • Nadeel 3: De beschrijving suggereert dat de machine een zachte start heeft om een schokkerige start te voorkomen. Dit betekent waarschijnlijk dat de machine niet direct op volle kracht start, wat in sommige omstandigheden frustrerend kan zijn als je snel wilt starten.
 • Nadeel 4: Hoewel de met epoxyhars gepantserde wikkeling de motor beschermt tegen schurende stofdeeltjes, betekent dit niet dat de rest van de machine immuun is voor stofschade. Als je veel in stoffige omgevingen werkt, kan dit nog steeds slijtage aan andere delen van het apparaat veroorzaken.
 • Nadeel 5: Er wordt wel gesproken over 100% kogellagers van de versnellingsbak voor een soepele werking en langere levensduur, maar niets wordt gezegd over het vervangen van deze onderdelen. Afhankelijk van hoe intensief je de machine gebruikt, kunnen de kogellagers slijten en moeten ze mogelijk vervangen worden. Mogelijk zijn deze onderdelen niet makkelijk te krijgen of te vervangen.

Onze favoriet #7

Black+Decker Haakse Slijper

Black+Decker Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Haakse Slijper van Black+Decker is een indrukwekkend stuk gereedschap met een vermogen van 750W en geschikt voor harde schijven van 115 mm. Je zult de veelzijdigheid waarderen, dankzij het handvat dat in drie verschillende posities kan worden ingesteld. De veiligheid is ook goed doordacht, met twee schakelaars voor extra zekerheid, inclusief een nieuwe schakelaar tegen onbedoelde herstarten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de duurzaamheid, het toestel heeft immers een carter van metaal. Het apparaat wordt geleverd met drie schijven, wat het nog praktischer en waardevoller voor je werk maakt. Het beste is dat je schijven kunt wisselen zonder extra gereedschap, wat een mooie bonus is.

 • Voordeel 1: Je kan genieten van een krachtig instrument. Met zijn vermogen van 750 W is de Black+Decker Haakse Slijper capabel om door bijna alles heen te snijden of te slijpen.
 • Voordeel 2: De Haakse Slijper is ontworpen met aandacht voor jouw comfort. Dankzij een handvat dat op 3 posities verstelbaar is, kun je altijd de meest comfortabele werkpositie vinden.
 • Voordeel 3: De veiligheid is goed gegarandeerd bij dit toestel. Het apparaat heeft 2 schakelaars voor veiligheid, waarvan 1 nieuwe schakelaar tegen herstart. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ongewenste ongevallen.
 • Voordeel 4: Je kan rekenen op een lange duurzaamheid. De Black+Decker Haakse Slijper is gemaakt met een metalen behuizing (carter), wat zorgt voor extra stevigheid en langdurigheid.
 • Voordeel 5: Er worden bij dit product ook een aantal handige accessoires geleverd. Zo krijg je 3 schijven bij deze slijper. Bovendien kun je de schijven eenvoudig wisselen zonder gereedschap, wat zorgt voor extra gebruiksgemak.
 • Nadeel 1: De Black+Decker Haakse Slijper heeft een vermogen van 750 W, wat relatief laag kan zijn voor zwaardere klussen. Dit betekent dat je mogelijk niet het gewenste resultaat behaalt met harder materiaal of uitgebreide slijpwerkzaamheden.
 • Nadeel 2: Het handvat kan slechts op drie posities worden ingesteld. Hoewel dit meer opties biedt dan een vast handvat, zou het nog steeds beperkend kunnen zijn en ongemak kunnen veroorzaken als geen van de posities geschikt is voor jouw specifieke klus of gripvoorkeur.
 • Nadeel 3: Hoewel de veiligheidsvoorzieningen zoals twee schakelaars – waarvan één ter bescherming tegen onbedoeld herstarten – voordelig zijn, kunnen ze ook wat extra complexiteit of ongemak toevoegen. Vooral als je snel wilt werken of nog niet bekend bent met dergelijk gereedschap, kunnen de extra stappen tijdrovend zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de carter van metaal duurzaam is, kan dit ook betekenen dat de haakse slijper zwaarder is dan modellen met een kunststof behuizing. Dit kan vermoeidheid veroorzaken bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: De slijper wordt geleverd met slechts 3 schijven. Dit betekent dat je mogelijk afzonderlijke schijven moet aanschaffen als je een breder scala aan snij-, slijp- of polijsttaken wilt uitvoeren. Dit voegt een extra stap toe aan de voorbereiding en mogelijk extra kosten.

Onze favoriet #8

Einhell Haakse Slijper

Einhell Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Haakse Slijper van Einhell is een hoogwaardig en robuust gereedschap voor de doe-het-zelver en professional. De metalen aandrijfbehuizing zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit. De schijfbescherming garandeert veilig gebruik, terwijl de spilvergrendeling het wisselen van schijven eenvoudig maakt. De extra handgreep verhoogt het gebruiksgemak en de precisie tijdens het werken. Bovendien bevat het apparaat een herstartbeveiliging dat onbedoelde inschakeling na een stroomstoring voorkomt.

 • Voordeel 1: Dankzij de schijfbescherming kun je met de Haakse Slijper van Einhell aan de slag zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele schade of slijtage op de schijf zelf. Dit verhoogt de levensduur van de schijven en zorgt voor veilig gebruik.
 • Voordeel 2: De spilvergrendeling is een handige functie die je de mogelijkheid geeft om schijven eenvoudig en snel te wisselen. Jij hebt dus volledige controle en kunt efficiënt werken, zonder tijd te verspillen aan moeilijke en tijdrovende schijfwissels.
 • Voordeel 3: De metalen aandrijfbehuizing zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit van het apparaat. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat het gereedschap zelfs bij intensief gebruik standhoudt, en je niet in de steek laat tijdens jouw werk.
 • Voordeel 4: Dankzij de extra handgreep heb je een goede grip en controle over het apparaat. Dit maakt het gebruik ervan nog gemakkelijker en veiliger, doordat het apparaat goed in de hand ligt en je met nauwkeurigheid kunt werken.
 • Voordeel 5: Herstartbeveiliging is een belangrijke veiligheidsmaatregel. Dit voorkomt dat het apparaat onverwachts opnieuw opstart na een stroomonderbreking. Het verhoogt dus veilig gebruik door potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het uitdagend om nadelen te vinden omdat er geen directe problemen worden genoemd in de beschrijving. Echter, hier zijn enkele potentiële nadelen die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: De schijfbescherming, hoewel ontworpen om je te beschermen, kan het zicht op het werk belemmeren. Je zou dus mogelijk moeite kunnen hebben om precieze sneden te maken.
 • Nadeel 2: Hoewel er een spilvergrendeling aanwezig is, kan dit het wisselen van de schijf moeilijker maken, vooral als je geen ervaring hebt met deze soort haakse slijpers.
 • Nadeel 3: De metalen aandrijfbehuizing kan bij langdurig gebruik zeer heet worden. Dit kan potentieel oncomfortabel zijn en het risico op brandwonden verhogen als je niet voorzichtig bent.
 • Nadeel 4: De extra handgreep zou nuttig kunnen zijn voor het balanceren van de slijper, maar het kan ook omvangrijk zijn of in de weg zitten, afhankelijk van het soort klus dat je uitvoert.
 • Nadeel 5: De herstartbeveiliging, hoewel een veiligheidsfunctie, kan ongemakkelijk zijn als de haakse slijper vaak wordt uitgeschakeld en je het elke keer handmatig moet herstarten. Dit kan vertragingen veroorzaken in je werk.

Onze favoriet #9

Vonroc Haakse Slijper

Vonroc Haakse Slijper

Waarom we het gekozen hebben

De Haakse Slijper van VONROC is een betaalbare, instapmodel machine zonder te veel franje. Deze compacte slijper, met een gewicht van slechts 1,69 kg, is perfect voor allround schuurwerk en hobbymetaalbewerking. De machine is een handige allrounder voor beginners. De spindelvergrendeling aan de voorkant van de machine en de bijgeleverde spansleutel zorgen voor een snelle en eenvoudige wisseling van de slijpschijven. Verder biedt de verstelbare zijgreep flexibiliteit in bediening, en kan zowel door links- als rechtshandigen gebruikt worden. Deze haakse slijper biedt dus goede waarde voor zijn lage prijs.

 • Voordeel 1: De Haakse Slijper van VONROC is gemakkelijk te hanteren dankzij het compacte formaat en het lage gewicht (1,69 kg). Dit betekent minder vermoeidheid tijdens werkzaamheden en een grotere controle over het apparaat.
 • Voordeel 2: De slijper is een allrounder, ideaal voor beginners. Dit maakt de machine zeer geschikt voor allround schuurwerkzaamheden en hobbymetaalbewerking. Dit betekent dat jij uiteenlopende klussen kan uitvoeren met maar één machine.
 • Voordeel 3: De spindelvergrendeling van deze slijpmachine is een groot voordeel, dit samen met de meegeleverde spansleutel maakt een snelle en eenvoudige wisseling van de slijpschijven mogelijk. Dit betekent minder onderbrekingen en dus meer productieve tijd voor jouw project.
 • Voordeel 4: De haakse slijper is verstelbaar dankzij de zijgreep, die in twee standen kan worden gemonteerd. Dit betekent dat je de machine met gemak kan bedienen, of je nu linkshandig of rechtshandig bent.
 • Voordeel 5: Dit instapmodel haakse slijper biedt de basis zonder franje. Dit betekent dat het zich richt op het essentiële, waardoor het eenvoudig te gebruiken en te begrijpen is. Ideaal voor beginners maar ook voor degenen die van simpliciteit houden in hun gereedschapskist.
 • Nadeel 1: Omdat het wordt beschreven als een instapmodel met ‘geen franje’, zou je kunnen ontdekken dat deze haakse slijper gebrek heeft aan geavanceerdere functies die andere modellen wel hebben. Dit kan de veelzijdigheid van het gebruik van het gereedschap beperken.
 • Nadeel 2: Hoewel het compacte formaat en het lage gewicht van 1,69 kg het eenvoudig te hanteren maken, kan dit er ook op wijzen dat de machine niet robuust genoeg is voor intensiever, professioneel gebruik of voor het behandelen van zwaardere materialen.
 • Nadeel 3: Het is beschreven als een ‘kleine’ haakse slijper. Dit kan betekenen dat de schijfmaat beperkt is, wat de capaciteit om grotere oppervlakken of dikkere materialen te bewerken, kan beperken.
 • Nadeel 4: De beschrijving zegt dat het zeer geschikt is voor allround schuurwerkzaamheden en hobbymetaalbewerking. Dit suggereert dat het misschien niet zo effectief is voor specifiekere of meer gespecialiseerde taken.
 • Nadeel 5: Hoewel de verstelbare zijgreep zowel links- als rechtshandigen bedient, is dit maar in twee standen. Dit kan betekenen dat je niet de volledige flexibiliteit en controle hebt die je nodig zou kunnen hebben voor complexere klussen.

Onze favoriet #10

Bosch Professional Haakse Slijper

Bosch Professional Haakse Slijper

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Haakse Slijper is een krachtig en stevig gereedschap, geoptimaliseerd voor slijp- en doorslijpwerkzaamheden in materialen zoals metaal en steen. Uitgerust met een nieuwe 2200W motor, zorgt het voor indrukwekkende afslijpresultaten en een hoge afnamecapaciteit. Dankzij de verlaagde totale verwarming van het motorsysteem en verbeterde verbinding tussen motor en koolborstels, garandeert de machine een langere levensduur. Het bevat ook handige veiligheidsfuncties zoals softstart en herstartbescherming. De levering komt compleet met een extra anti-vibratiehandvat, opnameflens, spanmoer, beschermkap, pensleutel, diamantdoorslijpschijf en wordt gepresenteerd in een handige kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional Haakse Slijper beschikt over een solide vermogen en een robust ontwerp. Hiermee is het een betrouwbaar en duurzaam product dat geen probleem heeft om zware taken aan te gaan.
 • Voordeel 2: De softstart en herstartbeveiliging zorgen voor een extra laag veiligheid. Dit betekent dat je kunt rekenen op een gladde, onderbroken werking zelfs na een stroomuitval, zonder je zorgen te maken over onverwachte opstarts.
 • Voordeel 3: Met zijn nieuwe motor van 2200 W biedt het een hoge afnamecapaciteit en overtuigende doorslijpresultaten. Hiermee ben je verzekerd van verzorgde en nauwkeurige slijpresultaten, ongeacht de dikte of stevigheid van de materialen.
 • Voordeel 4: De langere levensduur van de machine wordt gegarandeerd door een lagere totale verwarming van het motorsysteem. Bovendien verbeterd contact tussen motor en koolborstels zorgt voor minder slijtage.
 • Voordeel 5: Deze haakse slijpmachine is speciaal ontworpen voor doorslijpwerkzaamheden in materialen als metaal en steen. Daarnaast wordt het geleverd met een extra anti-vibratiehandgreep, opnameflens, spanmoer, beschermkap, pensleutel, en een diamantdoorslijpschijf – extra hulpmiddelen voor een soepele en effectieve werking.
 • Op basis van de gegeven productomschrijving lijkt het Bosch Professional haakse slijper een zeer stevig en betrouwbaar gereedschap. Echter, enkele potentiële nadelen kunnen worden afgeleid uit zijn specificaties:
 • Nadeel 1: Hoewel het een robuust ontwerp en solide vermogen heeft, wordt er niet specifiek aangegeven dat de Bosch Professional haakse slijper lichtgewicht is. Dit kan betekenen dat het gereedschap mogelijk zwaar en vermoeiend kan zijn om gedurende langere perioden te gebruiken.
 • Nadeel 2: De machine is speciaal ontworpen voor doorslijpwerkzaamheden in materialen als metaal en steen. Dit betekent dat het misschien niet de meest geschikte keuze is voor andere materialen of gevarieerd gebruik.
 • Nadeel 3: Hoewel er een verbeterde afnamecapaciteit wordt vermeld, is het mogelijk dat de snelheid of efficiëntie van het slijpen in vergelijking met andere merken onderdoet.
 • Nadeel 4: Het product wordt geleverd met een anti-vibratiehandgreep, wat kan betekenen dat de machine zonder deze extra apparatuur behoorlijk wat trillingen voortbrengt – dit kan minder comfortabel zijn voor de gebruiker en leiden tot vermoeidheid bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: De verbeterde levensduur van de machine wordt gerealiseerd door een lagere totale verwarming van het motorsysteem en een beter motorcontact met de koolborstels. Het is echter niet duidelijk hoe effectief deze maatregelen zijn en hoeveel onderhoud ze vereisen.

Na grondig onderzoek en vergelijking van de tien beste haakse slijpers op de markt, kunnen we concluderen dat er voor elke klus een geschikte tool is. De keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu een professional bent die op zoek is naar een zware, duurzame slijper voor dagelijks gebruik, of een hobbyist die een betrouwbare en veilige tool nodig heeft voor incidenteel gebruik, er is een haakse slijper voor jou. Onthoudt altijd dat veiligheid voorop staat, dus zorg ervoor dat je een model kiest met een goede beschermkap en maak altijd gebruik van de juiste veiligheidsuitrusting. Jouw perfecte haakse slijper wacht op je, kies verstandig en veel plezier met jouw volgende klus!

Inhoudsopgave