a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Hacken Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u actuele statistieken, nieuwe gegevens en inzichtelijke analyses verwachten die u helpen de wereld van hacken beter te begrijpen en te navigeren.

  • U moet weten dat volgens een rapport 30,000 websites dagelijks worden gehackt.
  • Het wordt geschat dat 24.000 kwaadaardige mobiele apps elke dag worden geblokkeerd, wat aantoont hoe vaak hacken op mobiele platforms plaatsvindt.
  • In 2019 vond elke 39 seconden een cyberaanval plaats, wat aantoont hoe frequent hackingactiviteiten zijn.
  • U zult verrast zijn om te weten dat het gemiddelde kosten van een gegevensinbreuk in 2020 $3.86 miljoen bedroeg.
  • 43% van alle cyberaanvallen was in 2019 gericht op kleine bedrijven, wat hun kwetsbaarheid voor hacking benadrukt.
  • Uit een onderzoek blijkt dat wereldwijd 54% van de bedrijven zegt in 2020 te maken te hebben gehad met een succesvolle cyberaanval.
  • Het is interessant om te merken dat meer dan 65% van de IT-professionals de phishing- en social engineering-aanvallen als de grootste beveiligingsbedreiging zien.

Actuele Hacken Statistieken

U moet weten dat volgens een rapport 30,000 websites dagelijks worden gehackt.

Als u rondsurft op het internet, is het belangrijk voor u om te weten dat volgens een bepaald statistisch rapport, er dagelijks ongeveer 30.000 websites worden gehackt. Dit betekent dat iedere dag duizenden websites ten prooi vallen aan kwaadwillenden die gevoelige informatie willen stelen of schade willen aanrichten. Dit is een belangrijk cijfer waarmee u rekening moet houden, met name als u eigenaar van een site bent of vaak online transacties uitvoert. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om succesvolle cyberbeveiligingsmaatregelen te nemen om te beschermen tegen dergelijke aanvallen.

Het wordt geschat dat 24.000 kwaadaardige mobiele apps elke dag worden geblokkeerd, wat aantoont hoe vaak hacken op mobiele platforms plaatsvindt.

De statistiek die aangeeft dat er dagelijks 24.000 kwaadaardige mobiele apps worden geblokkeerd, onderstreept de frequentie en intensiteit van hackpogingen op mobiele platforms. Dit aantal weerspiegelt de hoeveelheid app-gerelateerde bedreigingen die dagelijks worden gedetecteerd en tegengehouden door beveiligingssystemen. Hoewel deze statistiek wellicht alarmerend lijkt, moet u juist hierin de effectiviteit van de huidige veiligheidsmaatregelen en voorzorgsprocedures erkennen. Beveiligingstechnologieën anticiperen op en elimineren deze dreigingen om u, als mobiele gebruiker, te beschermen. Desalniettemin toont het aan hoe belangrijk het is om waakzaam te blijven over de apps die u downloadt en gebruikt, met oog op uw digitale veiligheid.

In 2019 vond elke 39 seconden een cyberaanval plaats, wat aantoont hoe frequent hackingactiviteiten zijn.

Uit de statistiek die aangeeft dat in 2019 elke 39 seconden een cyberaanval plaatsvond, kunt u opmaken hoe bedreigend de digitale wereld kan zijn. De frequentie van dergelijke aanvallen is verbluffend hoog en toont aan dat hackingactiviteiten wijdverspreid en continue aanwezig zijn. Opnieuw vertolkt in beeldspraak, betekent dit dat er meer dan twee cyberaanvallen plaatsvinden per minuut, meer dan 140 per uur, en meer dan 3300 per dag. Als u enig idee heeft van de impact van een enkele cyberaanval op een individu, organisatie of zelfs een natie, dan laat deze statistiek zien dat internetveiligheid een zeer belangrijk aandachtspunt is waar we continue op moeten letten. U moet uzelf, uw bedrijf en uw familie beschermen tegen dergelijke digitale bedreigingen, aangezien cyberaanvallen een hardnekkig en groeiend probleem zijn.

U zult verrast zijn om te weten dat het gemiddelde kosten van een gegevensinbreuk in 2020 $3.86 miljoen bedroeg.

Deze statistiek onthult de hoge kosten die verbonden zijn aan een gegevensinbreuk, een incident waarbij ongeautoriseerde individuen toegang krijgen tot bedrijfsgegevens. Gemiddeld kostte een dergelijke inbreuk in 2020 ongeveer $3.86 miljoen. Dit betekent niet dat elke inbreuk precies dit bedrag heeft gekost, maar dat dit het gemiddelde is na het berekenen van de kosten van alle inbreuken in dat jaar. Deze kosten kunnen bestaan uit direct verlies door de diefstal, indirecte schade zoals het verlies van klanten door reputatieschade, evenals de kosten om de inbreuk te ontdekken en de gevolgen ervan te beperken. U kunt zien hoe belangrijk het is voor organisaties om voldoende beveiligingsmaatregelen te nemen om zichzelf te beschermen tegen dergelijke potentieel vernietigende gebeurtenissen.

43% van alle cyberaanvallen was in 2019 gericht op kleine bedrijven, wat hun kwetsbaarheid voor hacking benadrukt.

Uit de statistiek blijkt dat in 2019 43% van alle cyberaanvallen gericht was op kleine bedrijven. Dit hoge percentage benadrukt hoe kwetsbaar kleine bedrijven zijn voor dergelijke aanvallen. Het is geen insignificante fractie, maar bijna de helft van alle cyberaanvallen. Het toont aan dat cybercriminelen kleine bedrijven vaak als gemakkelijke doelwitten zien, mede omdat deze bedrijven mogelijk niet de middelen of kennis hebben om hun cyberbeveiliging op te schroeven. Het spreekt tot de dringende noodzaak voor deze bedrijven om hun beveiligingsmaatregelen te versterken en zich bewust te worden van de risico’s van cyberaanvallen. U als eigenaar van een klein bedrijf, of iemand die in een klein bedrijf werkt, dient deze dreiging serieus te nemen en passende maatregelen te nemen.

Uit een onderzoek blijkt dat wereldwijd 54% van de bedrijven zegt in 2020 te maken te hebben gehad met een succesvolle cyberaanval.

Uit de aangehaalde statistieken blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven over de hele wereld, om precies te zijn 54%, te maken heeft gehad met een succesvolle cyberaanval in 2020. Dit betekent dat cybercriminelen erin slaagden om de beveiligingsmaatregelen van deze bedrijven te omzeilen en toegang te krijgen tot hun systemen. Dit kan resulteren in verschillende vormen van schade, waaronder dataverlies, financieel verlies en reputatieschade. Dit onderstreept de noodzaak voor bedrijven om hun cybersecuritymaatregelen te verbeteren en up-to-date te houden, aangezien cyberaanvallen een groeiend en zeer reëel probleem vormen in de moderne, digitaliserende wereld. Zelfs al zou u denken dat uw bedrijf geen potentieel doelwit is, de statistieken tonen aan dat cyberaanvallen een wijdverspreid probleem zijn dat elk bedrijf kan treffen.

Het is interessant om te merken dat meer dan 65% van de IT-professionals de phishing- en social engineering-aanvallen als de grootste beveiligingsbedreiging zien.

Dit statistiek is een weergave van de mening van IT-professionals over de grootste beveiligingsbedreigingen in de hedendaagse digitale wereld. U zult merken dat meer dan 65% van deze professionals phishing- en social engineering-aanvallen identificeert als de grootste risico’s. Dit betekent dat een aanzienlijk hoog percentage van experts in deze sector van mening is dat dergelijke aanvallen, die bedoeld zijn om vertrouwelijke informatie te stelen door individuen te misleiden of te manipuleren, een grotere bedreiging vormen dan andere mogelijke bedreigingen. Ze hebben wellicht deze mening omdat zulke aanvallen vaak zeer verfijnd zijn en individuen gemakkelijk kunnen misleiden, wat kan leiden tot ernstige beveiligingsinbreuken.

Referenties

0. – https://www.sophos.com

1. – https://www.ibm.com

2. – https://www.securitymagazine.com

3. – https://cybersecurityventures.com

4. – https://www.msspalert.com

5. – https://hostingtribunal.com

6. – https://www.cybintsolutions.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:25.

Inhoudsopgave