a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Halfgeleiderindustrie Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost vindt U een actueel en grondig overzicht van de nieuwste statistieken en trends in de halfgeleiderindustrie, gebaseerd op de meest recente gegevens.

 • De wereldwijde halfgeleidermarkt was in 2020 ongeveer 433,6 miljard USD waard.
 • De verwachte marktomvang van de halfgeleiderindustrie tegen 2026 is 803,15 miljard USD.
 • Intel, een prominente speler in de halfgeleiderindustrie, had in 2020 een omzet van 77,86 miljard USD.
 • In 2021 besteedden de wereldwijde halfgeleiderbedrijven naar schatting 129 miljard USD aan onderzoek en ontwikkeling.
 • In 2020 was Taiwan de grootste halfgeleiderleverancier met een marktaandeel van 22%.
 • De halfgeleiderverkoop in de Amerikaanse regio was in juli 2021 94,4 miljard USD.
 • In 2020 waren geheugenchips met 30,2% het grootste segment van de halfgeleidermarkt.
 • De automobielsector verbruikt 12% van de totale wereldwijde halfgeleiderverkoop.
 • Aan het eind van 2020 was TSMC de grootste halfgeleiderfabrikant ter wereld met een marktaandeel van 55,9%.
 • In 2020 waren geïntegreerde schakelingen het grootste segment van de halfgeleiderindustrie met een omzet van 369,2 miljard USD.
 • De wereldwijde halfgeleideromzet groeide in 2020 met 10,4%.
 • Samsung was in 2020 de op een na grootste halfgeleiderfabrikant met een omzet van 60,43 miljard USD.
 • De wereldwijde verkoop van halfgeleiders in januari 2021 bedroeg ongeveer 40 miljard USD.
 • Het verwachte jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van de halfgeleiderindustrie van 2021 tot 2026 is 4,63%.
 • In 2020 was China de grootste halfgeleiderconsument, met een marktaandeel van 36,8%.

Actuele Halfgeleiderindustrie Statistieken

De wereldwijde halfgeleidermarkt was in 2020 ongeveer 433,6 miljard USD waard.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten dat de wereldwijde halfgeleidermarkt in 2020 ongeveer 433,6 miljard USD waard was. Dit betekent dat de totale waarde van alle halfgeleiders die in dat jaar over de hele wereld zijn verkocht, ongeveer 433,6 miljard dollar bedroeg. Halfgeleiders zijn cruciale componenten in veel technologische apparaten, waaronder computers, smartphones en tal van andere elektronische apparaten. Deze waarde geeft aan hoe groot en belangrijk deze sector is in onze huidige economie.

De verwachte marktomvang van de halfgeleiderindustrie tegen 2026 is 803,15 miljard USD.

De statistiek wijst op een voorspelling voor de toekomstige omvang van de halfgeleiderindustrie. Halfgeleiders zijn essentiële componenten in een breed scala aan elektronische apparaten en systemen. Met een verwachte marktomvang van 803,15 miljard USD tegen 2026, wordt een aanzienlijke groei en uitbreiding van deze sector verwacht. Dit betekent dat, volgens het onderzoek dat deze voorspelling heeft geproduceerd, de waarde van alle goederen en diensten die door de halfgeleiderindustrie worden geproduceerd, tegen 2026 wordt geschat op dit enorme bedrag. Voor u als investeerder, zakenman, of geïnteresseerde in de elektronica-industrie, geeft deze verwachting belangrijke inzichten in de richting waar de sector heengaat en de potentiële kansen die dit kan creëren.

Intel, een prominente speler in de halfgeleiderindustrie, had in 2020 een omzet van 77,86 miljard USD.

Intel, een vooraanstaand bedrijf in de halfgeleiderindustrie, boekte in 2020 een indrukwekkende omzet van 77,86 miljard Amerikaanse dollars. Dit betekent dat Intel in dat jaar producten en diensten heeft verkocht ter waarde van dit genoemde bedrag. Zo’n hoog cijfer benadrukt de substantiële aanwezigheid en impact van Intel in zijn sector. Ook geeft het ons een inzicht in de schaal van Intel’s activiteiten. Het hoge omzetbedrag kan tevens indicatief zijn voor de grote vraag naar Intels producten en diensten in dat jaar. Dit cijfer is vooral relevant als u het wilt vergelijken met de omzet van andere bedrijven in de halfgeleiderindustrie, of om de groei van Intel over de jaren te volgen.

In 2021 besteedden de wereldwijde halfgeleiderbedrijven naar schatting 129 miljard USD aan onderzoek en ontwikkeling.

De statistiek die u hier ziet, verwijst naar de hoeveelheid geld die halfgeleiderbedrijven over de hele wereld hebben geïnvesteerd in hun onderzoek en ontwikkeling (O&O) in 2021. O&O is een essentieel aspect van de halfgeleiderindustrie, aangezien het bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de verbetering van bestaande producten. Deze bedrijven hebben in 2021 gezamenlijk naar schatting 129 miljard USD aan dit gebied besteed. Dit enorm grote bedrag benadrukt het belang dat wordt gehecht aan innovatie en groei in deze industrie. De toewijzing van dergelijke aanzienlijke financiële middelen aan O&O kan resulteren in technologische doorbraken die van invloed kunnen zijn op een hele reeks sectoren, van consumentenelektronica tot de automobielindustrie.

In 2020 was Taiwan de grootste halfgeleiderleverancier met een marktaandeel van 22%.

In 2020 was Taiwan de leider in de wereldmarkt van halfgeleiders, door maar liefst 22% van de totale wereldwijde vraag te aan te leveren. Een halfgeleider, vaak gebruikt in elektronische apparaten, is een materiaal dat de capaciteit heeft om elektriciteit beter te geleiden dan isolatoren, maar slechter dan goede geleiders. Wat deze statistiek zegt, is dat van alle halfgeleiders die in 2020 zijn geproduceerd en geleverd, Taiwan verantwoordelijk was voor meer dan een vijfde van de totale productie. Dit toont de dominante positie van Taiwan in deze high-tech industrie en de cruciale rol die het land speelt op wereldwijde schaal. Voor u als lezer geeft dit inzicht in de wereldwijde productie van technologie en benadrukt het belang van Taiwan’s bijdrage aan uw dagelijkse elektronische apparaten.

De halfgeleiderverkoop in de Amerikaanse regio was in juli 2021 94,4 miljard USD.

In de statistiek die u opneemt wordt vermeld dat de verkoop van halfgeleiders in de Amerikaanse regio in juli 2021 94,4 miljard Amerikaanse dollars bedroeg. Halfgeleiders zijn essentiële componenten in elektronische apparaten en technologie, die onder meer worden gebruikt in computers, smartphones, auto’s en vele andere toepassingen. Een dergelijk hoge verkoopwaarde wijst op een sterke vraag naar deze componenten, hetgeen een indicatie kan zijn van een groeiende technologische sector of, in sommige gevallen, van een mogelijk tekort aan halfgeleiders. Deze waarde kan ook de gezondheid van de economie aangeven, aangezien hogere verkoopcijfers vaak worden gezien in periodes van economische expansie. Het is ook belangrijk op te merken dat “de Amerikaanse regio” niet alleen verwijst naar de Verenigde Staten, maar naar heel Noord-Amerika, inclusief Canada en Mexico.

In 2020 waren geheugenchips met 30,2% het grootste segment van de halfgeleidermarkt.

In 2020 was het segment van geheugenchips met 30,2% het grootste in de halfgeleidermarkt. Dit betekent dat meer dan een derde van de totale halfgeleidermarkt bestond uit geheugenchips. Halfgeleiders zijn essentiële componenten van vele elektronische apparaten, en de geheugenchips zijn een zeer belangrijk type hiervan, ze worden gebruikt in producten variërend van computers, telefoons tot auto’s. Het hoge percentage geeft aan dat de vraag naar geheugenchips heel hoog is en dat ze een cruciale rol spelen in de halfgeleiderindustrie. Als u dus investeert in of betrokken bent bij de halfgeleidermarkt, is het van belang om te weten dat geheugenchips het grootste segment vormen, aangezien hun productie en verkoop een aanzienlijk effect kunnen hebben op de markttrends.

De automobielsector verbruikt 12% van de totale wereldwijde halfgeleiderverkoop.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat de automobielsector 12% van de totale wereldwijde verkoop van halfgeleiders verbruikt. In eenvoudige termen betekent dit dat van elke 100 halfgeleiders die wereldwijd worden verkocht, er 12 worden gebruikt in de auto-industrie. Halfgeleiders zijn essentiële componenten in verschillende elektrische systemen en apparaten, inclusief auto’s. Deze 12% representeren de afhankelijkheid van de auto-industrie van halfgeleiders om features zoals geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen, infotainmentsystemen, elektrisch vermogen en regelingssystemen mogelijk te maken. Dit suggereert ook de mate waarin moderne auto’s geavanceerde technologieën bevatten, die op hun beurt de vraag naar halfgeleiders in deze sector stimuleren.

Aan het eind van 2020 was TSMC de grootste halfgeleiderfabrikant ter wereld met een marktaandeel van 55,9%.

Aan het einde van 2020 was TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) de grootste producent van halfgeleiders ter wereld met een marktaandeel van 55,9%. Dit betekent dat meer dan de helft van alle halgeleiderproducten wereldwijd in 2020 werd vervaardigd door TSMC. Marksandeel verwijst gewoonlijk naar het percentage van een industrie’s totale verkoop dat wordt verdiend door een bepaald bedrijf over een gespecificeerde tijdsperiode. In dit geval had TSMC dus meer dan de helft – 55,9% – van de totale wereldwijde verkoop van halfgeleiders in handen. Dit toont zijn significante dominantie en leidende positie in deze bedrijfstak aan.

In 2020 waren geïntegreerde schakelingen het grootste segment van de halfgeleiderindustrie met een omzet van 369,2 miljard USD.

In 2020 waren geïntegreerde schakelingen, ook wel chips genoemd, het grootste segment van de halfgeleiderindustrie. Dit betekent dat van alle componenten in de halfgeleiderindustrie, de verkoop van geïntegreerde schakelingen het meeste bijdroeg aan de totale omzet van deze sector. In totaal genereerden deze geïntegreerde schakelingen een indrukwekkende omzet van 369,2 miljard Amerikaanse dollars. Die cijfers geven u een idee van de enorme waarde die deze kleine, complexe apparaten op de wereldmarkt hebben. Het toont ook aan dat de vraag naar deze technologie hoog is, aangezien ze worden gebruikt in vele verschillende toepassingen, variërend van computers tot smartphones en veel andere elektronische apparaten.

De wereldwijde halfgeleideromzet groeide in 2020 met 10,4%.

In 2020 heeft de wereldwijde halfgeleiderindustrie een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een omzetstijging van 10,4%. Dit betekent dat er een veel grotere vraag was naar halfgeleiderproducten zoals microchips en transistors. Dit zou bijvoorbeeld het resultaat kunnen zijn van de voortdurende digitalisering van de wereld, met meer mensen die toegang krijgen tot digitale apparaten en de snelle groei van technologie-intensieve sectoren zoals mechatronica, communicatie en informatietechnologie. U kunt deze groei zien als een teken van verhoogde economische activiteit binnen de halfgeleiderindustrie, wat vaak resulteert in voordelen zoals de creatie van nieuwe banen en mogelijke investeringsmogelijkheden.

Samsung was in 2020 de op een na grootste halfgeleiderfabrikant met een omzet van 60,43 miljard USD.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat Samsung in 2020 de op een na grootste fabrikant van halfgeleiders ter wereld was. Halfgeleiders zijn essentiële componenten in moderne elektronica, inclusief computers en smartphones. De term ‘op een na grootste’ betekent dat slechts één bedrijf meer halfgeleiders produceerde dan Samsung in dat jaar. Bovendien toont de statistiek dat Samsung een indrukwekkende omzet van 60,43 miljard Amerikaanse dollars behaalde uit hun halfgeleideractiviteiten. Dit is een aanzienlijk bedrag dat de enorme omvang en impact van de halfgeleidersector binnen Samsung en in de bredere technologische industrie benadrukt.

De wereldwijde verkoop van halfgeleiders in januari 2021 bedroeg ongeveer 40 miljard USD.

De statistiek die u heeft aangehaald, wijst naar de totale wereldwijde verkoop van halfgeleiders in de maand januari van 2021, welke aan het bedrag vanongeveer 40 miljard Amerikaanse dollars bereikte. Halfgeleiders zijn essentiële componenten in verschillende elektronische apparaten, waaronder computers, smartphones en televisies. Aan de hand van deze statistiek kunt u zich dus een voorstelling maken van de enorme schaal van de halfgeleiderindustrie. Het bedrag van 40 miljard dollar omvat de verkoop over de hele wereld, dus niet alleen in één specifieke markt of regio. Vergeet niet dat dit cijfer onderhevig is aan fluctuaties, afhankelijk van verscheidene factoren zoals de vraag en aanbod dynamiek, technologische ontwikkelingen, en globale economische situaties.

Het verwachte jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van de halfgeleiderindustrie van 2021 tot 2026 is 4,63%.

Het verwachte jaarlijkse groeipercentage, ook bekend als Compound Annual Growth Rate (CAGR), meet het gemiddelde groeipercentage over een bepaalde periode. In dit geval geeft de statistiek aan dat de halfgeleiderindustrie naar verwachting elk jaar met 4,63% zal groeien van 2021 tot 2026. Dat is een gemiddelde waarde en houdt in dat de industrie elk jaar gestaag kan groeien aan dit percentage. Echter, het is belangrijk om te weten dat er jaarlijkse schommelingen kunnen zijn. Deze groei wordt verwacht op basis van verschillende factoren zoals marktvoorwaarden, technologische vooruitgang en productvraag. Voor u betekent dit dat als u investeert in de halfgeleiderindustrie, uw investering elk jaar gemiddeld met 4,63% kan groeien tot 2026.

In 2020 was China de grootste halfgeleiderconsument, met een marktaandeel van 36,8%.

In 2020 was China de onbetwiste leider in de halfgeleidersector, waarbij het land 36,8% van de wereldmarkt in handen had. Dit betekent dat meer dan een derde van alle halfgeleiders – de essentiële componenten gebruikt in een breed scala aan elektronische apparaten – werden geconsumeerd door China. Dit is een belangrijk gegeven, want dit betekent dat China niet alleen een grote producent is, maar ook een prominente consument in de halfgeleiderindustrie. U als lezer moet begrijpen dat dit wijst op de krachtige positie van China in deze globaliserende en snelgroeiende hightech industrie.

Referenties

0. – https://www.mordorintelligence.com

1. – https://www.fortunebusinessinsights.com

2. – https://www.statista.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:25.

Inhoudsopgave