a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Handbijl: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste handbijlen getest in het nieuwste onderzoek om de perfecte keuze voor jou te maken.

Unser Favorit: Meister Handbijl

Meister Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Fiskars Handbijl

Fiskars Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: S&R Handbijl

S&R Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Ruthe Handbijl

Ruthe Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Mivos Handbijl

Mivos Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Fiskars Handbijl

Fiskars Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Connex Handbijl

Connex Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Wiesemann 1893 Handbijl

Wiesemann 1893 Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Imex El Zorro Handbijl

Imex El Zorro Handbijl
★★★★★

Unser Favorit: Mivos Handbijl

Mivos Handbijl
★★★★★

Of je nu een professionele houthakker bent of een outdoor-liefhebber die graag vaker de natuur intrekt voor ontspanning en avontuur, een betrouwbare en efficiënte handbijl is onmisbaar. Maar het vinden van de juiste handbijl kan een uitdaging zijn met zo’n uitgebreid scala aan producten op de markt. Daarom hebben wij het voorwerk voor jou gedaan. In dit artikel presenteren we de 10 beste handbijlen die momenteel verkrijgbaar zijn, zorgvuldig getest en beoordeeld op basis van hun prestaties, duurzaamheid en waar voor je geld. Dus leun achterover en laat ons je helpen bij het vinden van de perfecte handbijl voor jouw behoeften.

Een handbijl is een compact en draagbaar gereedschap dat je gebruikt om hout te hakken, te splijten of te bewerken. Dit handige stuk gereedschap heeft een scherp metalen blad aan één kant bevestigd aan een stevig handvat, meestal gemaakt van hout of kunststof. Van kamperen en overleven in de wildernis tot tuinieren en knutselprojecten, een handbijl kan jouw klus veel gemakkelijker maken. Het is verstandig om bij het gebruik ervan voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van veiligheidsuitrusting en zorgzaam omgaan met het scherpe blad.

Check Uit

Onze favoriet #1

Meister Handbijl

Meister Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Handbijl van Meister is een ideale keuze voor diverse outdoor activiteiten en tuinwerkzaamheden. Of je nu kleine stukken hout wilt splijten voor de open haard, storende takken in de tuin wilt afsnijden, of op zoek bent naar een stevig en betrouwbaar hulpmiddel voor kampeervakanties: deze handbijl voldoet aan al je behoeften. Door zijn uitstekend uitgebalanceerd gewicht en scherpe, gepolijste snijkant levert de bijl hoge prestaties en laat het toe om nauwkeurig en efficiënt te werken. Het praktische ontwerp omvat een ergonomisch gevormde glasvezelsteel met een rubberen handgreep, die niet alleen goed in de hand ligt, maar ook trillingen minimaliseert voor comfortabel gebruik. De kop van de bijl, gemaakt van hoogwaardig staal, staat garant voor een lange levensduur. Bovendien is de compactheid van de bijl perfect voor eenvoudig opbergen in rugzakken en zorgt de meegeleverde snijbescherming voor veilig vervoer. Met een totaalgewicht van 890 g en een steel van 360 mm lang, voldoet deze GS-gecertificeerde bijl aan hoge kwaliteitsnormen.

 • Voordeel 1: De Handbijl Meister is enorm flexibel in gebruik. Of je nu kleine stukken hout wilt splijten voor de open haard, storende takken in de tuin wilt verwijderen of iets nodig hebt voor je outdoor avonturen en kampeervakanties, deze bijl is jouw ideale metgezel.
 • Voordeel 2: Deze bijl is zeer efficiënt in zijn werk. De geslepen en gepolijste snijkant zorgt voor hoge splitsingsprestaties. Bovendien is het gewicht tussen het hoofd en de steel ideaal verdeeld, wat nauwkeurig werken met één hand mogelijk maakt.
 • Voordeel 3: De Handbijl Meister heeft een praktisch ontwerp. De ergonomisch gevormde steel met rubberen handgreep ligt aangenaam in de hand en de compacte vorm maakt het opbergen in rugzakken zonder problemen mogelijk. Bovendien komt het met snijbescherming voor een veilige opslag en transport.
 • Voordeel 4: Met de hoogwaardige afwerking van deze bijl geniet je van duurzaamheid en veiligheid. De robuuste glasvezelsteel gaat trillingen tegen, terwijl de kop gemaakt is van hoogwaardig staal voor een lange levensduur. Dit product is ook getest volgens de GS-kwaliteitsnormen voor jouw veiligheid.
 • Voordeel 5: Het product is gedetailleerd ontworpen met aandacht voor specifieke gewichten en afmetingen. Met een totaal gewicht van 890 g en een hoofdgewicht van 600 g, is het geen last om te dragen. De steel lengte van 360 mm en snijkant van 100 mm zorgen ervoor dat je met precisie te werk kunt gaan. Het staal van de kop (HRC 47-55) en het materiaal van de steel (glasvezel) zijn specifiek gekozen voor optimale prestaties.
 • Nadeel 1: Als je grotere houtblokken wilt splijten, kan deze handbijl niet voldoen aan je behoeften. Hij is voornamelijk geschikt voor het splijten van kleinere stukken hout, wat beperkingen geeft in zijn toepassingen.
 • Nadeel 2: Het werken met één hand kan, gezien de aard van het gereedschap, een veiligheidsrisico vormen. Zorg er altijd voor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om ongelukken te voorkomen.
 • Nadeel 3: Hoewel het ergonomische ontwerp en de rubberen handgreep comfort bieden, kunnen er op de lange termijn blaren of irritaties ontstaan door langdurig gebruik.
 • Nadeel 4: De compacte vorm zorgt voor makkelijk opbergen, maar kan het vermogen om stevigheid en controle te behouden beperken, vooral bij krachtiger gebruik.
 • Nadeel 5: De glasvezel steel is robuust en gaat trillingen tegen, maar is vaak minder duurzaam dan een traditionele houten steel vooral bij zwaar en constant gebruik. Het risico bestaat dat deze bij hardnekkige taken kan breken.

Onze favoriet #2

Fiskars Handbijl

Fiskars Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fiskars Handbijl is jouw ideale gereedschap voor het klieven van kleine boomstammen en aanmaakhout, perfect voor gebruik bij de open haard, oven, grill of kampvuur, en tevens geschikt voor houtsnijwerk. Het extra scherpe mes, gemaakt van dubbel gehard staal met hoogwaardige coating, en de perfecte balans tussen de kop en de steel zorgen voor krachtige zwaaibewegingen en moeiteloos klieven. De duurzame, weerbestendige, glasvezelversterkte kunststof steel met een innovatieve haakvormig uiteinde biedt je een stevige grip voor veilig gebruik, terwijl de onlosmaakbare bevestiging van de kop bijdraagt tot extra veiligheid. Gemaakt in Finland bekend om hun duurzaamheid, deze bijl heeft ook een apart verkrijgbare slijper voor gemakkelijk onderhoud. Met een gewicht van slechts 564 g en een lengte van 23 cm, is deze compacte bijl een stijlvol, praktisch en duurzaam hulpmiddel in een opvallende zwart-oranje kleurstelling.

 • Voordeel 1: Deze handbijl van Fiskars is perfect voor het klieven van kleine boomstammen en aanmaakhout, waardoor je altijd genoeg brandstof hebt voor je open haard, oven, grill of kampvuur. Het kan ook gebruikt worden voor houtsnijwerk, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is.
 • Voordeel 2: De bijl heeft een extra scherp mes van dubbel gehard staal met een hoogwaardige coating. Dit betekent dat je moeiteloos kunt klieven en krachtige zwaaibewegingen kunt maken, dankzij de perfecte balans tussen de kop en de steel.
 • Voordeel 3: De duurzame steel is gemaakt van weerbestendige glasvezelversterkte kunststof. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar verhoogt ook de veiligheid door de stevige, onlosmaakbare bevestiging van de kop op de steel.
 • Voordeel 4: De bijl is ontworpen met een innovatief haakvormig uiteinde van de steel, wat zorgt voor een stevige grip tijdens gebruik. Dit betekent dat je de bijl efficiënt en veilig kunt hanteren tijdens elke kliefsessie.
 • Voordeel 5: De handbijl is gemaakt in Finland en biedt hoge duurzaamheid. Bovendien is de bijl eenvoudig te slijpen met een apart verkrijgbare slijper specifiek voor bijlen. Dit betekent dat je bijl altijd in topconditie kan blijven, wat resulteert in een optimale prestatie.
 • Nadeel 1: De Fiskars Handbijl is eerder ontworpen voor het klieven van kleine boomstammen en aanmaakhout (minder dan 3 cm). Dus als je grotere houtblokken wilt klieven, kan dit bijltje een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel het mes extra scherp is gemaakt van dubbel gehard staal, wordt de slijper voor de bijl apart verkocht. Dit betekent dat als het mes bot wordt, je een extra investering moet doen om de bijl weer scherp te krijgen.
 • Nadeel 3: De handbijl wordt omschreven als perfect gebalanceerd tussen de kop en de steel voor krachtige zwaaibewegingen. Dit kan echter vermoeiend zijn voor gebruikers die niet gewend zijn aan zwaaiende bewegingen, en dus niet zo ‘moeiteloos’ als het product beweert.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de steel gemaakt is van weerbestendige glasvezelversterkte kunststof, geeft de beschrijving niet aan hoe goed de bijl bestand is tegen corrosie of roest bij gebruik in vochtige omstandigheden.
 • Nadeel 5: De Fiskars handbijl heeft een haakvormig uiteinde van de steel voor een stevige grip. Dit ontwerp kan echter oncomfortabel zijn voor sommige gebruikers, vooral bij langdurig gebruik.

Onze favoriet #3

S&R Handbijl

S&R Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De S&R Universal bijl is een hoogwaardige bijl, ideaal voor een scala aan houtbewerkingen zoals het hakken van brandhout of kleinere boomstammen. Met een steel van 36,3 cm, een snijkant van 10,5 cm en een totaalgewicht van 966 gram, is deze bijl handzaam en draagbaar. De bijl is gemaakt van gesmeed, gepoedercoat staal en heeft een gelijmde kop voor extra duurzaamheid. De sterke glasvezelgreep is bekleed met een veerkrachtige, antislip kunststof, waardoor je comfortabel en veilig kunt werken, zelfs tijdens langere werksessies. Of je nu gaat kamperen of in de tuin werkt, deze bijl is flexibel inzetbaar in diverse omstandigheden. Hij is bovendien TÜV- en GS-gecertificeerd, wat getuigt van zijn hoge veiligheidsstandaarden.

 • Voordeel 1: Je krijgt betrouwbaarheid en bekendheid, omdat Ruthe een merk is van het gerenommeerde PICARD. Dat betekent dat je koopt van een merk met een uitstekende reputatie.
 • Voordeel 2: Het hoge industriële kwaliteitsniveau van de bijl betekent dat het bestand is tegen zware en intensieve gebruiksvoorwaarden. Dit suggereert dat het gereedschap betrouwbaar en duurzaam is.
 • Voordeel 3: De bijl is VPA/GS gecertificeerd. Deze certificeringen zijn indicatoren voor de veiligheid en efficiëntie van het product, waardoor jij erop kunt vertrouwen dat het gereedschap aan hoge normen voldoet.
 • Voordeel 4: Het Hickorysteel materiaal waarvan de bijl is gemaakt, is bekend om zijn sterke en duurzame eigenschappen. Dit betekent dat je minder snel een vervangende bijl nodig hebt.
 • Voordeel 5: Als je kiest voor een Handbijl Ruthe, kies je voor een merk dat kwaliteit en betrouwbaarheid belichaamt. Zo weet je dat je investeert in een product dat is ontworpen om prestaties te leveren.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het lastig om nadelen te identificeren omdat er maar beperkte informatie beschikbaar is. Deze vraag zou makkelijker te beantwoorden zijn met een uitgebreidere productomschrijving. Maar op basis van de gegeven omschrijving:
 • Nadeel 1: Gebrek aan informatie: De productbeschrijving biedt beperkte informatie over het product. Details zoals gewicht, afmetingen, materiaal of bijzondere eigenschappen van de bijl zijn niet vermeld. Dit maakt het moeilijk om een volledige evaluatie te maken.
 • Nadeel 2: Misschien te gespecialiseerd: De bijl wordt aangekondigd als ‘industriële kwaliteit’, wat suggereert dat het bedoeld is voor professioneel gebruik. Voor casual, dagelijks of thuisgebruik kan dit teveel van het goede zijn.
 • Nadeel 3: Ontbreken van veiligheidskenmerken: Er wordt geen melding gemaakt van eventuele veiligheidskenmerken in de beschrijving, zoals een beschermhoes of anti-slip handvat.
 • Nadeel 4: Onbekendheid van het merk: Hoewel ‘RUTHE’ een merk van ‘PICARD’ is, zijn beide merken mogelijk niet bekend bij de gemiddelde consument. Onbekende merken kunnen aarzeling veroorzaken bij aankoop.
 • Nadeel 5: Merk specifieke bijl: De bijl is specifiek aangegeven als een ‘Ruthe’ bijl, wat betekent dat het mogelijk exclusief compatibel is met andere producten van ‘Ruthe’. Dit kan een nadeel zijn als je al gereedschap hebt van andere merken en geen extra merkspecifieke gereedschappen wilt toevoegen aan je collectie.

Onze favoriet #4

Ruthe Handbijl

Ruthe Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De handbijl van het merk Ruthe, een submerk van het bekende gereedschappenbedrijf Picard, is een stuk gereedschap van industriële kwaliteit dat gebouwd is om lang mee te gaan. Met een krachtige Hickory-steel en VPA/GS-certificering, kun je erop vertrouwen dat deze bijl zowel solide als veilig is. Kiezen voor Ruthe betekent kiezen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid bij elke klus.

 • Voordeel 1: Je krijgt betrouwbaarheid en bekendheid, omdat Ruthe een merk is van het gerenommeerde PICARD. Dat betekent dat je koopt van een merk met een uitstekende reputatie.
 • Voordeel 2: Het hoge industriële kwaliteitsniveau van de bijl betekent dat het bestand is tegen zware en intensieve gebruiksvoorwaarden. Dit suggereert dat het gereedschap betrouwbaar en duurzaam is.
 • Voordeel 3: De bijl is VPA/GS gecertificeerd. Deze certificeringen zijn indicatoren voor de veiligheid en efficiëntie van het product, waardoor jij erop kunt vertrouwen dat het gereedschap aan hoge normen voldoet.
 • Voordeel 4: Het Hickorysteel materiaal waarvan de bijl is gemaakt, is bekend om zijn sterke en duurzame eigenschappen. Dit betekent dat je minder snel een vervangende bijl nodig hebt.
 • Voordeel 5: Als je kiest voor een Handbijl Ruthe, kies je voor een merk dat kwaliteit en betrouwbaarheid belichaamt. Zo weet je dat je investeert in een product dat is ontworpen om prestaties te leveren.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het lastig om nadelen te identificeren omdat er maar beperkte informatie beschikbaar is. Deze vraag zou makkelijker te beantwoorden zijn met een uitgebreidere productomschrijving. Maar op basis van de gegeven omschrijving:
 • Nadeel 1: Gebrek aan informatie: De productbeschrijving biedt beperkte informatie over het product. Details zoals gewicht, afmetingen, materiaal of bijzondere eigenschappen van de bijl zijn niet vermeld. Dit maakt het moeilijk om een volledige evaluatie te maken.
 • Nadeel 2: Misschien te gespecialiseerd: De bijl wordt aangekondigd als ‘industriële kwaliteit’, wat suggereert dat het bedoeld is voor professioneel gebruik. Voor casual, dagelijks of thuisgebruik kan dit teveel van het goede zijn.
 • Nadeel 3: Ontbreken van veiligheidskenmerken: Er wordt geen melding gemaakt van eventuele veiligheidskenmerken in de beschrijving, zoals een beschermhoes of anti-slip handvat.
 • Nadeel 4: Onbekendheid van het merk: Hoewel ‘RUTHE’ een merk van ‘PICARD’ is, zijn beide merken mogelijk niet bekend bij de gemiddelde consument. Onbekende merken kunnen aarzeling veroorzaken bij aankoop.
 • Nadeel 5: Merk specifieke bijl: De bijl is specifiek aangegeven als een ‘Ruthe’ bijl, wat betekent dat het mogelijk exclusief compatibel is met andere producten van ‘Ruthe’. Dit kan een nadeel zijn als je al gereedschap hebt van andere merken en geen extra merkspecifieke gereedschappen wilt toevoegen aan je collectie.

Onze favoriet #5

Mivos Handbijl

Mivos Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MIVOS Handbijl is een universeel gebruiksgereedschap, perfect voor het hakken van brandhout, boomstammen, aanmaakhout en het verwijderen van wortels dankzij zijn 800g hoofdgewicht. Niet alleen geschikt voor buitenactiviteiten en tuinwerk, maar ook voor binnenshuis klussen. De bijl beschikt over een ergonomisch ontworpen glasvezelgreep met antislip rubber voor uitstekende grip en optimale trillingsabsorptie. Om je veiligheid te waarborgen, heeft de bijl een non-slip steel en een rubberen beschermhoes voor het stalen blad. De gesmede kop is gemaakt van duurzaam hoogwaardig gehard koolstofstaal en blijft langer scherp dan conventionele bijlen. Met een totaal gewicht van 1200g en een lengte van 385 mm, is het een onmisbaar gereedschap voor elke tuinman, boswachter en doe-het-zelver.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel gebruik – De Mivos Handbijl is perfect voor diverse taken zoals het hakken van brandhout, verwijderen van boomwortels en zelfs voor tuin- en kamerwerkzaamheden. De achterkant van het hoofd kan ook worden gebruikt voor het inslaan van nagels. Dit maakt het tot een onmisbaar hulpmiddel voor elke tuinman, bosbouwer en doe-het-zelver.
 • Voordeel 2: Uitstekende ergonomie – Met een ergonomische glasvezelgreep en antislip rubbermateriaal zorgt deze bijl voor een betere grip, een uitstekende balans en optimale trillingsabsorptie. Dit draagt bij aan een hoog werkcomfort en veiligheid.
 • Voordeel 3: Veilig gebruik – De antislip bijlsteel zorgt ervoor dat het gereedschap tijdens het werken niet uit je hand valt. Daarnaast is het stalen lemmet voorzien van een rubberen beschermhoes voor veilige opslag en transport.
 • Voordeel 4: Hoogwaardige kwaliteit – De bijlkop is gemaakt van hoogwaardig gesmeed en gehard koolstofstaal, waardoor de bijl duurzamer is en langer scherp blijft. De steel is gemaakt van weerbestendig glasvezel, wat de sterkte van de handbijl verhoogt.
 • Voordeel 5: Gedetailleerde technische specificaties – De Mivos Handbijl geeft specifieke details zoals de hardheid van het werkdeel van de kop HRC: 53, hoofdgewicht: 800g, lengte van het snijmes: 113mm, en lengte van de handgreep: 310mm. Deze gegevens zorgen ervoor dat jij de bijl kan gebruiken op een manier die optimaal afgestemd is op jouw specifieke behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de bijl van MIVOS veelzijdig is in gebruik, kan dit betekenen dat hij voor bepaalde specifieke taken niet gespecialiseerd genoeg is. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een bijl die speciaal bedoeld is voor het vellen van bomen, vind je wellicht een beter passend gereedschap dat alleen voor dat doel is ontworpen.
 • Nadeel 2: De bijl heeft een glasvezelsteel, wat betekent dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan in termen van gevoel en traditionele esthetiek. Er zijn veel gebruikers die de voorkeur geven aan een houten steel voor een authentiekere ervaring.
 • Nadeel 3: Hoewel het gebruik van een glasvezelsteel weerstandsvermogen toevoegt, kan het breken onder extreme druk of bij incorrect gebruik, en in tegenstelling tot een houten steel, kan het niet eenvoudigweg worden vervangen.
 • Nadeel 4: De bijl heeft een gewicht van 1,2 kilogram. Dit kan voor sommige gebruikers misschien te zwaar zijn, zeker als je het gereedschap voor langere tijd moet gebruiken. Het kan leiden tot extra belasting en mogelijk vermoeidheid.
 • Nadeel 5: De lemmetscherpte blijft langer behouden dan die van conventionele bijlen. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, omdat het meer aandacht en voorzichtigheid vereist bij het hanteren en opbergen van de bijl om letsel te voorkomen.

Onze favoriet #6

Fiskars Handbijl

Fiskars Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fiskars Handbijl is een universele bijl met een totale lengte van 39 cm, bedoeld voor het splitsen van kleine stammen en brandhout. De bijl is dus ideaal om te gebruiken voor de open haard, fornuis, barbecue of vreugdevuur. Daarnaast kun je de bijl ook gebruiken voor timmerwerk, constructie en snijden. De bijl heeft een rechte, scherpe vel en een perfecte balans tussen de kop en de fiberglass versterkte plastic steel wat zorgt voor een efficiënte draai en moeiteloos splitsen. De bijl, vervaardigd in Finland, kenmerkt zich door een hoge duurzaamheid en snelle, eenvoudige slijpbare eigenschap dankzij de afzonderlijk verkrijgbare AXHA-slijper. Je ontvangt de Fiskars Handbijl inclusief blad- en transportbescherming. Het gewicht van de bijl is 652 gram en het is gemaakt van hoogwaardig staal en fibercomp, uitgevoerd in de kleur zwart.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid – De Fiskars handbijl is universeel ontworpen voor een breed scala aan taken. Je kunt er kleine stammen en brandhout mee splitsen voor de open haard, fornuis, barbecue of vreugdevuur, maar het is ook geschikt voor timmerwerk, constructie en snijden.
 • Voordeel 2: Ontwerp en Balans – De bijl heeft een rechte, scherpe vel met een niet-gestreepte voering. Dit, in combinatie met de perfecte balans tussen de kop van de bijl en de handgreep, zorgt voor een efficiënte wending en een moeiteloze divisie.
 • Voordeel 3: Duurzaamheid – De Fiskars handbijl is gemaakt met een duurzame plastic mango die is versterkt met buitenresistente glasvezel. Dit garandeert de robuustheid en levensduur van de bijl.
 • Voordeel 4: Hoog veiligheidsniveau – Deze handbijl van Fiskars heeft een onafscheidelijke verbinding tussen de bijlkop en handgreep, wat een hoog veiligheidsniveau biedt tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Hoge kwaliteit en onderhoudsgemak – De bijl is vervaardigd in Finland en heeft een hoge scherpte en duurzaamheid. Daarnaast is hij makkelijk te hergebruiken, dankzij de AXHA-slijper die apart verkrijgbaar is.
 • Nadeel 1: Hoewel de bijl is bedoeld voor verschillende doeleinden zoals het splitsen van kleine stammen en brandhout, timmerwerk, constructie, en snijden, kan dit leiden tot een compromis in zijn efficiëntie. Met andere woorden, de bijl die bedoeld is om universeel te zijn, kan in werkelijkheid minder effectief zijn voor specifieke taken.
 • Nadeel 2: Het feit dat de scherpe bijlkant is voorzien van een rechte, niet -gestreepte voering kan een beperking zijn als het gaat om het snijden of bewerken van bepaalde houtsoorten. Bijlen met gekartelde of gebogen kanten kunnen effectiever zijn bij het hanteren van bepaalde taken of materialen.
 • Nadeel 3: Hoewel de bijl een duurzame plastic handgreep heeft, kan dit minder comfortabel en vermoeiend zijn bij langdurig gebruik, met name bij intensieve taken. Houten of rubberen handgrepen hebben vaak de voorkeur omdat ze een betere grip en comfort bieden.
 • Nadeel 4: Volgens de beschrijving is de bijl vervaardigd in Finland. Hoewel dit een indicatie kan zijn van hoge kwaliteit, kan dit ook betekenen dat eventuele service of onderdelen die voor de bijl nodig zijn niet gemakkelijk te verkrijgen zijn in andere landen.
 • Nadeel 5: Terwijl de bijl wordt geleverd met een slijper (AXHA -slijper), moet deze apart worden aangeschaft. Dit betekent dat je na de aanschaf van de bijl nog steeds extra kosten moet maken voor het onderhoud.

Onze favoriet #7

Connex Handbijl

Connex Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Connex Handbijl is je ideale metgezel voor outdoortochten en kampeervakanties. Deze betrouwbare tool is perfect voor flexibel gebruik, of je nu kleine stukken hout wilt splijten voor de open haard of storende takken in de tuin wilt afsnijden. Door zijn efficiënte ontwerp, met een gepolijste snijkant en een ideale gewichtsverdeling tussen hoofd en steel, kun je nauwkeurig en met één hand werken. De bijl heeft een ergonomisch ontworpen glasvezelsteel met een rubberen handgreep, wat zorgt voor comfort tijdens het gebruik. Daarnaast is het compacte formaat handig voor opslag in rugzakken. Het hoofd van kwaliteitsstaal garandeert een lange levensduur en is getest volgens GS-kwaliteitsnormen voor jouw veiligheid. Met een totaalgewicht van 900 g, een hoofdgewicht van 600 g, een steel van 340 mm en een snijkant van 105 mm, is deze bijl zowel praktisch als duurzaam.

 • Voordeel 1: De Handbijl van Connex biedt een grote flexibiliteit qua gebruik. Hij is ideaal voor het splijten van kleine stukken hout voor de open haard, voor werken in de tuin of het afscheiden van takken. Bovendien is hij een geweldige metgezel voor outdoor tochten en kampeervakanties.
 • Voordeel 2: Deze handbijl zorgt voor efficiënt werken. Dankzij de gepolijste snijkant bereik je hoge splijtprestaties. De ideale gewichtsverdeling tussen hoofd en steel en het handige formaat maken nauwkeurig werken met één hand mogelijk.
 • Voordeel 3: Het is een praktisch ontworpen gereedschap. De ergonomisch gevormde steel met rubberen handgreep ligt zeer comfortabel in de hand. De compacte vorm van de bijl zorgt dat je hem moeiteloos kunt opbergen in rugzakken. Bovendien wordt hij geleverd met snijbescherming voor een veilige opslag en transport.
 • Voordeel 4: De handbijl van Connex is van hoogwaardige afwerking. De robuuste glasvezelsteel is ontworpen om trillingen tegen te gaan en het hoofd is gemaakt van kwaliteitsstaal, wat zorgt voor een lange levensduur. Deze bijl is getest volgens de GS-kwaliteitsnormen voor je veiligheid.
 • Voordeel 5: De technische specificaties van de handbijl zijn uitstekend. Hij heeft een totaal gewicht van 900 gram, met een hoofdgewicht van 600 gram. De steel heeft een lengte van 340 mm en de snijkant is 105 mm lang. Naast staal voor het kopmateriaal wordt ook glasvezel gebruikt voor de steel.
 • Nadeel 1: De Connex handbijl is voornamelijk ontworpen voor het splijten van kleine stukken hout, het afsnijden van storende takken, en outdoor activiteiten. Als je op zoek bent naar een bijl voor zwaardere taken of grotere houtblokken, zou dit wel eens een minder passende optie kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de ergonomisch gevormde steel met rubberen handgreep comfortabel in de hand zou moeten liggen, zou het ontwerp niet ideaal kunnen zijn voor iedereen. De vormgeving werkt misschien niet goed voor mensen met grotere handen of voor diegenen die de voorkeur geven aan een ander type handgreep.
 • Nadeel 3: De bijl heeft een compact formaat, ideaal voor opbergen in rugzakken, echter kan dit compacte formaat ten koste gaan van het vermogen om grotere objecten te verwerken. Het kan minder effectief zijn bij het hakken van dikker, harder hout of andere zwaardere taken.
 • Nadeel 4: De handbijl weegt in totaal 900 gram, met het hoofd van de bijl wegend 600 gram. Dit gewicht zou te zwaar kunnen zijn voor sommige gebruikers, waardoor ze sneller moe worden tijdens het werken.
 • Nadeel 5: De glasvezel steel van de bijl is ontworpen om trillingen tegen te gaan. Echter, het zal voor sommige gebruikers minder authentiek aanvoelen of minder esthetisch aantrekkelijk zijn dan traditionele houten stelen.

Onze favoriet #8

Wiesemann 1893 Handbijl

Wiesemann 1893 Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Handbijl van WIESEMANN 1893 is een universele bijl met een totaalgewicht van 630 gram, ideaal voor het splitsen van kleinere houtblokken en het scheiden van kleinere takken. De bijl, met maximale hardheid van 48-56 HRC, heeft een ergonomische vorm en is ontworpen om met één hand te worden gehanteerd. Deze is uitgerust met een trillingsarme tweecomponenten-glasvezelsteel, wat zorgt voor hoge schokabsorptie en meer robuustheid dan een houten steel. Bovendien past het zich ergonomisch aan je hand aan en biedt het een antislip oppervlak. De 360 mm lange bijl heeft een 125 mm lange kop en is gemaakt van robuust koolstofstaal, terwijl de steel is gemaakt van duurzame 2K-vezels. Het wordt geleverd met een lemmetbescherming ter bescherming tegen onbedoeld letsel en de felle signaalkleur zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt vinden in het bos. Deze bijl is onderdeel van de robuuste Enforce-serie van Wiesemann 1893, die bekend staat om zijn duurzaamheid en veiligheid.

 • Voordeel 1: De Handbijl merk WIESEMANN 1893 is zeer veelzijdig. Of je nu kleinere houtblokken wilt splijten of kleinere takken wilt scheiden, deze bijl is ideaal voor al deze taken. Handig voor kamperen, recreatie en tuinwerkzaamheden.
 • Voordeel 2: De bijl is uiterst duurzaam dankzij zijn maximale hardheid van 48-56 HRC. Dit betekent dat je jarenlang kunt rekenen op betrouwbare dienst en voldoende sterkte om zelfs de meest weerbarstige houtsoorten aan te kunnen.
 • Voordeel 3: Deze bijl profiteert van een ergonomische ontwerpvorm, waarmee je eenvoudig en veilig met één hand kunt werken. Dit is een enorm voordeel voor gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: De handgreep van de bijl is gemaakt van trillingsarme tweecomponenten-glasvezel, wat een hoge schokabsorptie biedt. Dit betekent dat je minder vermoeidheid zult ervaren tijdens het werken met de bijl. Bovendien is het robuuster dan een traditionele houten steel.
 • Voordeel 5: Tot slot, de handbijl is ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. Het heeft een praktisch ophanggat en wordt geleverd met een lemmetbescherming die je beschermt tegen onbedoeld letsel. De felle signaalkleur zorgt bovendien voor een betere zichtbaarheid in het bos.
 • Nadeel 1: Deze handbijl van WIESEMANN 1893 is met zijn formaat en gewicht met name geschikt voor het splijten van kleinere houtblokken en het scheiden van kleinere takken. Dit betekent dat de bijl waarschijnlijk niet voldoet voor grotere taken zoals het hakken van grotere bomen of grote houtblokken.
 • Nadeel 2: Het product heeft een totaalgewicht van 630 gram. Hoewel dit in sommige gevallen als een voordeel kan worden beschouwd, kan dit gewicht voor sommige mensen te zwaar zijn om comfortabel mee te werken, vooral bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: De lange steel van de bijl maakt een hoge en onberispelijke krachtoverbrenging mogelijk. Dit kan echter betekenen dat de bijl voor sommige mensen te groot is om comfortabel te hanteren, vooral voor degenen met kleinere handen of minder fysieke kracht.
 • Nadeel 4: Ondanks de toevoeging van een antislip oppervlak kan de tweecomponenten-glasvezelsteel nog steeds als een nadeel worden gezien voor mensen die de voorkeur geven aan de traditionele houten steel, vanwege zijn natuurlijke grip en gevoel.
 • Nadeel 5: Hoewel de handbijl is gemaakt van robuust koolstofstaal en wordt geleverd met een lemmetbescherming, geeft de productomschrijving geen specificaties over roestweerstand. Dit kan een potentieel nadeel zijn voor degenen die in vochtige of natte omstandigheden werken, of voor degenen die de bijl voor langere tijd willen opslaan.

Onze favoriet #9

Imex El Zorro Handbijl

Imex El Zorro Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Handbijl van IMEX EL ZORRO is jouw ideale gereedschap voor thuisgebruik. Vanwege de robuuste materialen waaruit het is samengesteld, is deze bijl uitermate duurzaam en kan het zelfs de zwaarste klussen aan. Bovendien is de montage eenvoudig, dus je hoeft geen expert te zijn om het klaar te maken voor gebruik. Deze bijl combineert functionaliteit en gebruiksgemak op meesterlijke wijze.

 • Voordeel 1: Je kunt de handbijl van IMEX EL ZORRO gemakkelijk thuis gebruiken. Of je nu hout wilt hakken voor de open haard of andere klusjes in en om het huis wilt doen, deze bijl voldoet aan je behoeften.
 • Voordeel 2: De handbijl is gemaakt van robuuste materialen. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid en een lange levensduur, maar ook voor weerstand tegen slijtage, waardoor je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid van de bijl bij elk gebruik.
 • Voordeel 3: Dankzij de robuuste materialen kan de bijl van IMEX EL ZORRO zware taken aan. Of het nu gaat om het kloven van grote blokken hout of het tackelen van meer belastende opdrachten, de handbijl houdt stand.
 • Voordeel 4: De handbijl van IMEX EL ZORRO is zeer eenvoudig te monteren. Niet iedereen heeft tijd of zin om zich te verdiepen in ingewikkelde instructies. Gelukkig is deze bijl zo ontworpen dat je hem zonder veel moeite in elkaar kunt zetten.
 • Voordeel 5: Met de eenvoudige montage helpt het bij het minimaliseren van de montagetijd. Zo kun je snel aan de slag met je werkzaamheden. Geen tijdverspilling, je kunt direct beginnen met wat je wilt doen.
 • Het is lastig om nadelen te vinden op basis van de schaarse productbeschrijving die is gegeven, maar hier zijn vijf mogelijke nadelen, ervan uitgaande dat sommige voordelen ook nadelen kunnen worden voor sommige gebruikers:
 • Nadeel 1: ‘Ideaal voor thuis’ betekent mogelijk dat deze handbijl misschien niet robuust genoeg is voor professionele of commerciële gebruik.
 • Nadeel 2: ‘Robuuste materialen’ kan ook betekenen dat de bijl vrij zwaar kan zijn. Dit kan misschien niet geschikt zijn voor oudere mensen of mensen met minder lichaamskracht.
 • Nadeel 3: Onder ‘Eenvoudige montage’ kan worden verstaan dat je het product zelf moet monteren. Dit kan vervelend zijn voor sommige mensen die liever een product willen dat kant-en-klaar is voor gebruik.
 • Nadeel 4: De beschrijving bevat geen informatie over de grootte van de bijl. Hoewel het ‘ideaal voor thuis’ zou zijn, kan het voor sommige kleinere bewoners of kinderen moeilijk te hanteren zijn.
 • Nadeel 5: Ook is er geen vermelding over het type handvat of of het een antislip grip heeft. Dit kan het hanteren van de bijl moeilijker maken en mogelijk tot ongelukken leiden als het uit de hand glijdt.

Onze favoriet #10

Mivos Handbijl

Mivos Handbijl

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MIVOS Handbijl is een universeel gereedschap, perfect voor verschillende klussen zoals het hakken van brandhout, boomstammen, aanmaakhout en takken, en het verwijderen van wortels, bomen en struiken. Het beschikt over een hoge kwaliteit verzonken gesmede kop van gehard koolstofstaal met een totaalgewicht van 985 g, waardoor het zeer duurzaam en scherp is. Bovendien, de handbijl heeft een ergonomische glasvezel handvat met antislip rubber, optimale trillingsabsorptie en een uitstekende balans voor comfortabel en veilig gebruik. Het stalen lemmet wordt geleverd met een rubberen hoes voor veilige opslag en de bijlsteel heeft een ophanggat voor gemakkelijk opbergen. Deze bijl is onmisbaar voor elke tuinman, bosbouwer en doe-het-zelver in je leven.

 • Voordeel 1: De Mivos universele handbijl is zeer multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken voor een breed scala aan taken, zoals het hakken van brandhout, boomstammen, aanmaakhout en takken. Ook is hij nuttig voor het verwijderen van wortels, bomen en struiken en kan de achterkant van het hoofd zelfs worden gebruikt voor het inslaan van nagels. Dit maakt de bijl een ideale hulp voor zowel buitenwerk, tuinwerk als binnenshuis klussen.
 • Voordeel 2: De bijl heeft een ergonomische glasvezelgreep. Dit materiaal in combinatie met de antislip rubberlaag zorgt voor een betere grip. De bijl heeft daarnaast een uitstekende balans en optimale trillingsabsorptie, wat voor een hoog werkcomfort en veiligheid garandeert.
 • Voordeel 3: De Mivos handbijl biedt een hoge veiligheid. De bijlsteel is antislip, en het gereedschap heeft ook een ophanggat voor veilige opberging. Bovendien is het stalen lemmet voorzien van een rubberen beschermhoes voor veilige opslag en transport.
 • Voordeel 4: Deze bijl is gemaakt van hoogwaardige materialen die de duurzaamheid verhogen. Het hoofd is bijvoorbeeld gemaakt van verzonken gesmeed gehard koolstofstaal, waardoor het langer scherp blijft dan conventionele bijlen. De steel is van glasvezel, een materiaal dat zeer resistent is tegen temperatuurschommelingen, vocht en mechanische beschadigingen, waardoor de sterkte van de bijl verhoogt.
 • Voordeel 5: De technische specificaties van de bijl zijn indrukwekkend. Het heeft een hardheid van het werkdeel van de kop HRC: 47-53, een kopgewicht van 600 g en een totaal gewicht van 985 g. De totale lengte is 405 mm, de totale breedte 147 mm, de snijlengte 105 mm en de greep lengte is 340 mm. Dit alles draagt bij aan een efficient, makkelijk en veilig gebruik.
 • Nadeel 1: Het gewicht van de MIVOS handbijl zou voor sommige mensen te zwaar kunnen zijn. Met een totaalgewicht van 985 gram, zouden diegenen die niet gewend zijn aan het werken met zware gereedschappen, het gebruik ervan inspannend kunnen vinden.
 • Nadeel 2: De handbijl is misschien niet ideaal voor gedetailleerd snijwerk. Met een snijlengte van 105 mm kan het moeilijk zijn om precieze en fijne sneden te maken zoals nodig is voor fijn houtsnijwerk of specifieke tuinklussen.
 • Nadeel 3: Hoewel de handbijl een glasvezelgreep heeft, die in het algemeen slijtvast en duurzaam is, mist deze het authentieke gevoel van een traditionele houten handvat. Dit kan voor sommige gebruikers een afknapper zijn.
 • Nadeel 4: De universele MIVOS handbijl wordt gekenmerkt als een gereedschap dat kan worden gebruikt om nagels in te slaan. Desondanks is het algemeen bekend dat een hamer geschikter en veiliger is voor deze specifieke taak.
 • Nadeel 5: Hoewel de rubberen beschermhoes een geweldige toevoeging is voor veilige opslag en transport, moet je je ervan bewust zijn dat je deze altijd moet gebruiken om onbedoelde snijwonden of schade te voorkomen. Dit kan soms ongemakkelijk of lastig zijn.

Na zorgvuldig onderzoek en testen van de top 10 handbijlen, kan worden geconcludeerd dat er op de markt diverse opties beschikbaar zijn om aan je specifieke behoeften te voldoen. Van de robuuste en duurzame ontwerpen tot de meer budgetvriendelijke opties, je kan altijd een product vinden dat bij je past. Echter, het is belangrijk dat je een handbijl kiest die niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar ook duurzaam, comfortabel en functioneel is. Vergeet niet dat je bijl een verlengstuk van jezelf is tijdens je buitenavontuur. Maak dus een geïnformeerde keuze. Je zal zeker een handbijl vinden die perfect bij je past in onze top 10 lijst.

Inhoudsopgave