a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Handstoomreiniger: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste handstoomreinigers op de markt, getest en geanalyseerd in ons nieuwste onderzoek om jou te helpen de perfecte keuze te maken.

Unser Favorit: Comforday Handstoomreiniger

Comforday Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Bissell Handstoomreiniger

Bissell Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: H.Koenig Handstoomreiniger

H.Koenig Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Kärcher Handstoomreiniger

Kärcher Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Lebenlang Handstoomreiniger

Lebenlang Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Zeegma Handstoomreiniger

Zeegma Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Ev Efecto Vermai Handstoomreiniger

Ev Efecto Vermai Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Beldray Handstoomreiniger

Beldray Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Bissell Handstoomreiniger

Bissell Handstoomreiniger
★★★★★

Unser Favorit: Decdeal Handstoomreiniger

Decdeal Handstoomreiniger
★★★★★

Ben jij het beu om steeds in de weer te zijn met emmers, dweilen en tal van reinigingsproducten? Ben jij op zoek naar een efficiëntere, grondigere manier om je huis schoon te maken? Wij hebben goed nieuws voor jou! We hebben de tien beste handstoomreinigers op de markt uitgebreid getest en vergeleken in ons nieuw onderzoek. Deze geweldige apparaten maken het schoonmaken een stuk gemakkelijker en sneller. Ze elimineren zelfs de meest hardnekkige vuiligheid met behulp van hete stoom. In deze gids ontdek je welke handstoomreiniger het beste bij jouw behoeften past. Laten we samen de wereld van het stoomreinigen ontdekken!

Een handstoomreiniger is jouw ultieme schoonmaakhulp die hardnekkig vuil, vlekken en bacteriën bestrijdt door middel van stoom. Het apparaat werkt op water dat het omzet in hete stoom om diverse oppervlakten grondig te reinigen, zonder het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Handzaam in formaat, je kunt deze stoomreiniger gemakkelijk overal in huis gebruiken, van de keuken en badkamer tot je woonkamer. Met verschillende opzetstukken kun je zelfs de kleinste hoekjes bereiken. Zo wordt schoonmaken met een handstoomreiniger een stuk makkelijker en efficiënter.

Check Uit

Onze favoriet #1

Comforday Handstoomreiniger

Comforday Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Comforday Handstoomreiniger is een krachtige, multifunctionele stoomreiniger met een hoog vermogen van 900 – 1050 watt. Inclusief 12 gratis accessoires waarmee je allerlei oppervlakken grondig kunt reinigen. Deze stoomreiniger produceert hete stoomdruk (250 – 270 F) voor maximaal 15 – 20 minuten, waardoor hij effectief is bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en kreuken, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of residu. Veiligheid staat voorop met een veiligheidssluiting op het handvat en een veiligheidsdeksel om brandwonden door hoge temperatuur stoom te voorkomen. Ook bespaart de extra lange verlengkabel van 24,5 meter je het gedoe van het wisselen van stopcontacten. Deze bijgewerkte versie van de Comforday stoomreiniger is je beste bondgenoot voor het schoonmaken van je huis, het controleren van bedwantsen, het reinigen van auto-interieurs en nog veel meer.

 • Voordeel 1: Uitgebreide Accessoires: De Comforday handstoomreiniger wordt geleverd met 12 gratis accessoires waarmee je verschillende soorten oppervlakken en materialen kunt reinigen. Dit maakt het tot een veelzijdig hulpmiddel voor allerlei huishoudelijke taken.
 • Voordeel 2: Krachtig en Efficiënt: Met een hoge vermogenscapaciteit van 900 – 1050 watt produceert de stoomreiniger warme stoom onder hoge druk. Dit zorgt ervoor dat je efficiënt vlekken en rimpels kunt verwijderen, met een arbeidstijd van 15 tot 20 minuten.
 • Voordeel 3: Veilig voor Gebruik: De handstoomreiniger is 100% vrij van schadelijke chemicaliën en rook. Hij heeft bovendien een veiligheidssluiting op het handvat en een veiligheidsdeksel voor extra bescherming, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het brandgevaar van hoge temperaturen, vooral als er kinderen, ouderen of huisdieren in huis zijn.
 • Voordeel 4: Bereikt Moeilijke Plaatsen: De extra lange verlengkabel van 24,5 meter stelt je in staat om meer plaatsen te bereiken zonder het stopcontact te hoeven verwisselen, waardoor je schoonmaaktaken gemakkelijker worden.
 • Voordeel 5: Nieuwe bijgewerkte multifunctionele versie: Deze bijgewerkte versie van de Comforday handstoomreiniger kan worden gebruikt voor het verwijderen van vlekken, het schoonmaken van gordijnen en scheuren, het bestrijden van bedwantsen, het reinigen van bedden, autostoelen en nog veel meer. Zo wordt het een onmisbaar instrument voor het onderhoud van je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de Comforday handstoomreiniger een hoge stoomdruk produceert, werkt deze slechts voor een maximale tijd van 15-20 minuten. Dit betekent helaas dat je mogelijk je taak moet onderbreken om het apparaat opnieuw op te warmen of bij te vullen, wat niet erg geschikt kan zijn als je grotere reinigingstaken hebt.
 • Nadeel 2: In de accessoires die bij de handstoomreiniger worden meegeleverd, zijn er meerdere sproeikoppen, maar geen duidelijke details over eventueel meegeleverde borstels voor verschillende oppervlaktes. Dit kan betekenen dat je mogelijk beperkt bent in termen van reinigingsmogelijkheden.
 • Nadeel 3: De stoomreiniger is voorzien van een extra lange verlengkabel van 24,5 meter, wat misschien te lang is voor kleinere ruimtes en opslagproblemen veroorzaakt.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het apparaat vrij is van schadelijke chemicaliën, produceert het zeer hete stoomdruk (250 – 270 F) die mogelijk brandwonden kan veroorzaken. Hoewel er een veiligheidssluiting en -deksel zijn, staat de hoge temperatuur nog steeds gelijk aan een zeker risico, vooral voor de kinderen, huisdieren en ouderen.
 • Nadeel 5: Hoewel de stoomreiniger beweert multifunctioneel te zijn, wordt er niet specifiek vermeld hoe goed het met deze functionaliteiten presteert, zoals het reinigen van gordijnen, het controleren op bedwantsen en het reinigen van autostoelen. Er is mogelijk meer specifieke apparatuur nodig voor deze taken.

Onze favoriet #2

Bissell Handstoomreiniger

Bissell Handstoomreiniger

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Bissell Handstoomreiniger is een krachtige, draagbare stoomreiniger die helpt bij het verwijderen van aanslag en vet op verschillende oppervlakken. Met diverse hulpstukken is het ideaal voor het reinigen van keukens, badkamers, voegen, ramen en meer. Je kunt eenvoudigweg kraanwater gebruiken voor een grondige, chemicaliënvrije reiniging. De stoomknop heeft een ingebouwde veiligheidsfunctie, die stoom levert waar en wanneer jij dat nodig hebt. Bovendien helpt deze stoomreiniger 99,9% van de ziektekiemen en bacteriën te elimineren, en draagt het bij aan het bestrijden van virussen op harde oppervlakken, dankzij de microvezel pad.

 • Voordeel 1: Krachtige schoonmaak: Met de handstoomreiniger van Bissell kun je krachtig aanslag en vet verwijderen, waardoor je huis grondig en efficiënt schoongemaakt kan worden.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid: Dankzij de verschillende hulpstukken kun je verschillende ruimtes, zoals keukens en badkamers, en verschillende objecten, zoals voegen en ramen, moeiteloos schoonmaken.
 • Voordeel 3: Chemievrij: De handstoomreiniger zorgt voor een grondige reiniging met alleen kraanwater, geen chemicaliën. Dit is beter voor het milieu en betekent dat je geen chemische schoonmaakproducten hoeft te kopen.
 • Voordeel 4: Veiligheid: De stoomknop met ingebouwde veiligheidsfunctie laat stoom los waar en wanneer je dat wilt. Dit geeft je volledige controle over het schoonmaakproces en maakt het gebruik ervan veiliger.
 • Voordeel 5: Hygiënisch: De stoomreiniger verwijdert 99,9% van de ziektekiemen en bacteriën en kan bijdragen aan de bestrijding van virussen op harde oppervlakken met behulp van de microvezel pad. Dit maakt je huis niet alleen schoon, maar ook hygiënisch.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bissell handstoomreiniger over verschillende hulpstukken beschikt, kan dit als nadeel worden gezien als je niet handig bent in het wisselen van de verschillende hulpstukken of er gemakkelijk een kwijtraakt.
 • Nadeel 2: De handstoomreiniger werkt met kraanwater voor het reinigen, dit kan problematisch zijn als je in een gebied woont met hard water. Mogelijk moet je dan kalkaanslag uit de machine verwijderen, wat extra onderhoud betekent.
 • Nadeel 3: Hoewel het vermogen om 99,9% van de ziektekiemen en bacteriën te verwijderen positief lijkt, kan het soms onduidelijk zijn hoe dit wordt gemeten en gecontroleerd. Bovendien zal het reinigingsresultaat ook afhangen van hoe nauwkeurig en grondig je zelf met de reiniger omgaat.
 • Nadeel 4: Omdat de stoomreiniger een ingebouwde veiligheidsfunctie heeft, kan dit in praktijk mogelijk betekenen dat er een vertraging is bij het leveren van stoom, wat enigszins frustrerend kan zijn als je op zoek bent naar een constant stoomniveau voor je reinigingstaken.
 • Nadeel 5: Het gebruik van microvezel pad voor het reinigen van harde oppervlakken suggereert dat je mogelijk regelmatig nieuwe pads moet aanschaffen na slijtage, wat op termijn extra kosten met zich mee kan brengen.

Onze favoriet #3

H.Koenig Handstoomreiniger

H.Koenig Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De H.Koenig handstoomreiniger is een krachtig reinigingsapparaat dat ideaal is voor snelle en effectieve schoonmaakklussen. Met een stoomdruk van 4 bar en stoomdebiet van 30 g/min, kan deze compacte reiniger tot 250 ml water bevatten, en is binnen 3 minuten klaar voor gebruik. De veiligheid van kinderen wordt tevens gewaarborgd met een speciaal veiligheidssysteem. Bijgeleverde accessoires zoals een trechter, maatbeker, 3 spuitmonden, en een glasschraper helpen je bij verschillende schoonmaaktaken. Met een kabellengte van 2 meter en een vermogen van 1000 W, biedt deze handstoomreiniger zowel flexibiliteit als krachtige prestaties.

 • Voordeel 1: De Kärcher SC 1 handstoomreiniger biedt een krachtige reiniging. Hij verwijdert vuil en 99,999% van de virussen en bacteriën met een stoomdruk van 3 bar. En het mooiste is dat je dit allemaal bereikt zonder chemische reinigingsmiddelen. Een veilige en grondige reiniging is binnen handbereik.
 • Voordeel 2: Deze stoomreiniger is snel klaar voor gebruik. Dankzij de snelle opwarmtijd van slechts 3 minuten bespaar je kostbare tijd. Bovendien maakt de capaciteit van het 200 ml reservoir het mogelijk een oppervlakte van maximaal 20 m² in één keer te reinigen zonder te hoeven bijvullen.
 • Voordeel 3: Een van de grootste voordelen van de Kärcher SC 1 is zijn compactheid en handigheid. Met een gewicht van slechts 1,58 kg en een slank ontwerp is hij gemakkelijk te hanteren. En na gebruik kan hij compact worden opgeborgen, wat je veel opbergruimte bespaart.
 • Voordeel 4: De veiligheid van de kleintjes heeft Kärcher hoog in het vaandel staan. De handstoomreiniger is voorzien van een kinderbeveiliging die voorkomt dat de handstoomreiniger per ongeluk wordt ingeschakeld. Zo kun je met een gerust hart deze reiniger gebruiken, zelfs als er kinderen in de buurt zijn.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van de Kärcher SC 1 handstoomreiniger ontvang je een compleet pakket aan accessoires. De set bevat onder andere een handsproeier, een puntstraalsproeier en powersproeier, en een microvezelhoes voor de handsproeier. Ook een kleine ronde borstel en een maatbeker zijn inbegrepen. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een effectieve reiniging.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Kärcher SC 1 snel is opgewarmd, is het beperkt met een reservoir van slechts 200 ml. Dit kan betekenen dat je het apparaat regelmatig moet bijvullen tijdens het schoonmaken, wat met name een probleem kan zijn bij grotere schoonmaakklussen.
 • Nadeel 2: Hoewel de compactheid en het lichtgewicht van de Kärcher SC 1 als voordelen worden benoemd, kunnen deze kenmerken ook als nadelen worden beschouwd. De compactheid kan ten koste gaan van de functionaliteit en het vermogen van het apparaat. Het lichtgewicht kan het gevoel geven dat het apparaat niet stevig of robuust is.
 • Nadeel 3: De Kärcher SC 1 heeft een stoomdruk van 3 bar. Dit kan een nadeel zijn als je te maken hebt met hardnekkig vuil dat een hogere stoomdruk vereist om effectief te reinigen.
 • Nadeel 4: De levering is inclusief diverse accessoires. Hoewel dit in eerste instantie positief lijkt, kan het ook betekenen dat je veel verschillende onderdelen moet beheren. Dit kan lastig zijn als je niet veel ruimte hebt voor opslag of als je snel dingen kwijtraakt.
 • Nadeel 5: De Kärcher SC 1 heeft een kinderbeveiliging om te voorkomen dat de stoomreiniger per ongeluk wordt ingeschakeld. Als je geen kinderen hebt, kan deze functie overbodig zijn en kunnen de extra stappen om het apparaat te ontgrendelen en te gebruiken als hinderlijk worden ervaren.

Onze favoriet #4

Kärcher Handstoomreiniger

Kärcher Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kärcher SC 1 handstoomreiniger is een krachtige en praktische reinigingsoplossing die je huis grondig schoonmaakt zonder chemische schoonmaakmiddelen. Het maakt 99,999% van de virussen en bacteriën onschadelijk onder een stoomdruk van 3 bar. Het apparaat warmt snel op in slechts 3 minuten en kan een oppervlakte tot 20 m² reinigen met één 200 ml reservoirvulling. Dankzij het lichtgewicht ontwerp van slechts 1,58 kg is de stoomreiniger gemakkelijk hanteerbaar en compact op te bergen. Voor extra veiligheid, vooral bij kinderen, is het apparaat voorzien van een kinderbeveiliging om onbedoeld inschakelen te voorkomen. Bij de aankoop van deze handstoomreiniger krijg je ook een handsproeier, puntstraalsproeier, powersproeier, een microvezelhoes voor de handsproeier, kleine ronde borstel en een maatbeker. Kortom, een goede keuze als je een grondig, snel en veilig schoonmaakhulpmiddel zoekt.

 • Voordeel 1: De Kärcher SC 1 handstoomreiniger biedt een krachtige reiniging. Hij verwijdert vuil en 99,999% van de virussen en bacteriën met een stoomdruk van 3 bar. En het mooiste is dat je dit allemaal bereikt zonder chemische reinigingsmiddelen. Een veilige en grondige reiniging is binnen handbereik.
 • Voordeel 2: Deze stoomreiniger is snel klaar voor gebruik. Dankzij de snelle opwarmtijd van slechts 3 minuten bespaar je kostbare tijd. Bovendien maakt de capaciteit van het 200 ml reservoir het mogelijk een oppervlakte van maximaal 20 m² in één keer te reinigen zonder te hoeven bijvullen.
 • Voordeel 3: Een van de grootste voordelen van de Kärcher SC 1 is zijn compactheid en handigheid. Met een gewicht van slechts 1,58 kg en een slank ontwerp is hij gemakkelijk te hanteren. En na gebruik kan hij compact worden opgeborgen, wat je veel opbergruimte bespaart.
 • Voordeel 4: De veiligheid van de kleintjes heeft Kärcher hoog in het vaandel staan. De handstoomreiniger is voorzien van een kinderbeveiliging die voorkomt dat de handstoomreiniger per ongeluk wordt ingeschakeld. Zo kun je met een gerust hart deze reiniger gebruiken, zelfs als er kinderen in de buurt zijn.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van de Kärcher SC 1 handstoomreiniger ontvang je een compleet pakket aan accessoires. De set bevat onder andere een handsproeier, een puntstraalsproeier en powersproeier, en een microvezelhoes voor de handsproeier. Ook een kleine ronde borstel en een maatbeker zijn inbegrepen. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een effectieve reiniging.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Kärcher SC 1 snel is opgewarmd, is het beperkt met een reservoir van slechts 200 ml. Dit kan betekenen dat je het apparaat regelmatig moet bijvullen tijdens het schoonmaken, wat met name een probleem kan zijn bij grotere schoonmaakklussen.
 • Nadeel 2: Hoewel de compactheid en het lichtgewicht van de Kärcher SC 1 als voordelen worden benoemd, kunnen deze kenmerken ook als nadelen worden beschouwd. De compactheid kan ten koste gaan van de functionaliteit en het vermogen van het apparaat. Het lichtgewicht kan het gevoel geven dat het apparaat niet stevig of robuust is.
 • Nadeel 3: De Kärcher SC 1 heeft een stoomdruk van 3 bar. Dit kan een nadeel zijn als je te maken hebt met hardnekkig vuil dat een hogere stoomdruk vereist om effectief te reinigen.
 • Nadeel 4: De levering is inclusief diverse accessoires. Hoewel dit in eerste instantie positief lijkt, kan het ook betekenen dat je veel verschillende onderdelen moet beheren. Dit kan lastig zijn als je niet veel ruimte hebt voor opslag of als je snel dingen kwijtraakt.
 • Nadeel 5: De Kärcher SC 1 heeft een kinderbeveiliging om te voorkomen dat de stoomreiniger per ongeluk wordt ingeschakeld. Als je geen kinderen hebt, kan deze functie overbodig zijn en kunnen de extra stappen om het apparaat te ontgrendelen en te gebruiken als hinderlijk worden ervaren.

Onze favoriet #5

Lebenlang Handstoomreiniger

Lebenlang Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEBENLANG Handstoomreiniger is een krachtige en veilige reinigingstool. Met zijn 1000 W vermogen is hij snel klaar voor gebruik en efficiënt tegen elke vorm van vuil. De veiligheid is gegarandeerd met de meegeleverde anti-hitte handschoen. De stoomreiniger werkt puur op water, genereert een hete stoom van 130°C die virussen en bacteriën elimineert, en is vrij van chemische stoffen. Het apparaat wordt geleverd met 10 accessoires voor verschillende reinigingstaken, van textiel en kalkaanslag tot hardnekkige vervuiling. Met een tankcapaciteit van 300 ml kun je moeiteloos tot 15 minuten aan één stuk door schoonmaken. De LEBENLANG Handstoomreiniger biedt flexibiliteit en gemak voor je schoonmaakbehoefte.

 • Voordeel 1: Veilig in gebruik. Deze Handstoomreiniger van het merk LEBENLANG is bijzonder veilig om te gebruiken dankzij de meegeleverde anti-hitte handschoen.
 • Voordeel 2: Krachtig en snel klaar voor gebruik. Door de kracht van 1000 W is de stoomreiniger in 3-5 minuten klaar om te gebruiken, wat efficiënt en tijd besparend is.
 • Voordeel 3: Anti-virussen en bacteriën. De stoomreiniger heeft de capaciteit om zeer natuurlijk met water en zonder chemicaliën diep te reinigen. De hete stoom van 130 °C doodt alle virussen en bacteriën veilig.
 • Voordeel 4: Wordt geleverd met 10 accessoires. De handstoomreiniger komt met een verscheidenheid aan opzetstukken, inclusief een stalen borstel, 2 nylonborstels, een raamtrekker, microvezeldoek, hoekmondstuk, puntstraalmondstuk en kussenopzetstuk, wat veelzijdige en grondige reiniging ondersteunt.
 • Voordeel 5: Flexibel en breed inzetbaar. Het apparaat kan gebruikt worden op verschillende oppervlakken, zoals textiel (bank, matras, autostoel, tapijt), badkamer, keuken, tegels, ramen, velgen, fiets, vloer, waardoor het een onmisbaar hulpmiddel is voor het huishouden.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoomreiniger zeer krachtig is, met een vermogen van 1000W en een werkdruk van 3,5 bar, kan deze wel slechts 15 minuten continu worden gebruikt. Dit kan lastig zijn bij grotere schoonmaakklussen, omdat je het apparaat dan vaak moet bijvullen en opnieuw opwarmen.
 • Nadeel 2: Verder is er ook een kans dat je ondanks de meegeleverde handschoen nog steeds last kunt hebben van de hitte van de stoom, vooral als je gevoelige huid hebt. Een stoomtemperatuur van 130°C is immers behoorlijk heet.
 • Nadeel 3: Hoewel de reiniger wordt geleverd met een breed scala aan accessoires, betekent dit ook dat je deze allemaal moet opbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit kan rommelig worden als je niet een goede opbergplaats hebt.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de stoomreiniger flexibel inzetbaar is, is deze mogelijk niet geschikt voor alle soorten materialen en oppervlakken. Het is belangrijk zorgvuldig te controleren of de temperatuur en druk van de stoomreiniger geen schade kunnen toebrengen aan specifieke materialen.
 • Nadeel 5: Tenslotte is er het nadeel dat de stoomreiniger mogelijk moeilijk te manoeuvreren is in kleinere ruimtes of op moeilijk bereikbare plaatsen, ondanks dat het een handstoomreiniger is. Voor sommige schoonmaakklussen kan de reiniger gewoon wat te groot zijn om het efficiënt te kunnen doen.

Onze favoriet #6

Zeegma Handstoomreiniger

Zeegma Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zeegma Handstoomreiniger is een veelzijdig en milieuvriendelijk huishoudelijk apparaat, ontworpen om je leefomgeving te verbeteren door middel van stoomreiniging. Deze reiniger doodt door zijn hoge stoomtemperatuur bacteriën, virussen en schimmels, waardoor je huis allergie-vriendelijk wordt, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. De stoomreiniger wordt geleverd met diverse accessoires, waarmee je in staat bent elke hoek van je huis, inclusief de keuken, badkamer, garage en tuin, grondig te reinigen. Het gebruik van de Zeegma is zeer eenvoudig, met een speciale verwarmingsregeling die altijd de juiste stoomtemperatuur levert die door een led wordt gesignaleerd. Ondanks zijn kracht is het apparaat licht van gewicht en heeft het een tankcapaciteit van 350 ml, met een aanbeveling om niet meer dan 250 ml water te gebruiken om stoomonderdrukking te voorkomen. Voor jouw veiligheid is de kwaliteit van dit product bevestigd door het gerenommeerde Europese laboratorium TÜV.

 • Voordeel 1: Je creëert een allergie-vriendelijk huis door gebruik van de Draden stoomreiniger. Het apparaat maakt gebruik van warme stoom die pathogene micro-organismen elimineert en zo de levenskwaliteit verbetert.
 • Voordeel 2: Je hebt geen schadelijke reinigingsmiddelen meer nodig. De werking van de stoomreiniger berust volledig op stoom, wat een hoge reinigingscapaciteit combineert met milieubescherming.
 • Voordeel 3: Je koopt een apparaat dat voor alles kan worden gebruikt, dankzij een uitgebreide set extra accessoires. Of je nu wil schoonmaken in de keuken, badkamer, garage of tuin, de Draden stoomreiniger herstelt de glans zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Voordeel 4: De stoomreiniger is eenvoudig in gebruik. Met een speciale verwarmingsregeling die altijd voor de juiste stoomtemperatuur zorgt en een LED die aangeeft wanneer het apparaat gebruiksklaar is, is dit een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. Bovendien is het heel licht.
 • Voordeel 5: De tank van het apparaat heeft een inhoud van 350 ml, hoewel wordt aanbevolen om niet meer dan 250 ml water in de tank te injecteren om het blussen van de stoom te voorkomen. De kwaliteits- en veiligheidsnormen van het apparaat zijn bevestigd door het gerenommeerde Europese laboratorium TÜV.
 • Nadeel 1: Hoewel dit toestel uitblinkt in het doden van bacteriën, virussen en schimmels, wordt er niet vermeld of het ook even effectief is tegen andere veelvoorkomende huishoudelijke vervuiling zoals stof, vlekken op tapijten of opgedroogd voedsel.
 • Nadeel 2: Het apparaat is volledig afhankelijk van stoom om te reinigen. Dit kan een probleem zijn bij specifieke klussen waarvoor ook chemische reiniging nodig is. Er wordt immers geen optie geboden om reinigingsmiddelen te gebruiken.
 • Nadeel 3: De ‘extra accessoires’ staan niet gespecificeerd, wat het moeilijk maakt om te beoordelen of ze echt nuttig zullen zijn voor jouw specifieke behoeften.
 • Nadeel 4: De aanbevolen tankinhoud is 250ml, hoewel de tank zelf een capaciteit heeft van 350ml. Dit kan verwarrend zijn en betekent dat je niet de volledige capaciteit van de tank kunt benutten, wat eventueel de gebruikstijd beperkt.
 • Nadeel 5: Er wordt geen informatie gegeven over de opwarmingstijd van het apparaat. Afhankelijk van hoe lang het duurt om op te warmen, kan dit extra tijd toevoegen aan jouw huishoudelijke klusjes.

Onze favoriet #7

Ev Efecto Vermai Handstoomreiniger

Ev Efecto Vermai Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EV EFECTO VERMAI Handstoomreiniger is een milieuvriendelijk en veilig apparaat dat je helpt om je huis grondig te reinigen. Het verwijderd 99.9% van de virussen en bacteriën zonder gebruik te maken van chemicaliën, je hebt alleen water nodig. De stoomreiniger heeft een veiligheidsstop en de mogelijkheid om de verdampingskracht te reguleren tussen 2,5 bar en 3,2 bar. Daarnaast fungeert het als een desinfectiemiddel en vetoplosser, ideaal voor meerdere oppervlakken in je huis. De reiniger wordt geleverd met 9 accessoires en heeft een ergonomische handgreep voor het gemak. Het lichtgewicht ontwerp, samen met een tank van 350ml, maakt het uitermate handig in gebruik. Met deze stoomreiniger bespaar je inspanning en elimineer je slechte geuren, voor een hygiënisch schoon huis.

 • Voordeel 1: Milieuvriendelijk en veilig in gebruik: De EV EFFECTO VERMAI handstoomreiniger is bijzonder milieuvriendelijk en elimineert 99,9% van virussen en bacteriën. Het is 100% vrij van chemicaliën en schadelijke stoffen, wat betekent dat je alleen water nodig hebt om de binnen- en buitenkant van je huis schoon te maken.
 • Voordeel 2: Diepgaande reiniging en verwijderbaar: De compacte stoomreiniger functioneert zowel als desinfectiemiddel als vetoplosser met alleen hete waterdruk. Hierdoor kan het uitgebreid worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals in de auto, keuken, badkamers, en zelfs voor het reinigen van gordijnen, tegels, matrassen en huisdierbedden.
 • Voordeel 3: Handige functies: Deze handstoomreiniger wordt geleverd met 9 accessoires voor eenvoudig gebruik en is uitgerust met veiligheidskenmerken zoals een veiligheidsventiel en knop. Het weegt slechts 1,36 kg, waardoor het licht en gemakkelijk te hanteren is. De ergonomische handgreep maakt het gebruik praktisch en eenvoudig.
 • Voordeel 4: Zeer eenvoudig in gebruik: Deze stoomreiniger is ontworpen voor gemak, met een eenvoudig proces om te beginnen met reinigen. Vul de tank en zodra het indicatorlampje binnen ongeveer 3 minuten uitschakelt, ben je klaar om aan de slag te gaan.
 • Voordeel 5: Bespaar tijd en inspanning: Met de kracht van stoom heb je geen duizend verschillende schoonmaakproducten nodig voor een grondige reiniging. De veelzijdigheid van deze handstoomreiniger betekent dat je alles kunt schoonmaken wat je maar wilt, zonder het gedoe en de moeite van handmatig wrijven of moeilijk te bereiken plaatsen schoonmaken. Het helpt ook bij het elimineren van nare geuren.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoomreiniger relatief licht is met een gewicht van 1,36 kg, kan dit gewicht nog steeds zwaar aanvoelen na langdurig gebruik. Zeker als je grote oppervlakten moet reinigen, kan dat belastend zijn voor je armen en schouders.
 • Nadeel 2: De tank van de stoomreiniger kan maximaal 350 ml water bevatten. Afhankelijk van hoe intensief je de reiniger gebruikt, kan dit betekenen dat je de tank vrij regelmatig moet bijvullen, wat onhandig en tijdrovend kan zijn.
 • Nadeel 3: Het apparaat moet opwarmen voordat het klaar is voor gebruik. Hoewel het controlelampje na ongeveer 3 minuten uitschakelt, betekent dit dat je even moet wachten voordat je kunt beginnen met reinigen. In een druk huishouden kan dit als onpraktisch worden ervaren.
 • Nadeel 4: De Handstoomreiniger merk EV EFECTO VERMAI werkt alleen met hete waterdamp. Hoewel dit milieuvriendelijk en veilig is, kan het zijn dat sommige hardnekkige vlekken of vervuilingen niet volledig worden verwijderd zonder het gebruik van gespecialiseerde reinigingsmiddelen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product veelzijdig is en gebruikt kan worden op verschillende oppervlakken, is de effectiviteit ervan niet voor elke situatie gegarandeerd. Bijvoorbeeld, het kan niet zo goed werken op bepaalde stoffen of gevoelige materialen, of kan het moeilijker zijn om in kleine, nauwe ruimtes te gebruiken.

Onze favoriet #8

Beldray Handstoomreiniger

Beldray Handstoomreiniger

Waarom we het gekozen hebben

De Beldray Handstoomreiniger is een draagbare stoomreiniger met een vermogen van 1000W, ideaal voor het reinigen, desinfecteren en opfrissen van je keuken of badkamer zonder het gebruik van chemicaliën. Je hebt alleen water nodig voor een hygiënische schoonmaakbeurt. De stoomreiniger wordt compleet geleverd met diverse accessoires, waaronder een maatbeker, trechter, flexibele verlengslang, drie ronde plastic borstels, mini-dweilkop en een schuin mondstuk. Zijn grote waterreservoir van 250 ml zorgt voor 10 minuten aan continue stoom. Let op: na gebruik dien je alle druk van de stoomreiniger te laten ontsnappen met behulp van de stoomtrekker.

 • Voordeel 1: De Beldray handstoomreiniger heeft een krachtige stoomreiniging van 1000 W, wat betekent dat het in staat is om effectief en grondig te reinigen, zelfs op moeilijke plaatsen.

  Voordeel 2: Je kunt zowel de keuken als de badkamer reinigen, desinfecteren en verfrissen met deze 10-in-1 stoomreiniger. Het is een veelzijdig hulpmiddel dat zowel praktisch als efficiënt is bij dagelijks gebruik.

 • Voordeel 3: Het apparaat heeft geen chemische schoonmaakproducten nodig om te functioneren, slechts water. Dit maakt het een milieuvriendelijker optie dan veel traditionele reinigingsmethoden.
 • Voordeel 4: De handstoomreiniger wordt geleverd met tal van nuttige accessoires, waaronder een maatbeker, trechter, flexibele verlengslang, drie ronde plastic borstels, mini-dweilkop en schuin mondstuk.
 • Voordeel 5: Het heeft een relatief groot waterreservoir van 250 ml dat gedurende 10 minuten continue stoom kan produceren, waardoor je langere reinigingssessies kunt uitvoeren zonder het waterreservoir bij te vullen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Beldray handstoomreiniger een grote watertank van 250 ml heeft, heeft het apparaat slechts een looptijd van 10 minuten. Dit betekent dat je dit apparaat vaak moet bijvullen als je een groter gebied of meerdere ruimtes wilt reinigen.
 • Nadeel 2: Het wordt aangeprezen als een 10-in-1 reiniger, maar het bevat alleen een maatbeker, trechter, flexibele verlengslang, drie ronde plastic borstels, mini-dweilkop en een schuin mondstuk. Deze selectie van accessoires lijkt misschien niet voldoende om 10 verschillende schoonmaaktaken effectief uit te voeren.
 • Nadeel 3: Dit model maakt alleen gebruik van stoom om te reinigen en vereist geen schoonmaakmiddelen. Dit kan negatief zijn als een sterkere reiniging nodig is, want zo’n taak kan de kracht van chemische producten vereisen.
 • Nadeel 4: Je moet na gebruik alle druk van de stoomreiniger laten ontsnappen. Dit kan een extra stap zijn die je niet bij alle stoomreinigers ziet en kan het reinigingsproces een beetje lastiger maken.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met meerdere tools, maar er wordt niet gespecificeerd of er een opbergruimte is voor deze accessoires. Dit kan leiden tot een mogelijke rommel en verlies van onderdelen.

Onze favoriet #9

Bissell Handstoomreiniger

Bissell Handstoomreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Handstoomreiniger van Bissell is een 3-in-1 stoommop, ontworpen voor het gemakkelijk reinigen van zowel je vloer als hoger gelegen plaatsen. Met zijn handige verlengstuk en handstoomreiniger maak je met gemak diverse plekken in je huis schoon, denk aan de keukengootsteen, badkamerwastafels, aanrechtbladen, het fornuis en de magnetron, maar ook speelgoed en huisdierbenodigdheden. De ingebouwde opzetstukken zorgen ervoor dat je alles bij de hand hebt tijdens het schoonmaken. Dankzij de zwenkbesturing manoeuvreer je eenvoudig rondom je meubilair en na gebruik berg je het apparaat gemakkelijk op met de bijgeleverde wandsteun.

 • Voordeel 1: De 3-in-1 functionaliteit van de Bissell handstoomreiniger biedt je de mogelijkheid om zowel je vloer als hoger gelegenheden eenvoudig schoon te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de rechtopstaande stoommop, verlengstuk en handstoomreiniger.
 • Voordeel 2: Het apparaat is zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt allerlei plekken in je huis schoonmaken, zoals de gootsteen en wastafels, aanrechtbladen, het fornuis en de magnetron maar ook de bekleding en speelgoed van je kinderen en huisdieren.
 • Voordeel 3: De Bissell handstoomreiniger is voorzien van opzetstukken die in het apparaat opgeborgen kunnen worden. Zo heb je altijd alles bij de hand tijdens het schoonmaken.
 • Voordeel 4: De zwenkbesturing van het apparaat maakt het je gemakkelijk om overal bij te komen, inclusief plekken rondom je meubilair. Dit zorgt ervoor dat je je huis grondiger kunt schoonmaken.
 • Voordeel 5: Het apparaat is gemakkelijk op te bergen dankzij de wandsteun. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je handstoomreiniger altijd klaar is voor gebruik zodra je klaar bent met schoonmaken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bissell handstoomreiniger veelzijdig is, kun je je zorgen maken over de duurzaamheid van dit apparaat wanneer het meerdere functies heeft. Veelzijdige apparaten hebben de neiging sneller problemen te ontwikkelen.
 • Nadeel 2: De handstoomreiniger wordt verondersteld gemakkelijk te gebruiken zijn op allerlei plaatsen in het huis, maar afhankelijk van het ontwerp, kan het te groot of te onhandig zijn om te gebruiken in kleinere, krappe ruimtes zoals onder meubels of in smalle gangen.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat opbergruimte heeft voor de opzetstukken, kan dit de algehele omvang van het apparaat vergroten, wat het minder compact maakt en meer opslagruimte in je huis vereist.
 • Nadeel 4: De zwenkbesturing zou kunnen vergemakkelijken in het manoeuvreren rond meubels, maar het kan ook instabiel zijn tijdens het gebruik en kan leiden tot minder precieze reiniging.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt geleverd met een wandsteun voor gemakkelijke opslag. Echter, niet iedereen heeft de ruimte of de mogelijkheid om een wandsteun in hun huis te installeren. Hierdoor kan het opbergen van de Bissell handstoomreiniger een probleem worden.

Onze favoriet #10

Decdeal Handstoomreiniger

Decdeal Handstoomreiniger

Waarom we het gekozen hebben

De Decdeal Handstoomreiniger is een krachtige, praktische en gemakkelijk te bedienen schoonmaakhulp in huis. Met zijn 2500 W hoog vermogen genereert hij binnen 10 seconden hete stoom van 105°C onder een druk van 3 bar, waarmee je hardnekkig vuil en vlekken effectief kunt verwijderen. Je kunt kiezen uit 6 snelheden en 3 verschillende borstelkoppen, waardoor het apparaat geschikt is voor het reinigen van alles, van muren en kookplaten tot koelkasten en wasmachines. Bovendien heeft het een groot waterreservoir dat je ongeveer een uur lang laat schoonmaken zonder bij te vullen. Je kunt er zelfs desinfectiemiddel aan toevoegen voor sterilisatie. Het toestel is klein en licht, waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen en in de hand kunt dragen tijdens het schoonmaken.

 • Voordeel 1: De Decdeal handstoomreiniger is krachtig, met 2500 W vermogen kan het hoge temperatuur en drukstoom van 229 °F/105 °C genereren binnen 10 seconden. Daarmee kan het hardnekkig vettig vuil en vlekken uiterst effectief verwijderen.
 • Voordeel 2: Het biedt gemak met 6 snelheden instellingen en drie verschillende borstelkoppen, die geschikt zijn voor het reinigen van diverse oppervlakken. Zoals muren, kookplaten, wasmachine, koelkast en meer. Het is veelzijdig en handig in gebruik, perfect voor in de keuken, badkamer, meubels, auto enz.
 • Voordeel 3: Het ontwerp van de handstoomreiniger maakt het heel praktisch. Met de verlengde stang, lange kabels en antislip handgreep is het comfortabel om te bedienen. Je krijgt een goede hulp voor de huishoudelijke reiniging die voldoet aan je verschillende dagelijkse reinigingsbehoeften.
 • Voordeel 4: Met een waterreservoir van grote capaciteit, kan de handstoomreiniger ca. 1 uur lang ononderbroken worden gebruikt, zonder dat er vaak water moet worden toegevoegd. Dit verbetert de efficiëntie van je reinigingswerk. En het has sterke zuurbestendigheid, dus je kan lotion en desinfectiemiddel toevoegen voor desinfectie en sterilisatie.
 • Voordeel 5: Door zijn draagbare formaat (19 x 15 x 13 cm) en lichtgewicht, neemt de stoomreiniger niet te veel ruimte in en is het eenvoudig op te bergen. Ook is het minder vermoeiend om in de hand te dragen waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de handstoomreiniger een hoge temperatuur en drukstoom kan genereren, kan dit mogelijk risico’s met zich meebrengen. Het werken met hoge temperaturen en druk kan gevaarlijk zijn als je niet gewend bent om met dergelijke omstandigheden om te gaan.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft 6 verschillende snelheidsinstellingen en 3 verschillende borstelkoppen, wat betekent dat je tijdens het schoonmaken mogelijk vaak van instelling of kop moet wisselen om de beste prestaties te krijgen, dit kan als onhandig ervaren worden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het apparaat beschikt over een verlengde stang en lange kabels, kan dit in bepaalde situaties de bewegingsvrijheid beperken. Je moet altijd in de buurt van een stopcontact blijven en de stang kan mogelijk in de weg zitten in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 4: Hoewel het waterreservoir een grote capaciteit heeft kan het nodig zijn om deze regelmatig bij te vullen, vooral als je grote schoonmaakklussen hebt. Dit kan als hinderlijk ervaren worden aangezien je het reinigingsproces moet onderbreken.
 • Nadeel 5: Ondanks het draagbare formaat, kan het constante vasthouden en dragen van het apparaat tijdens het schoonmaken vermoeiend worden, ondanks het lage gewicht. Het zou comfortabeler zijn als het apparaat een manier had om het gewicht op de vloer te dragen tijdens gebruik.

Na grondige evaluatie van de tien beste handstoomreinigers op basis van ons recente onderzoek, kunnen we concluderen dat deze apparaten zeer effectief en handig zijn in het dagelijkse huishouden. Deze producten maken jouw schoonmaakroutine makkelijker met hun vermogen om snel vet, vuil en bacteriën te verwijderen. Ze bieden ook uitstekende waarde voor het geld, gezien hun veelzijdigheid en duurzaamheid. De keuze voor de beste hangt echter sterk af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. We adviseren je daarom om ons rapport zorgvuldig door te nemen, zodat je de handstoomreiniger kunt kiezen die het best bij jouw situatie past.

Inhoudsopgave